F R Å G E S T U N D
Vardagsliv

Jag älskar att ni är så många nya fina läsare här på bloggen och vill ge er en ärlig chans att fråga precis vad ni vill. Ni som följt mig och mitt liv ett tag är självklart också mer än välkomna att ställa era frågor. I morgon kväll tänkte jag försöka svara på era funderingar och hoppas ni lär känna mig lite bättre. Jag vill att ni ska kunna läsa om sånt ni tycker är intressant och behöver därför veta vad ni undrar över.




Lunch
Vardagsliv

Lax i ugn - färskpotatis - sås av kesella och sweetchilli.


I MIN FAMN
Theodor 0-3mån, Vardagsliv

Idag är en "mysa ner sig i soffan med alla filtar vi äger och sappa på tvn" dag. Theodor somnade precis i min famn efter att ha legat och jollrat högt i nästan två timmar. Vi ringde både mormor, morfar och pappan som alla fick ta del av skönsången. Det är underbart hur han förgyller min dag med kärlek. När Theodor är nöjd då är han verkligen nöjd och jag kan inte göra annat än att le. Att vara mamma till en så fantastisk kille är en gåva och jag älskar att följa Theodors utvecklingen från nyfödd till en nyfiken individ med en alldeles egen personlighet. Idag blir han dessutom tio veckor. TIO VECKOR (!!). Jag längtar till alla nya faser vi snart kommer få uppleva men så länge kan väl någon pausa tiden.





Bilder
Vardagsliv

Det blev dåligt med bilder igår men jag hittade några halvsuddiga i mobilen. Jag behöver verkligen köpa ett nytt mobilskal förresten. Varje gång jag ska fota någonting måste jag ta av det och då är ofta ögonblicket borta.








TÄVLING
Vardagsliv

Just nu har jag en tävling på min instagram, @sandralundqvist. Vinn ett personligt namnsmycke med valfri text. Tävlingen avslutas på onsdag klockan 21.00. 





Champagne shower
Vardagsliv

Godmorgon vänner,
Vilken dag det var igår. I en månads tid har vi ett gäng tjejer planerat för vinmys och utgång. Vi träffades hemma hos Cecilia vid 14 (jag kom lite senare då det drog ut på tiden att fylla på naglarna) och korkade upp. Jag har varit nervös för hur det skulle gå att lämna Theodor enda sen evenemanget skapades men med underbara vänner och en fantastisk pojkvän släppte det och jag hade riktigt roligt. Theodor var hemma med sin pappa och märkte säkert inte av att jag var borta. 
Vid 19 vankades det middag och vi åkte upp till centrum för att äta på gc. Här valde somliga av oss att stanna kvar medan resten åkte in till den stora staden. Kvällen började inne på escalade för att sen fortsätta på V. 
Det känns idag att det var elva månader sen sist jag var ute på klubbar och fötterna som hela kvällen gick omkring i 15 cm klackar vill inte riktigt sammarbeta. Inte förens vid halv fyra kom jag i säng och Theodor vaknade vid 06. Någon pigg mamma är jag inte men vad gör väl det när jag får spendera dagen med världens gladaste kille. 

Fina Linda och Beatrice.
Champagne i massor.


Nya naglar
Skönhet






Matgrupp
Hem/inredning

Nästa vecka levereras denna matgrupp till dörren. En perfekt lösning för oss som kommer att ha både en soffgrupp och en matgrupp men ändå vill ha mycket space. Båda är i samma serie. Idag köpte vi även två stora rottingkrukor som det ska planteras "träd" i. 






FRILJA_DESIGN
Vardagsliv

Igår fick jag mitt otroligt fina namnsmycke från @FRILJA_DESIGN på instagram. Theodors vikt, längd och födelseklockslag är ingraverat på baksidan och fullständiga namn med datum på framsidan. Jag är så nöjd och kan verkligen rekomendera att beställa från Michaela. Perfekta presenten. 








Middagsbjudning
Vardagsliv

Ikväll blev vi bjudna på middag hemma hos Lisette och Michael, numera gudföräldrar till Theodor. Vi tog tillfället i akt att fråga. Theodor hade på sig en body där vi skrivit "vill ni bli mina gudföräldrar?". Vi klädde av honom sin jacka framför Lisette och Michael och av ren reflex läste Lisette upp högt vad det stod. Så roligt att se deras glada miner och både jag och Lisette brast ut i glädjetårar. Världens bästa gudföräldrar har han. 

God oxfilépasta åt vi och det blev mycket prat om det kommande dopet. Det serverades också en gudomlig efterrätt gjord på sorbet - grädde - hasselnötter och maräng. Nu ligger familjen nerbäddad i sängen framför tio matchen och håller tummarna för Algeriet och Belgien. 






Dom sa ja
Theodor 0-3mån

"Vill ni bli mina gudföräldrar?"
Lisette och Michael blev glatt överraskade över texten på Theodors body. Efter glädjetårar svarade dom med ett självklart ja! 


Picknick
Vardagsliv

I morse mötte jag upp Michaela för en promenad med vagnar och hundarna. Vi gick upp till centrum för att köpa med oss smörgås och kaffe från caféet och sen satte vi oss nere vid vattnet på en filt. Victoria kom förbi med Sebastian och gjorde oss sällskap. Jag älskar att vi mammor har blivit så okänsliga när det gäller allt från bajs till spyor haha. Det finns inget ens bebis gör som är äckligt. 




Kroppen kan
Theodors förlossning / Efter förlossningen

I nio månader har min kropp burit och försett mitt barn med näring. I nio månader har kroppen anpassat storleken efter en minimänniska. Jag räknade inte med att kroppen skulle återhämta sig så snabbt som den har gjort, redan efter två veckor hade jag gått ner alla gravidkilon. Jag tror till stor del att jag har amningen att tacka. Några promenader kunde jag inte gå på grund av smärtorna jag hade efter och soffan/sängen blev min bästa vän. Nu hänger jag inte upp mig så mycket på vikten men det är så häftigt att se. Kroppen är verkligen anpassningsbar. Jag tror helt klart att det är en av fördelarna med att vara "ung" mamma. 

I morse ställde jag mig på vågen och enligt den väger jag precis som innan graviditeten. Kroppen kan. 




