Bitring
Theodor 3mån-7mån

När ditt barn börjar få tänder känner man sig ofta otillräcklig, iaf jag. Barnet kanske får feber, blir gnälligare än vanligt, vill vara nära, biter på det som kommer till munnen och det kliar. Vi fick tidigt uppleva dessa symptom, redan strax innan tre månader, men än har inga tänder dykt upp. Theodor är svullen, bulig och vit på tandköttet samt biter väldigt hårt på det han får i munnen (händer, fingrar, bitring osv.).
När vi upptäckte behovet av att bita köpte vi två olika varianter av bitringar från apoteket. En "vanlig" som man kan kyla ner och en liknande en napp. Nappbitringen köpte vi mest för att Theodor inte hade börjat greppa saker och det kändes som ett bra alternativ men den fungerade inte alls för oss. Theodor fick kväljningar och den var väldigt svår att få in rätt i munnen. 
Tills han själv började greppa och kunde föra bitringen till munnen fungerade inget annat än våra handleder och fingrar. Nu fungerar en "vanlig" bitring alldeles utmärkt men vi märker att han blir frustrerad och den kylda delen blir snabbt rumstempererad. 
Nu har jag fått tipset att köpa ett matnät i närmsta barnbutik och stoppa i tex. fryst mango och låta honom tugga på det. Theodor får börja med smakportioner redan om en vecka och det är därför okej med dessa frysta frukter i ett nät. Det som skulle kunna komma igenom nätet blir inte större än en smula. 
 



 Nathalie

Oj, de lät spännande. Kan du inte lägga ut en bild på de då du har fixat det?:) vår lille har första tanden kommit igenom för några dagar sen, så synd om och tycker inte man kan göra mycket för att hjälpa :/

Svar: Jag ska försöka komma ihåg att köpa ett frukt nät nästa gång jag är i en babybutik, jag glömmer alltid! Haha amningshjärna deluxe :) Kram
Sandra



URL:





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?