En ny hundgård
Vardagsliv

Som jag tidigare berättat om är Måns med Daniel på jobbet ibland. Under vintertid/höst är han inne i en stor hundbur bredvid Daniels plats men under vår/sommar är det tre hundar som är ute i en hundgård. Den hundgården består av en större yta där hundarna kan vara ute och en stor hundkoja. Dessvärre har den varit lite tråkig så idag tog jag och Jenny tag i saken och köpte en halmbal på kallhälls 4-H gård och tyg på Ikea. Vi la ut halm inne i kojan och borrade fast tyget över så att halmet inte ska spridas omkring när hundarna går in och ut. Det blev väldigt mysigt och kommer hålla fukt och liknande borta ist för att ha tjocka filtar. 




(Tyvärr glömde jag ta en efterbild när allt var klart och tyget på plats).



Syster bjuder på frukost
Vardagsliv





Sommartid
Vardagsliv

Okej, hur blev klockan halv tio? Den här dagen har verkligen flugit förbi. Det har varit perfekt väder för att fixa ute på baksidan, inte för varmt & inte för kallt. Daniel, jag, Marcus, Linnea och Lotta har kapat, krattat ihop och slängt buskar som blivit alldeles för vildvuxna och inte alls såg särskillt charmiga ut. Vi har även sått nytt gräs mellan våra uteplatser och rensat upp så att vi får en plan yta som kommer att användas flitigt i sommar. Det är nämligen där det är flest soltimmar men eftersom att buskarna var där tidigare har man inte kunnat utnyttja den platsen. Nästa helg är tanken att vi ska börja med uteplatsen och lägga trall. Sommaren är verkligen påväg nu och klockan är inställd på sommartid :)
Ikväll spelade vi bingolotto hemma hos Linnea och Max, tyvärr blev vi alla utan vinst. Bättre lycka nästa gång ;)
 
 


Mer bilder från babyshowern
Min första graviditet

 Susanne skickade lite bilder från babyshowern igår. Hoppas ni inte tycker jag är tjatig :). Som ni ser är alla jätte fina och jag helt osminkad. Till en början, när jag trodde att jag skulle möta upp Michaela, hade jag på mig mjukisar och en toffs mitt på huvudet men tur att jag bara bor ett stenkast från lokalen så att jag kunde springa hem och kamma igenom håret och byta om till jeans. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Underbara ni ♡
Min första graviditet, Vardagsliv





Babyshower
Min första graviditet

Jag har verkligen världens bästa familj & vänner. Helt ovetandes överraskades jag med en underbar babyshower idag. Jag förstår inte hur dom har kunnat hålla det hemligt så länge och hur Daniel har kunnat vara tyst. Michaela ringde mig runt halv fyra och frågade om jag ville möta upp henne och säga hej för att hon var i mitt område. Detta var då en lögn och när jag går förbi kvarterslokalen springer alla ut och ropar SURPRISE! Jag blev så chockad att tårarna började rinna och jag kunde inte få fram ett ord. Helt otroligt att ingen har försagt sig och att dom lyckats fixa allt så fint. Jag blir rörd när jag sitter och skriver om det. Att mamma & Jenny bjudit in så många av mina vänner och att alla ville vara med och ge mig och bebis en heldag. Jag är så otroligt tacksam för allt och för alla fina presenter! För tillfället har jag inga bilder men jag får be alla som tagit några skicka dom till mig så att jag kan visa er här i bloggen. 
 
Dom underbara tårtorna  
 
 
 


Gunghäst
Hem/inredning

Ni vet gunghästen jag köpte på loppmarknaden i Kista för ett tag sedan. Den behövde rustast upp men jag har varit lite slö och haft massa andra projekt att syssla med. Idag blev den klar och står så fint inne i barnrummet.
Före:
 
Efter (ni ser även bokbordet jag gjort i bakgrunden) :
 




Avtackning
Vardagsliv

Igår var vi 21 kollegor från Selecta som åt en trevligt och otroligt god middag på Golden Cave. Vår allas kära Karin ska nämligen byta inriktning/avdelning på företaget och ska numera jobba på kundtjänst. Tråkigt tycker jag då hon är en av dom som står mig närmast inom Selecta men jag har turen som bara bor ett stenkast ifrån henne så mig blir hon inte av med. Avtackningspresenter delades ut och en och annan Tequila slank ner (coca cola för mig i vanlig ordning). Jag åt en grym laxplanka till varmrätt och unnade mig en god gino till efterrätt. 
Vid tio tiden tog jag bilen hem som stod parkerad precis utanför restaurangen, en klar fördel när man är gravid är att man alltid kan ta bilen. 
 
 
 
 
 


Kärt återseende
Vardagsliv

Idag kom Emelie hem till mig, en gammal klasskamrat jag umgicks med varje dag i tre år och ännu lite till, vi hade inte setts på kanske ett och ett halvt år men det kändes precis som igår. Har man en gång varit så bra vänner som vi var sitter det i. Nu ska det absolut inte dröja lika lång tid innan vi ses nästa gång men anledningen till att det har blivit så är nog för att det har hänt mycket i bådas liv med flytt osv. Eftersom att vädret bjöd på strålande sol köpte vi med oss lunch från tastys och åkte hem till Emelies mormor och morfar i jakobsberg för att låna deras uteplats. Där satt vi i timmar och pratade om allt mellan himmel och jord innan hon körde hem mig. En otroligt mysig dag och jag ser fram emot nästa träff ♡

Fina tulpaner fick jag.

Såhär såg jag ut i dag helt osminkad och casual.
Hemsk bild men jag bjuder på den.


Pastell
Hem/inredning





Bilder lånade från google.
Vem älskar inte dessa underbara färger. Nu till våren säljs det diverse inrednings artiklar i just pastell och jag vill köpa alltihop. Om det inte vore för att Daniel inte alls är lika förtjust i pastell hade jag nog överröst vår lägenhet i allt från mintgrönt till ljusrosa. 


Fredagslyx
Vardagsliv

Idag är en sån där "pyssla om dig själv och gör det du vill" dag. Jag är ganska dålig på att rå om mig själv och går lätt upp i varv för minsta lilla. Men som många gånger sagt förut kan lite solsken förändra hela mitt humör och idag vaknade jag upp helt kolugn och utvilad. Något som verkligen får mig att slappna av är ett städat och rent hem så efter mitt sköna bubbelbad (som jag faktiskt ligger i nu) ska jag ta och dammsuga och moppa golv. Runt elva kommer Emelie hit så det passar perfekt att städa just idag. 


Nästan lite som frukost på sängen fast ännu bättre. Det är skinkost på smörgåsarna och inte smör ツ.


