22 år på nacken
Alva-Li 0mån-3mån

Alva-Li har en garderob större än min och Daniels tillsammans. Jag är kär i varenda plagg hon äger men extra kärlek känner jag för de med några år på nacken. Jag längtar efter den dag Li kan bära klänningen och jeansjackan nedan. Klänningen har 22 år på nacken, köpt av min morfar till min lillasyster Jenny och jeansjackan bar min lillasyster Felicia som bebis för 12 år sedan.Medveten
Alva-Li 0mån-3mån, Theodor 1,5år-2år, Vardagsliv

God dag kära ni,
Har ni sovit gott? Det har inte jag. Theodor kom in till oss i vanlig ordning under natten och har sovit oroligt. Jag vaknade av att han försökte klättra över mig och i samma sekund ramlade han ned från sängen. Skärrad tröstade vi honom till sömns, kort därefter vaknade lillasyster. Även hon har sovit oroligt med gasig mage. Bortsett från i natt är jag en lyckans ost som har en spädis vars favoritsysselsättning är att sova. Förra torsdagen sov Alva-Li från klockan 20 till 09 dagen efter utan uppvak. 

Hur som haver är jag väldigt trött idag men på ett strålande humör. Theodor var skämtsam och busade innan vi for till förskolan och han fick mig till ett skrattanfall. Han sprang runt och tjoade samtidigt som han låtsades ramla. Det är fint att se hur han numera är medveten om när han gör någonting roligt och hur han försöker skoja. Älskade barn.

Årets sötaste påskkärringar! 
Tips - Så får du din blogg att växa
Vardagsliv

Innan jag svarar på era frågor från frågestunden tänkte jag dela med mig av några tips till att få en blogg som behåller läsare och som får statistiken att öka. Detta är mina egna erfarenheter och givetvis sker ingenting över en natt. 
 
Variera dina inlägg - Vardagsinlägg (berätta om din dag) varvat med mer strukturerade och planerade inlägg (berätta om en produkt/plats/kläder etc.)
 
Fina bilder - Iphone i all ära men bilder tagna med en systemkamera är så mycket roligare att titta på. 
 
Tips - tips i alla dess former är bra tips. Matlagningstips, småbarnspyssel, inredning, sommarlovstips osv.
 
DIY - Enklare "Do it yourself" projekt lockar fram den händiga sidan även hos den ohändige.
 
Anordna tävlingar - För att ge någonting tillbaka till dina läsare och som ett tack för alla fina avtryck de lämnar är tävlingar uppskattade. Om du själv inte har blivit kontaktad av ett företag får du slå slag i spiken själv, skicka ett mail. Om du inte har vidare många läsare/följare kan du börja med att kontakta de företag/hobbypysslare som inte syns allt för ofta, de större företagen kräver ofta ett visst antal läsare/följare.
 
Visa intresse för dina läsare - Börja dina inlägg med att fråga hur dina läsare mår alt. avsluta ett inlägg med att fråga vad de skall göra idag.
 
Svara på kommentarer - Denna punkt behöver jag definitivt förbättras på! Jag läser varenda en av era kommentarer men är inte fullt lika bra på att svara på dessa. Gör det! Ta dig tiden att svara på de som tar sig tiden att kommentera.
 
Se till att synas - För att din blogg skall spridas behöver du synas. Du gör det enklast genom att kommentera andras bloggar, länka till din blogg på exempelvis instagram eller länka till din blogg i olika "blogg-grupper" på facebook.
 
Röd tråd - Det är viktigt att läsarna vet vad de kommer att få ut av att läsa din blogg. Försök att ha en röd tråd i dina inlägg och var tydlig med det du vill förmedla. Föräldrarblogg, träningsblogg, matblogg osv, alla är lika härliga men innebär olika målgrupper.
 
Avsett tid för bloggen - Dina läsare förväntar sig att din blogg skall uppdateras och flera dagar utan ett nytt inlägg är aldrig populärt. Det är okej att tidsinställa inlägg. 
 


En fasad
Vardagsliv

Många gånger framställs livet som rosa och fluffigt i sociala medier. På sätt och vis kan jag förstå det. Vem vill se en bild på den överfulla blöjhinken, disken på köksbänken eller ett tomt kylskålp? Jag älskar att inspireras och gör det bäst genom fina bilder. Jag är medveten om att en bild många gånger är en uppbyggd fasad men jag väljer trots det att avstå från att publicera mindre roliga bilder, eller snarare, jag tar inte bilder på det som inte faller mig i smaken. Att flytta kaffekoppen, ställa fram blommor och puffa till filten gör otroligt mycket.
 
Något som däremot aldrig går att försköna är små bebishänder och fötter. 
 


Onsdag.
Vardagsliv

Theodor tycks inte ta någon hänsyn till att klockan har ställts fram en timme. Lyckligtvis verkar det enbart ha varit i en kort period den lilla människan ville kliva upp klockan 05. Numera väcker han mig strax innan 07 och att det är ljust ute gör så mycket, jag vaknar inte upp med en känsla av att det är mitt i natten! 
 
Dagen ser ut att bjuda på sol och vi ska hänga med moster Jenny på vår baksidan. Jag avbokade bvctiden vi hade idag för vaccination, viktigast för mig är att Li blir kry och finns det något bättre än frisk luft och vila så säg. Jag skall passa på att spraya om ett armeringsnät utomhus och påbörja ett nytt DIY-projekt. Vad gör ni idag?
 
 


Tävling - Vinn värdecheckar
Vardagsliv

Tillsammans med Kronfågel håller jag nu i en tävling här på bloggen. En lycklig vinnare får välja goda kycklingprodukter (minutfilé, kycklingbacon, kycklingpinnar, minutstrimlor/minutskivor, minut-kyckling och kryddmarinerad kycklingfilé) till ett värde av 300 kronor. Allt du behöver göra är att kommentera i vilka smaker minut-kyckling finns och berätta varför just du skall vinna (glöm inte att skriva med din mailadress då vinnaren kontaktas via mail). Ett tips för dig som inte har koll på smakerna är att klicka HÄR. Tävlingen avslutas på söndag 3/4 och vinnaren presenteras måndagen den 4/4.
 
Detta inlägg publiceras i samarbete med Kronfågel.
 
