Tex-Mex
Vardagsliv

Min största craving i matväg är taco och jag skulle kunna äta det varje dag. Både igår och idag har vi haft tacokväll, igår tillsammans med Daniels mamma och syster och idag tillsammans med familjen Tylén/Sjöö. På måndag åker jag och Theodor till Turkiet med min mamma och mina systrar så vi passar på att umgås med vänner innan avgång. Det var länge sedan jag längtade efter något så mycket som jag längtar efter denna resa. Om fyra dagar åker vi. 
 
Idag har vi hängt med Jennifer, Mikaela och alla barn på Jennifer och Niklas baksida. Solen har lyst med sin närvaro och det firades med jordgubbar och fika i solen. Theodor var så upptagen med all lek att han sov knappa 15 minuter under hela dagen. I morgon har vi inga planer bortsett från att hämta ut min förlovningsring som efter 4 veckor äntligen (!!) är klar och äta middag hos min mamma. 
 
 
 


Färgglada leksaker som låter
Theodor 1år-1,5år, Vardagsliv

Jag har så mycket jag skulle vilja skriva om i bloggen men det får vänta. Istället börjar jag skriva flera inlägg om dagen men lyckas inte färdigställa dem. Jag vill inte publicera något bara för sakens skull. Är det något ni vill se mer/mindre av? Kommentera gärna era önskemål. 
 
Något jag har tänkt på sedan jag fick barn är det här med leksaker. Hur mycket ska man köpa och vad är onödigt. Jag får ofta höra att leksaker som låter är fruktansvärt att få och att många köper det för att jävlas med föräldrarna. Jag upplever det inte så. Färgglada leksaker som låter känns mer glatt och spännande. Ett ljust rum med enbart ljusa nyanser känns inte som ett barnrum utan mer "fint" i bebishörnan. Om ni förstår. När Theodor var spädbarn var det mycket neutrala färger och ljusblått i hans rum men i samma veva som han började leka och utforska byttes färgerna ut. 
 
Bilder från gårdagens träff med Evangelina&Theodor.
 
 


KAVAT.
Theodor 1år-1,5år

Just nu cirkulerar det väldigt mycket rabatter på bland annat kavat och vi var inte sena med att lägga en beställning. Theodor går vart vi än ska och ett par skor av kvalité är nödvändigt för dem ostadiga benen. Det behöver vara bra passform och skor som varken glappar eller skaver. Av sin mormor fick han dessa ljuvliga kavat perfekt inför vår/sommar. 
 
 
 


Inspirerande vänner
Vardagsliv

För några timmar sedan kom vi hem efter en heldag med fina mammor och deras barn. Izabella bjöd på lunch och en hel buffé av godsaker från Viggos födelsedagskalas. Tårta, chokladbollar, daimsnittar, morotscupcakes och brownierutor trängs just nu i min mage. Som vanligt när jag hänger med dessa mammor skrattar jag fram magrutor och får ny härlig inspiration. Jag vill köpa ny inredning, hålla mitt yttre fräscht och äta brunch. 
 
 


IGÅR.
Vardagsliv

Godmorgon vänner, 
Det är sista dagen på denna helg som för ovanlighetens skull har känts lång. När vi klev upp i morse förvånades jag över att Daniel fortfarande låg i sängen och inte var på jobbet. Röda dagar i kombination med mammaledighet förvirrar min dagsuppfattning. Igår hade vi en fantastisk dag med parklek, fågelmatning, fika med Daniels släkt och häng på altanen. Isabell, Melody, Mason och Chriztian spenderade eftermiddagen/kvällen med oss och det dukades fram både middag och lördagsmys. Det riktigt värmer att se hur Theodor och Melody allt mer leker med varandra och när Melody kallar Theodor för lillebror är det svårt att hålla tårarna tillbaka. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Theodor Henrik Hedgren
Theodor 1år-1,5år