Utvärdering tredje mötet
Vardagsliv

Igår var alltså det tredje och sista mötet med Hundpsykologen Anna Ögren. Vi tränade på hundmöten och "hemligheten" för att det ska fungera för mig och Måns är att vara absolut konsekvent och förberedd. Måns går jätte fint i koppel nu och det räcker med att jag säger fot så går han bredvid mig. Men ibland tror han att jag inte är tillräckligt uppmärksam på honom och försöker gå lite framför mig (jag ritar upp ett streck i mitt huvud som han inte får passera) och där gäller det att säga till ordentligt på en gång med ett tydligt NEJ och skramlet (för tillfället använder jag mig av nycklar i en påse som jag skramlar med). Det fungerar jätte bra och han fortsätter sen att gå fint bredvid mig. När han gör som jag vill använder jag mig av en klicker, hans favorit godis & ett BRA. Ja det blir ganska mycket att ha med sig när vi går ut men tanken är att mitt NEJ ska förstärkas av skramlet eller vattensprutan (som tyvärr inte fungerar lika bra längre) så att jag i framtiden bara ska behöva använda ett tydligt NEJ och att han då ska förstå att jag menar allvar och han ska koppla klickern som ett BRA så att jag bara behöver ha den med mig. Men än så länge behöver jag dessa redskap. När det sen kommer en hund (såhär var det iaf igår) är han så fokuserad på att gå fot och se vart jag sätter mina fötter. Så fort vi ser hunden, även om det är på kilometerlångt avstånd klickar jag, ger honom godiset och säger BRA, Och varje gång han ens sneglar på hunden klickar jag och ger honom godis. Och så håller vi på tills hunden är utom räckvidd och Måns hinner inte börja skälla. Det är därför det är så viktigt att jag är förberedd med godis ifall det dyker upp en hund runt hörnet. Igår mötte vi tre hundar och det gick jätte bra. Han försöker givetvis skälla och blev lite stressad men det är då klickern och godiset dyker upp så att han ska koppla andra mötande hundar till något positivit (beröm - godis).
 
Vi har mycket att jobba på och jag kom precis in från en långpromenad med Måns och vi rent ut sagt letade efter hundar. Tillslut lyckades vi se en liten chihuahua. Måns försökte skälla men gav upp ganska snabbt. Små hundar har egentligen aldrig varit något större problem utan det är stora hundar som är det största bekymret. 


Instagram
Vardagsliv


Jag har precis gått igenom mitt instagramkonto och rensat bland oseriösa följare från när jag hade ett öppet konto. Nu är jag privat för att jag ska kunna se så att den som skickar en förfrågan faktiskt är en person och inte massa event osv. På instagram heter jag sandralundqvist.


04.00
Min första graviditet

I fem hela timmar fick jag sova i natt. Jag vet inte om det beror på en livlig & bökig bebis eller den där konstiga ihållande känslan i magen. Vid halv fyra vaknade jag för att gå på toaletten (i vanlig ordning) och märkte då att bebis var vaken och inte hade några som helst planer på att somna om. När jag sen låg där och vred och vände på mig i hopp om att få sova i några timmar till kände jag den där konstiga "smärtan". Det var inte som mensvärk utan mer som att hela magen var öm inifrån och det påminde nästan om håll. Ibland blev den starkare och ibland kändes den knappt men den var fortfarande där. Tydligast märkte jag av den när jag bytte position eller ställde mig upp och det kändes även i ryggen. Jag märker även att jag blivit täppt i näsan under natten..Kanske påväg att bli förkyld igen :( Nu har jag legat i badet sen fyra och jag tvivlar på att jag kommer få sova mer idag. 


Sweet dreams
Min första graviditet





Brakmiddag
Vardagsliv

Ikväll blev det inget mindre än pastasallad med kyckling och halloumi till middag. Vi var sugna på något fräscht och lätt men oj vad mätt jag blev, matkoma deluxe! Det har blivit standard för oss att äta i soffan framför en film och ikväll kollade vi på wolf of wallstreet. Så himla bra men vi hann inte kolla klart då den är 3 timmar lång. 



Jag tänkte berätta hur mötet med hundpsykologen gick idag men nu är jag alldeles för trött så jag skriver det i ett eget inlägg i morgon. God natt fina ni. 


Ett nytt rum
Hem/inredning

Före bilder på barnrummet (tyvärr tog vi bara på ena väggen) & Daniels inbyggda verktygsskåp:
 
 
 
 
 
Efter bilder (rummet är ännu inte helt klart men såhär ser det ut hittills):
Lampan köpte vi färdigmonterad och när vi hängt upp den insåg vi att den var ganska stor och att en mindre modell hade passat bättre. What to do! På den högra väggen (som inte syns) ska vi sätta upp fem stycken "hyllkuber" i rosa, blått och grönt.
 
Eftersom att vi inte är helt hundra på om vi väntar en liten pojke eller flicka har vi inrett rummet väldigt neutralt. 
 
 
Igår tvättade jag säkert fem maskiner med bebiskläder & filtar. Som ni ser är det en hel del rosa kläder, det var för att vi till en början trodde att vi väntade en flicka.
 Dom slitna vita skorna är mina första skor som liten.
 
Gungan vi fick av mamma.
 


Morgonkaffe
Vardagsliv

Godmorgon :)
Emma smsade mig i morse och var sugen på en morgonfika. Vi möttes upp på gc strax efter frukost och vi fick även sällskap av Josefine. Det blev en timme full med prat om förberedelser och bebis. Både Emma och Josefin är gravida med bara en vecka i från varandra så det skiljer ca två månader mellan oss. Jätte mysigt att det är fler som är gravida i Kungsängen och som ska ha så tätt inpå. 
Nu tänkte jag gå en promenad med Måns innan vi ska åka iväg på det tredje och sista mötet med hundpsykologen (iaf det sista inbokade). Idag ska vi träna på hundmöten och jag vet inte om jag vågar ha så höga förväntningar?! Hoppas verkligen att Anna har tips på hur jag ska göra när Måns går upp i varv när han ser en annan hund. 
 
Om en liten stund lägger jag upp bilder på det nästan färdiga barnrummet :). Trevlig onsdag vänner!


Tjuvtitt ☆
Hem/inredning





Förberedelser
Min första graviditet

Hej å hå! Förlåt för dålig uppdatering men vilken dag det har varit. Från klockan 8 i morse tills nu har det varit full fart. Jenny kom hit för frukost och vid 10 hängde vi på låset till IKEA. Idag inhandlades spjälsäng - gardiner - lampa - matta osv till barnrummet och hör & häpna, vi fick upp allt på sin plats så jag har tillbringat större delen av eftermiddagen/kvällen åt att bädda i ordning och tvättat bebiskläder. Jag tänkte ta bilder på det fina rummet men det hann bli mörkt ute så ni får vänta tills i morgon. Det känns så skönt att vara klara med i stort sätt allt som har med förberedelser att göra. Vi är mer än redo för vårt lilla hjärta. Vi har även fått upp en jätte fin gunga i vardagsrummet som vi fick av min mamma för några veckor sedan. Det är en elektrisk gunga som står på golvet och den fungerar från nyfödd upp till nio månader. Perfekt om man har en kinkig liten som ständigt vill bli vaggad. Den har sex olika hastigheter och flera olika melodier/ljud som den spelar. Jag tänkte visa er den i morgon med resterande av bebissakerna :)
 
Nu sitter Daniel och väntar på att jag ska skriva klart så att vi kan kolla på ett avsnitt av Breakning Bad, vi har bara en säsong kvar att se :(


Projekt
Hem/inredning

När man inte har något att göra (som att jag inte hade nog) skaffar man sig något att göra. 

