MÔET
Vardagsliv

Denna dag började på allra bästa vis. Evangelina&Theodor kom hit redan vid tio. Vi åt en sen frukost och lekte med barnen. Vi lyckades tajma in barnens vila med vår lunch och när klockan slog 12 gick vi ut och satte oss på altanen. Att vara mammaledig tillsammans med så fina människor runtomkring mig är ovärderligt. Rollen som mamma är utan tvekan det bästa "jobb" jag någonsin kunnat få.
Med sig hade Evangelina en flaska MÔET som vi avnjöt i solen. Det var SÅ gott! Får man skriva det? När barnen vaknade lekte vi ute en stund innan lilla Theodor drabbades av gasig mage och ett långt samtal med 1177 behövdes. Bortsett från det sistnämda hade vi en helt magisk dag i vårsolen. 
 
 
 
 
Med likadana mössor.
 


Förändrad rutin
Vardagsliv

Theodor sover just nu i sitt rum för fjärde natten i rad och vet ni, det går suveränt. Första natten vaknade han två gånger, andra natten sov han oavbrutet mellan 22 och 07 (!!). Det har liksom aldrig tidigare hänt. Tredje natten vaknade han två gånger för nappen och nu återstår det att se hur han sover denna natt. Experterna säger att det oftast krävs tre dygn av den förändrade rutinen innan den sitter. Jag och Daniel har varje kväll funderat på att bära in Theodor till oss men kommit i underfund med att det kan sabba. Jag menar, det finns en anledning till att vi har haft honom inne hos oss fram tills nu. Han är världens gosigaste. 
Summan av kardemumman är att allting går bara man är konsekvent. Vi har inte behövt bråka med Theodor men nattningen har tagit längre tid. Vi sitter bredvid spjälsängen på en liten stol och klappar honom på huvudet, pratar med honom om han blir ledsen och lägger honom ned när han ställer sig upp.
Att klockan har flyttats fram en timme har gjort våra sömntimmar längre. Det tackar vi för! Numera vaknar han strax efter 07 istället för 06.
 
 
 


BLOGG.SE FRAMSIDA
Vardagsliv

När jag loggade in på Blogg.se upptäckte jag att min bild är med och pryder framsidan. Det känns fantastiskt roligt men inte minst spännande. Tusen tack för alla fina kommentarer och gillningar. Jag hoppas att ni väljer att stanna kvar. Bloggen kommer att få ett lyft inom kort och ni kommer bland annat kunna se en ny header.




Nytt från Wish
Vardagsliv

När våren tittade fram kliade det i fingrarna efter lite nyheter. Jag nätshoppar inte allt för ofta men dessa plagg köpte jag för under hundralappen styck. Allt från Wish. Glöm inte att läsa recensionerna noga, vissa bilder är missvisande på klädesplaggen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Familjedag
Vardagsliv

Eftersom att jag missade nyinvigningen av aquaria vattenmuseum fick vi åka dit på eget initiativ. I lördags bestämde vi oss för att ha en familjedag bara vi tre. Vi började med lunch på McDonalds för att sedan titta på korallrev och hajar. Tyvärr var det inte bara vi som var sugna på att se världens alla fiskar utan vi fick trängas med flera andra barnfamiljer. Theodor tyckte att det var spännande men mest satt han och fascinerades över alla människor. Slutligen tog vi en fika hos min mamma&Peter innan jag for iväg på tjejmiddag hemma hos Victoria. 
 
 
 
 
 


BABYSHOWER.
Vardagsliv

Den stora dagen närmar sig med stormsteg för Therese&Jacob och idag överraskade vi den blivande mamman med en babyshower. Temat gick i rosa nyanser och allt var väl organiserat. Det bjöds på ett gudomligt fikabord som Thereses mamma och syster så fint ordnat och vi lekte flera mysiga lekar. Den 18 april är prinsessan beräknad men jag gissar på att hon stannar kvar i magen till Theodors födelsedag (21 april).
Jag måste få skryta lite och berätta att jag var mitt i prick och vann en av lekarna. Vi skulle gissa hur många godisar som befann sig i en nappflaska. Jag gissade på 103 stycken och det var just 103!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Sova i eget rum
Theodor 10mån-1år

Igår kväll påbörjade vi kampen med att få Theodor att sova i eget rum. När han i några nätter i rad slängt sig från sida till sida i sömnen och vaknat med ett gallskrik efter att han knockat mig bestämde vi oss. Det gick förvånandsvärt bra dock var det inte den ultimata kvällen att börja på då vi var hos grannarna på middag och till en början sov han i vagnen. När vi sedan skulle lyfta över honom till sin säng tog det nästan 1 timme innan han somnade om. Med endast två uppvak under natten är vi hoppfulla. 
 
Morgonen har börjat sedan två timmar och vi leker på golvet med nyhetsmorgon i bakgrunden. Idag ska familjen hitta på något roligt. Mitt förslag är att vi åker till Aquaria vattenmuseum. 
 


