Mini Kånken
Vardagsliv

Jag har länge funderat på att införskaffa en ryggsäck till Theodor för att undkomma skötväskan. Det är ett enklare alternativ till skötväska och mycket smidigare att slänga på axeln. Dessutom kommer Theodor själv kunna bära en ryggsäck om något år. En Mini Kånken från Fjällräven var vårt förstahandsval och lyckligtvis fick han just denna i 1 års present av sina gudföräldrar och Louise. 
 
 
 
 


Inte alltid så perfekt
Vardagsliv

Hej vänner, 
Theodor har i några nätter sovit mellan oss vilket har resulterat i mindre sömn för mig. Det beror dels på att vi vill vara nära honom men det ligger också lathet bakom. Han flänger runt i sömnen och jag kan vakna flera gånger av en liten fot i ansiktet. Trots det känner jag mig utvilad och något rastlös. Den här veckan har varit lugn utan några planer och det märks. 
Mina vänner känner mig som en pedant person men när det kommer till att leka med Theodor åker det mesta fram. Jag försöker jobba på att inte ständigt plocka undan och det i sig är en prövning. Nu har jag precis lagt Theodor för vila och lyckades lämna hans rum orört. Det behöver inte alltid vara perfekt
 
 
 


Sista magbilden
Vardagsliv

Idag har jag haft på känn att M är redo att möta världen, Isabells och Sebaztians son. Jag har haft en pirrande känsla i kroppen och ringde över bästis med familj för att pussa på magen om det nu vore sista gången jag såg den. Bf+3 är dom på idag. Vi tog några fina magbilder innan en värk kom. EN VÄRK (!!). På något vis känner jag mig så involverad och jag är lika spänd inför denna förlossning som jag var inför min. Älskade skatt, du är så välkomen. 
 
 
 
 
 


Badkompisar
Vardagsliv

Theodor älskar att bada och han gör det ofta. I 1 års present fick han nya fiskar av sin faster för att göra badupplevelsen mer spännande. Tidigare har vi haft flytande grodor och tagit det som finns tillgängligt men utbudet behövde ökas. Favoriten är bläckfisken, både för mamman och för barnet. Jag har hört att i badankor och dylikt av mjukplast samlas vatten och tillslut bildas alger, därav föredrar vi hårdplast. 
 
 
 
 
 


Tisdagshäng
Vardagsliv

Tisdag innebär häng med Evangelina&Theodor och idag har vi varit ute hela dagen. Theodor älskar när altandörren står på vid gavel och han kan springa in och ut som han vill. Min syster kom för att umgås med oss och vi har suttit utan tröja hela dagen. Jag vet inte om jag kan tro på att solen tar mer nu (?) men vi gav det ett försök. Med lunch, fika och kaffe i magarna gick vi in och lekte i bollhavstältet och tog fram alla Theodors bilar. 
 
 
 
 
 


Platserbjudande
Theodor 1år-1,5år

Nu står vi verkligen inför ett tufft beslut. Igår fick jag ett mail där det stod att vi fått ett platserbjudande till Theodor som ska börja på förskola efter sommaren, det är tanken iaf. Vi klickade oss vidare och där stod jag med tom blick. Vi har fått vårt tredjehandsval, det val som vi bara fyllde i "bara för att". Både förstahandsvalet och andrahandsvalet är två favoriter och vi hade blivit glada över vilket som men nu med facit i hand känner jag mig mållös. Inom tio dagar måste vi ha bestämt oss. Antingen tackar vi Ja och behåller vår plats i kön i väntan på förstahands- eller andrahandsvalet. Eller så tackar vi Nej och behåller vår plats i kön eller helt enkelt accepterar antagningen. Sist jag pratade med jobbet bestämde vi att jag ska komma tillbaka den 7 september men om vi tackar nej till förskoleplatsen vet jag inte när han kommer in.
Hur ser ni på att skola om ett barn två gånger på kort tid? Jag menar, om vi börjar på tredjehandsvalet och sen när vi kommer in på förstahandsvalet skolar vi om honom. JAG HAR BESLUTSÅNGEST! 
 