 


Påskhelgen
Vardagsliv

Jag ber om ursäkt för en tråkig blogg under påskledigheten. Vi har haft några fina dagar fyllda med vänner, familj, släkt, mat i mängder, sol, påskägg och en väldigt pratglad Theodor. Alva-Li har dessvärre åkt på en förkylning men bortsett från det har vi laddat om batterierna och är redo för vardag och rutiner. 
 
I fredags åt vi trerättersmiddag, skagen, grillat och gino, hos min svärfar och stannade till sent innan vi far hem. Lördagen och söndagen spenderades på mitt landställe i värmdö med påskäggsletning, utomhuslek och maten som hör till. Både Theodor och Alva-Li har blivit bortskämda med fantastiska påskägg och Theodor sken upp när han fann alla gömda ägg på tomten. 
 
Helgen i bilder.
 I år valde jag att slå in alla påskägg med cellofan och märka dem med dymo etiketter.
 
 Theo fick smaka lite choklad för första gången och ja..han gillade det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Håll utkik
Vardagsliv

Hej kära ni,
Har ni en fin påskhelg hittills? Vi har haft tre fantastiska dagar och befinner oss nu på mitt landställe i värmdö. Inom kort kommer bloggen att uppdateras som vanligt igen, jag har så mycket att dela med mig av till er! Minns ni att jag tidigare skrev om att Alva-Li kommer att döpas med en twist? Håll utkik.Lovely of Sweden
Vardagsliv

För någon veckan sedan damp ett paket från Lovely of Sweden ned i brevlådan innehållande deras snygga bodysuit MAYLA. Det är en fantastisk känsla att friska upp garderoben efter en graviditet och speciellt nu när vi går mot varmare tider. Bodyn sitter otroligt fint och passar till det mesta, kjol, byxor eller ett par shorts.
 
 
 
 
 


Spontan kväll och ett skratt
Alva-Li 0mån-3mån, Vardagsliv

Besöket på 4H gården igår var uppskattat av både vuxna och barn. Dock blev det väldigt kallt och folkmassan större än förväntad. Ponnyridning, häst och vagn, äggjakt och korvgrillning var de mest populära aktiviteterna. Nästa år vill jag definitivt besöka stallet igen men då skall vi se till att vara först på plats för att slippa denna väntan. 
 
Lisette, Michael och Chriztian kom spontant över på kvällen och åt hemlevererad pizza, drack bubbel och frossade i chark. Barnen fick ett varsitt påskägg och Theodor sken upp när han fann sitt under sängen. Höjdpunkten, bortsett från äggen, var utan tvekan Alvis skratt. Igår fick vi höra vår dotter skratta för första gången och jag blev riktigt tagen av stunden. Att hon har blivit så stor och numera finner livet ROLIGT och inte bara trivsamt. Älskade barn.
 


Fylla i påskäggen
Vardagsliv

God dag skärtorsdag och hej påsk! Theodor är nu inne på sitt andra feberfria dygn och vi ser fram emot äggjakten klockan 15. Vad gör ni för att fira påsk? I morgon skall vi äta trerätters middag hos Daniels pappa och på lördag åker vi till landet. Det kommer att bli mycket påskägg och god mat. När Daniel slutar jobbet har vi fyra härliga dagar tillsammans hela familjen. 
 
Solen skiner mellan molnen och jag har gjort i ordning helgens alla påskägg. Istället för att fylla äggen med godis är ett tips att fylla dessa med majskrokar, smoothies, mindre leksaker (tex. träbilar, studsbollar, plastdjur), pyssel, pixieböcker eller kläder. Jag var in till TGR och såg att de hade tomma pussel och memorykort som barnen kan rita på själva, något för de äldre barnen. 
 
Ni glömmer väl inte bort frågestunden längre ned. Jag skulle bli himla glad om ni lämnade en kommentar.
 
I morse busade vi i sängen innan vi klev upp. Alva-Li riktigt lyser upp av lycka när Theodor är vid hennes sida.
 
 
 
 


Neutralisera
DIY, Hem/inredning

När jag var gravid med Theodor var jag väldigt pysslig och flitig med nya idéer till hemmet. Några av mina verk finns samlade under kategorin DIY. Som gravid med Alva-Li fann jag varken tid eller ro för nya projekt, mest troligt för att vi redan har en liten kille som tar upp större delen av vår lediga tid, och jag la allt vad pyssel heter på hyllan. 

I samband med att jag har blivit säkrare i min roll som tvåbarnsmamma har jag på ett bättre sätt lyckats planera och avsätta tid för mig själv. Oftast blir det när barnen sover eller när Daniel är hemma. Theodors rum är ett ständigt projekt och för varje dag som går blir jag mer tillfreds med hur det ser ut. I förrgår åkte hyllorna upp som vi sprayat om för att få en mer "killigare" känsla. Tidigare har mycket av Theodors bebissaker varit framme, såsom pompom, vimpel osv. Det blir lätt mycket skrikiga färger i ett barnrum och därför valde vi en mörkgrå färg för att neutralisera. Även en tavellist fylld med böcker har åkt upp i Theodors höjd.
 
 
 
 


FRÅGESTUND.
Vardagsliv

Besöksantalet ökar och ni är många som kikar in och lämnar fina avtryck här inne varje dag så jag tänkte att vi kör igång en frågestund. Jag vill att min blogg skall vara givande för just DIG och jag undrar nu vad DU vill läsa om? Jag skulle bli väldigt glad om du tog dig tid att lämna en kommentar eller ställa en fråga så skall jag svara i ett inlägg. KramKippa efter luft
Alva-Li 0mån-3mån, Vardagsliv

Daniel fick påminna mig om att det är påsk redan nu i helgen och att han är långledig. Det är inte min starka sida att hålla koll på dagarn och speciellt inte nu när båda barnen är hemma. Måndag hit och onsdag dit. Förhoppningsvis är Theodor frisk i morgon och kan vara med på äggjakten som vi har bokat biljetter till. Jag och Isabell tänkte ta barnen till Kallhälls 4H-gård där de har anordnat med påskskoj för barnen. Jag vet hur roligt han skulle tycka att det var. 
 
Natten har varit okej. Enbart okej då konsekvenserna av att Alva-Li sover så bra som hon gör är två sprängda, läckande bröst. Att vakna upp i en blöt pöl är sådär lagom skönt. Missförstå mig rätt, jag är evigt tacksam över den sömn hon tycker att sin mamma är värd. Dock skall det alltid vara något som stör sömnen, är det inte barn så är det läckande bröst osv.

