Förbereder inför event
Vardagsliv

Bild från frukosten i morse hemma hos Ida och Jonas. Vi blev bortskämda med smoothies, juice och smörgåsar.

Vi sitter nu en trappa upp bakom scen och förbereder inför modevisningen Ida och Filippa ska gå. Idag är vi på babylove event som LOPPI anordnar på Skeppsholmen. Det bjuds på debatt, babyrytmik, modevisning och mycket därtill. 


Babylove
Vardagsliv



Gudmor Lisette, även kallad faster mussi, har hängt med oss hela dagen. Vi har tagit en promenad och pratat om sådant bara vi kan prata om, gjort en kantarellstuvning av kantarellerna som blev kvar från igår och skrattat i mängder. Lisette är inte bara kusin till Daniel, gudmor till Theodor utan hon är också en utav mina bästa vänner. Alla borde ha en Lisette i sitt liv. 

Nu ligger jag i ett varmt bad och laddar inför morgondagen. Vi ska hem till Ida och Filippa redan vid 08 för att äta frukost och sen vidare på LOPPI babylove eventet. Ses vi där? 


Höst
Vardagsliv

Hösten är här för att stanna och det känns otroligt mysigt. Det är fina färger på träden och skogen är full med kantareller. Igår åkte jag och Linn till en hemlig svampskog mellan Bro och Bålsta med barnen och där tillbringade vi dagen. I ryggsäcken hade vi med oss, förutom blöjor, våtservetter, ersättning osv, en termos med kaffe, smörgåsar och fika. Vi tog barnen i bärsele och fyllde en varsin påse med kantareller. Fantastiskt fridfullt och vi ska inte tala om hur mysigt det var. Theodor var fascinerad av träden och somnade gott efter någon timme. Innan vi åkte hem hittade vi en perfekt plats för fikapaus och passade på att vila ben och ryggar. 
På kvällen träffades vi för att avnjuta en stor kantarellsmörgås av vår plockade skörd tillsammans med ett glas vitt. Livet som mammaledig är hårt haha!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Underbara morgon
Theodor 3mån-7mån

Theodor har börjat sova liiite bättre om nätterna nu (peppar, peppar) och i morse kände jag mig för första gången på länge utvilad. Vi började morgonen med att dra oss i sängen till Nyhetsmorgon, ta ett bad och äta gröt. Det är mycket som släppt dom senaste dagarna och vi verkar vara påväg ur en jobbig fas. Theodor har börjat förstå det här med maten, tidigare åkte allt ut lika fort som det kom till munnen, sömnen fungerar bättre och han är en nöjdare bebis. Vi ska inte ropa hej än men det bådar gott. 
Jag har påbörjat min sluta amma resa också och hittills känner jag inte av någon mjölkstockning (jag vågar knappt skriva ut det). Jag började med att byta ut 1-2 mål om dagen i två dagar men ivrig som man är valde jag istället att inte amma på dagarna och enbart när han ska sova och på natten. Jag kommer inte att sluta amma helt men jag vill hålla det till nätterna. 
 
 
 
 
 
 
 
 


LOPPISFYND
Vardagsliv

Att gå på loppmarknad har jag tyckt om så länge jag kan minnas. Det är något speciellt med att strosa omkring bland gamla likväl nya ting och att fynda fyller den där "nöjda" känslan. Nu när vi går mot kallare tider behövs varmare kläder, overaller och åkpåse till vagnen. I lördags fyndade jag just en åkpåse i nyskick för 150 kronor (!!), en hoppgunga, också i nyskick, för ynka 80 kronor och två tröjor. Jag har letat efter den perfekta svarta åkpåsen ett tag men dom jag hittat kostar strax över tusenlappen så ni kan gissa om jag kände mig nöjd. 
 
En mössa till mig från Glitter fick också följa med hem.
 


Kantarellskogen
Theodor 3mån-7mån





Bloggar jag läser
Vardagsliv

På begäran tänkte jag länka mina topp fem bloggar. Som ni kanske redan anar är det främst mammabloggar jag läser men också en del inredningsbloggar. 
 
Idas beauty -
Ida är en kär vän till mig som driver bloggen Idas beauty. Det är en av mina favoritbloggar där du kan följa med i en vardag bland bajsblöjor och spännande events. Ida bloggar om dom senaste skönhetsprodukterna och om hennes ljuvliga dotter Filippa. 
 
Anna Kubel -
Anna skriver om sin vardag som nybliven mamma till Hollie, bröllopstankar och inspirerande träning. Hon tar fantastiska bilder och visar upp en inredning att avundas på. Anna hade samma bf datum som mig och jag började följa henne som höggravid. Vi båda fick våra bebisar fyra dagar före bf och fick en komplikation efter förlossningen. Hon är en jordnära tjej lätt att relatera till.
 
Emilie - (dock är bloggen privat) 
En härlig blogg att följa för den som gillar stilren läsning och bebisprat. Även Emilie skriver om sitt liv som nyblien mamma. Hon upplevs som en "normal" tjej med "normala" vardagsbekymmer och förskönar inte allt hon skriver. Jag älskar när bloggar känns äkta och här har vi en äkta blogg.
 
Josefin Knave -
Josefin är frilansjournalist, mamma och sambo. Efter att ha läst hennes blogg en gång var jag fast. Här är vi öppna om det mesta och allt är inte bara rosa moln. Josefin skriver på ett sätt som får en att vilja läsa mer, och mer. In och läs!
 
Designbymirelle - 
En favorit blogg när det kommer till inredning och DIY. Mirelle har ett otroligt varmt hjärta och är mån om alla sina följare. På hennes blogg får du dagligen DIY tips och inspirerande pepp. Det behöver inte kosta en förmögenhet för att piffa upp i hemmet.
 
Länka gärna era favoritbloggar, kram.
 


Slut som artist
Vardagsliv



Nu tackar den här mamman för sig och drar täcket över huvudet. Billy har fått en kvällsmacka (husmusen för er som missat vem Billy är) och Måns en sista promenad. Theodor sover sedan en timme tillbaka och jag hoppas innerligt att vi kan få sova lite längre idag. Vi lyckades få i honom nästan en hel portion gröt och ersättning innan han somnade. 

Dagen har vi tillbringat hemma hos mamma och Theodor har blivit uppvaktad och jag avlastad. I morgon tänkte jag visa det jag köpte idag och även länka mina favorit bloggar. 


Barnloppis
Vardagsliv



Planerna ändrades i samma sekund som jag publicerade det förra inlägget. Jag och Theodor packade in oss i bilen för att åka till Jakobsberg och gå på barnloppis. En i vattmyraskolan och en på stora centrumparkeringen. Mamma och lillasyster följde med och Theodor tjöt av glädje. Att få kolla på folk och rörelser är en hit just nu. Vi hittade precis det vi behövde, en åkpåse och en hoppgunga. 
Nu väntas lunch hos mami.


Lördagsmorgon.
Vardagsliv

Godmorgon vänner,
Vilken tuff natt vi har haft. Dom mörka påsarna under ögonen är numera ett faktum och det är knappt smink täcker längre. Jag vet inte i hur många dagar Theodor vaknat varannan timme under natten men han verkar inte ha några planer på att sluta. Det första året förlorar en förälder i genomsnitt 700 timmar sömn och vi är inte långt ifrån. Alla sömntips, natt och läggningsrutiner är mer än välkomna. 
 