 KALAS
Theodor 1år-1,5år

Klockan 13 kom de första gästerna i lördags och strax därpå var det fullt hus. Trots att Theodor inte riktigt förstod att alla gäster var där för bara honom hängde han på kalasstämningen. När det var dags för födelsedagssång såg han mest förvånad ut med glimten i ögat och vid presentöppningen var batterierna till leksakerna allra roligast. Det är fantastiskt hur något så litet och ointressant för oss kan vara så fascinerande för en 1 åring. Theodor fick allt från ett bollhavstält, trumset, kläder till en ryggsäck från Fjällräven och en alldeles egen snickarutrustning. Allt uppskattades och inte minst av oss föräldrar. Nästan all fika gick åt och jag var så uppe i allt att jag glömde smaka. Återigen vill jag ta tillfället i akt att tacka alla som förgyllde Theodors dag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Hej Nemo.
Vardagsliv

Hoppas ni haft en fin helg, min har varit hektisk med förberedelser och två kalasfiranden men framförallt otroligt lyckad. I fredags bakade jag hela dagen inför Theodors 1års kalas med hjälp av Isabell och i lördags firade vi från tidig morgon till sen kväll. Kalaset blev precis som vi tänkt och nästan alla bjudna kunde närvara. Trots att vi valde att hålla kalaset litet med enbart släkt och dom absolut närmsta var vi närmare 30 personer. Tusen tack till alla er som kom och gjorde Theodors första kalas till det bästa och ett STORT tack för de jätte fina presenterna! (Ett kalasinlägg är påväg). Senare på kvällen kom Theodors farmor för att stanna över natten medan vi firade Susanne som fyller 25 år. En rolig och välordnad fest som inte slutade allt för sent för mig och Daniel. Dock kände vi av helgens flängande rejält igår och vi var helt färdiga, därav frånvaron här. 
 
Idag har vi spenderat dagen i parken och på altan med den här sötnosen. Chriztian var iväg på fiskeresa så vi fick agera hundvakt. Inget oss emot och Måns har fått lekt av sig. 
 


IDAG.
Theodor 1år-1,5år, Vardagsliv

Vi har haft en heldag med Theodors kompisar och mina fina vänninor. Med fyra starka viljor har vi mammor fått prova på multitasking utav dess like. En redig lunch, många koppar kaffe, en massa bus och planera in en vinkväll har vi hunnit med. Med sig hade de små kompisarna jätte fina presenter till Theodor. En sopkvast så han kan hjälpa mamma med städningen och sandleksaker. Sopkvasten fick vi slita ifrån honom innan läggning, som för övrigt tog tio minuter. 
 
 
 
 


Med en extern blixt
Vardagsliv

Kraven jag hade innan jag köpte min Nikon D80 var att det skulle ingå en extern blixt och ett 50mm objektiv. Vi valde att köpa en begagnade kamera då ett kamerahus inte blir sämre med åren om den är välskött. Allt detta fick vi till ett pangpris och jag kunde inte vara mer nöjd. Med en extern blixt får man till ett bättre ljus och skuggorna blir mjukare. OM man riktar blixten upp i taket. Med kamerans inbyggda blixt faller ljuset rakt på motivet men med en extern blixt riktad uppåt studsar ljuset i taket och sen på motivet. Nedan ser ni skillnaden på när blixten är riktad upp och när den är riktad rakt fram. 
 
Med den externa blixten riktad upp mot taket. 
Blixten riktad mot motivet. 
Med den externa blixten riktad upp mot taket. 
Blixten riktad mot motivet.


Torsdag
Vardagsliv

Godmorgon vänner, 
Idag sov vi till 07 med några få uppvak under natten. Vi har i en veckas tid haft svårt att få Theodor att komma till ro i sin säng och en nattning kan ta upp till en timme. Jag hoppas det vänder snart och att jag och Daniel ska få tillbaka den välbehövliga vuxentiden på kvällarna. Det är fullt ös dagarna i ända så att han lägger sig vid 19 är alldeles lagom, inte vid 21.
Theodor somnade precis i vagnen på altanen medan jag röjer undan frukost, leksaker och tvätt. Idag får vi besök av Beatrice&Olivia, Izabella&Viggo och Emelie&Dante
 
