Skottår och ett kärlekstecken
Vardagsliv

I och med att det är skottår tilldelas vi en extra dag. När jag klev upp i morse bestämde jag mig för att ta vara på denna måndag och göra den speciell. Det gick smidigt att lämna på förskolan och jag var tillbaka hemma strax efter 09. Solen boostar med D-vitamin och vi bytte snabbt från babyskydd till vagn, hämtade Måns och vände sedan i dörren för att gå ut på en promenad. Barnens faster följde med och vi hängde dagen ut. Kort in på promenaden möttes vi av ett hjärta i den snöblandade isen. Jag tror att de små tecknen vi då och då möts av i vardagen betyder något. 

Jag har hela dagen känt mig extra kärleksfull och visat det med pussar och kramar. Efter promenaden åkte jag och Therese en sväng till Kista för att köpa lite presenter till Theodors tvåårsdag och pyssel, vad får ni se i morgon. Vädret var för fint för att åka bil till förskolan i eftermiddags så jag gick både dit och hem med sällskap av Evangelina. Theodor som älskar bilar blev överlycklig när vi gick längs bilvägen och såg både ambulanser, lastbilar och traktorer.

Hjärtat i snön.
Dagens lunch.


Otillräcklig
Theodor 1,5år-2år, Vardagsliv

Theodor somnade på bara några minuter igårkväll men vaknade runt 21 och var omöjlig att få tillbaka i säng. Det var den filmen.. För tillfället handlar mycket om att vara Theodor till lags och undvika onödiga konflikter. Vi gav upp och lät honom gå och lägga sig tillsammans med oss i vår säng. Natten har varit mycket bättre och han har enbart vaknat någon enstaka gång för nappen. Li fortsätter att sova ostört tills jag väcker henne för påklädning och amning innan vi åker till förskolan. 

Som ni redan vet sedan tidigare är Theodor inne i en period som får mig att känna mig otillräcklig i mitt föräldraskap. Han sover dåligt, vill äta hela tiden och ingenting duger utan en gnutta gnäll. Han gnäller åt i princip allt och vi får lungt försöka förklara för honom att det inte hjälper om han gnäller/gråter/skriker och ber honom att visa eller säga vad det är istället. Inte det lättaste att kommunicera med en otålig snart tvååring när tålamodet prövas gång på gång. Jag är evigt tacksam över att vi är två som hjälps åt.
 
Jag känner mig också otillräcklig åt Alva-Li som inte alls får den uppmärksamhet vi gav till Theodor som nyfödd. Hon hänger mest med som det nöjda barn hon är. Lyckligtvis får vi några timmar när storebror är på förskolan. Theodor är bra på att jävlas med mig och Daniel men han visar inget annat än ömhet åt sin lillasyster. Det kramas och pussas, han ropar efter henne och vill ha henne nära. Hur frustrerad jag än kan bli finns det ingenting som gör mig så lycklig och hel som mina barn. 

 


Ett snabbt hej
Vardagsliv

Hej från sängen,
Jag tuttar Alva-Li och ligger redo att putta på Daniel när hans väckarklocka ringer så att Theodor inte skall vakna. Han behöver sova för att ha en chans till att vakna på bra humör. Jag tänkte strax kliva upp och förbereda smörgåsar för att bryta den hemska vanan att Theodor springer upp före oss, sätter sig vid köksbordet och vrålar maaackaaa.

Vi har inga inplanerade planer för dagen men jag tänkte ge mig ut på en långpromenad och eventuellt göra några ben/rumpövningar hemma. Hur ser er måndag ut?

Mobilbilder från helgen.





Underlätta tacomiddagen för ditt barn
Theodor 1,5år-2år, Vardagsliv

I min familj älskar vi taco. Om det finns en maträtt jag skulle kunna äta 7 dagar i veckan så är det taco. Dessvärre har Theodor inte alls varit lika förtjust då han inte lyckats äta sin taco utan att allt ramlat ut och då pillar han enbart i sig några majs (givetvis har vi försökt skära brödet i mindre bitar, hjälpt honom att hålla osv osv). Tills idag! Jag vet inte om jag sett denna geniala idé på sociala medier eller liknande och sparat den i mitt undermedvetna eller om jag som en blixt från ovan löst Theodors tacoproblem. Hursomhaver så kan numera alla i familjen njuta av den maträtt som serveras lite för ofta (annars har vi fått värma på någonting annat till Theodor).
 
Gör en taco, vik ihop och kläm fast en påsklämma i den nedre delen av tacon, ät. Simple as that!
 
 
 
 
 
 
 


My sunday
Theodor 1,5år-2år, Vardagsliv

God söndag vänner,
Har ni haft en fin helg? Det har vi! Likt igår har solen lyst hela dagen och vi har fått mängder med frisk luft. Igår hade jag min "äta onyttigt dag" vilket resulterade i att kroppen måste ha fått en chock och jag spydde vid 01. Först trodde vi att jag råkat ut för magsjuka och ställde in dagens alla planer men jag har inte alls känt mig matt, sjuk, orklös eller för den delen spytt något mer. Jag mår precis som vanligt och äter och dricker som vanligt. Kan det vara så att kroppen vill stöta ifrån sig allt socker den inte är van vid?
 
Theodor har börjat fattat tycke för sina nallar som han tidigare inte lagt så mycket som en blick på. De ska sitta med vid matbordet, åka vagn och gunga. Det är en nalle han ror extra mycket om och den har han döpt till Bim. Efter lunch klädde vi oss varmt och gick ut till lekparken (som tråkigt nog ligger i skuggen), givetvis skulle Bim följa med. Jag och Daniel turades om att sitta i solen en bit ifrån parken medan den andre lekte med Theodor. 
 
 
 
 
 


I Theodors rum
Vardagsliv

Blir man någonsin klar i ett rum? Sedan Theodor fick sin stora bilsäng har hyllor osv på väggarna blivit lite osymmetriska och han har fått mindre plats. Att hitta smarta förvaringslösningar har varit ett evigt bekymmer och vi har länge haft det problemet i Theodors rum. Han har otroligt mycket leksaker, för mycket, och många av dessa är väldigt stora och otympliga. Därav förvaringsproblemet. Vart lägger man alla stora leksaker liksom? Ikeas serie STUVA har en rymlig förvaringslåda på hjul och ett tillhörande litet skrivbord. Vi fann bådadera på blocket (det finns inget bättre än att fynda redan färdigmonterade möbler till en billig peng) och det var lösningen vi länge letat efter.
 
 
 


Melodifestivalens genrep
Vardagsliv

Veckans höjdpunkt är helt klart lördagskvällar och Melodifestivalen. Vi har inte missat en uttagning och hela familjen sitter bänkade i soffan för att heja. Ingen är gladare än Theodor som har fått dispans på lördagar och ser hela programmet, äter en skål med chips och dansar om vartannat. Tidigare år har vi inte varit några trogna tittare men med Theodor har det blivit lite av en tradition. Kvällen var inget undantag och denna gång fick vi även med oss Max och Linnea. Vi körde hela paketet med middag, snacks och skönsång.
 
Ni har väl inte missat att ni kan köpa biljetter till Melodifestivalens genrep HÄR. Fredagen den 11 mars skall jag tillsammans med tre vänner gå på genrepet till finalen i Friends Arena. Det ska bli så roligt att få se de olika uppträdanden live men jag är samtidigt lite pirrig. Det är första gången jag kommer att vara ifrån Alva-Li längre än någon timme och dessutom är jag inte bara ett stenkast bort. Detta är ett samarbete med Live Nation.
 
Linnea stod för kvällens hemlagade middag och det var det godaste jag ätit på länge.
 
 
 
 Theodor blev överlycklig när "bipsen" åkte fram. 
 
 Dansa med pappa.


