Miss Universe Sweden 2013 Final Video
Miss Universe Sweden 2013



Pysslig
Hem/inredning

Igår var vi förbi rusta efter leklandet och jag fick med mig lite provbitar av olika fina tapeter så när jag kom hem kunde jag inte låta bli att klä in en konservburk vi hade hemma. Tur att jag hade kvar den för jag är alltid snabb med att slänga saker. Hädanefter ska jag spara på konservburkar i alla tänkbara storlekar och klä in dom i fina tapeter/presentpapper (eller vad jag nu kan tänkas komma över) och plantera små blommor eller örter i.



I morgon ska jag och Susanne till Kistamässan där det skall hållas en jättestor loppis! Jag är taggad till tusen på att hitta några riktiga fynd som jag eventuellt kan göra om :)


Vinkväll med Coca Cola
Vardagsliv

God morgon vänner ♡
Har ni sovit gott? Jag har sovit som en prinsessa trots att det blir lite trångt när alla fyra ligger i sängen =) 
Igår åt jag, Isabell & Victoria middag hemma hos Isabell och det var super mysigt med en tjejkväll medan killarna hade den obligatoriska torsdagsbiran hemma hos oss. Vi åt toast skagen till förrätt, lax i hummersås med hemmagjord potatismos till varmrätt och sen blev det en hel del chips, vin och coca cola (jag känner att jag inte längre behöver poängtera att jag inte drack något vin, det hoppas jag att ni förstår) medan vi pratade om allt som killarna är glada att dom slipper lyssna på haha. Både Melody och Sebastian var med och det är så härligt på något sätt att se hur det kämpas med att få dom små att somna utan att väcka varandra, hur dom blir övertrötta och inget längre passar, jag längtar så mycket tills jag också står där och kämpar med min egen! Tur att jag har vänner som går igenom samma sak och som kommer förstå mig när jag vill slita av mig håret ;) 

Idag ska jag åka och lämna Tonic när Daniel kommer hem och sen sa vi att vi bara skulle mysa och ta det lugnt här hemma. Barnrummet är redo för målning men jag får se om jag tar tag i det idag eller i morgon.

När det inte finns någon hiss att ta upp barnvagnen i tar man det bästa man har hemma och igår blev Melodys dockvagn ett perfekt hjälpmedel för att få lille Sebastian att somna 



"A good friend listens to your adventures. A best friend makes them with you."
Vardagsliv







Mobiluppdatering från leklandet
Vardagsliv








Stortjejerna får vi inte se mycket av förutom vid lunch och fikadax :)


Nu rockar vi leklandet Andys
Vardagsliv

 
Jag och Isabell tar på oss rollen som lektanter och åker till leklandet i Barkarby. Sportlovs vecka lär innebära fullproppat med barn =)
 


Har ni sett så långa tulpaner?
Vardagsliv

På riktigt, hur långa kan tulpaner bli haha? Jag har klippt dom två gånger på längden men dom fortsätter att växa! Onödigt vetande ツ





Fika tisdag
Vardagsliv

Vart tog tiden vägen? Klockan är redan 15.30 och jag som trodde det var dags för lunch, snarare dags att förbereda för middag. Idag kunde jag inte somna om när Daniel åkte iväg till jobbet strax efter halv 7 så jag kollade på några avsnitt av "Orange is the new black" innan jag och hundarna tog en första kissrunda och sen slog klockan frukost. Två smörgåsar med ägg & kaviar och ett stort glas apelsinjuice slank ner utan problem ;).
Linn var här en stund på dagen på en långfika och massa prat. Nu när väldigt många av mina vänner här i Kungsängen har barn eller bebisar är det oftast jag som kommer till dom (blir lättare så när leksaker m.m. redan finns på plats) så det var lite roligt att få bjuda henne på fika hemma hos oss :)
Tror ni inte Daniel kommer hem från jobbet och överraskar mig med en stor Marabou chokladkaka med smak av oreokakor! Världens lyckligaste tjej :).
 
Nu ska jag söka efter en hundpsykolog på nätet. Inte han jag hade hos mig tidigare för den metoden fungerade inte alls för oss. Det bästa vore om jag hittade någon som jag och Måns kunde träffa typ en gång i veckan som följer oss och ser så att vi gör framsteg. Jag blir galen på att han skäller när vi går förbi andra hundar!


Baka en kaka
Vardagsliv

Brysselkakor ca 50 stycken små kakor
Du behöver:
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200g smör/margarin
Garnering:
strösocker + karamellfärg
 
Blanda samman ingridienserna i en bunke tills det blir en deg. Dela smöret i små bitar så blir det lättare att blanda allt. 

Lägg så mycket socker du vill använda till garnering i en fryspåse och häll i karamellfärg. Skaka om tills sockret är färgat. Till en dl socker behövs ca 1 tsk karamellfärg. Häll ut det färgade sockret på en plåt och rulla degen i "stavar" som ska vara ca 4 cm i diameter i sockret.
Lägg in degen i kylen i ca 10 minuter. 

Skiva upp rullarna i små skivor och lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Du kan behöva trycka ut degen liten så att kakorna får den storlek du önskar. Sätt på ugnen på 175 grader och låt kakorna gräddas mitt i ugnen i ca 10 minuter. De ska inte få allt för mycket färg utan ska fortfarande vara vita.
Voila!


Chocolate chip ca 50 stycken
Du behöver:
En burk som innehåller alla ingridienser (fick den i present av mamma) 
2 ägg
200g smält smör/margarin
Om du inte har en färdig burk står ingridienserna på en fusklapp på baksidan av burken.
 



Riktigt goda kakor perfekt till fikat!


Sollentuna tingsrätt
Vardagsliv

Hejåhå :) Vilken fullspäckad händelserik dag det har varit. Från att vi slog upp ögonen vid 8 har det varit full rulle. Daniels pappa plingade på strax innan 8 och lämnade dom stora paketen som levererats hem till honom (när vi beställer större varor tar vi alltid leveransen hem till honom eftersom att han bor i hus). I dom var babyskyddet som vi beställt, en skötväska & en digital termometer till bebis.
Frukost, en promenad med hundarna och en vända till coop för att köpa ingridienser till dagens bak. Fyra plåtar med kakor har jag och Felicia bakat och dom blev riktigt goda ;). Däremot blev dom inte lika snygga som på receptet men det är ändå lite charmigt. Jag lägger upp bilder och recept lite senare. Klockan 12.45 tog vi bussen upp till centrum och hem till Isabell för pannkakslunch och sen var det stress iväg till sollentuna tingsrätt. Isabell, jag, Melody, Felicia & Isabells lillasyster Emelie pressade in oss i bilen som en riktig tajkonfamilj haha.
I somras var Isabell vittne åt en hemsk familjehändelse, jag vill inte gå in på detaljer men hon skulle iaf befinna sig i sollentuna tingsrätt 14.20 och medan hon var där inne åkte jag och kidsen till en lekpark. Nu är jag alldeles strax hemma och ska ut på en långis med hundarna och se om jag kan hitta lite videungkvistar. Jag verkligen älskar videung och tycker det är såå fint att ha i en stor vas! :)
 