Komplett
Hem/inredning

På grund av sjukdom har altanbygget skjutits upp och vi har hamnat efter i tidsplaneringen. Det är inte mycket kvar men ni vet dom där sista detaljerna, det som gör det lilla extra, är kvar. Jag vill inte lägga upp bilder än för det är mycket roligare att visa ett färdigt resultat med före och efterbilder där man ser den tydliga skillnaden. Pappa var här för någon vecka sedan och satte upp utebelysning och förberedde inför spottarna i altanen som Daniel sen satte dit. Det är så fint på kvällarna när det lyser upp och det jag gillar allra mest är belysningen i trappen. Ni ska få se :)
Tillsvidare har vi fått låna en matgrupp av Daniels pappa (vi har haft lite svårt att hitta någon som faller oss i smaken) men igår beställde vi hem en konstrottingmatgrupp som vi tror kommer passa som handen i handsken. Vi har redan en ny soffgrupp med bord men nu kommer altanen äntligen kännas komplett. På fredag blir allt klart. Det är vårt sista datum och därefter kan jag inreda med blommor, lycktor och filtar. 
Det är så otroligt skönt med uteplats på nedrebotten mot skogen med hund och barn. När jag har händerna fulla öppnar jag bara "balkongdörren" och grinden så sköter Måns sig själv. Det bästa är ändå radhuskänslan man får. 


Tips på bloggar
Vardagsliv

Att pyssel och heminredning ligger mig varmt om hjärtat är ingen hemlighet. Däremot börjar fantasin ta slut och jag behöver ny inspiration. Kom gärna med tips på pysselbloggar. Vilka bloggar föredrar/läser ni? 




GLÄDJE
Vardagsliv

Min dagssysselsättning har idag gått ut på att umgås med bebis, bara vi två. Det finns inget bättre om du frågar mig. Vi kan ha haft den skönaste dagen på länge. Myst i pyjamas i soffan, jollrat på skötbordet och sovit i varandras armar. Det mest ansträngande vi gjort var när vi gick till Coop för att köpa ersättning inför kvällens nattning. 
Jag fortsatte att vara lat även när Daniel kom hem och på middagsbordet serveras hämtpizza. Idag förväntas inget annat av mig än att vara mamma. 

Glädje för mig, det är du.





Det fungerar
Theodor 0-3mån

Vilken lättnad och vilken lyx. Nöjd bebis och pigg mamma. Sista måltiden efter badet gav jag till Theodor klockan 22 (i flaska) och han vaknade inte förens 04 igen för mat. Brösten har hunnit fyllas så dom är det inget fel på haha. Nu ska jag köra på den här rutinen i några dagar i hopp om att det håller i sig. I natt fungerade det iaf :) 
Något jag däremot oroar mig lite för är att han kommer att föredra flaska och vägra bröstet. Det är ganska vanligt har jag hört men vi håller tummarna för att det inte blir så. 
 
 


Ny rutin
Vardagsliv

Efter bvc besöket mötte jag upp Louise och Amanda på en lunch hemma hos Louises föräldrar. Där stannade jag fram till tre för att sedan åka till jakobsberg och umgås med Emelie. Vi köpte med oss mat från tastys, som alltid levererar, och gick hem till henne. Där stannade jag i ca två timmar innan Daniel kom och hämtade mig. Nu när vi blivit så fotbolls intresserade fick jag välja om jag ville bli hämtad innan eller efter matchen. Att åka hem vid halv nio kändes lite väl sent med tanke på att jag inte visste hur Theodor skulle reagera på vaccinet. Jag tyckte det smartaste var att åka hem och ta det lugnt. Som tur är har Theodor hittills (peppar, peppar) inte fått några biverkningar. 

Jag fick många bra tips av er angående rutiner och nattning. Ikväll har vi badat tillsammans (som är en favorit sysselsättning) och sista målet ersattes med ersättning. Förhoppningsvis ska han sova lite längre och inte vakna lika ofta. Tusen tack för att ni tog er tid och beskrev era rutiner, en mamma till en annan! 

Emelie & Theodor.


Bvc läkarbesök
Theodor 0-3mån

Idag klockan 11.30 var det dags för Theodors första läkarkontroll efter återbesöket på Karolinska. Det gick smärtfritt utan anmärkningar. Vår fina kille skötte sig så bra och gav läkaren både ett och två leenden. Theodor visade hur stark han är i nacken och var väldigt sammarbetsvillig. Som alltid har han skjutit iväg gällande vikten när vi lägger honom på vågen och idag vägde han 6360g och är 62cm lång. TVÅ (!!) kurvor över medel. Läkaren kunde inte hålla sig och sa att "det här är ingen liten bebis". Nej tack vi vet haha. Men han följer både vikt och längd kurvan väldigt bra. Han är lång och smal som hon uttryckte det.
Något jag däremot inte var beredd på var att han skulle vaccineras. Det är mot rotavirus och numera blir man erbjuden det gratis, tidigare fick man betala men eftersom att alla våra möten på bvc blivit ombokade har vi inte hunnit prata något kring det. Men läkaren rekomenderade verkligen vaccinet så vi tog det. 



Klarvaken
Theodor 0-3mån, Vardagsliv

Godmorgon vänner,
Jag skulle mer än gärna sova i någon timme till men lilleman har legat och jollrat ett tag. I natt tyckte Theo att mamma glatt kunde stiga upp tre gånger istället för två och det är något jag inte är van vid. Jag har börjat fundera på om hans nya nattrutiner beror på mindre mjölkproduktion? Han kanske inte blir mätt och vaknar därför oftare? Eller så har det att göra med att han somnar så fort han kommer till bröstet och därför inte blir mätt..Inte det lättaste att veta. Igår pratade jag och Daniel om att vi så småningom ska vänja Theodor med fasta kvällsruriner. Det känns viktigt att vi ska få lite kvalitetstid tillsammans. Theodor sover i sitt babynest mellan oss men trots våran 1.80 säng tycker jag att det blir lite trångt, det vore kanske inte så dumt att ta in hans säng och vänja honom vid den redan nu. Måns sover ju också med oss. 
Vad har ni för rutiner på era barn? 