Vi gjorde morgon vid 06.30 och har legat i sängen och dragit oss tills nu. Att pussa, krama och busa med världens morgonpiggaste bebis är bland det bästa som finns. Han ler åt allt och studsar samtidigt som han viftar med armarna så fort någon pratar med honom. När jag pratar i telefon sätter jag nästan alltid på högtalartelefon så att Theodor lär sig känna igen röster och när det är Daniel på andra sidan luren kollar han runt omkring sig i rummet. Mycket nya läten ger han ifrån sig också.
Vi har ännu inga planer för dagen men en promenad till dagiset för att låta Theodor gunga är aktuellt. En hel dag inne är inget som har fungerat för oss på länge, Theodor blir missnöjd och gnäller för minsta lilla runt 14-15 tiden och jag blir frustrerad. 


Låt mig presentera Billy
Vardagsliv

Idag stod jag och pratade med Daniel i vardagsrummet när jag kollade ut och såg vår lille vän. Vi (jag) har döpt honom till Billy och under hela dagen har han sprungit på altanen och hämtat chips som vi lagt ut. Tänk om det bor en hel musfamilj under trallen. Jag fick mig ett gott skratt och blev alldeles varm i hjärtat när Daniel i ett samtal sa att han precis lagt ut en skål med vatten och digistivekex till Billy. 

 
 


På Ikea
Vardagsliv

En fem timmars vistelse på Ikea med Linn och våra små gryn fick dagen att susa förbi. Theodor låg och tittade på allt och alla som kom i vår väg och sov om vartannat. Inga ledsna miner och han sover nu gott i sin säng. Jag har dessvärre börjat må illa och känner av en enorm huvudvärk. Ikväll ska jag bädda ned mig i soffan med ett stort glas vatten! Jag vet inte varför men jag dricker nästan aldrig vatten, max ett glas om dagen. 
 
 


Ett tips till alla föräldrar
Theodor 3mån-7mån

På lekmer köpte jag ett fruktnät/bitnät till Theodor, finns även på utvalda matvarubutiker samt där det finns barnprodukter. Det är ett nät du kan fylla med frysta/kylda frukter som bebisen sen själv kan hålla i och bita på för att lindra det kliande tandköttet. Hittills är det det enda som har fungerat och Theodor älskar det! Jag fyllde nätet med äpple och fryst mango och han satt med det tills vi var tvungna att byta nätet mot mat. Jag rekommenderar föräldrar att köpa ett fruktnät för runt hundra lappen till era barn som börjar få tänder eller bara vill introducera fruktsmak. 

 
 
 


Två dagar
Vardagsliv

Nu har jag och Theodor i två dagar varit på eget håll medan Daniel gjort allt i sin makt för att krya. Igår var vi bortbjudna på middag hemma hos Evangelina och Tobias i Sundbyberg. Vi åt världens godaste kassler maträtt (alltså på riktigt, matkoma deluxe!) och mumsade en gudomlig äppelpaj till efterrätt medan vi pratade om allt mellan himmel och jord. Idag har vi tillbringat dagen i Jakobsberg med samma mammor och bebisar som igår, vi uträttade ärenden, åt lunch, promenerade och hade en allmänt underbar dag.
Mamma bjöd på middag och vi fick kvalitetstid tillsammans. Theodor bjöd på sitt allra bästa humör och visade upp hur han både kan sitta och gå (med stöd). Förresten, idag köpte jag världens smartaste sak till Theodor som han redan älskar. Mer om det i ett eget inlägg.

Nu är vi precis hemkomna och ska kolla igenom alla inspelade avsnitt av BigBrother och Paradise Hotel. Thank god for TiVo. När man som vi, lägger sig vid 19-20 är det inte många program man hinner se haha. 
 
 Ursäkta bildkvalitén.
 


Tillbringare med tappkran
Hem/inredning



Ni är många som frågat om tillbringaren med tappkran vi hade på Theodors dop. Den kommer från inramadinredning.se men är dessvärre slut i lager. Den finns också på myperfectday.se men även där är den tillfälligt slut. Jag vet att på båda sidorna kommer dom in titt som tätt, håll utkik!
Granit har en liknande tillbringare som åter är i lager, DIREKTLÄNK. Passa på om du vill vara säker på att du ska hinna få en kanna. Perfekt till kalaset eller drinkkvällen. 


Present från kroatien
Vardagsliv

Mamma, hennes pojkvän Peter, min moster och min "morbror" (vi kallar min mosters sambo för morbror då han i hela mitt liv funnits där) var i kroatien i början på september och kom hem med mängder av presenter. Dom flesta var till Theodor. Nu när vi fått barn är det inte längre vi som står i fokus utan det är Theodor som får den mesta uppmärksamheten och dom flesta presenterna. Han fick fyra tröjor med tillhörande byxor och en alldeles underbar gosedjursapa. Det är nästan så att jag vill sno den och ha apan vid min sida av sängen. Men denna gång tyckte mamma att även jag förtjänade en present. Hon gav mig en fin svart väska och jag älskar den! Den är enkel men med snygga guld detaljer. Perfekt som handväska och det följde med en axelrem samt en neccesär. 

 
 
 


Pudra näsan
Vardagsliv


 
Medan pappan ligger med feber i soffan har vi passat på att nyttja bilen och haft en bebis/mamma dag i jakobsberg. Vi träffade Izabella och hennes Viggo samt Emelie och lilla Dante som kom till världen för 4 veckor sedan. Han var sådär nykläckt och alldeles underbar. En ljuvlig kille med ett hår att avundas. Nu är Theodor och Viggo inte längre minst i gänget och idag insåg man verkligen hur stora dom blivit. Bebisarna hoppade runt i famnarna mellan oss tre och höll sig nöjda hela dagen. Theodor sov, chockerande nog, i två timmar och jag fick all tid i världen att mumsa i mig fika. 
 
Nu är vi hemma igen för att vända på klacken lika fort, pudra näsan och mata bebis innan vi for till Sundbyberg på middag hemma hos Evengelina och Tobias. Dom väntar tillökning om ca en månad så mycket bebisprat lär det bli. Trevlig kväll allesammans!


18:56
Vardagsliv

I tre dagar har den här lilla familjen på fyra (nej jag är inte gravid igen, Måns räknas som en familjemedlem) lagt sig innan sju. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. På riktigt. Vi är så slut att vi inte längre orkar ha någon kvalitetstid bara jag och Daniel när Theodor sover. Men hur mysigt är inte det. Att krypa i säng allihopa tillsammans. Idag nattade jag Theodor och somnade nästan själv. Jag låg länge och tittade på alla hans rörelser, hur händerna sträcktes upp bakom huvudet och hur han himlar med ögonen. 
Det är något vi alla tre gör likadant. Sover med halvöppna ögon. 
Tyvärr har förkylningen som började i den lillas näsa nått alla parter under det här taket och Daniel kämpar nu mot halsont och feber. Det kan vara en av anledningarna till att vi lägger oss tidigt och känner oss utmattade. Men klockan sju! 
 
