Svar på kommentar
Vardagsliv

Nu när jag har lite tid över (ligger med datorn i knät och matkoma deluxe) tänkte jag svara på några kommentarer jag dessvärre totalt glömt bort. 
 
Nathalie: Oj, de lät spännande. Kan du inte lägga ut en bild på de då du har fixat det?:) vår lille har första tanden kommit igenom för några dagar sen, så synd om och tycker inte man kan göra mycket för att hjälpa :/

Svar: När jag går in i en babyaffär nästa gång ska jag göra mitt yttersta för att komma ihåg att köpa ett "fruktnät" (min amningshjärna spelar mig alltid ett spratt). Theodor har fortfarande inte fått någon tand som spruckit igenom men det kan ta månader. Hela nävarna åker in och han biter på ett finger på ett speciellt ställe hela tiden så ett nät vore perfekt i detta nu. Om du hunnit köpa ett får du gärna lämna en kommentar och berätta hur det fungerade för er. 

 

Nicole: Gillar verkligen din blogg! Vart har du köpt tröjan du har på dig? Så fin! :) kram!

Svar: Tusen tack snälla du! Tröjan jag har på mig är från Nellys rea (vit med svart tryck).

 

leonora: Skönhet är inte allt. Vad spelar ett vackert yttre för roll då man en dag blir sjuk. Och ful.

Svar: Tråkigt att du känner så. Jag gör mig fin för min egen skull (främst) och när jag känner mig fin speglar mitt yttre även mitt inre. 

 

Anonym: Hur stor va Theodor när han föddes?

Svar: När Theodor föddes vägde han 3805g och var 55cm lång. 



Äldre generation
Vardagsliv

Åh igår hade vi en fantastisk familjedag! Bara jag, Daniel och Theodor ♥. Vi började dagen med ett besök av Theodors farmor för att sedan åka och hälsa på hans gammelfarmor och gammelfarfar. Jag får alltid hålla mig från tårar när jag ser den äldre generationen tillsammans med T. Vilken tur vi har som får uppleva dessa ögonblick. Många skratt blev det innan vi for vidare till barkarby outlet för shopping. Vi var inte ensamma kan jag lova men trots det kom vi hem med en fullproppad vagn och mycket därtill. 
Till kvällen dukades chips och godismys fram lagom till kristallen innan vi tillsammans kröp ned i sängen.
 
 

Idag har vi hängt i soffan mest hela dagen bortsett från en långpromenad i solen och en bilfärd till Sundbyberg. Tonic har varit hos oss i lite över en vecka medan matte och husse varit utomlands och i natt kom dom hem. Gissa om han blev glad över att se dom trots att vi har haft det hur bra som helst.
Ibland är det så skönt att inte ha någonting planerat, speciellt med tanke på att jag har varit dålig. 


Nytt till barnkammaren
Hem/inredning




En stor brandbilsförvaringsbox/pall till Theodors rum. Jag önskar att jag hade varit ute i god tid och även fått med mig polisbilen hem men den var tillfälligt slut. 


LOPPI förskolepåse
Vardagsliv

Idag hämtade jag ut min LOPPI förskolepåse på lekmer. Den innehöll massa erbjudanden och gottis för lite äldre barn. Theodor kan inte ta del av den ännu men jag ska bläddra igenom kupongerna och se vad vi kan ha nytta av. Det var bland annat -50% på en fotobok och 100 kronor rabatt på lekmer.





Ledsam kommentar
Vardagsliv

Igår fick jag en så ogenomtänkt kommentar som egentligen inte är värd att ta upp eller nämna men den här gången känner jag mig tvungen. När det gäller mitt barn och att någon annan tycks veta bättre än mig eller Daniel gör mig bara så less! 
Till er andra, tack för att ni förstår mig. Ni var så många fina som försvarade mig igår, jag blir alldeles rörd. 
 
"LisaMarie:
Att du ens tänker på att trappa ner, fattar inte. Det bästa du kan ge ditt barn är din mjölk och trots att det blir komplikationer ibland så måste man som mamma ta sig igenom det. För sitt barns skull. Mjölkstockning är för att du inte skött om din produktion."
 
Mitt svar till LisaMarie är att uppenbarligen har du själv inte haft mjölkstockning eller du kanske inte ens har barn? Att jag som mamma måste ta mig igenom tuffa områden är självklart och jag har stött på ganska många komplikationer under Theodors fyra första månader. En spricka i svanskotan under förlossningen samt ett hematom som gjorde att jag varken kunde sitta, ligga, stå eller gå utan smärtor. På grund av detta opererades jag två gånger och gjorde ett ingrepp. Det tog fem veckor att bli bra. Jag har haft tre mjölkstockningar på väldigt kort tid vilket har resulterat i 40 graders feber och jag har knappt orkat ta mig upp ur sängen. Det vore själviskt av mig att inte överväga ersättning då det i stort sätt fungerar lika bra. Min dröm är att fortsätta amma, iaf ett tag till men inte till vilket pris som helst. För mig är det viktigare att må bra och att "orka ta hand om" mitt barn. Tiden med Theodor är den dyrbaraste jag har och jag är beredd att offra allt i världen för att vara den mamma han behöver även om det innebär att ge upp amningen. Så att ligga med hög feber flera gånger i månaden just för att vissa principmänniskor menar på att man är korkad som ens kan överväga ersättning är inte hälsosamt. 
Något jag inte alls förstod med kommentaren var "mjölkstockning är för att du inte skött om din produktion". Jag ger Theodor mat när han är hungrig, dvs ca var tredje timme och pumpar om det går för lång tid mellan måltiderna. Att jag inte sköter min produktion har väl du inte den blekaste aning om? Har du något bättre tips än att ge Theodor mat när han är hungrig? Vad jag har hört är det bästa man kan göra att låta barnet bestämma hur mycket och när han eller hon vill äta. På så vis regleras mjölken till barnets önskade mängd. Jag har i fyra månader, dag som natt, ammat T men jag har många i min närhet som inte kunnat amma och istället har gett ersättning från dag ett och trots det har friska barn idag. Det är ingen självklarhet att kunna amma och ibland går det helt enkelt inte längre.
Där sätter vi punkt och hoppas slippa korkade kommentarer som denna i fortsättningen!


Morgonmys
Vardagsliv




Pompom
Hem/inredning, Vardagsliv

Efter att ha legat i badet och pumpat i någon timme började jag konstigt nog må bättre. Jag lyckades få i mig mat (till skillnad från igår) och passade på att leka med Theodor tills han somnade så sött i min famn. Älskade lilla hjärtat. Theodor sover alltid som längst på förmiddagen, mellan 1-2 timmar, och om det är något som ska uträttas är det nu det skall göras. 
Medan jag låg i soffan och tog emot armbandsbeställningar pärlade Jenny. Ni glömmer väl inte att beställa ett armband? 

När vi fick någon minut över provade vi på att göra pompoms och det blev riktigt bra. Än hänger dom inte på sin rätta plats men jag ville ändå visa er. Jag tänkte lägga upp en steg-för-steg beskrivning på hur du själv kan göra dessa enkla pompom i ett eget inlägg.




SJUK.
Vardagsliv

Hej vänner,
Frånvaron i bloggen beror på att jag gått och blivit sjuk, eller mest troligt mjölkstockning, IGEN. Igår vaknade jag upp alldeles yr, illamående och febrig. Tempen låg på 40,3 och jag var öm i hela kroppen. Daniel stannade hemma från jobbet för att ta hand om Theodor och jag spenderade dagen i sängen. Tidigare har jag vetat säkert att jag haft mjölkstockning då jag känt ömma knölar men nu när hela kroppen värker och jag har ont överallt är det svårare. Det är idag först jag ser rodnad och Theodor blir frustrerad när det inte kommer mat.
Idag är Jenny hos oss för att underhålla mini (det känns hemskt att inte "orka" ta hand om sitt barn) och jag ska koncentrera mig på att pumpa så mycket det bara går i badet. Febern ligger än så länge på 38 och jag känner mig lite piggare än igår. 
Alla dessa mjölkstockningar på kort tid får mig att verkligen fundera över amningen, kanske dags att trappa ner?