Åldern är bara en siffra.
Theodor 10mån-1år

Att ålder bara är en siffra blir allt mer påtagligt desto mer barnen växer. När lilla Theodor föddes var stora Theodor 6 månader och att dem en dag skulle ha nytta av/leka med varandra var knappt tänkbart. Nu, fem månader senare vill stora vara framme och klappa på lilla mest hela tiden och visa honom allt han kan medan lilla fascineras av varje rörelse. Det skiljer ca 5 kg i vikt och inte mycket i längd. Så fort lilla T kan ta sig fram på egen hand ser jag framför mig hur dessa två snart kommer att ha nytta av varandra. 
 
 


DIY marmorbricka
DIY

Jag vet inte vem som tipsade mig om detta enkla DIY. Jag har länge haft marmordekorplast hemma som var tänkt att användas till vardagsrumsbordet men plasten var för kort. Istället gav jag mig på en marmorbricka. Allt som behövs är dekorplast och en kakelplatta. Jag lyckades komma över dekorplast från Lidl för endast 30 kronor. Dock tycker jag att det som sälja på bla. k-rauta och panduro är snyggare. 






TORSDAG
Vardagsliv

Theodor sover sin förmiddagslur och jag förbereder inför dagen, packar skötväskan och gör mig i ordning. När han vaknar ska vi åka hem till Therese för att äta lunch med tjejligan. Som ni vet ses jag, Emelie, Sara och Therese med jämna mellanrum och idag ska Theodor få följa med. Inbjudningarna till Theodors 1års kalas måste postas. DET ÄR HELT SJUK! Tänk att vi snart har en 1 åring hemma. Vi har valt att ha kalaset väldigt intimt med bara familj och dom närmsta närmsta. 
 


ForLife
Vardagsliv

I tisdags var det Theodors tur att få post. Hem fick han ett armband från företaget ForLife som kan vara avgörande i en viss situation. När jag arbetade på den årliga Allt För Sjön mässan i början på mars hände det alla föräldrar befarar. En pojke stod och grät hysteriskt utanför vår monter i tron om att hans föräldrar var borta. Jag fick fruktansvärt ont i magen av att se den ledsna pojken och jag kände så med hans föräldrar som tappat bort sin son. Pojken var ungefär fem år gammal och på hans tröja hade föräldrarna klistrat på en lapp med deras mobilnummer utifall något liknande skulle hända. Dessvärre hade pojken tagit av sig tröjan som nu var hos föräldrarna. Vi lugnade pojken och följde med honom till informationsdisken där han återförenades med sina föräldrar. 
Om han haft på sig klisterlappen hade vi kunnat ringa föräldrarna direkt och minskat pojkens oro. 
 
Vi vet hur barn kan vara i affärer. Upptäcka något roligt och på ett ögonblick har denne försvunnit runt hörnet. Med ett armband där föräldrarnas/förälderns mobilnummer står kan man snabbt ringa och se till att det bortsprungna barnet kommer i trygga händer. Det är min värsta mardröm, att Theodor ska försvinna.
 
ForLifes grundidé är att sälja enkla, smarta och användbara produkter till förmån för cancerforskning. In på deras hemsida och stöd Cancerforskningen DU också! 
 
 
 
 


Vi löser det mesta
Vardagsliv

Att vara mamma innebär mycket och fantasin/snabbtänket/påhittigheten har utvecklats något enormt. Igår var jag och Evangelina helt säkra på att vi slarvat bort kameralinsen. Konstigt tyckte vi som bara använt kameran där vi stod samt på Andys lekland. Precis när kameran åkte fram sa jag högt, "jag lägger linsen i min jacka". När vi fotograferat klart var den spårlöst försvunnen. Vi vände upp&ned på både ytterkläder och vagnar.  Vi grävde till och med i sanden på lekplatsen och stod i telefonkö till Andys för att se om vi trots allt glömt den där. Precis när vi bestämt oss för att beställa en ny kameralins och bege oss fann vi den i min luva haha. Det var ett konstigt men jäkligt bra ställe att förvara saker på.

Såhär skulle kameran ha fått färdas hem. Som vi skrattade.

Nu ska jag ta med mig hund och barn på en promenad hem till Lisette. Vi ska äta brunch och ta det lugnt.


Allergisk mot alkohol?
Vardagsliv

Underbara ni! Tusen tack för er omtanke angående i lördags, nu mår jag mycket bättre. Det som hände på festen var att jag fick ett plötsligt illamående (hade enbart druckit någon enstaka drink så jag var inte alls berusad) och en magknip liknande känsla. Vid 22 gick jag hem för att gå ut med hundarna med mamma och då var jag tvungen att lägga mig på soffan en stund innan jag fick springa till toaletten och spy. Detta illamående och magknip höll i sig hela natten och det enda som lindrade var att ligga i ett bad. Vid 01 spydde jag igen och sedan fick jag feber. Jag kunde inte få i mig någonting att äta och kroppen var helt slut.
Jag har inte kännt mig magsjuk fast man nästan skulle kunna tro det. Kan jag ha blivit allergisk mot alkohol? På senare dar har jag totalt tappat suget på vin (missförstå mig rätt, jag dricker inte alls ofta men ett glas ibland kan vara trevligt) och börjar lätt må illa efter bara ett glas. Om det inte vore för att jag hade min mens nyligen hade jag nästan trott att jag var gravid (men det är jag inte).
 


