These summer nights
Vardagsliv

Jag kan ha haft den mysigaste kvällen på länge med två kära vänner. Sedan en tid tillbaka var det bestämt att ikväll äter vi middag och hänger hemma hos mig. Therese och Emelie kom redan vid 17 för att stanna till 23. Vi handlade, lagade och åt tacos, pratade strunt, skrattade i mängder, planerade framtid och skrattade ännu lite till. Vi flyttade från matbordet ute på altanen till soffan och gosade ner oss bland filtar. En perfekt sommarkväll att sitta ute, inte för varmt och inte för kallt. 
Daniel var utskickad så han passade på att ha grabbkväll med hämtpizza och öl. Theodor somnade utan protest och la sig vid åtta och sover än. I morgon jobbar Daniel sista passet på en vecka och vi får semester igen. 







Armeringsnät
Hem/inredning

Jag är i stort sätt klar med mitt pysselprojekt jag hintade om förut, äntligen! Det enda som krävs är ett armeringsnät i önskad storlek, sprayfärg, klädnypor, lim och bilder. 

Då jag hade ett alldeles för stort armeringsnät kapade Daniel det på jobbet åt mig. 
Jag tvättade av nätet innan jag sprayade med silverspray på båda sidor.
Jag hade inga svarta klädnypor så även dom fick jag spraya.
Till sist limmade jag fast klädnyporna och i med bilder. Voilà.





Gröna fingrar
Theodor 3mån-7mån, Vardagsliv

God dag fina ni, 
En viss miniperson i detta hushåll verkar inte ha några som helst planer på att sova om nätterna (okej han sover men vaknar var och varannan timme). Tidigt ska vi gå upp på morgnarna också. Till stor del tror jag att det har att göra med denna fuktiga värme som varit plus att små tänder snart bör titta fram. Detta har resulterat i en något trött mamma som försöker underhålla bebis utan att ta ut sig allt för mycket. I morse badade vi, jag i badkaret och Theodor i baljan. I och med att det är Theodors favorit sysselsättning låg vi där i närmare en timme. Det visade sig ha en lugnande effekt även idag och kort därefter somnade han så jag passade på att göra allt som är svårt medan han är vaken. Idag har det varit svalare ute, om än varmt men inte alls lika jobbigt för Theodor. Jenny kom över en stund för att åka till Stinsen med oss. Det blev en snabbvisit och nu myser jag och mini i soffan framför Teen mom. I skrivande stund går hans ögon i kors och likaså mina. Jag vill inte lägga i från mig honom trots att jag borde för att ha en chans att rädda datorn från vattenskador haha. Theodor har tuggat och dregglat på min hand en bra stund nu. Det märks hur han blir frustrerad när han inte lyckas hålla kvar bitringen i munnen och då duger bara våra fingrar eller händer. Jag tänkte skriva en utvärdering på dom olika bitringarna senare. Vad som passar till en två-tre månaders bebis, det har inte varit det lättaste då han precis börjat greppa och föra saker till munnen. Tidigare var händerna knutna och en vanlig bitring förlorade sitt syfte. 
 
Iaf, dit jag ville komma, som rukriken lyder, kommer jag tack vare er snart ha gröna fingrar. Ni ger mig världens bästa tips och det är en fröjd att logga in här på bloggen och se alla era kommentarer. Fortsätt med det! Som många av er tipsade om kommer jag att köpa en plastpinne med orkidéer och stoppa ner tills det blommar igen. Jag kommer också vattna med extra näring då och då. Det glädjer mig att jag inte är ensam om detta problem och inte är helt bakom flötet haha. Stor kram till alla er som tar er tid att kommentera , det blir mycket roligare att blogga då! 
 
 


DIY tavelram
Hem/inredning

Jag älskar den lantliga och slitna känslan i dessa ramar. Jag och Jenny har länge sagt att vi skall ge oss på ett pyssel som man kan sätta på väggen, här har ni resultatet.





Våghals
Vardagsliv

Sen våran utgång för en månad sedan har vi inom gruppen på Facebook anordnat med tjejkvällar, utan barn och utan män. Igår träffades vi ett gäng prat och vinsugna kvinnor hemma hos Beatrice för att just dricka vin och skvallra. Jag körde bil så för mig blev det enbart prat och många skratt. Chips, godis och stora sangriakannan åkte fram medan spelet våghals gick runt. Det går ut på att välja sanning eller konsekvens och under den korta stund jag var med hann jag få reda på det värsta klädköpet, könssjukdomar och om någon orsakat en olycka. Jag valde konsekvens och det slutade med papperstussar i båda näsborrarna. En härlig kväll med ett fantastiskt gäng! Tack tjejer.

Jag var sämst på att fotografera kvällen så ni får tre bilder som Isabell tog (ursäkta kvalitén haha).






Lycklig
Vardagsliv

Jag är så otroligt lyckligt lottad över precis allt i mitt liv. Motgångar har lett till erfarenhet och erfarenhet har lett till framgångar. Jag har som starkast minnen från mitt tidiga tonår till där jag står idag. Det var år fyllt med viktiga och stora händelse samt många lärdomar, jag fick mitt första jobb, min första fylla och jag började i högstadiet där jag träffade nya vänner som kom att dela det mesta en tonåring går igenom. Sedan dess har jag lärt mig av mina misstag och har tagit vara på dom bra stunderna (försökt iaf). Jag lärde mig att av att jobba får man respekt för pengar och jag hade under en period i gymnasiet fyra extra jobb samtidigt, att vänner är inget man tar för givet och en vänskap kan ta slut lika snabbt som den börjat.
Jag ser mig själv som en framåtriktad tjej med stora mål i livet. Vissa mer tydliga än andra. Men det har inte alltid varit lätt och även det är jag glad för. Mycket har jag med mig i bakhuvudet och istället för att se det som något negativt försöker jag blicka framåt och tänka på hur mycket bättre det kan bli. 
Mitt liv handlar inte längre om bara mig. Jag har världens finaste son som betyder precis allt för mig, för oss! VI har världens finaste son. Dom tre senaste åren som gått har jag haft äran att dela med den finaste partnern jag kan önska mig. Även vi har haft våra motgångar men det är ingenting vi inte klarat oss ur. Våra band är idag starkare än någonsin och för det har vi att tacka vår enorma kärlek, envishet och beslutsamhet. Jag älskar att bli älskad av någon jag ser hela mitt liv framför med, som jag ser upp till och som jag beundrar. Jag har en familj som alltid finns där och ställer upp till hundra procent. Jag är så otroligt lycklig lottad och för det tackar jag livet!
 
Livet. Tänk att här i min mage låg du, du som jag kom att älska mest av allt på denna planet. 


Är det bara jag?
Vardagsliv

Okej nu tänkte jag ta upp det här i-lands problemet en gång för alla. Orkidéer är en otroligt vacker och trevlig blomma och gör sig bra i fönstret. Men när dom små blommorna gjort sitt och trillar av står blomman där på fönsterbläcket med sina nakna pinnar och ser dum ut. Jag blir tokig! Det tar inte en vecka heller att blomma ut igen, snarare flera månader. Vad gör jag för fel? Är det bara jag som inte vet hur jag ska sköta blomman rätt?Fönstrena ser så tråkiga ut men jag får dåligt samvete av bara tanken på att slänga dom när dom fortfarande lever. Ni förstår ju vilket i-lands problem detta är haha. För tillfället har jag samlat alla nakna pinnar i sovrummet medan dom som fortfarande står i blom får stå framme i vardagsrummet. Jag överväger på riktigt att köpa plastblommor nästa gång. 
 
Mitt sovrumsfönster. 
 


Sommarlunch
Vardagsliv





Mamma, Jenny och Felicia kom till mig vid lunch och spenderade dagen på altanen. Oj vilken god lunch vi åt och gud så varmt det var. Jag längtar faktiskt till en typisk svensk sommar med lagom varmt och lagom mycket regn. Återigen så tänker jag annorlunda nu som småbarns förälder. Theodor blir jätte varm och sover dåligt. Mitt på dagen kan vi knappt gå ut och håller oss inne. Nu räcker det med tropisk värme! (Inte meningen att göra någon upprörd) =)


LÄSA
Theodor 3mån-7mån, Vardagsliv

Bästa mamma/mormor hade med sig en ny bok till Theodor när dom kom för att hämta Alice igår. Det är något han älskar, att titta på färger och vad passar bättre än att bläddra i en pekbok och samtidigt läsa. Perfekt sysselsättning när vi väljer att hålla oss inne i detta kvava väder. Vilken åska det kom igår och för att inte tala om regnet! 




PUSS.
Theodor 3mån-7mån

Finns det någon större kärlek än den till sina barn. Och när barnen visar kärlek till varandra, magiskt. Här har ni Theodor med sin melody, melody med sin Theodor. Melody har döpt alla sina dockor efter Theo och när hon ser honom ropar hon högt "theeeeo" "theeeo sova". Älskade barn, ni betyder allt.