 Berättade jag förresten att jag åt lunch med Izabella igår? Jag är så glad att vi ska ha barn nästan samtidigt, det skiljer bara 5 veckor mellan oss. Vi kan dela alla tips och prata om funderingar som dagligen dyker upp :).Visste ni att vi har känt varandra i närmare 9 år! Helt sjukt vad tiden går fort och nu står vi båda här med våra fina magar 


Spännande att bli väckt med paket
Vardagsliv




Skumbad ツ
Vardagsliv

 
 
 
 
Min lillasyster Felicia har sportlov och är här över natten. Vi äter massa godis & chips och badar skumbad  ☆


145 fantastiska slag ♥
Min första graviditet

Det var så skönt att vara hos barnmorskan idag. Dels för att min barnmorska är urgullig och verkligen lyssnar om det är något jag vill ta upp och dels för att allt såg alldeles perfekt ut. Jag har flera gånger under graviditeten fått höra hur liten min mage är och ibland börjar jag fundera på om allt växer som det ska där inne men jag kunde inte ligga bättre till på min kurva. Sf måttet låg på 30 och allt har växt precis som det ska, älskade bebis! Hjärtat slog 145 slag i minuten och huvudet låg långt ner sa hon. Inte undra på att jag känner sånt tryck då och då :). Hon ville inte säga att bebis fixerat sig helt men h*n låg väldigt bra. Rygg och rumpa ligger på vänster sida och har gjort det ett tag. Nu får jag vänta i två veckor innan jag får höra litens hjärta slå så fint igen ♥


Ordning & reda
Hem/inredning, Vardagsliv

Strukturerat-var sak har sin plats-ordning & reda-städat är jag i ett nötskal.
 











Vardagslyx
Min första graviditet

Tänk att jag har äran att varje dag få känna hur vår bebis buffar & bökar inne i magen. Det är så lyxigt att ligga i sängen innan vi ska somna och se hur liten vrider och vänder på sig och det allra bästa är när Daniel lägger handen på magen och känner rörelser. Tänk vad häftigt hur kroppen kan anpassa sig, jag menar det gror en liten människa inne i mig och jag mår ändå så pass bra som jag gör. Det är världens häftigaste känsla och jag är så glad att jag turen som får bära på just denna lilla skatt ♥ Jag känner verkligen ett sånt lyckorus och längtar mer än någonsin tills vi blir en fullbordad familj! 
 
 
 


OS är äntligen över
Vardagsliv

Godmorgon bloggen :) Inatt har jag sovit jätte bra bortsett från halvknasiga drömmar och ryggont. Jag vaknar flera gånger på nätterna antingen för att gå upp och kissa eller för att ändra sovposition men inatt hände det bara en gång, så skönt!
Igår hade jag en jätte mysig dag som började med serietittande (alltså jag är käär!) medan Daniel spacklade och slipade inne i barnrummet, en promenad (som tyvärr inte blev så lång som vi tänkt då det blåste ganska mycket) hem till Daniels pappa där hockeyn var i full gång. Jag är inte speciellt hockey intresserad men självklart är det tråkigt att Sverige förlorade men jag njöt av sällskapet och av dom goda hamburgare Johnne grillade :). Efter hockeyn åkte jag och Linn till IKEA och strosade omkring. Vi tog en mysig fika och jag fick med mig både "bra att ha" och "vill ha" saker haha. Daniel tycker alltid jag handlar massa onödigt men jag älskar att fixa & dona.  
Som avslut på kvällen hade vi en mysig Tacomiddag framför en jätte bra film som jag dessvärre glömt namnet på haha. Så typiskt mig! 
 
Förlåt om jag gör vissa upprörda nu men guuud vad skönt det är att OS äntligen är över!! Trean är min favorit kanal och alla mina favorit pogram går där och under dessa OS veckor har det från tidig morgon till sen kväll bara varit sport och inget annat..jag gillar stämningen som blir när Sverige är med och tar guld och det är inte så att jag tycker illa om själva OS men i mina ögon kan det bli lite överdrivet. Nu har iaf allt återgått till det vanliga och ingen är gladare än jag :)


Söndagsmorgon
Vardagsliv

Så var vi här igen, helgens sista dag och i morgon har jag en hel arbetsvecka på mig att längta tills nästa helg. Även fast jag går hemma på veckodagarna längtar jag till helgerna då Daniel också får vara hemma. Tur är väl det att jag har niohundraelva saker inplanerade och sånt som måste göras. Jag hinner knappt blinka så är dagarna förbi =) 

Igår kväll åkte jag, Daniel & Chriztian upp till centrum för att mätta våra magar och jag lyxade till det med både förrätt och varmrätt (a). Efter ett tag kom Frida och Marcus förbi och vi fick avundas deras berättelse om Mexico resan. Jag är verkligen så sugen på att åka utomlands varje vinter och göra det till en tradition! Jag förstår egentligen inte varför vi alltid åker utomlands på sommaren och stannar hemma i Sverige under den gråaste perioden på året..Daniel är nog beredd att hålla med mig där så vi får se hur det blir till nästa vinter. Det enda negativa med att åka på vintern är att det blir en sån lång flygning om man vill komma till varma länder såsom tex. Thailand & Mexico. 

Nu ska jag kolla lite på "orange is the new black" innan jag tar mig själv i kragen ;)


MK bracelet
Vardagsliv







Påväg till centrum för middag ツ
Vardagsliv



Blir nog middag på Alexandra, pizza för Daniel och pasta för mig =)


Graviditetsvecka 32
Min första graviditet

Idag är en ny vecka för oss. Mina veckor har under dom senaste månaderna börjat på lördagar istället för på måndagar som för dom flesta andra. Tidigare bytte vi graviditetsvecka på torsdagar men vi blev framflyttade två dagar på RUL och nu är lördagar den dagen jag längtar till ♡ 





Idag går vi in i vecka 32 och det återstår förhoppningsvis bara 8 veckor tills vi får träffa bebis i magen. Bilderna är tagna alldeles nyss och jag tycker inte det har hänt så mycket med magens storlek jämfört med förra veckan men det märker vi på måndag då jag har tid hos BM.


Orange is the new black
Vardagsliv

Jag har flera gånger varit nära att börja följa serien "Orange is the new black" på Netflix. Daniel tjatar på mig att jag måste börja följa någon serie (jag tror det är för att han lättare ska komma undan med att spela haha) och idag efter en timmes promenad kände jag att jag var tvungen att ge serien en chans när det inte finns något annat på tv. Jag har bara hört gott om den och redan efter första avsnittet är jag fast =) Hoppas den fortsätter lika bra hela tiden och inte blir för "tjatig" som många andra serier kan bli.