En liten tjuvtitt på mitt nya projekt.





Min dag
Vardagsliv







 
Jag började dagen med en promenad i solen upp till barnmorskan. Bebis ligger fortfarande fixerad (jag blev lite nojig när jag läste någonstans att det finns en liten risk att dom kan vända tillbaka sig efter att dom varit fixerade) och hjärtat slog 143 fantastiska slag. Alltid lika skönt att gå därifrån och veta att vår loppa mår bra ♡ Sf måttet var 33 och vi följer kurvan alldeles perfekt. 

Efter bm besöket gick jag hem till Linn för att bli bjuden på frukost & få mysa med underbara Alina. Solen lös som bara den så vi passade på att möta upp Michaela med smått för att köpa med oss fika och gå ner till vattnet. Tyvärr svek den oss ganska snabbt så vi packade ihop och mötte upp Isabell, Sandra & Melody och gick till en lekplats i närheten. Strax därpå slog klockan lunch och vi köpte med oss mat från GC och gick hem till Isabell. 
Vid två var det dags för mig och Jenny att åka och hälsa på våra småsyskon i Hässelby så hon plockade upp mig på vägen. Det har varit en fullspäckad dag och jag hade ingen som helst lust att ställa mig vid spisen så det fick bli donken. 

Nu pustar jag ut i ett varmt bubbelbad, här tänker jag ligga tills jag måste förflytta mig till sängen. Snart ser hela jag ut som ett russin haha ツ


Lista
Min första graviditet

Vi har under graviditeten skrivit en lista på de saker vi behövt och velat ha till bebis. Listan har varit oändligt lång men nu med bara fyra veckor kvar är den betydligt mycket kortare och dom saker som är kvar känner vi ingen stress över att köpa (förutom blöjor & tvättlappar). Nu vill vi bara njuta av sista tiden och inte behöva tänka på alla måsten. I morgon åker jag och Jenny till Ikea och köper en spjälsäng och sen ska det tvättas bebiskläder ♡





Black & white
Vardagsliv





Födelsedags barn
Vardagsliv

Igår var det ingen mindre än Jonathans tur att fylla hela 24 år. Det firade vi med god mat och trevligt sällskap hemma hos moster & Chribba. Mamma och moster stod för kvällens middag, helstekt fläskytterfilé med potatisgratäng, pepparsås och sallad. 
 
Bilder lånade från Jennys blogg och den hittar ni HÄR.
 
 
 
 
 
 
Och en bild från tippen idag.


En fixardag
Vardagsliv

Idag har varit en riktig fixardag. Redan vid 8 var jag uppe och målade och strax därefter hakade Daniel på och började i barnrummet. Äntligen är allt klart där inne! Dock fattas ett elementskydd som Daniel håller på med men virket tog slut så det blir klart i morgon. Jag och Jenny var på tippen och slängde en fullastad lastbil. Tusen tack för hjälpen älskade syster! Nu är lägenheten städad och vi ska strax gå till Daniels pappa för att äta grillade hamburgare ute i solen. 

Hoppas ni får en fantastisk söndag.

Bild från födelsedagsfirandet igår.



Trettiosex
Min första graviditet



Älskade bebis. Trettiofyra dagar kvar till bf ♡ 


Lätt som en plätt ♡
Vardagsliv

Dagen till ära tänkte jag ta hemmafru uppgiften på allvar och bjuda mitt hjärta på plättar till frukost. Vi fick även sällskap av Chriztian och nu står dom båda och jobbar i barnrummet medan jag myser i soffan, härligt när det händer grejer.


Vi fick den här fina plättpannan av Sabina i inflyttningspresent.
Här var tanken att ni skulle få en bild på den fina uppläggningen med jordgubbar & sylt men jag hann äta upp allt på tallriken innan jag kom på det haha. 

Igår hade vi en riktig slapparfredag. När Daniel kom hem från jobbet fixade han det han kunde fixa i barnrummet och sen tog vi en mysig promenad. Lövbiffsgryta stod på matschemat och om jag får säga det själv var det bland den godaste gryta jag ätit. Mätta och belåtna kunde vi ändå inte motstå chipsen så lagom till Let's Dance åkte dom fram =)


Fredag 21/03/14
Vardagsliv

Fredag idag och det bjuds på SOL :). Jag blev så glad när jag slog upp ögonen och insåg hur bra den här dagen/helgen kommer att bli. Jag började med att storstäda här hemma (dammsuga, hänga tvätt och moppa golv) och sen antog jag utmaningen att ta första långpromenaden med Måns sen vi börjat med träningen. Missförstå mig rätt, självklart går jag ut med Måns flera gånger om dagen men ist för att gå långt har vi satsat på att träna honom psykiskt med flera sökövningar, gå fint i koppel och "hopp & lek" till och från. När vi kommer in från våra korta men tidsmässigt långa promenader är Måns helt slut av allt tänkande. Han är som sagt en liten individ med ett stort ego som behöver tränas! Åter till dagens promenad. DEN GICK SÅ SJUKT BRA! När han gått fint i koppel ett tag låter jag honom "springa fritt" för att sen gå fint igen. Jag låter honom alltså inte göra som han vill en hel promenad för då rusar han upp i varv och blir okontaktbar. 
Om ca 45 minuter kommer D hem och då ska vi hålla på i barnrummet. Igår var vi och hämtade en byrå som vi fyndade blocket (Ord.pris 1295 kr och vi fick den för 300 kr). Vi har satt helgen som mål att bli klara i barnrummet sen är det min tur att gå lös på barninredning ;). Eventuellt ska vi gå på Hem och Villa mässan med inriktning på utemiljö. Nu när vi snart ska börja med altanen är det roligt med inspiration. 
 
Se så fint mina påskliljor har blommat :)
Nu ska jag sätta mig i soffan med ett glas saft och mumsa kokosbollar i väntan på min kärlek. 
 


Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder
Vardagsliv

I morse kom Jenny hit med Alice för att ta en långpromenad. Innan vi begav oss ut gjorde jag i ordning en stor frukost, håller ni med om att det alltid är godare att äta när man får sällskap? Trots att jag inte alls håller med rubriken trotsade vi vädret och tog på oss regnkläderna och stövlarna. Väldigt grått & trist men framförallt slaskigt. För att Måns inte skulle få det lika jobbigt med snön som igår fick han ha på sig en liten tröja. Tur att han inte brydde sig alls och skuttade på som vanligt ツ 




Frukost
Vardagsliv





På äventyr
Vardagsliv

Idag har jag & Jenny verkligen hunnit med massor. Måns fick vara med Daniel på jobbet (jag vill inte att han ska behöva vara hemma själv i onödan) så Jenny hämtade upp mig redan vid halv tio. Vi åkte först till Vällingby centrum och gick igenom alla inrednings butiker, jag fick verkligen kämpa för att hålla i plånboken medan Jenny köpte en hel del. Efter Vällingby åkte vi till stinsen & IKEA för att sen åka hem till Jenny och äta en god lunch. Falukorv och stuvade makaroner har nog aldrig smakat så bra, min mage skrek efter mat! 
Vid fyra skjutsade hon hem mig och vips så var det vinter ute?! Vad hände liksom. 
Jag och Måns har precis varit ute på sista kvällsrundan och han var helt överlycklig och skuttade omkring i snön. Tills slutet av promenaden..han kollade på mig som om jag vore dum i huvudet och undrade när jag skulle lyfta upp honom..när det är snö ute blir Måns till en snögubbe. Dumma snö som gör så att min hund inte kan springa och leka! 





Romantiskt
Hem/inredning

Jag bytte ut dom vita kronljusen mot rosa och pyntade kakfatet med en söt fjäril och färska jordgubbar.






Begär
Hem/inredning

Jag bara älskar filtar! Min kropp skriker efter filtar och för tillfället har vi tre filtar i soffan & två i sängen sen vill jag inte ens veta hur många filtar vi har totalt. MEN när jag såg den här filten blev jag helt kär och bara måste få tag på den. Älskling hoppas du inte läser det här nu men snart får vi ytterligare en filt till samlingen. 

Bild lånad från google.se


Så mycket kärlek ♡
Min första graviditet

Vem är du där inne? Hur ser du ut? Vem kommer du att vara lik? Kommer du att få pappas stora blåa ögon, min lilla näsa eller kommer du få en blandning av våra drag. Nu är det snart bara fyra veckor kvar till bf och jag börjar bli otålig. Men liten får stanna inne i magen ett litet tag till och lägga på sig mer vikt medan vi ska inreda i barnrummet och göra klart det sista här hemma. Vi längtar så efter dig 

Häromdagen berättade jag att jag varit och hämtat ut ett paket på posten och jag tänkte visa vad det innehöll. För ca 8 veckor sedan (det tog längre tid än väntat..men den som väntar på något gott) beställde jag två fotostenar från en super duktig tjej. En sten med ultraljudsbilden, vi kommer nämligen inte att rama in ultraljudsbilden så jag ville göra något personligt med den,  och en sten med en bild på när Daniel håller sina händer på magen med en fin tillhörande text om moder & faderskap. Den sistnämnda är min absoluta favorit men fortfarande lite privat. Så den visar jag när vi hittat en bra plats för stenen att stå ♡







Kolakakor & kokosbollar
Vardagsliv

När kakfaten var klara kunde vi inte hålla oss från att baka. En snabb vända till Coop och sen var vi i full gång. Hemmagjorda kakor på ett egetgjort kakfat var verkligen pricken över i:et. Kolakakor, som tydligen är Daniels favoritkaka (ett plus till oss) och ljusa kokosbollar fick det bli. Jag får försöka hålla fingrarna i styr så att vikten inte skjuter iväg såhär på slutet ☆


Vinflaskan fick assistera kavel.


Fina syster.


Tjockismagen i V.35 (34+3).


Gör ditt eget kakfat
Hem/inredning

Syster min kom hem till mig idag för att göra klart våra kakfat. Vi beställde kakfatshandtagen från koalaplan.se och det tog bara 3 arbetsdagar att få hem. Vi beställde även en kakelborr så att porslinet inte skulle spricka.  Tallrikarna är köpta på IKEA.
Börja med att mäta ut mitten på båda tallrikarna (alternativt om du vill ha tre våningar så mäter du självklart ut mitten på alla tre tallrikar). Borra sedan hål i tallrikarna. 
 
 
Montera handtagen enligt anvisningarna. 
 
Färdigt & superenkelt!
 
 


Sjuk
Vardagsliv

Usch vilken natt, jag har legat och vridit och vänt mig sen 02. Halsen river och kroppen känns febrig. Jag gjorde precis i ordning en lyxfrukost, jag var sugen på allt möjligt men lyckades bara få i mig en tredjedel. Nu ska jag ligga i soffan hela dagen och kurera mig framför serier. 
 




Till bebis
Min första graviditet

Felicias farmor (eftersom att vi inte har samma pappa har vi inte heller samma farmor) har virkat denna underbart fina filt och dessa söta strumpor till bebis ♡






Hämta ut paket
Vardagsliv

Hej vänner! :)
Vilket tråkigt väder det har varit idag, ett riktigt bakslag. Men vi deppar inte för det! Igår var jag riktigt hurtig här hemma, jag storstädade & tvättade alla fönster. På något konstigt vis har jag en lista med "måsten" i mitt huvud som jag vill hinna med innan bebis kommer såsom att tvätta fönster. Jag vill att allt ska vara fint och i sin ordning, jo jag vet att jag är knäpp haha :). Redan vid åtta låg vi i sängen och jag somnade strax därefter.
Idag vaknade jag upp med en väldigt ond hals och en öm kropp..hoppas bara jag inte blir sjuk. Jag åkte hem till Johanna runt 12 för att catcha upp och äta en nyttig och god sallad. När jag väl har börjat äta kan jag typ inte sluta, jag sitter och plockar i maten hela tiden om den står framme haha. Jätte mysigt att träffa min fina vän 
Nu är jag hemkommen och sitter andas ut i soffan. Jag åkte förbi ICA för att hämta ut ett efterlängtat paket på posten (jag lägger upp bilder lite senare, gud vad nöjd jag är) och handla hem lite mat. Lite skulle det vara men mycket blev det så jag har fått gå flera vändor till bilen för att få med mig allt. 
 
Min fina mjölkkanna kom till användning efter att jag och Lisette handlade på plantagen i helgen. Visst blev det gulligt?
 
Och idag låg äntligen mitt & Jennys kakfatshandtag i brevlådan så nu kan vi göra våra egna kakfat. 
 


Milen och lunch
Vardagsliv

Oj vilken dag! Jag & Daniel kom precis innanför dörren efter att ha gått en mil runt i Kungsängen. Vi stannade vid lillsjön för en paus och gud så härligt det var att sitta vid vattnet. Promenaden fortsatte upp till centrum för att avnjuta en lunch på Alexandra. Jag åt en sallad medan Daniel tog en bakispizza. Konstigt nog blev båda lite smått sugna på att köpa hus när vi gick bland alla fina villor med utsikt över vattnet. Men det får vänta. 
 
 
 
 
 
 


Hundträning
Vardagsliv

Nu på morgonen har jag ägnat mig åt att träna med Måns. Vi har tränat på att gå i koppel, tränat med klickern, söka ute och spelat spel inne. Nu är Daniel och Måns på baksidan och leker med Måns favorit leksak. Träning blandat med lek tror jag är den bästa kombinationen.