IDAG.
Theodor 10mån-1år, Vardagsliv

Vilken dag, jag är helt matt! Jag sitter och går igenom bilder från dagen och jag kan inte undgå att le. Likt varje tisdag träffas jag och Evangelina med barnen och vi har ALLTID så himla roligt. Idag möttes vi upp på Barkarby station för att sedan ta oss till Andys lekland. Där fick våra pojkar leka av sig i sina banantröjor medan vi satt bredvid och njöt av vyn. Jag älskar hur vi alltid matchar dem på något vis, är det inte med tröjor så är det med kepsar. Undra vad vi hittar på nästa gång? 
Det är väldigt mycket spring i benen på Theodor så jag får hela tiden vara på min vakt. Avslutningsvis åt vi en välbehövlig, förhållandevis sen lunch medan barnen sov och sedan gick vi till lekparken. Lilla Theodors första gång i en gunga. 
 
 
 Let's go bananas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Event på Aquaria
Vardagsliv

Idag var tanken att både jag och Theodor skulle få gå på ett event på Aquaria med vårbuffé och rundvandring bland hajar och sjöhästar. Vi blev medbjudna av Ida för någon vecka sedan och jag såg verkligen fram emot det här. Event där barnen får följa med är dem bästa. Dessvärre känner jag mig inte helt hundra efter det som inträffade i helgen och i Istället har vi spenderat hela dagen i pyjamas. Vi har dansat och ätit mest hela tiden. Theodor har varit på sitt bästa humör och så fort en svängig låt sätts på sträcker han upp armarna och dansar. Vi har övat på att vinka och titta på lampan. Tänk att Theodor blev elva månader i förrgår. 


Överraskningsfest
Vardagsliv

I helgen har det varit ett hejdundrans party! Min systers sambo Jonathan överraskades med en 25års fest och jag har hjälpt till med förberedelserna. Självklart har jag velat skriva ut allt om festen i bloggen men inte vågat riskera någonting. Jonathan som vanligtvis inte firar sin födelsedag blev glatt överraskad och inte minst över den fina gesten och att få ha alla vänner samlade på sin stora dag.
Det serverades öl, vin och en välkomstdrink samt snittar och snacks. Summan springer lätt iväg när man bjuder till fest så för att tänka smart och ekonomiskt har Jenny handlat den mesta inredningen från eBay (tänk på att handla varor som är fraktfria och att leveranstiden är upp till ca 30 dagar). Istället för att fylla ballongerna med helium tejpade vi upp dem i taket.
Något som var väldigt populärt var ljudutrustningen och den härliga dj som spelade, beer pong borden och fotoväggen. Kvällen var lyckad och stämningen på topp. Jenny hade ordnat allt så fint. Vi dansade och sjöng men dessvärre fick jag avvika redan vid 23, mer om det i ett eget inlägg. 
 
 
 
Theodor var inte alls nöjd över den minimaliska ballong han fick. 
Jonathans presentkorg fylld med alla hans favoriter plus ett presentkort. Denna fick han av mig, Daniel, Theodor, mamma, Peter, Felicia, Marie och Chribba. 
Temat för festen var huvudbonad. Detta uppskattades av alla förutom en viss minimännsika. 
 
 
Theodor fick stanna och gratta födelsedagsbarnet men kort därefter lämnade vi honom hos Isabell och Sebaztian. 
 
Bilder på alla gäster togs i väntan på Jonathan. 
SURPRISE!
 
 
 
 


SMURF
Theodor 10mån-1år, Vardagsliv

Theodor har fått upp intresset för dessa små smurfar som tidigare bara legat i en låda. Theodors morfar lekte med smurfarna som liten som jag och min syster i sin tur fick ärva och nu ligger dom i samma påse som för trettio år sedan i Theos rum. Jag älskar historien bakom smurfarna och det känns magiskt att gammelsmurfen är i lika bra skick nu som då. 
 


Kalastips
Vardagsliv

Jag får ofta förfrågan om jag kan tänkas låna ut min 6L tillbringare med tappkran till kalas eller liknande. Det gör jag så gärna då dessa sålde slut lika fort som jag slutförde mitt köp. Skämtåsido. Om två veckor får Lagerhaus in denna 8L tillbringare med tappkran för endast 299 kronor. Skynda att fynda! Perfekt till sommarbuffén, festen eller dopet. 
 


FREDAG.
Hem/inredning, Vardagsliv

Jag ville bara kika in och önska er en fantastisk fredag och helg! Här hemma har fredagsmyset börjat och härnäst väntas taco. Jag har helt tappat suget på vin och dricker max ett glas innan det byts ut mot cola. Ikväll blir inget undantag. Ser ni den blå kudden i bakgrunden? Det är mitt senaste inköp i inredningväg, vad tycks?
 


