Alva-Li Carolina Hedgren.
Alva-Li 0mån-3månGranskning av kommentarer
Vardagsliv

Jag har alltid haft ett öppet kommentarsfält och jag har mottagit både negativa kommentarer samt påhopp men jag får dagligen fina kommentarer vilket gör det tråkigt för mig att behöva stänga ned det fria kommentarsfältet. Ni hjälper mig om jag har någon undran och vi kan tipsa varandra. Ni läsare har blivit väldigt många de senaste månaderna och därefter har kommentarerna ökat. Numera kommer varje kommentar att granskas innan de publiceras pga. tråkig stämning. Innan ni kommenterar bör ni tänka efter en extra gång. Återigen vill jag lyfta de fina, glada och positiva kommentarerna som gör det så roligt för mig att blogga, ni är bäst! 

Mina barn är mitt allt och det sköraste jag har i livet. Jag skulle aldrig medvetet utsätta dem för fara och när bilden till inlägget "obligatorisk toalettgroupie" togs sov A väldigt tungt på min axel och det tog sisådär två sekunder att ta kortet. Hon hann inte så mycket som att röra en fena där hon låg och snarkade innan jag återigen höll henne bakom huvudet. Vi tyckte att det kunde vara roligt att föreviga skillnaden på hur det såg ut med en groupie för något år sedan och hur det ser ut idag. OM hon mot förmodan skulle börja vakna hade jag givetvis släppt telefonen direkt. Jag kände att jag behövde förklara mig eftersom att det var just kommentaren jag fick under denna bild som är orsaken till granskningen av kommentarerna.


Att göra två barn nöjda
Theodor 1,5år-2år, Vardagsliv

Theodor har varit sjuk hela veckan och just när han var på bättringsvägen steg febern igen. Senaste temp låg på 37,7 vilket inte är så farligt men i morse hade han närmare 37. Efter middagen frågade jag lite försiktigt om Theodor ville gå och sova och chockerande nog hämtade han sin snutte och napp och gick in till vårt sovrum. På fem minuter somnade han och nu sitter resten av familjen bänkad i soffan framför tvrepriser. 18 är den absoluta sämsta tiden att titta på tv!
 
Att klara av vardagen med två barn och dessutom göra dem båda nöjda är lättare sagt än gjort. Men det går. Jag intalar mig själv att båda barnen inte behöver vara nöjda exakt samtidigt och det är okej att inte kunna trösta båda samtidigt. Ibland är det lättare och ibland svårare. Det har gått förvånandsvärt bra hittills men idag ville jag klona mig. Theodor gick efter mig och ville bli buren mest hela tiden eller sitta i knät. Inte ens när vi lekte med bilar på golvet var han nöjd. Det var mamma som gällde och numera måste han dela mig med en ny liten minimänniska.
 
Bloggen har inte levererat de allra roligaste inläggen på siståne men faktum är att jag har noll inspiration. I denna sjukbubbla är det inte mycket som händer. Kom gärna med förslag på vad ni vill se mer av i bloggen, har ni några frågor?
 
Igår målade vi och det roligaste var att doppa penseln i vattenglaset. 
 
 
 
 


En sorgens dag
Vardagsliv

Himlen har hämtat hem sin vackraste ängel. Idag tog vi ett sista farväl av min gammelmorfar på hans 97 årsdag. Grattis Erik och må du vila i frid. Du fattas oss!Nattliga tankar
Vardagsliv

Är det inte märkligt hur hjärnan går på högvarv och idéerna sprudlar just när man skall gå till sängs, eller som för mig, när jag vaknar upp under nattens lopp för amning. Jag bunkrar upp med kuddar för att sitta så bekvämt som möjligt och därefter har jag morgondagens planering klar, framtidsplanerna är i rullning och flera blogginlägg skrivna. I mitt huvud alltså. Lagom till att jag vaknar upp morgonen därpå är kreativiteten inte alls lika hög. Hur är det för er? När är ni som mest kreativa? Jag minns att det var likadant med Theodor. Jag fick svårt att somna om efter nattens amning då mina tankar var lite överallt.
 
Regniga dagar som dessa längtar jag till sommar, dagar ute på sjön, svalkande dopp och goda grillmiddagar.


Födelsedagsfirande
Vardagsliv

På teckningen Daniel vaknade upp till igår stod det "vi längtar till att du slutar jobbet och vi får fira din dag med dig". Mer än så fick han inte veta. Väl hemma möttes han av ett skumbad, snittar, mousserande och paket. Barnens mormor var här för att umgås med Theodor medan vi åt på restaurang. Lillan fick följa med då hon är väldigt oförutsägbar när det gäller mat och Theodor var för hängig för att orka. Chriztian körde oss till Texas Longhorn i Sundbyberg där vi avnjöt en god middag och fick ett perfekt avslut på kvällen.
 
I paketen låg ett PS4 och ett FIFA16. 
 
 
 
 


Obligatorisk toalettgroupie
Vardagsliv

Godkväll vänner, 
Idag har varit en dag då jag önskat att jag hade fyra armar eller varför inte en dubbelgångare. Theodor är hemma från förskolan med fortsatt hög feber och lillasyster har ett stort behov av närhet och tutte. Mitt tålamod testas men hittills har jag klarat det. Theodor är, trots sin unga ålder, väldigt förstående och väntar fint medan jag ammar eller hämtar en bok och sätter sig bredvid. Däremot är det svårt när han ska äta och jag behöver laga mat med en kinkig bebis på armen och underhålla en hungrig snart tvååring. 
Det har inte blivit mycket nattsömn de senaste dagarna därav min dåliga uppdatering. När Theodor ska vila för dagen har jag och lillasyster lagt oss bredvid och somnat. Otroligt välbehövligt. 
 
I lördags skulle jag och Lisette ta en klassisk toalettgroupie. Jag föll i skratt när jag efteråt insåg att vi poserade med en varsin unge på armen utan att ha lagt någon som helst tanke i det. Detta är numera vår vardag och en toalettgroupie är obligatorisk på fest, med eller utan barn.