Något annat som höll mig vaken var Alva-Lis läten och konstiga beteende. Jag kände mig riktigt orolig ett tag och bad Daniel att hålla koll på henne när jag gick på toaletten. Ni vet när det blåser ute och bebisen liksom håller andan och gör ett läte? Så lät hon flera gånger om och blev liksom besvärad. Hon ville inte ta nappen och kom inte till ro. Tänk om hon kippade efter andan? Någon som har erfarat något liknande? 
 
Fördelen med att bo nära både familj och vänner är frukostar likt denna.
 
 
 


Bryssel
Vardagsliv

Jag har ännu inte lyckats ta in det terrordåd som idag inträffat i Bryssel. Tvn har varit på i bakgrunden och jag har med jämna mellanrum följt med nyhetsankarna och deras uppdateringar. Jag känner sorg. Sorg för det utsatta landet och sorg för de oskyldigt drabbade. Att det finns så mycket ondska.
 
Pyjamas på hela dagen, både frukost och lunch i vardagsrummet samt gos i mängder. Dagen har varit en av de bästa på länge. Jag trodde att kombinationen sjuk snart tvååring och bebis skulle bli påfrestande men det har varit allt annat än jobbigt. Utan överdrift, peppar peppar. Theodor har varit konstant nöjd och han har krupit upp i famnen när Alva-Li sovit. Båda barnen tajmade in varandra och sov i närmare två timmar nonstop och jag tog mig friheten att bortse från alla måsten och la mig i soffan. Jag har andats bebis och skrattat åt Theodor som gömt sig i kojan vi byggt. Idag tror jag inte att jag har missat en sekund av mina barn, tänk om alla dagar kunde vara lika avslappnande. Vad har ni gjort idag?
 
Grötfrukost framför Barnkanalen.
 


MAGISKT.
Vardagsliv

Det är något magiskt över att se dessa två tjejer bredvid varandra, utanför magen. Med sina två månader och endast tio dagar i åldersskillnad har de båda fångat mitt hjärta. Jag och Evangelina bestämde oss för att påbörja resan till en ny graviditet tillsammans, lyckligtvis plussade vi samma månad och fick gemensamt uppleva nio häftiga månader med ett nytt liv i magen. Att vi nu har ännu en mammaledighet framför oss efter en fantastisk mammaledighet med våra sönerna är något jag endast kunnat drömma om.
 
Här stod vi i november, höggravida, på Maximilians dop.
 
 
 
Och här ligger ni två månader unga och förgyller våra dagar.
 
 
 
 
 
 


Lilla är sjuk
Vardagsliv

Lillas Egna Sagor har släppt ytterligare en bok och denna gång är det "lilla är sjuk". Theodor har fått ett eget exemplar och likt sin andra bok "lilla klär på sig" har denna lästs flitigt och står bredvid favoritböckerna. Vabruari verkar ha smittat av sig på mars och Theodor ligger med hög temp, hosta och snuva. Att han kan relatera till huvudkaraktären, Theodor, är det ingen tvekan om.
  
 
 
 


Hemma veckan ut
Vardagsliv

Godmorgon vänner, 
Eftersom att Theodor inte har haft ett feberfritt dygn utan febernedsättande håller vi honom hemma från förskolan. Vi fick ett mail av pedagogerna där det stod att endast 6 av 16 barn var på plats igår. Jag och Daniel pratade om att låta Theodor stanna hemma veckan ut oavsett om han blir frisk eller inte för att förhoppningsvis kurera oss innan påskhelgen. Om vädret tillåter skall vi åka till mitt landställe och fira påsk med min familj men det ser inte lovande ut. 
 
Idag var det tänkt att vi skulle gå till öppna förskolan och hämta Alva-Lis fot-/handavtryck eftersom att förra veckans besök blev inställt. Istället tar vi ett bad, fyller i babblarna och myser i Theodors rum. 
 


Som en blixt från klarblå himmel
Vardagsliv

Som en blixt från klarblå himmel vaknade Theodor upp med 39,4 i temp efter gårdagens vila. Under dagen var han precis som vanligt och lekte glatt på leklandet. Febern höll i sig men försvann i morse för att sedan komma tillbaka framåt kvällen. Theodor är inte särskilt påverkad annat än att han vill vara nära och är sådär löjligt gosig.
 
Evangelina och Alexandra kom förbi för att äta frukost här men stannade hela eftermiddagen. Spontana träffar är ofta de som blir dem bästa. Vi åt frukost, lunch och pratade bort timmarna med en kopp vaniljkaffe. Om ni inte har prövat det måste ni köpa hem vaniljsirap att droppa ned i kaffekoppen. 
 
En liten hand som smyger till sig mammas frukost.
 Ge oss friska barn och sol igen!
 
 
 


Weekend.
Vardagsliv

Helgen har varit perfekt på många sätt och vis. Vi har haft två mysiga morgnar, härliga dagar och fina kvällar. Vi bestämde redan förra helgen att denna skall bli lugn och anpassad efter humör. Jag älskar att vara omringad av nära och kära men det är också viktigt att bara få vara, inte behöva laga stora middagar eller vara uppe till sent, inte jäkta iväg och inte ha onödiga måsten. 
I lördags uträttade vi ärenden för att sedan bänka oss i soffan och skåla med prosecco. Vi skålade för oss och för det vi har åstadkommit. Barnen sov snällt och vi fick kvällen för oss själva.
Igår hängde vi på Andys lekland större delen av dagen och jag valde ut de fotografier på barnen som kommer att få pryda en vägg här hemma. På sportlovet var Klick-kids på plats och de som ville kunde få sina barn fotograferade. 
 
Dessvärre började denna helg med ett fruktansvärt krampanfall för en av våra närmsta vänner. Han hade änglavakt som inte befann sig hemma själv och vi är otroligt tacksamma över att han idag mår så pass bra som han gör. Livet är skört och vem som helst kan drabbas.
 


Rocka sockorna
Vardagsliv

Idag firas down syndrom-dagen och vi rockar sockorna för att hylla våra olikheter. Inte bara idag, utan varje dag bör alla ta sitt ansvar och respektera samt acceptera att alla inte är som DU. Lyft denna dag genom att bära omaka sockar du också. Alla är bra på sitt vis!
 