Även i dag fick vi se en skymt av solen och varmt var det också. Vid flera tillfällen åkte jackan av och det ni, det var längesen =) Jag, Daniel & Måns passade på att ta en promenad när solen var framme och lagom tills vi kom hem var den borta. Ikväll ska vi ut och äta middag och sen blir det melodifestivalen men tills dess blir det soffhäng framför kvinnofängelse ツ




Inga ursäkter
Vardagsliv

Det finns många fördelar med att ha hund men en viktig fördel är helt klart att det inte finns några ursäkter till att komma ut flera gånger om dagen och få en nypa frisk luft. Visst att man inte behöver ta fem långpromenader i spöregn men även om det regnar behöver kroppen få i sig en daglig dos av den friska luften vilket man får av en kissrunda runt huset. Sen är det verkligen hur härligt som helst att ta en långpromenad när solen smyger sig på och fåglarna kvittrar, speciellt en vårig morgon då det kan vara sådär svalt och friskt i luften, klarblå himmel och strålande sol :)!
Ordspråket "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" stämmer faktiskt ganska bra trots att jag inte har några bra skor alls och en dag som denna med regnblandad snö blir jag blöt om fötterna så fort jag kommer utanför porten..jag tänker varje gång jag är i en skoaffär att jag skulle behöva ett par ordentliga kängor som passar en långpromenad en vinterdag, men det slutar alltid med att jag kollar på några snygga klackar ist. Nu såhär i sluttampen av vintern kan jag tycka att det känns onödigt att köpa nya skor för tusenlappar men tills nästa vinter ska jag definitivt ha ett par rejäla kängor :)


Hem & inredning
Hem/inredning, Vardagsliv

God morgon fredag ♥ 
Jag har precis suttit i kö (igen) till försäkringskassan för att reda ut min sjukpenningsgrundande inkomst. En hel djungel det där och det ska inte vara lätt. En stor tallrik havregrynsgröt med banan fick bli min frukost och nu sitter jag och suktar bland inredning i alla dess slag. Jag måste verkligen åka till mio och kolla deras vårnyheter och till Ikea och köpa glasburkar. Lite blommor skulle jag också behöva handla hem!
Den här fotöljen var lite to die for!




Tjejkväll
Vardagsliv

Vilken underbar kväll jag haft! På dagen slappade jag och Tonic välförtjänt i soffan efter en timmes promenad i snön. Alltså jag blev helt chockad när jag klev upp och det var alldeles vitt på marken, och det var inte lite heller! Som tur är har det mesta smält bort men det känns som att vi är tillbaka på ruta ett..slask och grått. Jag som blev så glad över det våriga vädret men jag kunde nästan gissa att det var för bra för att vara sant! Men å andra sidan är det bara februari. Iaf så åkte jag hem till Linn vid fem tiden där även Anna och Victoria var. Linn hade bjudit in på sushikväll och sushin skulle göras för hand. Jag har aldrig någonsin gjort hemmagjord sushi eller ätit det för den delen men eftersom att det är en av mina favorit rätter var det extra kul :D ! God mat, massa bebis mys & prat om allt mellan himmel och jord gjorde min kväll. Nu ligger vi till sängs redo för morgondagen ;).
 





Båda vovvarna ligger och myser med oss i sängen!




Dagens detalj
Hem/inredning, Vardagsliv

Vi har väldigt mycket svart & vitt här hemma så igår när jag och Izabella var och shoppade tyckte jag att lite ljusa mjuka färger skulle passa in i köket och dessa underlägg fick bidra med ljusgrått. Det kändes genast som en stor förändring från dom svarta vi hade innan. Känslan blir mer "varm" och hemtrevlig när man inte bara använder sig av svart & vitt då det kan klassas som "hårt". Men jag bara älskar kontrasten mellan svart & vitt och i det stora hela håller vi oss till det. 
Köpta på IN&FINN för 15kr/st


 


D Y M O
Hem/inredning, Vardagsliv








Mamma älskar dig ♡
Min första graviditet





En dag på stan
Vardagsliv

Hej vänner! ;)
 
Ursäkta dagens frånvaro här i bloggen men jag har haft en kanon dag och mina tankar har varit på något helt annat än datorskrivande. Idag åkte jag också Izabella till Karlberg och tog en liten promenad till Fridhemsplan. Där åt vi en god buffélunch & fika på det och sen strosade vi omkring i inredningsbutiker och barnaffärer, himmelriket just nu! Jag var ute på jakt efter en skötväska och lite annat smått och gott till bebis och Izabellas mamma jobbar i en barnbutik på Fridhemsplan så vi passade på att gå dit och prata om allt som har med förberedelser att göra (materiella ting). Hon är så rolig och söt hennes mamma! Jag fick med mig en ligginsats till badbalja/badkar, strumpor, skor, madrassunderlägg både till vagnen och sängen, en kudde som motverkar platthuvud och en drös andra saker.
I inredningsväg fick jag med mig en jätte fin flaska som jag har hällt olivolja i och en FANTASTISK dymo maskin :D. Den kommer jag använda i massor och skriva ut små lappar att sätta på alla möjliga små burkar (som jag måste köpa nu haha). Oljeflaskan fick sig en lapp direkt och det blev skitbra! Lägger upp bilder i morgon. Jag fick också med mig nya bordsunderlägg i härlig grå nyans. Håll utkik för bilder!
 
Nu ligger hundarna och karln min och väntar på mig i sängen, dags att göra dom sällskap!


Begär deluxe
Vardagsliv

Chriztian kom hit direkt efter jobbet för att hjälpa Daniel med att såga ut något på garderoben inne i barnrummet. Daniel håller på att bygga in en egen garderob/städ/verktygsskrubb med skjutdörrar så att vi kan förvara dammsugaren, skurhinken och hans verktyg på ett snyggt sätt. Det var redan som gjort för att en garderob skulle stå där när vi flyttade in så nu blir det snyggt med skjutdörrar som är jäms med väggen. Vi kommer att sätta dörrstopp (när det är dags att barnsäkra lägenheten) där så att liten inte kan öppna garderoben och riva ut några verktyg. Men Daniel har en stor verktygstavla som ska hänga på väggen inne i garderoben där alla verktyg kommer att hänga snyggt och prydligt så lillen kommer inte nå upp till dom iaf. 
 
Medan grabbarna höll på inne i rummet med garderoben kokade jag ihop chili con carne med ris och bröd. Det sätt väldigt fint med mat i magen men nu känner jag mig sprängfärdig för bebis har valt att lägga sig precis under revbenen och trycker på. Något jag däremot bara MÅSTE ha just nu är Coca Cola. Jag brukar nästan aldrig bli sugen på det men nu känner jag ett sånt begär efter ett glas Cola. Tur har väl jag som lyckades övertala Daniel och Chriztian att åka till Coop och köpa det till mig (Chriztian ville faktiskt också ha haha). Så nu ska vi dricka Cola i mängder och kolla på film :).
 