Varje dag förundras jag över hur mycket som hänt på ett år. Theodor väcker oss på morgnarna med ett stort leende på läpparna och vill lägga sig nära för morgongos. När vi tror att han kanske (kanske med väldigt små bokstäver) ska somna om flyger han upp och klättrar ned från sängen, puttar upp dörren och hämtar sina bilar. Theodor vet precis vad han ska göra för att få upp oss, klättra i soffan. Om dagarna springer han omkring med en bil i varsin hand och ser till att ingen blir glömd. Han har samlat på sig ett gäng och alla är lika roliga. När jag frågar om han är hungrig och vill äta går han till sin matstol. Han äter numera samma mat som oss och älskar att jaga Måns. Theodor är väldigt nyfiken och hans personlighet är unik. Att leka med vänner och byta miljö är stimulerande och stora folkmassor eller djurparker får honom nöjd en hel dag. Med sin åttonde tand påväg älskar Theodor att borsta tänderna, gärna själv och flera gånger per dag. Mamma och pappa älskar dig. 
 


Volvo blir ägare
Vardagsliv

Svärfar ringde igår och talade om att han bokat bord för tio personer på en lokal restaurang. Igår hade vi något stort att fira. Företaget som han tillsammans med Daniels två farbröder och Håkan byggt upp har nu blivit uppköpta av Volvo. Förstår ni hur stort det är? Vi åt trerätters och drack gott. Theodor var givetvis med för att gratulera farfar men somnade snabbt i vagnen. Tänk att starta upp något från grunden och sedan bli uppköpt av ett världsberömt företag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Livia
Vardagsliv

Idag har jag fått gosa med en tre veckor gammal Livia och hennes fina mamma Therese. Vi blev serverade quesadillas av Thereses sambo Jakob och fick gott om tid till att prata förlossning, bebis och allt som hänt medan hon fött barn. Theodor stannade hemma med Daniel (tack för röda dagar) så all min fokus låg på dem. Therese visade bilder från deras bebisfotografering och jag blev rörd av dessa bilder. Om jag ändå hade haft min kamera när Theodor var nykläckt. Nu finns det nästintill enbart mobilbilder på honom som väldigt liten. Jag älskar att föreviga högupplösta minnen i album osv och är överlycklig att jag införskaffat en ordentlig kamera. Kanske ska jag börja fotografera som en hobby?
 
Livia.
 
 
 
 
 


Glad för er
Vardagsliv

Hej vänner, 
Jag vill passa på att ägna detta inlägg åt er. Tack för att ni kikar in här, lämnar några rader och gillar mina inlägg. Det uppskattas något otroligt och jag är glad över att det är just NI som hittat hit. Bloggen hålls positiv i kommentarsfältet och ni ger mig den bästa feedbacken. Extra roligt är det när jag lyckas nå fram till er och ni får läsa något som tilltalar er. Jag önskar att jag kunde ge er alla en stor kram men tillsvidare ska ni veta hur glad jag är för er. Berätta gärna om er själva och hur ni hittat hit? Kanske har ni också en blogg att länka?
 


Läkarbesök
Vardagsliv

Igår var jag på ett inbokat läkarbesök för att kontrollera mitt sköldkörtelvärde. Under graviditeten med Theodor åt jag levaxin mot sköldkörteln och med jämna mellanrum bör det kollas upp. Min egen vårdcentral bad mig att ringa till någon annan då dem inte kunde ta emot mig, så nu står jag skriven på en husläkarmottagning i Sundbyberg. Det finns en anledning till att Kungsängens vårdcentral är rankad topp tio bland sämsta vårdcentraler i Stockholms län. Jag blev otroligt väl bemött och noggrant gick de igenom mitt bekymmer. På vägen upptäckte hon att jag hade väldigt lågt blodtryck, 90/50 (ärligt talat säger det mig ingenting), och vi tog även blodprover för det. Jenny följde med på besöket för att underhålla Theodor i deras fina avdelning för barn.