Med familjen
Vardagsliv

Jag och Theodor har haft en riktig slappar dag med soffmys och långa promenader. Med tanke på hans nya sovrutiner och mitt inte allt för pigga huvud passade det perfekt. Om det fortsätter såhär behöver jag minst 20 koppar kaffe om dagen för att orka. 
Tur att vi bokat in en familjekväll så att Theodor fick leka med någon annan än mig. Mamma och mina två systrar kom över på bebisgos, middag, pyssel och efterrätt. 
Jag blir alltid bortskämd när mamma kommer över och idag stod hon för maten och med sig hade hon en bukett liljor.

Gino.




Introducera mat
Theodor 3mån-7mån



Bilden ovan är dessvärre lite missvisande, majs och potatis var ingen hit! I morgon tar vi nya tag. Kanske ska prova någon puré?


Min dag.
Vardagsliv

Som jag tidigare nämt är det Theodor som själv satt sina kvälls/morgonrutiner. Nästan varje kväll vid sex går hans ögon i kors och det är inga problem att somna på plats. Han sover mellan ca 18.30-06 bortsett från två måltider men i natt vaknade han redan vid 04 (!!) och ville gå upp. Som tur var somnade han om efter någon timme och vi gjorde morgon runt 07. Jag vet inte om han försöker vända på dygnet för idag somnade han för natten klockan 17!! Det kändes inte helt hundra att natta lilleman redan innan vi ätit middag men det var omöjligt att hålla honom vaken. Vi får se när han väljer att gå upp i morgon. 

Idag har vi spenderat dagen med vår favorit Lisette i Täby centrum. Vi var på jakt efter produkter till ett hemligt projekt som jag kommer att berätta mer om senare och strosade runt i affärer. Det enda som låg i min shoppingkasse var ett paket rakhyvlar och silkespapper till morgondagens pyssel medan Lisette kom hem med desto mer. 
Theodor växlade mellan sitt och liggläge i vagnen och var nöjd med att tugga på Sofie (giraffen). 




Face mist
Skönhet

Skönhet är något som ligger mig varmt om hjärtat. När tiden finns lägger jag ned mycket tid på att genomföra en grundlig sminkning. Från dagkräm till face mist. Dessvärre blir det inte mycket tid över mellan bajsblöjor och matning så mitt yttre är numera natural. Skönt för huden att luftas och slippa feta krämer = inga ovälkomna finnar. Det jag iaf tänkte tipsa er om är denna face mist från The Body Shop. När du lagt din make sprutar du några sprut på avstånd och sminket håller hela dagen. Jag använde den i morse innan vi for iväg till Täby och sminkningen ser densamma ut 8 timmar senare.
 
 
 


Inför dop
Theodors dop 130914



I september döper vi Theodor och jag börjar bli nervös. Det är mycket som ska planeras och inhandlas men också klicka. Vädret MÅSTE vara fint, för att slippa vara i lokalen och jag vill att Theodor ska vara på sitt allra bästa humör i kyrkan. Tips?
Dopklänningen han ska döpas i är densamma som min pappa och min bror döptes i. Då Theodor är en lång bebis har vi fått hem klänningen redan nu för att vara säkra på att den passar. Ikväll ska den provas. 


Skrattattak.
videor

Det bästa Theodor vet för tillfället är när Måns leker. Gärna på honom. Det är det finaste skratt jag någonsin hört och varje gång jag kollar på videon smälter mitt hjärta. Det är verkligen något speciellt med bebisskratt.
Nu händer allting så fort i Theodors utveckling, från en dag till en annan. För några dagar sedan hade jag bara hört honom skratta två snabba gånger och idag skrattar han åt det mesta, och länge! 
 
För att titta på videon kan du vara tvungen att klicka två gånger (första gången trycker du på avbryt).


Höstfin med H&M
Vardagsliv

Idag har vi hängt med min syster och Johanna hela dagen. Det har pärlats, promenerats, ätit i massor och skrattat i mängder. Jag älskar när det är lätt med vänner, precis som det är med Johanna. Vi behöver inte prata varje dag eller ens träffas ofta men när vi väl ses är det som igår. 
Hon hade med sig två fina tröjor från H&M till Theodor i storleken större. Perfekt nu inför hösten/vintern. Kan ni tänka er att på julafton kommer Theodor redan att vara 8 månader. 




Första insättningen
Armband som gör skillnad

Tack vare er alla har vi nu fört över en första gåva till Barncancerfonden, 3320 kronor. Att fortsätta pärla armband är en självklarhet då ni är så många som är engagerade och vill hjälpa till. Bara idag har vi fått in närmare 10 nya beställningar och fler ska det bli. Heja oss! Vi hoppas kunna fortsätta med armbanden ett bra tag till och hoppas ni fortsätter att supporta. 
 
 
För att beställa ett armband går du antingen in på vår facebooksida, armband som gör skillnad, eller skickar ett mail till [email protected]. Du bestämmer själv vilken färg du vill ha på armbandet och väljer en text du vill skriva. Bokstavspärlorna finns i färgerna rosa, lila, blå, grön, gul och röd. Standardmått är ca 17 cm. 


Smakportion
Theodor 3mån-7mån

4 månader och tre dagar gammal fick Theodor nu smaka en sked portionsmat. Reaktionen han gav ifrån sig var chokad men exalterad. Han fick två skedar men skulle kunna äta upp hela påsen. Nu kommer vi nog ge honom någon sked varje dag för att vänja lilla magen.






Ett dop, ingen religiös handling.
Vardagsliv

Dop är en lycklig ceremoni med barnet i fokus. Nu är det många som kan bli irriterade men för mig är ett dop mer av en tradition än en religiös handling. Efter att min familj i generationer har döpt sina barn ser jag ingen anledning till att inte döpa Theodor. Jag är med i svenska kyrkan och kommer nog aldrig gå ur.
 
Efter gårdagens ceremoni i kyrkan packade vi in oss i bilen och åkte hem till Idas föräldrahem i Stureby. Där bjöds det på god plockmat och fika. Theodor skötte sig exemplariskt både i kyrkan och efter. Han fick mycket uppmärksamhet av gästerna och bjöd på många skratt. Vädret tillät tyvärr inte oss att vara ute mer än i korta stunder och självklart lyckades Theodor somna så sött i vagnen för att nästan direkt vakna av regnet som öste ner. Hans finkläder blev genomvåta och mjukisarna fick åka fram. Synd att jag inte hann ta någon bild på hans fina outfit. Skjorta, finbyxor och skor. 
 
Filippas presentbord.
 
 Bamsen hon fick av oss.
 
 
 


Filippas dopdag
Vardagsliv

Idag döps Idas dotter Filippa i Bromma kyrka. Det är ett trippeldop vilket innebär att det är tre barn som döps samtidigt. Theodor har finskorna och kostymbyxorna på. Det är så svårt att välja kläder som passar i kyrkan men med tanke på vädret blev det byxor även för mig. 
Hoppas det blir uppehåll så att vi vara utomhus till fikat! 





Bloggfri fredag
Vardagsliv

Igår var en sådan där "hur tänkte du när du planerade in allt det här" dag. När vi vaknade hade vi inga som helst planer för dagen och jag kände ett sånt lugn. Linn ringde och ville umgås med barnen (ett finare ord för att rasta haha) och ta en fika. Vi snackade skit i några timmar tills Daniel kom hem och jag var tvungen att bränna av till Sundbyberg för att hämta tonic, ni minns min farbrors stora hund som jag passade för några månader sedan. Vi ska vara hundvakt medan dom är på semester i Turkiet. 
När jag ändå skulle åt det hållet passade jag på att svänga av i kista och träffa en barndomsvän jag inte sett på nio år. Hennes familj valde att flytta till London och vi har under tiden haft fortsatt kontakt. Jag ville inte missa min chans att ses innan hon for tillbaka till London. Vi hade ca 15 minuter på oss att berätta om våra liv innan jag var tvungen att fortsätta vidare. 