9 veckor
Theodor 0-3mån


Nio veckor har redan gått sen vi låg där på förlossningen och för första gången fick träffa dig. Vi kunde inte sluta titta. Det kan jag fortfarande inte. Du har verkligen tagit oss med storm och från dag ett har vi älskat dig. 

I morgon har vi läkartid på bvc, det ska bli spännande att se hur mycket Theodor har vuxit sen sist. Våra tider har bokats om på grund av sjukdom hos barnmorskan så det var ett tag sen nu. Daniel tror han väger runt 6.2 kg men jag tror närmare 6.5 kg. Han börjar verkligen bli tung våran lilla stora kille. 


VM
Vardagsliv

Otroligt nog har vi kollat alla spelade matcher under detta VM förutsatt att dom inte spelas mitt i natten (JA, vi liknar ett pensionärspar som gärna lägger oss vid nio). Varken jag eller Daniel är särskillt fotbollsintresserade om inte Sverige spelar men nu när vi är med och bettar på matcherna sitter vi som bänkade. Det första vi pratar om när vi vaknar (nästan iaf) är vilket lag vi ska hålla på och vad vi ska laga till middag för att hinna äta innan. Igår fick vi sällskap av Chriztian och det är extra roligt när vi alla har satsat på olika lag och sitter som på nålar. 
Nu ligger jag i sängen med tre snarkande killar bredvid mig och kollar på Mexico-Kroatien. Vi håller på Mexico :)

Hårtussen vill gärna ligga nära.


Sleeping beauty
Vardagsliv

Med en liten här hemma är det många enkla ting som numera blir till stora projekt. Som att ta en dusch till exempel. Oftast väntar jag tills Daniel kommer hem från jobbet men idag tog jag mitt första, otroligt efterlängtade, bad medan Theodor låg nedanför och sov i babysittern. Dessvärre vaknade han och var ledsen just när jag lagt i schampoo, det var bara att kliva upp och vänta på ett nytt tillfälle att fortsätta duscha. 




KOPPAR
Hem/inredning

Jag har länge velat spraymåla gamla flaskor och burkar i kopparfärg men inte lyckats spara. Tills idag. Jenny åkte till Bauhaus och köpte en sprayburk innan hon kom hit i morse. Vi åt en långdragen frukost och sen gav vi oss upp i skogen och sprayade. Jag vill inte stå för nära altanen med risk för att färgen skulle blåsa. Vissa flaskor blev mindre bra medan andra blev riktigt fina. Vi blandade mattsvart med koppar.





Det här är en hörna som ständigt görs om. Jag älskar att lägga till och plocka bort detaljer efter humör. Idag fick mina flaskor stå där men nästa vecka kanske det dyker upp något annat. 


GOLD
Vardagsliv

Jag försökte få till en bild på min ögonsminkning jag hade i fredags. Bilden gör dock färgerna inte rättvisa, guld med svart sotning ska det vara. Det hör inte till vanligheten att jag har sminkade ögon eller smink över huvudtaget. Till vardags använder jag numera lite puder om jag ska någonstans och eventuellt något på läpparna. Fördelen med fransförlängning är att man jämt ser sminkad ut. 




4 OLIKA
Vardagsliv

Ni vet den där känslan när man tittar in i garderoben och inser att man inte har någonting att ha på sig. När det bara hänger en massa meningslösa plagg som ändå inte passar. Lite så kände jag i fredags. Det jag först tänkte ha på mig var en jätte fin blommig playsuit som jag inte har haft tillfälle att ha på mig tidigare (prislappen sitter tom. kvar) men det slutade med att jag böt om i sista sekund. Istället fick det bli en vit klänning från French Conection. På grund av det kyliga vädret såg man aldrig min klänning som var under tjocktröjan jag hade över. 


Måns fick stanna hemma under kvällen för att slippa bli stressad av allt folk och den höga musiken och för varje gång jag gick ut med honom åkte ett nytt plagg på. Det slutade med totalt fyra ombyten under kvällens gång och mina vänner jämförde mig med en programvärd som gör ett ombyte inför varje nytt framträdande. 


Sunday funday
Vardagsliv

Hej bloggvänner,

Vi valde att åka hem tidigt från mitt landställe idag. Dels för att slippa köer och dels för att vädret valde att svika. Är det inte typiskt midsommar väder som varit nu i helgen? Ändå envisas man alltid med att sitta ute enda in i små timmarna. Men det har sin charm det med, att sitta inlindad i en tjock filt med tända ljus och snacka strunt. Jag älskar traditioner och tycker det är så mysigt. Idag blir det inte mycket annat gjort än att mysa ner sig i soffan framför en film. Sista dagen på veckan vi "får" äta onyttigt också. I morgon börjar vardagsrutiner så det kan hända att godisskålen åker fram. 




SAY CHEESE
Vardagsliv

Hjälp vad mätt jag är! Middag och efterrätt ligger och trängs i magen och nu väntas ost & kex. Hur ska jag få plats..(?) Theodor ligger nerbäddad i vagnen sen några timmar, sömntuta. Jag är imponerad av hur han kan sova så djupt bredvid killarna som skriker var och varannan sekund till matchen mellan Tyskland-Ghana. 

Denna ostkaka kan jag leva på.


Finns det hjärterum finns det stjärterum
Vardagsliv

Att vara samlad hela familjen runt middagsbordet i den stuga min gammelmorfar en gång byggde ute på Värmdö har en speciell plats i mitt hjärta. Min lilla familj på fyra plus tolv andra trängs just nu i köket och i soffan framför VM. Gissa vilka det är som står i köket och vilka som tittar fotboll?! 
I morse efter frukost packade vi bilen för att spendera helgen på Värmdö. När jag är här ute bildas ett inre lugn och all stress försvinner. Pysselnörden i mig lockas fram och jag har redan hunnit förbereda flera nya projekt. På måndag sätter jag igång. Förhoppningsvis har jag en sammarbetsvillig bebis hemma då. Jag får min inspiration från den gamla inredningen i stugan där koppardetaljer har övertaget. 
Ikväll äter vi krämig potatissallad, grillad kyckling och sallad. Till efterrätt har mamma gjort hennes goda frozen cheesecake som serveras med färska jordgubbar. Det finns ingen godare efterrätt än just den. När vi är alla tillsammans ser vi ut som familjen taikon , det är sovplatser överallt och långbordet är dukat genom hall och vardagsrum, finns det hjärterum finns det stjärterum.