Mycket energi i liten kropp
Vardagsliv

Idag har vi hängt med Jennifer&Thindra i deras fina hus som nyligen har blivit sålt. I juli flyttar dom till en lägenhet närmare oss. Gissa om jag är glad. Jag matchade vilostunden med promenaden dit på närmare en timme. Måns fick följa med som lekkamrat åt hunden Chico men inte är han tröttare nu på kvällen för det. Jag förstår inte hur mycket energi som ryms i den där lilla hundkroppen. 
Vi åt fantastiska hemmagjorda piroger, satt ute i solen och njöt av lugnet medan barnen underhöll varandra. 

Bilder från i måndags på öppna förskolan. 



Inte utan min snutte
Theodor 10mån-1år

Idag gjorde jag någonting som jag bävat inför länge. Theodors snuttefilt behövde en omgång i tvättmaskinen. Hur kommer han att reagera på den nytvättade lukten? Kommer den att kännas annorlunda? Dessa frågor fick jag inte svar på ikväll då jag helt missbedömde tiden. Inför varje sovstund eller nattning behöver Theodor sin snutte för att snabbare komma till ro. Han vill även ha den när han är ledsen, har gjort sig illa eller vill mysa. OCH JAG SATTE PÅ ETT EXTRA LÅNGT TVÄTTPASS! Ni förstår katastrofen. Daniel tog kvällens nattning (tajming) och fick kämpa med att få lilleman att acceptera en helt vanlig filt. Theodors snuttefilt är en gallfilt (inte alls gosig och skön) vi använde mycket i somras för att skydda honom mot solen vid bla. amning. Nu sover han iaf och snutten ligger bredvid för att lugna vid eventuella uppvak. Tänk den dagen då han ska sluta med napp!



Smile in a Box
Vardagsliv

Smile in a Box (direktlänk) är en box fylld med olika hudvårdsprodukter med miljön och hälsan i fokus. Produkterna är varsamt nedpackade i färgglatt sizzlepack och vackert silkespapper. En perfekt present till den gravida, flickvännen, mamman, babyn, kollegan eller varför inte till dig själv? För varje box som sälj går 20 kronor till The Fortress, ett hem i Uganda för gravida tonårstjejer.
Just nu får ni, mina fina läsare 25 % rabatt på en beställning i deras webshop. Ange koden "smile25" fram till den 31 maj. Puss!
 
 


Mammor kan
Vardagsliv

Något jag absolut inte kan relatera till är att jag inte skulle kunna göra någonting praktiskt när jag har hand om Theodor. Städa, tvätta, laga mat och gå ut med hunden samtidigt som jag leker flygplan med Theodor är piece of cake. Inte riktigt kanske men ni förstår principen. Daniel är ganska bra på att ha Theodor som en undanflykt (missförstå mig rätt). Han skyller ofta på att han inte hann hänga upp jackan för att Theodor kom krypandes eller inte kan plocka undan maten för att Theodor blev kinkig osv osv. Städning ska vi inte tala om. 
Idag har jag och Ida bevisat att mammor kan. Med två bebisar och en hund klarade av att gå tre vändor med vagnarna lika fulla som på bilden nedan till sopsorteringen. Vi rensade ut Filippas kommande barnrum som för tillfället har använts som ett "släng in det där så länge rum". Som belöning köpte vi mängder med donuts och drack islatte.



Skratt, vuxenläckage och tårar.
Vardagsliv

Igår hade vi den mest fantastiska dag tillsammans med Evangelina&Theodor. Denna människa gör någonting med mig som inte går att beskriva. Vi kan skratta i timmar och ligga dubbelvikta utan att bry oss om människorna runtomkring. Jag längtar redan till nästa tisdag då vi ska ses.
Tillbaka till gårdagen. Då solen lös starkare än någonsin (på väldigt länge) bestämde vi oss för att spendera dagen ute. Vi möttes upp redan vid 09.30 och styrde kosen in mot Stockholm. Frukost på Norrmalmstorg, shopping för de små och en härlig promenad på Djurgården längst vattnet började vi dagen med. Barnen sov länge i vagnarna och vaknade upp på Skansen. Theodor njöt över att själv kunna stå och titta på djuren på lill skansen. Där spenderade vi mest tid bortsett från den fantastiska utsiktsplats med vy över Stockholm. Jag tror inte att jag har skrattat så mycket som jag gjorde igår. Jag kunde knappt andas. Turisterna på Skansen stod som fågelholkar när de gick förbi. Ett flertal gånger fick jag korsa benen för att inte kissa i byxan. 
Tiden rann iväg och innan vi tog tåget hem åt vi en sen lunch i Kungshallen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


I Theodors garderob
Theodor 10mån-1år, Vardagsliv

Två t-shirtar, ett par byxor och ett par skor fick följa med oss hem från zara. Mer om dagen kommer senare.