NY BLOPPIS.
Vardagsliv

Nu har min bloppis påbörjat. Ni hittar den HÄR eller gå in på http://sandralundqvistbloppis.blogg.se. Hoppas ni ska hitta något ni gillar. Jag kommer uppdatera bloppisen allt eftersom så håll utkik! Självklart meddelar jag er här när nya plagg kommer upp. KRAM




Snooze
Vardagsliv

Theodor har vaknat lite till och från inatt. Tre gånger för amning och ett flertal gånger för nappen. Hans mage verkade besvärlig och störde förmodligen hans sömn. Inte bättre blir det av att Daniel gärna ligger och snoozar så hela huset vaknar. Enligt honom kommer han inte upp utan snooze medan min mening är att det inte fungerar då både jag och Theodor vaknar. Jobbig situation.

Idag är Daniel alltså tillbaka på arbetet och vi ska vara hundvakt till mammas hund Alice. Jag hoppas för deras skull att det blir fint väder då dom ska till Örebro och ett äventyrsbad. För mig får det gärna vara lite svalare och behagligt ute. 


Glöm inte hålla utkik under dagen! Jag ska snart börja fota och lägga upp kläder till bloppisen. 


Tillbaka till verkligheten
Skönhet, Vardagsliv

Vardagen har kommit ikapp och helgen är över om några timmar. I morgon börjar Daniel arbeta medan jag och Theodor återgår till vår vardag som ensamma hemma. Lite trist tycker vi samtidigt som det är skönt att återgå till vardagsrutiner. Kroppen mår bra av rutiner, speciellt mat och sovrutiner. Det blir lätt sena nätter och slarviga måltider under semestertider. Men vi startar lite lätt då Daniel bara jobbar i en vecka och har ytterligare en semestervecka därefter. Underbart, ingen depp här hemma inte. 

Idag tog jag sovmorgon medan Daniel och Theodor badade. Klockan elva klev jag upp och dagen har spenderats i soffan. Vi har gjort absolut ingenting bortsett från att jag smet iväg och fixade mina fransar efter sex veckor (!!) utan påfyllning. Min ordinarie franstjej har tyvärr fått personliga förhinder och vi har varit tvungna att avboka mina tider. Som tur är fick jag ett nummer av min moster till en jätte duktig tjej som är under utbildning. Jag har insett att jag har utvecklat ett beroende. Utan fransar känner jag mig så naken och inte alls lika fin. Det kommer krävas mycket för att jag ska sluta fylla på.


Meningen var att jag och Daniel nu skulle sätta på en film och duka fram gott medan Theodor sov för natten men som småbarnsförälder måste man vara flexibel och istället ligger Daniel i sängen och jag spelar apa för att trötta ut en pigg Theodor. 

I morgon kommer det upp lite kläder för försäljning här på bloggen. Hoppas ni ska hitta något ni tycker om. Håll utkik! 


Från mage till rygg
Theodor 3mån-7mån

Det finna få saker som gör mig så glad som att följa Theodors utveckling. Min lilla sparv till minimänniska är en egen individ med en stor personlighet. Han förgyller våra dagar med sitt stora leende och visar tydligt på att han känner igen ansikten och inte bara röster och dofter. Igår vände han sig dessutom från mage till rygg. Precis när Linnea skulle ta ett kort på honom där han låg och tränade rullade han över till rygg. Självklart var vi tvugna att lägga honom på mage igen i hopp om att han skulle vända sig ytteligare en gång. Och det gjorde han glatt. Vår lilla kille börjar bli så stor. Jag är lite rädd för tiden tror jag. Den går alldeles för fort. Men varje dag med dig är fantastisk. 
 
 

Bilderna är tagna precis efter det stora steget (vändningen). Världens gladaste mamma med en något fundersam bebis. Vad var det för "big deal" med att vända sig minen haha. 


Still going
Hem/inredning

Som tidigare nämnt älskar jag videung, det är vår för mig. Jag köpte mig en "bukett" för flera månader sedan och videungen ser fortfarande ut som nya. Ett tips till er som har en stor fin vas. Fyll den med härlig videung och byt plats på vasen då och då för att inte tröttna. 





Strandhäng
Vardagsliv

Sista dagen med denna utomlandsvärme (enligt SMHI) spenderade vi till en början på en avskild strand (för första gången denna sommar) med Susanne och Daniel men hamnade till sist vid poolen. Om jag får välja ligger jag helt klart hellre vid en pool än på stranden, iaf här i Sverige. Vattnet är för kallt och skitigt. Det är så enkelt att fixa med lunch, gå in med Theodor om han blir för varm och inte tänka på andra hundar när vi har med Måns hos svärfar. Däremot föredrar Måns en strand så han kan hoppa i vattnet lite hur som, han är väldigt skeptisk till pooler där han själv inte kan gå i och att bli avsvalkad med slangen är inte så populärt. 

Daniel börjar jobba på måndag så några kvällsplaner har vi inte, vi tar det lite som det kommer. Ingen alkohol iaf för att slippa vara sliten första arbetsveckan (iofs är han ledig hela veckan efter). Jag är sugen på en mysig grillkväll på altanen och sitta ute enda in i småtimmarna. 






Sjusovare
Vardagsliv

Godmorgon vänner, 
Idag är Theodor en riktig sjusovare och har endast vaknat vid 05 och 08.30 för mat. Nu sover han igen. Med tanke på den intensiva värme vi fått uppleva under veckan är det inte konstigt. 
Vi gör allt för att Theodor ska vara så sval och behaglig som möjligt men med 30 grader även i skuggan är det svårt. Hade jag varit själv utan barn hade jag förmodligen legat och pressat med sololja på en solstol någonstans eller flytit omkring på en madrass i en pool. Nu ser dagarna lite annorlunda ut. 

Igår hade vi en jätte mysig kväll med vänner. Ett bord för 6 var bokat på GC men då vi blev fler fick vi rodda om, nemas problemas. Vi satt ute enda tills det var dags att åka hem strax efter tio och då var det fortfarande svettigt varmt ute, 28 grader tror jag det var någon som sa. Jag lyxade till det med en laxplanka till varmrätt, gino (det är verkligen såå gott) till efterrätt och ett glas vin. 

Jag var väldigt dålig med kameran igår men Daniel tog en glad bild precis innan vi gick hemifrån.





TODAY.
Vardagsliv

Vi ligger och steker (steker är snäppet för milt skrivet) vid poolen ett helt gäng. Daniels pappa grillar revbensspjäll medan vi andra har det bra. Något jag kan sakna hemma är ac under sommaren. Tur är väl det att vi bor på nedrebotten, det blir inte alls lika varmt som att bo några våningar upp. Men med en pälsboll till hund och en bebis som lätt svettas hemma vore några grader kallare att föredra. 




Vi har ammat
Theodor 3mån-7mån

Ni vet när man blir väckt mitt i natten och ögonen går i kors. I mitt fall vaknar jag av en hungrig bebis som ska ha mat för att sen somna om. Inatt var det dock omvända roller. Jag satt som på nålar i väntan på att Theodor skulle vakna i hopp om att gårdagens fasoner var ett mina blott. Jag var både nervös och förväntansfull, tänk om vi har ammat för sista gången. Tji fick jag. Det var precis som vanligt (bortsett från att jag var vaken innan Theodor) och han tog bröstet direkt. En stor sten föll från mina axlar och vi mös lite extra. 
Konstigt det där hur han absolut skulle ha flaska för att sen återgå till bröstet. Jag är SÅ lättad! 

Under graviditeten frågade många mig om jag tänkt amma och isf hur länge jag vill amma. Mitt svar var nästan alltid detsamma, jag vill absolut amma om det går och om det går vill jag amma i ungefär tre-fyra månader. Jag baserade mitt svar på absolut ingenting och idag (efter gårdagen) vet jag inte alls om jag (Läs: jag) är redo att sluta. Jag vet att jag inte vill amma ett för stort barn, det känns bara konstigt, och det skulle underlätta samarbetet mellan mig och Daniel med Theodor om han enbart tog flaska. Då skulle Daniel kunna gå upp på natten och ge honom mat när jag behöver sömn osv. Nej, än ska vi amma. Om Theodor tillåter dvs.