Täby C
Vardagsliv

I morse när jag slog upp ögonen hoppades jag på att jag sett fel, inte kunde det väl vara storm och snö ute. Tyvärr låg det snö på backen och retades (man får inte glömma bort att det bara är mars) men trots vädret gav sig jag och Susanne ut på en PW. Vi fick ett tufft motstånd och kunde knappt prata med varandra men inget slår väl att få känna sig hurtig en lördags morgon. Vid två gick Daniel över till grannen för att spendera dagen/kvällen där och spela pokerturneringar. Medan karlarna höll sig sysselsatta på eget håll tog jag och Lisette bilen till Täby centrum och strosade omkring i alla möjliga affärer. Påväg hem svängde vi förbi plantagen och köpte med oss härliga vårblommor och sen åt vi middag på donken. Nu har vi precis kollat på en film och ätit massa onyttigheter. 
 
Hoppas ni haft en toppen lördag ツ
 
En liten skymt av det blivande barnrummet.




Trettiofem
Min första graviditet

Nu är det inte långt kvar och det har börjat kännas i nerverna. Jag är fortfarande inte nervös inför själva förlossningen (jag kan inte påverka hur den kommer att bli i slutändan och jag gör mitt bästa för att förbereda mig mentalt) men det känns pirrigt att jag snart kommer att få titulera mig som mamma. Bebis sparkar och har sig i magen och eftersom att h*n ligger med ben och armar på min högra sida är det dom revbenen som får ta smällarna, kan bli lite ömt ibland men absolut värt varenda sekund jag får känna liten röra på sig. 
Än så länge visar vågen en viktuppgång på +9 kg och jag har haft turen att inte bli vätskefylld, jag kan fortfarande ha mina ringar och skor. 

I veckan ska vi börja handla möbler till barnrummet och jag längtar så till att få tvätta upp dom små kläderna och vika in dom i byrån ♡






Tapas
Vardagsliv

Jag, Isabell, Victoria, Susanne & Linn (plus alla barn) har precis avnjutit en otroligt god tapasmiddag hemma hos Linn. Alldeles för mycket mat och dryck resulterade i matkoma deluxe. Daniel är ute med jobbet ikväll så jag och vovven passar på att breda ut oss ordentligt i sängen. 

Fantastiskt goda musslor
Spanska köttbullar i tomatsås
Ostar (som jag tyvärr inte kunde äta av)
Och pannacotta till efterrätt




Kvällens blivande mamma
Min första graviditet, Vardagsliv






Sommarfin
Vardagsliv

Jag har glömt att visa er dessa två skönheter som jag fick hem för ett tag sedan. Två playsuits som kommer att användas flitigt i sommar.








Stamrensning
Vardagsliv

Godmorgon vänner :)
 
När Daniel åkte till jobbet i morse kunde jag inte somna om (det börjar bli till en vana att gå upp strax efter halv 7..). Tur var väl det för där på kylskåpet hängde den där lappen som en påminnelse för att vi INTE skulle glömma. Men vi hade glömt..Mellan 08-15 kommer det någon som ska rensa stammarna i vår port och det krävdes lite förberedelser, allt under diskhon skulle vara undan plockat & tidningar skulle vara utspridda. Nu är iaf det fixat och så fort han har varit här ska jag ut och ta vara på dagen. Vi verkar få njuta av solen ännu en dag och det gäller att ta vara på varenda minut. 
 
 


Myskväll med bästis ♡
Vardagsliv





Ett soligt Stockholm
Vardagsliv

Efter flera timmars promenad i både Kungsängen och i Jakobsberg är jag och Tonic som två strandade valar. Riktigt mysigt att gå runt säby i skogen bland hagarna. Nu ska vi åka hem till mamma och äta middag och sen ska jag hem till Isabell och ha myskväll ♡





En fantastisk gårdag
Vardagsliv

Mina tankar var någon helt annanstans än på bloggen igår. Stockholm bjöd ännu en dag på ett fantastiskt väder och jag spenderade den ute. Tror jag gick en mil totalt ;). Jag började dagen med en dunder frukost hemma hos Isabell och sen åkte vi hem till mig för att gå ut med hundarna. Vi blev snabbt rastlösa och tog en promenad upp till centrum och åt en god lunch på GC. Linn kom förbi och höll oss sällskap till kaffet. Vid halv två var vi tvugna att röra på oss igen då Isabell skulle hämta Melody på dagis. Emma mötte upp oss i centrum och strax därefter mötte vi Maria. När vi kommit halvvägs kom Victoria och Linda gåendes och vips var vi fyra mammor och två blivande som stod och pladdrade. Isabells klocka gick fel så hon fick i panik skjuts av Linda till dagiset medan jag, Emma & Maria gick hem till Emma och tog en fika. Smoothie, kaffe och bebisprat :D
 
 
Efter någon timme var jag tvungen att röra mig hemåt till hundarna och göra mig i ordning för kvällens festligheter. Therese hade sin studentskiva igår med tema glamour. Skivan hölls på "Ett ställe" och vi åt en god tvårättersmiddag men blev inte så långvariga. Daniel skulle upp och jobba och jag var trött så vi åkte hem efter middagen. Klänningen jag hade på mig är Lisettes men tyvärr tog jag aldrig någon helkroppsbild. 
 
 

Nu ska jag ta vara på dagen och åka till Jakobsberg för att ta en långpromenad med Izabella. Tonic får följa med då Måns är med Daniel på jobbet idag. Passa på att njuta av solen idag för till helgen ska vi få ett bakslag..


Godmorgon torsdag
Vardagsliv






Mer pyssel
Hem/inredning


Igår gjorde jag om två till konservburkar till krukor och planterade påskliljor i ツ.


Kvällsfika
Vardagsliv

Tidigare idag tog jag en promenad upp till centrum i det soliga vädret för att möta en förkyld Mathilda och ta en promenad tillbaka hem till oss. För varje dag solen tittar fram är jag tacksam, den gör mig så lycklig. Jag lagade i ordning kycklingwok till middag och vi pratade om allt från gamla minnen till dagens alla i-landsproblem. När jag skjutsade henne till tåget passade jag på att springa in till Konsum och köpa med mig coca cola och vindruvor. Jag har varit sugen på det enda sen igår. 