 En bild på Theodor från förra sommaren.Mammaträffar
Vardagsliv

Höjdpunkten om dagarna för Theodor är helt klart att leka med sina fina vänner. Detta är något även jag uppskattar trots att jag njuter av varje sekund jag får tillbringa ensam med min skatt. Jag menar, det blir lätt att jag faller in i någon sort familjebubbla där huvudämnet är bajsblöjor, prata bebisspråk och duscha i mån om tid. Att komma iväg för att umgås med andra vuxna innebär att jag förhoppningsvis kammar igenom håret, klär mig i något annat än gårdagens skitiga tröja som ligger slängd på golvet nedanför sängen och samlar på mig ny energi. Trots att vi mestadels pratar barn kan vi faktiskt prata om helgnöjen osv.
Idag hade vi Elin&Saga, Evangelina&Theodor och Louise över på lunch och i morgon ska vi träffa ett annat gäng underbara mammor med barn. 
 


CHERRY BLOSSOM.
Theodor 1år-1,5år, Vardagsliv

Jag har aldrig tidigare haft möjlighet att åka in till Kungsträdgården när de ljuvliga körsbärsträden blommar. Jag är oerhört glad över att jag fick dela detta vackra ögonblick med min son och dessutom på självaste 1 årsdagen. Nedan får ni en oredigerad bildbom från dagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Födelsedagsbarn
Theodor 1år-1,5år

Vilken fantastisk dag vi hade igår! Theodors 1 årsdag började med plättårta och presentöppning innan vi for in till Kungsträdgården för att skåda de underbara körsbärsträden som står i blom tillsammans med Evangelina&Theodor. Vi fotade massor, skrattade i mängder, blåste såpbubblor och åt mjukglass. Theodor slocknade i vagnen efter en heldag och sov i närmare två timmare. Vad vore ett perfekt avslut om inte grillning hos grannarna. Dagen får 5/5 möjliga toasts. 
 


Grattis Theodor
Theodor 1år-1,5år

Födelsedagsfirandet har hållt igång sedan 05 i morse. Som jag skrev igår ställde vi alarm på 05.30 men med barn blir det inte alltid som man tänkt sig. Medan jag gick upp och förberedde tårtan och paketen lyckades Theodor somna om och till min glädje kunde vi smyga in och sjunga för honom. Fem sekunder tog det innan han var uppe ur sängen och det med en ilsk blick. Han måste ha blivit förvånad över att det var vi som väckte honom och inte tvärt om. Presenterna brydde han sig inte om. 
Det hör inte till vanligheten att Daniel är hemma när vi kliver upp så medan dem plaskade i ett bad och hade pusskalas städade jag undan och packade vagnen inför dagen. Grattis världens bästa unge på 1 års dagen! 
  
 
 


I morgon
Theodor 10mån-1år

Tänk att idag för ett år sedan såg jag ut såhär. Tänk att idag för ett år sedan ringde jag min mamma och berättade att vi blivit inskrivna på bb och att hon snart kommer att få träffa sitt barnbarn. Även om morgondagen är den dag som kommer att firas känner jag något extra för idag. Runt 21.30 den 20 april 2014 berättade personalen på Karolinska att vi ska bli inskrivna. Förlossningen hade alltså redan börjat hemma utan min vetskap. Tänk att den där lilla blödningen var början på det absolut häftigaste jag varit med om. Jag kan inte för allt i världen förstå att ett helt år har passerat. 
 
 
 
 Här var jag påväg till en plåtning bara dagarna innan vi åkte in till förlossningen. 
 På en fotografering för Campadre.com. 
 Efter att vi upptäckte blödningen meddelade barnmorskan att det är förlossningens sätt att börja. Genast ville jag ut på en promenad för att det inte skulle stanna av. Här var det bara några timmar innan vi åkte in till förlossningen. 
 Sista magbilden inne på Karolinska. 
 
 140421 07.44 fick vi möta den mest fantastiska minimänniska för första gången. 
 