Tre månaders vaccin
Theodor 3mån-7mån

Idag var det äntligen vår tur att åka till bvc (nu under sommaren håller dom till i kallhäll) efter en månads uppehåll. Helst skulle vi gå dit en gång i veckan för att väga och mäta men det är inte nödvändigt. Prinsen väger hela 7140g och är 64,5 cm lång. Han är stor och välmående vår fina kille. Något jag har gått och bävat för är tre månaders vaccinet som det var dags för idag. En spruta i vardera lår och dessutom en andra dos av rotavaccinet. Tur att Theodor var så pass glad som han var idag och satt still under båda sticken. Men när den sista sprutan var tagen (enligt barnmorskan gör den ondare och svider mer än den första) kom tårarna. Och han skrek. Han skrek så mycket och var otröstlig att mitt mammahjärta blödde till max. Dessutom vägrade han ta bröstet efter (!!). Theodors trygghet har länge varit att komma till bröstet. Där blir han lugn direkt och ligger och snuttar/äter tills han somnar. Men idag vägrade han. Vi har ammat som vanligt om inte mer på grund av mjölkstockningen i några dagar men idag efter sprutorna fungerade det inte alls. Så fort bröstet kom nära började han skrika ännu mer och det var bara flaskan som dög (?). Vi har inte matat honom från flaskan på flera dagar men ändå var det det ända som dög. Jag vill inte sluta amma än. Jag hoppas innerligt att det fungerar som vanligt inatt eller i morgon. 
 
Att få biverkningar av vaccin är som känt väldigt vanligt och Theodor kom inte undan. Han har varit väldigt kinkig hela dagen och det gör mig så ledsen att inte kunna ta över smärtan. Jag vill inte att mitt lilla hjärta ska må dåligt. Och dessutom vill han inte amma längre (iaf inte idag) vilket annars alltid har tröstat honom. Jag känner mig så hjälplös!
 


Ett dopp.
Vardagsliv

Oj vilken hetta! Idag är värmerekord enligt väderlekarna och jag är beredd att skriva under. Även i skuggan är det varmt så vi växlar mellan att vara inne och ute i skuggan när det fläktar. Theodor har tagit sitt första dopp i poolen och det var lika populärt som hemma i badbaljan. 
Det är så knepigt det där med värme och barn. Vissa säger att man ska ha tunna kläder på för att hålla svetten borta medan andra säger att bara ligga i blöja är svalast. Vi kör på en handduk i vagnen, nakenfis och baddar med en sval handduk. Amma mycket gör jag också så att han får i sig vätska. 
 
 
 
Gäsp. Precis samma lugnande effekt som det är att bada innan läggdags. Det fungerar alltid.
 
Idag är han lite kinkig efter ett besök hos bvc och tre månaders vaccin. Den första sprutan gick bra med endast en liten tår efter medan den andra var jätte jobbig och han skrek långt efter. Det gjorde så ont i mammahjärtat och även jag var nära att fälla en tår. Han fick också sin andra dos av rotavaccinet men det gick smärtfritt.


På ett armband.
Vardagsliv





Jag älskar att få paket med posten. Detta fina namnarmband från Therese Dahlström låg innanför dörren när vi kom hem. Tusen tack!!


Selfie
Vardagsliv


Vi bestämde oss för att åka hem lite tidigare än tänkt. Tanken var att åka runt 18 ikväll men då vi blivit oerhört bortskämda med strålande sol varje dag var det en "besvikelse" när molnen tittade fram i morse (okej det var typ tre moln men ändå haha). Det har varit fyra fantastiska dagar med sex underbara människor. 
Vi har åkt i ca en timme nu och letar desperat efter någonstans att luncha. Inte det bästa beslutet att åka utan någonting i magen.


Mjölkstockning
Theodors förlossning / Efter förlossningen

Det här är ett inlägg som främst riktar sig till mammor och ammande. 
Natten till igår vaknade Theodor vid 05 för mat. Jag har inte haft några som helst symptom på en kommande mjölkstockning (så vitt jag vet) men när han sög tag vid bröstet gjorde det så jäkla ont. Jag tänkte inte mer på det och ammade vidare. När det sen var dags att kliva upp på morgonen var bröstet ömt och där fanns rodnad. Jag började direkt misstänka att en mjölkstockning hade våldgästat mitt bröst och att det skulle bli värre. Tänk om jag kunde ha haft fel, men icke. Öm i kroppen och febern kom som ett brev på posten. När jag stod i duschen upptäckte jag en knöl (!!) i bröstet som ömmar något förfärligt. EN KNÖL. Nojig är bara förnamnet. Efter att ha googlat runt (jag vet, människans värsta fiende) verkar det som att jag har fått en helt "vanlig" mjölkstockning. Men jag trodde bara att det var något man fick om man ammade när det var kallt ute? Eller satt i drag? Fråga mig inte vart jag fått den teorin ifrån. Jag börjar fundera på om det har något att göra med att jag använder min bh bikini med bygel typ dygnet runt. Innan använde jag en trekants bikin eller ingenting alls. 

Alla husmorsknep är välkomna, hur blir jag av med mjölkstockningen eller hur kan jag förebygga. Jag vill inte att det ska bli värre. Bröstet är inte hårt och spänt utan det är som vanligt men väldigt ömt och knölen i bröstet ömmar som bara den när jag tar på det. 


Årets första kräftskiva
Vardagsliv

Igår slog vi till med en kräftskiva här på abborrestigen. Kräftor, räkor, baguetter och gott att dricka stod på bordet. Det är inte mycket som slår att surpla i sig årets första kräfta, särskillt bra är det med den fantastiska utsikt vi har och solen som går ner precis runt knuten. 





Ladda batterierna
Vardagsliv

Det är så skönt när Daniel har semester för då kommer även jag in i semestertänket. Vi tar liksom en paus från vardagen och allt vad den innebär. Vi planerar dagarna efter väder och humör men gärna inte mycket i förväg. Där har vi skillnaden. När jag är hemma själv vill jag vara så effektiv som möjligt och få mycket gjort på kort tid. Med tanke på att jag troligtvis kommer vara mammaledig tom. nästa augusti (oj vad skönt det där kändes att skriva haha) spenderar jag dagarna utifrån Daniels önskemål. Och det är så skönt. Jag är ganska stressad som person så att ha någon som drar ner tempot är sunt för hälsan. Nu får även jag en chans att ladda batterierna. 

Strax innan lunch serverade Lisette en varsin kaffedrink.



TRE MÅNADER.
Theodor 0-3mån

I tre månader har jag fått vara den viktigaste människa i ditt liv, och du i mitt. Tveklöst. Jag kommer alltid älska dig mer än livet självt. Om varje månad kommer vara lika bra som dessa undrar jag hur våra år tillsammans kommer se ut. Du är det bästa som hänt mig.


Tänk att vi nu räknar månader istället för veckor. Du blir tre hela månader idag och utvecklas som sjutton gör du. Bebisstatus just nu är att vi fortfarande tror tänder är på g (vi vet att det kan dröja innan dom dyker upp), hela knytnävar ska in i munnen, dregglet rinner som aldrig förr och om Theodor får chansen biter han på allt som snuddar vid munnen. Det är roligare att ligga på mage och träna nacke nu (han har varit väldigt stark i nacke länge, vi har tränat på andra sätt men att ligga på mage har inte varit någon hit) och han visar tendenser på att vilja vända sig. Än har han inte lyckats men var sak tar sin tid. Theodor pratar som aldrig förr och har längre vaken perioder. Nu ska han vara med och se allt. Ligga i vagnen är snart ett minne blott. Mamma & pappa älskar dig.


Ego girl
Vardagsliv

Vi somnade om i morse efter minipromenaden med uppdrag "få bebis att somna" och vaknade upp till en brakfrukost a la Josephine. Frukt & bär är för mig en favorit att ha på matbordet oavsett måltid. Det passar till allt! 
Nu vankas korv med bröd efter en tripp till Oskarshamn. Killarna skulle till bolaget och jag var på jakt efter boken ego girl av Carolina Gynning. Tyvärr utan resultat..Jag trodde bokhandeln hade i princip allt, men icke! 

En trött pappa med en pigg Theodor i morse.
Busa är kul.


När andra sover
Vardagsliv

Är vi uppe och går. Theodor vaknade strax efter fem, vi bytte blöja och ammade i vanlig ordning men han kom inte till ro. Ner i vagnen för en minipromenad tills ögonen slocknade. Tur att det finns hjälpmedel att ta till. Någon som känner igen sig? Men vad gör jag nu. Bebis sover precis som jag ville medan jag ligger klarvaken. Ååååh. Just nu skulle min kropp behöva sova med tanke på nattens minimalistiska sömn. Solen har redan börjat värma så jag kanske flyttar med mig sängen till solstolen.

Jag bjuder på en bild från gårdagens gofika.




ROSETT.
Vardagsliv

(Ignorera utväxten)






Lisette gör frisyrer på mig och Josephine, Tommy Nilsson spelas i högtalaren och marängtårtan är redo att serveras. Till middag åt vi grillat (såklart) och vi ska alldeles strax spela galen panna. #livetpåenpinne.