Smultronställe
Vardagsliv

Att vara ute i friska luften är för mig ett måste. Jag kan inte sitta inne en hel dag vare sig det är regn eller sol. Jag vet inte om det beror på att jag är otroligt rastlös som person eller behöver se dagsljus för att inte bryta ihop. Mitt humör och temperament blir så mycket bättre av en nypa luft. En paus i solen eller parklek med barnen är något jag värderar högt.
I kungsängen finns det ett flertal smultronställen och i helgen öppnade ett av alla för säsongen. Ladan ute i Lennartsnäs är ett mysigt fik i naturen omgivet av hästar och fina stugor. När kaffet är uppdrucken kan man gå en sväng i konstateljén eller se om det finns några fynd i de små butikerna eller i loppisstånden. 
 
Bild från i söndags när vi besökte ladan
 Världens nöjdaste kille i sin fina rottingstol han fick i doppresent av Josephine&Jonas.


Påskpyssla med de allra minsta
DIY

Min fina vän Ida tipsade i förra veckan om ett smart DIY påskpyssel för de allra minsta som vi tog efter. Istället för att göra kycklingarna av handavtryck som de allra flesta gör gjorde vi fotavtryck, målade dit ögon, näbb och ben. Till sist stämplade jag dit Glad Påsk. Super enkelt och riktigt roligt. 
 
 
 
 


ACO goodiebag
Vardagsliv

Med oss hem från eventet med ACO fick vi en helt fantastisk goodiebag. Den innehöll produkter från deras seriee mini care som jag riktigt älskar. Om ni inte redan har hittat er favorit rekommenderar jag alla med barn att prova dessa. Krämen som smörjs på torr hud flera gånger om dagen är en klar favorit (förpackningen längst till höger).
 
 


Galna grannar
Vardagsliv

Godkväll min vän, 
Vilken oerhört skön dag vi har haft. Jag väcktes av en högt jollrande liten som inte alls ville ta sovmorgon (som om att det brukar hända). Theodor riktigt slänger sig omkring i sängen när det är dags att gå upp. Vi åt en lång frukost och tog en promenad i morgonsolen. Vid tio mötte vi upp Jennifer&Thindra för att börja dagen på öppna förskolan. För ungefär två veckor sedan fick barnen göra hand/fotavtryck som vi idag fick med oss hem.
Theodor uppskattar att träffa andra barn på ett helt annat sätt nu än vad han gjorde för bara någon månad sedan. Nu härmas han, är nyfiken och ska ta allt som andra barn har. 
Efter lunch mötte vi upp Isabell, Elin och ljuvliga Saga som endast är två veckor gammal. Vi gick runt ängen, njöt av solen, pratade bebis och galna grannar. Tänk att det finns människor som spenderar mer tid åt att klaga på andra än att umgås med ex. sin familj. Det känns så iaf. 
 
Ikväll var tanken att jag och Ida skulle på ett event på Stureplanskliniken men annat kom emellan och vi var tvugna att avstå. 
 
 


BILEN.
Vardagsliv

Daniel har hintat och skickat bilder i hopp om att jag ska lägga upp hans skatt på bloggen. För någon månad sedan skrev jag att vi har blivit med ny bil och att detta skapade osämja mellan oss. Jag var inte redo att släppa taget om vår gamla medan Daniel ville ha en sportigare. Nu flera veckor senare och med ett par sommarfälgar på kan jag tycka att vi gjorde rätt. Ibland måste man uppgradera sig. 
Förresten så köpte jag nya somriga kuddar till soffan idag och gjorde vårfint hemma. Det är lycka det (det märks tydligt att vi inte delar samma intresse haha).




Söndagsmorgon.
Vardagsliv

Som ni redan vet vid det här laget sinar inläggen under helgerna då jag vill fokusera all min tid på familjen. Igår hade vi en helt fantastisk dag som jag kommer att leva på länge. När vi vaknade kläckte Daniel ur sig idén om att vi skulle åka på loppis. Hörde jag fel? Daniel som hatar loppmarknader. Sagt och gjort började vi dagen på VeddestaLoppis utan att hitta några vidare fynd. 
Lunchlådorna åt vi upp till frukost så en cheeseburgare på McDonalds fick stå för mellanmålet. Det är bland det bästa jag vet med helgerna, när man kan göra lite som man känner för och släppa på rutiner. Runt 13 kom vi hem till Daniels pappa och stannade där hela dagen. Några vänner samt min mamma och syster kom också förbi. Solen lös och det serverades vin. Theodor kröp runt på altanen och var inne i sin egna lilla värld med tre hundar hack i häl. 
Runt 16 slutade solen värma, alldeles lagom för oss som väntade middagsgäster. Kvällen bestod av grillning, mellomys och skratt i massor. 



