Mvc besök i vecka 31
Min andra graviditet

Mina besök hos mvc har en tendens att gå väldigt fort, även det idag. Lyckligtvis har båda mina graviditeter varit relativit smärtfria och det är inte ofta jag har något jag funderar över. Vi tar stick i fingret, kollar blodtrycket, mäter magen och lyssnar på hjärtat. Varje gång kommenterar barnmorskan att mitt blodtryck är väldigt lågt, vilket inte är farligt men det kan innebära yrsel och svimkänsla. Mycket motion och vatten är bra vid lågt blodtryck och jag motionerar ofta och mycket men är sämre på att dricka vatten. Mitt järnvärde är också något hon anmärker på men då jag mådde fruktansvärt dåligt av järntabletterna med Theodor vågar jag inte äta dem denna graviditet. Bm tyckte att jag skulle dricka blutsaft. Har ni någon erfarenhet av blutsaft?
 
Sf måttet med lillasyster ligger något under medelkurvan vilket skiljer sig från graviditeten med Theodor då den aldrig avek från medel. Hon kanske är lite mindre trots allt. Idag mätte barnmorskan SF måttet till 27, hjärtslagen varierade mellan 136-142 och vikten ligger på +9kg. Tror ni förresten att det går att förutse om det blir en flicka eller pojke bara genom att lyssna på hjärtslagen? De säger väl att flickor mäter något lägre och pojkar högre?
 
Lillasyster har ÄNTLIGEN fått tillökning i sin garderob.
 
 
 
Jag kunde inte låta bli att handla något åt Theodor när lillasyster fick nytt.
 


 Idah

Jag har hört tvärtom :) att flickor har högre än pojkar :) min pojk låg nästan alltid mellan 135 och 140 :) en ggn när han var väldigt aktiv låg dem på 152 men annars mestadels kring 135 :) dock tror jag inte på det alls :)



URL:





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?