 


Inför den stora dagen
Vardagsliv


Idag har vi hängt på altanen med moster Jenny. Vi lagade en god lunch samtidigt som huvudena gick på högvarv inför morgondagen och det stora 1 års kalaset på lördag. Jag och Daniel har ställt klockorna på 05.30 i hopp om att vakna före Theodor och väcka honom med födelsedagssång, presenter och pankakstårta. Tänk att vår bebis numera är ett barn och fyller ett år i morgon. Det ska bli otroligt roligt och jag är spänd på hur han kommer att reagera. 
Jenny och Jonathan stannade på middag som avnjöts utomhus. Utan infravärme är det fortfarande något kallt för min del men det känns att våren är påväg. 


Fem år tillbaka
Vardagsliv

För fem år sedan idag var studentskivorna i full gång och jag längtade mer än någonsin efter att slå upp portarna och för sista gången springa ut från Upplands-Bro gymnasium. Nedan ser ni bilder från förberedelserna inför min studentskiva. Vi hade tema film och tillsammans med Emelie och Therese gestaltade vi moulin rouge. Tänk vad mycket som hänt på fem år. Jag är inte alls den där partyprinsessan som för allt i världen inte missade en fest, snarare tvärtom. Trots att det nästan jämt är någon tillställning tackar jag oftast nej. Att gå på fest innebär att Theodor inte får vår fulla uppmärksamhet på två dagar. Att vara bakfull och ta hand om en energifull ettåring är inte att föredra.
Tiden som festprisse har gett mig erfarenhet men jag är glad att ha det avbockat från listan. Ett glas vin på en lördagkväll med kära vänner lockar så mycket mer. Eller varför inte ett glas cola framför let's dance. 
 
Känner ni igen mig?
 
 


Min systerson
Vardagsliv

Tänk att däri ligger Theodors kusin, min systerson. Vi längtar ihjäl oss efter att få träffa dig. Nu börjar ditt namn smått träda fram och ditt rum planeras för fullt. Du har flera kartonger av Theodors bebiskläder som väntar på att bli använda, kanske för sista gången. Vem vet, om vi har turen att få uppleva ännu en graviditet är det 50/50 att det blir en flicka. 
 
 
 
 


Kompisar
Vardagsliv

Vi skattar oss lyckligt som får spendera dagarna tillsammans med så många fina vänner, både till mig och till Theodor. Igår umgicks vi med Jennifer&Thindra och idag har Evangelina&Theodor samt min syster varit här. Jag glädjs åt att se vilken nytta de små liven har av varandra och hur roligt Theodor tycker att det är att utforska. 
 
Ikväll kommer vi att sitta bänkade framför let's dance tillsammans med Jenny&Jonathan. Dem är påväg hit nu med allt vad onyttigheter innebär. Att vi dessutom precis har tryckt i oss en varsin meny från mc'donalds nämner vi inte för någon hehe. 
 
 Måns och Chico.
 Thindra.
 Lill Theo.
 
 Ni måste tro att Theodor jämt går runt naken, jag förstår er men så är inte fallet. 
 


95 år.
Theodor 10mån-1år, Vardagsliv

Efter middagen packade jag och Theodor in oss i bilen för att besöka min käre gammelmorfar, Theodors gammelgammel morfar, tillsammans med mamma och syster. Det skiljer 95 år mellan dessa gossar och det känns makalöst att vi får uppleva fem generationer. Med oss hade vi fika och blommor som vi avnjöt samtidigt som vi gick igenom gamla fotografier på min mormor, moster och mamma. Jag hoppas innerligt att gammelmorfar-Erik finns kvar hos oss tillräckligt länge för att Theodor ska minnas honom. 
 
 
 
 
 
 


Nytt i koppar
Hem/inredning

För ynka hundralappen fick denna härliga kopparkorg följa med hem! Perfekt att förvara några av mina tiotal filtar i. Dessutom är den urtjusig där den står. Vitt kombinerat med koppar är något jag fastnat för.
 
 
 

 


Kan själv.
Vardagsliv

Theodor har länge ställt sig upp med hjälp av stöd men idag (150415) ställde han sig upp mitt på golvet. Han var så koncentrerad på sin leksak att han glömde bort att hålla i sig. Hoppas det släpper nu. Går gör han mer än någonsin och det firar vi med att äta samma middag som mamma och pappa, dessutom helt själv. 
 