Tre veckor
Alva-Li 0mån-3mån

Igår blev A (vi velar fortfarande gällande namn men det blir mest troligt ett på A) tre veckor. Hon har förändrats till utseendet, det svullna i ansiktet och över ögonlocken har lagt sig, låren har fått några gosiga veck och hon är vaken i längre perioder. Hon är väldigt lik sin bror som liten, det som skiljer de två åt är storleken. Lillasyster använder fortfarande storlek 50 i kläder medan Theodor var 55 centimeter lång när han kom och använde storlek 56 direkt. Hon har förstått att det är väldigt mysigt att ligga vid tutten, antingen för att äta eller för att snutta. Lilla skrållan.

Lillasyster tre veckor gammal.


HIPP HIPP HURRA
Vardagsliv

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag, nej det är ingen vanlig dag för det är världens bästa Daniels 25 års dag HURRA! HURRA! HURRA!
Idag fyller min livskamrat och bästa vän halvvägs till femtio. Tanken var att jag och barnen skulle smyga upp innan Daniels väckarklocka ringde och överraska med frukost på sängen och sång. Planerna ställdes in i samma sekund som Theodors feber steg till 39,2 igår kväll. Hela familjen har sovit i samma säng och vaknat om vartannat. Lillan vill snutta mest hela tiden och Theodor har svettats, hostat, frusit, druckit vatten och drömt. I skrivande stund har febern gått ned och vi försöker vila upp oss inför kvällens överraskningsplaner istället. 
När Daniel lyfte upp sina arbetskläder i morse låg där under en teckning från Theodor med en hälsning på baksidan från båda barnen. 

Du har gett mig det absolut finaste på denna planet, för det är jag dig evigt tacksam. Jag älskar dig till oändligheten!


 


Att lyckas överraska
Vardagsliv

I ungefär en vecka har vi tassat på tå för att inte försäga oss. Josephine bjöd in till en överraskningsmiddag igår för sin Jonas som fyllt 26 år. Att lyckas överraska någon är inte alltid lätt, men vi lyckades. Med taco uppdukat, fina presenter och ett härligt gäng blev Jonas mållös. Vi spelade spel, pratade bröllop och skålade för födelsedagsbarnet. Jag drack ett litet glas mousserande. Theodor sov över hos sin moster för första gången och det gick fint. Bästa moster. 
 
Trots att vi hade alla möjligheter till sömn och sovmorgon känner jag mig tröttare än någonsin. Lillasyster har vaknat en gång i timmen för mat och jag har lyssnat på Daniels snarkningar. Det var ingen bra idé att lägga sig klockan 01.30. Theodor har dessutom åkt på feber, hosta och snuva. Stackars liten. 
 
 
 
 
 
 


"By the book"
Alva-Li 0mån-3mån

När Theodor var nyfödd var vi noga med att badvattnet inte fick vara varmare än kroppstemperatur. Han var inte fullt så nöjd tills vi upptäckte att han trivdes som fisken i vattnet med någon grad varmare. Hur noga är det där egentligen? Jag menar, jag hade aldrig velat ligga i ett fisljummet bad. Med lillasyster tappade vi upp ett kroppstempererat bad men det var inte alls någon hit, tills vi fyllde på med lite varmare (läs lite) vatten. Hon älskade det, precis som sin bror. Går ni alltid "by the book" eller efter känsla? Vi har rekommendationerna som en riktlinje för att sedan anpassa efter våra barns behov.
 
En nöjd liten dam.
 
 
 


Ett första möte
Alva-Li 0mån-3mån

Evangelina är min äldsta vän och dessutom en av mina bästa vänner. Vi är uppväxta i samma lägenhetshus, har gått i samma skolor och det skiljer endast fjorton dagar i ålder. Vi har känt varandra i 24 år. I gymnasiet tog vår vänskap ett, dessvärre, längre uppehåll men lyckligtvis fann vi tillbaka till varandra när vi båda fick en varsin Theodor (helt omedvetna om att vi valt samma namn till våra söner) år 2014. För 20 dagar sedan fick jag och Daniel vår första dotter och för 10 dagar sedan fick också Evangelina och Tobias sin första dotter. Med söner födda 2014 och döttrar 2016 blir vi dessutom grannar om två veckor. Våra barn kommer att växa upp tillsammans och dem kommer att få möjligheten till lika starka band som jag och Evangelina har till varandra. Jag älskar er!
 
 För fyra dagar sedan träffades våra töser för första gången. 
 
 


Nyföddfotografering
Alva-Li 0mån-3mån, Vardagsliv

Nätterna har varit något kämpiga de senaste dagarna. Lillasyster vaknar ungefär två gånger för mat och Theodor har sovit oroligt då han har haft en tendens till förkylning med täppt och rinnande näsa. Idag mår han bra och jag hoppas att natten till i morgon blir bättre. Daniel har även han känt sig hängig. Vi har inga speciella planer för dagen och ska mest troligt ta det lugnt. Jag tänkte plocka fram pyssellådan och låta Theodor måla, rita och leka med lera. 

Jag har länge funderat på att ta med lillasyster till en nyföddfotografering i en riktig studio. Hon har dessvärre redan hunnit bli 20 dagar, tiden med barn går så ofantligt fort, och om jag inte missminner mig är det rekommenderat att fotografera nyfödda redan under de två första veckorna. Är det någon som vet? Och kan ni rekommendera en bra fotograf?  
 
Som en rosa dröm. Det ljuvliga klädsetet kommer från Zara.
 
 
 
 
 
 
 


Ringen
Vardagsliv

Behöver jag säga mer än att jag är kär i min förlovningsring. Jag har sett att det börjar komma allt mer ringar i roséguld men än är det fortfarande ovanligt. 37 små diamanter pryder just nu mitt ringfinger och inom en snar framtid sitter förhoppningsvis en vigselring tätt intill.

Då min ring är ganska liten i omkrets fick en likadan gravering som i den förra ringen dessvärre inte plats. Detta fick jag reda på i samband med hämntning och jag måste därför lämna in den igen för korrigering. De graverade in förlovningsdatum men inte året, som för mig nästan är det viktigaste. Jag vill inte behöva lämna ifrån mig ringen igen! 
 