Rosiga kinder och korvgrillning
Vardagsliv

Med tanke på att Theodor tyckte att det var okej att gå upp mitt i natten behövde han också vila tidigare än vanligt, familjen samlades därför i sängen igen och sov till 09. Dagen var fin och vi har varit ute i timmar, tagit ett flertal promenader, grillat korvlunch hos Josephine och Jonas, lekt utomhus och njutit av solens strålar tills kinderna blev sådär härligt rosiga. Båda barnen somnade i vagnen så vi fick chans till återhämtning innan vi packade om skötväskan för kvällens bestyr. 
 
 
 
 
 
 
 
 Theodor och vännen Tuva.
 
 
 
 
 


Nya köksstolar
Hem/inredning

Jag är inne i en väldigt kreativ period och tar vara på varje tillfälle jag får till att göra någonting nödvändigt. Det gäller att ta vara på dessa stunder då jag vet att denna energi inte varar för evigt. Jag förstår inte hur jag orkar med tanke på den minimala sömnen men solen gör mycket för själen. Varenda vrå är rensad och snart kommer ni att kunna köpa det som finns kvar av mina kläder på min bloppis (jag har redan sålt av kläder över förväntan på köp och sälj sidor). Jag har även rensat bort mycket shabby chic och "lantlig" inredning och ersatt dessa med fina koppar och mässingsdetaljer. Finns det någonting snyggare än vitt blandat med olika metaller? Jag Ä L S K A R vitt!
 
Gissa om jag blev glad när jag fann dessa vita köksstolar till ett kampanjpris och äntligen fick byta ut våra gamla svarta. Köket fick ett riktigt lyft och nu vill jag även matcha våra barstolar och måla om en vägg. Mitt enda hinder är Daniel.
 
 
 
 
 


Fördela morgnarna
Vardagsliv

Godmorgon vänner, 
På helgerna har vi delat upp det så att Daniel kliver upp med Theodor för att jag skall få någon som helst möjlighet till sovmorgon. Vanligtvis sover jag inte längre än till åtta men med tanke på att jag ammar på nätterna och går upp med Theodor runt 06 på vardagarna blir det rätt tufft i längden. Daniel sover trots allt hela nätter. Givetvis får han också en sovmorgon om han ber om det men för tillfället fungerar detta för oss. Hur fördelar ni morgnarna i er familj?
 
Idag däremot klev jag upp med Theodor klockan 05.20 (!!). Han vaknar vrålhungrig och äter utan problem 2-3 smörgåsar. En ny fas? Tillväxtperiod? Någon som har haft det likadant? Alva-Li har sovit hela natten utan uppvak och sover än. Det är skillnad på bebis och bebis.
 
Som plåster på såren skiner solen och jag blir genast sugen på att spendera dagen ute med träningsskorna på. En lång promenad för att sedan avsluta i en lekpark får bli vår start på dagen. Ikväll blir vi bänkade framför melodifestivalen i vanlig ordning men denna gång hemma hos Max och Linnea.
 
Tillsvidare får Theodor ta över lillasysters klädstång då det blev för trång i vårt sovrum. Syns det att vi gillar att klä honom i blått? Hans ögon lyser verkligen upp i alla dessa blå nyanser.
 


En dagens mamma
Vardagsliv

Det är inte ofta jag har uppsatt hår (vem försöker jag lura, helst av allt strosar jag runt med en knut på huvudet varje dag hehe) men idag satte jag upp halva håret i en klämma och trivdes i det. Numera gör jag mig i ordning på ca 15 minuter, mycket tack vare att jag har fransförlängning, och med denna frisyr kände jag mig ändå uppiffad. Tröjan är från Wish och mina svarta utsvängda byxor är från Gina Tricot.
 





Helgen kan börja
Vardagsliv

I samma veva som mitt förra blogginlägg publicerades gick musten ur mig och jag fick en tråkig attityd mot Daniel. Det fanns ingen bakomliggande orsak till mitt beteende men där och då kände jag mig inte uppskattad efter att ha donat i lägenheten hela dagen, jag måste lära mig en sak och det är att Daniel inte har samma syn som mig när det kommer till städning, han ser inte det jag ser. Det plus att jag endast ätit en liten macka klockan 06 blev droppen. Jag var tvungen att slänga i mig en "pre" middag innan vi åkte till restaurangen.
 
Ett bord för nio vuxna stod reserverat när vi anlände och mitt humör vände till det bättre redan när vi klev innanför dörrarna. Vi åt och drack gott mitt i allt stim som blir av med barn men lyckligtvis var det väldigt högljutt bland dem övriga gästerna och fokus låg inte på oss. Kvällen avslutades med ett glas på grannrestaurangen, kaffe för mig, innan vi for hem. Välkommen efterlängtade helg!
 
 
 
 
 
 
 



Effektiv dag
Vardagsliv

Lägenheten är skurad från topp till tå, möblerna har fått nya platser och smyckesskrinet är rensat. Dessutom har jag fått nya fina fransar, haft båda barnen hemma, utfodrat familjen och tagit en långpromenad. Det hinns med väldigt mycket när Theodor bestämmer sig för att kliva upp strax innan 06. Nu ska jag sminka över påsarna under ögonen och ta på mig något anständigt innan vi far upp till centrum och äter på restaurang. Ibland är det skönt att slippa stå för matlagning och plocka undan disk. 
 


Lära med Ipad
Vardagsliv

Godmorgon vänner,
Jag och barnen tog helg redan igår och det firar vi med en lekträff och nya fransar till mammorna. Om en liten stund skall vi promenera till Emma och Leah där dagen kommer att spenderas. Det ultimata är inte att ligga under en pincett medan de små härjar men vi gör så gott vi kan. Pankakor, musik, leksaker och för guds skull Ipaden kommer förhoppningsvis att rädda vår dag. Nu är ni säker många som kommer att reagera över att vi låter våra barn titta på surfplattan då och då men i nödsituationer är den guld värd. Visste ni att många förskolor använder just Ipad i sitt lärande? Vad skall ni göra idag?
 


En grej
Alva-Li 0mån-3mån, Theodor 1,5år-2år, Vardagsliv

Från födseln har Alva-Li spenderat varje natt i detta ljuvliga nest från @emmiesbabynest (på instagram). Idag önskar denna trötta mamma att det även tillverkades i storleken större.
 
Theodor har börjat krångla på nätterna, igen, och han hinner inte mer än att slå upp sina blå innan han ropar efter en macka. Jag vet inte om han har gjort det till en grej eller om han faktiskt är så fruktansvärt hungrig att det första han tänker på är en macka. Vad vet jag. Hans vilja är min lag, om vi inte vill ha en skrikfest.. vilket jag helst slipper.., så idag satt vi vid frukostbordet redan klockan 06. Vi är lyckligt lottade som har ett spädbarn likt Alva-Li. Hon är nöjd i de flesta situationer och sover igenom det mesta.
 
 
 
 


Torsdag.
Vardagsliv

Klockan börjar nära sig 22 och mitt i all kvällsgöra slog det mig att jag inte kikat in här någonting. Dagen har gått i ett och jag har inte en gång tänkt på att uppdatera sociala medier. Ibland kliver jag in i min lilla bubbla och allting runt omkring får vara. Jag borde fotografera ett ljuvligt paket aviserat till Alva-Li men det får vänta tills i morgon då det har ljusnat. Att fotografera i ett mörkt rum gör inte produkterna rättvisa, dock hjälper den externa blixten något enormt. Tips till er som gillar att fotografera, införskaffa en extern blixt.
 
Idag har min faster, barnens gammelfaster (säger man så) varit här. Jenny är lika gammal som mig och vi har alltid himla roligt när vi ses. Min släkt är väldigt inväklad som ni förstår, både min faster och syster heter likadant och jag har även en faster som är två år yngre än mig. Moster Jenny och kusin Maximilan gjorde oss sällskap och jag fick hjälp med Alva-Li när jag åkte och hämtade Theodor. Det var väldigt mycket lättare att hämta hem mitt stora hjärta utan ett tungt babyskydd hängandes på armen. Jag passade även på att möta upp och lämna av saker som jag sålt av. Visst är det bra hur köp och sälj sidor fungerar, och sen det där med swish. Tummen upp! På bara några dagar har jag lyckats sälja av halva min garderob och massa inredning. Jag tänkte även lägga upp lite här för er som är intresserade. 
 
