Världens första svarta nappflaska
Vardagsliv

Twistshake har tagit fram världens första svarta nappflaska, Superhero, och jag misstänker att fler än jag kommer att lägga en beställning? Med koden "sandralundqvist20" får ni 20 % rabatt på hela sortimentet, även på de redan nedsatta paketen. 
 


Lata dagar
Vardagsliv

Vi tar dagarna som dem kommer och gör det som faller oss in. Vi hänger mestadels vid något vatten, äter hämtmat och umgås med vänner. Barnen fortsätter att vakna redan innan solen har hunnit upp och jag och Daniel turas om att vila. Lyckligtvis har de flesta i vår omgivning semester och vi är många som kan hjälpas åt. Alva-Li är nöjd på en filt med leksaker och Theodor sköter sig själv när det är barn runtomkring. Stockholm fortsätter att bjuda på det allra härligaste väder och alla måsten har hamnat på hyllan. 
 
Idag är jag bjuden på biopremiären av filmen Jason Bourne av United International Pictures och Universal Pictures som jag skall se tillsammans med Linnea, Isabell och Linnea. De bjuder på miniburgare, serverar dryck från Nocco samt popcorn och snacks innan filmen börjar. 
 
 


Årets första båttur
Vardagsliv

Jisses vilka lata dagar vi har haft. Daniels pappa kom hem redan igår men vi stannade en natt extra för att vakna upp till en solig baksida där Theodor kan plaska i vattnet, plocka smultron och äta frukost vid poolen. Jag har nog aldrig längtat efter att köpa hus lika mycket som jag gör nu. Vi pratade om att sova kvar även i natt men det är inte bestämt. Barnen är nakna och det plockas glass ur kylen mest hela tiden. 
 
Idag ska hela familjen spendera dagen på sjön och det blir Alva-Lis första båttur någonsin. Häromdagen var vi och köpte nya flytvästar som skall invigas idag. Givetvis är badkläderna nedpackade trots den badkruka jag är. Trevlig lördag!
 
 


Dopdekorationer och rosa bakelser
Vardagsliv

Mycket tid har kretsat kring dopet de senaste månaderna och både jag och Lisette är måna om att allt, in i minsta detalj, skall vara perfekt. Kvällen innan stod vi i timmar och möblerade om, planerade och dekorerade i festlokalen. Jag har lite svårt för just "lokalkänslan" och vi ansåg det därför nödvändigt att möblera om och göra det mer tilltalande. Pricken över i:et var all fantastisk rekvesita från Bakestore som prydde väggar, bakverk och bord. De har precis allt och lite till du kan tänkas behöva inför olika tillställningar. Jag är speciellt kär i candy bar girlangen, tårtvimplarna och de ljuvliga cupcake toppers vi pyntade bakverken med. 
 
All dekoration du ser på bilderna är från Bakestore.se.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Smultronställe
Vardagsliv

God morgon, Har ni sovit gott? Jag har sovit bättre än förväntat trots att vi inte är hemma. Daniels pappa är i skärgården och vi ställer upp som hus och hundvakt. Inget oss emot då vi med största sannolikhet skulle bosätta oss här minst 15 timmar om dygnet ändå. 

Efter att jag och Evangelina i onsdags tog det ultimata beslutet att packa in barn, väskor och mat i bilarna för att få några dagar på tu man hand med de små har jag fyllts med ny energi. Vi åkte till mitt landställe på Värmdö, ett av mina smultronställen, där skulle man bo. I två nätter och tre dagar stannade vi och det var med ledsna miner vi lämnade lugnet. Barnen sprang nakna, åt glass, plaskade i havet, hoppade studsmatta och åt när magarna kurrade. Det var länge sedan jag hade sådan ro i själen som jag hade under dessa dagar och att dessutom få egentid med min bästa vän gjorde inte saken värre. Två flaskor mousserande hade vi med oss som vi avnjöt tillsammans med en bricka chark, popcorn, chips och dipp när barnen somnat. Vilken energiboost!

 


DOPDAGEN.
Alva-Lis dop

Lördagen den 9 juli klockan 13 ringer klockorna och vi går nervösa in i en fullsatt kyrka. Dagen som länge har planerats och nästan gjort mig gråhårig var äntligen här. Daniel och Michael gick in med Alva-Li och Juni tätt följt av mig, Lisette, Isabell, Jenny och Chriztian. Jag och Daniel är gudföräldrar åt Juni (Lisette och Michael är i sin tur gudföräldrar åt Theodor) och min syster, Chriztian och Isabell är gudföräldrar åt Alva-Li. För att klargöra så är Juni och Alva-Li sysslingar och det skiljer bara tre månader mellan tjejerna så vi slog på stort med ett dubbeldop. 
 