 


En liten outfit
Alva-Li 0mån-3mån

Lillasyster har den stora äran att få ärva Junis utväxta kläder och eftersom att hon bär storlek 50 fortfarande har hon många fina plagg framför sig. Body samt byxor är från Lindex och strumpor från Newbie.

 
 


FRIYAY.
Vardagsliv

Godmorgon vänner, 
Fredag innebär att Theodor är hemma från förskolan och vi tog helg redan igår. Två dagar gick det innan han började nysa elvor, förskolan så här års är verkligen en oas av förkylningar och sjukdomar. Lyckligtvis är det bara näsan som rinner och han är precis lika pigg och glad som vanligt. 
Idag är min allra första heldag ensam med båda barnen och den ska vi tillbringa tillsammans med Lisette och Juni. Skafferiet skall också fyllas med massa fredagsmys! 
 
FRIYAY.
 


Familjefotografering
Vardagsliv

En solig vårdag förra året packade vi in familjen i bilen och begav oss till Norrtälje för en familjefotografering tillsammans med en höggravid Isabell, Sebaztian och Melody. Det var så vackert med alla vitsippor som blommat och med vattnet i bakgrunden. 
Lillasyster låg ännu inte i magen men bara några veckor senare fick vi ett plus på stickan. 
Det är hög tid att boka in ännu en familjefotografering. Duktiga Izabella är fotografen bakom dessa bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Otrogen franskund
Skönhet

Idag kände jag mig otrogen gentemot min fransstylist. Jag var och gjorde en fransförlängning hos Camilla fyra dagar innan förlossningen drog igång och nu var det hög tid för en påfyllning. Jag har inte riktigt vågat lämna lillasyster hos Daniel mer än en timme medan jag antingen handlat eller varit ute med Måns med tanke på att hon fortfarande äter lite när det passar henne och vi vill undvika att ge flaskan så länge det går. Detta har gjort det svårt att boka in en tid då jag måste ha med mig någon som kan passa lillan medan jag gör mina fransar. 
Idag däremot lämpade det sig alldeles utmärkt för en påfyllning, dock inte hos Camilla. 
Jag och Isabell åkte hem till Emma efter lämning och lyckligtvis är hon diplomerad fransstylist och satte klorna (snarare pincetterna) i våra fransar. Bebishäng, mammaprat, kaffe och fransar. Tack för det!
 
Före
 
Efter
 


IDAG.
Alva-Li 0mån-3mån, Vardagsliv

Theodor vaknade tidigt och ville genast ha frukost, leka med bilar och läsa böcker innan vi far till förskolan. Lillasyster har börjat vakna mer om nätterna men sover desto längre på morgnarna. Jag hinner därför förbereda både Theodor, mig själv och skötväskan inför dagen innan hon vaknar för mat.
 
Idag hade vi ett återbesök på BB avdelningen för en ny hörselscreening. Lillan blev inte godkänd på vänster öra på det första återbesöket men dagens resultat var jätte fina. Vi fick en tid redan två dygn efter hennes födsel och då spökade mest troligt fosterfett och fostervatten i örat. De rekommenderar att man utför en hörselscreening tidigast vid fyra dygn.
Lunch åt vi på IKEA tillsammans med Jenny, Maximilian och mamma innan Theodor skulle hämtas.
 


Nu måste vi bestämma oss
Alva-Li 0mån-3mån

Ni är många som undrar om lillasyster har fått sitt namn ännu, svaret är dessvärre nej. Däremot är det hög tid att vi bestämmer oss och det blir förhoppningsvis ikväll. Givetvis får ni veta så fort vi själva vet. Theodors rum
Alva-Li 0mån-3mån, Hem/inredning, Theodor 1,5år-2år

Hej! Jag fullkomligt älskar din blogg och ett stort grattis till lillasyster! Jag undrar om du har lust att visa bilder på Theodors rum? Eventuellt lillasysters, om hon har något än :) Stor kram!
 
Hej, vad roligt att du tycker om min blogg och tusen tack för grattishälsningen! Givetvis kan jag visa bilder på Theodors rum. Några av bilderna är dock tagna för några månader sedan och skillnaden från dem och hur rummet ser ut idag är möbleringen och att bollhavstältet har bytts ut mot ett kök. Lillasyster har inget rum ännu men hon har en egen hörna i vårt sovrum. Kram
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
  
 
 
 
 spjälsängen har bytt ut mot en bilsäng.
 
 

 
Lillasysters hörna.
 
 
 
 
 
 


Dagens lillasyster
Alva-Li 0mån-3mån

Idag har lillasyster varit klädd i kofta och strumpor från Newbie, byxor från Next och en vit body från H&M. Vi hade ett extra besök hos bvc inbokat för en viktkoll. Eftersom att vi åkte hem direkt från förlossningsrummet hann hon aldrig vägas och mätas innan hemgång så vi bokade in några extra koller med barnmorskan. Hon går upp fint i vikt och väger numera 3766 gram och är 53 centimeter lång.
 
 
 


Inte lika pigg längre
Alva-Li 0mån-3mån, Theodor 1,5år-2år, Vardagsliv

Dagarna med barn går ofantligt fort och likaså dessa två veckor som Daniel har varit hemma tillsammans med oss. Idag är han åter på arbetet och jag ska lämna Theodor på förskolan med lillasyster på armen. 
Jag hade helst sluppit ta med henne till en smittozon likt förskolan men vardagen ser annorlunda ut. Någon måste lämna och det faller sig naturligt att det blir jag. 

I natt har jag sovit fruktansvärt dåligt och det skyller jag på barnen. Lillan har velat amma och ligga nära men eftersom att Theodor kommer in till oss någon gång under natten vill jag inte ha henne liggandes i vår säng. Han slänger sig och sparkar i sömnen. Jag gav upp efter att jag ett flertal gånger försökt lägga ned henne i sin säng och resultatet blev en missnöjd bebis. Där låg jag på helspänn med hela familjen i sängen. Jag funderade på att lägga mig på soffan med lillasyster men då skulle vi bli väckta av Daniel som går upp tidigt. 
Morgonen har hittills gått bra och om en liten stund bär det av mot förskolan. Önska mig lycka till! 
 
