Utflykt med både vatten och vilda djur
Thailand 2010/2011

Hade klockan på ringning halv 7, var lite sega upp ur sängen då vi inte är vana vid att gå upp så tidigt här nere, vår standard tid är mellan 12 och 13. Väl uppe åt vi en snabb frukost för våra guider skulle plocka upp oss klockan 7.
Först blev det en 2 timmars lång bilkörning till flytade marknaden, där vi blev välkomnade med kokosnötter och varmchocklad. Varken jag eller Oliver gillar kokosnötter så det blev lite klurigt att ta sig ur den situationen, och det är inte första gången heller *fniss*
Sedan bar vi av för en ca 2 timmars båtfärd i småkanaler. Första stoppet var på en kokosfarm där vi fick se hur dom framställer kokossocker och kokosgodis,lampor och allt möjligt. Ja, från kokosvaror till lampor och även dildos, höhö. använder dom sånt här?:S
Vi fick även smaka de olika färdig framställda varorna. Nästa stopp var den berömda Floating market, där de verkligen sålde allt! Frukt, mat, kläder, sovenirer, alltså det mesta som man hittar på en vanlig marknad i thailand.
Efter allt hets kring marknaden med fullt av båtar och människor blev nästa stoppa på denna tur i vattnet 
till en betydligt lungnare plats. Nämlingen till ett buddhatempel, där fick vi lära oss massor om deras tro till buddha och offring av olika saker, intressant. Vi fick även själva be och offar till buddha och göra olika ritualer för att få ett liv i tur och glädje.






Våra underbara guider:)












Om ni undrar varför vi har jenas på oss så är det för att man var tvungen att ha långbyxor på sig i tigertemplet!




Efter tempelbesöket var det bara 15-20 min båttur runt i småkanalerna för att komma dit vi började rundturen. Detta var verkligen jätte mysigt och värta att lägga en slant på.
Efter floating market väntade dock en lång bilfärd i ca 2 timmar för att komma till Bron över floden kwai. Vi åkte tåg över järnvägen och fick höra intressanta historier bakom denna järnväg och om kriget. 







Sedan väntade ännu en LÅNG bilfärd, denna tog ca 1tim och 30min för att komma till höjdpunkten på dagen, Tiger templet:)
Efter lite vandring kom vi in på ett stort inringat område fullt med lösa djur, bufflar, kossor, höns, hästar osv för att till sist komma till ett bergsruin där alla tigrar befann sig. Hand i hand fick vi gå en i taget med tigerskötarna runt för att ta bilder med de olika tigrarna.
När vi gått vidare till en annan station fick vi se tigerungar leka med varandra och hoppa runt och brottas. Inte nog med det så fick vi även se andra tigrar tillsammans med templets munkar. Munkarna gav tigrarna massage;) såg jätte skönt ut. 
På vägen ut från parken träffade vi på fler djur vid ett vattenhål. Där fanns hästar, grisar och bufflar och en get som allesammans umgicks med varandra. Efter denna höjdpunkt väntade ytterligare en lång bilfärd hem, den tog ca 3tim och 30min. Detta är bara ett litet smakprov på hur vår dag varit,hur har er dag varit?;)































 Ida

Gud vad söta! skit fina kort på er :) Miss u!



URL: http://idalundegard.blogg.se/





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?