Nu på kvällen har jag bytt ut våra köksstolar och sålt av de gamla. Köket fick ett fantastiskt lyft och även det skall jag fotografera i morgon. Det ser mycket luftigare och ljusare ut. Dessutom fyndade jag stolarna till en billig peng. 
 
 
 
 
 


Trebarnsmamma
Vardagsliv

Hej vänner, 
Ursäkta de glesa inläggen och bristen på fantasi. Det har blivit mindre vardagsinlägg och inspirationen har svackat. Vad vill ni läsa om? Mer bebis, dagens oufit, mitt och Daniels förhållande, framtiden? Hit me!
 
En sjukdom avlöser en annan, Daniels magsjuka har numera övergått till ond hals och en mör kropp. Jag och barnen fortsätter att hålla oss undan och vi är noga med att torka oss på separata handdukar, inga pussar och sprita dörrhandtag. Jag brukar inte alls vara speciellt kinkig när någon är sjuk men min mardröm är att Alva-Li skall råka ut för RS-virus.
 
Idag har jag och Alva-Li hängt med kusin Maximilian medan moster Jenny har varit iväg på jobblunch. Vi lekte hos Isabell och Mason innan vi tog en promenad och kaffe i det ljuvliga vädret. Theodor blev överlycklig när vi alla kom för att hämta honom på förskolan och ännu lyckligare blev han över att få åka hem på ståbrädan. Att köra tre barn (två i sitsarna och en på bräda) var ingen match. Inte positivt för Daniel som kommer att få höra mitt tjat om att bli trebarnsmamma.
 
Mina älskade gudsöner.
 
 
 



Bloppis
Vardagsliv

Jag har nu äntligen tagit mitt förnuft till fånga och rensat ur min garderob. Allt från klänningar, vardagströjor, blusar, koftor till slitna jeansshorts. Vad tror ni om en bloppis, skulle det vara intressant?

Lite av det jag tänkte sälja.




Lillasysters namnförslag
Alva-Li 0mån-3mån

Att välja ett livslångt namn till våra små är en ära men också någonting som för många är väldigt svårt. Somliga har bestämt namn till det lilla knytet redan i magen medan andra väntar i veckor efter födseln, likt oss. Det florerar oändligt med namn men det viktigaste är att det känns rätt. Jag tänkte dela med mig av de namnförslag jag skrev upp till lillasyster innan vi bestämde oss.
 
Alicia - Saga - Ida-Li - Agnes - Hollie - Lily - Alva-Li - Ida - Molly - Decibelle - Milia - Lily-Adele - Denise - Thilly - Wintra - Lo - Belle - Li - Milou - Elisia - Lilja - Lovisa - Minou - Lykka - Nicole.
 


Magsjuka
Vardagsliv

Hej vänner,
Helgen är förbi och vi har haft det så himla mysigt med Andys lekland, middag med vänner, melodifestivalenkväll (likt varje lördag) och spårvägsmuseet. Om det inte vore för Theodors gnällfas han befinner sig i skulle denna helg fått 5/5 möjliga. Dessvärre började denna vecka med att Daniel åkt på magsjuka så jag och barnen håller oss så långt bort från honom som möjligt. Alla tre trängdes i soffan i natt (Theodor kom smygandes vid 02) och det märks på mitt humör att jag inte fått sova mer än någon timme i sträck.
 
Theodor fick vara hemma från förskolan idag då han hade en lös blöja i förrgår och vår första tanke var att även han åkt på magsjuka men han är sig lik och har varken spytt eller bajsat löst igen (ursäkta informationen). Vi spritar allt Daniel kan ha rört på här hemma och lyckligtvis har Alva-Li inte påverkats någonting.
 


Sju veckor.
Alva-Li 0mån-3mån

Det har nu gått 7 veckor sedan vi fick träffa vår dotter för allra första gången. Ett ögonblick som kom att förändra hela min värld, precis som Theodor gjorde för snart två år sedan. I sju veckor har vi utvecklat ett otroligt starkt mor-/dotterband och vi lär känna varandra mer för varje dag som går, trots att det känns som om att vi alltid har haft henne hos oss. Alva-Li är en väldigt nöjd och lättsam bebis som är tillfreds med tillvaron. Det krävs inte mycket mer än en torr blöja och mat i magen. Hon använder storlek 56 i kläder, ler minst en gång om dagen och har blivit betydligt starkare i nacken.
 
Med Theodor gjorde vi fotavtryck när han var sex veckor gammal och givetvis var vi tvugna att föreviga även Lis små fötter vid sex veckor. Vid en jämförelse är dem väldigt mycket mindre än vad Theodor hade.
 
 


Ni är bäst
Vardagsliv

Vilken fantastisk respons ni har givit mig efter att jag publicerade inlägget om amning och elaka kommentarer. Jag har dessvärre inte hunnit svara enskilt på alla era kommentarer men ni skall veta att jag har läst varenda en av dem flera gånger om, både här och på instagram. Ni är fantastiska och era avtryck värmer. Efter att Nyheter24 återpublicerade mitt inlägg på deras debattsida, ni kan läsa inlägget HÄR, är ni många som har kontaktat mig och som likt mig, känner likadant. Nu hejar vi på och peppar varandra istället för att sparka på någon som redan ligger ned.
 


Veras vrå
Vardagsliv

En ljuvlig kompis till Alva-Lis mjukissamling damp ned i brevlådan för någon vecka sedan. Nallen Sally är dessvärre slut i lager men HÄR kan ni beställa några av Sallys vänner. Ni finner fler bilder på verasvra@instagram.
 
 


Spårvägsmuseet
Vardagsliv

Solen varade inte längre än några minuter efter att jag publicerat mitt morgoninlägg och himlen täcktes av en grå dimma. Theodor kan ha varit på sitt absolut sämsta humör från morgon till kväll, med ett glatt uppehåll på spårvägsmuseet (tack och lov), och både mitt och Daniels tålamod har prövats. 
 
Alva-Li sov i bärsele under hela vistelsen och Theodor sprang mellan tåg, träbåtar, hästar, bussar och spårvagnar. Vi tog en kort paus för lunch innan han fick leka med tågbanor och slutligen besökte vi leksaksmuseet vägg i vägg. 
 
Några tips inför besöket kommer här. Barnvagnar får tas med in, Theodor älskade museet men det är inte lika givande för ett barn som inte kan gå eller som är för litet, det finns ett café inne i museet där du kan köpa lättare mat och fika, det var riktigt kallt inne i lokalerna så ta med en extra tröja om du tänker hänga av din jacka, kom till öppning då du får möjlighet att köpa biljetter till en rundvandring av museet via "tåg" men tiden du får på din biljett beror på när du är på plats och vi hade inte tid att vänta. Spårvägsmuseet är väldigt barnvänligt och det var mestadels barnfamiljer där. Tveka inte, ÅK DIT! 
 
Ursäkta dålig bildkvalité, det fanns inget bra ljus i lokalerna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Utlandsresa
Vardagsliv

Godmorgon vänner,
Det har varit några grå dagar men nu är den isande kylan åter och solen likaså. En idyllisk vinterdag för mig är när det knastrar under skon, snön faller som glitter och solen skiner. Jag kan dock inte undvika att längta till bara ben, båtturer och grillkvällar. Att slippa dessa overaller, fleecetröjor och vantar är största anledningen till min längtan. Lyckligtvis har vi en utlandsresa inbokad och värme känns inte alltför långt bort. Vi skall besöka Kroatien för första gången och det blir även första gången Daniel reser med barnen. Jag och Theodor åkte till Turkiet tillsammans med min mamma och två systrar i maj och det var en fantastisk resa.