Er älskar jag villkorslöst.
 
 


Insta lately
Vardagsliv

Ni är 2,3K som följer mig och min vardag på instagram (@sandralundqvist heter jag där). De avtryck ni dagligen lämnar efter er är rörande. Jag önskar att jag hann svara på varenda kommentar för det förtjänar ni. Nedan finner ni några av mina senast publicerade bilder. Kommentera gärna vad ni heter på instagram.Gynning wine
Vardagsliv

Jag är sedan länge ett löjligt stort fan av Carolina Gynning. Jag gillar hennes sprudlande personlighet, hennes konst och hennes böcker. Vår bar är fylld med hennes alla olika glas, i soffan pryder Gynnings fina fjärillskudde och helgmyset dukar vi upp på hennes underbara bricka.
När hon nu har lanserat ett vin helt i min smak, prosecco, var vi tvugna att beställa det. Sex flaskor kom levererade i en underbar trälåda signad Carolina Gynning. Det är ett friskt mousserande vin som smakar fantastiskt gott och är otroligt lättdrucket. 5/5 möjliga. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Den underbara karaffen fick jag av Daniel i födelsedagspresent.
 
 


Vilka är ni?
Vardagsliv

Godmorgon vänner,
Ni har blivit väldigt många som tittar in här varje dag och jag är nyfiken på just dig och vem du är. Skriv gärna några rader om dig själv, hur hittade du hit och vad är det som får dig att återkomma? Finns det något speciellt du vill läsa om eller är det något jag kan tänka på för att bli en bättre bloggare?

Till er nya läsare tänkte jag börja med att presentera mig. Sandra heter jag, 24 år, nybliven tvåbarnsmamma, bor i Kungsängen tillsammans med min sambo, våra barn och vår ulltuss till pomeranian. Jag och Daniel har varit tillsammans i fyra och ett halvt år och förlovade i snart ett. När jag inte är mammaledig arbetar jag på Selecta som servicekonsulent men drömmer om att bli barnmorska.
I bloggen kommer ni att kunna följa mitt liv och min vardag men också mina intressen för fotografering, inredning, DIY och mycket barn! 

Det var här det en gång började, på termovägen 76. En liten mamma.


Gårdagen.
Vardagsliv

Vi njuter så det står härliga till och tar tillvara på Daniels sista dagar hemma tillsammans med oss. På tisdag börjar han arbeta och jag kommer mest troligt att få prova på mitt livs utmaning. Men det tar jag då.
Igår höll vi oss inne på grund av kylan och lekte med bilar på Theodors begäran, dansade till huvud axlar knä och tå om och om igen och blev bortbjudna på middag. 

Michael och Lisette skämde bort oss med en ljuvlig pasta, fruktsallad och snacks. Givetvis följde kameran med och jag hann ta några fina bilder på våra små innan det var dags att amma. Att umgås med dessa tre är balsam för själen.

Gårdagens mini.
Två veckor på utsidan
Alva-Li 0mån-3mån

Vid denna vita vägg fotograferade jag min graviditetsmagen varje vecka under loppet av nio månader. Att nu fotograferas tillsammans med dig hållandes i min famn är magiskt. Idag har du funnits utanför min kropp i 14 dagar och den lycka du och din storebror åstadkommer går inte att få ned i text. Mitt hjärta brinner för er.

Här var lillasyster inte mer än ett par dagar gammal. 

RABATTKOD
Vardagsliv

Till er som vill beställa en bokstavslampa av duktiga black_details @instagram men inte vann tävlingen har jag nu fixat en rabattkod. Uppge koden SANDRA2016 när du beställer så blir en bokstavslampa din för 150 kronor. Erbjudandet gäller tom. fredag 22/1.Ett blombud
Vardagsliv

Jag vet inte hur jag skall tacka er tillräckligt för alla grattishälsningar. Jag har varit väldigt dålig på att svara på era fina kommentarer men jag läser varenda en av dom och ni berör mig verkligen! Dagarna efter lillasyster kom till världen fick jag ett blombud av mina kollegor på Selecta. Hur underbara är inte dem som tänker på mig trots att jag varit borta från arbetet i snart två år i och med mammaledigheten. TACK TACK TACK!
 Lördagsmorgon
Vardagsliv

Godmorgon vänner, 
Hoppas ni har sovit gott och vaknar upp utvilade. Jisses vad kallt det har varit de senaste dagarna, kylan riktigt biter i kinderna och att vara ute en längre tid finns inte på världskartan. Men så länge det är sol njuter jag av vårt vackra vinterland. Dock stannar en av oss inne med lillasyster om vi inte ska ut en snabbis. 
Idag har vi inga bestämda planer mer än att min moster eventuellt kommer på besök. Lillan har inte träffat sin gammelmoster än.
Har jag nämnt att Evangelina och Tobias fått sin dotter? Tio dagar efter lillasysters ankomst kom en perfekt prinsessa och en framtida vän. Om bara tre veckor blir vi grannar, lycka. Trevlig dag!
 
Familjens kämpe igår på uppvaket. Daniel skickade bilder till en orolig mamma som spänt satt utanför med lillasyster.
 
 


This night
Theodor 1,5år-2år, Vardagsliv

Operationen gick snabbt men framförallt så gick den bra. Theodor har haft ett ljumskbråck som dem nu har åtgärdat. Då det endast var en förälder som fick följa med in och närvara vid uppvaket fick jag inte träffa min kämpe fören han blev utskriven. Theodor vaknade upp med ett leende, fick en glass av läkarna och var precis lika busig som han alltid är. Den enda märkbara skillnaden var att han var vinglig på benen och behövde bli buren och något tröttare. När vi kom hem vilade hela familjen i två och en halv timme innan vi var bjudna på middag hos min mamma. 
 
Theodor pratar jämt om mormor och när vi frågade om han ville åka dit var det inget snack. Vi skulle dit! Min lillasyster fyller tolv år idag och det firade vi med taco och fika. Grattis världens bästa Felicia på din dag! Jag älskar att ha min familj nära och det bästa av allt är att alla står varandra så nära. Theodors stora förebilder. 
 