I morgon väntar en mysig dag även den med bebisgos och lek (en och annan bulle kan jag också tänka mig)


Färgbomb
Skönhet



Att mitt hår är djävulskt är ingen hemlighet. Dom gula/orangea tonerna träder fram redan någon vecka efter ett frisörbesök och att jag tvingas använda silverschampoo är ett faktum. Jag blev tipsad om att köpa en färgbomb och den har nu stått på badkarskanten i månader. Jag är sämst på att ändra vanor och likaså gäller duschvanor. Två gånger har jag lyckats använda den men mitt hår är, som redan nämnt, väldigt speciellt och den kalla tonen har inte fäst. Något måste jag göra fel?


Lika barn leka bäst
Vardagsliv

Idag har vi hängt med Jennifer och Thindra. Det har fikats i mängder, promenerats runt halva kungsängen och lekts i massor. Hundarna träffades för första gången och det gick över förväntan. Vi båda har väldigt skälliga och stressade hundar och var beredda på att det antingen skulle bära eller brista. Dom fann varandra direkt. Lika barn leka bäst.
 
Jag och Jennifer var väldigt bra vänner för ungefär fyra år sedan och nu har vi tagit upp kontakten igen. Ingen är gladare än jag att få ha denna fina tjej i min omgivning. Dessutom har vi nu fått barn med en månads åldersskillnad och har mer nytta av varandra än någonsin. Om det är någon gång i livet man verkligen behöver vänner som förstår en är det när man blir mamma. Vi kan dela glädjen, lyckan, oron och utvecklingen med varandra. Ingenting finputsas och vi pratar öppet om det mesta.

 


SITTA.
Theodor 3mån-7mån

Sitta är roligt och speciellt med en super söt tjej framför sig! Thindra och Theodor log åt varandra flera gånger och pratade sådär bebisgulligt som bara dom kan. Våra fina barn.
 
 
 
 
 


Kvällssysselsättning
Theodor 3mån-7mån



 


INTE MITT I PRICK.
Theodor 3mån-7mån



Att se till att gröten hamnar i munnen ist för utanför är ungefär lika svårt som det ser ut på bilden. Idag fick Theodor gröt med blåbärspuré innan nattning och att tyda på minen han gav ifrån sig smakade det sisådär. Vi har fortfarande inte hittat något han riktigt tycker om. Vad började era bebisar äta? 


5 månader
Theodor 3mån-7mån

Ytterligare en månad har gått i prinsens liv och igår blev Theodor 5 månader. Att det händer grejer i utvecklingen är ett faktum. Smakportioner har blivit mer än bara en tesked, gröt är nya kvällsmålet och han springer fram med stöd av oss. Om vi lägger honom i babygymmet dröjer det inte länge innan han rullat ur det och ligger mitt på golvet. Det bästa Theodor vet är att vara med och se sig omkring så att ligga ned längre perioder är inte alls populärt. Han sitter numera i sin egen matstol när vi äter och även han får mat vid bordet. Gröt på kvällarna (fortfarande lite ovant) och någon puré på dagarna (när jag kommer ihåg). I gåstolen sitter han när vi ska försöka få någonting gjort här hemma men däremot förstår han inte riktigt att han kan gå i den. Det blir något omedvetet kliv bakåt. Sitta kan han i kortare perioder sedan innan och nu är det gå med stöd som gäller. Om vi håller Theodor under armarna förstår han direkt han han ska ta et steg och skuttar fram. 
Som jag tidigare nämt har vi hamnat i obalans vad gäller nattsömn och han vaknar flera gånger per natt. Jag hoppas innerligt att det snart ska gå över, familjen behöver sömn! Något som vi nyligen märkt är att Theodor lätt blir frustrerad över att inte nå fram till saker och visar snabbt sitt missnöje. Han har blivit otålig helt enkelt. Det måste vara jobbigt att vara i en "mellan" fas. Han kan inte kråla eller krypa men lyckas snurra och putta sig runt omedvetet. Bada är fortfarande en favorit och jag längtar tills vi börjar på babysim i oktober med Izabella och Viggo.
 
Från plutt till lite större.
 
 
 
 
 
 


Babyk
Theodors dop 130914

Jag måste tipsa er om dessa underbart söta presentaskarna med djurmotiv från Babyk.se som vi gav till gästerna på Theodors dop. Passar även perfekt till babyshowern eller barnkalaset. Vi radade upp askarna fyllda med godis så att gästerna, när dom gick hem eller under kvällen, kunde plocka med sig en. Mest populärt var det bland barnen. Det uppskattades och kändes roligt att göra någonting utöver det vanliga. 
 
 
 


Tjugofem fakta om mig
Vardagsliv

Jag har fått flera förfrågningar på instagram om att publicera ett "25 fakta om mig" inlägg. Istället tänkte jag skriva ned faktan här på bloggen. Jag ska försöka att vara så personlig som möjligt och berätta det ni inte tidigare läst om. Att Theodor betyder världen för mig är ganska obvious och jag tänkte inte lista hur mycket jag älskar honom. Om jag skulle skriva ned allt räcker listan inte till. 
 
 
1. Jag överanalyserar allt. Jag vill inte göra någon illa och hatar känslan av att någon "kan" vara sur på mig.
2. Jag har väldigt mycket bra vänner men få närstående. Dom som står mig nära vaktar jag med livet.
3. Att få vara mamma har gett mitt liv en ny mening. Tidigare har det optimala varit att skaffa två barn (om jag har den gåvan att få fler barn, det är inget jag tar för givet) men nu kan jag tänka mig ett helt fotbollslag. Barn är det finaste vi har.
4. Vi fick två missfall innan vi blev gravida med Theodor.
5. På grund av ovanstående var jag orolig under större delen av graviditeten och gick på många extra ultraljud.
6. Jag åt Levaxin under graviditeten för att jag fick problem med sköldkörteln.
7. Sen jag började amma har coca-cola blivit ett starkt beroende. Jag dricker MINST ett glas om dagen. 
8. Jag upplevde min förlossning som den "perfekta". Jag var inställd på att jag skulle vilja dö av smärta men så var det inte alls. 
9. Jag fick ett hematom och en sprucken svanskota av förlossningen som var betydligt smärtsammare än att föda barn.
10. Jag älskar vitt. Jag vill ha vitt på allt men främst på inredning.
11. Jag hade tandställning i högstadiet.
12. När jag var mindre kunde folk ropa "anorexiabarn" efter mig på gatan. Jag har alltid varit smal utan att ha en ätstörning och mådde dåligt över det. När jag åt mat åt jag alltid lite extra för att töja ut min magsäck och på så sätt gå upp i vikt. 
13. Jag har haft glasögon och borde kolla upp min syn igen. 
14. Jag har världens sämsta tålamod.
15. Jag får lätt prestationsångest och vill att allting jag gör ska vara perfekt.
16. Jag har förstorat läpparna tre gånger. Senast var för tre år sedan men det sitter i liten än.
17. Jag älskar mitt liv och alla inblandade. Skulle inte byta ut det mot något.
18. Daniel betyder allt för mig och jag ser hela mitt liv tillsammans med honom. 
19. Jag tar åt mig av andras kritik. Ibland lite väl hårt.
20. Jag har städmani. Innan jag fick barn var det standard att dammsuga två gånger om dagen.
21. Jag avskyr hår på min kropp (förutom på huvudet) men älskar känslan när det försvinner. Det bästa är att noppa bort hårstråna med en pincett.
22. Min familj har alltid ställt upp för mig och jag för dom. Vi är som ett stort gäng bästa vänner med samma blod. Jag pratar med min mamma och syster flera gånger om dagen, ibland har vi ingenting alls att säga till varandra men vi ringer ändå.
23. Jag älskar att träffa nya människor och jag har lätt att öppna mig för dessa. 
24. Jag har en dröm om att jobba inom skönhet men också med inredning.
25. Jag avskyr att sova själv. Om Daniel inte är hemma kollar jag på klockan större delen av natten och somnar inte förens han kommer.