Min älskade Lisette.


Mera midsommar
Vardagsliv

SKÅL! Cecilia, Lisette och Daniel.
Cecilias egengjorda maränger med glass & jordgubbar.
Fina tjejer.
Josefine.
Josefine, jag och Susanne.


Kransar
Vardagsliv








Exemplarisk
Vardagsliv

Familjen ligger samlad i sängen med ögonen i kors efter en mycket trevlig, dock väldigt kall, midsommarafton. Mycket skratt & god mat är nyckelorden för att beskriva denna kväll. Jag är nöjd och Theodor har uppträtt exemplariskt. Det är något med barn att sova ute i en högljudd miljö. Theo sov från 18 tills vi kom hem och då vaknade han endast för mat för att sedan somna om igen. Jag tror det gick närmare sex timmar (!!) mellan måltiderna. Det har aldrig tidigare hänt. 
Nu ska jag njuta av mitt varma täcke innan lillskrutten vaknar igen. God natt fina bloggläsare!





Sillunch & lekar
Vardagsliv

Vår allas lekledare Lisette hade ordnat ett schema med både lag och lekar. Tyvärr kunde jag inte delta men det var lika roande att stå på sidan av och heja. Norsk fylla - svepa ett glas med tampong - låtquizz & boll i hink var några utav lekarna. 






Värdparet stod för sillunch och alla tillbehör som hör till. Egen tillverkad nubbe uppskattades av gästerna (behöver jag säga att jag drack coca-cola) och många ramsor fanns det på lager. En underbar start på denna midsommarafton med fantastiska vänner.






Blomjakt
Vardagsliv

På midsommar är kransen i håret ett måste. Ännu bättre är det om blommorna är plockade och kransen homemade. När alla samlats hemma hos Susanne och Daniel gav sig tjejerna ut på blomjakt. Med ett glas vin i handen, saxen i högsta hugg och hinken redo lyckades vi få ihop en stor bukett. Fina i håret är vi nu redo för sillunch och lekar.









GLAD MIDSOMMAR
Vardagsliv





Nackträning
Theodor 0-3mån

Theodor har börjat acceptera att ligga på magen. Än inte långa stunder men många och korta. Vi tränar varje dag och bäst går det på skötbordet.

(På lördag blir Theodor 2 månader och inte i måndags som jag skrev. Han byter alltid månad den 21a. I måndags blev han 8 veckor. Veckor för sig och månader för sig).


Kvalitetstid
Theodor 0-3mån, Vardagsliv

Varje morgon vaknar jag av att Theodor ligger tätt intill och sprattlar med armar och ben. Han ligger och tittar med sina stora blå i väntan på att jag ska plocka upp honom. Men det bästa på hela morgonen är hans underbara leende som går rakt in i hjärtat. Min prins har världens bästa morgon humör. Jag kan titta på honom i timmar och det behövs lite för att tårarna ska komma. Jag älskar att vara mamma. 
Idag gör vi inte många knop. Istället tar vi sängen med oss ut till soffan och myser bland kuddar och täcken. Kvalitetstid när den är som bäst. 
Daniel jobbar halvdag i dag och sen har vi en långhelg framför oss. Förhoppningsvis blir han frisk tills i morgon och midsommar. Midsommarafton firar vi hemma hos Susanne och Daniel med vänner, ståhej och en himla massa mat. På lördag är tanken att vi ska åka till landet och fira med min familj. 




Alltid vid din sida ♡
Theodor 0-3mån





Räknas nachochips som chips?
Vardagsliv

Som jag tidigare skrev försöker vi undvika snacks och småätande på vardagar. Hittills har det gått förvånandsvärt bra men det har iofs bara gått tre dagar. Däremot börjar suget efter att knapra på något smyga sig på. Jag vet att jag inte borde och jag kommer inte vika mig men jag måste ändå fråga, räknas nachochips som chips? Har ni några tips på hur jag ska bli av med mitt coca-cola sug? Finns det något nyttigt alternativ att äta på kvällarna? Alla tips är välkomna. 




Till elva
Vardagsliv

Theodor bestämde sig för att sova 2 timmars pass inatt vilket har inneburit lite sömn till mamman. Däremot låg vi och drog oss i sängen till elva innan vi flyttade ut till soffan. Jag åt gårdagens tonfiskröra på frukostmackan och sen gick vi till Coop för att handla blöjorna jag glömde igår..stämmer det att amningshormoner gör en förvirrad? Det är något med Theodor och Coop. Varje gång vi är på promenad somnar han snabbt i vagnen men så fort vi går in på Coop för att handla vaknar han och vill komma upp. Där har babybjörnen räddat mig många gånger och det gjorde den även idag. 
Vi hann bara hem för att vända och gå över till Susanne och Daniel. Tyvärr jobbade Susanne men Daniel bjöd på kaffe och husesyn av nya radhuset. Det är där vi ska fira midsommar på fredag och förhoppningsvis är vädret skapligt så att vi kan vara ute på deras fina baksida. 

Jag och Susanne på Thereses student.


En sak i taget.
Vardagsliv

Jag är expert på att klämma in så mycket jag bara kan på en och samma dag. Ofta så mycket att jag sällan får vakna utan att ställa väckarklockan. Jag har alltid varit en rastlös person som lätt blir uttråkad av att bara vara och därav detta beteende. Jag har däremot insett att det inte alls fungerar i vardagen jag nu lever i. Jag blir alldeles för stressad och saker och ting tar lite längre tid med en bebis på armen. På anteckningstavlan vi har i hallen skriver jag upp hur kommande vecka ser ut och det hjälper mig att få en överblick och inte planera in för mycket. En sak per dag, max (okej kanske två haha). Det är så skönt att lägga sig på kvällen och veta att morgondagen kan jag tillbringa i soffan med Theodor utan några som helst måsten. 
Idag är en sån dag. Jag ska ta en lång promenad med Theo och Måns, äta rester och skiva upp vattenmelon framför en film. 