 
 
 
 
 
 
 


BabyLee Design
Vardagsliv

Det finns ingen som älskar bilar, traktorer och lastbilar lika mycket som Theodor. Även båtar och flygplan går hem men främst bilar. Har han en bil på sin tröja är han väldigt mån om att ingen skall missa tröjan och ser han en bil på gatan ropar han brum brum fler gånger än jag nämner Theodors namn på en hel dag.
 
 
Gissa om han blev överlycklig när hans nya mössa från BabyLee Design damp ned i brevlådan med just hans favoritmotiv. BabyLee Design syr främst unika barnvagnstillbehör, mössor och kläder efter kundens önskemål. Inte nog med det så sitter nu ett eget ritat hjärta som deras logga på produkterna och på suffletter och mössor är det i reflextyg, som en liten varning i vintermörkret. Spana in deras instagram @babyleedesign, facebooksida Babylee Design eller besök webbshoppen HÄR.
 
En färgglad bilmössa till Theodors stora förtjusning.
 Reflexhjärta.
 
 
 


I väntan på uppvak
Theodor 1,5år-2år

Denna fredag började tufft. Klockan ställdes på 05 och utan varken mat eller dryck i kroppen skulle vi få i Theodor en väldigt hög dos flytande alvedon, sätta på honom stora bedövningsplåster på händerna och själva behålla lugnet innan vi for till Nacka sjukhus. Min stora kille vad du är duktig! En hög dos alvedon för att han nästintill skulle sova igenom alla nålstick och inte bli rädd när han skall sövas. Tårarna började rinna när jag höll honom i famnen och kände hur alla muskler i den lilla kroppen slappnade av. Han blev alldeles genomsvettig och vi var tvungna att fråga om vi gett en för hög dos. Nu är Daniel och Theodor på operation medan jag och lillasyster nervöst väntar utanför. Jag har aldrig längtat så mycket efter att få ge honom en bamsekram som jag längtar nu.Nyårsafton 2015/2016
Vardagsliv

Vi hade planerat en lugn nyårsafton hemma hos Josephine och Jonas tillsammans med Jenny, Jonathan, Lisette, Michael, Cecilia, Daniel, Beatrice, Bobbie och givetvis värdparet plus alla barn. Hur lungt det nu kan bli med tolv vuxna och sju barn.
Vi åt och drack gott vid ett festligt uppdukat bord och skrattade oss igenom kvällen. Barnen roade sig i timmar innan dem tillslut slocknade i olika rum. Theodor kämpade dock vidare och somnade i vagnen någon timme efter dem andra. 
Att skåla in tolvslaget som gravid har blivit lite av min grej. Jag var gravid över nyår med Theodor och nu med lillasyster. Daniel höll sig nykter om lillasyster skulle bestämma sig för att möta världen på årets sista dag. Hon höll sig dock inne i magen men bara två dagar senare åkte vi in. Strax efter midnatt tog vi bilen hem och somnade gott i en varm säng.
 
 

 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Innan förskolan
Theodor 1,5år-2år, Vardagsliv

I morse kom Theodor in till oss vid halv sju åkandes på sin bobby car och ropade efter pappa. Daniel och Theodor brukar jaga varandra på bilarna och det kände Theodor för att göra strax innan 07. Daniel var inte lika sugen så jag lät honom sova vidare och klev upp med Theodor, gjorde i ordning frukost och lekte i hans rum. Lillasyster sov som en stock men jag behövde amma och väckte henne. Söt som socker somnade hon om i Theodor säng full av leksaker. 
Strax innan 09 väckte vi pappa Daniel och han lämnade lilleman på förskolan.
 
 
 
 
 
 
 


TORSDAG.
Vardagsliv

Godmorgon bloggen,
När Theodor slutar förskolan idag tar familjen helg och laddar batterierna inför morgondagens operation. Det gör ont i hela mig av att veta att min lilla pojke skall behöva stickas med nålar och sövas. Dock vet jag att det är för hans eget bästa och förhoppningsvis slipper han ha ont efter. 
Daniel är hemma med oss till och med tisdag och därefter börjar min prövning. Mata två barn, klä på två barn och ge sig iväg med två barn och dessutom passa förskolans tider. Jag kommer att fixa det!

Trevlig dag fina ni, kram.
Tjejhäng
Vardagsliv

Ikväll har jag haft min mamma och syster över på filmkväll medan Daniel bubblat jacuzzi, rullat i snön och bastat. Jag är inte ett dugg avundsjuk för vi har haft världens mysigaste tjejhäng (plus Theodor, som lyckligtvis sov). Vi dukade fram allt möjligt gott och snusade bebis framför en film. Dessvärre var namnet inte värt att minnas men en film ni M Å S T E (!!) se är Southpaw. Den är på riktigt bland topp fem av mina favoritfilmer.

Kusinvitamin, Maximilian och lillasyster.


Att natta två barn
Vardagsliv

Godmorgon vänner,
Hoppas ni har sovit gott och fått en fin start på denna onsdag. Jag har sovit oroligt och drömt en massa men trots det känner jag mig utvilad. Idag lämnade jag Theodor på förskolan och nu ligger jag och lillan nedbäddade i sängen igen. Jag nämnde tidigare att vi lyckats komma fram till tre favoritnamn, glöm det. Nu är vi tillbaka på ruta ett och googlar namn för fullt.

Än har jag bara behövt natta båda barnen samtidigt en gång. Theodor ropade efter mamma och lillan behövde ammas. Jag satte mig i Theodors säng med lillasyster vid bröstet. Inget tjaffs och efter en stund somnade Theodor. Men jag vet att det inte alltid kommer att gå lika enkelt. Tänk om lillasyster inte är nöjd vid bröstet, och för att inte tala om när hon inte längre ammas, om hon är kinkig och Theodor inte kan komma till ro eller om Theodor vill ligga nära utan lillasyster. 
 
Jag behöver era bästa tips för att lyckas med en nattning med två barn. Snart är det ett faktum om Daniel inte är hemma och jag vill slippa en katastrofläggning i den mån jag kan. Hur gör ni?
 