Idyll
Vardagsliv

Efter att ha virrat omkring på en grusväg och letat efter rätt stuga är vi nu framme. Hade vi åkt mot vattnet direkt hade vi sparat in sisådär 30 minuter. Det är nämligen precis där huset står, typ en meter (!) ifrån vattnet. Helt underbar altan med solläge och alla rum är nyrenoverade. På oss går det ingen nöd, snarare tvärt om. 
Däremot började vi vår vistelse här med en liten olycka. Theodor började skrika och spänna sig så jag tröck benen mot magen och då släppte det. Tyvärr kom det igenom blöjan och på den nybäddade sängen. Charmen med småttingar. Jaja, det finns iaf tvättmaskin :)






Mot Oskarshamn
Vardagsliv

Godmorgon vänner,
Daniel väckte mig i morse och tyckte vi skulle göra oss klara. När fick han friheten att väcka mig på morgnarna (?!). Men det var lika bra det med tanke på att vi har en lång bilfärd framför oss, ca 40 mil. Vi ska spendera några dagar i Oskarshamn i en idyllisk stuga vid vattnet som Josephine, Jonas, Michael och Lisette hyrt för andra året i rad. 

I skrivande stund har vi åkt i ungefär en timme. Theodor har hittills skött sig exemplarisk. Han har jollrat, tuggat på giraffen Sophie, ätit på sina händer och nu sover han så sött. Snart ska vi stanna för lunch och chaufför byte. En klar fördel när båda har körkort, vi kan turas om att köra. 





Snapchat
Vardagsliv

Nu kommer många av er tänka "den där morsan hänger inte riktigt med" men jag har precis gått med i snapchat. Okej, om vi ska vara riktigt ärliga har jag haft det i några veckor men det är inte förens nu jag förstår mig på det. Jag tycker det gamla hederliga sättet med ett mms och text i ett sms har fungerat alldeles utmärkt och förstår inte poängen med att bara kunna se en bild i några sekunder. Meningen är, som många redan vet, att man kan se en bild i några sekunder för att sen aldrig se den igen. Dessvärre kan man via en inställning spara ner bilderna trots allt och hela idén förlorar sitt syfte, enligt mig. Men jag är inte sämre än någon annan och hänger på trenden. 

Daniel in snapaction.



Sådan far sådan son
Theodor 0-3mån, Vardagsliv

Theodor fick tre par Björn Borg kalsonger av sin gudfar. Än är dom fortfarande för stora men om någon månad borde han kunna ha dom (strl. 74). Så gulligt att Daniel och T kan matcha varandra. 





Ost och vinkväll
Vardagsliv

Jag fick en inbjudan om ost och vinkväll ikväll hemma hos Linn men då vi redan hade planer höll jag det öppet. Vid sju bestämde jag mig för att åka och packade in mig och Theodor i bilen. Linn hade gjorde det så fint och vi hade en urmysig tjejkväll. Det var jag, Linn, Victoria, Gabriella och Alexandra som vräkte i oss av det goda som stod på bordet. Roligt med lite nya ansikten. Theodor skötte sig exemplariskt och sov mest i vagnen. Han sover fortfarande och jag undrar när han ska vakna för en sista måltid. Han kanske nöjer sig med det han fick vid 8 (det måste vara grädde han får i sig haha).









Grattis svärfar
Vardagsliv

I morse var det Daniels tur att gå upp med Theodor så jag fick sova en timme extra. Vi hoppade över frukost och gjorde i stället en pastasallad som tidig lunch. Jenny kom över med ingridienser och gjorde oss sällskap. 
Idag fyller svärfar år och vi är över för att fira honom. Det spelas volleyboll och dricks champagne. Jag ligger inne med en sovande bebis på bröstet och tänker inte lägga ifrån mig honom. Som jag tidigare skrivit är Theodor väldigt mammig (om han nu kan vara det såhär tidigt) och inte mycket annat fungerar än min famn om han är ledsen. Daniel berättade hur T gråtit stora krokodiltårar medan jag var och köpte present till dagens kalas. Jag har aldrig sett honom få tårar och vill inte det heller. Det gör ont i mammahjärtat att höra hur otröstlig han var medan jag var borta. #dåligtsamvetedeluxe.

Frukost.




Från dag ett
Theodor 0-3mån

Från dag ett har det varit vi. Vi som i familj. Att Theodor finns hos oss känns som en självklarhet, livet innan är så långt borta. Hur var det innan du kom och vad skulle jag ha gjort utan dig. Min son är det absolut finaste jag har och han är min rikedom. Ingenting i världen kan ersätta den kärlek jag känner för dig. Om du bara visste. 

Ni mammor som läser min blogg vet vilken känsla jag menar, känslan som inte går att ta på. Jag är beredd att offra allt, precis ALLT för mitt barn! Ni andra kommer att förstå. Dagen jag blev mamma är den bästa dagen. 





Naglar.
Skönhet

Igår var jag och fixade mina naglar hos bästa Sanna. Hon går på semester på måndag och jag ville hinna bli sommarfin på händerna. Något som är i akut behov är mina fransar..och vi som ska iväg nästa vecka. 

Med blixt.
Utan blixt.



Skynda att fynda
Vardagsliv

Tips! När vi var och handlade i Mölnvik hittade jag dessa doftljus i fina burkar på RUSTA. Två i glas och ett fyrpack i metall för endast 20 kronor styck! Jätte fint att ha som ljus men också som fina förvaringsskålar till tex. bomullstops när dom brunnit upp.






Bullandö
Vardagsliv

Ännu en utvilad morgon, så gott som iaf, och jag ligger nu klarvaken efter att ha gett Theodor mat. Dom tre killarna i familjen ligger allihop och snarkar ikapp medan jag funderar på att unna mig ett varmt bad i hopp om att den minsta sover ett tag till. Från att ha badat i stort sätt varje dag, ibland flera gånger om dagen, till att knappt hinna duscha är en stor omställning för mig. I badet flödar lugnet och jag hämtar ny energi. 

Igår hade vi en fantastisk heldag ute på Bullandö hos Anders och Carina. Daniels två farbröder med respektive, Carinas föräldrar och hennes dotter med sina fyra hundar var där. Vi umgicks och pratade om allt mellan himmel och jord medan dom fyrbenta sprang omkring mellan stolsbenen. Fem chihuahuor (Carinas föräldrar har också en chihuahua) och en pomeranian lyckades göra även oss helt slut bara av att titta på dom. Att ha hund är nästan mer jobb än med ett barn. Det ska rastas, matas, lekas, tränas men framförallt hålla koll så att ingen smiter över till grannen.
Redan vid tolv var vi där och hann med både lunch, promenad och middag. Dom har det så otroligt fint och mysigt med en modern men lantlig känsla. Att vara på landet är speciellt och känns lyxigt i "olyxen". Det är nog enda stället jag tycker om att diska för hand och att inte ha en dusch direkt i badrummet.











I skrivandes stund ligger jag i badet sedan 20 minuter tillbaka. Faktum är att det tog längre tid att knopa ihop detta inlägg än jag tänkt. Prinsen vaknade och sökte efter nappen men nu sover han sött igen. 


Grått med koppar
Hem/inredning

Alltså jag har ett dilemma! Ungefär som resten av alla inredningstokiga har jag nu kärat ner mig i koppar. Jag vill spraya gamla ljusstakar i koppar och köpa nya lampor, MEN passar det in hos oss? Daniel fick bestämma färgen i sovrummet och det blev en mysig grå. Här inne skulle jag nu vilja ha en varsin sänglampa med kopparfot (och massa annat också i koppar för den delen). Min undran är om gråa väggar fungerar med koppardetaljer? Jag har verkligen hittat så fina lampfötter (ingen skärm som riktigt passar till än dock) men har inte vågat slå till. Nya gardiner och lite fina tavlor är något jag också vill köpa nytt. Av någon märklig anledning är sovrummet Daniels "rör ej" vad det gäller gardiner, ni hör ju hur märkligt det låter haha, och jag får inte sätta min vita prägel på det. Jag ÄLSKAR vitt och får inte nog. Just nu känns inte sovrummet alls som min stil. 


Tack bebis
Theodor 0-3mån, Vardagsliv

Jag är uppriktigt sagt förvånad över Theodors nya sov tider! Det går i perioder som allt annat men i natt slog han rekord. Han sov från 22 till 02 för att vakna och äta, det kan låta normalt men det jag blev förvånad över är hur han från ca 02 sov till 08 (!!). Det har aldrig tidigare hänt så ni kan tänka er hur förvånad jag blev när jag hörde hur han låg och jollrade i vagnen (han fick sova i vagnen i natt bredvid vår säng) och inte ens skrek efter mat. Det var väl grädde i bröstet han fick i natt haha. 
Utvilade passade vi på att ta en promenad ner till vattnet med Måns medan Theodor höll ställningen kvar i stugan med gammelmoster sin. 
Dagens planer är att åka över till bullandö och hälsa på Daniels farbror Anders och Carina. Vi åker runt lunch och spenderar dagen/kvällen där.