 
 
 
 
 
 
 


1 års kontroll
Theodor 10mån-1år

 
Idag har jag och Theodor hängt på mvc/bvc halva dagen. Jag har gjort min första cellprovtagning på mvc, som för övrigt inte alls gjorde ont (missa inte er tid, det kan vara avgörande!), och Theodor har varit på 1 års kontroll. Det känns otroligt märkligt att skriva "1 år" men faktum är att det bara är en vecka kvar till den stora dagen. Numera väger han 11850g och är 80cm lång. Vi fick mycketvälgodkänt på alla punkter och kunde stolt spatsera därifrån. Dock med en ledsen mini person vid min sida. Theodor fick en vaccinspruta i vardera lår. 


Insta lately
Vardagsliv

Ni följer väl vår vardag på instagram (@sandralundqvist). Där lägger jag främst upp bilder på Theodor men också på det som faller in för stunden. De allra vackraste celluliter
Theodor 10mån-1år

I samma sekund som jag titulerade mig mamma blev celluliter det absolut gulligaste jag vet. Självfallet talar jag om bebiscelluliter. Alltså jag lider verkligen av söthetssyndromet och det blir inte bättre av dessa små rumpor. 
 
 
 
 


Vi behöver ett extra rum
Vardagsliv

Tisdagar innebär att vi får umgås med två favoriter, Evangelina&Theodor och idag har vi hängt på Andys lekland i Barkarby. Theodor har agerat klätterapa och lyckades skaffa sig en bula i pannan. Han blir exalterad och oerhört glad av att se de andra barnen och vill göra likadant. Idag tog han sig vatten över huvudet.
För att riktigt ta vara på dagen följde dem med oss hem och stannade över middag. Timmarna räcker inte till när jag umgås med Evangelina! Vi pratade till och med om en eventuell övernattning. Vi behöver ett extra rum eller åtminstone en extra säng haha. Ja ni förstår. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ljuvliga böcker
Vardagsliv

Jag har väntat spänt på denna ljuvliga leverans av Josephine. Idag sågs vi på lunch hemma hos Beatrice och med sig hade hon två presentpåsar och innehållet ser ni nedan. Josephines otroligt duktiga mamma viker böcker och jag är förtrollad av resultatet. 
 
 
 
 
 
 
 
Inte nog med att hon gjorde en bok till Theodor, hon gjorde även en till Theodors fina vän Theodor. 


Anticimex?
Vardagsliv

Jag är så ledsen, eller snarare äcklad! För några dagar sedan upptäckte vi myror i hallen men la inte ned särskillt mycket energi i det. Jag menar, vi bor på nedrebotten vid skogen, har hund och dessutom kan barnvagnen mycket väl ha rullat i ett litet myrbo. Vi dammsög upp myrorna och placerade ut myrdoser som ska ta kål på dessa små varelser (självklart inte inom räckvidd för Theodor och Måns). Idag när vi klev upp såg jag myror överallt. Alltså jag finner inga ord. Det är SÅ äckligt! När en myra kröp på Theodor var jag nära till tårar. Vi fick tipset om att myror inte klarar av kanel så nu har jag hällt ut kanel längst väggar och socklar. Hittills står det 1-0 till människorna hehe. Dela gärna med er om ni sitter inne på något småkrypsdödande husmorsknep innan jag ringer Anticimex.

Min söndag
Vardagsliv

Det märks att det är söndag idag. Musten är slut efter helgens flängande och vi har haft en riktig slappar dag. En långdragen frukost, lunchen likaså och till middag hämtade Daniel Thai. Något uppiggande var det att få besök av kära Evangelina&Theodor. Efter att ha kämpat in i det sista somnade Theodor till slut och jag och Daniel ska göra detsamma. Pensionärsvarning var det här!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Fyra nyanser av Victoria's Secret
Skönhet

Fyra helt fantastiska läppglans med härliga smaker/dofter från Victoria's Secret ligger och väntar på att få pryda mina läppar i sommar. Min favorit är färgen sunset, den har en nyans av både rosa och orange. 
 