Med tre hundar, ett barn och massa packning trodde jag att jag och mamma skulle kunna ta en långpromenad. Lättare sagt än gjort och det hela slutade i kaos. Theodor behövde ammas och det närmsta stället var på en parkbänk, Måns var stressad och mammas hund Alice bitter. Klockan sex var det middag hos min moster och det tog ett braaa tag innan jag kunde varva ner. Väl vid middagsbordet hade vi det så mysigt och Theodor somnade runt sju. 
Medan Daniel var på fest tackade vi för dagen och kröp ned i sängen runt elva. 

En obligatorisk selfie, vem vet det kanske dröjer ytterligare nio år. Hoppas inte!
Buddies.



Nödvändigt / Onödigt
Vardagsliv

Att gå och längta och vänta på det allra finaste som gror sig stark i magen bidrar till en hel del begär. Begär till att boa i hemmet, barnkammaren och i garderoben. Jag var bestämd när det kommer till Theodors rum. Jag ville att allt skulle stå på sin plats tills den dagen vi kom hem från BB. Säng, byrå, matta, gunghäst m.m. Såhär i efterhand är jag glad att slippa tänka på att vi måste måla om väggarna eller inhandla förvaring för dom små kläderna. Däremot hade jag inte behövt ha så bråttom. Det faktum att vi fick en liten prins istället för en prinsessa som vi trott bidrog till en hel del retuschering. Gardinerna är bytta och en rosa hylla ska sprayas om. Vi är inte klara med det pojkrum jag vill ha men det börjar likna något. 
 
Det var inte bara barnrummet som skulle vara klart. Jag ville att precis ALLT skulle vara förberett in i minsta detalj och jag satt med min lista och bockade av. Inför nästa barn kommer den att halveras. 
Jag tänkte lista mina fem bästa inköp (bortsett från vagn, babyskydd och det självklara) inför Theodors ankomst och mina fem onödigaste. 
 
5 nödvändigaste
Pyjamas med dragkedja - Det finns inget jobbigare än att mitt i natten vid ett blöjbyte knäppa upp och knäppa tusen knappar. Det tar alldeles för lång tid vid fel tillfälle. 
BabyBjörn bärsele - Den har räddat oss i många situationer. Till en början var jag skeptisk men den var klockren för oss.
Säng-/vagn-/skötbordsmobil - Den första veckan hade vi ingen men så fort vi satt upp en mobil över skötbordet blev det en fröjd på riktigt. Precis som i pampers reklamerna, njut av varje blöjbytartillfälle med bebis. Theodor har aldrig varit så nöjd som på skötbordet. 
Babysitter/babynest - Det fungerade klockrent till en början som avlastning och speciellt när jag skulle duscha eller äta. Tips är att sy ett eget nest.
Gallerfilt - Den har alltid varit prio att packa ned i skötväskan. Likaväl som den behåller värmen andas den. Skönt att täcka över vid amning och Theodor använder den numera som snuttefilt. 
 
5 onödigaste
Alla dessa hundratals plagg i strlk. 50 - Så många av dom vi aldrig hann använda. Dessutom var Theodor 55 cm lång när han föddes så jag kan rekomendera att absolut köpa vissa nödvändiga plagg i strlk. 50 men att sen vänta tills bebis har kommit för att minska på onödiga klädinköp. Han kunde gå över till 56 nästan direkt. 
Olika nappar/flaskor - När en eventuell favorit napp försvinner är det lättast att köpa en ny om man vet märket. Därför bör man ha alla nappar/nappflaskor, när man hittat en favorit, av samma märke för att slippa förvirring. 
Lakan till vagnen - Jag hade mitt babynest i vagnen hela spädistiden. När det väl var dags att byta till sittdel kom lakan inte på tal. 
Nagelknippsare - Inget dyrt inköp men har aldrig använt. En liten nagelsax och nagelfil är det enda som fungerat på hans sköra naglar.
Handpump - Vi hade turen att få en handpump men om man ska satsa på en pump hade jag köpt en elpump direkt. 
 
Alla är vi olika men det här är några av mina erfarenheter. 


Försvunna brev
Armband som gör skillnad

Alltså nu blir jag på riktigt stressad och förtvivlad. "Armband som gör skillnad" blev en riktig succé och på bara några timmar fick vi in mer beställningar än vi kunnat ana. Facebook sidan har gått varm, likaså mailen och beställningar på bloggen. Det har pärlats i massor här hemma och så fort vi fått in alla betalningar för postade armband kommer vi att ge Barncancerfonen sin gåva.
Hittills har vi lyckats få iväg alla beställningar och nästan alla är betalda. So far so good. Dessvärre fick vi idag reda på att fem personer inte har fått sina armband, FEM PERSONER!!
 
I söndags la vi dom sista kuverten på lådan och enligt posten är det en leveranstid på 1-3 arbetsdagar. Idag har det gått fyra. Jag har suttit i två olika samtal med postens kundtjänst som tyckte att vi skulle avvakta tills i morgon efter klockan 16. Okej, men vad händer om inte mottagaren har fått sitt kuvert efter klockan 16? Då kunde vi tydligen lämna in en reklamation. En reklamation som talar om att posten gjort bort sig men mer kunde dom inte göra..Om vi har tur kommer dom borttappade breven fram i morgon men något säger mig att dom inte gör det. Jag trodde inte sådant fick försekomma. Visst att det sker misstag och att möjligtvis ett brev kan komma bort, men fem, det är oacceptabelt. Jag pratade med en trevlig kvinna (till skillnad från killen jag pratade med i morse) som även berättade att det finns en risk att dom blivit felsorterade och därför dröjer det lite extra. Jag håller mina tummar och tår för att ni ska få era beställningar så fort som möjligt. 


Nyfunnen vän
Vardagsliv

I snart två månader har jag och Emma försökt tajma in en dag då vi båda är fria från planer. Inte det lättaste under semestertider. Idag däremot var vi båda lediga av en slump och vi såg genast till att boka in en träff. Emmas Sixten har redan hunnit bli två och en halv månad och idag fick jag äntligen träffa honom. Han är så fin! Vi pratade ikapp om allt vi båda har gått igenom den senaste tiden och huvudämnet som ni säkert listat ut vid det här laget var barn. Barn och förlossning. Det är mitt absoluta favorit ämne så inget mig emot. 
Theodor var lika fashinerad idag över att se en minimänniska och skulle hålla i sixten så fort han kom nära. En nyfunnen vän. Tänk att våra pojkar en dag kommer att springa omkring och ropa "mamma". 
 
Hand i hand. 
 
Gladfis.




Annan nivå
Vardagsliv

Åh vad jag älskar mamma & bebis mys. Jag hade aldrig kunnat tro att när det väl var min tur att få barn skulle jag ha såhär många mammavänner. Alla är så öppna och det bästa av allt, vi går igenom samma sak och delar många intressen. 
Idag har vi haft sällskap av Beatrice och hennes ljuvliga Olivia, Cecilia och underbara spralliga Hugo och av Isabell hela dagen. Det märks direkt på Theodor att han inte är van vid den höga ljudnivån som blir med många barn runtomkring och han slocknar titt som tätt. Det är inte ofta han somnar i famnen mitt på ljusa dagen längre (bortsett från efter en måltid) så jag passar på att mysa lite extra. Undra hur det blir med ett syskon, kommer den lilla då vara van vid en annan ljudnivå? 