Middag
Vardagsliv

Jag satte mig precis i soffan med världens bästa humör. Många glädjande nyheter. En kan jag tala om för er, vi vann precis 600 riksdaler på kvällens VM match. Middag har jag ätit hemma hos min gammelmorfar med min familj. Vi tog med oss mat från kinan precis nedanför. Jag blir alldeles varm i hjärtat av att se den äldsta i släkten med den yngsta. Alla är så goa med Theodor. Innan jag åkte hem hann jag hälsa på Evangelina och lilla magen. I oktober tittar en till Theodor ut ♡.

Min moster, Theodor & gammelmorfar 95 år.
Jag åt sushi.


Bli av ett beroende
Vardagsliv

Alltså den där coca-colan. Jag vet inte om det är smaken, koffeinet eller sockret jag fått ett oförklarligt sug efter eller om det är kombinationen av dessa tre. I snart 12 månader har det varit colan och jag. I och med graviditeten och nu amningen har jag, medan andra tagit ett glas vin, tagit ett glas coca-cola. Och nu kan jag inte sluta. I söndags bestämde jag mig för att sötsaker och onyttigheter äter man på helgerna. På vardagar gäller mat och mjölk/vatten. Jag kommer inte sluta äta sås och fett osv men allt detta småätande och coladrickande måste upphöra. Jag längtar redan till fredag men tills dess nöjer jag mig med Ramlösa. 




Tonfisk
Vardagsliv

Något som är otroligt gott och påminner mig om sommar är tonfisk. Jag äter det max en gång om året och det är när Daniel inte är hemma haha. Idag kom Michaela och Hilja hem till oss för att umgås och vi åt just tonfisk till lunch. Tonfiskröra i baugette som Michaela stod för. Det som blev över sparas till en annan lunch. Vid två gick vi hemifrån, jag för att gå till Coop för andra gången idag och Michaela för att hämta Freja på dagis. Jag är mer än förvirrad och glömmer alltid hälften i mataffärer. Det får sitt straff och jag är tvungen att gå tillbaka. ÄNDÅ glömde jag blöjor..! Tredje gången gilt..

Nu fick vi det på bild, Theodor är längre än sina 4-5 månaders kompisar. 


Tonfiskbaguette


Två månader.
Theodor 0-3mån

Så behövd, mycket kärlek och många känslor har jag aldrig tidigare i mitt liv känt på samma gång. Under dessa två månader som jag fått erfara att vara din mamma har jag känt och upplevt allt det där plus miljoner andra saker. Det är ingen tvekan om att livet fått en total vändning, till det positiva. Att vara mamma har fått mig att se saker ur ett annat perspektiv och jag är inte längre min egen centralpunkt i livet. 
Det är otroligt hur mycket Theodor har utvecklats på bara två månader. Jag hade velat ha skillnaden från månad 1 och 2 på film. Numera är han vaken större delen av dagen, följer en med blicken, svarar med ett leende och orkar hålla upp huvudet. Han är fortfarande kinkig på kvällarna men det har dom senaste dagarna blivit bättre (peppar peppar). 
Är det inte fantastiskt hur en människa på bara nio månader kan bildas och att den utvecklas utanför magen lika fort. Lilla hjärtat du växer så det knakar.



Mot Jakobsberg
Vardagsliv

Jag och lilleman sitter nu på bussen påväg till Jakobsberg. Klockan elva har jag tid för fransförlängning och efter ska vi hänga med Jenny. Jag är sugen på att gå på loppis eller åka till en second hand butik. Erikshjälpen i Spånga ska vara bra men är tyvärr stängd på måndagar. 




I min taco
Vardagsliv

Vi sitter bänkade framför VM och håller tummarna för Ecuador. För första gången är vi med och bettar. Som det ser ut nu har vi chans till 3 gånger pengarna (och precis i samma sekund jag skrev det gjorde Schweiz mål). Dagens middag består av det självklara målet om ni frågar mig, taco. För att få en extra touch har jag nachochips i brödet, det blir knaprigare så.





Tyck till om Babybjörn
Vardagsliv


Babybjörnen har verkligen varit till stor hjälp för oss. Den passar inte alla familjer men om du är osäker prova. Det finns många som säljer sina selen på blocket för en billig peng då barnen blivit för stora. Jag själv har den alltid med mig under vagnen och många gånger har den varit en räddare i nöden. Dessutom är det väldigt mysigt att ha bebis tätt intill trots att händerna är fulla. Theodor somnar oftast i babybjörnen men desto äldre han blir desto mer kommer han att vilja se och då är det perfekt med en bb som han kan sitta framåtvänd i. 


Varmt bättre än kallt
Theodor 0-3mån, Vardagsliv

Godmorgon härliga söndag,
Efter frukost har vi bara myst i soffan framför Nyhetsmorgon. Daniel har legat i badet i dryga timmen nu och det kliar i städfingrarna. Lister och hyllor behöver dammas och tvätten vikas. Men först ska Theodor göra Daniel sällskap. Jag fick ett tips om att ha lite varmare i badvattnet än dom 37 (kroppstemperatur) graderna det står om i alla "böcker". Theo bara skrek när jag la ner honom i baljan tills jag bytte ut vattnet mot någon grad varmare. Och det kan jag förstå. Hur skönt är det egentligen att ligga i ett fisljummet bad. Så ett tips till er som har spädbarn som inte alls är förtjusta i att bada, häll upp något varmare vatten (och med det menar jag försiktigt varmare). Theodor älskar nu att bada. 





Lunchdejt
Vardagsliv

Idag träffade jag Therese för en lunch på Golden Caves uteservering. Tillslut hittade vi en plats i lä för att slippa blåsten. Hör och häpna, jag tog min favorit cider i väntan på maten, hallon/lime. Det känns alltid lite extra trevligt med ett glas vin eller cider i solen medan vi pratar om allt mellan himmel och jord. När vi ätit klart fick vi sällskap av kaffe och glassugna familjen Sjöö/Tylén. 