Hundpsykolog andra mötet
Vardagsliv

Nu är andra mötet av tre avklarat och det gick bra även denna gång. Idag var vi ute och tränade på att gå i koppel samt sökövningar som Måns älskar. Han skötte sig jätte bra och vi fick in snitsen nästan på en gång. Men det gäller att vara uppmärksam för han försöker lite titt som tätt att dumma sig. Anna är en riktigt bra coach som är väldigt pedagogisk och sätter inte upp för svåra mål i början. När vi fått in tekniken på en övning avancerar vi för att vi alltid ska ha en utmaning men det måste fungera i vardagen och därför tror jag det är bra att inte ha för svåra mål uppsatta från början, då kan det vara lätt att man ger upp.
Anna tycker Måns är en riktigt rolig hund att jobba med då han är väldigt snabblärd och har en härlig personlighet. Vi har kommit fram till att Måns blir som mest stressad och snurrar runt och har sig när han inte har någon uppgift. Så fort han får en uppgift koncentrerar han sig på den men när han får fria tyglar blir det för mycket för honom och han vet inte vad han ska ta sig till. Vi jobbar med en sak i taget och det är extra roligt när jag ser våra framsteg och även får höra hur bra det går för oss. Första mötet jobbade vi på kontaken mellan Måns och mig, den här gången jobbade vi på att gå fint i koppel och ha kontak ute och nästa gång ska vi jobba på hundmöten. Därefter har jag inget nytt möte inbokat men jag tror att jag vill träffa henne minst en gång i månaden för att få nya övningar samt bli pushad om något inte går så bra, det sista jag vill är att vi ska trilla tillbaka till våra dåliga vanor. HEJA HEJA!


Sminktips
Vardagsliv

Ett tips till er som har sminkborstar i äkta hår. Ta hand om dessa borstar som om att det vore ert egna hår. När ni rengör borstarna, rengör med schampoo och använd eventuellt balsam. Jag gjorde rent mina borstar idag och dom blev som nya. Skölj, tvätta, skölj & låt dom torka.
 
 




11/03/14
Vardagsliv

Då var tisdagen i full gång och om bara en liten stund ska jag och Måns åka iväg till Danderyd och till vårt andra besök hos hundpsykologen. Jag håller er uppdaterade om hur dagens möte gick. Sen tänkte jag åka och handla för att ge mig på ett storkok, kycklingwok med nudlar. Vi är jätte dåliga på att planera in veckans måltider och det blir oftast att vi lagar det vi är sugna på och måste därför åka och småhandla hela tiden. Färdiga matlådor i frysen underlättar nog en hel tid och vi slipper äta ute :)
Ikväll ska Mathilda komma hit och vi ska äta en god middag och ta igen för den tid vi inte har setts. Förut träffades vi flera gånger i veckan (men då bodde vi väldigt nära varandra) och nu har vi bara träffats två gånger (?) under hela graviditeten. Jag bor i Kungsängen och hon på Kungsholmen så det är en bit. Det ska iaf bli väldigt roligt att få se min pingla igen. 
 
Ha en bra dag, PUSS!


Dagens BM besök
Min första graviditet

Innan dagens besök hos barnmorskan hade jag höga förhoppningar och tack & lov gick allt precis som jag hade hoppats. Vi började med att prata lite (vilket oftast går ganska fort eftersom att jag mår så pass bra som jag gör) och sen var det dags att lyssna på litens hjärtljud och den här gången slog hjärtat 152 fantastiska slag i minuten. BM bekräftade det jag under dom senaste dagarna har misstänkt. Bebis är nu fixerad och huvudet är inte längre ruckbart (v.33+2). Det är ett väldans tryck nedåt och jag känner mig numera kissnödig dygnet runt. Det känndes väldigt bra att få höra att vår bebis ligger rätt och är redo att möta världen. Längtan är obeskrivlig ♡ BM trodde att vi skulle slippa gå över tiden då vi ligger helt perfekt på kurvan och mina värden har sett bra ut genom hela graviditeten, men man vet aldrig. Hon är så söt min barnmorska! 


Backstugan
Vardagsliv

I morse var det bara att kamma igenom håret och sätta sig i bilen för att skjutsa Daniel till jobbet (Läs klockan 06.40). Dom dagarna jag behöver bilen och Daniel inte kan åka med någon kollega måste jag skjutsa honom för att få hem bilen igen. Men det är det värt när jag har många ärenden som jag hade idag. Redan klockan 07 stod jag med arbetsbyxorna på och penseln i högsta hugg. Jag målade fönstret i litens rum, väggarna där vi spacklat om & städade hela rummet. Jag ville hinna klart innan Daniel kom hem så att han kunde fortsätta med det han skulle göra. Idag hade jag också bestämt lunchträff med några kollegor på Backstugan. En otroligt mysig och bra restaurang som ligger i filmstaden i Sundbyberg, rekommenderar starkt för er som gillar husmanskost. På sommaren är det särskillt mysigt att sitta ute på deras uteservering och luncha men det brukar vara rätt mycket folk runt lunchtid. Efter lunchen åkte jag och hämtade Tonic för sista veckan. Det känns nästan lite sorligt, vi har liksom blivit vana att ha en bamse i sängen som tar upp större plats än oss :)
Klockan 13.15 hade jag tid hos BM (jag berättar hur det gick i ett annat inlägg) så jag passade på att hälsa på min partner in crime med semlor. Jag hade inte ätit en enda semla trots att semmeldagen så det var klart att vi skulle tjocka oss medan vi pratade strunt. Nu sitter vi bänkade i soffan framför Breaking Bad efter en promenad till Coop. 
 
En gammal bild från när vi firade mamma på Engelen för ca ett år sen. 


Årets första semla
Vardagsliv





Trettiofyra
Min första graviditet

Igår gick vi in i graviditetsvecka trettiofyra vilket innebär att liten kan komma redan om fyra veckor om h*n bestämmer sig för det, det är sex veckor kvar plus minus två veckor. Hoppas verkligen att vi slipper gå över tiden men så länge bebis är frisk spelar det ingen roll, det är värt all väntan i världen. Mamma sa häromdagen att hon tycker magen ser ut att ha sjunkit och jag har dom senaste dagarna haft som mensvärk. Spännande att höra vad barnmorskan säger i morgon. 

Bilderna tagna igår (v.33+0)






Pannkakslunch
Vardagsliv

Louise bjöd mig & Daniel på pannkakslunch efter en promenad i vårluften. 12 grader och strålande sol är inte dåligt för att vara mars månad. Det är nästan löjligt hur glad man kan bli av lite sol ツ 
Vi har även hunnit med lite fix i barnrummet och i morgon ska vi fortsätta. Jag hoppas bli klar i veckan. 






Melodifestivalkväll
Vardagsliv

Denna kväll består av tacomiddag & mello hemma hos Micke och Carina. Med fantastisk stämning och högsta volym håller jag tummarna för panetoz. Även om dom inte vinner kommer det garanterat bli en av mina favoritlåtar i sommar =)

Nu när Louise har flyttat hemifrån har Micke och Carina gjort om hennes rum till ett bio rum och vad passar inte bättre än en popcornmaskin (popcorntorsk som jag är).