När Isabell kom hade hon med sig leksaker till Theodor och då slog det mig, vi har inte en enda "leksak". Endast bebisvänliga saker som gosedjur, skallror och böcker. Ingen leksak som rör sig eller låter när man trycker, ingen gå vagn (lite tidigt fortfarande) eller ett spelande piano osv. Jag har sett världens finaste bil som jag skulle vilja köpa till Theodor när han blir lite äldre. Kanske något att önska sig i doppresent? 

Bild från midsommar.


Happy rainy day
Vardagsliv

Godmorgon fina ni,
Har ni sovit gott? Jag vaknade upp utvilad och med ett stort leende på läpparna. Mini fick ligga mellan oss efter nattmåltiden och jag väcks av hur han testar sin stämma och boxar på pappa i hopp om en reaktion. När Daniel väl vaknar och vänder på sig får Theodor världens största ögon och skrattar så som bara han gör. 
Morgonen har fortsatt i samma anda, nöjd bebis och glad mamma. Theodor ligger just nu och sover så jag har passat på att plocka undan och dammsugit. Cecilia och Beatrice kommer snart för att mysa med våra små och äta sallad till lunch. 
En regnig dag som denna håller vi oss inomhus bortsett från några snabba hundpromenader. 

Världens gladaste.


Han sitter.
Theodor 3mån-7mån

Okej nu hänger jag verkligen inte med i svängarna. Igår fick vi hålla i Theodor för att han inte skulle tippa men idag har han klarat av att sitta själv en stund. Det började på öppna förskolan och har upprepats ett flertal gånger. Nöjd är han också. 

Igår.

Idag.


Chunky mushroom
Vardagsliv

När tiden är knapp och magen tom behövs något som går snabbt och är mättande. Sist vi var och handlade passade jag på att köpa på mig ett gäng soppor. Bland annat denna skogssvampsoppa och tomatsoppa. Perfekt till lunch och dessutom är dom riktigt goda. Det tar ca två minuter att värma upp och sen är den ready to go. Till efterrätt unnade jag mig mangoglass och en kanelbulle medan liten sov bredvid. 
 
 
 


Öppna förskolan
Theodor 3mån-7mån

Nu när Theodor fått upp ögonen för andra barn och intresserar sig för annat än att bara äta, sova och bajsa var det hög tid för oss att besöka öppna förskolan. Vi gick dit tillsammans med Linn och Michaela plus deras småttingar lagom till sångstunden. Theodor sprattlade med armarna av glädje och satt på golvet så snällt medan dom lite större barnen sprang runt. Dock orkar hans lilla kropp inte med det höga tempot lika länge och somnade på studs efter maten.
Idag gjorde han ännu ett framsteg i utvecklingsfasen och satt av sig själv, länge och utan stöd. Undra hur lång tid det dröjer innan vi måste plocka undan och barnsäkra i hemmet. Allt går i raketfart. 
 
 
Utslagen efter sångstund.


En vecka utan inköp
Vardagsliv

I familjen Lundqvist/Hedgren är vi experter på att småhandla. Vi handlar typ för handlandets skull och det kliar i fingrarna så fort vi går förbi något vi kan "behöva". Att storhandla mat är dessutom inte vår grej. Enda sedan vi köpte vår första lägenhet har vi aldrig riktigt lyckats få in en storhandlingsrutin i vardagen vilket resulterar i att vi handlar den mat vi ska äta samma dag = snordyrt i längden. 
Den här veckan har vi därför antagit utmaningen att inte inhandla något onödigt. Faktum är att vi inte får handla något över huvudtaget. På en hel vecka. Detta bestämdes igår kväll och redan i morse runt halv nio ringde Daniel och frågade mig om jag har handlat något. -Hallå klockan är halv nio på morgonen och jag har precis klivit upp?! Bara för det finns det tusen saker jag vill köpa. #snålastistan nu kör vi.





No words needed ♡
Vardagsliv

Efter tre år är jag fortfarande lika lycklig & kär. Idag firar jag och min stora kärlek tre år tillsammans och det är utan tvekan dom bästa åren i mitt liv. Du är min bästa vän, partner, love of my life, far till min son och det slutar inte här. Älskling det är du och jag föralltid, genom vått och torrt. No words needed. Jag älskar dig till månen och tillbaka briljarder gånger om. 




Nytt på väggen
Hem/inredning


Ni minns väl collaget jag gjorde av armeringsnät? ÄNTLIGEN har vi fått upp det! Och som det passade på den vita smala väggen. 


Stimulering och balans
Theodor 3mån-7mån

Att hitta en balans i hur mycket Theodor ska stimuleras eller inte är ibland knepigt. Om man ska lyssna på alla andra vet jag varken ut eller in. Ett överstimulerat barn är lika svårhanterat som ett understimulerat och uppfattas ofta som missnöjt.
Jag får nästan alltid dåligt samvete om Theodor ligger själv i tex. babygymmet eller sover i ett annat rum. Jag vill tillbringa all min tid med honom och jag vill att han ska veta att jag finns där, alltid. Men jag har insett att det lätt kan bli för mycket, ibland behöver han få ligga eller sitta själv och kolla runt utan att jag är där med olika leksaker och gosedjur. För mycket intryck kan bidra till förvirring och stress, vilken förälder vill det?
 
Jag har grubblat mycket över just det här och speciellt dom första veckorna med Theodor. Nu känner jag mig säkrare i rollen som mamma och jag har blivit bättre på att läsa av signaler. Så länge Theodor inte gnäller är det bra och jag behöver inte ALLTID vara där och spela clown. Det räcker med att jag befinner mig i samma rum och har uppsyn. Ett barn mår inte dåligt av att ensam ligga och titta på en sängmobil, snarare tvärt om. Det finns alltid delade meningar men det jag menar är att SJÄLVKLART ska man inte lämna barnet ensam så fort man får tillfälle men ibland är det nyttigt. För vad är mysigare än att leka och busa med sin bebis. Enligt mig, inget.
Idag är ett bra exempel på ämnet. Vi tog en morgon promenad med Linn och Alina för att sedan gå hem till oss och leka. Den första timmen stojade och busade vi men både Alina och Theodor började efter en stund bli kinkiga och i stället för att försöka fortsätta leka (vilket antagligen skulle resultera i ännu gnälligare barn) plockade vi upp dom och la Alina i soffan och Theodor i gungan. Båda somnade på studs. Så förmodligen blev dom utmattade av varandra, och av oss för den delen, och behövde lugn och ro. Med tiden lär man sig just sitt barns signaler. 


Snapple
Vardagsliv


Jag invigde nya drycken idag. Mango snapple. Den påminner väldigt mycket om ice tea och är ganska söt, men god! 3/5 tummar får den av mig.


En hotellnatt
Vardagsliv

Den första tiden som nyblivna föräldrar kretsar i stort sätt allt runt bebis, av naturliga skäl. Det är allt i från att växa in i rollen till att pussla ihop vardagen och väldigt många blöjbyten. Jag älskar att vara förälder och jag älskar att få dela den biten med Daniel. Relationen mellan mig och Daniel har växt sig starkare än någonsin och vi har även växt som personer. 
I morgon har vi varit ett par i tre år och det ville vi fira genom att enbart ha fokus på varandra, utan barn. Vi tog därför in på Radisson Blu strand hotell igår och spenderade dagen inne i stan med sällskap av Isabell och Sebaztian. På Fridays åt vi middag och drack drinkar för att sedan gå till Norra Bantorget och sätta oss på en stor mysig uteservering och prata i timmar. Christoffer och en vän kom förbi en stund innan det var dags att avsluta kvällen uppe på Sky Bar. Där stannade vi fram till stängning. En dag/kväll jag kommer att leva på länge för nu vill jag inte lämna bort min bebis på ett tag. Jag saknade Theodor något enormt och mammahjärtat skrek efter att få hålla om honom, vara den som är där när han vaknar om natten eller omfamna honom när han är ledsen. Det hade gått jätte bra för mamma att vara barnvakt (jag trodde inget annat heller) men det är alltid jobbigt att behöva lämna Theodor. 