Årets första
Vardagsliv

Tänk vad fort kroppen ställer om sig från vinter till vår. Ibland lite väl fort. I morse vaknade vi upp pigga och glada (läs Theodor) vid 06 redo för en långpromenad med Linnea och yoksheriterriern Ninja. Vi hann inte mer än att komma utanför dörren innan kylan slog oss. Varmare blev det under dagen och som grädde på moset bjöd Izabella mig och Beatrice plus alla barn på en somrig lunch. Nu ligger jag i sängen bredvid en snarkande liten efter en helkväll med våra favoriter och årets första grillning. 




Event med ACO
Vardagsliv

För några dagar sedan blev jag, tillsammans med Ida, inbjuden till en bloggträff med ACO hud. Det bjöds på en somrig matbuffé, gott vin (jag fick avstå vinet då jag tog bilen) och en fantastisk genomgång av hudkrämer, dess påverkan, eksem, tillverkning, resultat och mycket därtill. Visste ni att en tjock hudkräm inte alls behöver vara den bästa för spruckna och torra fötter? Efter att jag fick barn har jag börjat tänka och prioritera annorlunda när det kommer till både vad vi stoppar i oss och vad vi smörjer in oss med. Jag vill inte smörja in Theodor med någonting som kan komma att förstöra för honom i framtiden. Jag hade inte den blekaste aning om att vissa krämer faktiskt kan bidra till allergier. Efter den givande presentationen fick vi testa ett x antal krämer utan att veta dess märke eller sort och bedömma utifrån oss själva vilken vi tyckte bäst om. Kvällen avslutades i labbet där vi alla fick vara med och göra en egen hudkräm. 
 
 
 
 Mitt namn lyckades dessvärre bli felstavat ,men bloggen blev rätt (det viktigaste eller hur).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Erbjudande på poster
Vardagsliv

Att pryda hemmet eller det lilla sovrummet med fina posters är en otroligt fin inredningsdetalj. Just nu får ni läsare 25 procent rabatt om ni anger koden BLOGG25 hos karleksvartpavitt. Nadja som är grundare till sidan har en kärleksfull tanke bakom varje grafisk poster. In och kika! 
 
 
 




Gammelfaster
Vardagsliv

Godkväll vänner,
Jag är precis hemkommen från ett givande event med ACO (mer om det i ett eget inlägg). Mobilen har varit urladdad sedan i förmiddags och jag skyller det på den kassa uppdateringen. Idag har vi umgåtts med Theodors gammelfaster Jenny och moster Jenny. Min släkt är väldigt invecklad och jag tror inte att någon skulle orka läsa om jag berättade. Vi blev bjudna på lyxlunch och god efterrätt medan hennes tre katter stod för bebisunderhållningen. Katter i all ära men allt detta hår, hur orkar man med det dag ut och dag in? Fantastiskt trevligt hade vi och jag har verkligen saknat henne. Jag och min faster är lika gamla och har väldigt mycket gemensamt men ses allt för sällan. Ändring på det!
 
 
 
 


JOX taklampa
Vardagsliv

Lika pirrig som alltid i en tävling blev jag överväldigad av vinsten. En taklampa från JOX att pryda barnrummet med låg i den stora kartongen. Dessvärre har vi en lampa vi båda är väldigt nöjda med i Theodors rum och det känns trist att låta denna fina ligga i ett skåp. Kanske en utlottning bland er läsare? Eller en present till en vän som har/väntar en flicka. 
 
 
 
 


Svartsjuk.
Vardagsliv

Det är lätt att det blir tjatigt men jag kan inte sluta. Solen gör mig lycklig och nu är det vår. Idag har vi tillsammans med Emma&Sixten hängt hos Josephine och babygirl Tuva. Det visade sig tydligt hur svartsjuk Theodor blev när jag bar Tuva. Jag älskar att skriva Tuva, det är så fint. Topp tre bland mina favorit tjejnamn.





Vinst bild
Vardagsliv

Med denna bild vann jag första pris i en tävling som Ida höll under sitt event, mammamyshosida. I morgon tänkte jag visa er vad det var jag egentligen vann. Ett erbjudande kommer också upp under dagen.



IGÅR.
Theodor 10mån-1år, Vardagsliv

Theodor älskar att ha skor på sig och inte minst att sparka med dom. När solen lyser är vi snabba på att ta oss ut oavsett om det är till parken eller ut på baksidan. Jag vill att Theodor ska vänja sig vid att gå i skor och inget representerar väl vår lika mycket som ett par nya Converse eller ett par Nike Airmax. Igår var Evangelina&Theodor på besök och jag fascineras alltid av hur mycket mini T växer. Vi träffas i regel varje tisdag och på en vecka händer det ofantligt mycket. Tänk att om 41 dagar fyller min bebis 1 år. Vi åt en god lunch, gick en lång promenad och pratade om allt vad framtiden har att erbjuda. En dos Evangelina är det enda som behövs för att min dag ska vara räddad, hon är mitt alldeles egna lyckopiller. 
 