Om en halvtimme packar vi in oss i bilen och åker till spårvägsmuseet. Vi har hört att det skall vara väldigt barnvänligt och jag tror att Theodor kommer att älska det. Vad gör ni idag? 




Nyheter24 uppmärksammade mitt inlägg
Vardagsliv

Efter mitt inlägg om amning och elaka kommentarer, som ni kan läsa HÄR, kontaktade Nyheter24 mig för en debattartikel. In och läs artikeln HÄR och sprid gärna detta vidare.
 


Dagens outfit babyedition
Alva-Li 0mån-3mån

Idag var Alva-Li klädd i en lite tuffare stil som faller Daniel mer i smaken. Jag är väldigt svag för rosa, klänningar och volanger medan Daniel föredrar en tröja och ett par byxor.

Converse All Star body - Converse All Star, tröja - Åhléns, byxor - Newbie, Tossor - Kappahl, Rosett - Wish.
 
 
 
 
 


Donera hår
Vardagsliv

Idag på mammaträffen bestämde sig min fina vän Evangelina för att donera 25 centimeter av sitt hår till behövande. Hon hade ett väldigt långt, fint och obehandlat hår som behövde ett lyft samtidigt som hon ville göra en god gärning. En fantastisk gärning! Via barncancerfonden fann hon smink och perukmakarn som kommer att få ta hand om det avklippta håret. Efterresultatet blev fantastiskt, scrolla längre ned.
 
De föredrog att få håret i flätor.
Ingen återvändo.
 
 
 
Ett otroligt snyggt efterresultat.
Fina Evangelina.


Missa inte
Vardagsliv

Ni har väl inte missat tävlingen, som ni finner HÄR, i samarbete med Decubal om ett lyxigt hemma spa-kit. Du har inte bara chansen till att vinna Decubal Clinic Cream, som funnits på marknaden i över 40 år, utan även en neccesär innehållande hela 8 produkter.
 
Här hemma badar vi flitigt, stora som små, och därför har Decubal Shower & Bath Oil, som är otroligt skonsam mot kroppen, blivit en stor favorit. I kombination med årstiden och många duschar är det lätt att huden känns torr och behöver återfuktas. Därav smörjer vi in kroppen med Decubal Clinic Cream varje kväll innan läggning. På de extra torra fläckarna eller fnasiga naglarna smörjer vi med Decubal Lips & Dry Spots Balm. Bäst av allt är att serien inte innehåller någon parfym, inga färgämnen samt är helt fri från parabener.
 
 
 


Hej från sängen
Alva-Li 0mån-3mån, Theodor 1,5år-2år, Vardagsliv

Godmorgon raringar,
Vi ligger fortfarande i sängen i väntan på att alarmklockan skall ringa, 07.45 bör vi kliva upp för att slippa stressa. Theodor går sista dagen på förskolan för denna vecka och jag har planerat roliga aktiviteter för de minsta i helgen. 

Om en liten stund kommer ett gäng mammor och bebisar hit på lunch och bus. Jag ska bjuda på kyckling och couscoussallad med färskt olivbröd och istället för fikabröd serveras en fruktig smoothie. 

Theodor har varit världens bästa storebror från allra första stund och delar ut mjuka klappar och pussar till sin lillasyster. Han har däremot inte velat ha Alva-Li i knät, fram tills nu. Mitt hjärta svämmar över med kärlek.



Amning och elaka kommentarer
Vardagsliv

För mig är amning något fint och jag fascineras över hur kroppen först kan bära på ett barn för att sedan försörja barnet med mat. Amning är dock ingen självklarhet och det tycker jag att alla skall ha i åtanke. För vissa fungerar det helt enkelt inte, andra kanske inte vill amma och somliga kanske stöter på problem eller av medicinska skäl inte får amma. Vi är snabba med att dömma ut varandra och kommentera andras val istället för att stötta.
 
Lyckligtvis kom amningen igång naturligt med båda barnen och jag har tyckt om att amma. Däremot strömmade det in elaka kommentarer när jag öppnade mig och skrev att jag funderade på att sluta amma Theodor pga upprepade mjölkstockningar på väldigt kort tid. En liten mening upprörde många. Där och då mådde jag dåligt över att ha blivit så fruktansvärt sjuk av mjölkstockningarna och över att jag inte hade orken till att ta hand om mitt eget barn. Jag klarade inte det en mamma förväntas klara av. Medan jag låg i badet för att pumpa så gott det gick fick Daniel vagga runt på en ledsen och hungrig Theodor. Han vägrade att ta det onda bröstet och det som rekommenderas är just amning. 
 
Kommentarerna jag fick var i stil med att jag var självisk som ens funderade på att sluta amma, amning är det bästa för barnet och att jag reglerade min mjölk fel. Det sårar mig att människor, endast utifrån att ha läst ett inlägg på min blogg, anser att jag inte vill mitt barn det allra bästa. Jag lever för mina barn! Detta var dock för snart två år sedan och stämningen bland kommentarerna har blivit så mycket bättre.
 
Inte en gång har jag funderat på att ge Alva-Li ersättning (inte för att det är något fel med ersättning, snarare för att jag är rädd för att få mjölkstockning även denna gång) och jag njuter så länge amningen fungerar. Jag tänker dock börja trappa ned på amningen vid fem månader (förutsatt att det fortfarande fungerar bra tills dess) och endast nattamma i en månad innan vi slutar. Jag känner mig inte bekväm med att amma mina barn när de har blivit för stora och är så pass medvetna. Hoppas ni respekterar det och utesluter elaka kommentarer. Kram!
 
 
 
 
 
 


IDAG.
Vardagsliv

Strax innan halv 12 kom Emelie, Therese och Livia hit för att spendera dagen tillsammans med oss. Jag hade handlat massa gott till brunchen vi åt och vi satt länge och tog igen allt sedan sist. Det pratades flytt, ettårskalas och dop. Som alltid med trevligt sällskap sveper dagarna förbi och jag fick skynda iväg för att hämta hem storebror. Innan vi far hem fick Theodor gunga och springa av sig med kompisen Theodor då de spenderat dagen inomhus på förskolan. 
 
Jag är fortfarande mätt efter dessa surdegssmörgåsar bakade med frukt och russin.
Smoothie gjord på fryst gul fruktmix och turkisk yoghurt.
 
 
 


Spader 7 design
Alva-Li 0mån-3mån, Vardagsliv

Alva-Li har agerat testpilot och provat ett nytt mönster på en sovpåse i omlottmodell från @spader7design (på instagram). Dessa är tänkta främst till prematurbebisar/små nyfödda och har en dold knapp nedtill så att plagget hålls ihop samtidigt som det skall fungera med eventuella sladdar. Sovpåsen har en lätt knäppning och är öppningsbar hela vägen, fungerar likadant som en body. Alva-Li sparkade fritt med benen i påsen och sov sött i det mjuka materialet. Fin var den också!
 
 
 
 


Sundare mattänk
Vardagsliv

Äta bör man annars dör man. Nu är vi inne på andra veckan med ett sundare mattänk och mitt sockersug har minskat drastiskt. Jag har snarare börjat fundera på om det verkligen är värt att ta den där chokladbiten på min "ätardag" samtidigt som jag vet att det är nödvändigt att tillåta mig själv att välja det onyttiga framför det nyttiga en dag i veckan. Jag är mer medveten om vad jag stoppar i mig och bara det är en drivkraft.
 
I lördags åt jag gurka, morötter och dipp som snacks och inte nog med att det är gott så är det också en nyttigare variant på snacks. I helgen är jag sugen på att duka fram olika korvar och ostar istället för chips och godis. Kom gärna med era tips på lite nyttigare snacks. 
 
Min lunch häromdagen bestod av ruccola och spenatsallad med blomkål, surdegsbröd med makrill, sparrissoppa och ett glas citronvatten.