Idag har vi avnjutit en fantastisk hotellfrukost och tagit ett varmt bad på rummet. Borta bra men hemma bäst. Nu ska jag pussa på min bebis och mysa i massor. 













Fosterrörelser (tarmrörelser)
Theodors förlossning / Efter förlossningen

För någon dag sedan innan vi skulle gå och lägga oss kände jag hur det bubblade i magen. Jag la handen på magen utan att tänka mer på det. Helt plötsligt känner jag hur någonting kickar ut i sidan, precis som en liten spark och jag kunde känna en hård liten bula precis som en fot/hand. Ni skulle ha sett min min! Och Daniels för den delen när jag berättade haha. Det är i princip omöjligt att jag skulle kunna vara gravid igen och absolut inte så sent som i vecka 19 (då jag började känna rörelser med Theodor). Efter att ha googlat runt, jag vet att man inte ska göra det men i det här fallet hjälpte det, kom jag fram till att det var tarmarna som la sig till rätta.
Enligt google börjar tarmarna leva loppan i magen runt 4 månader efter födseln (där vi är nu) och vill hitta tillbaka till sin ursprungliga plats. Kunde ingen ha talat om det för mig så detta missförstånd aldrig hade uppstått? 


Playdate
Vardagsliv

Hej vänner, 
Idag har vi varit på playdate med Fanny och Linn med deras små. Vi tog en promenad i det fina vädret och gick sen hem till Linns föräldrar på en kopp kaffe och bebislek. Theodor är väldigt intresserad av andra barn och jag märker att han blir stimulerad på ett helt annat sätt än att tex, ligga i babygymmet. Alina som redan har blivit 7 månader (!!) var det full fart på. Hon kröp, åla och rullade runt medan Theodor mest fascinerades över alla rörelser. Fannys son Sixten är två månader och fortfarande lite liten för att tycka andra barn är roliga men även han låg på lekmattan och beundrade. Tre barn, alla födda 2014, och så olika! Det händer mycket under så kort tid och bara över en natt (nästan) kan dom ha utvecklat ett nytt beteende. 
 
Nu ska jag åka och hämta Jenny på Bromma flygplats. Ikväll blir det till att göra armband och komma ikapp med beställningarna samt uppdatera Facebook sidan med färgen osv. Håll utkik! 

 
 



Dagens strl. 74
Theodor 3mån-7mån

Nu går det i raketfart här hemma. I morse åkte dom stora kläderna fram och det är också dom största vi har i Theodors garderob. Storlek 74! Det är ofattbart att min lilla groda som hade storlek 50 för bara några månader sedan (känns dom dagar) nu har gått över till 74. Okej vi fick vika upp ärmarna lite och han kan fortfarande ha 68 men ändå! Dock upptäckte jag att det var varmare ute än det såg ut så Theodor fick sprattla i bara bodyn och sen i bara blöja.
Dom senaste dagarna har han varit riktigt nöjd och jag tror att det till stor del beror på vädret. Om nätterna är det mycket svalare och han sover mycket bättre än innan och likaså på dagarna. 
 
Dagens Theodor i storlek 74.
 




Naken
Vardagsliv

Okej nu känner jag mig naken. Ögonfransarna rök och jag ser numera ut som den trötta mamma jag länge dolt. Det ska bli otroligt skönt att ta in på hotell på lördag och spendera en hel dag/natt med min stora kärlek och rå om varandra. Jag behöver det. Vi behöver det. MEN det känns jobbigt redan nu att inte få vara med Theodor varenda minut. Min mamma kommer att sova hos oss och få egentid med T. 
På måndag firar jag och Daniel tre år och har därför bokat en hotellnatt inne i stan. Vi ska för första gången på fyra månader umgås själva bara Daniel och jag. Och för att inte tala om hotellfrukosten. 




Planera dop
Theodors dop 130914

Att planera dop är inte lika lätt som jag trott men oj så roligt det är. I september ska Theodor döpas i Kungsängen kyrka och därefter kommer vi hålla i fika/fest hos oss. Då det blev väldigt mycket släkt från bådas sida har vi bestämt oss för att inte bjuda allt för många vänner, även fast vi såklart skulle vilja. Trots det blir vi runt 70 personer (!!). 
Idag har jag och Louise planerat vad vi ska bjuda på för fika och mat. Vi vill att det ska passa alla utan att bli allt för traditionellt. Vi håller tummarna för fint väder då tanken är att vi ska duka upp med bord och partytält utanför oss. I värsta fall är lokalen bokad som en backup plan. Bortsett från all fika och mat ska det köpas in dryck, dekorationer, inredning och engångsartiklar. 

Jag tänkte berätta lite mer detaljerat om dopet när vi har koll på alla bitar, just nu är det många bollar i luften. Om ca två veckor kommer vi ha ett möte med prästen och antagligen känna oss säkrare på kyrkbiten. En sak som iaf är klar är att Theodor kommer döpas i samma dopklänning som min pappa döptes i och även min lillebror. Den är handgjord av pappas mormor (tror jag det var) så det känns givet. 


Du & jag.


Bitring
Theodor 3mån-7mån

När ditt barn börjar få tänder känner man sig ofta otillräcklig, iaf jag. Barnet kanske får feber, blir gnälligare än vanligt, vill vara nära, biter på det som kommer till munnen och det kliar. Vi fick tidigt uppleva dessa symptom, redan strax innan tre månader, men än har inga tänder dykt upp. Theodor är svullen, bulig och vit på tandköttet samt biter väldigt hårt på det han får i munnen (händer, fingrar, bitring osv.).
När vi upptäckte behovet av att bita köpte vi två olika varianter av bitringar från apoteket. En "vanlig" som man kan kyla ner och en liknande en napp. Nappbitringen köpte vi mest för att Theodor inte hade börjat greppa saker och det kändes som ett bra alternativ men den fungerade inte alls för oss. Theodor fick kväljningar och den var väldigt svår att få in rätt i munnen. 
Tills han själv började greppa och kunde föra bitringen till munnen fungerade inget annat än våra handleder och fingrar. Nu fungerar en "vanlig" bitring alldeles utmärkt men vi märker att han blir frustrerad och den kylda delen blir snabbt rumstempererad. 
Nu har jag fått tipset att köpa ett matnät i närmsta barnbutik och stoppa i tex. fryst mango och låta honom tugga på det. Theodor får börja med smakportioner redan om en vecka och det är därför okej med dessa frysta frukter i ett nät. Det som skulle kunna komma igenom nätet blir inte större än en smula. 
 



American breakfast
Vardagsliv

I morse blev jag bortskämd med american breakfast hos Lisette. Vilken lyx att få sitta ned vid bordet och bli serverad frukost medan Theodor sov. Det hör inte till vanligheten. Vi har suttit i timmar och planerat inför ett framtida projekt. 







Från noll-hundra
Vardagsliv

Myskvällen som jag hintade om i förra inlägget slutade inte lika lyckligt som jag hoppats på. Strax efter att jag klickat på publicera knappen ville Felicia hem. Min lillasyster som sovit över hos oss så många gånger skulle göra det även idag tills hon plötsligt fick en stor mamma längtan (nu såhär i efterhand kan jag tycka det var lite gulligt men inte där och då). Det gick inte att prata sig ur situationen så jag gav upp. Vi satte oss i bilen för att köra hem henne till Jakobsberg och mamma. 
På väg hem igen ringde jag till Daniel och bad honom tappa upp ett bad så att jag kunde få slappna av någon minut innan vi skulle sova. Tji fick jag. Jag hann inte mer än ner i badet innan Theodor vaknade och hade skrikfest. Inget förutom min fanm dög så en stressig snabbdusch för att sedan trösta en ledsen liten till sömns blev min myskväll. Det kan inte alltid vara perfekt.