Lunch åt vi tillsammans med mamma på Ikea innan vi for till Jakobsberg centrum för att höra hur min förlovningsring ligger till. Har jag berättat det förresten? Att en diamant har lossnat? En ring för så många tusenlappar bör, enligt mig, hålla i mer än två månader. Ringen är på deras verkstad och förhoppningsvis får jag en ny. Innan jag och Theodor packade in oss i bilen för att åka hem stannade vi hos moster Jenny på mellanmål och jordgubbar med vaniljvisp. SÅ GOTT! Kvällen spenderade vi på en lokal restaurang för ett stort firande. Mer om det i ett eget inlägg. 

Nu ska jag avnjuta ett långt bad efter att ha fått sovmorgon. Mina killar är snälla idag. 





Jag blev godkänd!
Vardagsliv

Jag har nervöst väntat på att svaren från cellprovtagningen skulle dimpa ned i brevlådan och idag kom det. Alla värden var normala och jag kommer att få en ny kallelse om 3-5 år. Jag som trodde att detta var något man gjorde varje år? Jag vill uppmuntra alla som inte tagit ett cellprov att göra det! Det är oerhört viktigt och gör varken ont eller tar tid. En förändring måste upptäckas i tid! 
 
 


I Göteborg
Vardagsliv

Vi har haft några lata men intensiva dagar. Jag ägnade lördagen åt att sälja av prylar på Solvalla bakluckeloppis, bråka med Daniel (det behövdes en droppe för att bägaren skulle rinna över och det var just vad som hände), grilla för en hel armé trots att det bara var jag och Evangelina som skulle äta och satt uppe till sent. Evangelina&Theodor sov över och det var precis lika mysigt som det låter. Vi åt en lång frukost dagen därpå och tog ett bubbelbad med båda barnen innan jag körde dem hem. Jag kan inte beskriva med ord hur tacksam jag är över att ha denna männsika i mitt liv!
 
I söndags åkte hela familjen ned till Göteborg för att hålla Daniel sällskap under två kursdagar. En jobbig bilresa som tillslut ledde till något bra och vi hade två fina dagar. Medan Daniel var på kurs i måndags hade jag och Theodor ensamtid, vi åt lunch och lekte i en park. Dessvärre blåste det storm och vi fick snabbt vända till hotellet. På kvällen tog vi båten in till Nordstan och åt middag på en italiensk restaurang. Idag blev dem klara tidigt och vi satt i bilen påväg hem redan vid tio. En hemskt lång bilresa med regn och ett gnällande barn. Jag ville bokstavligt talat hoppa ur bilen och ta tåget. 
 
Nu är jag slut som människa och ska vila upp mig inför morgondagen. 
 
 
 

 


Baby Mase.
Vardagsliv

Idag vaknade vi upp utan planer och med pyjamasen på har vi ätit en långfrukost, lekt, hoppat i soffan och badat innan vi tillsammans la oss för vila. Daniel slutar tidigt på fredagar och ingen blev gladare än vi när helgen kunde invigas redan vid 14. Ikväll har vi haft Isabell, Sebaztian, Melody och baby Mason över på grillning. Grannarna kom över på ett glas och altanen var fullsatt. Medan killarna rökte cigarr för att fira Masons ankomst förevigade jag och Isabell den första bebistiden i bilder. Nu ska jag, slut efter kvällens tempo, göra mina killar sällskap och vila upp mig inför morgondagen. På agendan står bakluckeloppis. 
 
 
 
 
 
 


Smash the cake
Theodor 1år-1,5år

Efter lunch serverades jordgubbstårta och en smash the cake fotografering riggades. Theodors första dessutom. Jag tänker att det ska bli en tradition att utföra vid varje födelsedag. Ida hade förberett med en pappersduk från golv till vägg och jag hade med mig Theodors vimpel. Till en början var allt annat än tårtan intressant men efter en stund var det kladd mest överallt. Jag kan tänka mig att nästa års fotografering kommer att bli stökigare. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


UTE.
Vardagsliv

Dagen har spenderats ute på en picknickfilt (låter mysigare än att skriva på ett lakan) med fina Ida&Filippa, Sara&Lykke och Sofie&Ahlvar. Med oss hade vi kaffe, jordgubbar, cola och donuts som avnjöts i solen. Barnen gungade, smakade på blommor och Theodor samlade på sig ett nytt gäng skrapsår. Efter många timmars lek begav vi oss utmattade hem i väntan på Daniel.
Dagens höjdpunkt har jag dock inte berättat om. Vad vi gjorde får ni se i ett eget inlägg. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