Tidig morgon
Vardagsliv

Godmorgon vänner, jag gissar på att många av er precis vaknat och ligger i sängen och skrollar igenom mobilen. Här hemma gjorde vi morgon för länge sen. Igår fick jag upp hoppet om att vi hittat rätt i nattrutinerna igen men tji fick jag. I natt vaknade Theodor fyra gånger och skulle upp redan vid 05.30. Egentligen har jag inga problem med att kliva upp tidigt, dagen blir så mycket längre då, men att vakna ca varannan timme är ingen hit. Dessutom är jag inte helt frisk ännu så det blir extra kämpigt. Jag får glädja mig åt att det förhoppningsvis bara är en fas och att även vi ska hitta rätt. 
Jag tog faktiskt upp det med vår barnmorska på bvc i torsdags. För att inte hamna i några dåliga vanor (vilket jag är rädd för) ska vi ha koll på klockan och inte ge honom mat oftare än var tredje timme under nattetid just för att han så småningom ska vänja sig vid att sova hela nätter. Hittills är det omöjligt!
 
Vad gäller dagens planer tar vi det lite som det kommer. Jag vill göra en grundlig städning av altanen (det blev väldigt mycket fläckar efter dopet) och eventuellt moppa golv inomhus. Vi får se vad bebis tillåter. Granngården har annordnat med en loppis och det kliar redan i fingrarna trots att förväntningarna är låga. Jag älskar loppmarknader och lyckas nästan alltid komma hem med något fynd. 
 
Bebis detaljer.
 


Hemmakväll
Vardagsliv

Vi ligger med den stora godisskålen i soffan och går igenom repriser från veckan som varit. Att vi har fått en pensionärsstämpel är fullt förståeligt då persiennerna vanligtvis åker ned vid 21 på vardagar och gärna tidigare på helger för att ta igen förlorad sömn. Nu är vi uppe på övertid haha. 
Än så länge är paradise hotel favoritprogrammet men big brother börjar knappa in. 

(Här skulle det i själva verket vara en bild på vår stora godisskål från hemmakväll men nu efter den nya iPhone uppdateringen med iOS8 kan jag inte ladda upp bilder via mobilen. Att mobilblogga är en viktig del för att hålla bloggen uppdaterad. Någon som vet något om detta?) 


GUNGA.
Theodor 3mån-7mån




Idag har familjen varit på tippen, städat hemmet, lekt på golvet, gått en långpromenad och gungat. Oj så Theodor skrattade! Jag kan tänka mig hur mycket det kittlades i den lilla magen. Vi fick många filmer och desto fler bilder. Om det är något ni måste prova med era barn så är det att gunga. Han älskade varje sekund. Min skatt.


Fredagskvällen.
Vardagsliv

Igår hintade jag om en överraskning som Daniel kom hem med efter jobbet. Det var en överraskning som gjorde fredagskvällen optimal. Det är lite internt men under våra tre år tillsammans har vi varje gång vi gått förbi fiskbilen pratat om att köpa en räkbomb (liknande en smörgåstårta full med räkor). Daniel kom hem med en stor sådan och min favorit glass som vi förtärde ute på altanen med ett glas vitt i sällskap av grannarna. 
På måndag ska det, enligt väderlekarna, bli runt 9 grader så detta kan ha varit sista gången vi nyttjar uteplatsen för i år.
 
Middag åt vi tillsammans med Isabell och Sebaztian. En lyxig sådan. Egengjord klyftpotatis, vitlöksfrästa morötter, marinerad kyckling i ugn, vitlöksbaugetter och sallad. Vi satt enda in i små timmarna och pratade om allt i från resor till ungdomsgäng till barn. Jag älskar att umgås med dessa två (plus deras miniprinsessa såklart). Vi är så lika men ändå så olika. 







Överraskning
Vardagsliv

Är det inte det ena så är det det andra. Lagom till att kroppen återhämtat sig efter mjölkstockning deluxe åker jag på en dunder förkylning. Theodor var snorig i förra veckan men då kände jag inte av någonting alls. I går kom det som en käftsmäll. Faktum är att jag tror att det till stor del beror på att jag knappt har sovit något den senaste tiden och det här är kroppens sätt att säga ifrån, men det är bara spekulationer. 
Idag skulle vi egentligen ha spenderat dagen med Jennifer och Thindra och låta våra ulltussar till hundar leka. Men på grund av sjukdom ställde vi in. Som värst var det igår kväll och i morse men nu börjar jag redan känna mig lite piggare. Dock hostar jag som en storrökare och snoret rinner som ett vattenfall. 

Gissa om jag blev glad när Daniel kom hem efter jobbet med en överraskning till mig. Det hör inte till vanligheten och jag blev extra glad när han la manken till nu när jag mår som jag mår. 
Mig är det inte lätt att överraska då jag är stenhård med tider. Om Daniel slutar kvart i två borde han vara hemma SENAST två och när klockan rann iväg blev jag den här jobbiga och oroliga flickvännen. Jag får direkt för mig att någonting har hänt. Men idag lyckades han och jag hade inte en aning.


5 månaders vaccin
Theodor 3mån-7mån

Klockan 10.30 hade vi tid hos vår underbara barnmorska Anna. Theodor fick fem månaders vaccinet, som för övrigt i stort sätt gick smärtfritt tack vare babblarna som distraktion, vägdes och mättes. Numera har vi en kille på 8,3 kilo och 69 centimeter. Tidigare låg Theodor två kurvor över medel men nu har det planats ut lite och han ligger endast en kurva över. På kvällarna ska vi börja ge honom gröt i hopp om att han sover bättre om nätterna. Nästa besök hos bvc är om en månad för läkarkontroll. 
 
Appropå kontroll, jag var aldrig på någon efterkontroll och när jag ringde för att boka en tid var det för sent. På grund av komplikationerna efter förlossningen har jag inte haft möjlighet eller ork för den delen att gå på någon undersökning. Vi får hoppas att allt står rätt till där nere. 
 
 




Presenterna
Theodors dop 130914

Theodor fick otroligt mycket och fina doppresenter. Jag har under dagen gjort mitt bästa för att foto de allra flesta. Både jag och Daniel hjälptes åt att öppna gåvorna efter fikat för att slippa stå i timmar, för ja så många presenter var det.
 
Presenter dubbelt så stora som Theodor. 
Gudföräldrarna fick varsin gåva. Ett halsband med Theodors månadssten till Lisette och hans stjärntecken (Oxe) till Michael.
 