Nu ska vi äta frukost och packa väskorna.


Lugnet efter stormen
Vardagsliv

Mamma, Jenny, Felicia och Jennifer åkte hem efter middagen (det vankas Kolmården i morgon) och vi sitter just nu ute på altanen med min moster och chribba. Snacka om lugnet efter stormen. Vi alla sa i kör, vad tyst det blev. Med en tioåring som har energi för ett helt fotbollslag blir ljudnivån lätt hög och det är inte förens man sätter sig ned som kroppen säger ifrån. 
Ikväll ska vi försöka komma i säng tidigt för att orka med morgon dagen. Vi alla är lite små trötta efter gårdagens drinkar (ännu en gång så räknas jag inte in, jag håller mig till cola) och dagens shopping på både biltema, rusta och brisak. 





"Idiot kunskap"
Vardagsliv

Jag tänkte dela med mig av lite onödigt vetande från spelet "idiot kunskap". Vi har fått många skratt och blivit något klokare. 

- Ronja är det populäraste namnet på både hund och häst.
- Eiffeltornet är 15 cm högre på sommaren än på vintern på grund av att det expanderar i värmen. 
- Kvinnor spenderar två år av sina liv framför spegeln.
- Varmt vatten fryser snabbare än kallt.
- Anus betyder ring på latin.
- En italienare äter ungefär 25 kg pasta per år. 
- Om du lägger ett russin i ett glas med champagne åker det upp och ner upprepade gånger.
- Fiskar har öron.
- Man tappar ca 75 hårstrån från huvudet per dygn. 
- "Jag vet inte" är Sveriges vanligaste mening.
- Barbie skulle i verkligheten vara 1.80m lång.
- I Tjeckien dricks det mest öl per invånare och år.
- Man går snabbare när man pratar i mobiltelefon. 
- Honung klarar sig i flera hundra år utan att bli dålig.
- Ca 19 miljoner människor fyller år på samma dag som dig. 
- Det tar ungefär en dag att spela in en fem minuters scen på en långfilm. 


12 veckor
Theodor 0-3mån

Prinsen blir idag 12 veckor och börjar få mer bebisliknande drag för var dag som går. Jag minns när han precis kom, hur jag inte tyckte han var sådär skrynklig som nykläckta bebisar ofta är. Nu såhär 12 veckor senare vet jag inte om jag fortfarande håller med. 
Idag kunde vi tydligt se hur han var svullen och hade upphöjningar i tandköttet. Händerna åker in i munnen mest hela tiden och Theodor har numera på sig en dregglis. Tänk att han redan snart är tre (!!) månader. Hans humör går i perioder och varierar lite från dag till dag. På morgnarna är han som alltid världens gladaste och nöjdaste bebis och älskar allt som har med mamma och pappa att göra men framåt kvällen är han antingen på topp eller kinkig. Både igår och i förrgår behövde vi inte anstränga oss det minsta för att få en nöjd bebis medan vi ikväll har burit och dansat glädjedansen för att hålla honom till lags. 
Theodor växer så det knakar och fortsätter komma ikapp sina äldre bebis kompisar. 
Den 27 juli är det dags för tre månaders vaccin och det bävar jag redan för.





Pysselprojekt
Hem/inredning

Minns ni för ett tag sedan när jag la upp bilder på ett blivande projekt, Daniel stod och svetsade. Nu äntligen har jag tagit tag i det. Perfekt sysselsättning en mulen dag som denna på landet. Det färdiga resultatet kommer upp på bloggen inom kort. Bilderna jag ska använda kom i brevlådan häromdagen och dom var så fina! 




Strömma krog och kanalbar
Vardagsliv





Värmdö
Vardagsliv

Den här veckan börjar vi ute på landet. Vi hade tänkt stanna tills onsdag men det beror helt på vädret. En omgång "Idiot kunskap" är spelad och strax går bilen mot strömma kanal. Det får bli en visit till outlet innan vi åker hem för grillning. 





För världen är ni någon, för mig är ni världen♡
Vardagsliv




66år
Vardagsliv

Oj vad vi har sovit idag! Theodor slog upp sina blå redan vid halv 7 men ångrade sig snabbt och somnade om runt 8. Jag kunde för en gång skull också somna om och vi alla vaknade vid tio för att äta frukost (jag vet inte om jag kan kalla en skål med nudlar för frukost haha). Nu ligger vi återigen i sängen efter en timmes bad alla tre. Magen börjar dock skrika efter något mer matigt, typ donken. Ikväll är det VM final och vi ska ha några över som kollar på matchen. Vi håller tummarna för Tyskland! 

Igår var det födelsedagsfirande för hela slanten, 66 år fyllde dom tre tillsammans. Vi var först uppe i centrum ett stort gäng och grattade Sebaztian och Chriztian med middag och drinkar (alkoholfritt för mig) och sen vidare hem till familjen Falksund för att fira Linnea. Där var det sång och dans i fokus. Framåt småtimmarna och efter ett och annat vinglas tågades det runt på baksidan till främling. 

Theodor somnade fint i tant Isabells famn. Skorna är så snygga och förtjänade fokus i denna bild.
PUSS!
Fina Linnea.


Mer altan
Hem/inredning

Det är svårt att få till en rättvis bild på lamporna i trallen men igårkväll lyckades jag. Ärligt talat så har jag tänkt ta bilder väldigt länge men helt glömt bort det. Det går inte att fotografera spottarna på dagarna och på kvällarna slumrar jag till i soffan och har mina tankar någon helt annanstans. Att titta på en hel film i soffan är nästan omöjligt och Daniel får alltid väcka mig. 
Tillbaka till lamporna, när vi var över hos grannarna på 18års firande kunde man se hur fint det lös på vår altan och jag fick ett stort leende på läpparna. VI ÄR ÄNTLIGEN KLARA MED RENOVERINGEN! (bortsett från att det alltid finns småpyssel). 





FAV
Vardagsliv

Fyra utav mina favorit ringar. Jag gillar att ha smycken på mig men det ska vara enkla och stilrena. När det kommer till ringar tycker jag att desto fler tunna på handen desto finare. Halsband/armband brukar jag inte använda mycket av men när jag gör det ska även dom vara enkla. Jag tycker det är otroligt fint med större smycken men då ska det istället vara stilrena kläder, annars blir det lätt för mycket. 






Hallon
Vardagsliv




POLO
Theodor 0-3mån, Vardagsliv

Hur söta är inte dessa små skor från Ralph Lauren. Theodor fick dom redan innan han var född, på babyshowern, av Evangelina och hennes mamma Tiina.







PINGIS.
Vardagsliv





Sorbetdrink - chips - bebisprat - skratt - grilla - världens godaste middag - pingismatch - musik - ännu mer skratt - snapchat - paviljong & beerpong. 

Vilken underbar kväll vi hade igår! Jonas och Josephine bjöd på helgrillad fläskfilé, färskpotatis, halloumi (ingen grillkväll utan halloumi) egengjord bearnaisesås och min absoluta favoritsallad. Grönsaker blandat med frukt och ost såsom granatäpple, melon och feta. Theodor sov igenom hela middagen och Måns låg under bordet och knaprade på en morot. Efter maten åkte pingisbordet fram, killarna körde turnering medan vi tjejer satt och pratade under paviljongen och lyssnade på musik. 

Ikväll vankas födelsedagsfirande för bröderna Tylén som har fyllt 25 respektive 23 år och Linnea som fyller 18 år i morgon. 


Altan
Hem/inredning

Bättre sent än aldrig. Här får ni lite bilder på altanen, fler kommer.









Kan vara sista
Vardagsliv

Hej vänner,
Stockholm bjuder på ännu en solig dag och det har aldrig uppskattats så mycket som nu. Jag tror vi behöver regn och rusk (däremot inte i tre veckor som vi hade nyss) för att sakna och ta vara på solen när den väl är framme. Nästa vecka ser osäker ut enligt metrologerna med start i morgon. Ut och njut av solens kanske sista dag på några dagar.
Idag vaknade jag upp utvilad efter att endast matat Theodor en gång vid fem. Snälla bebis fortsätt med detta beteende. Vi packade in hela familjen i bilen och åkte till outlet på ärenden. En donken frukost som starter och sen var vi igång. 

Nu är vi hemma hos Daniels pappa för lunch och ett dopp i poolen. Ett helt gäng nyblivna semesterfirare är här med en nykläckt bira. Ikväll är vi bortbjudna på middag hemma hos Jonas och Josephine.




NYTT.
Hem/inredning

Jag har glömt visa er vad som kom med posten i förra veckan. Vita träklossoar med Theodors namn i blått. Dessa vann jag i en tävling på instagram och dom är så fina.