Middag för fyra
Vardagsliv

Sakta men säkert börjar rutiner och vardagspusslet falla på plats. Hittills har vi inte fått känna på stressen över att familjen har blivit större och sömntimmarna färre. Lillasyster sover hela nätter och jag får väcka henne (läs JAG väcker henne!!) vid 07.30 för att undvika bröstläckage. Theodor är inne i en helt underbar fas där munnen går i ett, skrattet kommer var och varannan minut och sömnen har aldrig varit såhär bra. Efter att vi flyttade in honom till sitt rum har han sakta men säkert börja sova bättre och kommer tassande in till oss någon gång på morgonkvisten för att somna om i ytterligare några timmar. Jag är säker på att jag kommer att få äta upp allt det jag skrivit ovan inom en snart framtid.
 
Vi har som tidigare nämt umgåtts väldigt mycket med nära och kära sedan vi kom hem från förlossningen och blivit bortskämda med middagar. En favorit på menyn är denna goda räkpasta som Lisette bjöd på. Räkor, pasta och vitt vin. Dock har jag bara smakat en klunk vin innan cola suget snabbt tar över. Missförstå mig rätt, givetvis bör alkohol förtäras med aktsamhet eller inte alls under amning. Däremot är det "okej" enligt bla. livsmedelverket att ta 1-2 glas. Läs mer om det HÄR.
 
 
 


T som i Theodor
Vardagsliv

Idag hämtade Daniel ut ett paket aviserat till Theodor. Vi har länge suktat efter en bokstavslampa till Theodors rum och duktiga Mia (black_details @instagram) uppfyllde vår önskan. Nu slipper vi ha en lampa tänd i hallen för att svagt lysa upp hans rum, denna är perfekt för att visa vägen in till oss om han skulle vakna nattetid. 
Håll utkik på min instagram (@sandralundqvist) där du kommer att kunna tävla om en bokstavslampa i valfri färg. 
 
 
 
 


Känslostorm.
Alva-Li 0mån-3mån, Vardagsliv

I söndags morse blev lillasyster en vecka och alla känslorna bubblade upp till ytan. Lyckliga känslor. Att hon redan har funnits utanför min kropp i 9 dagar och att jag kan pussa henne precis hur mycket jag vill är magiskt, magiskt men samtidigt lite skrämmande. I magen var hon skyddad men nu är det upp till mig och Daniel att skydda båda barnen med våra liv. 
Jag grät innan vi skulle sova och tänkte på hur lyckligt lottad jag är. Jag har två friska, perfekta barn och en underbar sambo som står ut med mig. Tillsammans gör vi en stark familj och framtiden har stora möjligheter. Jag grät också lite för att jag är rädd att jag inte skall räcka till som mamma, sambo, matte, vän osv och för att detta mest troligt var min sista graviditet.
 
Lillasyster har hittills tagit napp och dem hon använder är av märket NUK. När Theodor var liten tog han enbart NUK nappar, bortsett från den första månaden då han använde MAM, och jag minns hur vi testade med alla möjliga märken. Ett stort tack till NUK för de fina napparna vi fick hem!
 
 
 
 


Lillas egna sagor
Vardagsliv

Skaparna av mobilappen lillas egna sagor, en samling appböcker, har nu gjort det möjligt att få inbundna kopior av favoritboken där barnet är huvudkaraktär. Här är Lilla, Lilla klär på sig och Lilla ska sova är tre böcker som du, tillsammans med ditt barn, kan skräddarsy för att efterlikna just er. Ni väljer utseende och det finns ett antal val att göra i varje saga. 
 
Det finns inte mycket som slår att krypa upp i myshörnan tillsammans med sitt barn och läsa några rader ur favoritboken. Theodor älskar att peka och berätta vad han ser och i denna bok kan han peka på sig själv, på pappa, sina strumpor, t-shirten med en bil på och djuren som finns i rummet. Vi kan redan varje sida innan och utan.
 
Ett tips på en uppskattad, personlig gåva till er som ska på dop, namngivelse eller kalas. Hemsidan finner ni HÄR.
 
 
 
 
 
 


Åter på förskolan
Theodor 1,5år-2år

Goddag vänner, 
Idag är Theodor åter på förskolan och det är med blandade känslor jag lämnade honom i morse. Dels för att jag vill ha honom hemma tillsammans med resten av familjen och dels för att det innebär att vi snart är tillbaka i vardagen och pappa Daniel börjar arbeta. Vi valde att låta honom gå fyra dagar denna vecka för att han skall få träffa sina minivänner och inte vara borta från förskolan längre än nödvändigt. Theodor har varit hemma i närmare två månader och han behöver få återgå till rutiner och vi vill inte riskera att behöva påbörja en ny tuff "inskolning". Det har varit alla möjliga sjukdomar som hållt oss hemma.
På fredag ska han dessutom opereras för sitt ljumskbrock och vi vet inte än om han kommer att ha ont efteråt och om han kommer att behöva vara hemma ytterligare i några dagar, möjligtvis veckor. 
 
Jag var noga med att det var jag som skulle lämna honom för att det skall vara så normalt som möjligt, bunkra upp med extra kläder (Det är något som Daniel inte alls har känsla för), gå igenom kommande veckor och hälsa på pedagogerna. Theodor var ledsen när jag gick men en av pedagogerna tog honom i famnen och gick till förrådet med bilar, det värmer i en mammas hjärta när de är så engagerade och vet precis vad som behövs för att muntra upp en biltokig kille. Nu längtar jag ihjäl mig till klockan slår 15 och vi får hem honom igen!
 