Personlig födelsetavla som illustrerar Theodors födelsestorlek. Nu måste vi bara införskaffa en ram innan den kommer upp på väggen. 
 
 
 Två fantastiska tavlor.
Under denna stol var även hans dopdatum graverat.
Älskar bilen!
 
En egen sittplats ute på altanen har han nu.
Eldriven fyrhjulen, hur coolt!
 
 
 
 
 
 Leksaker som Therese målat om till Theodors färger.
 Fina smycken.
 
Världens mysigaste snigel. 
 
 
Utöver det som är med på bilderna fick vi bland annat mer leksaker - STOKKE tripp trapp stol - gå stol - pengar till Theodors sparande - skedar - pussel - silver ram - mätsticka - filtar - speldosa. 


Tuffa nätter
Theodor 3mån-7mån

Här hemma har vi haft några riktigt tuffa nätter. Theodor vaknar varannan timme för att äta och han har börjat få svårare att somna om. Det känns inte alls bra att han vill äta mer på nätterna, jag menar, målet är att så småningom få honom att sova hela nätter och avvänja snutt/mat behovet. Somliga menar på att det kan vara tänderna som spökar. Än så länge har inga tänder dykt upp men det kan ta tid, flera månader. 
Jag hoppas det bara är en fas vi går igenom och att vi inom dom närmsta dagarna kan återgå till våra rutiner. 

Hela morgonen har vi legat i sängen och busat framför Nyhetsmorgon. Humöret är det iaf inget fel på, jag vaknar av ett stort leende varje dag. Nu ska vi strax bli bjudna på frukost av Isabell och Melody innan ett bvc besök väntar. 





Torrt hår?
Skönhet

Mitt hår har en tendens att bli torrt för minsta lilla och nu under amning (har jag fått för mig) är det extremt känsligt. Ett tips till er med torrt och frissigt hår är att prova maroccanoil. Håret blir inte bara friskare utan det ser och känns mycket friskare. 




F1
Theodors dop 130914

Theodors doppresent från farmor, farfar och faster. Nu får vi se upp när liten är i farten.
 




För lite tid
Vardagsliv

Dagarna går i ett och man hinner liksom inte med. Idag kom Johanna, Emma, Sixten, Josefine och Louie hem till oss för att umgås med dom små och prata om allt som mammalivet har att erbjuda. Vi åt kycklingsallad till lunch och Johannas hembakta morotskaka till efterrätt. Från att ha hela dagen framför oss till att få bråttom hem, dygnet skulle behöva några extra timmar. 
Theodor sover nu djupt efter dagens intryck. Han tycker att barn är väldigt intressanta och blir stimulerad på ett helt annat sätt än om jag underhåller honom en hel dag. En försenad doppresent fick Theodor och Louie av Johanna som döptes på samma dag. Jag ska försöka hinna fota alla gåvor han fick i lördags under morgondagen. 
 
Bilder tagna av Emma. Theodor och Louie. 
Sixten, Theodor och Louie.




Lekdag
Theodor 3mån-7mån

I morse gjorde Jenny oss sällskap till frukost för att sen gå och möta Jennifer och Thindra på en promenad. Vi gick runt gröna dalen, tog ett snabbt stopp på Coop och sen hem till mig för lunch/fika. Det skiljer en månad och tio dagar mellan Theodor och Thindra. Dom små skrattade ikapp till babblarna, åt mat, lekte på en filt på golvet, sov en stund och åt lite till. Theodor är verkligen i en "stoppa allt i munnen för att upptäcka" fas och åt på Thindra så fort han fick chansen.
Sist jag träffade Jennifer var vi båda gravida så det var väldigt roligt att ta igen allt sen senast. 









Dopfika/fest
Theodors dop 130914

Efter dopceremonin i kyrkan packade alla in sig i bilar och samåkte med varandra hem till oss. Partytält, stolar och bord stod uppradade och så fort vi bytt om på Theodor kokades det kaffe i mängder. Presentbordet blev överfullt och fikabordet var storleken för litet. Med närmare 70 gäster blir det en hel del bakverk och jag insåg inte det fören allt stod på bordet. Till fika bjöd vi på bullar, cakepops, cupcakes, tårta, frozen cheesecake, godis, popcorn och bål. Strax efter fikat samlades alla runt presentbordet och vi öppnade alla fina gåvor. Ord räcker inte till för att tacka alla för dom otroligt fina presenterna och för all hjälp vi fått med allt. Theodor sov igenom hela presentöppningen och i stort sätt hela kvällen. 
 
Här började några avvika och runt sex serverade vi middag och alkohol. Mätta och belåtna sattes musiken igång och folk började mingla och dansa. Framåt småtimmarna, när folk var lite runda om fötterna, blandades goda drinkar och festhumöret satte igång. Jag var nykter hela kvällen och gick och la mig med Theodor vid 22 för att hinna få lite sömn då nätterna innan inte bjudit på mycket. En lyckad dag/kväll tillägnad Theodor. 
 
Den fantastiska tårtan gudmor Lisette bakat.
 
 
 
Sugrör från myperfectday.se
 
 
 
 
 
 
Urgulliga presentaskar från babyk.se som vi fyllde med godis och gav gästerna. På babyk kan du hitta allt som du behöver till festen, babyshowern eller dopet. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


SPRUTA.
Vardagsliv

Enda sedan jag fick en infektion runt min visdomstand och var hos tandläkaren har jag varje dag vid tandborstning sköljt under tandköttet med en spruta. I början var det riktigt obehagligt MEN så effektivt! 
När visdomständer spricker upp blir det ofta en bit tandkött som ligger löst kvar på tanden. Under där samlas smuts som inte tandborsten tar bort och då är sprutan kanon.
Jag fyller den med vatten, stoppar in den under tandköttet och spolar rent. Nu hoppas jag på att jag slipper ytterligare infektioner osv (peppar peppar). Om ni får problem med visdomständer som inte behöver dras ut, be er tandläkare om en spruta! 




Finn ett fel
Theodor 3mån-7mån





Ny hårfärg
Skönhet

I fredags var jag och fixade mitt katastrofala hår hos bästa Linnea på Nikita. Resultatet blev över förväntan och jag är oerhört nöjd.

Världens äckligaste förebild.
Efter.




LOPPI event
Vardagsliv

Att vara bloggare och få gå på event känns lite extra lyxigt i mammaledighetsdagarna. Ett tips för dig som också är föräldraledig i Stockholm och vill hitta på något roligt med din bebis. Den 30/9 kl 13.00-15.00 är du varmt välkommen till LOPPIevent Babylove. Det blir massa kul för dig och din bebis - shopping, babyrytmik, maffig goodiebag och mellis till både stora och små. Biljetter kostar endast 100 kr och du köper din biljett HÄR.
 
 


I kyrkan
Theodors dop 130914

Efter att ha satt upp sista ballongen, gjort i ordning både mig själv och bebis minns jag hur jag gick igenom checklistan i huvudet och upprepade "dopklänning" ett flertal gånger. Hur vore det om vi kom till kyrkan utan självaste dopklänningen. Jag var helt säker på att allt var med men väl inne i församlingsrummet fattades skötväskan. Detta upptäcktes i samma sekund som Theodor uträttade nummer två. Tur att det var fler jämngamla bebisar på dopet och att extrablöjor är typ det sista en mamma tänker på innan hon lämnar hemmet.
 