 
 


IGÅR.
Vardagsliv

Jisses vilken härlig dag vi hade igår. Efter en något bökig natt startade vi dagen med en lång frukost innan vi packade bilen och for till Norrtälje. För några veckor sedan bokade jag och Isabell en familjefotografering hos duktiga Izabella (ni kan följa hennes fotosida @photobyizabella på instagram). Izabella tog oss till ett fint smultronställe där vitsippor blommade och vattnet brusade i bakgrunden. Ni får bilderna i ett eget inlägg. Både jag och Daniel blev sugna på ett hus i detta område. Kanske en framtida sommarstuga? 
Efter fotosessionen tog jag och Isabell med oss barnen till parken där vi fick sällskap av min syster som stannade över middag. Daniel och Sebaztian åkte och hämtade min nya kompis, en Nikon D80. Jag känner på mig att vi kommer hänga ihop länge. 
 
 
 
 
 


Wish.
Vardagsliv

Denna tunika och topp låg och väntade på posten idag. Dessvärre råkade jag lägga två beställningar på dessa och det är inte värt varken mödan eller pengarna att skicka tillbaka.
Total lycka var det att komma hem och finna ytterligare två brev från posten. Ni måste tro att jag gått och blivit en shopaholic. Så är inte fallet, om ni frågar mig. 
Hur du beställer från Wish
Vardagsliv

Efter önskemål från er läsare tänkte jag skriva ett inlägg om vad som kan vara bra att tänka på när du beställer varor från Wish.
Wish är en app där du kan beställa allt från kläder, skor, underkläder, bikinis, barnkläder till heminredning, mobiltillbehör och mycket därtill till ca 50-80% billigare än i övriga butiker. När du laddar ned appen skapar du en profil och där kan du både spara och lägga varor i kundkorgen. När du bestämt dig för att beställa en vara får du ett bekräftelsemail och sedan ev faktura via Klarna.
Varornas fraktkostnad står direkt på varans sida och frakten är per vara. Alltså kommer du inte billigare undan genom att beställa fler varor i samma order. Fraktkostnaden brukar ligga på ca 9-20 kronor / vara. Att betala via faktura är gratis och du betalar först ca två månader (lite osäker på exakta antalet dagar) efter att din beställning är lagd.
Leveranstiden varierar från vara till vara då de skickas från olika företag. Jag har väntat på ett par shorts i snart två månader medan jag fick en tröja på bara en vecka. Det är väldigt smidigt och enkelt att beställa från Wish och det är bra kundservice. 
Bra att veta är att olika företag kan sälja samma vara till olika priser. Det är därför bra att spara det du gillar och fortsätta kolla bland företagen om någon annan säljer till ett billigare pris.
På varans sidan kan du både läsa produktrecensioner och företagsrecensioner. Jag är noga med att läsa om varan då personer som redan fått hem sin produkt delar med sig av sin åsikt. Tex. kan varan uppfattas som annan än på bilden, färgen kan vara annan och storlekarna kan skilja enormt. En storlek L kan passa en med storlek S osv. Läs recensionerna! Jag har avstått från att beställa vissa plagg då recensionerna inte alls varit bra.
 
 


Sandlåda inomhus
Theodor 10mån-1år, Vardagsliv

Theodor somnade precis efter ett bad med pappa i hopp om att bli väck sandlådan som följde med in. För visst blir det alltid så, efter en dag med utelek får man med sig lika mycket sand in som det finns ute. Theodor har verkligen fått upp ögonen för sand och smågrus och kan krafsa i all oändlighet. Efter att ha studerat Melody fick Theodor till snitsen med spaden. Förutom parklek har vi också hunnit med både långpromenad och fika med Isabells syster.
 