Inte min grej
Vardagsliv


Det här med att vara nyttig är inte min grej. Ikväll står cheeseballs, popcorn, dipp, Ben&Jerry, chips, morötter och gurka, naturgodis och coca cola på bordet. Vi avnjuter allt detta framför allsång på Skansen och sjunger med. 


Liten blir stor
Theodor 3mån-7mån



Theodor ler - skrattar - pratar - står upp - vänder sig & älskar att bada. 

Liten kille börjar bli stor. Att byta till sittdel var bland det bästa vi kunde göra. Det fungerar inte för alla men för oss var det en räddning. Och JA vi är rädda om Theodors rygg. Inga onödiga kommentarer tack. Alla barn är olika och att gå en promenad med Theodor i liggdelen blev ett projekt i sig. Det skulle bunkras upp med kuddar så att han kunde sitta upp och se ut eller bäras på. Det sistnämnda är inte lika aktuellt längre med en 7,5 kilos bebis. 


Idag för ett år sedan.
Min första graviditet, Vardagsliv

Den 12 augusti kommer alltid vara ett speciellt datum för mig. För exakt ett år sedan fick vi den största nyhet någon kan tänka sig. Den 12 augusti 2013 fick vi det där plusset på stickan som kom att förändra våra liv. Jag minns i detalj hur jag berättade för Daniel att jag var gravid och hur han reagerade. Det var varmt ute och vi satt på balkongen i vår förra lägenhet. Jag sa att jag hade en tidig årspresent (vi firar årsdag den 18 augusti) som jag ville ge honom och han blev ställd då vi sagt att vi inte skulle köpa något. När han öppnade asken med graviditetstestet och ett par strumpor med texten "I love mum & dad" blev han överraskad och fick fram något i stil med, jaha..okej..Men jag såg hur glad han blev. Daniel tog en öl och tände en cigarett för att smälta det han nyss hört och sen blev det massa kramar och pussar. Vi skulle bli föräldrar.
 
Tänk att nu är han här. Bebisen som växte i min mage i nio månader är nu en egen individ som tagit oss med storm. Jag kan knappt skriva om det utan att bli tårögd. Jag är mamma och Daniel är pappa till världens finaste kille. 
Inte nog med det så fick vi också det glada beskedet att vi vunnit budgivningen på vår nuvarande lägenhet den 12 augusti 2013. Idag har vi mycket att fira. 
 



New nails
Skönhet

Före:


Efter:



Den här gången fick Daniel välja naglar (fråga mig inte varför haha) och det blev fransk. Det är något med killar och fransk manikyr, alla jag har frågat tycker det är finast medan vi tjejer föredrar att testa lite olika. Men jag kan faktiskt hålla med det motsatta könet om att det är snyggt. Klassiskt snyggt. 
Jag blev nöjd som alltid när jag går till Sanna. 


Nya kategorier
Armband som gör skillnad, Skönhet

Nu kan ni hitta två nya kategorier i kategorifältet till höger. Skönhet och Armband som gör skillnad. Under skönhet kommer ni finna mycket naglar och fransar och under Armband som gör skillnad kommer ni finna allt som har med dessa armband att göra, beställningar och nya leveranser (om du vill beställa ett armband kan du maila mig på [email protected] eller kommentera här på bloggen). Ni är en del som undrar över vart jag gör mina fransar och jag tänkte ta det här. Jag går fortfarande till Camilla men då hon av privata skäl var tvungen att avboka våra senaste bokningar gick jag till Nicole för påfyllning. Nicole är elev och inte färdig utbildad, hos henne kostar ett nytt set fransar 300 kr. Camilla tar 650 kronor för ett nytt set men än diplomerad. Jag har framkallat ett beroende och vet inte om jag skulle klara mig utan fransarna haha!


eBay
Vardagsliv

Sen Theodor kom till oss går dagarna verkligen på snabbspolning. Det går i ett. Vakna av en hungrig liten, mata, byta blöja och umgås med vänner mellan varven. Bortsett från allt som har med bebis att göra (vilket i princip verkligen är allt) ska jag duscha, gå ut med hunden och äta. Det är en prövning i sig och jag har lärt mig att sköta det mesta med en hand och med bebis på höften. En timme hemma är som max tio minuter. 
Idag började allvaret och Daniel åkte till jobbet strax efter halv sju. Vi passade då på att bjuda över Emelie, Izabella och Viggo för att mysa men vips så hade det gått fyra timmar och parkeringstiden gått ut. Jag älskar verkligen att umgås med dessa tjejer och är så glad över att vi är mammalediga tillsammans alla tre. Inte trodde jag som 13 åring (det var då jag och Izabella började umgås) att det skulle skilja tre veckor mellan våra små och att vi än idag står varandra så nära. 
 
Dit jag ville komma med inlägget var att jag har fått en lektion i eBay av Emelie idag. Det är en hel vetenskap det där och jag har aldrig orkat beställa där i från bara på grund av det. Men nu har jag blivit klokare inom ämnet och ska ta tummen ur och beställa dekoration till dopet. Mer om dopet i ett annat inlägg. eBay har verkligen allt från smycken till kläder till dekoration. Dessutom är det billigt!
Izabella visade även mig hur man gör pompoms och det var inte alls så svårt som jag trodde. Man lär sig något nytt varje dag! Det bästa är att kunna bolla tankar med sina vänner och kläcka nya idéer. 


Bi magnet.
Vardagsliv

Finns det något så irriterande som när bin flockas runt en när man ska äta. Igår kom Evangelina till oss och vi spenderade större delen av dagen åt att jaga bort getingar!! Skämtåsido, vi köpte med oss skagenröra och gjorde skagenmackor och massa gott plock som vi åt hemma hos Daniels pappa. Vi varvade med att svalka oss i poolen och inomhus med acn. 
Nu börjar den kvava temperaturen sjunka och vi kan faktiskt vara utomhus, även Theodor. 

En underbar dag att avsluta semestern med. Iaf för Daniels del. Jag har ju "semester" till nästa augusti :).






Sittdel och ett skratt.
Theodor 3mån-7mån

I natt fick jag sova ut och blev inte väckt förens vid 6 tiden av världens gladaste kille som ville äta frukost. Theodor verkade ha bestämt sig redan innan han slog upp sina stora blå att idag, idag blir en bra dag. När han ätit sig mätt och belåten gick vi upp och la oss på babygymmet i vardagsrummet och jollrade en lång stund. När han vänt sig från mage till rygg och sen blev otålig la jag honom i soffan och "pruttade på magen" och då kom det. Det mest ljuvliga skratt och det finaste leende jag någonsin sett. Och så han skrattade, flera gånger. Mitt hjärta smälte och lyckotårar började rinna. Att se min son skratta och höra det där underbara ljudet som kommer är helt fantastiskt. 
 

Jag har glömt berätta att vi i förra veckan bytte från liggdel till sittdel. Theodor vägrade ligga och vi fick bunkra upp med kuddar bakom ryggen. Det var inte hållbart och vi valde att byta. Gissa om vi har en glad bebis nu, han älskar den nya vagnen. Däremot har vi aldrig fullt sittläge då han sitter/ligger väldigt bra i liggläge. Något som saknas för maximal komfort är en inovidyna. 


Från idé till verkstad
Vardagsliv

Nu susar dagarna förbi. I mitt huvud har jag Theodor och pärlor haha. Jag får påminna mig själv om att det inte är bråttom, vi hinner göra klart armbanden. Både jag och Jenny är bra på att stressa upp oss i onödan. Men det är roligt också. Extra roligt är det med ett mål om att skänka så mycket pengar det bara går till barncancerfonden. Ett armband innebär 20 kronor. 

Ni är många som undrar hur vi kom på idén. Det började som ett pyssel, vi var helt enkelt för rastlösa. Vi klurade länge på vad vi kunde göra för att inte härma någon annan eller vara för lik. Vi vet att det är väldigt många som gör armband men det kan inte bli för mycket när pengarna går till välgörande ändamål. Och med tanke på er respons verkar det vara uppskattat. Ikväll ska vi sätta oss och lägga en tredje beställning då pärlorna redan är slut, igen! Glöm inte att gå med i vår grupp "armband som gör skillnad" på Facebook. 