Klockan 13.00 ringde kyrkklockorna och kort därefter spatserade vi in, jag och Daniel med Theodor i famnen längst fram, prästen strax bakom och gudföräldrarna Mika och Lisette hack i häl. Redan här fick jag kämpa för att hålla tillbaka tårarna. Den virkade klänningen som gått i generationer passade Theodor perfekt och han var så fin. 
 
Theodor skötte sig exemplariskt från början till slut. Ungefär in i halva ceremonin sjöng vår fina vän Kelly "du är allt" med Sonja Aldén och där brast det. Vilken röst. Och vilken känsla! Jag fick rysningar i hela kroppen och lyssnade till varje ord och mening som kom ut. En otroligt vacker låt som berör varje del av hjärtat. 
 
Vi fick en väldigt lättsam, lite yngre kvinnlig präst. Hon pratade fritt om namnet Theodor som betyder gudagåva eller en present från gud. Det är precis vad han är för oss, en gåva. Psalmerna vi sjöng på dopet var "Tryggare kan ingen vara" och "Du vet väl om att du är värdefull". Jag fick knappt fram ett ord. När det var dags för Theodor att tilldelas sitt namn hängde prästen upp en liten ängel med Theodor skrivet på magen. Alla barn som döps in i kyrkan får en egen ängel som sen sparas.
 
 
 
 












Tre hektiska dagar
Theodors dop 130914

Det har varit tre hektiska dagar, därav tomt på inlägg. I lördgas döpte vi vår son och det var ett fantastiskt vackert och otroligt lyckat dop. Jag kunde inte behärska mina tårar och satt med näsduken under ögat mest hela tiden. Vi har en väldans massa bilder från dopdagen som jag kommer att publicera tillsammans med beskrivande inlägg.
Min tanke är att dela upp inläggen i tre delar, i kyrkan, fikat/festen och presenterna. Redan månader innan dopet ägde rum bestämde vi oss för att vi inte ville ha ett traditionellt dopfika i lokal. Vi ville att alla skulle minnas denna lyckliga dag och firade därför med både fika och fest ute på vår gräsmatta. Då vi var väldigt många, närmare 70 personer, som firade Theodors dopdag låg det mycket planering bakom. Mer om det i inlägget om fikat/festen. 
 
Att vistas i kyrkan är väldigt känsloladdat för mig. Oavsett om jag är på begravning, bröllop eller dop får jag en speciell känsla i hela kroppen när klockorna ringer. I lördags var det däremot enbart glädjetårar som rann ned för kinderna.
 
Nu är vi utvilade och redo för en ny vecka. Dagarna innan dopet var det precis som om att Theodor visste att något stort skulle hända. Han vaknade varannan timme under nätterna och somnade flera timmar senare än vanligt. Men efter alla intryck sover han nu precis som vanligt. Tack och lov! 
 





Passa på!
Armband som gör skillnad

Hej vänner, 

Nu var det ett tag sedan som jag uppdaterade status angående armbanden. Vi har pärlat på för fullt och i stort sett ligger alla beställningar på lådan (med några få undantag). Dessvärre har bokstaven A tagit slut i rosa (igen!) men i övrigt finns alla färger. Passa på att beställa innan det tar slut! När vi ser att alla betalningar kommit in gör vi en ny insättning till barncancerfonden. 

För mer beskrivning klicka på kategorin "armband som gör skillnad".


Jag vill också passa på att önska er en riktigt fin helg! Kram







På plats
Vardagsliv

Mitt i allt flängande brakar det till i den lillas blöja. Och har man inte skötbordsresurser tager man vad man haver. 
Theodor har för övrigt skött sig exemplariskt utan att protestera trots in och ut i bilen x antal gånger. Nu har vi äntligen landat hemma igen och ska börja med allt som har med bakning att göra. Jag är mer än tacksam över den hjälp jag får och att Louise orkar böka runt med oss.




Provar dopklänning
Theodors dop 130914

Planeringen är i full gång och dagens uppdrag blir att inhandla all mat och ingridienser till bullbak. Idag provade vi dopklänningen för första gången (inte så smart om den inte skulle passa) och det var precis i rätt storlek. Det blir extra speciellt när klänningen gått i generationer. 





Mammas pojke
Theodor 3mån-7mån

Okej nu behöver jag er hjälp. Theodor har under en väldigt lång tid varit otroligt "mammig" om kvällarna/nätterna. Nästan ohållbart. Jag vill inte att min bebis ska vara ledsen och det han behöver mest i denna tidiga ålder är trygghet och närhet. Så när han är ledsen tar jag upp honom i min famn och där får han vara så länge han önskar. Daniel gör självklart likadant och på dagarna fungerar dom allra flesta men när klockan är efter sex duger ingen annan än jag. 
Till och med när han vaknar upp och vill ha nappen är det bara mamma som duger. 
Ett exempel, i förrgår nattade jag Theodor som vanligt någonstans mellan 17.30-18.30. Han somnade efter kvällsmålet och jag passade på att lägga mig i ett varmt bad. Efter bara en liten stund kommer Daniel in med en förtvivlad bebis och jag var tvungen att gå upp. Medan jag låg i badet vaknade Theodor till och ville ha nappen och han måste ha känt att det inte var jag som var där för det här händer varje gång Daniel ska stoppa in nappen. 
Ett annat exempel är igår. Jag var borta en stund på kvällen för att fixa mina naglar och under den tiden jag var borta hade Theodor somnat, vaknat upp hysterisk, somnat igen för att ytterligare en gång vakna upp och inte somna om. Så fort jag kom hem och tog över somnade han om på två minuter. Prinsen verkar inte komma till ro när jag inte är hemma. Det är inte vid många tillfällen jag lämnar hemmet utan Theodor men ibland måste jag göra det. Tyvärr går det inte en sekund utan att jag har en klump i magen för jag vet hur ledsen han blir. Det är inte bara jobbigt för mig, Daniel känner sig otillräcklig och känner frustration över att inte kunna trösta Theodor.

Hur fungerar det för er? Blir det lättare för bebis att vara med andra med tiden? Eller är det här en period nu under amningen? 

Mammas älskade pojke.


Todays
Vardagsliv

Idag myser jag omkring i en tofs på huvudet, tights och en stor kofta jag köpte under graviditeten. Den passar än idag trots att magen är borta. Vädret har inte visat sig från sin bästa sida och vad passar då bättre än en heldag inomhus med bebisgos. 





Franskt
Skönhet


Nya "naturliga" naglar av Sanna. Jag blir alltid lika nöjd och dessutom är hon urgullig. Från sekunden jag kommer in tills jag går pratar vi om allt mellan himmel och jord. För mig är det jätte viktigt att känna sig bekväm hos den man går till, vad det än gäller inom skönhet. Tystnad ska inte kännas jobbigt samtidigt som det ska vara lätt att prata med personen i fråga. 