 
 
 
 


Utrensning
Vardagsliv

Idag har vi hängt med Evangelina&Theodor i Sundbyberg. Som ni vet ses vi vanligtvis på tisdagar men nu när tågen inte går behövdes mer planering och idag passade bäst. Evangelinas mamma kom med god thailunch som avnjöts medan barnen sov och vi har rensat i köksskåpen. I maj ska dem stå på loppmarknad och jag funderar på att följa med. Jag har en garderob som behöver rensas! 
Nu lockar sängen och Daniels famn. Går mitt år lika fort som ditt.
Theodor 10mån-1år, Vardagsliv

Jag ser på Theodor hur snabbt han växer och hur han har förvandlats från att vara en ledlös grönsak till att springa omkring med en stark vilja. Men jag förstår det inte. Jag förstår inte att det kan hända så mycket på ett år och jag förstår inte var tiden har tagit vägen. Om ca fyra månader är tanken att jag ska börja jobba. Nyss hade vi över ett år framför oss att spendera varje dag, timme och minut med varandra. Ska ett år verkligen gå såhär fort? Eller är det bara nu när vi har fått barn som vi upplever att dagarna flyger förbi på ett helt annat sätt än tidigare. 

Här var han inte stor. 


Den osminkade sanningen
Vardagsliv

Bilden nedan representerar mitt dagliga utseende ganska bra. En slarvig toffs, ett osminkat ansikte och inte några märkvärdiga kläder. Jag menar, någons tröja måste användas till att torka snor och matspill med. Inte nog med att Theodor ska ha minst ett ombyte med sig så skulle även jag behöva det om jag orkade bry mig. Naturligt är vackert. Daniel tycker bäst om när jag har mitt hår utsläppt. Jag brukar kontra med att om han vill att jag ska ha något hår kvar över huvudtaget är det toffs som gäller. 
 
Förresten är jag ute efter en ny systemkamera. Mina krav är ett 50mm objektiv och en extern blixt, möjligheterna är därför nästintill oändliga. Vilken kamera är bäst och vad rekomenderar ni?
 


Fas eller utveckling?
Theodor 10mån-1år, Vardagsliv

Vi har varit ute nästan hela dagen idag och vädret har varit perfekt. I morse packade vi ihop oss och gick över till Isabell och Melody på frukost (så smidigt att vi bor portarna mittemot varandra). Efter förmiddagsvilan åkte vi till Kallhäll för att mata fåglarna vid den stora dammen och leka i lekparken som är anpassad för barn i alla åldrar. Theodor envisades med att inte sova någonting på eftermiddagen men trots det briljerande han med ett strålande humör fram till läggning (bortsett från lite gnäll i bilen).
Annat är det nu. Theodor har vaknat i flera omgångar och varit jätte ledsen. Vi har tröstat honom i famnen för att sedan lägga ned honom i sin säng igen, han har fått både mat och vatten och vi har suttit bredvid och kliat honom på ryggen. Efter ett tag somnar han om men vaknar igen. Igår var det likadant och tillslut fick han sova mellan oss. Det blev inte många timmars sömn för varken mig eller Daniel.
Jag vet inte om det är någon fas han går igenom eller om det beror på den snabba utvecklingen och alla intryck. Eller tänderna. Ja, ni förstår.
 
 
 
 


Ond cirkel
Vardagsliv

I fyra dagar har en förkylning tagit över min kropp. Jag får feber, blir matt och hostar mig hes. Det jobbigaste av allt är att försöka förhindra att Theodor får samma sak. Han hostar till och från men annars är han sig själv. Idag mår jag bättre och det är enbart hostan som sitter i. Hos oss är det för det mesta Daniel som drar på sig virus men nu verkar det ha vänt. Jag hoppas inte att det blir en ond cirkel och att vi alla smittar varandra. Hur gör ni för att inte smitta era bebisar? Jag kan inte hålla mig i från Theodor, jag menar, det är ändå jag som är hemma med honom. 
 


BABYSHOWER I BLÅTT
Vardagsliv

Tänk att det kommer att skilja precis ett år mellan Theodor och bästis kommande prins M. Isabell är beräknad att föda den 26 april och Theodor föddes den 21 april. Igår överraskade vi henne med en babyshower i blå toner hemma hos mig med ett gäng underbara tjejer, bakverk i massor och bubbel. Isabell hade inte den blekaste aning om vad vi så länge planerat för henne och hon blev glatt överraskad. En hög med bra att ha presenter, amningskudde, fina bebiskläder och en stor blöjtårta fick hon med sig hem. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vi tar sovmorgon
Vardagsliv