Äntligen har jag fått mina videung
Vardagsliv

Jag och mamma tog en promenad på timmen i morse i världens härligaste väder. Dagen till ära vårstädade vi lite hemma hos mamma innan jag, mamma, Jenny & Peter gick ner till centrum för att köpa mjukglass. And guess what, jag köpte videung! Jag orkar inte vänta tills dom i skogen ska ploppa upp så jag  köpte mig en bukett. Ingen är gladare än jag ツ







Kvinnodagen firas med mjukglass
Vardagsliv





07/03/14
Vardagsliv

Så var det fredag igen kära vänner! Känns väldigt välbehövligt även för mig. Det börjar bli dags för mig att dra ner lite på tempot och njuta av min ledighet, eller inte! Jag älskar när det händer saker runtomkring mig men ibland blir det som bara skulle vara en mysig dag till en väldigt stressig dag. Jag försöker klämma in så mycket som möjligt på en och samma dag för att dagarna ska flyga förbi, och det gör dom. Jag har till och med blivit tvungen att börja skriva en veckoplanerare för gravidhjärna+hundra saker att hålla reda på=pannkaka. 
Anyways, idag började jag dagen med ett varmt bad och frukost. Tog en kort promenad med hundarna (jag går ut med dom var för sig nu så att jag ska kunna lägga all fokus på Måns när det är hans tur) och sen åkte jag till Sundbyberg och lämnade Tonic för helgen. Nästa vecka är sista veckan jag ska passa honom för sen kommer hans "riktiga" dagmatte tillbaka. Efter Sundbyberg åkte jag till Bauhaus och köpte olika sprayfärger som jag ska spraya våra "kub" hyllor till bebis rum och sen åkte jag till Ikea och köpte garderobsinredning. 
 
Nu sitter jag vrålhungrig med en hickandes liten i magen och väntar på att Daniels mamma och pappa ska komma på middag. Jag har varit och köpt sushi och thaimat ;).
 
 


Hundträning
Vardagsliv

Tro det eller ej men hittills har mina promenader med Måns varit guld värda och peppande. När det är dags för en promenad förbereder jag mig med bestämdhet och positiv energi och oj vilken skillnad det gjort. Jag går för tillfället inga långpromenader med honom då han framförallt behöver träning psykiskt och inte fysiskt. Han är en liten individ med ett stort ego. Varje dag gör vi olika övningar både inomhus och utomhus och vi har redan fått bättre kontakt och kommunikation. Jag ser fram emot nästa möte med Anna då vi ska ge oss på promenaderna och hundmöten. Roligt att se och höra (via kommentarer) att så många är nyfikna på hur det går för oss. Till er andra, det blir lite tjat om hundträning men hoppas ni har överseende med det! 

God natt från oss. Puss!





Min dag
Vardagsliv

Hej :) 
Vilken underbar dag det har varit idag hörrni! Har ni tagit vara på solen? Det har jag. Idag har jag nämligen haft en jätte mysig dag med Michaela och hennes underbara dotter Hilja som kom till världen för två veckor sedan ♥. Vi möttes upp vid halv tio och tog en promenad från brunna upp till centrum och hem till henne för en kopp kaffe och massa prat. Klockan rusade förbi och runt tolv åt vi lunch på GC innan det var dags för mig och Daniel att gå till mäklaren. Eftersom att vi gick med vinst på den förra lägenheten måste vinstskatt osv räknas ut inför deklarationen som kommer i april. Mycket prat om siffror hit och dit innan vi kom fram till hur mycket vi skulle betala. Nu ligger vi i soffan och myser framför Breaking Bad (det finns bara en säsong av Orange is the new black på netflix så vi måste börja följa något annat) och jag funderar på vad vi ska laga till middag.
Äntligen har Daniel börjat må bättre och ska förmodligen till jobbet i morgon. Han har varit sjuk i en vecka nu och det blir ganska stökigt att ha honom hemma haha ;) men det är mysigt också såklart. Men jag vill kunna bädda på morgonen och skura lägenheten men det går inte när han är i vägen, pedant är bara förnamnet. Men nu kan vi äntligen göra klart i barnrummet, jag börjar bli lite otålig.
 
Underbart söta Hilja redo för att gå ut. 
 




Inte långt kvar till sol ♡
Vardagsliv






Någon mer än jag som längtar till våren/sommaren? Jag kan nästan slå vad om att alla behöver lite sol och värme nu. Mars och april är så oförutsägbara månader, ena stunden snöar det och andra stunden känns det som världens skönaste vårdag. Låt den sista snöflingan ha fallit från himlen och låt solen komma fram bakom molnen. 


Lek & Bus
Vardagsliv





Utvärdering första mötet
Vardagsliv

Som ni vet var jag hos hundpsykologen Anna Ögren i Danderyd igår och vi hade vårt första möte.
Hon har sitt kontor hemma så vid halv tolv rullade vi in på uppfarten. Det första mötet är mer teoretiskt för att jag som hundägare ska få en uppfattning om varför Måns är som han är och vad jag ger för signaler om jag gör på ett visst sätt. Om jag säger såhär, vi har mycket att jobba på men hon trodde absolut att vi skulle få bukt på vår situation. Igår höll vi oss alltså inomhus och pratade en hel del och hon visade även några bra övningar som jag ska jobba på tills nästa gång (och självklart i framtiden också).
Det var mycket om att jag skulle lära mig tyda Måns kroppsspråk och om han tar till sig det jag säger. Vilket han inte alls har gjort innan. Jag såg en enorm skillnad direkt när jag visste hur jag skulle göra och hon gav det fantastiska tipset om öronen. Man kan se på hundens öron om denne lyssnar, är fullt fokuserad framåt och ignorerar dig, tar till sig om denne gjort något dumt osv. Innan har vi kunnat säga till honom om han varit olydig och han har bara efter någon sekund glömt det vi sagt och gör precis likadant igen.
Det var väldigt lärorikt att sitta ner och prata samtidigt som hon visar hur det "ska vara" eller "kan gå till" innan vi går ut och övar på det praktiska. Sen är det självklart annorlunda att vara där hos henne och att vara hemma. Hos henne får du all den hjälp och vägledning du behöver och hemma är du själv. Det känns som om att jag har hundra olika saker att tänka på här hemma men jag tror att det kommer att falla sig naturligt när vi övat, övat & övat och fått in rutiner på hur vardagen faktiskt ska se ut med hund. Måns är en väldigt stressad liten krabat med största sannorlikhet för att jag gett honom intrycket att han är "ledaren" ute och måste fatta alla beslut och därför ha koll på allt. Det är jag som ska gå ut med honom och skydda honom och inte han med mig. Det är vad vi till största del ska öva på! Sen har vi börjat använda en blomspruta som förstärkning på mitt NEJ. När jag säger nej ska han lyssna men eftersom att han inte gör det har vi nu lagt till blomsprutan. Jag har provat det förut men nu är det annorlunda, nu vet jag i vilket syfte jag använder blomsprutan och inte bara sprutar vatten hejvilt på honom. 
 
