Barn fungerar bäst med rutiner
Alva-Li 8mån, Theodor 2år-, Vardagsliv

Idag vaknade jag med alla familjens medlemmar bredvid mig. Theodor hade kissat i sängen för första gången så han och Daniel kom insmygandes med täcke och kudde i natt. Att vara utan blöja har fungerat över förväntan och om det sker en olycka så är det oftast nummer två som har varit svårt att hinna med. På förskolan har det fortfarande inte skett någon olycka och jag är övertygad om att barn fungerar bäst med någorlunda rutiner och där har dem just det. Givetvis har vi rutiner även hemma men det är inte lika punktligt. Håller ni med?
 
De rutiner som fungerar bäst hos oss är efter middagen och fram till läggning. När båda barnen har ätit middag badar de tillsammans medan vi röjer undan (en av oss är med i badrummet) och sedan somnar Alva-Li ovaggad i sin säng med en flaska i munnen ca 18.30. Theodor busar oftast fram till 19 och sen nattar antingen jag eller Daniel honom i sin säng. Det kan ta allt från 10 minuter upp till 45. Jag är glad att nattningen fungerar så pass bra som den gör med tanke på hur nätterna kan se ut..Hur ser era läggningsrutiner ut?
 
En kalasfin tjej i söndags.
 


 Fröken Rödlök

Sånt fint namn ni gett den söta tösen!URL: http://www.mizca.se


 Christina

Nu är våra barn 18 och 21 men vi kunde hålla på i minst 1 timme varje kväll. Sonen läste jag för ca 1 timme minst och vår dotter låg ett par timmar varje kväll innan hon somnade, hon har alltid varit kvällspigg. Skönt att det går bra för er, och rutiner är A och O anser jag :)URL: http://ecochic.blogg.se

NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?