 


Ny design
Vardagsliv

Inom en snar framtid kommer bloggen att få ett helt nytt utseende och en ny design. Min design jag har nu är väldigt tråkig och fungerar inte alls som den ska. Menyn som ska vara på vänster sida under min presentation där ni ska kunna se mina senaste samt äldre inlägg osv är borta och kommer bara fram när man går in på "kommentera inlägg" . Tjejen som ska hjälpa mig verkar vara väldigt duktig och kunnig inom kodning osv så jag är väldigt förväntansfull på resultatet. Ny header, ny design, nya färger, ny kodning och en fungerande meny :). Det kommer bli så bra, can't wait! Men det går tyvärr inte över en natt även fast jag gärna skulle önska det (kan knappt vänta haha) men inom 1-3 veckor ska den vara klar. 
 
Nu ligger hundarna och jag och myser i soffan medan jag pratar med min syster i telefon som har problem med en bilhandlare hon handlade sin bil ifrån för mindre än en månad sen. Bilen hon köpte var inte i det skick han utlovade och på bara en vecka dök fyra stora fel upp och nu har ytterligare ett fel uppstått. Bilhandlaren vill inte stå för detta och vi har varit i kontakt med en konsumentrådgivare som förklarat vad det är som gäller vid sådana affärer och Jenny ska inte stå för några reparationskonstnader av ursprungliga fel. Hon har även rätt till att häva köpet men han verkar vara lite bakom flötet..!


Playdate
Vardagsliv

På med lurarna, knyt löparskorna & ta med hundarna ut i skogen för en timmes promenad är vad jag ska göra. Solen skiner även idag och det måste jag ta vara på :)











Favoriter ♡
Vardagsliv












Årets första vårdag
Vardagsliv

Jag vill inte ta ut allt för stor lycka i förväg men idag är det verkligen VÅR. Kanske till och med årets första vårdag, dock är det bara mitten av februari så risken finns att vi går tillbaka till vintern och snö igen. Men idag spelar det verkligen ingen roll, det är strålande sol ute och lite sol kan verkligen betyda allt gällande humöret. Idag har jag njutit till fullo och varit ute på en timmes promenad med hundarna med solen i ögonen och hört fåglarna kvittra. Är det bara jag eller blir alla även lite trevligare av solen? Varje person jag mött ute på promenaden har hälsat så glatt :) 
 
När Daniel kommer hem ska vi åka hem till hans farmor och farfar, vi är nog lata idag och köper med oss middag från donken haha. Sen funderar jag på ytterligare en långpromenad så att mestadelen av dagen spenderas ute! Juste nu är det "bara" spackling, måling och att sockla barnrummet som är kvar innan jag äntligen kan få inreda det :)


Spring feelings
Vardagsliv

Vilken morgon, vilken dag, vilket väder :) Inte ett moln och solen skiner som aldrig förr på väldigt länge. Jenny följde med mig i morse till Sundbyberg för att äta lunch på en mysig sushirestaurang och hämta Tonic. Men innan vi åkte satt vi och kollade på en hemsida som jag hittade igår som har världens finaste sommarkläder. Måste beställa därifrån pronto! Nu är jag iaf på ett superglatt humör och känner verkligen hur det kliar i benen efter en lång promenad i solen. Jag tror det blir ett varv på spåret :).
Idag verkar Måns inte alls lika osäker. Han sprang fram till Tonic direkt och bjöd in honom till lek. Vart Tonic än går ska Måns också gå. Så söta!


Fem generationer
Vardagsliv

Mötet med hundarna igår gick väldigt bra. Måns skällde i kanske två minuter och var lite osäker men det gick över efter ett tag. Så idag åker jag och hämtar Tonic och har honom hemma hos oss i några dagar, det blir jätte bra hundträning för Måns! 
Efteråt åkte jag, pappa och min andra farbror Johan och hälsade på min gammelfarmor som tyvärr har fått hjärtsvikt och hamnat på sjukhus :( Hon är på bättringsvägen och förhoppningsvis får hon komma hem redan i veckan. Det är så roligt att lyssna på när äldre personer pratar, min gammelfarmor är väldigt pratglad och pratar på om allt och inget men framförallt så är hon envis. Har hon bestämt sig för en sak så är det så och jag kan inte annat än att le när jag ser vilken kämparglöd hon har. Tänk när bebis kommer blir hon gammel gammelfarmor och familjen Lundqvist kommer ha fem generationer. Både på min mamma och min pappas sida kommer vi vara fem generationer då både min gammelfarmor och gammelmorfar fortfarande är vid liv  En familjebild kommer garanteras att tas! :)


Håll tummarna
Vardagsliv

Nu ska jag bege mig till Sundbyberg och möta upp min farbror och Tonic. Det är hans hund som jag är dagmatte åt och vi ska se om Måns och Tonci går ihop.
Vi har väldigt länge haft problem med att Måns skäller på andra hundar och vi har till och med haft en hundpsykolog hemma för att få hjälp, utan resultat tyvärr..När Måns var liten gick jag hundkurser med honom för att lära mig mer men desto äldre han blev desto skälligare blev han och till slut fick vi inte vara med i gruppen längre (!) För att han "störde" dom andra hundarna. Väldigt flummigt måste jag säga eftersom att det var en av anledningarna till att vi var med där från början. Men jag har blivit tipsad om en annan kurs som inte alls ska ha några särskillda regler för skälliga hundar eftersom att det är ett av dom vanligaste problemen och det folk ofta söker hjälp för.
Måns har inga som helst problem med att leka med andra hundar eller så utan det är när man går förbi i koppel på gatan som han spårar ur. Det nästan svartnar för ögonen på honom och han skäller nonstop. Han har aldrig visat tänderna eller ens morrat åt någon så jag tvivlar på att han är aggressiv. Jag litar på honom till hundra procent men han litar nog inte på mig vid just hundmöten. Jag vet inte vad jag gör för fel och det är därför jag sökt hjälp. Så fort han får hälsa på den andra hunden blir han hur lugn som helst. Men vem vill låta sin hund hälsa på en skällande hund? Vi tränar varje dag på hundmöten och nu för tiden har jag alltid godis med mig för att hinna belöna så fort han blir tyst i en hundradel och tillslut blir han helt tyst. Det bästa är när jag bestämmer ett hundmöte med en kompis som vet att Måns skäller och är beredd på hans utbrott haha! 
Så uppdraget idag är att han och Tonic ska gå ihop så att jag kan ha Tonic hos mig. Det vore otroligt bra för Måns också då stora hundar är hans största problem/rädsla. Alla hundar som är mindra än Måns (vilket inte är många) är det inga som helst problem med.
Så nu håller vi tummarna för att Måns och Tonic accepterar varandra!
 
