Recept saffransskorpor
Vardagsliv

Ni är många som har efterfrågat receptet på saffransskorporna vi gav till pedagogerna i fredags, här kommer det. Receptet är Leilas.
 
100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ned äggen. Blanda de torra ingridienserna med hel sötmandel och vänd ned det i bunken. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut längderna och sänk temperaturen i ugnen till 125 grader. Skär dem i ca 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
 
 





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?