Sovrutiner
Alva-Li 0mån-3mån, Theodor 1,5år-2år, Vardagsliv

Godmorgon vänner, 
Alva-Li har passerat sex veckor och sovrutinerna är fortsatt bra. De två första veckorna sov hon hela nätter utan uppvak, numera sover hon från ca 21 till strax efter 08 med två uppvak för mat. Helt okej om ni frågar mig! Theodor har enda sedan födseln vaknat flera gånger per natt men lyckligtvis har även hans sovrutiner blivit bra. Han somnar i sin säng någon gång mellan 19-20 och kommer vanligtvis in till oss någon gång under nattens lopp för att sedan sova till ca 07.
 
Idag väntas brunch med Emelie, Therese och lilla Livia. Det är inte ofta vi alla är lediga samtidigt pga. jobb, plugg, familj och diverse anledningar men när vi är det försöker vi styra antingen en middag eller lunch. Efter lämning åker jag och Alva-Li till affären och förbereder med smarriga mackor och massa frukt. 
 
I Alva-Lis sänghörna sitter en mega Maileg kanin. .


GODNATT MIN SKATT
Vardagsliv

Om en liten stund släcker vi ned och stänger av tvn. Jag skrev tidigare att jag skulle unna mig själv lite internetshopping, shoppa gjorde jag men inte till mig. Varför är det alltid så mycket roligare att handla till barnen? Jag får försöka på nytt i morgon för min garderob behöver verkligen ett lyft. 

Godnatt min skatt.


Matcha med ditt barn
Vardagsliv

Jag tycker att syskonmatchning är förbaskat kul men framförallt så är det sött. Ännu roligare är det när hela familjen kan matcha (alla förutom Daniel som tycker att jag är urlöjlig). Theodor har fått en fin handstickad vintermössa som matchar med min och jag önskar att Alva-Li också hade en. Vad tycker ni om syskonmatchning och vad tycker ni om att själva kunna matcha ert barn?
 
 
 


Andra barnet hänger mest med
Alva-Li 0mån-3mån, Vardagsliv

Idag bestämde jag mig för att med rätt inställning fånga de fina ögonblicken, minska på stressen och njuta av min mammaledighet. Sedan Alva-Li kom till oss har hon mest "hängt med" och de mysiga stunderna har fallit bort i vardagsstressen. Jag plockade undan föregående dags stök innan vi åkte och lämnade Theodor på förskolan för att kunna slappna av i soffan. Det är något alldeles extra när solen skiner in och lyser upp hela lägenheten. Ett lugn infinner sig.
 
Att amma är en fin stund men det är oftast något som skall göras efter och så fort Li har ammat klart lägger jag ned henne istället för att mysa vidare. Idag mös vi i nästan två timmar innan vi mötte upp Evangelina och Alexandra för en timmes promenad i spåret. Vädret var fantastiskt och smittade av sig på humöret. D-vitamin gjorde verkligen min kropp väl. En stor kanna kaffe kokades och avnjöts när vi fick ytterligare sällskap av Isabell och Mason.
 


Att unna sig
Vardagsliv

Godmorgon vänner, 
Theodor är lämnad på förskolan och jag äter en efterlängtat frukost framför ett inspelat avsnitt av Vanderpump rules medan Li sover i nestet. Likt varje dag skall vi snart bege oss ut på en frisk långpromenad. Redan efter en vecka med ny, förbättrad kost och mer motion märker jag av hur mycket piggare jag är och hur mycket mer energi jag har. Motivationen är på topp och än har jag inte råkat ut för något bakslag. 
 
På alla hjärtans dag vaknade jag upp till ett paket innehållande en handväska och tre par trosor från Twilfit. Så fina! Jag blir lika överraskad varje gång Daniel lägger manken till och köper sådant jag länge tänkt köpa eller sådant jag är för snål för att unna mig själv. I detta fall var det underkläder. Ikväll tänkte jag unna mig ännu lite mer och beställa kläder i våriga pasteller.  
 
 
 
 
 


Tävla om två handgjorda korgar
Vardagsliv

I samarbete med @emi.loy (på instagram) har jag fått äran att tävla ut två handgjorda korgar, en i storlek L och en i storlek M till en lyckling vinnare. Du bestämmer själv i vilka färger dessa skall tillverkas i. Tävlingen och tävlingsregler finner ni på min instagram (@sandralundqvist).
 
 


Barnsligt enkelt pysseltips
DIY, Vardagsliv

På helgerna blir det en markant minskning av aktivitet här inne men jag hoppas att ni har överseende med det, familjelivet går före trots att jag älskar att uppdatera er. Snön ligger återigen som ett tjockt täcke över marken och vi har en lika skeptisk kille varje gång vi kliver utanför dörren. Men det är känt sedan länge, även förskolepedagogerna vet att Theodor inte gillar att leka i snön hur mycket dem än försöker. Han föredrar torra land eller att sitta på en pulka. 
 
Helgen är förbi i ett svep och vi har firat ett år som förlovade, tagit långa promenader, firat alla hjärtans dag, spelat på hästar och tittat på trav, ätit en god middag med gäster, haft en melodifestivalenkväll och varit uppe till sent, skrattat med vänner, blivit bjudna på taco och sett en räv. Hoppas er helg har varit fin!
 
På nyhetsmorgon kom de med massa roliga alla hjärtans dag pysseltips. Detta var ett av tipsen jag fastnade för och barnsligt enkelt att utföra. Vik en tom toalettrulle till ett hjärta, tejpa runt för att behålla formen och doppa i färg. 
 


Ett år som förlovade
Vardagsliv

Idag firar jag och Daniel vår allra första förlovningsdag. Det sägs att enligt traditionerna skall man gifta sig inom ett år efter förlovningen, vem vet, det kanske blir ett bröllop snart. I morgon kommer vi att ro om varandra lite extra med tanke på att vi får gäster ikväll. Vi har då dessutom två dagar att fira, förlovningsdag och alla hjärtansdag. Tack Daniel för att du är du och för att du står ut med mig i både bra och dåliga dagar. Jag älskar dig!
 
 


Weekend
Vardagsliv

Denna lördag laddar vi upp inför trav och Melodifestivalen med familjemys och storstädning. Vi är ett gäng som har börjat spela på hästar och idag samlas alla i vår soffa för att se dem trava innan middagen dukas fram och melodifestivalen syns i rutan. I morse tog jag med båda barnen ut på en långpromenad tillsammans med Evangelina i det fantastiska vädret. Det var den jobbigaste promenad, rent fysiskt, jag gått på länge. Nu längtar jag tills jag slutat blöda helt efter förlossningen och kan börja träna lite hårdare hemma. 
 
Två mobilbilder från gårdagen på Andys lekland.
 


Ledig fredag
Theodor 1,5år-2år, Vardagsliv

Hej fredag,
Veckorna och dagarna går otroligt snabbt sedan jag fick barn, och nu med två barn går det dubbelt så snabbt. Inte riktigt men ibland känns det så. Tänk hur det skulle vara med fler barn.

Eftersom att Theodor är hemma från förskolan på fredagar försöker vi oftast hitta på någonting roligt tillsammans. Idag skall vi åka till Andys lekland med kompisen Theodor, äta lunch på Ikea och köpa galgar. Vad har ni för planer för dagen?

Jag vet ingen busigare än vår Theodor.






Har vi valt rätt namn?
Alva-Li 0mån-3mån

Som ni redan vet velade vi väldigt länge gällande lillasysters namn. Det är ingen lätt uppgift att välja ett namn som någon skall leva med livet ut. I fyra veckor var hon namnlös och vi testade olika namn under olika dagar. Alva-Li var under hela min graviditet ett namn jag inte kunde släppa medan Daniel var skeptisk. Jag letade dag som natt efter nya namn, både på internet och i böcker. Agnes kom att fastna och jag tyckte att det passade bra med Theodor. Daniels favoriter var Alicia och Denise. Desto mer vi pratade om namn desto mer oense blev vi. Efter fyra veckor av velande hade Alva-Li klättrat på Daniels lista och vi bestämde oss för det. 
 