Två Theodor en bild
Vardagsliv



I oktober väntas min barndomsvän och hennes Tobias få tillökning, en Theodor. Det är så mycket kärlek och känslor på en och samma bild. Lilla Theodor, du är efterlängtad.


Fredagen
Vardagsliv

Nu är sista semesterdagen gjord (bortsett från att det är helg kvar) och på måndag blir jag och Theodor hemma själva och återgår till rutiner, någorlunda iaf. Vi har faktiskt inte så mycket rutiner. Det enda som nästan ser likadant ut varje dag är att Theodor gör nummer två när han vaknat, somnar om efter ca 2 timmars jollrande på morgonen (världens bästa morgonhumör) och lägger sig runt sju för natten. Ja det där lät som ganska mycket rutiner men jag är inte den som håller på eftermiddagsvilan eller klockar precis när han ska äta. Är han hungrig så får han äta och är han trött lägger vi honom. Jag tror att det lönar sig att lyssna på bebis och inte vara allt för hård. 

Vad har vi gjort idag då. Redan vid 09 var jag och Jenny igång med pärlandet. Tråden var slut så vi satte oss i bilen med plattan i mattan och for in till den stora staden på jakt efter mer. Strax innan lunch var vi tillbaka igen och dukade upp en buffé med pärlor. Där satt vi fram till 18. Nu börjar det sina bland pärlorna och vissa bokstäver och färger har tagit slut. I morgon lägger vi vår tredje beställning. 73 armband gjorda och ca lika många kvar (!!). Kvällen tillbringades hemma hos Daniels pappa tillsammans med min pappa, Daniels pappa och farbror, Chriztian och Hasse. Jag och Jenny köpte med oss thaimat och planerade inför morgondagen. 





73.
Armband som gör skillnad

73 armband har vi lyckas pärla ihop och mer ska det bli.

Alla är inte med på bilden.


Två nästan tre
Vardagsliv

Klockan 10 i morse åkte jag och Theodor till Jakobsberg för att träffa Izabella, hennes syster Emelie och lilla ljuvliga Viggo. Mellan Theodor och Viggo skiljer det tre veckor vilket är så roligt. Tänk att få uppleva nästan samma sak med en nära vän. Vi kan dela allt som har med barn att göra, relationer som sätts på prov osv, ja ni förstår. Emelie är gravid i vecka 36 och om hon går i sin systers spår kan hon föda när som. Åh jag får fjärilar i kroppen bara av tanken på vad hon har framför sig. Världens finaste gåva.
Som ni förstår blev det en hel del gravid och barnprat, bebisgos och som alltid massa skratt. Eftersom att Viggo är tre veckor för tidigt född har han alltid varit väldigt liten jämfört med Theodor (som för övrigt alltid har varit väldigt stort haha) så jag blev smått chockad när jag såg hur mycket han har växt. Fina killen. Tänk hur bebisar fungerar och anpassar sig egentligen. Det är så häftigt hur mycket som händer i utvecklingen på bara någon vecka. Theodor var väldigt intresserad av Viggo och fäste blicken samtidigt som han gjorde stora gester medan Viggo inte alls var lika förtjust i Theodor. Tiden springer iväg när man har roligt och när klockan var 14.30 kom vi på oss själva mitt uppe i en konversation att vi inte ätit någon lunch. Jag skulle kunnat stanna i timmar och bara prata om allt mellan himmel och jord men jag hade lovat att åka förbi Jenny så jag passade på att äta med henne och Sabina medan Theodor tog sin korta nap på ca 5 minuter. 
 
Ikväll ska jag lägga mig i ett varmt bad och pumpa (jag måste verkligen få bukt på min mjölkstockning!), äta popcorn & dipp framför en film och lägga mig tidigt. I morgon väntar en ny rolig dag med massa pärlande. 
 
Här var dom inte stora våra små troll, Viggo och Theodor. 
 


Mållös
Armband som gör skillnad

Vart ska jag börja. Ni är underbara, men det vet ni redan. På TVÅ dagar har vi fått in över 100 beställningar. HUNDRA beställningar av er som vill hjälpa till och bidra till barncancerfonden. Jag finner inga ord. Som ni märker blir bloggen lidande då all ledig tid går åt att ta hand om Theodor (såklart) men när han sover passar vi på att anteckna beställningar, sortera pärlor och göra klart era fina armband. Tur att vi är två. Just nu sitter syster min och pärlar för fulla muggar på annat håll medan jag svarar på beställningar i gruppen på facebook. Ni som inte redan är medlemmar, bli det. "Armband som gör skillnad" heter vi där och har över 800 medlemmar. SÅHÄR stort trodde jag inte att det skulle bli, men varför inte egentligen. 
 
Det går bra att lägga en beställning här via bloggen, det du då behöver göra är att skriva i en kommentar vad för text du vill ha, vilken färg på bokstäverna (blå, lila, rosa, röd, gul och grön) och vilken färg på pärlorna runt om (vit, svart, rosa eller blå). Det går även att maila mig på [email protected] eller skriva till oss via facebook gruppen. 


Barncancerfonden
Armband som gör skillnad

Detta fick vi som svar efter ett mail till barncancerfonden där vi berättar lite vad vi tänkt. Det känns fantastiskt att vara med och bidra, tack för att ni också är det! Vi har på bara två dagar fått in över 1000 kronor som oavkortat går direkt till barncancerfonden. 




Älskade barn
Vardagsliv

Daniel har gått och blivit sjuk, igen(!!), så vi packade in oss i bilen och åkte hem till Ida, Jonas och Filippa i Vällingby. Där fick Theodor och Filippa bekanta sig på riktigt medan vi åt lunch. Jag vet inte hur mycket dom förstod men det drogs i tröjor, sparkades en och annan spark, händerna i munnen, jollrade, dregglade och skrattade i massor. Älskade barn. Genom halva lunchen hade dem båda små skrikfest och vi gick omkring med varsin plutt på axeln. Det slår aldrig fel, så fort frukost, lunch eller middag åker fram börjas det. Någon som känner igen sig? 
Vi har haft en urmysig dag och Theodor ligger nu och sover så sött. På senaste tiden har vi lyckats lägga honom för natten runt sju utan protest. Underbart att få egen "vuxentid" och föra en konversation utan att bli störd, trots att det är charmigt i sig. Nu väntas kebab framför en film.









Inväntar leverans
Armband som gör skillnad

Ett stort tack till alla er som har beställt armband! Vi är uppe i närmare 40 stycken nu (om inte fler) och inväntar en ny stor leverans pärlor. Ni kan räkna med att ha era armband tillhands i början på nästa vecka, tills dess pärlar vi på. Vi kommer att meddela var och en angående just ert/era armband. 
Bättre och fler bilder kommer på de olika färgerna och storlekarna. 
Hoppas ni alla ska bli nöjda och glöm inte, det är tack vare er vi kan bidra med skillnad!

Det är några som har undrat hur den blå pärlan ser ut. Tills bättre bilder är tagna får ni en halvrisig bild på ett blått V.




Armband som gör skillnad
Armband som gör skillnad

Ingen kan göra allt men alla kan göra något är ett vanligt talesätt i dagens Sverige. Jag och min syster har bestämt oss för att ta det på allvar och bidra med något som faktiskt kan förändra. För varje armband vi säljer går 20 kronor oavkortat till barncancerfonden. Det är viktigt att engagera sig och alla gåvor är lika viktiga!


Ett armband kostar 40kr och går att få i färgerna vitt, rosa, blått och svart med valfri text i valfri färg. Bokstäverna finns i färgerna rosa, lila, grön, röd, blå och gul. 


Tack för din hjälp! 