Min lilla vilding =)
 
 


Dagens mage
Min första graviditet, Vardagsliv

Vecka 31 (30+1)


Igår fick jag en så häftig film på när bebis rörde sig. Jag låg på sidan och man kunde verkligen se hur foten/handen tryckte ut och jag lyckades få det på film, lycka! Många säger att i början och i slutet på graviditeten går tiden oerhört sakta. Jag kan verkligen skriva under på det jag med. Först räknar man dagar, timmar och minuter för att komma förbi den magiska veckan 12 och efter det går tiden någorlunda snabbt, man börjar slappna av mer och njuta men nu i sluttampen gör jag inte annat än att längta tills bebis kommer. Låt dessa veckor gå fort♥


Mitt bord är klart ツ
Hem/inredning, Vardagsliv

Steg 1. Köp böcker på en loppis eller secondhand butik. Det blir väldigt dyrt att köpa såhär stora och tjocka böcker i butik. Mina kostade totalt 160 kr.
 
Steg 2. Ta bort (om det finns) det glansiga överdraget på böckerna.
 
Steg 3. Limma ihop böckerna såsom du vill ha dom. 
 
Steg 4. Måla, måla & måla. Jag fick måla tre lager för att täcka all färg på böckerna sen fick jag slipa ner färg som runnit lite och måla ytterligare en gång. 
Steg 5. Skruva fast fyra små hjul under, jag köpte 4-pack på IKEA för 29 kr. FÄRDIGT!:)





Ny hårfärg?
Vardagsliv

Nu sitter jag lite i valet och kvalet. Mitt hår skriker efter omvårdnad och jag måste se till att boka en frisörtid hos Lisette snarast. Dock har jag beslutsångest! Ska jag ljusa upp mitt hår igen, eller ska jag kanske färga hela håret ljusbrunt? Eller varför inte blont med askiga slingor? Eller "platinablont? Det måste klippas också, ska jag klippa det lite kortare eller bara köra på topparna..? Hjälp någon :)
 
Mitt hår genom åren
 
Mörkbrunt
(väldigt gamla bilder som ni ser)
Brunt
Mörkblont
 
Askblond
 
 
Ljusblond/platina 
Blond
Ombre
 
Vad tycker ni?


15 februari 2014
Vardagsliv

Igår på alla ♥ dag hade vi det jätte mysigt till en början. Vi åt två rätters middag som vi handlade hem och lagade till ett glas bubbel (alkoholfritt för mig såklart) med en jordgubbe i. En toast skagen till förrätt och kött med tillbehör till varmrätt. Eftersom varken Daniel eller jag är så mycket för efterrätter köpte vi hem chips, dipp, choklad, jordgubbar osv istället. Vi satt och pratade om allt och inget sådär löjligt länge som bara par kan göra tills vi kom in på ett ämne vi var oense om :(. Kvällen slutade tyvärr inte lika bra som den började men idag är en ny dag, tack och lov! Dessutom går vi in i en ny graviditetsvecka som varje lördag, vecka 31 (30+0) och det innebär att det bara är 9 veckor kvar (ensiffrigt :)).  
 
PUSS


Kärlek
Min första graviditet

Glad alla hjärtans dag ♡
 
Mage i vecka 30 (29+6)





BLOGGDESIGN
Vardagsliv

För ett tag sedan (väldigt längesen) fick jag hjälp av en tjej att fixa min bloggdesign/header. Det jag märkt men egentligen inte orkat ta tag i är att man inte kan se mina senaste inlägg i vänsterspalten (som nu inte finns) eller någonting över huvudtaget för den delen. Det enda som kommer upp är en liten sammanfattning "OM". Jag vill ha det som förut, att man kan klicka på mina senaste inlägg, se äldre inlägg & se mina kategorier osv. Är det någon snäll själ där ute som är bra på bloggdesign eller vet hur man gör? 


Klarvaken 06.03
Vardagsliv

Nu tyckte tydligen jag att det var dags att vakna?! Vet inte om det är för min hals, rygg eller alla grubblerier över försäkringskassan..Igår eftermiddag ringde jag till försäkringskassan för att se hur det går med min graviditetspenning. Jag blir inte klok. Idag har dom haft en månad på sig att utreda det hela och jag skulle få ett beslut, men när jag ringde till dom igår hade dom tydligen försökt få tag på min arbetsgivare, utan resultat..jag frågade om dom skulle prova igen och då sa dom att dom bara ringer en gång och att det sen är upp till arbetsgivaren att kontakta FK. Tack för den käftsmällen! Eftersom att jag är heltidssjukskriven behöver jag förlängd sjukskrivning om graviditetspenningen inte går igenom men man får absolut inte få sjukpenning och graviditetspenning samtidigt..åå vad det alltid ska krångla!!

Tjooockis ツ






Middagsgäster
Vardagsliv

Nu ligger vi nerbäddade i sängen efter en god middag med trevligt sällskap ツ Vi bjöd Mika & Lisette på middag så att dom kunde berätta allt om deras Mexico resa och nu har jag helt klart ett nytt resemål att sätta upp på min "to do"lista. 
Chriztian kom över på den traditionella torsdagsbiran och vi fick även sällskap av Tobbe och Lotta. Kvällens huvudämne förutom Mexico har varit ölsvepning, ni vet det som cirkulerar runt på Facebook. En person dricker 50cl öl och nominerar sen tre personer att också dricka 50cl öl inom 24h. Om dessa personer inte klarar av uppdraget blir dom skyldiga den som nominerade dom 24 öl. Daniel, Mika och Chriztian har gjort en film där dom sveper 50cl men den går för tillfället inte att ladda upp på Facebook. Och det sägs att det som inte finns på Facebook aldrig har hänt haha :D Så det verkar som om att dom blir skyldiga en varsin platta bira! :P 

Två jätte söta plagg till liten (vi tror fortfarande att det är en liten tjej) från Mexico ツ






Summer feelings
Vardagsliv

Daniel tömde precis sin mobil på bilder och nu längtar jag till våren/sommaren mer än någonsin. Alla dessa varma sommarkvällar med massor av folk över & goda drinkar lockar som aldrig förr. Varje år glömmer jag bort när våren börjar på riktigt, är det i april/maj eller maj/juni..? Visst att det inte är exakt samma månad varje år men just nu känns det väldigt långt borta. Jag antar att jag får nöja mig med dessa bilder sålänge :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Första vändan målning
Hem/inredning








Dålig uppdatering
Vardagsliv

Hej ♥ 
 
Fy vilken dålig uppdatering det blev igår :( Skärpning! Igår så åt jag, Isabell & Melody iaf en dunder lunch hemma hos Linn och hon bjöd även på en hemmagjord frozen cheesecake som var gudomligt god. Både jag och Isabell tittade på varandra och sa, hur ska vi toppa det här? Haha vi får göra som på solsidan och hyra in en kock till nästa gång :) Nej men skämt åsido vi hade det super mysigt och det blev en massa bebismys & prat. Vid halv tre åkte jag hem och städade lite och lagade middag tills Daniel kom hem för att sen gå och mata katterna som vi passar. Klockan 7 åkte Daniel och spelade innebandy och jag passade på att ha lite egentid med en stoor skål popcorn, havrebollar och ett varmt bad som en riktig tjockis haha! Trots att jag är hemma om dagarna har jag inte alls bara suttit och hängt i soffan dagarna i ända, jag har hela tiden haft någon att träffa eller något att göra och jag tror det är ganska viktigt för att inte bli uttråkad. Vilket jag annars lätt kan bli!
 