Stålkvinna
Theodors förlossning / Efter förlossningen, Vardagsliv


Inget passar väl så bra som ett superman linne till en nybliven mamma. Bara det faktum att vi burit, förlöst & förser bebis med mat förtjänar en guldstjärna. Jag älskar mitt linne och bär stolt upp det. Efter en förlossning, ett ingrepp, två operationer och många sjukhusbesök har jag från första sekund gjort allt för att inte visa mig svag. Theodor ska aldrig behöva se mig ge upp och jag kommer genom hela livet ge honom allt jag kan oavsett tillstånd. Att vara mamma till en helt fantastisk son är den finaste gåvan jag någonsin fått och jag är evigt tacksam. 
Ursäkta skrytinlägg men jag kan inte sluta förundras över hur stark kvinnokroppen är. Ni män förtjänar också en guldstjärna för allt ni gör för oss kvinnor och för att inte glömma att utan er hade vi aldrig haft våra bebisar i famnen. 


Club sandwish
Vardagsliv

När det ekar tomt på idéer och magen ropar efter påfyllning behövs inte mycket för en lyckad middag. Igår tog vi fram det vi hade i kylen och resultatet blev en variant av club sandwish. Rostat lantbröd - kyckling - ost - sallad - paprika - lök - tomat - halloumi - rostad lök & rhode island dressing. Snabbt, gott och enkelt. 




Inga-Britt Lundqvist
Vardagsliv

Det var en otroligt vacker begravning och vi fick ett fint avsked. Att behöva ta farväl av en närstående är alltid jobbigt men jag är glad över att du fick somna in hemma och inte på sjukhus. Theodor var med under hela akten och var framme vid kistan med mig. Du skulle ha varit en fin gammelgammelfarmor men jag vet att du har det bra där du är nu, med gammelfarfar. 






Ängel
Vardagsliv

Himlen har fått en ängel. En fantastisk sådan. Min gammelfarmor Inga har somnat in och idag är det begravning. Hon var en envis kvinna som aldrig ville någon något ont. Inga var oerhört pigg för sina 85 år och pendlade flera gånger i månaden till landstället i Norrtälje för att syssla med trädgårdsarbete och allt som hör ett landställe till. Hon var väldigt social och det var knappt man fick en syl i vädret när hon satte igång. Älskade Inga. Du fick mig alltid att skratta med ditt prat om allt vad livet har att erbjuda. Sista gången jag träffade dig var på sjukhuset. Trots det var du lika glad som alltid. Vår fina Inga. Jag är ledsen att du aldrig hann träffa Theodor utanför magen men vi kommer att prata om dig och berätta vilken fantastisk person du var. Du finns alltid med oss, alltid i våra hjärtan. 


Fästingsäsong
Vardagsliv

Bland det vidrigaste jag vet är fästingar och Måns har redan fått flera. Små äckliga kryp som enligt Jonas på Skansen inte har någon funktion i naturen. Tyvärr upptäcks fästingarna sent på Måns då han har väldigt mycket päls och vi behöver därför det optimala skyddet. Nu till den årliga frågan, vilket fästingskydd ska vi köpa? Tidigare har vi haft ett fästinghalsband från Apoteket men det är tydligen inte bra för barn och med tanke på att Måns sover i vår säng måste vi anpassa oss efter det. Jag behöver er expertis, vilket fästingskydd rekommenderar ni? 



Så liten ♡
Theodor 0-3mån


Här är Theodor bara ett dygn gammal och har på sig sin första pyjamas, alldeles för stora vantar och en new born mössa. Dessa underbara okontrollerade miner har blivit till medvetna leenden och fokuserade blickar. Att följa din utveckling förgyller mina dagar.


Tänk om Theodor blir allergisk
Theodor 0-3mån, Vardagsliv

"Tänk om Theodor blir pälsallergiker..?" Ni som följt bloggen ett tag vet hur mycket jag älskar djur och inte minst min Måns. Måns är en i familjen och jag kan inte föreställa mig ett hem utan honom. Många frågar mig vad jag skulle göra om Theodor blev allergisk mot pälsdjur men framförallt mot hundar. Jag har hört att barn som växer upp i ett hem med djur löper mindre risk för allergier. Måns är ofta framme och pussar på Theo och skyddar honom som sin egen. 
Om det nu i framtiden visar sig att Theodor blir sjukligt allergisk och inte kan vistas bland hundar utan att få allvarliga biverkningar tar vi det då. Jag har många i min närhet och familj som skulle ställa upp och hjälpa oss med Måns men att lämna bort honom till någon utanför familjen kommer aldrig bli något alternativ. Måns är en av oss och kommer alltid att vara det.




Utomlands fast hemma
Vardagsliv

Redan vid nio igår packade jag vagnen och tog med mig både barn och hund för att spendera dagen på Johnnes baksida. Jenny, Amanda, Louise och Marcus kom för att hålla oss sällskap i sommarvärmen. Att ha lyxen att få spendera dagarna vid poolen i en atmosfär som påminner om utlandet är guld värt. Dagar som dessa uppskattas och mammaledigheten känns optimal. Jag har världens bästa jobb, att dagligen få ta hand om mitt barn för att lära ut allt jag kan och dessutom få så mycket kärlek tillbaka. 

Bilder från gårdagen














Skolavslutning
Vardagsliv

God morgon vänner, 
Tror ni vi får en lika fin sommardag idag som igår? Jag ska på mina småsyskon och kusiners skolavslutning och hoppas värmen är med oss. Långklänningen är på och jag ska alldeles strax klä på Theodor. Det är något som jag fortfarande kan tycka är lite svårt, att välja rätt kläder till honom för dagen. Det får inte vara för varmt men inte heller för kallt samtidigt som jag vill att han ska vara skyddad från solen. Tur att han mestadels ligger i vagnen och kan sprattla i bara blöja om det blir utomlandsvärme. 
När det kommer till skolavslutningar (och alla andra tillställningar för den delen) är jag så känslosam. Det går inte att hejda tårarna när barnen sjunger till Idas sommarvisa i sina fina kläder.