 


Lördag so far
Vardagsliv

Hej vänner,
Denna lördag gör vi ärenden, rensar lådor och skåp, vårstädar altanen, sprayar om hyllor och busar. I morse var det Alva-Li som väckte Theodor där hon låg och jollrade i sin säng. Ett fantastiskt sätt att vakna på då vi slapp allt vad gnäll och skrik heter. Vi klev upp tillsammans och åt en lång frukost innan vi for till Ikea, Bauhaus, Lager157 och Ica. I vanlig ordning har vi köpt en travandel och hoppas på att kamma hem miljonen. Vad gör ni denna lördag? Förra årets påskpyssel
DIY

Förra årets påskpyssel blev en riktig hit och uppskattad av nära som fick en liten fotkyckling i brevlådan. Även detta år kommer vi att pyssla med avtryck och Alva-Li kommer att få göra dessa fotkycklingar medan Theodor kommer att få göra kycklingar med hjälp av händerna. Det enda du behöver är papper, färg och en fot/hand. Jag stämplade dit GLAD PÅSK men det går lika bra att skriva. Lycka till!
 
Theodors kyckling sitter i årets påskris.
 
 


Thursday.
Vardagsliv

Även idag har vi blivit bortskämda med sol, välbehövt då det skall bli sämre redan i morgon, och timmarna har spenderats till mesta del utomhus, i gynekologstolen och med fina vänner. Besöket hos mvc gick bra och barnmorskan skickade ett recept på en hormonspiral till apoteket. Vi får se om jag sätter in den eller inte. 
 
Likt varje torsdag tar jag och barnen helg och denna ser jag speciellt fram emot. Egentligen inte av någon särskild anledning. Vi har bestämt att ta det lugnt och bara vara. På söndag ska vi till Andys lekland och låta Theodor leka för att sedan välja ut de bilder som fotades där för snart två veckor sedan. 
 
Jag älskar appen Timehop. Där kan du se vad du gjorde i bilder flera år tillbaka och vilka uppdateringar du gjort. För ett år sedan hängde Jag, Evangelina, Theodor och Theodor på skansen.
 
 
 
 
 


Dop med en twist
Vardagsliv

Theodors dop blev en succé med närmare 70 gäster, fika, mat och fest. Givetvis vill vi även ge Alva-Li ett storslaget dop och denna gång med en twist. Kan ni gissa vad? Planeringen är i rullning och kyrkan är bokad till den 9 juli. Jag älskar tanken på ett sommardop och allt vad det innebär. Idag fotograferade vi till inbjudningskorten med en minst sagt övertrött bebis.
 
150913 döptes Theodor i Kungsängen Kyrka. Han bar en virkad dopklänning som gått i generationer på min fars sida, virkad av min pappas gammelmormor.
 
 
 


PINK BEAR.
Alva-Li 0mån-3mån

Jacka - Ellos. Solglasögon - Lindex. Byxor - Kappahl. Tossor - Kappahl.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Efterkontroll och preventivmedel
Vardagsliv

Båda mina killar ligger vid min sida och snarkar ikapp medan jag ammar Alva-Li. Trots att vi har en 1,80 säng blir det trångt när hela familjen är samlad, men vet ni, jag älskar det. Däremot får vi tänka över huruvida vi skall köpa en större säng lagom till flytt eller inte. Jag röstar för. 

Idag har jag tid på mvc för efterkontroll och det är med blandade känslor jag går dit. Jag är inte orolig för det gynekologiska, snarare tvärt om. Det skall bli skönt att få ett klartecken och kontrollera så att jag har läkt korrekt. Dock känns det främmande att prata om preventivmedel då jag inte har använt mig av något på ca fyra år. Jag och Daniel är oense om barnafrågan och jag ser mig själv som gravid minst en gång till medan han känner sig klar. Jag slits mellan att sätta in en spiral eller använda mig av naturliga medel som natural cykles. En spiral känns verkligen som ett avslut medan natural cykles fortfarande håller hoppet uppe, trots att jag vet om den minimala chansen till att vi försöker bli gravida igen. Middag under tio minuter
Vardagsliv

När dagarna känns långa och fantasin sviker vill vi att middagen skall gå snabbt. I samarbete med Kronfågel har jag fått äran att prova deras nyhet minutkyckling och detta var precis vad vi behövde. Snabbt, nyttigt och gott. Minutkyckling finns i tre olika smaker, classic, caesar och bbq och alla är ätklara, varma som kalla. I torsdags behövde middagen gå undan och vad passade då bättre än en redan färdigkryddad kyckling, som dessutom är upphackad, i en wrap med sallad och sås. En middag under tio minuter som jag utan tvekan kan rekommendera till alla.
 
Till denna rätt behövs - 
Minutkyckling - bbq smak.
Valfri sallad.
Wrapbröd.
Hoisinsås.
Mango chutney/currysås (ca 5dl crème fraiche, 1msk mango chutney, 1,5tsk sambal oelek, 1msk honung, 2msk gul curry, salt och peppar).
 
Detta inlägg publiceras i samarbete med Kronfågel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


My day.
Vardagsliv

Hej vänner, 
De senaste dygnen har varit ganska intensiva, saker blir inte riktigt som tänkt och Theodor har varit gnällig. I morse vaknade han första gången klockan 05 men vi lyckades få honom att somna om till 07 och morgonen började väldigt mycket bättre än tidigare morgnar. Vi tog god tid på oss och busade mellan varven, hängde tvätt och åt en lång frukost. 
 
Vilket väder vi har fått idag! Efter lämning på förskolan åkte jag och Isabell en sväng till kista innan vi for till hennes syster och spenderade dagen på en solig baksida. Fantastiskt vad lite sol kan göra för kroppen. Idag följde Melody med Theodor hem och vi lekte i parken i två timmar innan magarna kurrade efter middag. Nu skall jag pussa på min lilla tjej lite extra medan storebror sover. 
 
Body - Lovely of Sweden. Byxor - Gina Tricot. Skor - Converse.


Två månader.
Alva-Li 0mån-3mån

Alva-Li blev den 3 mars två månader och jag insåg att jag inte har publicerat någon månadsbild. Vi har fortfarande en väldigt nöjd bebis som sover hela nätter, äter ca var tredje timme och ler det sötaste leendet. Daniel upplever dock att Alva-Li inte kommer till ro i hans famn på kvällarna och det beror delvis på gasig mage. Hon bär numera storlek 62 i kläder och är större än många andra bebisar i samma ålder.
 
Li pratar för fullt och svarar med ett joller när någon pratar med henne. Vi dokumenterar så mycket vi bara kan med både bilder och filmer för att kunna blicka tillbaka. Bebistiden går så fasligt fort. 
 