 
 
 
 
 
 
 


Inget gnällforum
Vardagsliv

De senaste dagarna har jag haft svårt att finna motivation till bloggen. Jag älskar att skriva och det är i text jag får ut mina känslor som bäst. När jag har en dålig dag eller inte vill hämta datorn som ligger i vardagsrummet där Daniel sitter efter ett tjafs väljer jag att inte skriva någonting alls.
När inspirationen flödar längtar jag efter att få sätta mig ned en stund framför datorn och dela med mig av min dag till er men nu har jag tappat allt det där. Jag vet att det beror på en svacka som inte varar för evigt och det väcker en gnutta hopp inombords.
Lika mycket som jag vill skriva ut hur jag känner precis här och nu väljer jag att avstå. Jag vill inte att bloggen ska bli ett gnällforum men ibland är det nödvändigt att visa att det finns två sidor av myntet. Man kan inte alltid vara sams och som med det mesta finns det delade meningar. Ni har efterfrågat ett inlägg om hur jag och Daniel är som par och jag kan säga såhär, hade jag börjat på det inlägget idag vore vi det mest omaka paret. Trots det har vi tillsammans skapat det finaste vi har. 
 


Mässfest på Akkurat
Vardagsliv

Likt varje år tackar Erlandsons Brygga av mässan med en middag för de anställda. Tyvärr kunde jag inte närvara på den officiella mässfesten då jag enbart arbetat helg och denna hölls på en torsdag men vi såg till att anordna ännu en i lördags.
När klockan slog 18 och mässan stängde för dagen fylldes glasen på med rödvin och det serverades öl i montern innan bilarna bar av mot Victor. Han bjöd in hela gänget till en fördrink och jag drack min första dry martini. Hur mycket jag än önskar att jag skulle gilla denna dryck gick den inte ner. Jag klarade av några sippar men sen blev det för starkt.
20.30 stod ett långbord dukat för oss på Akkurat och alla njöt av de fantastiska musslorna som serverade. Om ni gillar moules lika mycket som jag M Å S T E ni besöka Akkurat. 
 
Jag och Victor delade på en halv Moules Marinière och en halv Moules Chèvre. Ljuvligt gott. 
 


It's a boy
Vardagsliv

Fredagen var en nervös dag. Min syster och Jonathan skulle få se lilla frö i magen och jag satt som på nålar i väntan på deras samtal. Ett ultraljud är alltid lite nervöst att gå på och inte minst det stora avgörande. Här går dom igenom hjärta och kroppens alla små delar. Allt såg perfekt ut och frö kan numera titulera sig pojke. I augusti väntas jag bli moster och Theodor få en kusin. 





Ledig tillsvidare
Vardagsliv

Två helger som knegare är nu förbi och jag återgår till livet som mammaledig. Som jag skrev i ett tidigare inlägg känner jag mig osäker på hurvida jag ska göra med min arbetssituation. Jag har varken satt något datum eller pratat med min chef om när jag ska komma tillbaka men tanken är att Theodor ska börja sin inskolning i augusti. Eller tanken VAR det iaf. Om möjlighet finns funderar vi på att tacka ja till platsen (om han kommer in dvs) och skjuta upp inskolningen. Har ni någon erfarenhet av att skjuta upp inskolningsdatum? Jag vill inte tacka nej och ansöka om på nytt. För oss är det viktigt att Theodor umgås med andra barn men det här är den enda tid jag får tillsammans med honom som liten och jag vill inte jäkta. 
 


IDAG.
Vardagsliv

Hej måndag! Jag riktigt längtade efter att få vakna upp och veta att jag inte ska åka till jobbet utan spendera hela dagen med familjens minsting. Åter till vardag och rutiner. Min knopp och kropp älskar rutiner samtidigt som det kan vara skönt med ett break ibland.
Jag antar att det är fler än vi som har spenderat dagen ute i den fantastiska solen. Med Theodor i vagnen och Måns tätt intill tog vi oss till Jakobsberg för att hänga med världens bästa Izabella&Viggo. Barnen har busat både ute och inne medan vi sipprat kaffe och skrattat i massor. 
 


Blödig
Theodors förlossning / Efter förlossningen, Vardagsliv

Efter förlossningen med Theodor har jag blivit otroligt känslig när folk berättar om sina förlossningar eller när jag ser en förlossning på tv. Det väcker fantastiska men tumulta känslor hos mig och jag har lätt till tårar. Jag minns vår tid på BB som igår. Från att vi blev inskrivna till att jag krystade i 59 minuter (som för övrigt kändes som fem minuter) till att han låg på mitt bröst. I morse tittade jag på livet på BB istället för Nyhetsmorgon som jag vanligtvis ser på. Jag har gråtit genom hela programmet. 
Om bara en timme ska Jenny och Jonathan på rutinultraljud och jag väntar med spänning på hennes samtal. 

Såhär såg mina värkar ut mellan 20.36-20.55. Därefter glömde vi klocka värkarna regelbundet.





Gissa kön
Vardagsliv

I morgon är det dags för min syster och hennes Jonathan att få se lilla frö i magen igen på ett rutinultraljud. De har bestämt sig för att, om det går, ta reda på kön. Som ni säkert minns fick vi i vecka 19 reda på att vi väntar en tjej men i vecka 27 gick misstankarna om att det låg en pojke i min mage. Mycket riktigt tittade det ut en alldeles perfekt liten kille. Tror ni att Theodors kusin är en flicka eller pojke? Jag tror på en pojke.




