Förlossningsberättelse del 3
Alva-Lis förlossning / Efter förlossningen

Inrullad på förlossningsrummet möts vi av två barnmorskor och en undersköterska. En fantastisk trio som kom att förlösa lillasyster. De såg rädslan i mina ögon när jag berättade att jag verkligen ville föda med smärtlindring och gjorde en undersökning för att se mina alternativ. Jag var då öppen åtta centimeter och efter det snabba händelseförloppet, från någon enstaka centimeter till åtta på de två timmar jag var hemma, föreslogs spinal. Epidural var inte att tänka på men spinal har liknande effekt men ges i engångsdos. Med epidural sätts en liten slang in i ryggen och det finns möjlighet till påfyllning. Spinal tas också i ryggen som en spruta men den varar endast i en till två timmar. De var säkra på att lillasyster skulle vara ute innan dess. När spinalen började verka kände jag en sådan befrielse. 
Spinal tillsammans med lustgas var den smärtlindring jag använde mig av. Lustgasen var vriden till max och vid ett tillfälle spydde jag av yrsel och vid ett annat blev jag så hög att vi alla slutade i skratt efter mina vimsiga ord. Daniel var bäst och stod vid min sida genom hela förlossningen. 01.55 blev vi inskrivna och 03.18 började jag krysta. Det krävdes inte mer än några få krystningar innan barnmorskan talade om att hon snart var ute. Jag tittade på Daniel och frågade om han var beredd, beredd på att träffa våran dotter.
03.28, en och en halv timme efter inskrivning var hon ute. En perfekt liten flicka på 3520 gram och 49 centimeter lång. Tårarna började rinna och jag fylldes av kärek. Det var så självklart att det var just hon som vi i nio månader har väntat på. Det var ingen tvekan om att jag skulle kunna älska mina båda barn precis lika mycket. Kärleken är oändlig och familjen komplett. Välkommen till världen älskade lillasyster.
 
 
 
 
 
 


 Anonym

Grattis till lillasyster! Extra roligt att läsa om din förlossning då jag själv födde en lillasyster för bara tre dagar sedan. Liksom din var min förlossning supersnabb, kom in på förlossningen och var 6 cm öppen och 30 minuter senare var hon ute. Helt galet och någon smärtlindring hann jag inte få trots att jag bad om epidural, men det gick det med ;)
Må så gott!
Emma



URL:


 Lillgarden

Stort grattis till lilla bebisen!
Är så mysigt på ngt sätt att läsa förlossningsberättelser!
Än en gång grattis!



URL: http://lillgarden.blogg.se/


 Mamma Anna

Grattis till tillökningen! Alltid lika underbart att bli en till. Skräcken att föda utan bedövning. Gjorde det med vår första dotter. Snart 9 år sedan. Var öppen 9cm då vi kom in så det fanns inget de skulle hinna ge en. Så det var en upplevelse. med 2:an hann vi bara få epiduralen att börja värka så var 2:an ut. Ska bli intressant med 3:an nu som beräknas till 1:a mars. Om man hinner in 0i tid :)

Må gott och ta väl vara på spädbarnstiden :),



URL: http://monzilla.blogg.se


 Ina - en mammas historia Hols

Stort grattis till lillasyster 😄



URL: http://inay.blogg.se/


 Jenny Vennberg

Wow! Så magiskt och vilka ljuvliga bilder! Kan knappt förstå att jag själv är där snart (är i vecka 26 nu) och kommer få se vår lilla bebis för första gången. ♡ :)



URL: http://www.jennyvennberg.se/blogg


 Petra

Stort grattis till lilla pyret! :)



URL: http://knokk.se


 Sara

Såg ditt inlägg på framsidan och var tvungen att läsa båda dina förlossningsberättelser. :) Eftersom jag själv väntar mitt första barn vill jag läsa allt om förlossningar och framförallt vad som händer efteråt. Tycker dina inlägg om operationer och infektioner som uppstod efter du födde T är guld värda, så tack för att du delar med dig! Och grattis till två så fina barn. :)



URL: http://helgur.blogg.se


 MADDISENJ.SE

Stort grattis. SÅ himla fin!



URL: http://maddisenj.se


 Linnea

Väntar själv vårt första barn i Mars. Alltid spännande att få höra andras berättelser, tiden går fort och det närmar sig mer och mer! pirrigt!!
Grattis till er barn!
följ min blogg om inredning och mode, livet i köpenhamn och väntan på vårt första barn! är alltid spännande med support från andra i gravida eller med små barn.



URL: http://linneaulrika.blogg.se


 Anonym

Vad spännande och fint! Fick första barnet i juni och kärleken är verkligen Obeskrivlig!



URL:


 Emmelie -Mamma till två, ssk-student och kär.

Wow, stort grattis!



URL: http://www.emmgus.blogg.se





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?