Vilken lyx att ha pappa Daniel hemma på en måndag. Vanligtvis kliver vi upp strax efter 06 men idag njuter vi av att hela familjen är samlad och ligger fortfarande och drar oss. Theodor sov hela natten i sitt rum men när han vaknade bar Daniel in honom till oss. Nätterna fungerar fortfarande klockrent. Ingen kamp, inget bråk och jag sover så mycket bättre trots att jag saknar Theodors närhet och sparkar i ryggen. Idag har vi ingenting på agendan men om jag inte ser i syne lyser några av solens strålar in mellan persiennerna, då blir det ett besök till lekparken. Min påsk.
Vardagsliv

Jag antar att jag är den sista att önskar er Glad Påsk men bättre sent än aldrig. Det är under familjehögtider som bloggen blir lidande och denna var inget undantag. Vi har tillbringat både fredag och lördag på vårt landställe tillsammans med min familj på mammas sida. Likt varje påsk skålar vi för min moster och hennes Chribba som firar årsdag. Vi har ätit gott, gjort ett välbehövt lyft i storstugan och bara varit. Det är en sport att koppla bort sociala medier och varva ned. Jag går ständigt på högvarv och när jag väl slappnar av blir kroppen alldeles matt. Därav förkylningen som var snabb att angripa min kropp. 
Det är en obeskrivlig känsla som passerar varje gång vi är på landet. Dagen då vi kom hem därifrån förra påsken var dagen då mina värkar satte igång. Tänk att Theodor kommer att få växa upp och skapa fantastiska minnen i samma stuga och på samma tomt som jag har gjort. 
 
Snittar och mousserande vid tidpunkten för skålning. 
 


En till från Wish.
Vardagsliv

Idag fick jag hem denna efterlängtade playsuit (också från Wish, ett inlägg om mina beställningar därifrån och hur man går tillväga med storlek osv kommer efter önskemål). Som jag befarade sitter den dessvärre väldigt tight i skrevet. Jag envisas alltid med att beställa hem playsuits, jag totalt älskar byxdressar, men pga. mina långa ben får jag cameltoe. Tänk ett par brunbrända ben och ruffsigt hår iklädd denna. Någon som är intresserad?
 
 
 


Mitt mars
Vardagsliv

Likt alla månader flög mars förbi. Inte gör det mig någonting då jag känner mig nöjd och tillfreds med vad vi åstadkommit. Vi har hunnit med otroligt mycket och jag har jobbat mitt första pass på över ett år. Första och sista på ett tag framöver hehe. Jag har varit på olika bloggevent, pysslat, firat Jonathan som fyllt hela 25 år och njutit av vårsolen. Jag ser fram emot att besöka Stockholm med Theodor och Daniel när körsbärsträden blommar.
Om två månader åker vi till Turkiet och Theodor har inte ens ett pass. Jag måste skaffa mig en "resa-med-barn-checklista". Med barn krävs det lite mer planering än vanligt men jag tar väldigt lugnt på saken. Jag menar, det finns barn även i utlandet. Har ni några tips inför resa? Vad är ett absolut måste i bebisresväskan?
 
 


APRIL.
Vardagsliv

För nio månader sedan skrev jag om denna månad. Månaden som vi så länge väntat på. Att det snart redan har gått ett år sedan vi låg inne på bb för att äntligen få möta den lilla minimänniska som kom att förändra våra liv på ett ögonblick. 

För ett år sedan publicerade jag denna bild på instagram (@sandralundqvist).


Nu längtar jag efter vår och sommar men framförallt efter SOL! Mars har bjudit på allt mellan himmel och jord. Från skansenbesök, lekland, mammaträffar till härliga grillkvällar, middagar och MÔET på baksidan. Framöver väntas den årliga invigningen av landstället, påskfirande och kalas. 


Kalas inspiration
Vardagsliv

Ettårskalaset närmar sig med stormsteg och inbjudningarna är utskickade. Nu fattas bara dekorationer. Nedan ser ni inspiration till Theodors kalas (bilder från pinterest). Jag tänker mig mycket pompom, en härlig desertbuffé och en stor bål. Dessutom funderar vi på att göra en nyttigare variant till tårta eller byta ut bullarna mot vattenmelonklubbor. Hur som får ni bilder när det väl är dags.