En dag för tidigt
Vardagsliv

Igår grillade vi hos oss och idag hos Daniel och Susanne. Vi firade in Susannes semester en dag för tidigt med MOËT och en fantastisk middag. Fördelen med att alla har semester samtidigt är att vi kan ses spontant utan att tänka på att man måste upp dagen efter. 
I helgen har vi fullt upp med kalasfiranden och i morgon ska vi ut på ärenden. På lördag visar SMHI sämre väder men jag hoppas det hinner ändras. Vi som tänkte åka ut till landet. 



Älskade barn. Melody är väldigt generös med kramar och pussar när Theodor är med.



IDAG
Vardagsliv

Familjen har hängt vid poolen från morgon till eftermiddag. Hund och en sovande bebis i skuggan medan mamman och pappan var som strandade i vattnet. Fortfarande 33 grader varmt i poolen och faktum är att det blir kyligt över ytan. Färdig pizza till lunch och en chipsskål för att stilla saltsuget. När det är sommar och sol blir jag (saltomanen själv) extra sugen på salt. 








Godnatt min skatt
Vardagsliv

Theodor har kämpat in i det sista men nu sover han som en stock. I två timmars tid har han envisats med att vara vaken trots att ögonen gått i kors. Envis precis som sin mor haha. Jag blev däremot imponerad av hans glada humör trots tröttheten. Trött bebis brukar innebära gnällig bebis men inte idag. Jag älskar att ha honom sovandes i min famn för att sen ligga tätt intill i sängen. 
Tänk när han kommer sova en hel natt i sitt rum..#separationsångest. Men värmen som uppstår när vi alla sover så nära varandra är nästan olidlig. En ac i sovrummet skulle sitta fint :)





Poolstatus
Vardagsliv

Lunch på Coop, kaffe hos Daniel och ett  dopp i poolen innan vi går hem. 33 (!!) grader står pooltermometern på nu! 





Slappardag
Vardagsliv

Tredje dagen på vår gemensamma semester och vädret är såå underbart! Vi gjorde morgon redan vid halv åtta och åt en mysig frukost ute på altanen. Vi båda känner oss lite slöa och bestämde att idag får bli en slappardag. Det är lätt att man bokar in väldigt mycket under dom dagar man är ledig men semestern går faktiskt ut på att vila upp sig och ta dagen lite som den kommer. Vi kommer max ta oss upp till centrum för en sen lunch annars är det altanläge/eventuellt poolläge som gäller. 
Theodor har tagit många men korta sovstunder och är på väldigt bra humör. Han behöver mycket sömn i all denna utveckling och det märks hur han är mycket mer "med" och inte vill missa något. Om T får bestämma skulle han redan nu sitta upp i vagnen när vi är ute och far. Det känns dock lite tidigt att byta till sittdel. Vi bunkrar upp med kuddar ist. 




FRUKOST
Vardagsliv

På begäran gjorde jag i ordning smoothies till frukosten. Yoghurt, hallon, banan och vaniljpulver. 




(Daniel frågade om jag lagt ost (?) på toppen. Efter ett träningspass av skratt fick jag fram ett ord, kokos haha). 


Vi har det bra.
Vardagsliv

Vilken värme Stockholm bjuder på. Familjen på fyra har spenderat dagen vid poolen, något jag kan vänja mig vid (eller snarare HAR vant mig vid). Vi blir så bortskämda med denna utomlandskänsla hemma hos Daniels pappa. Vita stenar, palmer, 32 grader i poolen, solstol och grillat beskriver hur vi haft det idag. Theodor har sprattlar och jollrat i skuggan på sin filt och skött sig exemplariskt. Inte alls lika kinkig som inatt. När det blir såhär varmt vågar jag knappt ha Theodor ute, jag ammar så ofta det går för att han ska få i sig vätska och han ligger utan kläder. 

Nu ligger jag i sängen dödstrött efter att ha vaknat varannan timme i natt. Brasilien-Tyskland matchen är på i bakgrunden men med 0-5 till Tyskland gör det inget om jag somnar. 

Moster Felicia är så fin med Theodor, i morse höll hon koll på honom medan jag gjorde i ordning frukost och hon både lekte, pussade på och fick honom att somna.





Favorit plats
Theodor 0-3mån, Vardagsliv

Här kan Theodor ligga i evigheter (som det känns iaf) utan missnöje. Skötbordet har blivit hans favorit plats sen ugglemobilen kom upp och vår räddning om han är otröstlig. Fin är den också. 






Smultronställe
Vardagsliv

På vår baksida har vi rivit upp bland buskar och sått nytt gräs. Varje kväll har Daniel vattnat gräset med två stora vattenkannor och det ser äntligen bra ut (bortsett från fläckarna där det gamla gräset/mossan är). I förrgår upptäckte jag till min förvåning att det växer smultron där vi sått nytt. Alla barns dröm och även min. Felicia fick syn på dom direkt men hon får vänta med att smaka tills det kommit fler. Än så länge har vi bara ett fåtal och jag vill få ett helt smultronland. 

Bild tagen på Johnnes baksida där även han har fullt med smultron.


Glader
Theodor 0-3mån






Igår blev den här glada killen 11 veckor. 11 veckor som bara gått av farten. Spädbarnstiden är snart över och jag har fortfarande svårt att förstå att du låg i min mage i nio månader. Från dag till dag händer det något nytt i utvecklingen och den största skillnaden från förra veckan är att vi misstänker tänder. Händerna är ständigt i munnen, "biter" så fort chansen finns och dregglet rinner. Han sover sämre på dagarna men även på nätterna och han har blivit kinkigare. Tänk att det snart dyker upp en trolltand.


Semestertider
Vardagsliv

Det märks att det vankas semesteranda både här och där. Ingen har koll på dagarna och middag äts när det behagar, det finns ingen tid att passa. Det faktum att även jag kan smita iväg en timme om det behövs känns lite små lyxigt. Helst tillbringar jag min tid med Theodor såklart, all min tid men att kunna åka iväg på ärenden utan att packa med mig både vagn och barn kan ibland vara skönt. Utan att låta allt för självisk, missförstå mig rätt.
Det blev ingen båttur för oss idag, kanske i morgon, eller vilken annan dag som helst. Istället hängde vi vid poolen hela dagen och hade det bra. Oss går det ingen nöd på. I detta nu sitter vi på altanen och har precis fått mat i magen. Jag ska strax gå in och förbereda efterrätt, glass med varma hallon. Felicia kommer och sover hos oss. Vi har i stort sätt haft mina småsyskon här varje dag i en veckas tid men det är något jag vill prioritera när tid finns. Att umgås med min familj värdesätter jag högt.




I skuggan
Vardagsliv

Vi har det bra jag och Theodor i skuggan. Daniel och Filip tränar på dyk i poolen medan Jenny, Fanny och Lisette solar. Theodor har blivit väldigt kinkig och mammig dom senaste dagarna och han biter på allt han får tag på. Vi tror det är tänder på g. När vi var i Bålsta köpte jag två olika sorters bitringar, en traditionell som går att kyla och en liknande en napp. Han är fortfarande för liten för att föra någonting själv till munnen så jag hoppas "nappen" fungerar. Han blir så ledsen och det är jobbigt att inte kunna göra något. 





+29
Vardagsliv

Här hemma gjorde vi morgon redan vid 07. Barnkanalen, frukost och sång för Theodor har den bestått av. Vi sitter nu i bilen påväg till Bålsta för att fixa ett pass till Jenny. Det ska bli 29+ grader och sol så att åka utomlands känns ganska långt borta. I september kanske.  Dagen kommer garanterat att spenderas vid poolen hemma hos Daniels pappa och om jag har tur åker vi en sväng ut på sjön. Theodor har fått en ny flytväst av gammelmoster som behöver invigas. Något av det mysigaste jag vet på sommaren är att åka båt in till Stockholm via kanalerna och äta lunch på en mysig servering. 





Sova ikapp
Vardagsliv

Jag har inte en enda gång under dessa 2,5 månader lyckats med det alla uppmanar till. Nämligen att sova på dagarna när bebis sover. Det spelar ingen roll hur många gånger Theodor har vaknat under natten eller hur trött jag än är, jag kan bara inte somna. Jag har iofs inte riktigt gett det en ärlig chans. När jag väl har vaknat och börjat dagen behöver jag en stund för att varva ner innan jag somnar och det brukar bli lagom tills Theodor vaknar haha. Så det här med att sova ikapp på dagen är inte riktigt min grej. Än. Amningshormonerna gör att jag fungerar ändå. Dock bävar jag inför den dagen jag kommer sluta amma. Dom flesta jag pratat med om just amning har berättat hur trött man genast blir och inte alls får samma ork. Nu räcker det liksom med någon timmes sömn.