Bilder från igår
 
 
 
Idag började jag och Isabell morgonen med en brakfruppe hemma hos mig innan vi plockade upp Sandra för att åkta till Sundbyberg och gå ut med min farbrors hund som jag kommer att vara dagmatte till nu i en månad framöver :) En riktigt glad och härlig hund. Förhoppningsvis går han ihop med Måns (vilket jag inte tror ska vara några som helst problem) så att jag kan ha honom hemma hos oss. Efteråt åkte vi till solna och kollade runt lite i affärer, Sandra och Issa shoppade kläder och jag köpte mest bra att ha saker, typ större bomullstrosor att ha direkt efter förlossningen och amningslinnen. Självklart gick vi in på panduro också för att se vad dom hade för pysselutbud och vi blev helt uppspelta över allt vi vill göra haha!
Vi avslutade shoppingrundan med en lunch på GC och fick sällskap av Roger också. Nu sitter jag i soffan med en sprattlande liten i magen och ska alldeles strax måla första vändan på mitt bord jag håller på med. 
 
 
Tonic :)


Dagens mom2be


Mot Arlanda
Vardagsliv

God morgon ♡

Hur mår ni? Jag vaknade med halsont från helvetet men som tur är känner jag mig piggare i kroppen ツ Nu är jag påväg till Arlanda för att hämta Mika och Lisette som äntligen kommer hem från Mexico! Jag vet inte riktigt om jag är redo att träffa två pepparkakor när jag själv är hur blek som helst..men som jag har saknat dom! 
Dagens planer är att träffa Isabell och Linn på lunch hemma hos Linn :D Sen kommer eventuellt Mika & Lisette över ikväll på middag beroende på hur pigga dom är, jag vill veta allt och lite till om Mexico ツ

Jag & Conny i veckan =)


Dinner time
Vardagsliv

Ikväll bjuder huset på hemmagjord pizza =) 






Mysstund har guld i mun
Vardagsliv

Jag & Måns ligger i soffan och myser och jag nästan smälter när jag kollar på honom ♡ Han är så livlig, högljudd, envis och lekfull nästan dygnet runt förutom när man ligger och tar det lugnt för då ska han alltid vara med och vill bli kliad, helst på magen ツ min lilla vovve är helt underbar på sitt alldeles egna vis. Så mycket personlighet i ett sånt litet format! 
Jag vill helst glömma dom jobbiga stunderna som när han skäller och drar i kopplet, men det är något vi ständigt jobbar med! 











Wedding dreams ♥
Vardagsliv

Nu har vi inga som helst planer på att gifta oss inom dom närmsta åren så ni kan vara helt lugna men jag kan ändå inte låta bli att visa er dessa vackra skapelser. Jag tror inte att jag är en bakelse tjej utan jag vill ha något mer elegant och kvinnligt på mig på vårt bröllop. Jag inspireras av klänningarna nedan! ;)




















Tisdag morgon
Min första graviditet

Halva dagen har gått och jag sitter fortfarande i mjukisar i soffan..rätt så skönt faktiskt! Tvättmaskinen är i full gång, lägenheten städad och Måns rastad. Nu ska jag ligga här och kurera hals och kropp tills nästa måste dyker upp. Tanken var att jag skulle börja på mitt bord idag men jag tror jag skjuter upp det faktiskt, vi får se :D.
 
Jag tror att magen börjar växa på riktigt nu (jag har ju nästan blivit storleksblind och ser knappt att jag har någon mage) för den har börjat ömma väldigt mycket och min hormonrand plus utåtputar naveln har börjat inta sin plats. Igår när jag var hos barnmorskan berömde hon min "fina" mage som inte (peppar, peppar) har fått en enda bristning. Varken mage eller bröst heller för den delen. Om jag nu skulle få lite tigerränder så gör det inte mig någonting, dom bleknar bort plus att dom uppstår för att man faktiskt bär på ett barn! Så absolut inget att skämmas för, snarare tvärt om!



Just my luck
Min första graviditet

Klockan 14 hade jag tid hos barnmorskan för en rutinkoll (lyssna på hjärtljud, väga & mäta) men ungefär tio över kommer min bm ut och frågar vem jag har tid hos och berättar att min tid inte finns med..någon har råkat ta bort min tid idag ur systemet :/ som tur är klämmer hon in mig efter patienten som är inne hos henne nu men det är lite smått irriterande. Just my luck!


Jag blir bortskämd ♡
Vardagsliv








En sämre natt..
Vardagsliv

Usch och fy, vad är det med mig och inte få lugn och ro under nätterna? :( Jag tror vi somnade strax efter tio och från första stund (det jag minns) har jag vridit och vänt på mig, drömt jobbiga drömmar som gjort att jag vaknat och sett mig omkring i panik och från ingenstans får jag värsta krampanfallet i benet!! Det gjorde så ont att jag flög upp ur sängen och försökte gå, vet inte vad jag annars skulle göra. Det kändes inte som sendrag utan var hundra gånger värre..jag har till och med sjukt ont i vaden nu efter :( Och jag som trodde att jag bara skulle bli tillfälligt sjuk igår får äta upp det idag. Halsen gör ont och jag känner mig mör i kroppen..Klockan två har jag tid hos barnmorskan så jag hoppas innerligt att jag känner mig bra för det är alltid värst på morgonen/kvällen. Jag vet att man inte ska gå dit om man är sjuk men nu är jag så pass "milt" sjuk och förhoppningsvis bättre under dagen, det återstår att se!
 
Jag skulle egentligen ha träffat Linn, Alina, Isabell & Melody idag men i och med att jag inte känner mig helt hundra ska vi ses på onsdag ist. Vill ju inte smitta bebis! Plus att både Isabell och Melody är sjuka så idag var ingen bra dag att ses..Det är verkligen såna tider nu!
Louise kommer alldeles strax och plockar upp mig och ska bjuda på fruppe :) Tur att hon tar hand om mig! 
 