Vid mötet vi hade med prästen några veckor tidigare berättade vi att vi ville ha ett lättsamt dop och att stora som små var välkomna fram. Det var tjo och tjim mellan varven och det är precis så det skall vara på ett barndop (enligt mig). Några barn sprang upp, Theodor bjöd in till lek och både Alva-Li och Juni var nöjda dopet igenom. De psalmer vi sjöng var du vet väl om att du är värdefull och den blomstertid. Jag är förvånad över att jag lyckades hålla mig från tårar under hela ceremonin trots att det sved under ögonlocken när fina Emma sjöng vart du än går och kärleksvisan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Din allra första födelsedag
Vardagsliv

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Maximilians första födelsedag, Hurra, Hurra, Hurra! Idag fyller min systerson, gudson och världens busigaste unge ett år. Jag minns dagen då min syster berättade att hon väntade dig och jag minns dagen som vi träffades för första gången som igår. Att få vara moster till dig och dessutom din gudmor är en stor ära för mig. Dig älskar jag precis som min egen och tillsammans skall vi upptäcka världen! Maximilian, grattis på din allra första födelsedag.
 
 
 


Tekniska problem
Vardagsliv

Idag börjar familjens gemensamma semester på riktigt och ingen är gladare än jag. I sex helger i rad har vi haft inplanerade tillställningar och att nu blicka över en tom kalender är efterlängtat. I lördags var vi på ett magiskt utomhusbröllp och Susanne var något av det vackraste jag skådat i sin klänning. Vi åt god mat och tårta, lyssnade på gripande tal, drack gott och dansade till 03. Daniel känner ingen brådska med ett giftermål men efter att ha sett min fina vän säga ja till sina drömmars man längtar jag mer än någonsin. 

Jag har haft tekniska problem med att ladda upp bilder på bloggen då min datorladdare inte fungerar och min dator är urladdad. Jag har hundratals bilder att visa er och inte minst från dopet. Lyckligtvis har Evangelina och Tobias en laddare som passar till min dator och inom kort kommer bloggen att uppdateras som vanligt. Doptårtorna
Alva-Lis dop

Medan jag går igenom bilderna från det fantastiskt lyckade dubbeldop vi hade i helgen får ni ta del av tårtorna vi bjöd på. Fyllningen bestod av det klassiska, banan, vanilj och jordgubb. I fredags stod vi in i det sista och fixade med bakverk, dekorationer och mat. Både jag och Lisette är perfektionister och vill att allt ska vara precis så som vi tänkt oss. Och det blev det! På fikabordet stod det uppdukat med olika småkakor, chokladbollar, cupcakes, godis i rosa toner, jordgubbs/minicupcakespett, morotskaka, tårtor och donuts. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Omänskligt lättväckt
Theodor 2år-, Vardagsliv

En trött Theodor vaknade när jag gjorde iordning ersättning till lillasyster 05.30 trots att jag var tyst som en mus. Timmarna mellan 05-07 är han omänskligt lättväckt och hädanefter kommer jag att ge Alva-Li färdig tetra ersättning på morgnarna för att undvika prassel i köket. Det är ett evigt tisslande och tasslande med två barn men jag tycker att vi har fått ihop vardagspusslet rätt bra.

Lisette kommer hit vid tio och dagen kommer att gå åt att baka, baka, baka hela dagen. Alvis somnade om med flaskan i munnen och när hon vaknar ger vi oss ut på en morgon promenad med hunden.Nu är det nära
Vardagsliv

Som ni märker uppdateras bloggen inte riktigt lika flitigt som jag skulle vilja men all min fokus ligger på dopet som är nu på lördag. Idag inhandlades det sista och i morgon förvandlas lägenheten till en bakverkstad. Bakestore.se ligger bakom alla dekorationer och jag längtar efter att få fylla de ljuvliga cupcakesformarna och pryda tårtorna med glittriga vimplar. Givetvis kommer allt att dokumenteras och ni kommer att kunna ta del av sysslingarnas dag. Fina Emma kommer att sjunga i kyrkan och jag får gåshud bara jag tänker på det!

Idag har vi hängt i parken och hemma hos Evangelina tillsammans med syster och kusin Maximilian. Väldigt konstigt väder men ute bör man vara på sommaren! Det märks på mitt humör att jag behöver sömn och vila. Jag är otroligt lättirriterad och A L L T går ut över Daniel. Det är trist att han skall behöva ta smällarna men jag vet att han vet att jag inte gör det med avsikt. Ett minne blott
Vardagsliv

Sovmorgon är ett minne blott hos oss och våra morgnar börjar numera 04.30. Idag vaknade båda barnen samtidigt men efter en flaska ersättning för den lilla och kli på ryggen för den stora somnade båda om till 07. Det kallar jag lyx! Theodor sov hela natten i sitt rum och slocknade ovaggad klockan 19 efter en idyllisk sommardag hemma hos Josephine. Barnen sprang nakna i vattenspridaren, plaskade i poolen, åt vinbär och lekte så fint medan vi mammor tjitt tjattade, drack kaffe och åt gudomliga prosciutto/mozarella mackor. 