Det är väldigt lätt att köpa hundra olika böcker, hundrafemtio olika selen/koppel (som tillverkarna är jätte glada över) och läsa på tvåhundra olika hemsidor om hur man ska göra med en hund som inte lyssnar, skäller, drar i kopplet och/eller är stressad. Men det är viktigt att man gör allt på rätt sätt från början och det tror jag är svårt genom att bara köpa ett nytt sele tex. Sen säger jag inte att det inte är bra att läsa sig till olika tips och trix. Det tror jag är jätte bra bara man verkligen förstår vad det faktiskt står. Jag är jätte glad att jag har sökt hjälp (för tredje gången) och inte gett upp. Förhoppningsvis kommer Anna kunna vägleda oss till härligare promenader och bättre kommunikation.
Jag ska träffa Anna nästa gång på tisdag och jag håller er uppdaterade om hur det mötet går, när vi ska ge oss ut på vägarna. 
 
 
 
 
 
 


Väntar på läkaren
Vardagsliv

Då var det dags igen, håll tummar och tår för att min tid på mvc finns kvar och att jag får träffa läkaren. Det är en sån liten struntsak som måste rättas till att känns löjligt att inte kunna ta det över telefon. Men nu är jag här för att ställa saker tillrätta ツ Barnmorskan klämde in mig 9.50 men hon sa att jag kunde behöva vänta en liten stund för att hon gjorde en fuling, hon dubbelbokade mig. 

Idag ska jag träffa hundpsykologen Anna Ögren på hennes kontor i Danderyd. Idag kommer vi mest att prata om det teoretiska för att jag ska kunna få en inblick i varför Måns är så stressad och beter sig som han gör osv och hur jag i min tur ska bete mig. Dom två andra träffarna (som vi kommer att boka in i dag) kommer att vara mer praktiska. 


Att få bära på den mest värdefulla skatt, det är en obeskrivlig känsla ♥
Min första graviditet

 


Hundpsykolog/coach
Vardagsliv

Efter mycket letande och velande fram och tillbaka har vi äntligen hittat en hundpsykolog som vi tror kan passa oss och vi hoppas hon kan hjälpa & coacha oss med Måns. Vi har en tid hos henne i morgon klockan halv 12 och vi har totalt tre träffar inbokade. Sen utöver dom kommer jag nog boka in åtminstone en träff i månaden för att finslipa och få peppning i vårt arbete. Jag är väldigt förväntansfull

Det är svårt att tro att den här lilla killen är så envis och blir stressad så fort kopplet kommer fram. Nu ska vi få ett slut på eländet och jag kommer inte att ge upp ♡


Solna C
Vardagsliv

Hej vänner 
 
Idag var första dagen på väldigt länge som jag var tvungen att ställa larm på klockan (förutom igår då jag var tvungen att gå upp och förbereda i barnrummet inför målningen med mamma). Dessvärre till ingen nytta, mvc hade gjort bort sig igen. Jag skulle träffa läkaren där idag och förlänga min sjukskrivning med en dag då det blev ett glapp mellan sjukskrivningen och graviditetspenningen. Onödigt att förlora pengar när det inte behövs. Jag hade tid 9.20 så jag sitter där i väntrummet när en barnmorska kommer in och frågar vem ska jag träffa, jag berättar att jag ska träffa läkaren och då talar hon om för mig att han inte är här idag och att min tid inte finns med i datorn. Inte igen! Nu är det andra gången min tid har "försvunnit" och jag har fått stressa upp till centrum i onödan..Jag berättar det för henne och hon lyckas klämma in mig på en ny tid i morgon. Väldigt irriterande att mina tider bara försvinner men det som stör mig är att dom säkert tänker "stackars gravida förvirrade kvinna". Jag skriver alltid upp alla tider jag får av bm när jag är där på besök så det är inget jag går runt och försöker komma ihåg i huvudet. Men dom är väldigt snälla och hjälpsamma på mvc i Kungsängen och det ska dom verkligen ha cred för! 
 
Anyways, efter missförståndet åkte jag och hämtade upp Izabella vid tio tiden för att åka till Solna centrum. Vi uträttade lite ärenden och jag köpte bra att ha saker till bebis. Vi åt en god pastalunch och pratade massa strunt :D. Älskar att hon är så lätt att umgås med och att vi går igenom nästintill exakt samma saker just nu. På väg hem plockade vi upp Tonic och väl hemma gick jag på en långpromenad med vovvarna. Det är viktigt att hålla sig i form nu!
 
Bild från Thailand
 
 


Mina loppis fynd
Hem/inredning

En gammal mjölkkanna som jag tänkte ha en blomma i.



Två stora syrullar i trä som prydnad på en hylla.



Och mitt favoritfynd, en trä gunghäst från trettiotalet. Den ska piffas upp lite och målas vit innan den får inta sin plats.





Avicii
Vardagsliv

Idag skulle jag egentligen varit på Avicii med Isabell men eftersom att jag nu är höggravid (det känns så konstigt och overkligt att skriva/säga det haha) så bestämde jag mig för att stanna hemma. Victoria fick min biljett då vi hade ståplatsbiljetter och på en sån konsert vill man kunna dansa och eventuellt ta ett glas eller två. Jag skulle känna mig självisk om jag gick för när biljetterna bokades visste inte Isabell att jag var gravid, hon köpte dom som en liten överraskning, min underbara vän ♡
Istället har jag gjort nytta här hemma och målat i barnrummet och i morgon blir det en vända till med mamma. Jag längtar så tills det är klart och vi kan börja inreda!


En sån här liten virkad kanin är beställd och förhoppningsvis snart påväg hem till oss. 


Mega loppis
Vardagsliv

Idag var jag och Susanne på en mega loppis i Kistamässan och den var inte nådig kan jag lova, största loppisen jag varit på :) Loppisen öppnade klockan 11 så vi åkte lagom till öppning men det skulle vi inte ha gjort, det fanns ingen parkering och kön var milslång! När vi väl kom in blev både jag och sussie helt extas. Otroligt mycket gamla och underbara saker såsom gamla kassaapparater, mjölkkannor, sockerlådor & godismaskiner från tidigt nittiotal. Jag fick med mig så fina saker hem som jag tänkte visa er direkt i morgonbitti. Mitt absoluta favoritköp var en gunghäst från trettiotalet! Den måste piffas till lite men den kändes så rätt att ha inne i barnrummet :)

Kön vi hamnade i

Den nya designen är klar och uppe som ni kanske ser och jag är så nöjd! Tack Matilda.


TRETTIOTRE
Min första graviditet



Idag går vi in i vecka 33 vilket innebär en vecka närmare förlossning. Jag mår fortfarande förvånandsvärt bra och känner mig inte alls särskillt stor och klumpig som jag hade räknat med såhär nära bf. Dock har tröttheten och min orklöshet börjat visa sig igen. Jag har inte alls samma krafter till att göra sånt som jag annars inte skulle bli trött av och det blir snabbt tungt att andas. Idag tex. när jag skulle måla i bebisrummet tog det väldigt lång tid och jag orkade bara måla halva rummet. Jag ringde till och med mamma och frågade om hon kunde komma och hjälpa mig i morgon (Daniel ligger och är sjuk). Men än så länge har jag sluppit illamåendet som annars kan komma tillbaka i slutet av graviditeten, peppar peppar!