Lista - 6 saker en småbarnsförälder måste ha koll på
Vardagsliv

Mögliga gummileksaker - Gummileksaker används ofta som badleksaker, tex. badankor, och dessa har ett litet hål där vattnet kan komma in. Dreggel kan också samlas i dessa gummileksaker, bland annat i Sophie the giraffe. Om vattnet/dregglet får ligga och gotta sig en längre tid bildas mögel och det är inte lika bra att bita på dessa längre. Klipp upp de gamla badankorna för att kolla och byt ofta. 
 
Varmt kranvatten - Varken drick varmt kranvatten eller använd i matlagning. Varmt kranvatten räknas inte som livsmedel och kommer inte från samma ledningar som kallvattnet gör. Varmvatten direkt ur kran innehåller metaller som inte försvinner när du kokar vattnet. Ledningarna i våra badrum och kök består oftast av koppar och vi riskerar därför att få i oss för mycket koppar om vi dricker det varma vattnet. Barn är känsligare än vuxna. 
 
Youtubeklipp - Youtubeklipp kan vara roligt men också förödande. Det händer att ditt barn får sitta själv och skrolla runt bland olika youtubeklipp och det är därför också lätt hänt att ditt barn kommer in på klipp som hen inte bör se, läskiga och skrämmande klipp, vuxenklipp eller helt enkelt olämpliga. 
 
Ben i frysta laxfiléer - De fina små laxfiléerna som är färdig att äta innehåller väldigt ofta små ben. Glöm inte att kolla igenom laxen noggrant eller mosa den. 
 
Kastrullhandtag och knivar - De flesta barn håller gärna hus precis där du som förälder befinner dig. Likaså vid matlagning. Tänk på att vända bort kastrullhandtagen för att undvika den katastrofala olyckan med kokhett vatten som kan hällas över barnet om denne får tag på handtaget och placera knivar långt in på diskbänken så att barnet inte kan nå den. 
 
Fyll gärna på denna lista om du har fler 'bra att tänka på' punkter.
 

NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?