 


Rabattkod High Coast Design
Vardagsliv

Ni är flera som har efterfrågat en rabattkod på de giftfria barnvagnstillbehören från High Coast Design och givetvis har jag fixat det åt er. Om ni uppger koden SANDRALUNDQVIST2016 i kassan får ni 10% rabatt på hela sortimentet i webbshoppen. En liten minisemester
Vardagsliv

Alldeles för länge har vi dragit ut på att fylla upp kyl/frys. På sistone har det blivit mycket hämtmat och middagar med vänner men när det i morse endast fanns några enstaka julknäcke i skafferiet tog vi tag i saken. Hade idag varit för 1 år och 8 månader sedan skulle jag inte komma på tanken att lämna Theodor längre bort än synhåll, idag däremot, åkte jag iväg och storhandlade, själv! 
Jag litar på Daniel i rollen som pappa till hundra procent och trots att det mest troligt kan och kommer att uppstå tillfällen då varken han eller jag känner att vi räcker till för båda barnen löser vi det. Vi är tvungna. Jag ammade lillan innan jag åkte och sen strosade jag runt på Willys, som en liten minisemester. Vilken känsla att öppna kylen och se de fulla hyllorna.
Det hade gått bra att leka med Theodor samtidigt som A hängde på armen, däremot vid vilan var det Måns som gjorde det hela tufft. Måns blir väldigt "orolig" när jag lämnar hemmet och skäller för minsta lilla ljud i porten. Detta hände precis när Theodor var på väg att somna och det fanns ingenting som fungerade för att han skulle komma till ro igen. Mat i magen och mamma var det som gällde. 
 
Idag har min syster och min pappa varit här. Theodor ropar hela dagarna efter moster och mormor och vi ringer facetime samtal med dem minst tre gånger dagligen. Pappa hade inte träffat lillasyster tidigare så det var ett speciellt första möte.
Nu sover Theodor och vi har dukat upp för film. Lillan sover mest hela tiden men har nu slagit upp sina ögon. Varje vaket ögonblick vill jag ta vara på så filmen får vänta en stund. 
 


Förlossningsberättelse del 3
Alva-Lis förlossning / Efter förlossningen

Inrullad på förlossningsrummet möts vi av två barnmorskor och en undersköterska. En fantastisk trio som kom att förlösa lillasyster. De såg rädslan i mina ögon när jag berättade att jag verkligen ville föda med smärtlindring och gjorde en undersökning för att se mina alternativ. Jag var då öppen åtta centimeter och efter det snabba händelseförloppet, från någon enstaka centimeter till åtta på de två timmar jag var hemma, föreslogs spinal. Epidural var inte att tänka på men spinal har liknande effekt men ges i engångsdos. Med epidural sätts en liten slang in i ryggen och det finns möjlighet till påfyllning. Spinal tas också i ryggen som en spruta men den varar endast i en till två timmar. De var säkra på att lillasyster skulle vara ute innan dess. När spinalen började verka kände jag en sådan befrielse. 
Spinal tillsammans med lustgas var den smärtlindring jag använde mig av. Lustgasen var vriden till max och vid ett tillfälle spydde jag av yrsel och vid ett annat blev jag så hög att vi alla slutade i skratt efter mina vimsiga ord. Daniel var bäst och stod vid min sida genom hela förlossningen. 01.55 blev vi inskrivna och 03.18 började jag krysta. Det krävdes inte mer än några få krystningar innan barnmorskan talade om att hon snart var ute. Jag tittade på Daniel och frågade om han var beredd, beredd på att träffa våran dotter.
03.28, en och en halv timme efter inskrivning var hon ute. En perfekt liten flicka på 3520 gram och 49 centimeter lång. Tårarna började rinna och jag fylldes av kärek. Det var så självklart att det var just hon som vi i nio månader har väntat på. Det var ingen tvekan om att jag skulle kunna älska mina båda barn precis lika mycket. Kärleken är oändlig och familjen komplett. Välkommen till världen älskade lillasyster.
 
 
 
 
 
 


Rådjursdress
Vardagsliv

Ni är många som undrat vart lillasysters rådjursdress kommer i från och faktum är att den köpte vi som första plagg till Theodor för ca 2 år sedan på h&m, givetvis efter att vi fått höra att vi väntar en tjej. Den kom aldrig till användning (uppenbarligen) och har legat på vinden tills nu. Så mysigt att plocka ned alla kläder som Theodor använde som nyfödd plus allt rosa som aldrig kom till användning. Att ärva från storebror är inte fy skam.
 
 
 
 


En dag med pulka
Vardagsliv

Idag har vi lekt utomhus hela dagen, eller snarare Daniel och Theodor. Dem har plogat i den nyfallna snön och åkt pulka. Jag, lillasyster och Måns kom på sluttampen mest för att få frisk luft och se en otroligt nöjd liten kille. Annars har jag städat, ramat in bilder på Theodor och Maximilian som vi tog på öppna förskolan och haft besök av moster Jenny.
Mika och Lisette är över på middag och lugnet har precis lagt sig. Båda barnen sover och jag passar på att uppdatera er medan de hälsar på hos grannarna. Vi har plockat fram chips, popcorn och nötter och männen blandar en varsin irish coffee.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Lillasyster har fått ärva den overall/sparkpåse jag hade som liten.
 
 


Förlossningsberättelse del 2
Alva-Lis förlossning / Efter förlossningen

I bilen påväg hem ringde vi facetime med en ledsen Theodor som vaknat upp och undrat vart mamma och pappa var. Väl hemma var det fullt hus och Daniel la sig för att natta Theodor igen. Jenny, Maximilian och Felicia gick hem till Jenny medan mamma stannade kvar om vi skulle behöva åka in igen. Jag la mig bredvid Theodor och Daniel men fick genast onda värkar och hoppade in i en varm dusch. Varm är en underdrift då jag nästintill hade kokhett vatten sköljande över magen när jag fick en värk.
Theodor kom inte till ro och måste ha känt på sig att det var något som var påväg att hända. Efter en timme lyckades han äntligen somna ovanpå Daniel och jag som hade intensiva värkar satt i soffan tillsammans med mamma. Hon masserade mig och höll mig lugn. Jag ville inte åka in igen för att sedan bli hemskickade. Efter att ha varit hemma i två timmar kom värkarna med fyra minuters mellanrum men gjorde så fruktansvärt ont. Jag väckte Daniel strax efter 01 och vi gjorde oss i ordning för att åka in. 01.30 ringde vi till förlossningen och i detta skede var smärtan extrem. Jag hann få tre värkar i bilen innan vi var framme och Daniel fick stödja mig från bilen. Jag blev undersökt direkt utan att bli uppkopplade till ctg. Vi såg att barnmorska blev stressad, hon slängde fram kläder och bad Daniel klä på mig och rullade fram en rullstol. DU SKA FÖDA BARN NU var det enda hon fick fram. Jag brast ut i tårar då jag var rädd för just detta, att inte hinna in i tid och att inte hinna få någon smärtlindring. 
 