Förresten borde jag kanske ringa till mvc för en efterkoll? I morgon blir Theodor 11 veckor så det kanske är dags (?)..men jag vill inte, eller vågar inte..





Drawing
Vardagsliv




Mina syskon Filip & Fanny ska sova över hos oss ikväll. Fritids är stängt och pappa har inte semester förens nästa vecka. Hur gör man då, om det inte finns någon som kan passa barnen medan föräldrarna jobbar..? 
Just nu sitter vi ute på altanen och ritar streckgubbar och övar på att skriva. 


Du är hela min värld
Theodor 0-3mån


Från ett plus på en sticka till den mest värdefulla i mitt liv. Den dag du kom till oss var den bästa dagen jag någonsin upplevt. Du tog oss med storm och för varje dag som går växer banden mellan mor och son , far och son men också mellan mor och far starkare. Det är för dig vi lever. 
Min skatt, om du bara visste hur mycket vi älskar dig. Du har gjort vårt liv komplett. 


Bloppis?
Vardagsliv

Godmorgon vänner,
I natt har Theodor bara vaknat två gånger och Daniel tog honom nu på morgonen så att jag fick fortsätta sova. Dom där extra timmarna betyder så mycket. I morgon börjar Daniels semester och det ska bli väldigt skönt att ha honom hemma, roligt också såklart! 

Jag har funderat och funderat men aldrig riktigt tagit tummen ur. Min garderob behöver en rejäl rensning men jag får sån separationsångest haha. Jag älskar mina kläder och vill inte göra mig av med något. MEN jag måste! Därför tänkte jag eventuellt hålla i en bloppis och lägga ut mina kläder här, om det finns intresse dvs. Jag har en del jag köpte när jag var gravid som jag inte fick på mig då i hopp om att kunna ha efter men som nu inte alls sitter bra. Vissa kläder har till och med prislappen kvar (!!). Finns det intresse för en eventuell bloppis? 



Examen
Vardagsliv

Något jag imponeras och fascineras av är personer med stora drömmar och mål. När ingenting är omöjligt blir livets motto och det enda som kan stoppa en är en själv. Det ger mig motivation och en stark vilja att alltid sträva efter något större. Du kan om du vill. 
Ikväll firade vi min fantastiskt vän Sabinas examen. Jag är så otroligt stolt över henne och när jag tänker på vilken kämparglöd den kvinnan har blir jag nästan tårögd. Om jag ändå var hälften så duktig inom ämnet skola. Ett stort grattis tid dig hjärtat, du kommer att komma långt! 

Jag, Sabina & Jenny

Mammas hjärta 
Sabina med bror sin

Hanna med Theodor
Favorit killar ♡
Tjejer
Hela gänget



Livet på en pinne
Vardagsliv





Skansen
Vardagsliv

Vilken hetta gårdagen bjöd på och vilken perfekt dag att tillbringa på Skansen. För första gången fick jag se lodjuren och vargarna ute. Dock var det jobbigt när Theodor inte längre ville ligga i vagnen och jag helst ville slippa ta upp honom i solen. Men det löste jag genom att ha honom i bärsele med solhatt och en gallerfilt. Lunch åt vi på MAX innan vi gick in och dricka/fikapaus tog vi inne på Skansen torget. En jätte mysig dag med min fina faster och son.















Kvällen spenderades i Viksjö med mamma, Peter och barnen. Vi grillade, skrattade och tog långpromenad med hundarna. Daniel var på firmafest så jag och Theodor fick lägga oss själva. 
Ikväll ska vi på Sabinas examenfest.


På språng
Vardagsliv

Kan det verkligen stämma?! Det är STRÅLANDE SOL (!!) och jag ska ta vara på den här dagen till max. Vi har haft tre veckor bestående av regn och rusk så det känns extra självklart att tillbringa dagen ute. Dessvärre är jag trött idag för någon, nämner inga namn, bestämde sig för att vakna i stort sätt en gång i timmen under nattens lopp..superwomen som man är behövs bara lite mat för att pigga upp denna kropp. 
Idag ska jag, Theodor och min faster strosa runt på Skansen. Antagligen vi och 1000 andra :)


Trevlig fredag vänner! PUSS


Close up
Hem/inredning

Igår fick vi upp pompom i Theodors rum över hans säng och den fina sydda vimpeln beställd från Malin. Kaninen från Maileg fick vi innan Theodor var född och vi fortfarande trodde det låg en liten flicka i magen. Jag ska leta reda på killkläder att byta med så slipper Daniel störa sig på att kaninen är för "tjejig". 







Utan några måsten
Vardagsliv

Tanken var att jag & Theodor skulle träffa Ida & Filippa idag men på grund av det trista vädret bokade vi om och bestämde date nästa vecka. Istället har vi myst hemma och gud så skönt det varit. Inga måsten. Theodor har luftat rumpan hela dagen (gissa om jag fått byta om ett x antal gånger haha) och jag har varit sådär fånig och lekt charader. När prinsen sovit har jag passat på att fixat i hans rum, städat och ätit lunch. Jenny kom förbi en snabbis för att pussa på T och äta av kärleksmumsen vi bakade häromdagen. 
När Daniel kommer hem ska vi montera upp våra nya utemöbler som kom med ett bud igår. Hoppas innerligt att dom passar och lever upp till våra förväntningar. Till middag ska vi grilla, om det blir uppehåll dvs.

Två bilder från vår utekväll i lördags.




Swimsuit
Vardagsliv

Något jag har svårt för varje sommar är att hitta badkläder jag känner mig bekväm i. Igår när vi var i Kista krånglade jag på mig en och sprang fram och tillbaka för att byta storlek. Jenny fick sig ett gott skratt när jag bad om större storlek på trosorna än vad jag behöver. Om jag får välja tar jag gärna en heltäckande trosa men där stoppade hon mig. Desto större jag tog desto mer hängde dom haha. 

En svart bh bikini med svarta paljetttrosor fick det bli. Jag älskar att man kan mix and match.






Vinnaren är utsedd
Vardagsliv

Min instagram tävling är nu avslutad, ett stort grattis till Nathalie som vinner ett valfritt namnsmycke :) Maila mig på [email protected] för vidare information. 
Tack till alla er som medverkade och hoppas ni vill vara med i nästa framtida tävling.


Kvällspyssel
Hem/inredning

Jag tyckte det fattades något i min flaskhörna. Jag har länge funderar på om jag ska ge mig på att göra en egen lampa och löste det genom att köpa en flaskhållare till den stora glödlampan. Däremot tänker jag spraya hållaren mattsvart.







Stor eloge
Vardagsliv

Jag vet inte vart jag ska börja. Igår när jag fick den där spydiga kommentaren i min frågestund läste jag den och tänkte sen inte mer på det. Det måste vara en person som har alldeles för lite att göra och för mycket fritid. Jag är imponerad av hur man kan gå in på en blogg och lämna en kommentar bara för att såra. Att jag skulle bidra till anorexi och vara tragisk enbart av att skriva om min vardag som mamma (?). Nog om det.
Det jag ville komma till var att ni underbara läsare/vänner får mig alldeles varm inombords. Att ni tar er tid och "försvarar" mig mot denna "Anonyma" människa. Ni förtjänar en stor eloge och det är för er jag orkar fortsätta blogga öppet. Huvudanledningen till att jag bloggar är för att jag i framtiden (så länge internet finns, och det vore väldigt konstigt om det skulle försvinna) ska kunna blicka tillbaka och bläddra bland pyssel, Theodor och resor. Om det inte vore för er positiva där ute hade jag låst bloggen och gjort den privat.
Det finns ingen anledning att ha en öppen blogg om det enbart är människor som "Anonym" som ska få tycka till. Ni gjorde verkligen min kväll och hela min dag också för den delen.
Jag har läst varenda en av era kommentarer och det finns inte nog med ord för att beskriva hur tacksam jag är. Tusen tack för era snälla kommentarer och värmande ord! Jag önskar jag kunde ge er alla en stor kram.


Redo för SOL
Vardagsliv

Theodor fick ett par solglasögon i present som man lätt spänner/spänner upp runt huvudet med mjukt "skumgummi" runt ögonen för perfekt komfort. Nu sitter vi aldrig direkt i solen men dessa är bra även då det är väldigt ljust ute. Både praktiska och väldigt snabba haha. 





Övernattning
Vardagsliv

Efter gårdagens lek & stoj kände vi för en repris. Felicia övernattade och vi satt uppe till midnatt med stora chipsskålen framför Belgien-USA. I morse steg vi upp vid åtta och sedan dess har vi varit i rullning, därav den dåliga uppdateringen. Vi mötte upp Jenny, Filip och Fanny i Kista för en shoppingrunda och när vi ändå var där passade jag på att hälsa på mina Selecta kollegor över en lunch. Inte det lättaste att gå i affärer med tre starka barnviljor. Den ena vill prova kläder medan den andra vill kolla leksaker och den tredje äta glass. När vi fått nog åkte vi hem till mig och bollade gris på baksidan. 
Nu halvligger jag i soffan mätt och belåten med Theodor på bröstet efter en storhandling på Willys. Jag hittade en jätte god kycklinggratäng med pasta på en matblogg som jag varmt kan rekommendera. Får se om jag orkar lägga upp receptet sen. 