Till en början hade vi svårt huruvida vi skulle säga Alva-Li eller ge henne ett smeknamn. Jag ÄLSKAR namnet Alva-Li och nu faller det sig naturligt att säga. Om vi skall kalla henne för något annat än tilltalsnamnet blir det mest troligt Allie eller Li (alltså inte Alva). Nu har hon burit på namnet i två veckor och jag är helt säker på att vi valde rätt.
 
Alva-Li.


ONSDAG.
Vardagsliv

Alva-Li har haft en riktig sovadag och sov från lämning till strax efter 13. Jag har därför kunnat vara väldigt effektiv och fått mycket gjort. Dock inte åt mina vägnar. Efter långpromenaden gick vi hem till Evangelina och Tobias där vi har spenderat dagen. Medan en larmkille kom för att demonstrera larm vaggade jag runt på Alexandra och plockade i ordning på nedervåningen. Att bo i ett flyttkaos med två barn är inte att föredra. Det är det vi har vänner till.

Morgonens frukost bestod av äppelbitar, keso och kanel samt ett glas citronvatten.


Grey days
Vardagsliv

Godmorgon raringar, 
Hoppas ni har fått en god natts sömn och är lika taggade på dagen som jag. Theodor har snart ätit upp sin frukostmacka och vi skall strax väcka lillasyster för att förbereda oss inför färden till förskolan. I dessa gråa tider har jag insett att vi skulle behöva komplettera med ett fodrat regnställ till Theodors ytterkläder. Han har regnkläder, vinterjacka, overall, ullunderställ, ullstrumpor, ullvantar, vintervantar, regnvantar, tunn mössa, tjockare mössa, vinterskor, fodrade gummistövlar samt vanliga gummistövlar. Har jag glömt något? Denna lista kan göras lång men idag behövdes ett fodrat regnställ. Vi löste det genom att ta på regnbyxor över overallen. Hur gör ni? Är det nödvändigt med fodrade regnkläder? Används det ofta?
 
Idag skall vi ge oss ut på en långpromenad tillsammans med Evangelina trots snöblandat regn. För visst är det så, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Jag är nog inte beredd på att hålla med. Ikväll firar vi in helgen med ett restaurangbesök. Trevlig torsdag!
 


Recept kycklingpasta
Vardagsliv

Min kropp skriker efter socker och framförallt efter coca cola. Att minska på sötsaker och börja äta mer medvetet var ett beslut som inte togs en dag för tidigt. Återigen vill jag inte gå ned i vikt utan jag vill ta hand om min kropp även på insidan. Idag åt jag rester från häromdagen, en gudomlig kycklingpasta, men halverade portionen och la till blandsallad, tomater, keso och hembakat fröknäcke.
 
Till 4 port.
4 kycklingfiléer
5 dl grädde
Chilisås
Timjan
Salt
Peppar
Riven ost
Tagliatelle
 
Dela kycklingfiléerna på två och stek färdiga. Krydda med salt och peppar och lägg i en ugnssäker form. Koka upp grädde och häll i ca 1/4 flaska chilisås (stor flaska). Tillsätt salt, peppar och MYCKET timjan. Smaka av. Häll såsen över kycklingen och strö sedan över riven ost. In i ugnen på 225 grader tills osten fått färg. Servera med tagliatelle. 
 


Nya samarbeten
Vardagsliv

Många nya samarbeten med mycket fint innehåll har trillat ned i brevlådan på sistone. Håll utkik, snart kommer ännu en tävling upp! Än är det inte försent att delta i tävlingen om ett par namnklossar i valfritt utförande på min instagram (@sandralundqvist).



Morgonrutiner med barn
Vardagsliv

Godmorgon vänner,
Jag avbokade dagens mammaträff då tiden inte räckte till. Att lämna och hämta på förskolan tar ibland längre tid än planerat och därimellan skall hunden gå ut, lillan ammas och hushållssysslorna som växer på hög tas omhand. För att inte glömma bort att fylla på kroppen med energi och vätska. Jag är fruktansvärt dålig på att dricka vatten och lyckas alltid slarva med måltider. Nu är det slut på det!
 
För att starta dagen på bästa vis med två barn krävs planering för att underlätta för sig själv. Lägga fram morgondagens kläder, packa skötväskan och gå upp i tid är ibland A-O. Vi har lyckats få in bra morgonrutiner och har hittills inte kommit försent till förskolan. Några gråa hårstrån rikare och hårtussar fattigare är jag men det hör till.
 
 
Väckarklockan är ställd på 07.45 och om Theodor inte har vaknat innan låter jag honom sova vidare medan jag dukar fram frukost och gör i ordning mig själv. Vanligtvis står han vid köksbordet redan klockan 07 och skricker maaacka, mamma macka. Vi äter frukost, byter om från pyjamas och så leker han med sina bilar. Medan Theodor leker släpper jag ut Måns på baksidan och sedan väcker jag Alva-Li och gör henne i ordning. Sist av allt ammar jag innan vi far till förskolan klockan 08.45. Jag håller tummar och tår för att dessa rutiner skall fungera många dagar till. 
 


Tankar kring framtiden
Vardagsliv

Jag får ofta frågor om hur jag ser på framtiden, vill vi skaffa fler barn, hur skall vi göra med lägenheten vi har köpt och hur ser jag på jobb. Mycket är fortfarande oklart och det är för mig tjusningen med framtiden. Jag vill tänka positivt och har alltid varit öppen för förslag och nya möjligheter samtidigt som jag är en människa som mår bra av planering och blir lätt stressad när dagen inte blir som jag tänkt. Något att jobba på. 
 
Pratet om ytterligare ett syskon dyker upp för jämnan. Jag drömmer om en stor familj med tre barn medan Daniel känner sig tillfreds med två. Givetvis är jag mer än nöjd och otroligt tacksam över våra två barn men jag vill gärna se mig själv gravid ännu en gång. Tiden får utvisa.
 
Lägenheten som vi har köpt har ännu inte börjat byggas och beräknad inflytt är inte fören sommaren 2017. Detta innebär att drömmarna om ett hus har skjutits upp vilket känns både spännande och lite skrämmande. Vi vet ännu inte om vi kommer att flytta in då vi är väldigt bekväma med altan och en snabb promenad med Måns kan göras utan barn i skogen på vår baksida. Jag vill ha en stor tomt där barn och hundar kan springa fritt medan jag lagar mat med altandörren öppen. Att då istället flytta fyra våningar upp är raka motsatsen. Däremot är det en möjlighet att få bo i en nyproducerad lägenhet med ca 60 kvm terass. Vi velar. 
 
Angående jobb är jag också kluven. I detta nu har jag ett bra jobb med en heltidsanställning. Jag trivs och har fina kollegor. Dock strävar jag alltid efter något mer, jag vill utvecklas och nå nya mål. Jag har en dröm om att bli barnmorska och ansökte om en plats på sjuksköterskeutbildningen i våras för att se mina möjligheter. Jag hamnade på en sjunde reservplats på Karolinska och som jag förstod det var det bra. Många reserver kommer in men jag tackade nej till min plats då jag blev gravid. Oavsett om jag går tillbaka till mitt jobb (vilket är planen) eller börjar studera vill jag göra det för mig. Tiden jag spenderar från min familj och mina barn vill jag spendera väl. Jag vet att jag skulle älska barnmorskeyrket.
 
Mitt i allt drömmande är det viktigt att stanna upp och leva i nuet. Inte alltid planera inför morgondagen, inte alltid söka efter något bättre och vara tacksam över vad livet åstadkommit. Möjligheterna är oändliga bara man välkomnar dem. På min fot har jag tatuerat 'you only live once' och med det mottot nära till hands påminner jag mig själv om att göra det bästa av varje situation, jag lär mig. Som en vän sa, du lyckas alltid få det tråkiga i livet till något roligt. Så vill jag se på livet, som något roligt!
 