Jag är den som blir frustrerad
Theodor 1,5år-2år, Vardagsliv

Theodor är hes och det går knappt att höra vad han säger. Kan ni gissa varför? Jo för att han har skrikit så mycket de senaste dagarna, av ilska. Jag vet ärligt talat inte vad jag/vi gör för fel för att få dessa utbrott till respons. På dagis är han glad mest hela tiden enligt pedagogerna och hemma går han från att vara hur glad som helst till att slänga sig på golvet på nolltid.
 
Jag och Daniel jobbar som ett team (för det mesta) och vi blir väldigt sällan arga på Theodor. Daniel är den som är lugn och har lätt till skratt när Theodor gör någonting han inte bör göra medan jag biter ihop tills frustrationen nått sin topp. Då säger jag till honom eller ignorerar. Ingen av oss brukar höja rösten mer än ett skarpt NEJ. 
 
Idag har i princip a l l t gått emot mig. Om det inte var vagnen som var påväg ned i diket medan jag tröstade Theodor som ramlat var det kaffekoppen som spilldes ut, tröttheten som tog över och hindrade oss från att gå till öppna förskolan eller nålen till symaskinen som gick sönder när vi sydde upp mina gardiner. Ni förstår, inte min bästa dag. Lyckligtvis har jag hängt med de människor som piggar upp en dag likt denna. Ni är guld värda. 
 
 
 


Det gror
Vardagsliv

Minns ni att jag skrev om att jag och Theodor planterade små solroskärnor och blomfrön för några dagar sedan? Det dröjde inte mer än två dagar innan det började gro och Theodor tycker att det är spännande att både se och vattna dessa skott. Jag köpte frön och det lilla växthuset (taket fick jag ta bort då plantorna blivit för höga) på TGR för under femtiolappen.
 
Om ni skall plantera med barn är ett tips att plantera solroskärnor då de växer väldigt snabbt. Jag är inte ute efter resultatet, snarare biten dit tillsammans med Theodor. Växthuset står på fönsterbrädan i Theodors rum.
 
 
 


Mitt i morgonkaoset
Vardagsliv

Godmorgon tisdag,
Jag kikar in här mitt i morgonkaoset och önskar er en fin dag. Idag ska vi till öppna förskolan tillsammans med Evangelina, Jenny, Lisette och barnen. 
Förra veckan gjorde vi fot-/handavtryck på Alva-Li och Maximilian som vi nu skall ta med oss hem. Jag lämnar hemmet städat och det får dagen att känns lite lättare. Det finns inte mycket som slår doften av ett nystädat hem, en renbäddad säng och glada barn.
 
 


8 enkla spartips
Vardagsliv

Jag har i och med att vi blev föräldrar blivit mer mån om vårt sparande och lägger en extra tanke på hur mycket pengar vi spenderar. Jag tänker på framtiden och att ha en buffert är att föredra då oförutsägbara utgifter alltid kan inträffa, dessutom vill jag att möjligheten till spontanitet skall finnas.
 
Både jag och Daniel är väldigt bra på att småhandla, äta ute och göra aktiviteter som kostar pengar vilket har lett till att jag numera ser sparandet som en sport. Att leva på så lite som möjligt dagarna innan lön kan bli tufft men med lite planering spar vi in så mycket som tusenlappar. Jag personligen tycker att det är viktigt med ett varsitt sparkonto till barnen (om möjlighet finns), ett konto för nöjen/oförutsägbara utgifter samt ett konto där vi har de pengar som får spenderas under månaden. Nedan kommer några enkla spartips.
 
Planering - Det säger sig självt. Se över dina pengar och planera hur dessa skall spenderas. 
 
Skriv listor - Att åka till mataffären blir lätt rena rånet, speciellt om du handlar hungrig. Jag vet att jag alltid skojade med Daniel förut och sa att de tar 500 kronor i inträde oavsett om jag endast handlar mjölk eller går in för att storhandla. För guds skull skriv matlistor och undvik de onödiga lockköpen. Med en matlista vet du vad du skall köpa och handlingen går betydligt snabbare. Win win.
 
Veckohandla - Planera din matsedel inför veckan och köp hem det ni behöver så slipper ni åka till affären och bli frestade på annat. Vi dagshandlade alltid förut och ni kan ju tänka er hur dyrt det blev med 500 kronor i inträde hehe. Att storhandla fungerar inte i praktiken för oss då det är svårt att planera för en hel månad utan att besöka affären för komplettering var och varannan dag. 
 
Gå igenom kyl/frys - Använd er av det som finns hemma. Se detta som ett sätt att rensa kyl/frys och släng ihop en gryta, pytt eller något annat gott. 
 
Matlådor - Gör gärna storkok som räcker till både lunchlådor och reservmiddag om ni inte orkar planera maten för en kväll. Att äta ute är dyrt, punkt.
 
Sälj av gamla saker - Jag har den senaste tiden gått igenom alla hemmets vrår och rensat bort flera kassar. Mitt skräp kan bli någon annans guldkorn. Ha som regel att sälja någonting gammalt innan du köper någonting nytt.
 
Skippa bilen - Gå eller cykla, bra för både plånbok och hälsa. 
 
Betala direkt - Betala med e-faktura, autogiro eller kort och slipp onödiga fakturaavgifter för en pappersfaktura.
 
Theodor och Alva-Li har en varsin söt spargroda (bortsett från deras sparkonton) som vi lägger överblivna mynt i.
 


En vecka utan planer
Vardagsliv

Äntligen har jag en vecka utan planer framför mig. Många gånger räcker tiden inte riktigt till åt mycket mer än de vardagliga rutinerna. Kliva upp med barn, förbereda inför förskola, rasta hund, amma, handla, städa, tvätta, amma, förbereda mat, hämta på förskola, laga mat, amma, natta osv. Någonstans mellan amning och handling vill jag även klämma in en dusch, mysa med Alva-Li längre än de korta amningspauserna vi får och skriva till er. Kalendern är ständigt full och det är en påtaglig stress som knackar på axeln. Ofta är det en positiv stress men gränsen är hårfin, detta har jag skrivit om tidigare.
 