 


När det regnar ute
Vardagsliv

Måste man bada mycket ツ
Vi träffade på en jätte söt liten valp idag som var väldigt intresserad av Måns =)


 


Söndag 9/2
Vardagsliv

God morgon vänner! :)
 
Hur mår ni idag? Jag känner mig hängig faktiskt..:( Tror det är för att jag knappt har sovit nått inatt. Vi kom hem ungefär vid elva igår och jag gick direkt ut med Måns som varit hos våra underbara grannarna medan vi var borta och sen tog jag den stora godis & popcornskålen in till sängen och kollade på tv. Daniel stannade hos grannarna och kom hem två timmar senare och började prata i sömnen (typ gjorde konstiga ljud haha) och då kunde jag inte somna om..Förhoppningsvis är det ingenting som slår ut utan bara är tillfälligt. 
 
Även idag har vi fullt på schemat och när jag har skrivit klart ska vi ta en promenad hem till Daniels mamma och sen till Daniels pappa för att mata deras katter som vi passar nu när dom är utomlands, gå till byggmax och handla spackel till barnrummet, hälsa på min farbror med familj i Sundbyberg och sen ta oss in till den stora staden för att fira min moster som fyller år med middag och sen kolla på ett band som spelar (igår fyllde hennes sambo år och idag är det hennes tur) :).
 
 


En liten spark ♡
Min första graviditet, videor

 



Dagens mage
Min första graviditet

Vecka 30 (29+0)











Till bebis ♡
Min första graviditet











Från mormor


Caledonian
Vardagsliv

Nu sitter vi till bords på Caledonian i Spånga och jag har precis ätit en jätte god toast skagen i väntan på min filé oscar ツ Ikväll firar vi Chribbas 47 årsdag med härligt umgänge, god mat & dricka och feststämning! 

Idag var jag och Johanna på second hand/loppis i upplandsväsby och jag hittade alla böcker jag behövde för att börja på mitt bord. Efteråt kollade vi lite i Sollentuna centrum och åt en välförtjänad sushi lunch ;) Vid ett tiden kom jag hem till mamma för att få hjälp med babynestet och gud vad nöjd jag är! Jag ska vara helt ärlig, det var mamma som sydde medan jag klippte ut bitar ツ 

Trevlig kväll allesammans 

Lunch
Förrätt toas skagen


Kvälls syssla
Vardagsliv


Film & godis =)


Babynest in the making
Min första graviditet

Nu ni, hör och häpna ;) Idag när Daniel kom hem från jobbet vid två åkte vi raka vägen till tygvaruhuset i veddesta. Ja ni läste rätt jag har handlat tyg och allt därtill som behövs till ett babynest. Jag som aldrig har klarat av att sy fast en knapp som lossnat ska ge mig på att sy för första gången sen syslöjden i typ 3:an. Som tur är har jag lyckats övertala min älskade mamma att hjälpa mig (det kan hända att hon gör mestadelen :D) ,jag vet inte ens hur man trär en symaskin haha! Kanske dags att börja lära sig nu när vi ska ha bebis så att jag kan sy små söta saker. I morgon är iaf planen att vi ska börja med babynestet om vi hinner då vi har fullspäckat schema, jag och Johanna ska till en second hand butik i upplandsväsby för att leta fynd och sen på kvällen ska vi fira min mosters sambo som fyller år. Tillbaka till babynestet, jag fick en jätte bra länk skickad till mig där en tjej beskriver steg för steg hur hon gjorde sitt babynest. Vi ska försöka följa hennes variant och hoppas det blir lika bra. LÄNK!
 
Jag har varit helt fast med att få bort dom sista tapeterna i barnrummet idag. Jäklar vad jobbigt och svettigt det var..I ca tre timmar stog jag med ångmaskinen som vi fick låna av Johanna och Christoffer och hela rummet blev som en
ångbastu. Men effektivt var det :) Min plan var att göra klart det så fort som möjligt och sen åka upp till centrum och träffa Isabell och Victoria men det hanns tyvärr inte med :(. Nu förtjänar vi en brak middag och massa fredagsmys! Vi hörs senare.


Tror ni jag kan köra på den här? =)
Vardagsliv





Just nu ツ
Vardagsliv

Bubbloooooor :D:D
 




Projekt långa ögonfransar
Skönhet

Idag bestämde jag mig för att ge ricinoljan en chans. En liten flaska fick följa med mig hem från Apoteket och jag ska börja kuren redan ikväll. Däremot blev jag lite smått fundersam när jag läste på baksidan "laxermedel"..men det får väl gå det med :)
 
Behandling för ögonfransar

Ta lite ricinolja på fingret, stryk och massasera in mot hårroten till ögonfransarna. Unvik att få oljan i ögat, det kan irritera. Har du linser ska du vara försiktig och undvika att att linserna i ögat så den inte bli obrukbar.

Tips: Vill du inte använda fingrarna kan du använda en gammal mascaraborste som doppas lätt i oljan, topz är ett annat alternativ.

 
Här ser ni hur mina ögonfransar ser ut idag. Så fort jag ser resultat (om jag ser resultat dvs.) lägger jag upp före/efter bilder ;)
 





Bebisgos
Vardagsliv

Hej bloggen ツ

Dålig uppdatering idag jag vet men jag har varit alldeles för upptagen med att prata bebisar, förlossning, tiden efter bb och mysa med underbart söta Alina. Vid halv 12 åkte jag upp till centrum för att träffa Linn och hennes dotter på en promenad och fika. Alina kom till världen för två veckor sen och var pytteliten. Nu vill jag bara att tiden ska gå snabbare så att jag får sitta med mitt barn i famnen. Det är väldigt roligt att vi kommer att ha barn hyfsat tätt och att vi kommer vara mammalediga samtidigt. Om allt går som det ska kommer det vara max tre månader mellan våra bebbar. Desto fler desto roligare! :)

Nu sitter jag iaf på bussen påväg hem för att förbereda middagen. Pannbiffar med pressad potatis & sås. 








Mycket förändras på 29 veckor
Min första graviditet

Tänk vad fort tiden har gått samtidigt som den har stått helt stilla. Det känns som igår när jag och Daniel satt på balkongen den där sommarkvällen i augusti och jag tog fram graviditetstestet jag tidigare tagit. Hans blick/min kommer jag aldrig att glömma. Världens häftigaste känsla och vi lyckades hålla vår lilla hemlighet för oss själva fram till vecka 14 då vi sett bebis på KUB och berättade för familj & släkt. Det har hänt mycket på dessa veckor hittills och mer kommer att hända ♥
 
120813
Mage i vecka 5
Mage i vecka 14
Bebis i vecka 14
Bebis i vecka 18
Mage i vecka 24
Mage i vecka 28
 


Fransförlängning vs. Ricinolja
Vardagsliv

Nu står jag i valet och kvalet hurvida jag ska göra fransförlängning eller inte. Fördelarna är många och väger egentligen upp nackdelarna men jag skulle så gärna vilja ha egna långa & fina fransar. Jag har gjort fransförlängning en gång tidigare och jag var supernöjd med resultatet och det var världens härligaste känsla att vakna upp på morgonen och känna sig pigg och fräsch utan att vara sminkad.
MEN mina egna fransar tog verkligen stryk och nu sitter jag här men fransar from hell och vet inte om det är värt det. Jag erkänner att jag hade lite svårt att hålla fingrarna borta och ryckte bort både en och två fransar när jag tyckte att dom började falla.
Så frågan är om jag nu ska ge det ett nytt försök eller om jag ska köpa ricinolja som Cilla tipsade mig om idag. Det är en Olja som man använder i håret eller på fransarna för att dom ska börja växa. Det finns på apoteket och för mig känns det mer naturligt. Dock blir fransarna inte svarta och lika böjda och perfekta som med en förlängning och jag kommer vara tvungen att färga dom själv. Någon med erfarenhet av ricinolja?
 