 


Ett hälsosammare liv.
Vardagsliv

Nu har vi slagit spik i kistan och bytt ut torrvarorna i skafferiet mot fullkornsvaror, fyllt frysen med lax, kyckling och köttfärs, kylen består av keso, kvarg och andra nyttiga mellanmål samt fyllt upp grönsaks-/fruktförrådet. Det handlar inte om viktnedgång utan vi har levt otroligt ohälsosamt. Vi, tillsammans med Evangelina och Tobias skall peppa varandra till att äta nyttigare och få mer motion. Daniel tror att vi lyckas hålla detta till måndag. Vi får väl se. 
 
Bortsett från lämning, storhandling och hämtning på förskolan har vi hängt hos våra nya grannar och blivit bjudna på middag, currykyckling med blomkålsris och haricoverts. 
 
 
 
 


Namnklossar
Vardagsliv

Alva-Li fick sin första finpost i veckan innehållande ljuvliga namnklossar från @jenniesoderteg på instagram. Just nu pågår en tävling på min instagram (@sandralundqvist) där du kan vinna klossar i valfritt utförande. In och tävla!
 
 
 


Min måndag
Vardagsliv

Dagen började ofantligt bra med en nöjd kille som äntligen skulle få gå till förskolan, en lätt lämning där mamma inte alls behövde stanna kvar längre än nödvändigt och en mysig mammalunch. Sedan har dagen fortsatt i samma anda bortsett från ett smärre vagnutbrott från min sida. Daniel är den som får ta smällarna när mitt humör fallerar och det hände idag. Jag inser dock väldigt snabbt att det inte är rätt och drar skämskudden över huvudet när jag ber om ursäkt. 

Josephine bjöd på en utsökt räksallad och Lisette stod för efterrätten. I morgon börjar jag och Daniel det lite nyttigare livet och storhandling står på agendan. Vi kommer inte att gå på någon diet utan vi vill snarare bli hälsosamma. 

Det vattnas i munnen när jag tittar på dagens lunchbilder.



Decubal - recension
Vardagsliv

För en vecka sedan fick jag hem Decubal clinic cream, Decubal shower & bath oil samt Decubal lips & dry spots balm i samarbete med blogg.se och Decubal. Med tanke på årstiden, min torra hud och spruckna hälar var tidpunkten för samarbetet optimalt. Decubals serie är helt utan parfym, färgämnen och fri från parabener vilket gör att vi med gott samvete kan använda dessa produkter på hela familjen, även på de små. Nu har vi inte börjat smörja in Alva-Li men Theodor som alltid har haft en väldigt mjuk och återfuktad hy har numera torra kinder och underarmar. 
 
Decubal shower & bath oil - En skonsam olja som är otroligt mjukgörande och för oss som duschar och badar ofta hjälper den till att hålla kroppen återfruktad utan att kännas för fet. 
 
Decubal clinic cream - Denna produkt är precis vad jag har letat efter! En kräm som kan användas på både kropp likväl som i ansiktet och dessutom verkar den skyddande, fuktbindande samt mjukgör. Detta är Decubals allra första produkt och har funnits i över 40 år. Med en produkt anpassad för både vuxna och barn får vi tillfälle att göra insmorningen till en mysig kvällsrutin utan krångel.
 
Decubal lips & dry spots balm - Detta är en kräm som används på torra problemområden för att hjälpa huden att återställa sig. Nagelband, torra armbågar samt spruckna läppar? Inte längre! Mitt problemområde är mina spruckna hälar och dem smörjer jag gärna precis innan läggning. Läs mer om alla produkter HÄR.
 
Ni har väl inte missat att tävla om ett lyxigt SPA-kit. Tävla gör ni HÄR.
 
 
 
 
 


Vakna med ett leende
Theodor 1,5år-2år, Vardagsliv

Vi har varit friska ett tag men valt att hålla oss hemma från förskolan i några extra dagar, bara för att. Idag är Theodor åter på förskolan och det var med världens största leende han vaknade. Theodor, vars mun numera går i ett, pratade glatt om sina vänner vid frukost och ville snabbt ta på sig jacka och skor.
När vi gled in på gården ropade kompisarna 'Theeeeo, Theeeo' och mitt hjärta svämmade över. Jag är säker på att Theodor kände samma glädje över att få träffa sina saknade kompisar igen. 
 
Idag är vi bjudna på mammalunch hemma hos Josephine. Minns ni att jag och Evangelina sågs varje tisdag förut? Jag tycker att det är en fin tradition med dessa bestämda mammaträffar och vill införskaffa dem igen. 
 
I lördags var Theodor klädd i en mörkblå jeansskjorta från Kappahl, gröna chinos från H&M samt skor från Skopunkten.
 


Weekend mood
Vardagsliv

Redan söndag, jag vill bara kika in och önska er alla en god natts sömn. Det har varit otroligt skönt med en helg fri från internet och allt vad socialamedier heter, nästan iaf, på min instagram uppdaterar jag något flitigare (@sandralundqvist). Dessa dagar har jag tagit två långa och välbehövliga sovmorgnar, firat min bästa väns födelsedag och blivit serverad smörgåstårta. I morgon uppdaterar jag som vanligt igen och då kan ni även läsa mer om min helg.

Weekend mood.





Lilla är sjuk
Vardagsliv

Lillas egna sagor har släppt en ny app till samlingen, "lilla är sjuk". I dessa sjuktider passar denna nykomling perfekt. Theodor älskar att läsa om sig själv och peka på sin egen karaktär. Denna app är redan en stor favorit, ladda ned den du också! Finns i googleplay och i appstore.
 


FREDAG.
Vardagsliv

Godmorgon vänner, 
Likt varje fredag är det något speciellt över att få helg. Trots att jag är mammaledig och spenderar dagarna hemma vill vi vara lediga tillsammans med Daniel. Helgen blir lugn men i morgon skall jag gå över till Isabell en liten stund på kvällen och fira att hon idag fyller 26 år. Grattis världens bästa vän på din tjugosjätte födelsedag! Vi älskar dig. Evangelina och Tobias har fått tillgång till sitt nyköpta radhus och i morgon går flyttlasset, där kommer vi att hänga ofta.
 
Idag ska vi till bvc för en läkarkontroll med Li medan Theodor leker med moster och Maximilian. Det är inte många som har lyxen att ha sin syster och systerbarn bara ett stenkast bort. Det är fantastiskt smidigt när man behöver hjälp eller bara vill pussa på sina nära. 
 


Dagens lilla
Alva-Li 0mån-3mån

Alva-Li har idag burit byxor från H&M, body från Newbie (den är ljuvlig) och mockasiner från Mila & Moccs (ålder från 3 månader).
 
 
 
 
 
 


SMURF.
Vardagsliv

Jag har precis lagt mig i sängen med datorn i knät efter en fin dag. Daniel somnade inne hos Theodor och Alva-Li snarkar bredvid mig i sin säng. Innan Daniel kom hem från jobbet ringde jag honom och frågade om vi inte skulle gå en promenad till centrum och äta middag med barnen på restaurang. Väldigt mysigt att komma iväg men framförallt skönt att inte behöva tänka på mat. Vi fick sällskap av Chriztian och kvällen bjöd på många skratt. Theodor var på sitt bästa humör och försökte sätta ihop meningar på kinesiska. Fantastiska barn!
 
Dagen har spenderats hos oss med Isabell, Melody och Mason och utomhus i det fina vädret. Theodor och Melody är verkligen som syskon. De leker fint och stojar ena sekunden och kan gå varandra på nerverna den andra. Det är obeskrivligt att se vilken relation våra barn redan har byggt upp till varandra. 
 
Tidigt i morse lekte Theodor med min pappas gamla smurfar på fönsterbrädan medan han kollade på bilarna som åkte på gården. 
 
 


5 punkter jag älskade med att vara gravid
Alva-Lis förlossning / Efter förlossningen

1. Att aldrig känna sig ensam. Om Daniel var ute på bestyr påminde de små buffarna och sparkarna mig om att jag inte var ensam. Jag kunde titta på magen i evigheter.
 