Theodor bestämde sig för att kliva upp strax innan 05.30 och jag valde att inte ta "försöka somna om kampen". Morgonen var effektiv och jag uträttade alla mina måsten innan klockan slog 08. Idag har jag varit hundvakt åt Wille och har därför haft en extra andledning att gå både till och från förskolan, bortsett från den vardagliga motionen. Juste, jag vill hinna motionera också, apropå texten ovan. Efter lämning gick vi hem till min syster där vi har hängt mestadelen av dagen. Vi åt frukost och lunch tillsammans och tog sedan en kaffe hos Evangelina medan barnen sov i vagnen. 
 


I takt till Melodifestivalen
Vardagsliv

Chips, popcorn, stjärnor och dipp är förberett inför kvällen stora final. Sitter ni också bänkade framför Melodifestivalen? Theodor, som för övrigt inte har missat ett enda avsnitt, viftar glatt med armarna när mellolåtarna spelas.
 
Igår var jag på genrepet till kvällens final och hela sällskapet gungade i takt till musiken. Jag som aldrig tidigare har varit på ett genrep blev positivt överraskad över hur bra arrangerat programmet och upplägget var. Artisterna var måna om publiken och hälsade glatt på barnen som stod utmed staketet. Jag är säker på att kvällens program kommer att bli storslaget och ni kan köpa biljetter till de andra genrepen HÄR.
 
Detta inlägg publiceras i samband med Live Nation.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Mitt underbara sällskap.


Spring feeling
Vardagsliv

Jisses vilken härlig dag, solen skiner och humöret likaså. Ni får ursäkta tjatiga inlägg om hur underbart det är med detta vårväder men jag kan inte annat än att glädjas åt att vi går mot varmare tider. Nu håller vi tummar och tår för att det inte vänder. Dock vet jag att risken finns. Idag, liksom igår, har vi spenderat dagens alla timmar utomhus och preppar nu inför en mellokväll. Barnen sover fantastiskt bra i vagnen och Alva-Li har ännu inte vaknat för mat trots att vi gick hemifrån strax efter tio.
 
Gårkvällen var otroligt välbehövd men framförallt rolig! Medan Daniel var hemma med barnen åt jag, Evangelina, Jenny och Marcus en smarrig middag, skrattade i mängder och klappade i takt till finalisternas genrep av Melodifestivalen. Mer om det i ett eget inlägg. Theodor hade varit snäll och Alva-Li som mestadels var vaken tog ersättning utan problem. Bra att veta om jag skulle behöva fara iväg igen medan jag fortfarande ammar.
 
 
 Jag håller mig till alkoholfritt men tycker att en kall öl ser så härlig ut i solen.
 
 


PINK.
Alva-Li 0mån-3mån

Det är knappt kläderna i Alva-Lis garderob hinner användas innan nästa storlek plockas fram. Jag vill att hon skall ha använt alla plagg minst en gång innan de viks ned i kartonger och åker upp på vinden. Hon har så mycket fint och jag förmår mig inte att skänka/sälja kläderna än. Tänk OM jag någon gång skulle bli gravid igen. 
 
Igår bar hon en kofta från Zara och leggings från River Island.
 
 
 
 


Current mode
Vardagsliv

Vi laddar upp inför en kväll på friends arena med grillning och fint sällskap. Alldeles strax skall jag svida om till en mer anständig klädsel, höja volymen på högtalarna och unna mig ett glas bubbel innan vi far. Ni har väl inte missat att köpa biljetter till genrepen av Melodifestivalen och finalen HÄR.
 
Ungefär såhär har vår dag sett ut.


En småbarnsmiddag
Vardagsliv

Hej fredag,
Vårkänslorna fortsätter att ta över och det firade vi med att ta helg redan igår, inte bara jag och barnen som vi vanligtvis gör utan även pappa Daniel är ledig. Vi åt en av mina favoriträtter som tar MAX tio minuter att slänga ihop (ett eget spännande matinlägg kommer upp i början på nästa vecka) tillsammans med familjen Anderson i deras nyköpta radhus. 

Både jag och Evangelina blev fulla i skratt vid köksbordet med en varsin ammande liten och två vilda killar som dansade i vardagsrummet med sina pappor. Middagen gick ut på att få i Theodor och Theodor mat medan Alexandra och Alva-Li var missnöjda samtidigt som vi själva skulle lyckas äta. Ni med småbarn, ni vet hur en middag med barn kan se ut. Det är inte alltid perfekta måltider som bilderna ofta visar, snarare tvärtom.

Idag ska vi njuta av att ha hela familjen hemma och det gör vi utomhus med korvgrillning och lek. Ikväll skall jag gå på genrepet till finalen av Melodifestivalen i morgon. Jag, Jenny, Marcus och Evangelina ska äta på restaurang och ta ett glas innan föreställningen börjar, jag är SÅ taggad.BabyLee design
Vardagsliv

TACK BabyLee Design för dessa tre underbara ting till lillasyster. För några dagar sedan fick Alva-Li hem ett sött paket med matchande mössa, dregglis och en snutte med pillband. Alla tre är gjorde i det mjukaste tyg och är så gosigt på insidan/baksidan. Ni har väl inte missat att besöka deras hemsida HÄR och instagramkonto @babyleedesign.
 
 
 
 


Efterlyser newbiefilt
Vardagsliv

Ni måste hjälpa mig! Min käre gudson har nött sin favoritsnutte och nu dröjer det inte länge innan den går sönder helt. Dessvärre har Kappahl slutat sälja filtar i detta mjuka material och därför undrar jag om DU vet vart jag kan få tag på en? Kanske har du en filt över att sälja eller vet någon som har? Färg och tryck spelar ingen roll. Tack på förhand.En ny garderob och gnälliga barn
Vardagsliv

Godmorgon kära ni,
Natten har varit tuff och jag har inte sovit mer än i några osammanhängande timmar. Jag har pendlat mellan att ligga inne hos Theodor och stoppat in nappen åt Alva-Li. Jag längtar efter helg och att få ha Daniel hemma mer än jag kan förklara just nu. Varken Theo eller Li är nöjda och för att behålla lugnet och inte bryta ihop totalt har jag tagit tio djupa andetag på terassen medan Måns har fått springa i skogen.

Förra helgen packade vi in familjen i bilen och åkte iväg på en shoppingrunda. Med mig hem fick jag en helt ny garderob (det kändes så då men med närmare eftertanke var det en liten överdrift hehe) för nästan inga pengar alls. Lager157 har verkligen de perfekta basplaggen för både tjej och kille. Jag köpte tre par jeans, två polotröjor och en tjocktröja och Daniel blev ett par jeans och två t-shirtar rikare. Det jag är mest nöjd med är Theodors nya bombarjacka, den snygga t-shirten och de tuffa byxorna. Jag gillar att barnkläderna på Lager157 inte är så "pojkiga" och mer "killiga" om ni förstår.
 