Om en liten stund skall vi gå till affären tillsammans med moster och kusin och inhandla mat och fika både för dagens och kvällens kalasfirande. 04.39
Vardagsliv

God morgon vänner, 
Alva-Li gjorde morgon redan klockan 04.39 och jag kämpade in i det sista i hopp om att hon skulle somna om men icke. Upp och leka var det. Det positiva med att kliva upp så pass tidigt är allt man hinner få gjort på morgonen. Jag föredrar att få alla hushållssysslor gjorda innan jag lämnar hemmet och jag är som mest effektiv när Theodor sover. När han kliver upp är tvätten tvättad och hängd, gårdagens bestyr undanplockat och frukosten framdukad. Dock syns det på mina mörka ringar runt ögonen att jag skulle behöva få sova lite längre och strunta i alla måsten. 
 
Idag skall vi cykla hem till vännerna Josephine och Tuva, förhoppningsvis njuta av solen utan kalla vindar och dricka mängder med kaffe. Vad gör ni idag?
 


Flirty thirty
Vardagsliv

Jisses vilken helg jag har haft! De senaste veckorna har det varit mycket hysh hysh och hemligheter för att överraska en blivande brud och nu en blivande 30 åring. Om fem dagar är det dop och helgen efter det bröllop men sen mina vänner går min kropp och knopp på semester. 
 
Klockan 17 samlades Beatrices familj och vänner hemma hos Cecilia och Daniel för att överraska födelsedagsbarnet med en brakfest. När hon klev ur bilen med ögonbindel sjöng vi alla ja må hon leva och sen var kalaset igång. Härliga människor, food truck, bra musik, instagram photo frame, alkohol, klackar, mycket dekorationer och ETT FRIERI (!!) är nyckeln till en lyckad födelsedagsfest. Ni läste rätt, Beatrices Bobbie friade till henne och vi alla var vittnen. Det var som om att alla känslor satt utanpå kroppen, jag kunde inte sluta gråta för deras lycka. 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 


Barnröntgen
Theodor 2år-

Vi är nyligen hemkomna från barnröntgen på Astrid Lindgrens sjukhus. Vi fick en remiss för att få Theodors lungor röntgade efter hans tre andningsbesvär och redan efter två timmar ringde läkaren upp. De såg att han hade svullnader på luftvägarna och förtätning över lungorna. Eftersom att han inte var sjuk idag misstänker de astma men det skulle även kunna vara lunginflammation. Läkaren skulle be om hans tidigare journaler eftersom att han redan har behandlats mot mykoplasma. Vi ska hämta ut en ny inhalatorn och om fyra veckor skall han röntgas igen. Mammas lilla hjärta!Ensamma i vår säng
Vardagsliv

God morgon vänner, 
Idag har vi mycket att stå i och redan nu är vi i full gång med att packa skötväskan, Måns övernattningsväska och bilen. Om en liten stund skall vi fara på 13 års kalas och innan dess har vi några ärenden. Min mammas svärföräldrar är väldigt förtjusta i Måns och i helgen skall han vara där. Väldigt skönt att få avlastning då det är krävande med två barn och en hund. De senaste nätterna har Theodor sovit i sin säng utan uppvak och inte klivit upp fören strax efter 06. Det hör inte till vanligheten att jag och Daniel sover ensamma i vår säng och ni vet känslan när barnen sover och man saknar dem, lite så.
 
I denna rosa balja badade jag och Jenny i som små.
 
 


Gravid trots hormonspiral
Vardagsliv

Sedan jag blev mamma för första gången har jag vetat och känt att jag vill ha en stor familj (om vi får den möjligheten) och det känner jag fortfarande. När Alva-Li var tre månader stoppade jag in en hormonspiral som håller i tre år och ännu har jag inte slutat blöda helt. Jag har funderat på att ta ut den men jag vet inte vad jag skall ersätta den med. Om det inte vore för att jag har spiral hade jag trott att jag var gravid. Den senaste veckan har jag känt mig oförståeligt trött, mått illa och varit lätt irriterad. Jag vet att det förmodligen är hormonerna från spiralen men jag kan inte undgå att hoppas. Daniel vill inte ha mer barn och givetvis känner jag mig otroligt lyckligt lottad som har två fantastiska barn, missförstå mig rätt, men jag önskar så att få bära, föda och älska ännu ett barn. 
 


Hej juli.
Vardagsliv

Hej då juni och hej juli. Denna månad skulle vi börja med att förhoppningsvis få svar på Theodors andningsbesvär genom en lungröntgen men dessvärre var vi tvugna att avboka då vi misstänkte vattkoppor. Igår eftermiddag fann vi en vätskefylld blåsa på magen och vi var helt säkra på att det skulle blossa upp fler. Idag har det inte dykt upp någon mer blemma på Theodors kropp och den han har är oförändrad. Det återstår att se. 
 
Juni har varit en fin månad med många firanden, en resa, middagar, möhippa och midsommar. Theodors har sommarlov och om två veckor får Daniel semester. Jag hoppas att vädret stabiliseras och att vi får njuta av många soliga dagar vid stranden. Jag tänker försöka att planera in så lite som möjligt trots att jag vet hur jag fungerar och leva för stunden.  
 
Lite av mitt juni.