En underbar period
Theodor 1år-1,5år

Godmorgon vänner,
Trots nästintill ostörd sömn är påsarna under ögonen större än någonsin, kroppen sliten och huvudet tungt. Numera vaknar hela familjen av Daniels väckarklocka och Theodor blir ledsen när pappan går till jobbet. Idag är kaffet min bästa vän, därefter kommer solen. D-vitamin blir man glad av. 
Theodor har gett upp krypandet och går mest överallt. Mitt hjärta smälter varje gång han kommer gåendes och sträcker ut armarna för en kram. Han vill inte komma upp i famnen utan det är en snabb kram sen traskar han vidare. Han har blivit sådär medvetet mysig på senaste tiden. I morse låg vi tillsammans i soffan och kollade på Nyhetsmorgon, jag kliade honom på ryggen och han lutade sitt huvud mot min axel. Vi går igenom en helt underbar period. Jag älskar 1 års åldern (lika mycket som jag älskar alla åldrar)
 


Duscha med två
Vardagsliv

Det är inte bara vi tvåbenta som behöver bli rena, även den fyrbenta i familjen blir smutsig. Igår slog jag två flugor i en smäll och duschade Theodor och Måns samtidigt. Uppskattat av minimänniskan, mindre uppskattat av hunden. Måns älskar inte att duscha men det får han ta så länge han rullar i blöt jord. 
 
 


Paus.
Vardagsliv

Jag har tagit en välbehövlig paus från bloggen i några dagar, därav ekar det tomt på inlägg. Två kvällar i rad har jag somnat tillsammans med Theodor under nattning av ren trötthet. Jag brukar blogga på kvällstid för att inte sitta vid datorn eller mobilen när Theodor är vaken men dessa dagar har jag lagt sociala medier på hyllan. Väldigt skönt.
Under dagarna som passerat har vi lekt på öppna förskolan med Jennifer&Thindra, fixat pass åt lilleman inför resan till Turkiet, hängt i Sundbyberg med Evangelina&Theodor, ätit lunch hemma hos Josefine&Louie med Emma&Sixten och Johanna, bebisgosat med Mason och grillat på baksidan. Vi har ofta väldigt planerade veckor och denna är inget undantag! Jag ser fram emot helgen och nästa vecka, mer om det senare. 
 
 
 
 
 


Lönlöst
Theodor 1år-1,5år

Vi har alltid haft bra sovrutiner på Theodor. Eller han har snarare valt sina sovrutiner själv och det utan tjafs. Mellan 18-19 har han sovit och vi har fått några timmar vuxentid varje kväll. Nu är det andra bullar. Visst vet jag att rutiner, faser och allt som hör bebis till ändras men det här tär på mitt tålamod.
Vi lägger Theodor vid 19 och får sitta bredvid sängen i ungefär 60 minuter. Om vi lägger honom bredvid oss kan det gå snabbare men vi vill egentligen att han ska sova i egen säng. Detta gör så att jag och Daniel knappt har någon tid där vi får vara med bara varandra och prata om dagen osv. Likadant är det på dagarna. Eller enligt mig är det värre. När han ska sova på förmiddagen får jag sitta bredvid sängen i minst en timme för att han ska sova i 15 minuter (?!). Hädanefter får han vara vaken tills han somnar sittandes. 
 
 
 


En hårlock
Theodor 1år-1,5år

Både jag och Daniel har länge tyckt att Theodor behöver klippa bort tofsarna bakom öronen. Dagar blir snabbt till veckor och håret har växt i rasande takt. Idag fick vi besök av Theodors gudföräldrar och Lisette, som passande nog arbetar som frisör, fick klippa av den första hårlocken. Självklart ska den sparas i Theodors bok. Bara genom en ny kortklippt frisyr ser han mycket äldre ut.
 