 
 


Amningskrafter
Vardagsliv

Goddag vänner, 
Jag sitter och ammar lillan (vi har äntligen lyckats minska ner vår lista med namn och är nu nere på tre favoriter, alla på bokstaven A) medan Daniel och Theodor stojar i badet. Jag L Ä N G T A R något obeskrivligt till att få ta ett varmt bad. Är det inte typiskt, när man inte får vill man det extra mycket.
Lillasyster sover bra på nätterna men jag har inte riktigt vant mig vid omställningen och vaknar flera gånger för att kolla så att hon andas och ligger bekvämt. Trots det känner jag mig utvilad, jag gissar på att amningskrafterna gör sitt. Att amma ger mig verkligen energi och när jag slutade amma Theodor blev det genast mycket tuffare att kliva upp nattetid. 
 
Vi blir otroligt bortskämda av familj och vänner och har inte lagat middag sedan lillan kom. Vi blir överrösta med presenter och får fina sms. Igår stod grannarna för middag och vi kom inte i säng fören 01.30. Vi njuter av att ha Daniel hemma tillsammans med oss dessa två veckor. 
 
Det ljuvliga babynestet har emmiesbabynest@instagram gjort. Ni hittar hennes hemsida HÄR.
 
 


Förlossningsberättelse del 1
Alva-Lis förlossning / Efter förlossningen

Lördagen den 2/1, efter att ha städat undan julen och provat alla möjliga husmorsknep för att få ut bebis fick jag regelbundna förvärkar. Inte onda men dem var där. På kvällen var Evangelina och Theodor över och vi hade precis druckit en kopp hallonbladste och skurit upp en ananas när jag började klocka värkarna. Jag ringde till förlossningen 19.23 med tre minuter i mellan varje värk. Barnmorskan tyckte att vi kunde åka in när vi kände oss redo och efter en googling valde vi att åka in på en koll för att försäkra oss om att det inte skulle gå för snabbt.
Andra barnet har en tendens att komma snabbare än första (givetvis är det individuellt) och eftersom att jag inte kände någonting med Theodor fören jag var öppen tre centimeter tog vi det beslutet. Klockan 20.23 ringde jag till förlossningen och berättade att vi var på väg in. Mamma, Felicia, Jenny och Maximilian kom över för att passa Theodor så att han kunde fortsätta sova ostört. Jag hade bara öppnats någon centimeter och värkarna kom inte lika tätt när jag låg uppkopplad med ctg. Tappen hade däremot påverkats och hon gav oss två alternativ. Antingen vänta i en timme i väntrummet för att sedan undersökas igen eller åka hem och försöka vila. Vi valde det sistnämnda. 
 
 High Coast Design
Vardagsliv

För ungefär en vecka sedan tävlade jag ut ett par praktiska barnvagnskrokar i giftfritt konstskinn i samarbete med High Coast Design. Tävlingen var otroligt uppskattad och nu har jag fått äran att själv testa ett par krokar till vagnen. De är grymt snygga och fungerar utmärkt till att använda som avlastning till kassar eller att kroka fast skötväskan med. High Coast Design säljer inte enbart egentillverkade barnvagnskrokar utan allt du kan tänka dig till vagnen i giftfritt konstskinn. Jag blir nog tvungen att lägga en beställning på ett varsitt grenband till barnen. Dessutom får du se månaders garanti på din vara! 
 
 
 
 


Vi installerar oss
Alva-Li 0mån-3mån, Theodor 1,5år-2år, Vardagsliv

Vilket lyckorus jag känner! Med Theodor tog smärtan från hematomet över de fem första veckorna och bebisbubblan nådde aldrig sin höjd. Vi bodde i stort sett på sjukhus och jag blev extremt känslig av hormonpåslaget. Jag var lyckligast i världen men denna gång är det något helt annat. När lillasyster las på mitt bröst ville jag bara ta med mig henne hem och börja livet som tvåbarnsmamma. Ännu har jag inte gråtit hysteriskt men då och då börjar tårarna rinna, främst när jag tänker på hur lyckligt lottad jag är och hur glad jag är över att mina barn har varandra. Det är något speciellt med syskonkärlek. Jag kan definitivt säga att vi befinner oss i en bebisbubbla!
 
Vi har haft väldigt mycket besök dessa dagar. Innan lillasyster kom pratade vi om hur vi skulle göra för att på bästa sätt installera oss och i lugn och ro låta Theodor lära känna sin syster. Det mest naturliga i vår vardag är att vi har besök mest hela tiden och det är då Theodor är som gladast. Därför valde vi att, i den mån vi orkar, ta emot våra nyfikna nära. Theodor tar sig an sin lillasyster och efter varje vila och sömn springer han fram och ropar bebbo. Vi visar då vart hon ligger och han vill fram och titta. När hon ligger i famnen klappar han fint och delar ut pussar. Dock har han velat ha mer uppmärksamhet och bekräftelse.
Jag och Daniel har fått dela upp oss och lekt med honom i omgångar, läst böcker, varit på lekland och röjt på kalas. Jag är fortfarande nervös över att låta lillasyster träffa andra barn då jag vet hur mycket sjukdomar som går. När Daniel är iväg med Theodor myser jag och grodan hemma och när alla är tillsammans leker eller pysslar jag med storebror. 
 
 
 
 


Välkommen till världen lillasyster
Alva-Li 0mån-3mån

I fyra dygn har vi andats bebis och installerat oss i det nya föräldrarskapet. Theodor har blivit storebror, den bästa dessutom. 3/1 03.28, efter endast en och en halv timme inne på förlossningen, valde hon att titta ut med raketfart. Jag ser så mycket av Theodor i lillasyster. Då det var fullt på bb fick vi stanna kvar i förlossningsrummet i några timmar och i stället för att flyttas upp när det blev ledigt åkte vi hem. Vi ville hem till Theodor och visa upp familjens minsta medlem. Inte fören jag hade båda barnen vid min sida kunde jag känna mig hel.