Till alla Semper användare
Vardagsliv

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om hurvida vi skulle använda BabySemp 1 eller 2. Efter mycket googling och läsning fick jag denna text skickad till mig av Michaela och där står det tydligt att det är 2an som är rätt för oss. Jag tänkte dela med mig av texten så att ni slipper fundera. 
 
Om man slutar att amma innan 1 års ålder ska man ge ersättning istället. Man kan dessutom med fördel fortsätta att ge ersättning ända upp i tvåårsåldern till barn (det finns en trea också av ersättning) (Jämför WHOs rekommendationer om delamning i två år eller längre, i Sverige heter det i ett år eller längre men det är inget fel att följa WHOs rekommendationer)

Följande är kopierat från sempers hemsida:
BabySemp 1 är en modersmjölksersättning som kan ges från födseln upp till ca 6 månader. BabySemp 2 är en tillskottsnäring, som rekommenderas från 6 månader, och ett komplement när barnet även äter annan mat.
Skillnaden mellan modersmjölksersättning och tillskottsnäring är att tillskottsnäring innehåller mer energi, protein och järn.

BabySemp 2 innehåller mindre mängd protein jämfört med BabySemp 3. Näringsinnehåll av vitminer och mineraler i BabySemp 3 är anpassad för att möta det växande barnets behov. BabySemp 2 är framförallt en övergång från modersmjölksersättningen och kan bidra med en merpart av barnets dagliga behov. BabySemp 3 från 9 månader utgör en mindre mängd av barnets näringsbehov eftersom barnet förmodligen kommit igång med vanlig mat i större utsträckning.

Åldersrekommendationerna är inte exakta, men Livsmedelsverket rekommenderar modersmjölksersättning upp till 6 månader i likhet med rekommendation av amning. BabySemp 2 som är en tillskottsnäring rekommenderas från 6 månader och ska komplettera barnets vanliga kost. Modersmjölksersättningen är en helnäring har ett anpassat näringsinnehåll. BabySemp 1 har bland annat en lägre nivå av protein jämfört med BabySemp 2 för att undvika onödig belastning på njurar och lever. När barnet blir större så ökar också energibehovet vilket gör att tillskottnäringen, BabySemp 2, har ett högre energivärde men även mer järn, vitamin D än BabySemp 1.





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?