Bild lånad från google.se
 
 


Lunch dags
Vardagsliv



Bästa Cilla är på besök och vi har precis ätit en god lunch på GC, fisk fick det bli idag =)


Mitt nästa pyssel projekt
Hem/inredning


Dom små flaskorna har jag gjort i olika färger och dom blev riktigt söta. Det enda man behöver är ölflaskor och hampagarn/tråd. Nu ska jag fynda böcker så att jag kan spraya dom vita och göra ett "bokbord". 


Glädjebesked
Hem/inredning

Vad glad jag är just nu! Mäklaren var precis här och värderade upp våran lägenhet efter renovering och både jag och Daniel är chockade över det glädjande beskedet. "Den finaste trean vi någonsin sätt med ett drömläge" var bland det första dom sa. Det känns verkligen i hjärtat eftersom att vi har lagt ner så mycket tid och slit. Det lönar sig att verkligen göra allt och göra allt ordentligt. Dom värderade upp lägenheten så pass mycket att Daniel blev smått sugen på att sälja (skämtåsido) =) 
Ursäkta om inlägget låter skrytsamt men jag är bara så stolt över vad vi åstadkommit! ツ


Bus stund ツ
Vardagsliv











Thuseday
Vardagsliv

Vad bra min morgon har börjat! Redan när Daniel gick till jobbet vid kvart i 7 vaknade jag och kunde inte somna om. Jag tog fram mina pysselsaker (jag vet det låter lite nördigt) och satte mig i sängen framför Nyhetsmorgon, vad sköna Peter och Tilde är förresten, och skrev i min gravidbok. Jag har under dessa hittills 7 fullgångna månader försökt skriva ner så mycket som möjligt med både text och bilder om allt som har med graviditeten att göra. VUL, KUB, RUL, när vi berättade för släkt och vänner, förberedelser, dom olika besöken hos barnmorskan osv. Jag har inte skrivit vecka för vecka då det "stod still" i flera veckor i början enligt mig utan mer tankar och vad som händer just nu.
Anyway, idag har jag inga som helst planer under dagen vilket känns väldigt skönt. Jag ska städa upp lite här hemma och ta en långpromenad med Måns. Klockan fyra kommer mäklaren Torbjörn hem till oss för att värdera vår lägenhet och det är jag otroligt spänd inför! Men nu är det dags för frukost :).
 
Måns 8 veckor gammal
 
 
 


Bubbelbad
Vardagsliv

Efter dagens alla måsten och ett trevligt besök av Johanna ligger jag nu i ett varmt bubbelbad. Jag la aldrig upp före/efter bilder i det blivande barnrummet som ni kanske märkte eftersom att det är ett pågående projekt men inom en snar framtid kommer jag att dela med mig av resultatet. Johanna hjälpte mig att riva tapeter där inne men jäklar vad det sitter där limmet är, som tur är får vi låna deras ångmaskin så att tapeterna ska släppa ;)

Hur söt får man vara?!




Så jag haha ツ
Vardagsliv





Lägenheten före/efter
Hem/inredning

Hall före:








Hall efter:







Sovrum före:








Sovrum efter:







Garderob före:


Garderob efter:






Badrum före:





Badrum efter:





Kök före:











Kök efter:











Vardagsrum före:





Vardagsrum efter:








Varma mackor, Nyhetsmorgon & ärenden
Vardagsliv

God morgon ツ

Inget slår att vakna upp på morgonen av en puss och jag älskar dig och nu när jag är hemma har jag äran att få vakna upp så varje morgon när Daniel går till jobbet. Idag var det extra välbehövt då D hade svårt att somna igår kväll och jag vaknade flera gånger under natten av att tvn var på. Lillen har haft sprattel fest inne i magen och det är så häftigt att se hur magen sugs in på ena sidan och putar ut på andra. Jag ska försöka hinna filma det nästa gång och visa er =)
Just nu sitter jag och kollar på Nyhetsmorgon och äter varma mackor. Perfekt till både frukost lunch och middag haha! Såå goda :) Om en liten stund ska jag ta en promenad till HSB i Tibble och hämta ut något papper.





Memories in pictures
Vardagsliv

Jag sitter och kollar igenom lite gamla bilder och en dag som denna saknar jag sommaren mer än någonsin. Dessutom kommer den här sommaren bli allt annat än dom andra lik! Jag kommer ha en son/dotter i min famn ♥ 









Två dagar i rad
Vardagsliv

Igår var verkligen en mysig lördag, sådär helt perfekt lugn utan några måsten. Men konstigt nog kändes det verkligen som en söndag! Jag har inte vant mig vid att vi inte har några tillställningar eller fester inplanerade nu på ett tag. Tidigare har vi haft något att göra varje helg och det har oftast varit något i stil med fart och fläkt. Så skönt att bara vara :) 

Idag då, söndag nummer 2 ska vi lägga golv inne i det blivande barnrummet och storhandla. Jag tror vi tar ännu en långpromenad på ca milen och sen bara slappar. I veckan kommer jag att ha fullt upp med spackling och målning så om inte allt för länge kommer det nuvarande verktygsrummet att likna något =) jag ska försöka komma ihåg att lägga upp förebilder och sen självklart på det färdiga resultatet.





Välkommen graviditetsvecka 29
Min första graviditet

Det finns många milstolpar i en graviditet, när man passerat den magiska veckan 12, rutinultraljudet, när halva tiden passerat osv. Idag har vi nått ännu en milstolpe! Vi går nämligen in i vecka 29 och graviditetens sista trimester (sista tredjedelen) ♥ Lite mer än 70 procent har passerat och jag börjar inse att det inte är långt kvar nu. 


Nu ligger vi bänkade framför tvn och filmen sommaren med Göran efter en melodifestivalen kväll =)


1 februari 2014
Vardagsliv

Första lördagen i månaden bjuds på långpromenad, pyssel med bästis, taco middag med ett härligt gäng & glad stämning ツ




Puss!


Skogsmulle
Vardagsliv

Tur att vi bor nära skogen så jag kan kliva upp direkt från sängen och ut med Måns :)