När prinsen sover
Vardagsliv

Att blogga är inte alls lika självklart och enkelt längre. Tidigare la jag upp ett inlägg direkt "in the moment" men nu väntar jag alltid tills prinsen sover. Oftast väntar jag till kvällen. Theodors tid är den dyrbaraste och jag vill inte spendera den sittandes vid mobilen eller datorn. Det blir nog så mycket ändå. Det händer till och med att jag sitter på nätterna efter amning och klurar på ett inlägg som jag sedan börjar skriva. Allt för att det inte ska eka tomt här inne för länge. Det är så mycket som måste hinnas med på dagarna när han tar sina tupplurer. Om vi inte är ute och flänger brukar jag försöka ta tag i tvätten, disken, dammsuga osv som nu hamnar i sista hand. Theodor kommer alltid först sen kommer resten. Att städa och dona har alltid varit mitt prio ett när jag vaknar innan jag ens tänker på mig själv. Nu hinner jag knappt med hushållssysslor längre och jag vet inte hur jag skulle klara av allt ensam. Cred till alla ensamstående mammor/pappor där ute. 




Träna
Theodors förlossning / Efter förlossningen

Innan jag blev gravid tänkte jag att jag skulle vara tvungen att träna så fort kroppen läkt. Idag ser jag helt annorlunda på saken. Jag har gått ner alla gravidkilon plus några extra och kroppen ser nästan ut som innan. Skillnaden är väl magen som inte längre är lika "tight". Mitt mål idag är att få en fast och hälsosam kropp med hjälp av rätt kost och motion. Jag vill inte gå ner i vikt och tar därför inte så seriöst på det här med att träna. 
Johanna var förbi ikväll och vi tog en timmes promenad runt brunna. Dagarna känns så mycket längre när det är ljust ute till tio.





Kvällslyx
Vardagsliv

Fördelen med att bo i en lägenhet på nedre botten med bara en granne över är radhuskänslan som bildas. Att sitta på altanen och äta en god middag med kvällssolen i ryggen slår aldrig fel. Ikväll var en sådan kväll. När Daniel kom hem från jobbet åt vi pasta carbonara, lyxade till det med ett glas vin och pratade om livet. Theodor satt i babysittern och Måns låg under bordet i väntan på att en matbit skulle falla.

Vi har fortfarande lite smått kvar att fixa på altanen och blommor ska inhandlas. Jag längtar tills den blir redo att inredas och ni får ta del av resultatet. 




Mammaträff
Vardagsliv

Ida bjöd in mig till en grupp på facebook häromdagen bestående av ett gäng härliga mammor runt om i Stockholm. Idag träffades ett tjugotal av dessa mammor med deras små inklusive mig själv, Michaela och Linn i Humlegården för en picknick med jordgubbar och annat gott. Så mysigt att prata erfarenheter med människor som gått igenom precis samma sak men på ett helt olikt sätt. Det vi alla har gemensamt är den fantastiska gåvan vi i slutändan fått. 

Det måste ha sett roligt ut för allmänheten med alla vagnar som stod i ring.









Superman
Theodor 0-3mån

Min hjälte.





Virkat
Vardagsliv

För en tid sedan beställde jag en sängmobil, vagnmobil & ett gosedjur från en tjej jag fann på facebook. Allihopa virkade. I förra veckan hade jag ett paket att hämta ut på posten och där låg dom. Så fina och resultatet blev bättre än jag trott. Nu pryder vagnmobilen Theodors vagn så fint och gosedjuret har fått sin plats i barnkammaren. Tyvärr har vi inte hunnit sätta upp sängmobilen och därför inte tagit någon bild än. 








Babyshower för Fanny
Vardagsliv

I fredags åkte jag och min faster Jenny till barkarby outlet på jakt efter en present till Fanny och hennes prins i magen. Idag hölls en fint ordnad babyshower för henne och vi åt fika i mängder. Nybakta scones (som är mitt favoritbröd), cupcakes, bullar, kakor, morotskaka, tårta och massa frukt. Tur att amningen fungerar som en fettförbrännare för min del haha. Som nybliven mamma tycker jag gott att jag kan unna mig. 






Restaurangernas dag
Vardagsliv

Jag fick som jag ville och vi sitter nu på tåget påväg in till Stockholm city. Solen skiner och humöret är på topp. Det ska bli så mysigt att strosa omkring bland allt folk och matos. Efter nattens sömn är jag pigg som en lärka och redo för en dag av äventyr. Trevlig pingstafton vänner!




Du är kärlek ♡
Theodor 0-3mån




Utvilad
Vardagsliv

Vilken lyx att få känna sig ordentligt utvilad efter natten. Theodor vaknade som alltid två gånger för att få mat men vid 04 ville han inte somna om igen. Daniel gick då upp med honom och tillsammans somnade dom i soffan. Inte fören vid halv nio kom dom in till mig och Theodor ville ha mat. Dessa batterier kommer jag leva på länge. Om en liten stund kommer Emelie hem till oss, hon har inte hunnit träffa Theo och nu går tiden så fort och han växer snabbt. 
Idag ska jag, Daniel & T ha en heldag. Jag hade velat åka in till stan och till Kungsträdgården där det är restaurangernas dag. Tyvärr ser vädret inte särskillt lovande ut. Vi får se.

Världens mysigaste killar.


Sveriges nationaldag
Vardagsliv

Det uppskattas extra mycket när det är röda dagar och långhelg då pappan i familjen är ledig med oss. Att få både avlastning och några extra timmar i sängen på morgonen är guld värt. Idag är det Sveriges nationaldag och flera av er är säkert på skansen och firar, jag funderade på om jag skulle åka dit med några vänner men det blev aldrig aktuellt. Daniels farbror fyller år idag och vi har firat honom med en stor tacomiddag och rabarberpaj till efterrätt på "gräddhyllan" som vi så fint kallar deras hus. Medan vi fikade såg vi en parad iklädda nationaldräkter och spelandes på olika instrument från altanen. Jag har alltid så roligt när jag umgås med familjen Hedgren och timmarna flyger förbi. Nu är vi precis hemkomna och ska alldeles strax inta sängläge. 





Fyfan vad du är bra
Vardagsliv

En hel hejarklack stod och väntade på att Therese skulle springa ut. När dom slår upp dörrarna för att släppa ut den näst sista klassen och springandes kommer Therese brister jag ut i glädjetårar. Ord kan inte beskriva hur stolt jag är över denna fina tjej. Theodors underbara faster. Efter utspringet rörde vi oss mot flaken som nu spelade hög musik och var fulla med glada studenter som firade denna dag. 




När flaken åkt iväg samlades vi hemma hos Johnne där det serverades god dricka och fantastisk mat. Om det är något jag kan så är det att äta. Jag tror jag gick tre omgångar till buffén och att få ner tårta efter var inga problem. 