 
 
 
 
 
 
 


Onsdag.
Vardagsliv

Ljuvligt väder idag! I morse fick vi sällskap av Theodors vän Melody till förskolan och därefter gick jag en långpromenad hem till Lisette som bjöd på bananpannkakor och en grön smoothie. Otroligt gott och som vanligt pratade vi bort timmarna innan det var dags för mig att hämta hem storebror. Vi kom inte längre än till bilen innan vi blev bjudna på middag och kvällen spenderades hos bästisarna.
 
Theodor somnade för en stund sedan och jag funderar på om jag skall ta hand om kläderna som, låt oss säga, råkade ut för en insident vid blöjbyte. Musten gick ur mig helt och sängen lockar snäppet mer. I morgon hoppas jag på fortsatt sol och mycket frisk luft.
 
 
 
 


Dessa morgnar
Theodor 1,5år-2år, Vardagsliv

Godmorgon vänner,
Har ni sovit gott? Theodor är väldigt lättväckt mellan 05-07 och Daniel tassar på tå innan han åker till jobbet. Dessvärre flyger han oftast upp ur sängen i samma veva som Daniel stänger dörren och vill äta. Jag försöker locka tillbaka honom med tvmys innan vi går upp men det fungerar oftast inte. Jag längtar till den dagen då vi kan snooza tillsammans och äta en lång frukost utan gnäll. Numera ligger osten fel på mackan, det är för lite smör eller så blir han kladdig. Ja ni förstår, Theodor behöver tid på morgonen innan han blir sitt glada jag. 

Idag ska vi promenera hem till Lisette och äta en gemensam frukost. Bananpannkakor, blåbär och ett glas mjök. Trevlig onsdag önskar jag er.

För ett år sedan togs denna bild, hoppas det bjuds på lika vårigt väder idag.


Planera bloggandet
Vardagsliv

I och med att min blogg växer och att ni blir allt fler som kikar in här varje dag är det viktig för mig att ge någonting tillbaka till er och leverera i form av bilder med hög kvalité och intressanta inlägg. Jag har dock insett att bloggandet tar längre tid än vad jag har timmar över och det krävs mer planering. Jag vill inte att det skall gå dagar mellan inläggen och jag har därför bestämt mig för att avsätta någon timme per kväll, när barnen har somnat, åt bloggen. Vad tycker ni om det?

Idag vaknade jag upp till internationella kvinnodagen och strålande sol. Barnen har varit glada och jag har tränat mina ben tills dem vek sig. På eftermiddagen gjorde Alva-Li debut på öppna förskolan och hennes fot-/handavtryck avgjöts. Nu är jag precis hemkommen med några fler fransar på ögonlocken och är redo att checka ut.

Mobilbilder från dagen, Moster och kusin följde med till förskolan.
TGR.
Vardagsliv

Grå dagar som dessa får Theodor en färgglad påfyllning i det lilla köksskafferiet. Glassar i trä, smörgås och en juice har fått flytta in. På min instagram (@sandralundqvist) fick jag förfrågan om inköpsställe, ni finner mängder av trädelikatesser hos TGR, en glass blir din för ynka 20 kronor.
 
Idag har vi sått frön i Theodors plastväxthus och väntar spänt på de första skotten som vi förhoppningsvis kommer att få se inom de närmsta dagarna. Jag hoppas att Theodor skall tycka att detta är minst lika spännande som jag gör och varje morgon kommer han att få öppna och vattna i sitt lilla hus.
 
 


En helg.
Vardagsliv

Hej vänner, 
Hoppas er helg har varit fin och att er vecka börjat bra. Jag tog några bloggfria dagar för att samla krafterna och inte känna någon press över att sitta vid datorn. Vi har haft mycket besök, unnat oss nya kläder och blivit bjudna på middag. I lördags var det andra chansen i Melodifestivalen och det är nu klart vilka som är i final. Vi satt bänkade framför tvn tillsammans med Daniels farbror och hans fru som bjöd på taco, chips och kräftor. Ni läste rätt, jag är löjligt förtjust i skaldjur och när det fanns egenfångade kräftor kunde ingen motså. På fredag är jag bjuden till finalisternas genrep i samarbete med Live Nation och jag är otroligt taggad. Ni vet väl om att ni fortfarande kan köpa biljetter, det gör ni HÄR
 
Theodor som har varit i en väldigt tuff period är nu åter sitt glada jag (peppar, peppar). Vi misstänker att han har varit inne i en utvecklingsfas då pratet släppt ordentligt de senaste dagarna. Han kan nu säga kortare meningar och göra sig väl förstådd. Givetvis är det mycket kinesiska men det hör till. Däremot har hans nattningar blivit fruktansvärt långdragna och ikväll tog det sammanlagt 80 minuter. Alla nedvarvningstips mottages!
 
Bilder från i lördags.
 
 
 
 


 
 Tacopizza
Vardagsliv

Vi har under veckans gång samlat på oss ett gäng matlådor och nu tar de över vår kyl. Väldigt praktiskt men dessa måste även hinna ätas upp innan de blir dåliga. Jag kom över ett perfekt recept för överblivna tacorester, tacopizza. Vi gjorde fyra pizzor totalt av fullkornstortillabröd, tacoköttfärs, salsa, lök, nacochips, skinka och ost. Två med enbart skinka och ost samt två med salsa, köttfärs, lök, nachochips och ost. Till det serverade jag en sallad och dippsåser. Pizzorna gick hem hos alla i familjen och det tog inte mer än 10 minuter att slänga ihop. 
 
 
 
 
 


En situation
Vardagsliv

Idag har vi hängt på leklandet från öppning till eftermiddag. Jag har, likt många andra föräldralediga, inte full koll på dagarna och vi missade helt att det var sportlovsvecka och därmed mycket folk. Ingenting som störde oss och de hade lyckligtvis anordnat med gratis proffsfotografering för barnen och fiskdam. Fotografen var otroligt duktig och fick både Theodor och Alva-Li att le stort. Om två veckor får vi se resultatet och vi får välja en bild att få gratis, jag känner på mig att jag kommer att få svårt att välja bara en bild och istället köper det stora paketet.