Just my luck!
Vardagsliv

Alltså när ska det ta slut. Inte nog med att min kropp verkar ha sagt upp sig efter förlossningen och drar på sig en och annan infektion så har oturen gjort sig bekant med stormsteg. Hittills har allt löst sig i slutändan (som det mesta faktiskt gör förr eller senare) men ändå.
Idag fick Theodor vara med moster Jenny medan jag låg i tandläkarstolen och blev lagad. Efter besöket tog vi tre en promenad och den något övertrötta bebben passade på att sova i två timmar. Det vi här inte visste var att denna mysiga promenad skulle sluta i blod, svett och tårar minus blod
 
När vi satt och väntade på vår tur inne på SEB banken (Jenny skulle boka ett rådgivningsmöte med en handläggare) upptäckte jag att min mobil var borta. Det tog inte många sekunder innan Jenny for iväg i raket fart samma väg som vi gått, och jag efter med vagnen. Som tur är finns det människor med ett hjärta av guld och en snäll kvinna svarade att hon hittat min borttappade telefon. Jag har på riktigt halva mitt liv i den telefonen. Bankomatkort, körkort, busskort, inbokade möten osv. Nu i efterhand ångrar jag att vi inte gav henne något i "hittelön" men mitt uppe i allt hade jag inte en tanke på det. Sådana snälla människor måste uppmärksammas.
Med telefonen i säkert förvar fortsatte vi där vi slutade. 
 
Som om att vi inte varit med om nog idag gick även Jennys kakfat sönder som jag skulle låna på dopet. En av stålpinnarna som håller ihop tallrikarna gick av mitt itu (!!). Hur stor är den chansen liksom? Men även här hade vi tur i oturen och jag satt på en extra kakfatspinne hemma hehe. 
 
Här var Theodor inte stor. Numera är babybjörnen storleken för liten.


Antibiotika
Vardagsliv

Sex tabletter om dagen blev resultatet efter tandläkarbesöket i morse. Dom gick först in och sköljde rent under tandköttet för att sen lägga på en bakteriedödande salva. Jäkla visdomstand att ge mig en infektion. Jag har redan hunnit ta fyra tabletter och svullnaden har lagt sig en aning men fy så ont det gör. Det är svårt att äta och prata men det värsta är när jag ligger ner. Det blir ett himla tryck i käken. 

Hej igen! Jag känner igen dig.



Bumbo
Vardagsliv

På önskelistan stod en bumbostol och i fredags kom Daniels jobbarkompis med en som vi fick låna. En klockren uppfinning som jag varmt kan rekomendera. Den är mjuk och Theodor sitter som en smäck! 
Ett tips är att kolla på blocket eller andra köp/sälj sidor. Där ligger dom runt tvåhundralappen. Nu kan han sitta med oss i soffan eller på matbordet.

Här med babblarna i mobilen.



I min garderob
Vardagsliv

Efter mycket om och men hänger äntligen denna ursnygga kappa i min garderob! Den var länge slutsåld men jag hade turen att få första tjing när den kom in igen. Jag bär storlek S.





Livrädd
Vardagsliv

Det här kan verka som en fis i rymden när jag för bara fyra månader sedan fött barn. MEN jag är livrädd! Igår fick jag tandvärk from hell och hela kinden svullnade upp. Idag ser det ut som om att jag har stoppat in en potatis innanför kinden och jag har svårt att gapa. Jäkla visdomstand! Jag har ringt till st:eriks tandakut och det här är ett fall att åka in direkt på. Däremot kostar det 50 procent mer att söka akut tandvård på en helg så det får vänta tills i morgon. Ibland är det dumt att vara dumsnål men hon var snäll att poientera att ett normalt besök kostar 700 kronor och uppåt så i mitt fall, om jag söker idag, skulle det gå på minst 1050. Kul! För en jäkla tand. Det fanns risk för att den måste dras ut och i samma sekund som hon nämnde detta fick jag en klump i magen. Jag hatar sprutor! Och speciellt efter komplikationerna efter förlossningen då jag fick ta flera om dagen. Tänk att få bedövningssprutor i munnen! Usch jag klarar inte ens att tänka på det. Och på lördag är det dop. 

Ursäkta hemsk bild men ser ni svullnaden?




Överraskning
Vardagsliv

För första gången någonsin lyckades vi överraska Evangelina. Hon har alltid misstänkt och lyckats klura ut tidigare överraskningar men inte denna. I oktober beräknas en liten Theodor komma till världen och idag hölls en babyshower. Det är något speciellt med att få gå på en babyshower, den där lyckan. Jag kommer ihåg min som igår. 

It's a baby boy!




Blivande mamma.

Mitt fina hjärta.




Vilka är ni?
Vardagsliv

Ni är några hundra som klickar in på min blogg varje dag, lämnar kommentarer och skickar mail. Jag lämnar ut mig själv ganska mycket och ni får läsa om allt mellan blöjbyten och skönhetsprodukter. Ni fick följa mig genom hela min graviditet och kan nu följa Theodors utveckling i text samt mitt liv som nybliven mamma.
Nu är jag väldigt nyfiken på vilka ni är. Hur gamla är ni, vad har ni för intressen och varför går ni in och läser min blogg varje dag? Har ni själva en blogg, länka gärna den i kommentarerna. Ni ska veta att det har blivit så mycket roligare att publicera inlägg när ni blir fler och fler och när ni lämnar kommentarer. Jag bloggar främst för mig själv och för möjligheten att kunna blicka tillbaka men självklart är ni en stor del till att jag fortsätter.
 
Dom bloggar jag själv går in och läser varje dag är främst mamma bloggar. Inte så otippat kanske. Det som får mig att fastna för en blogg är välskrivna texter. Dom behöver inte vara långa men gärna genomtänkta. Mycket bilder är också ett plus, något jag måste bli bättre på!




Klossar
Hem/inredning, Vardagsliv

Underbara klossar som jag fick hem för ett tag sedan av duktiga @mmmajanilson på instagram. I Theodors rum flyttas inredningen runt tills vi är klara. Daniel sprayade om den rosa hyllan till grå igår, efter bild kommer. 
 
 


P R I N S E S S A
Vardagsliv

Melody, att få vara en del av ditt liv är mer än jag kunnat önska. Jag är stolt över vilken fin mini människa du har blivit under dina redan två år. Theodor är min prins men du kommer alltid att vara min prinsessa. 






Utslagen eller sjuk?
Vardagsliv

Efter en heldag med barnbus och skratt ligger Theodor utslagen i min famn. Victoria med sin Sebastian och Isabell med ljuvliga melody har tillbringat dagen med oss. Leksaker spreds ut på golvet och barnen har röjt runt. Att sitta ned och fika blev till en kamp och vi alla kröp omkring på golvet för att underhålla. Det är underbart hur nyfikna dessa små underverk är och hur mycket dom vill upptäcka.
När de gått hem och ljudnivån återgick till det normala blev Theodor mammig. Han somnade omedelbart i min famn men när jag skulle lägga ned honom bredvid vaknade han upp och var ynklig. Näsan rinner och ögonen är vätskefyllda. Nu somnade han om i famn. Jag vet inte om det var för mycket intryck idag eller om en förkylning är påväg? 