Min nya tröja från Nelly.com

Älskade syster ♡.


Svar på frågestund
Vardagsliv

Anonym:

Borde inte du ändra din text om dig själv under bilden här på bloggen? Skojar bara :)

Svar: Det borde jag verkligen göra haha! Tack för påminnelsen :)

Anonym:
Hur träffades du och Daniel?

Svar:Vi träffades för första gången hemma hos mig när jag var 15 (?). Jag hade en fest som Daniel och hans vänner försökte komma in på utan att lyckas haha. Vi träffades sedan tre år senare på en kryssning och små flörtade lite vilket i sin tur ledde till långa msn konversationer (som det var på den tiden) och lyckligtvis till ett förhållande. Jag glömmer aldrig när Daniel berättade att han var kär i mig. KÄR var ordet han använde, så gulligt!

Emilie :
Hur länge har ni varit tillsammans?
Har ni börjat fundera på när ni vill ha nästa barn (om ni vill ha fler!)?
Vad för typ av "aktiviteter" hittar du på med T? (Träna nacken osv)
Kom du in i baby blues efter förlossningen?
Vad var jobbigast med att ha så ont efter förlossningen?
Hur ser du på den kommande tiden som mammaledig, har ni några planer?
Hur länge planerar du att vara mammaledig?

Kram :)

Svar: Jag och Daniel firar tre år tillsammans i augusti och jag blir mer förälskad för varje dag som går. Från den dagen Theodor kom och tog oss med storm har jag undrat hur det kan vara möjligt att älska ett till barn lika mycket som vi älskar honom. Självklart gör man det och älskar alla sina barn minst lika mycket men han är verkligen hela vår värld. Vi vill absolut ge Theodor ett småsyskon och helst ska det vara ganska tätt mellan barnen. Just nu vill jag ge all min tid åt prinsen men inom två år borde en ny graviditet vara officiell. Som jag tidigare har skrivit så är Theodor en väldigt nöjd bebis när äta, bajsa, sova är avcheckat. Dock blir han lätt uttråkad och det känns väldigt viktigt att hålla honom sysselsatt. Det vi "brukar" göra är främst att spendera långa stunder vid skötbordet. Han älskar att ligga där och jollra och i morgon borrar Daniel upp en mobil som kommer hänga över. Vi försöker också ta varje tillfälle i akt att rulla över på mage för att träna just nack och ryggmuskler. Dock endast så länge han själv vill. Annars brukar jag ha Theodor på en filt och prata från olika platser i rummet och se hur han uppfattar min röst. Han älskar att härmas och prata och inte minst nu när han snappar upp så pass mycket. Lipa åt mamma och pappa är inte långt borta. Theodor är snudd på att öppna sina händer (innan har dom varit knutna) och jag brukar därför locka med mjuka leksaker som han kan greppa. Mycket dans och sång blir det om dagarna och ni vet när man står och ser sådär löjlig ut, viftandes med armar och ben, precis så beter jag mig dagarna i ända haha. 

Efter förlossningen svävade jag på moln. Lyckan jag kände över min son går inte att beskriva. Tyvärr hade jag en väldigt tuff start som nybliven mamma och det var många dagar jag funderade på om smärtan någonsin skulle gå över. Men den smärta jag kände då var värt för den fantastiska gåva jag fick. Den går inte att jämföras med förlossningen då jag direkt efter kunde föda 20 barn till om det vore så bara för att slippa, slippa känna. Som tur är fick jag ett enormt stöd och kunde hamna i "bebis bubblan" precis som det ska vara. Så som svar på din fråga blev jag aldrig deprimerad, snarare tvärt om. Det jobbigaste med att ha så ont var att nästan allt var jobbigt, att amma sittandes eller liggandes var jobbigt, att inte kunna ta en promenad var frustrerande och varje gång jag skulle äta var jag tvungen att sitta snett på halva skinkan. Tillslut köpte vi en nackkudde som jag satt på. 

Jag planerar att vara mammaledig fram till augusti 2015. Då är det inskolning och jag har varit hemma i ca ett och ett halvt år. Under den kommande mammaledigheten måste jag bli bättre på att ta en dag i taget och njuta av livet som mamma. Jag vill kunna ge Theodor allt han behöver och uppfylla hans behov så hädanefter vänder vi kappan efter vinden. Vi har ingenting planerat men jag hoppas på en utlandsresa inom en snar framtid. 

Kram

Anonym:
hur fick ni pengar till att renovera hela lägenheten? :)

Svar: Innan den här lägenheten vi bor i nu hade vi en tvåa som vi också renoverade. Där hade vi en liten budget och tack vare oerhört mycket hjälp från vänner och släkt kom vi undan med en billig peng. Det gäller att använda pengarna smart. Vi köpte tex. nästintill det billigaste köket från IKEA men lyckades få till en bra planlösning och ett tidslöst tänk. När vi sen sålde den gick vi med en bra vinst och det är med dom pengarna vi kunnat renovera vår nuvarande lägenhet. 

Sofia:
Hur tycker du att det fungerar att ha både hund och barn? Jobbigt att gå ut med båda tillsammans?
Kram

Svar: Jag tycker det fungerar alldeles utmärkt. Jag har turen som har Daniel som kan ta med Måns till jobbet och slipper därför detta måste. Jag vet faktiskt inte hur det hade fungerat annars. Det handlar väl om att få det att fungera och planera sin tid. Dock så är det väldigt mycket svårare att planera och anpassa tiden med barn. Men allting går och Måns är världens snällaste hund. 

Nathalie:
Hur många barn vill ni ha?:) vad jobbar du med annars? Och vad vill du jobba med?:)

Svar: Vi vill ha två barn i framtiden :) Jag jobbar som service konsulent på Selecta. Det jag gör är att ansvara för ca 90 stycken stora kaffemaskiner på Eriksson som ska fyllas på, rengöras och lagas. Mitt drömyrke är att jobba med djur. Jag skulle vilja vara djurpolis och kämpa för djurens rätt i samhället. Eller vara volontär och hjälpa djur i något land utomlands. 

Anonym:
Det är synd att unga tjejer läser din blogg eftersom du hela tiden visar på hur viktig ytan är. Att vara snygg är viktigare än allt annat. Unga tjejer tar efter och det är så vi fått vårt utseendefixerade samhälle med ätstörningar och måsten för att nå snygga resultat. T o m er lilla bäbis stylas..tragiskt

Svar: Oj, hej på dig med. Jag förstod inte riktigt din fråga? Att jag bryr mig om mitt utseende visste jag inte skulle betyda så mycket för dig. Jag tycker alla förtjänar att känna sig vackra och i en vardag full med sömnlösa nätter, blöjbyten och spyor kan ett par fina fransar pigga upp när jag kollar mig i spegeln. Det är inte ofta jag klär upp mig längre, snarare tvärt om, men när jag väl gör det tänker jag att det kan vara roligt för er läsare att se en mamma som faktiskt då och då även hon känner sig fin nog för en bild. Smink vet jag knappt ordet av längre. Det jag spenderar pengar på i skönhetsväg är fransar och naglar och det rekommenderar jag alla till att göra som inte orkar sminka sig men ändå vill känna sig fräscha. För jag vill inte spendera tid framför spegeln när jag kan ligga och mysa med min son. OCH att du lägger dig i hur han ser ut? Vad är du för en människa? Jag har aldrig stylat Theodor mer än att klä på honom. Jag vet inte hur du tycker att han ska se ut, vara naken kanske? Patetiskt hur du kan reagera på en tvåmånaders kläder..Egentligen förtjänar du inte denna förklaring men jag kände mig tvungen. 



Sommarlov
Vardagsliv

Bye june, welcome july! Eller snarare oktober..vilket grått väder juni månad har bjudit på. Förhoppningsvis får vi sensommar åtminstone. Nästa vecka börjar Daniels semester och jag ser fram emot att spendera vår första sommar tillsammans som en familj. Vi har inga planer förutom att ta vara på tiden med våra nära och eventuellt åka några dagar till Oskarshamn. 
Mina småsyskon har sommarlov sedan två veckor tillbaka och idag har vi haft en riktig syskon dag. Felicia och Fanny kom hit redan vid åtta och hela dagen har vi sysselsatt oss med bak, tvmys, promenad och skumbad. Till lunch åt vi nudlar av begäran från tjejerna. Billigt och bra tyckte jag!