Sluta med vatten?
Theodor 1,5år-2år

Vi har ett dilemma här hemma. Theodor har under den senaste månaden utvecklats något enormt och ibland behöver jag stanna upp och nypa mig själv i armen för att förstå att denna mini människa inte längre är så liten. Visserligen är han fortfarande liten men ack så klok. Nu till saken, Theodor dricker varken ersättning eller välling längre men vi försöker alltid se till så att färsk vatten står vid hans säng om han vaknar upp och är törstig.
På senare dar har han vid nattning börjat köra med både mig och Daniel. Theodor lägger sig fint i sängen för att ca var 30 sekund sätta sig upp och ropa vatten. Får han inte vattenflaskan (trots att han precis har druckit) kommer krokodiltårarna. Och så håller det på, lääänge.
Han dricker mer än han nödvändigtvis "behöver", missförstå mig rätt, givetvis får han dricka hur mycket vatten han vill men vi har märkt att han inte dricker av törst. Detta resulterar i att hans blöja blir full typ d i r e k t och behöver bytas för att inte läcka. Häromdagen kom han in till oss med en genomblöt pyjamas för att blöjan läckt så mycket. Vi har provat olika märken men alla läcker. Eftersom att Theodor numera sover med pyjamas (han sparkar av sig täcket lika fort som det åker på) tar det extra lång tid att byta blöja mitt i natten och han får svårt att somna om. Det går lättare och snabbare utan pyjamas men då blir han kall om nätterna.
Så till min fråga, ska vi fortsätta låta honom dricka vatten i denna mängd för att sedan behöva byta blöja under natten eller ska vi ta bort flaskan?
 


 Sarah

Han har inte diabetes då?



URL:


 Anonym

Ta bort flaskan, så kommer han att sluta ropa på den :)



URL:


 Karin

Ta bort flaskan, styvsonen höll på så jättelänge ett tag, att han va törstig o så. Men vi fattade ganska snabbt att det bara var ett sätt för honom att få va vaken liiiite längre. Efter några nej och krokodiltårar kvällar så var det över. Samma sak när han fått ett erbjudande flaska istället för i ett glas, då vill han dricka "bara för att" o inte för att han egentligen är törstig.

Har ni testat en större strl på blöjan?



URL:


 Jennifrr

Ta bort flaskan och vill han ha vatten ta in lite vatten då han druckit det så är det bra!



URL:





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?