Besök en tidig morgon
Hem/inredning, Vardagsliv

Godmorgon, allt som oftast kommer min syster över på frukost och leker med Theodor. I morse var inget undantag och vi har dukat upp med allt som går i frukostväg, nästan. Theodor härjar sedan länge med både musik och instrument. Han springer runt med sitt flygplan och har verkligen fått upp farten. Daniel la nyligen upp en film på facebook där Theodor jagar Måns med sitt flygplan. Jag ska se om jag kan få upp filmen här. Det finns verkligen ett speciellt band mellan Måns och Theodor. Ljuvligt att se. 
Nu väntas öppna förskolan med Jennifer&Thindra och lunch i centrum.
 
Ett DIY tips jag såg på instagram och detta M Å S T E jag prova.




Barnsäkra ditt hem
Theodor 10mån-1år, Vardagsliv

Theodor har precis fått sin sista måltid i flaskformat och nu sover han för natten. I sin säng, i sitt rum. Sju nappar ligger utspridda i spjälsängen i hopp om att han ska somna om utan vår hjälp. 
Jag ligger med ögonlocken halvvägs nere efter en fin dag. Lisette och Louise var här i några timmar på lunch/fika, bus och massa prat. På eftermiddagen tittade solen fram och vi begav oss ut på en promenad med Linnea. 
I morgon väntas öppna förskolan och fot/handavtryck. För att inte glömma montering av låd-, skåpstopp. Theodor öppnar varenda låda vi har här hemma och river ut dess innehåll. 





Annorlunda
Vardagsliv

Bästis agerar gräsänka denna vecka så för att muntra upp planerade vi in en filmkväll igår. Som ni med barn vet blir mycket av det man planerat annorlunda. Likväl vår kväll igår. När ena barnet sover vill inte det andra likadant. Melody kom inte till ro och efter två timmars kämpande gav Isabell med sig och Melody fick ligga i soffan tillsammans med oss. Någon film blev det inte men inte gjorde det någonting. Vi hade fullt upp med att doppa jordgubbar i choklad och moffa i oss chips och dipp. 
 
 


Onsdag.
Theodor 10mån-1år, Vardagsliv

Theodor slog upp sina stora blå redan vid 06. Han har lärt sig hur man tar sig ner från sängen, ibland klarar han det själv och ibland måste vi hjälpas åt, så att ligga kvar en stund är ett minne blott. Vi har busat och städat hela morgonen. Theodor älskar dammsugaren och vill gärna hjälpa till (eller vara i vägen hehe). Syftet med städningen var att hitta apple-tv kontrollen som Theodor så fint gömt undan men istället fick varje vrå ett lyft. Vi skulle lyssna på musik men dessvärre är kontrollen spårlöst försvunnen, förhoppningsvis kommer den fram under dagen. Theodors gudmor Lisette kommer hit för att spendera dagen med oss och äta lunch. Vädret är grått och trist så någon längre utomhusvistelse blir det inte.
 
Igår, likt varje tisdag, träffades jag och Evangelina med barnen. Jenny gjorde oss sällskap och med mätta magar, nöjda barn och en kaffe kanna mindre flög timmarna iväg. Mycket gravid och bebisprat då min syster väntar liten i augusti. Tänk att jag ska bli moster och att Theodor ska få en kusin. In och följ deras resa HÄR.
 
Bilder från igår.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ny syn på arbetslivet
Vardagsliv

God morgon vänner, 
Här ekar det tomt men det har sin enkla förklaring, jag har jobbat. Jag fick förfrågan om jag kunde hjälpa till på den årliga båtmässan Allt för sjön och jag tackade ja. Att jobba på mässor är något helt annat än vad dem flesta är vana vid, inklusive jag. Jag har säkert jobbat på Allt för sjön ett tiotal gånger och det som får mig att återkomma är folket, hetsen och stämningen. Dem allra flesta är glada och förväntansfulla inför våren och sjösättning.
Dock gav detta mig en ny syn på arbetslivet och hur värdefull tiden med min son är. Dessa dagar har jag klivit upp när Theodor vaknat strax efter 06, ätit frukost tillsammans och stressat iväg. Jag har jobbat mellan 08.45-18.30 och kommit hem strax efter sju. Första dagen höll Daniel Theodor vaken så att jag skulle få en chans att leka med honom och sedan ta nattningen men arbetsdag två var han alldeles för trött och sov när jag kom hem. Ska det vara så när jag börjar jobba? Ångesten är ett faktum och jag funderar starkt på att förlänga mammaledigheten. Hur har det varit för er? Tycker ni att det har varit skönt att få komma tillbaka till jobbet eller har ni kännt som mig? Det kanske ändras när jag börjar jobba. 
 
 


BLOGLOVIN
Vardagsliv

 Följ min blogg med Bloglovin