Det inträffade en situation idag som gjorde både mig och mitt sällskap fruktansvärt irriterade. Inne på småbarnsavdelningen (barn 0-3 år) spydde en flicka plötsligt rakt ut på golvet. Mamman som inte ser insidienten med en gång kommer efter en liten stund springandes och torkar upp spyan. Hon nämnde något om att dottern åt fil till frukost och att det "förhoppningsvis" inte var någon fara. Vi övriga föräldrar reagerade snopet och chockerat på mammans beslut om att dottern fick leka vidare som om att inget hade hänt. Vi alla vet att det är influensatider och för att inte chansa eller oroa andra hade jag åkt hem, håller ni med?Detta har Theodor pysslat ihop på förskolan.


TVÅ MÅNADER
Alva-Li 0mån-3mån

Idag har Alva-Li förgyllt våra liv i två månader. Med sina 5310g och 58,5cm ligger hon långt efter storebror som vid samma ålder vägde 6360g och var 62cm lång. Hon är världens snällaste bebis och jag har inte en enda gång upplevt henne som otröstlig och hon gnyr snarare än gnäller. Hungern, blöjan och magen är de få ting som får Li missnöjd. Hon har börjat prata massor och besvarar en med ett leende. Alva-Li använder kläder i storlek 56 men vi har börjat fylla på garderoben med storlek 62. Vi älskar dig gränslöst!
 
 
 
 
 
 
 Alva-Lis viktkurva.
 Theodors viktkurva.


Min kamera.
Vardagsliv

Ni är många som undrar och jag får ofta frågan om vilken kamera det är jag fotograferar med. Jag använder mig av en Nikon D80 med ett 50mm objektiv och en extern blixt men då och då skiftar jag från mitt favorit objektiv till ett 18-55 mm objektiv. Jag är egentligen inte alls särskilt kunnig inom området men jag lär mig successivt. Innan jag köpte min kamera visste jag vad jag ville ha genom att ha sett andras fina bilder men det jag inte visste var hur viktig blixten är. Tips! 
 
Något jag däremot saknar är ett SD kort med wifi som gör det möjligt att på ett enkelt och smidigt sätt överföra bilder mellan kameran och telefonen.
 
 
 
 
 


Bajsmorgon
Theodor 1,5år-2år, Vardagsliv

Godmorgon vänner, 
Har ni sovit gott? Jag som brukar lägga mig strax efter 21 kom inte i säng fören vid 23. Alva-Li fick Rota-vaccin i tisdags och sedan dess har hennes mage knorrat. I morse kom allt ut som hon i ett dygn kämpat med och det kom ö v e r a l l t. På skötbordet, golvet och väggarna. Rolig information jag vet! Jag var tvungen och fotografera för att skicka bilden till Daniel men jag spar er den synen. Theodor stod och skrek maaackaa redan klockan 05 och jag som var helt slut efter natten bad Daniel att hämta in honom till oss. Lyckligtvis somnade han om till 07. I samband med att solen gick i moln gjorde mitt tålamod detsamma.
 
I två timmar längtade jag efter att få lämna Theodor på förskolan. Får man säga så? Han har gnällt och varit missnöjd över precis allt. Ni vet när man känner sig sådär löjlig och försöker skoja till allt, låta honom göra i princip vad han vill men det blir fel ändå. Så kände jag mig i morse. Vi hamnade i ofas och tiden sprang iväg. Jag som hade hoppats på att vi skulle hinna förbi traktorerna innan lämning men vi tog bilen. När vi kom fram till förskolan sken Theodors ansikte upp så fort han fick syn på sina vänner. Han kramade mig ödmjukt och vinkade hej då. Theodor har lärts sig att säga "aj vu" vilket betyder love you och när han sa det släppte all aggression från tidigare. 
 
Igår stod vi länge och tittade på de arbetande traktorerna.
 
 
 


JOLLYFEST
Vardagsliv

I morgon börjar Jollyfesten hos Jollyroom som kommer att vara i hela två veckor. Det kommer bland annat att vara kanonpriser på vagnar, babysitters, inredning och kläder. Fynda gör ni HÄR!
 


Jag vill inte stressa mig igenom min mammaledighet
Alva-Li 0mån-3mån, Vardagsliv

Vilket väder! Från solsken till en tjock dimma av gråa moln. I morse lät jag Theodor bestämma om vi skulle åka buss eller bil till förskolan och svaret var givet. Att åka buss eller gå längs bilvägen är någonting Theodor aldrig tröttnar på. Tiderna han lämnas och hämtas på förskolan stämmer överens med de tider flest lastbilar åker vid oss. Idag stannade vi dessutom till vid ett bygge för att titta på de arbetande traktorerna. 
 
Dagen har spenderats med min fina vän Jennifer och hennes Tuva. Vi åt god lunch, pratade om allt mellan himel och jord och trillade över ämnet stress i samband med föräldraledighet. Vi båda var eniga om att vi stressar alldeles för mycket i vardagen och glömmer bort att stanna upp, njuta av den lilla tid vi har hemma tillsammans med de små (jag är evigt tacksam över att vi i Sverige får vara hemma med våra barn så pass länge som vi ändå får) men framförallt att ta vara på nuet. Det är okej att tacka nej till någonting inplanerat om tex. natten har varit tuff eller för den delen så är det okej att tacka nej till någonting som man inte har lust med. Det går inte att få alla nöjda så vad är då viktigare än att du och ditt barn mår bra. 
 
Personligen fungerar jag bäst när jag har mycket inplanerat och en lagom stress får mig att prestera. Dock så är det en hårfin gräns mellan positiv och negativ stress. Jag vill inte stressa igenom min mammaledighet och från och med IDAG skall jag göra det som känns bäst för mig/oss. 
 
Tuva och Alva-Li.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Sweet little one
Alva-Li 0mån-3mån, Vardagsliv

Vilken magisk morgon! Barnen sov länge efter en bra natt och små solstrålar trängde in mellan persiennerna. Theodor vaknade upp och berättade för mig att "pappa obba bilen, tuuut tut" (han ropade alltså inte efter en macka). Dessa härliga diskussioner. Frukost åt vi länge och efter det ville Theodor bada. Jag ska plocka undan morgonens bestyr innan vi far till förskolan och sedan vidare till öppnaförskolan för att göra hand-/fotavtryck på bebis.

Denna söta tröja använde min lillasyster Felicia som liten för tolv år sedan. Jag är så glad över att mamma har sparat mycket av våra bebiskläder och att de nu får chans till nytt liv.