Det var så många snälla människor där för att fira Therese och Theodor överöstes med kärlek. Vi hade väldigt tur att T mest låg och sov i vagnen, han har annars en tendens att bli väldigt kinkig om kvällarna men igår gjorde han ett undantag. Världens bästa bebis.





American champagne breakfast
Vardagsliv

I morse bjöd Lisette mig och sex andra tjejer plus Marcus på american breakfast och champagne. Gudomligt gott. Vi samlades klockan tio för att äta en brakfrukost och sen gå och se studenternas utspring. Idag var första dagen på drygt elva månader som jag drack alkohol. Ett glas champagne och två cider blev det totalt.





Amanda
Värdinnan Lisette



Gårdagen
Vardagsliv

Vilken härlig och effektiv dag det var igår. Bloggen hamnade dessvärre åt sidan men det fanns helt enkelt inte någon tid att sitta vid datorn. Trots tomt på inlägg fortsätter ni att titta in här och det värmer i hjärtat.
Igår åt jag lunch med mamma, fikade och bebisgosade med fina Ida & Filippa i Vällingby, storhandlade och gjorde fotavtryck med Theodor. Middag fick jag inte i mig förens vid nio och när Theodor äntligen hade somnat (han var väldigt kinkig och ingenting annat än bröstet dög) var både jag och Daniel helt slut och vi lämnade lägenheten i kaos för sängen. 
I morse klev jag upp redan vid 04 efter att prinsen fått mat. Det kliade i fingrarna efter att få städa i ordning och jag ville hinna fixa mig, ta en dusch och slå in presenter innan det var dags för en ny omgång mat. Idag tar nämligen Therese studenten och vi är så stolta över henne. Det ska firas med dunder och brak hemma hos Johnne. Även farmor nettis ska firas då hon fyller år. 

Bilder från gårdagen
Min absoluta favorit thairätt, pad thai
Ida & Filippa

En glad Theodor


Sysselsättning
Theodor 0-3mån


Prinsen är inte riktigt samarbetsvillig men det får gå. Händerna tar vi en annan dag. 


June
Vardagsliv

Tänk att det redan är juni, första månaden på sommaren. Det har snart gått ett helt år sen vi fick reda på att jag var gravid (12 augusti-13) och nu kommer vi att få uppleva denna sommar som föräldrar. På torsdag tar Therese studenten vilket innebär att jag gick ut skolan för fyra år sedan. Den dagen var magisk, vilken frihets känsla. När Therese springer ut kommer vi stå med öppna armar och ta emot henne. Theodor kommer krama sin faster. Ibland önskar jag att det fanns en pausknapp samtidigt som jag är så glad över vart jag är i livet idag. När jag tänker tillbaka på allt som har tagit mig till den plats jag är idag får jag gåshud. Vilket liv jag och Daniel har byggt upp tillsammans ♡.


Ni gör mig komplett
Theodor 0-3mån




Nya naglar
Skönhet

För några veckor sen var jag med i en tävling hos @sannasnaglar på instagram där jag vann ett nytt fint set naglar. Idag hade jag tid och hon är så duktig, på två timmar blev jag sommarfin.





C A S U A L
Vardagsliv

Såhär såg jag ut idag. Converse - byxor från Belle - linne från Thailand - solglasögon och skinnjacka från salt. En outfit jag kommer att bo i.

Redan klockan tio i morse begav sig jag och mini till jakobsberg och hem till Izabella. För två veckor sedan fick hon en liten son som är såå söt. Han föddes i vecka 38 och är pytteliten bredvid Theodor. Nu är T väldigt lång men det blir så tydligt hur fort dom växer och hur mycket det faktiskt är som händer på bara några veckor. Vi tog en mysig promenad till Säby och sen gick vi en sväng i jakobsberg centrum. Jag fyndade lite nytt till Theodors sommargarderob. 
När det var dags att åka hem mötte jag Michaela för att spendera eftermiddagen på Johnnes baksida med våra små. Där stannade jag och förberedde kvällens grillning som Daniel sen tog över. En godispåse (inte alls i min smak) senare ligger vi nu i sängen alla fyra redo för morgondagen. 


6 veckor
Theodor 0-3mån



Idag blir Theodor sex veckor och för varje dag vi spenderar tillsammans lär jag mig något nytt. Det är fortfarande svårt att veta vad hans olika skrik betyder men efter att dagligen ha studerat honom vet jag till exempel hur han ser ut strax innan han gör i blöjan, när han är missnöjd och vilka ljud han tycker är extra intressanta. Vi övar dagligen på att ligga på mage så att nacken får träna och han har börjar le mer och mer. Idag fick farfar flera leenden som smälte våra hjärtan. Älskade unge. 


Resultat
Vardagsliv

I torsdags var jag i Bromma Blocks och färgade mitt hår hos Linnea som går frisörlinjens andra år på gymnasiet. Hon praktiserar på Nikitia och där jobbar Lisette som i vanliga fall är den enda som får färga mitt hår då ingen annan vet vilken askig färg jag vill ha. Mitt hår har en tendens att alltid bli gul/orange trots frisörbesök. Linnea gjorde ett fantastiskt jobb och jag kommer definitivt färga hos henne igen när Lisette inte har tid. 

Före

Efter

Efter fem timmar i frisörstolen fick hon till precis den nyans jag var ute efter. Tänk att jag alltid färgar askgrå men det slutar alltid som på den översta bilden efter ca två månader. Den här gången köpte jag med mig en färgbomb hem som jag kommer att använda en gång varannan vecka för att behålla önskad nyans.


Mönster
Vardagsliv

Kär på nytt i mina nya byxor.





In progress
Hem/inredning



Jag hittade en hel del till Theodors rum igår när jag och Jenny var i Täby. Bland annat dessa fina pompom bollar som vi ska hänga i olika nivåer över hans säng. Jag köpte också nya gardiner - en ljusslinga - "mitt första år" bok - en blå prickig förvaringsbox - en taklampa & lite mer. Jag skulle verkligen vilja hitta en länga med fina blåa vimplar men har inte lyckats hittat den rätta så om ni vet någon bra sida eller någon som gör egna och säljer säg till.