2. Längtan och förväntan. Pirret över vad som komma skall. Jag visste inte att man skulle bli helt uppslukad.
 
3. Gravidglowet som växte i takt med magen.
 
4. Att brösten blev större och fylligare.
 
5. Barnmorskebesöken, lyssna på det lilla hjärtat och mäta mage. Tänk att man kan älska en liten människa på bara några centimeter så mycket. 
 
 


Healthy times.
Vardagsliv

Dagarna har gått lite i samma spår på sistone, eat sleep read repeat. Theodor har nu varit feberfri i två dygn, jag i ett och vi alla mår bättre. Jag är livrädd för att lämna Theodor på förskolan på måndag. Anslagstavlan med sjukdomar är tydligen väl ifylld. Idag tog vi oss ur sjukbubblan och åkte till kulturhuset med moster och kusinen. Barnen tjoade och lekte av sig bland böcker, korridorer och leksaker. Att läsa har blivit en ny favoritsysselsättning här hemma och det bästa är när pappa läser. 
 
 
 Mobilbilder från dagen









En månad.
Alva-Li 0mån-3mån

Alva-Li blir idag en månad. Det är svårt att ta in hur starka band som på väldigt kort tid har vuxit och hur kärleken för denna minimänniska är så självklar. Vi älskar vår Li precis lika mycket som vi älskar hennes storebror, gränslöst. Men tiden måste sakta ned lite, du kom ju nyss. Ni är säkert trötta på alla föräldrar som skriver att tiden med barn går så fasligt fort, men det är precis så!
 
Vad har då hänt på en månad? Gällande vikt och längd får vi en ny uppdatering på fredag men jag är säker på att det går i rätt riktning. Överdelar/bodys i storlek 50 är numera för smått (somliga byxor kan hon fortfarande ha) och vi har börjat rota i 56 garderoben, Det är mycket mer vakna stunder, om än, fortfarande korta, hon har svårt att greppa nappen och får kväljningar till en början, sover bra om natten (peppar, peppar), har vänt sig från mage till rygg (största sannorlikhet av misstag eller så ville hon bara vara tydlig med att visa sitt missnöje hehe), lett till både mig och pappa. Alva-Li är dock inte så stark i nacken och vi måste bli flitigare med att ha henne på mage, håret har smått börjat skavas av på sidorna och hon har fått torsk på tungan.
 
Lilla hjärtat, som vi älskar dig.


En hyllning till kroppen
Alva-Lis förlossning / Efter förlossningen

Jag är väldigt duktig på att hitta fel när det gäller min kropp men nu tänkte jag ta chansen till att berömma och hylla den. Jag har burit på två barn och en degig mage, platt rumpa och påsiga bröst är milda konsekvenser. Vikten har aldrig varit något problem för mig och jag har enligt många genomgått två "dröm"graviditeter och endast gått upp ca 10 kilo båda gångerna.
 
Efter förlossningen med Theodor hade jag det väldigt tufft (mer om det hittar ni under kategorin 'Theodors förlossning/Efter förlossningen') och att träna fanns inte på världskartan. Sommaren kom snabbt och det var dags att visa sig i bikini. Lyckligtvis tog min kropp hand om det mesta på egen hand och jag hade inga problem med att visa mig halvnaken. Dock hade jag som mål att bli fastare och stärka upp kroppen, väldigt sunda mål enligt mig. Detta skulle jag ta tag i efter amningsperioden men kort därefter blev jag gravid igen. Nu efter min andra förlossning är kroppen nästintill i sin ursprungliga form men magen är fortfarande mjuk och musklerna nästintill obefintliga. Jag vill fortfarande bli fastare och äta sunt men det är ingen hets.
 
Alla är vi olika och mer eller mindre stolta över olika saker. Jag är stolt över min kropp och vill hylla kvinnokroppen bara för att den kan. 
 
Min kropp 4 veckor efter förlossningen med Alva-Li.
 


Decubal - för din hy!
Vardagsliv

I samarbete med Decubal är vi ett gäng bloggare som har fått äran att testa ett urval produkter från deras fantastiska sortiment. Jag är övertygad om att det är fler än jag som får betydligt torrare och känsligare hy under dessa kalla vintertider, vuxna som barn. Jag är väldigt dålig på att smörja in mig över lag och jag undviker det så långt det går men nu skriker kroppen efter återfuktning. Vi ska inte tala om mina läppar!
 
På sistone har vänliga produkter som fungerar för alla, i alla åldrar, prioriterats hos oss och där stämmer Decubal in. Bra va? Jag ser fram emot att testa dessa tillsammans med resten av familjen och speciellt nyfiken är jag på "Decubal Clinic Cream" som har funnits i över 40 år. Det bästa av allt är att Decubal tävlar ut en massa lyxiga produkter till elva lyckliga vinnare. 
 
Första pris innehåller - 
Decubal face vital cream (50ml), Decubal face wash (150ml), Decubal clinic cream (100ml), Decubal lips and dry spots balm (30ml), Decubal shower and bath oil (200ml), Decubal repair cream (100ml), badlakan med Decuballogga, skrubborste samt en necessär (detta till ett totalvärde av ca 850 kronor).
 
Andra till elfte pris innehåller - 
Shower and bath oil (200ml), lips and dry spots balm (30ml), clinic cream (100ml) samt en necessär.
 
Så vad väntar du på, klicka in dig HÄR och svara på den enkla frågan på sidan. Lycka till!
 
 
 
 
 
 


Skilda sovrum
Vardagsliv

Godmorgon vänner,
Hoppas ni har sovit gott och att ert februari har börjat fint. Jag är på bättringsvägen och Theodor mår nästan helt bra. Han blir hemma hela veckan från förskolan för att bli ordentligt återställd. Nätterna hos oss har de senaste dagarna sett ut som så att jag och Alva-Li sover i sovrummet medan Daniel och Theodor trängs i Theodors säng. Detta för att både jag och Theodor har hostat något fruktansvärt och väckt varandra, inklusive Daniel och Alva-Li, i omgångar. Skilda sovrum är definitivt ingenting för mig. Jag saknar att trängas i sängen allihopa. 

Hur gör ni för att kurera er? Jag tvingar i mig vatten (något jag normalt är väldigt dålig på att dricka) och vitaminer. 


En överraskning.
Vardagsliv

Min käre sambo har fyllt halvvägs till femtio och det ville jag att han skulle fira med en rejäl grabbkväll. Jag bjöd in Daniels vänner till en kväll med mat, spel och givetvis dricka. Det var ca 25 grabbar som sjöng 'ja må han leva' när han öppnade ytterdörren till sin pappa. Med tårfyllda ögon blev Daniel uppriktigt överraskad. Jag hade aldrig klarat av all denna planering som låg bakom utan hans vänner och jag hade heller inte hunnit förbereda inför kvällen med två barn utan min syster, Lisette och Therese. Kvart i fyra var en väldigt pratglad Daniel hemma efter hans roligaste födelsedagsfirande någonsin. Det glädjer mig!
 
Dessvärre hann jag inte fotografera allt innan gästerna trillade in. Nedan ser ni lite av vad kvällen bjöd på.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Sjukanmälan och VAB
Vardagsliv

Måndag alltså, jisses vad helgerna går fort. Inte nog med det så går de extra fort när man har roligt. I två veckor har jag planerat en överraskning för Daniel och i fredags stod han i dörröppningen med tårfyllda ögon. Det har varit otroligt svårt att inte skriva någonting om vad jag har haft för mig men jag har inte velat försäga mig. Mer om det i ett eget inlägg.

Redan i lördags började jag känna mig hängig och idag är jag sängliggande med närmare 40 grader feber. Theodor är inne på andra veckan med hosta, snuva och feber, lyckligtvis är han på bättringsvägen (peppar, peppar). Jag har sjukanmält mig så att Daniel kan ta VAB för Theodor medan jag vilar.
Trevlig måndag kära ni!