Bada sig lite
Vardagsliv



Att Theodor älskar att bada är svårt att undgå. Han kan ligga i i timmar. Mellan varven somnar han för att sen vakna upp och prata tillräckligt högt för att väcka grannarna. Det är tydligt hur han hör sin egen röst och nästan försöker överrösta den. 
När jag inte riktigt är med på leknoterna sådär vid 06 brukar vi tappa upp ett bad och börja morgonen så. Theodor i baljan och jag i karet. Det är precis vad vi gjorde idag. 


Sensommar
Vardagsliv

Dagen har tillbringats i soffan och som max har vi förflyttat oss till matbordet. Theodor har varit nöjd mest hela dagen och babygymmet kom till stor användning. Däremot har han börjat rulla ut och jag hinner inte mer än att vända bort blicken så ligger han på golvet.
Förkvällen spenderade vi hos Theodors farfar och medan killarna jobbade på baksidan stod jag i köket. Ikväll åt vi grillat. Jag älskar att vi har den sommarvärme jag önskade i juli nu. 25 grader är perfekt. 

Hand i hand.







MITTIPRICK
Vardagsliv


Alltså jag hade helt glömt bort den här scenen från solsidan men när jag såg bilden på instagram kunde jag inte sluta skratta. Det är verkligen så jag och Daniel. Han påpekar alltid hur jag överreagerar men i själva verket är det ju han som underreagerar haha! 


Amningshjärna
Vardagsliv

Likt alla andra dagar som mamma ledig sprang gårdagen förbi. Vi hann inte mer än att slå upp ögonen innan dagen var fullspäckad. Lek och fika vid vattnet, bebis häng hos Linn, promenad till dagis och en kräftskiva lyckades vi klämma in. Faktum är att min amningshjärna spelade mig ett spratt (om ni slår upp ordet amningshjärna beskriver det mig in i minsta detalj haha) och raderade alla spår efter gårdagens tidigare planer. Vi skulle eventuellt ha träffat Izabella och Viggo men det hade jag inget som helst minne av. Istället tog vi bussen upp till centrum där Linn och Michaela väntade med sina små. Vi köpte med oss fika och gick ned till vattnet för picknick och bus. 
September månad har bjudit på sommarvärme so far så vi höll oss i skuggan. 
Runt lunch gick vi hem till Linn och fortsatte busa med barnen. Att äta glömdes helt bort av mammorna (amningshjärnan igen) men Theodor och Alina åt desto mer. 
Trött bebis efter dagens lek somnade på stört i vagnen när vi mötte Isabell för en promenad till Melodys dagis. Hon går i Norrboda och det är på det dagis jag vill att Theodor ska börja. Nackdelen är att det ligger lite längre bort än bekvämt. Det är hög tid att vi ställer honom i kö men vi är kluvna. 

Som avslutning på en fin dag kom min syster med pojkvän över på kräftskiva. Kräftor, paj, bröd, ost, salami, sallad och vin stod på bordet. Lite annorlunda att äta kräftor mitt i veckan men lika trevligt var det för de. Altanen gjordes fin och vi satt ute hela kvällen, dock med gosolvärmaren på högsta. Undra hur länge det dröjer innan vi måste packa in dynor osv.

Theodor och Alina.
Busunge.
Kräftis.




Inspirations svacka
Vardagsliv

Igår efter middagen hade jag lite ärenden att uträtta och tog bilen till Kista galleria. Jenny följde med och vi sprang runt i två timmar i jakt på diverse varor. Det bådar aldrig gott när man vet precis vad man vill ha och hur det ska se ut men efter mycket om och men och några byten kunde vi nöjda åka därifrån. 

Tanken var att jag skulle blogga innan jag åkte iväg men det blev alldeles för stressigt och jag bestämde mig för att blogga det sista jag gjorde innan natten. Lättare sagt än gjort och efter att ha kollat på Big Brother som den reality-serie torsk jag är gick ögonen i kors och älsklings famn lockade snäppet mer. Jag är nog inne i en inspirations svacka och har tappat suget på att just blogga. Vad vill ni fina läsare läsa mer om i bloggen? 




STOKKE
Vardagsliv

Theodor har fått ärva en matstol från Melody. Den är smidig att packa ned och vi kommer att ha den som reserv. Däremot vill vi ha permanent matstol som är rejäl, stabil och en som Theodor kommer att kunna växa i. En traditionell tripp trapp stol från STOKKE var det vi sökte. Egentligen är det en doppresent men då behovet fanns redan nu tjuvstartade vi. 


Igår fick lilleman tillbringa hela dagen i pyjamas medan mamman gick klädd i träningskläder.


Minns ni?
Vardagsliv

Idag har promenader stått på schemat för mig och Jenny. Två stycken långa, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. 
När jag var liten lekte jag och mina kompisar ofta "salong". Med hjälp av denna blomma och lite saliv hade vi alla nya naglar var och varannan dag. Jag tror att det var något hela skolan höll på med och jag blev så nostalgisk när jag såg den idag. Minns ni?




Kvällsbabbel
Vardagsliv

Hej! Efter mycket bök och gnuggande i ögonen lyckades Theodor somna om från 05 till 07. Jag var inte alls redo att kliva upp nästan mitt i natten och det var tydligen inte bebis heller. Två timmar extra i sängen är värdefullt för en något trött mamma med stora påsar under ögonen. Lagom till förmiddags kaffet kom våra favoriter Isabell och Melody över med en stor kaka och gjorde oss sällskap. Vi tog en promenad i solen som avslutades i lekparken. Tacorester till lunch och en Melody som var på sitt allra gosigaste humör. Hon delade ut kramar i massor och inte minst till Theodor. Det är en sån obeskrivlig lycka att få ha er i mitt liv och att få vara en del av ert. Snart blir vi äntligen grannar igen. Som jag längtar!
Till middag gjorde jag egna pannbiffar som hittills alltid är uppskattade (peppar peppar). Det här med matlagning går verkligen upp och ner. Ibland känner jag mig som en mästerkock och vill slå på stort medan jag andra dagar inte orkar göra annat än att koka nudlar. Men det är väl så med allt. 
 
Anyways, jag har tänkt ganska mycket på det omtalade ämnet amning. Inte minst efter alla kommentarer. Ska jag kämpa på tills nästa motgång eller ska jag redan nu börja trappa ned i hopp om att slippa en till mjölkstockning. Jag vet att vad jag än väljer gör jag det för min och Theodors skull. Att bara sluta tvärt är inget alternativ. Då kan någon lika gärna skriva MJÖLKSTOCKNING med stora röda bokstäver i pannan på mig. När jag väl bestämmer mig får jag ta en dag i taget. 
 
Ikväll tänkte vi försöka hålla Theodor vaken lite längre än vanligt men det fick vi snabbt ångra. Vid halv åtta tyckte vi att han kunde bli nattad, lättre sagt än gjort. Theodor var övertrött och gnällig. Bröstet dög inte alls och att ligga i famnen var ingen hit. Tur att vi är två och kan slå ihop våra kloka hjärnor. Daniel packade ned Theodor i vagnen och gick ut på en promenad. Efter fem minuter var dom tillbaka och bebis sov djupt, pjuh! Nu sitter mamman och pappan bänkade i soffan framför big brother med en varsin chipsskål. 


Två favoriter.
Vardagsliv