 
 

 


Dagens Theodor
Theodor 1år-1,5år

Idag klär vi oss i blått. Den färg som riktigt får Theodors ögon att lysa. T-shirt - Next, Jeans - Lindex, Keps - Lindex
 

 
 


Mason Tylén.
Vardagsliv

Valborgsmässoafton innebär fest och fylla för många. För tre år sedan gjorde den det även för mig. Numera ser jag valborg som en familjetradition där vi äter gott, kollar på brasa och firar in våren men framförallt kommer jag att förknippa denna afton med Masons födelse. Förra året var Theodor nykläckt och i år var pappan i familjen sjuk så vi spenderade kvällen hemma hos mormor och plastmorfar tillsammans med moster Jenny och Jonathan. Dessvärre missade vi brasan och istället höll vi oss inne då det blåste något ofantligt. 
 
Innan vi for till mormor kramade jag om Isabell lycka till inför förlossningen som börjat. Hon satt i soffan med täta och starka värkar redo att åka in till BB. Under dagen höll vi kontakt och jag blev ständigt uppdaterad om förlossningens gång. Timmarna innan Mason föddes ringde hon mig på facetime och då blev allt plötsligt verkligt. Att få vakna upp till en bild på en alldeles perfekt skapelse värmde hela mitt hjärta. Jag är kär. 
 
Mason Tylén bara 1,5 dygn gammal.
 
 
 
 
 
 
 En stolt storasyster.
 
 Med oss hade vi presenter till både Mason och Melody. 
 
 
 


APRIL.
Vardagsliv

Likt de flesta månader har april susat förbi och vi välkomnar nu maj. Vädret har varit bättre än förväntat och vi har spenderat många timmar utomhus. Theodor älskar att vara i parken och vi har allt som oftast med oss sandlådan hem. Jag har fotograferat en hel del med min nya Nikon D80 och familjen har fotograferats av duktiga Izabella (ni ska få en bildbomb). Theodor har firat sin allra första födelsedag, det är fortfarande svårt att ta in, och vi har hängt mycket med nära och kära. En ny mini människa att älska har fötts och jag längtar ihjäl mig till att få träffa dig!
 
 


Mystery Exit Room
Vardagsliv

Vilken fantastisk dag vi hade igår! För en tid sedan bokade mamma in en heldag för familjen med respektive, dessvärre kom sjukdomar och dubbelbokningar i vägen för killarna, samt en timme inne i Mystery Exit Room. Wow säger jag bara.
Vi började dagen i Jakobsberg med lunch och bebisshopping för att sedan ta oss till Täby där middag på Vapiano väntade. Strax innan 16 for vi till frihamnen för att lösa mysteriet i Bakfyllerummet. Mystery Exit Room är nytt i Sverige och har redan gjort succé. Vi hade en otroligt lyckad dag och team Flamingos (som vi hette) slog rekordet för dagen. På 49 minuter lyckades vi lösa en rad olika problem och koder som slutligen ledde ut.
 
Mystery Exit Room - BAKFYLLAN (beskrivning från hemsidan).
 
“I en tyst sidogata i Stockholm står ett bostadshus med en källare som döljer mörka hemligheter. I de underjordiska rummen bor en man som man vet väldigt lite om. Att han är knäpp är uppenbart, för folk som bor i närheten kallar honom Professorn och många som får syn på honom skrattar åt hur konstigt han beter sig.
 
Men inte heller känner de till hans stora hemlighet… Nattetid ger sig Professorn nämligen ut på Stockholms gator och jagar människor. Sedan låser han in sina offer i sin lägenhet och börjar ett konstigt spel med sina fångar. Han ger dem 60 minuter för att hitta vägen ut.
 
Hans bostad är en underlig labyrint där man måste lösa gåtor, logiska problem och hitta gömda föremål för att komma ut.
 
Den som försöker lösa dessa uppgifter, kommer att få se vilket kaos det råder i Professorns huvud. Stockholms kanske mest udda typ vill dock inte skada sina offer. Han vill bara ha roligt med sitt sällskap. Men det finns en sak som ännu ingen vet: Vad händer med dem som inte lyckas med att ta sig ut?"