Champagne(korkar)
Hem/inredning




Samlarprojekt. Fylla en vas med korkar. Det har tagit mig något år att komma såhär långt, dags att börja dricka mer champagne haha (skämtåsido).


Finner ingen ork
Vardagsliv

Den här dumma mjölkstockningen gör mig helt orklös. Jag har sovit fruktansvärt dåligt i natt igen (tror inte jag har sovit en hyfsad natt på snart två veckor) och kroppen värker och ömmar. Jag har fått ont i både hals och öron så jag misstänker att en förkylning är inblandad också. Hur lång tid kan en mjölkstockning hålla i sig? På torsdag köper jag en elektrisk bröstpump och hoppas den gör susen. 
Igår kväll kom bästa Lisette och Louise över med min favoritglass mango sorbet. Precis vad jag och min kropp behövde, kärlek från en vän och glass. Jag stoppade ner skeden direkt i paketet och började äta framför Lotta på Liseberg. 
Någon internet shopping blev det inte, datorn dog och jag orkade verkligen inte hämta laddaren. 
Oj vilket deppigt inlägg men det är precis så jag känner mig just nu. 


FYND.
Vardagsliv


Carolina gynnings bok ego girl, kriminalromanen märkta för livet, en kofta till mig och den bedårande bebis kappan här ovan blev mina för hela 70 riksdaler. Det är nästan löjligt hur billigt jag kom undan. Trots att vi inte har en dotter kunde jag inte låta kappan hänga kvar. Ist kommer den få flytta in i lilla filippas garderob. 


Mjölkstockning nr.2
Theodors förlossning / Efter förlossningen

Hej fina bloggläsare, 
Ursäkta den dåliga uppdateringen men enda sen igår kväll har jag varit helt sänkt. Jag visste att det inte var någon bra idé att åka till Sandhamn utan bröstpump men inte trodde jag att några timmar skulle göra SÅ stor skillnad. Dessutom hade jag på mig en bygelbh vilket jag nu i efterhand kan tycka var lite osmart. Men återigen, jag visste inte att några timmar kunde påverka så mycket. Jag har slutat med bh helt och använder bara bikini eller linnen där ingen bh behövs. Vi var iofs borta i närmare nio timmar och jag var vid några tillfällen tvungen att gå in på toaletten för att handpumpa, inte så glamouröst kanske haha. Igår kväll blommade febern ut men det var inget som inte alvedon kunde hantera. Idag har det varit värre. Daniel fick ta Theodor i morse och när jag samlat kraft åkte vi hem från landet och jag bosatte mig i badet. Det sägs att en varm dusch/bad mjukar upp brösten och att man ska massera på knölarna. Det är ungefär det enda jag har gjort under min vakna tid. Theodor är inte alls så förtjust i att amma på det drabbade bröstet och jag får istället försöka pumpa. Överallt läser jag amma, amma, amma så mycket det går. MEN VAD GÖR MAN OM MAN HAR EN OTÅLIG LITEN SOM INTE VILL AMMA? Åå jag blir galen på denna mjölkstockning som efter den förra stockningen tycks gilla mina bröst och uppstå så fort jag nämner ämnet. Tillfällig status: hög feber - rödflammigt bröst- ömma knölar & ett humör som inte är på topp. 
 
Jag har precis nattat Theodor och väntar på att alvedonen ska börja verka så att min egentid kan börja. Jag är i stort behov av nya underkläder så lite internet shopping skulle inte skada. Daniel är över och firar grannen som fyller år med en öl. 


Sandhamns Värdshus.
Vardagsliv

Större delen av vistelsen på Sandhamn tillbringade vi på Sandhamns Värdshus. Vi åt, drack och hade det allmänt trevligt vid vattnet. En obligatorisk räkmacka som smakade gudomligt tillsammans med ett glass vitt, det slår aldrig fel. Min tidigare bild av Sandhamn var inte densamma som vi fick uppleva. Det var vackert med fina stränder och mysiga promenadsträckor, hamnen ska vi inte tala om men trots det hade jag föreställt mig något annat. Lite mer i stil med Gotland om ni förstår vad jag menar. Människor överallt, restauranger/uteserveringar i mängder och båtar som spelade hög musik. Den säsongen var nog förbi och hade vi kommit lite tidigare på sommaren kanske det hade varit precis så. Men det gjorde inte oss någonting. Dit kommer jag att åka fler gånger.

Bilder från Sandhamn.











Blixten slog ner
Vardagsliv

Okej jag trodde inte jag var rädd för blixt och åska, visst tycker jag att det är obehagligt men inatt var jag nära till tårar. En allmänt trött mamma sedan tidigare såg fram emot en natt med mycket sömn och barnvakt på morgonen om mini skulle göra morgon tidigt (det gäller att passa på när mormor mer än gärna umgås med sitt barnbarn). Så fel det blev, Theodor sov en av sina bättre nätter medan jag, Daniel och två hundar låg klarvakna med uppspärrade ögon. Här på landet sover vi tätt och det blir lätt varmt så att ha fönstret öppet är självklart. Till en början var det rätt mysigt att ligga och lyssna till regnet och åskan men när åskan successivt kom närmare och det lät som om att den befann sig inuti mitt huvud och blixten slog ner hos grannen (!!) var det inte lika mysigt längre. Ni läste rätt, bara några hus bort slog den ner och vi som var vakna (det var helt omöjligt att sova) såg hur hela tomten lös upp, det knäppte till och sen kom braket. Jag erkänner, jag var livrädd! 

Helt slut efter en dag på olika loppmarknader ska jag nu hem och soova! Mitt huvud sprängs snart av huvudvärk och kroppen svarar inte. Värmen gör inte saken lättare.




Premiär på Sandhamn
Vardagsliv

En vacker dag, bästa sällskapet och en fin uteservering är vad som fått denna dag perfekt. Klockan 11.40 tog jag, Daniel, Jenny och Jonathan vaxholmsbåten från Vinterhamn i Stavsnäs ut till Sandhamn. Solen lös med sin närvaro medan vi utforskade ön, satt på ett berg och tittade på båtar. Att jag aldrig tidigare varit på Sandhamn är för mig en gåta. Vi som, så länge jag kan minnas, har befunnit oss ca 30 minuter båtväg härifrån. 

Theodor har spenderat dagen med sin mormor och det är första gången han har varit med någon annan än mig eller Daniel i flera timmar. En stor prövning för mig. Mitt mammahjärta skriker efter bebis nu trots att jag vet hur bra han har det. Mamma har uppdaterat oss med sms, mms och filmer på begäran. Jag vet inte om jag skulle vara redo att spendera natten utan Theodor men att få egentid under dagen var välbehövt. 

Snart är vi tillbaka i stugan och jag kommer pussa ihjäl mitt lilla hjärta. 







Mot Sandhamn
Vardagsliv





Juli månad
Vardagsliv


Vi kliver nu in i augusti och lämnar juli månad för i år. Det har varit en fantastisk semestermånad med mycket sol, bad och värme. Precis som det ska vara. Det har även hänt väldigt mycket positivt både inom familjen men också runtomkring. Theodor har blivit en riktig pratkvar och vill numera vara med på allting som händer, han älskar att bada och är långt ifrån en badkruka. Sena grillkvällar har det också blivit mycket av. Jag har umgåtts med dom som står mig närmast och delat många skratt. Nu blickar vi framåt och hoppas på ett minst lika fantastiskt augusti. Vi firar in månaden med att spendera helgen ute på mitt landställe och åker över till Sandhamn för en dagsutflykt med min syster och hennes pojkvän Jonathan. 


Plagg kvar
Vardagsliv

Ni glömmer väl inte att kika in på min bloppis, den finner ni HÄR! Om ni har några frågor, undrar över något plagg eller vill att jag ska skicka bild på hur det ser ut på kan ni maila mig på [email protected] eller lämna en kommentar. Om några dagar tänkte jag fylla på bloppisen med några nya fina plagg + skor. Happy shopping!