Lilla medicinskåpet
Vardagsliv

Det har blivit en del genom åren ツ
Valborg
Theodor 0-3mån, Vardagsliv

Idag var BVC hos oss på hembesök för att lämna information och väga liten. Han har gått upp till 3930 gram. När vi åkte hem från KS vägde han 3600 g så på bara några dagar har han redan gått upp 300 gram, stora pojken! Bosse & Seja, farmor Annette och faster Therese med kompisar har också varit på besök. Han är så omtyckt vår prins ♡ 

Ikväll blir det en lite annorlunda Valborg. Jag tror att det är den första nyktra på väldigt länge. Istället njuter jag av trevligt sällskap och god mat. Mika, Lisette, Sebaztian, Isabell & Melody är här för att grilla och umgås. Hasselbackspotatisen är i ugnen - köttet, majskolvarna, halloumin & korvarna på grillen och salladen hackad
Trevlig kväll vänner!


8 dagar senare
, Theodors förlossning / Efter förlossningen

Det har nu gått 8 dagar sedan förlossningen och min mage har dragit ihop sig väldigt bra. Jag längtar tills jag kan ta med lilla familjen på en promenad och på riktigt få igång kroppen. Jag stirrar mig inte blind på vågen och har inte vägt mig efter förlossningen men jag vill uppnå en fastare kropp. 

Hormonranden kommer successivt försvinna.Silkeslen med veet
Vardagsliv

Moster Jenny kom förbi idag för att mysa med lilleman och vaxa ben/armhålor. Jag har varken behövt vaxa eller raka mina ben/armhålor sen jag var på veet eventet för ca en månad sen. Mina hårstrån har blivit så tunna och glesa att det bara tog någon minut på varje armhåla att få bort det lilla som växt ut. Att raka är egentligen så mycket jobbigare och jag upplever att jag får stubb så fort jag klivit ut ur duschen. Plus att det kliar! 
Cecilia kom också förbi en stund för att bebisgosa. Hon hade med sig jätte fina kläder till liten, vi blir alldeles för bortskämda! Nu har hans garderob äntligen börjat likna mer en killes än en tjejs. Tack för att ni är ni
Vardagsliv

Vilka vänner och vilken familj jag har! Nu under dom här tuffa dagarna har ni inte bara ställt upp, ringt & smsat utan ni har också peppat mig med era fina ord. Jag kunde inte vara mer tacksam över att få ha er i mitt liv och så fort jag blir bättre längtar jag efter att få träffa er och visa upp vår underbara son. Förresten så har vi nog kommit på ett namn till lilleman. 

Idag när vi kom hem hade fina Linn varit här och hängt ett paket på vår altandörr. Jag blir rörd över er omtänksamhet. Tusen tack!Sol även hos oss
Vardagsliv

Det är 20 grader varmt utomhus och vi vill inte ha gått miste om hela helgens soltimmar. Daniel sitter i fönstret och solar medan jag och hjärtat ligger och myser framför efter tio med Malou och äter vindruvor - naturgodis & popcorn. Snart kommer systrarna in med dagens lunch och om någon timme får vi svar på dagens blodprover. Nu vill vi hem! Så mycket kärlek ♡
Theodor 0-3mån

Nuvarande status
Theodors förlossning / Efter förlossningen, Vardagsliv

Vi blir kvar på sjukhuset en natt till. Jag som verkligen hade hoppats på att få åka hem. Jag vill hem till Måns och hem till vår säng. Nu börjar jag få lite smått ångest över att gå omkring på sjukhus och jag sa till och med till Daniel idag när vi var till Apoteket att "jag vill ta en dusch direkt när vi kommer hem", och med hem menade jag sjukhuset..nej fy vad jag längtar tills i morgon. Nuvarande status är iaf att jag troligtvis har en spricka i svanskotan som man dessvärre inte gör någonting åt (det får läka av sig självt) hur ont det än gör plus att jag har en infektion i antingen hematomet eller i livmodern som nu behandlas med antibiotika och smärtstillande. Det ska inte räcka med att föda barn. Men oavsett den smärta jag känner idag så är all smärta i världen värt besväret för den underbara och friska son vi fick. Jag älskar honom så mycket att ord inte kan beskriva. 
Godmorgon från sjukhuset
Theodors förlossning / Efter förlossningen

Lilleman ligger helt utslagen bredvid mig i sängen. Det är inte mycket som kan väcka honom när han sover så djupt bortsätt från mat. Jag och Daniel har precis ätit frukost och inte förens nu åkte persiennerna upp. Sol även idag och förhoppningsvis orkar vi ge oss ut på en liten promenad. Daniel är tyvärr också dålig så jag slipper ha ångest för att vi ligger här. Vi har fått ett eget rum med egen toalett och dusch. Lyx! 


Campadre.com
Vardagsliv

Lite bilder från fotograferingen till Campadres webshop. Kläderna kom upp för ca en vecka sen men på grund av allt tumult glömde jag påminna er. Jag har bara bilder som är tagna framifrån och då syns knappt magen men vi tog även från sidan och bakifrån.Mina kämpar
Theodors förlossning / Efter förlossningen
Klockan 03 ska jag få nästa dos med antibiotika och efter det ska nya prover tas. Vi håller tummar och tår för att dom visar något bra. 


Behandling med antibiotika
Theodors förlossning / Efter förlossningen

Idag har varit en tuff dag. Jag vaknade i morse av att jag hade fått ondare i svanskotan. Så ont att jag varken kunde sitta, ligga, gå eller stå. Jag vet att jag inte berättat än varför jag opererades efter förlossningen men jag lovar att göra det snarast. (Jag har hört att det spekulerats om att jag fick göra kejsarsnitt . Det stämmer inte, jag födde vaginalt och förlossningen kunde inte ha varit bättre). Vi ringde till förlossningen på KS för att rådfråga vart vi skulle vända oss så att jag kunde bli undersökt. Dom tyckte att vi skulle åka till danderyds gynakut direkt eftersom att KS gynakut bara har öppet på vardagar. Väl inne på Danderyd väntar vi i ca tre timmar på vår tur innan läkaren meddelar oss att hon har pratat med KS som kunde ordna jour på gynakuten och att vi måste åka dit. Tre timmar senare liksom.. Inte mycket att göra så vi åker hit, ja vi är fortfarande kvar och ska stanna över natten :( Eventuellt har jag fått en infektion i hematomet (inre blödning som kom efter förlossningen) som måste behandlas med antibiotika direkt ut i blodet. Läkarna tror att det är pga. det jag känner ett väldigt tryck över svanskotan. Bebis och Daniel är med mig och utan dom hade jag inte orkat. Jag glädjs åt den fina familj jag har och är otroligt tacksam för allt stöd. Daniel åkte precis hem för att hämta lite nödvändigheter och köpa med mat. Vad skulle jag göra utan dig ♡. Daniels mamma är helt underbar och sover över hos oss för att hålla Måns sällskap. Nu vill jag bli bättre så att jag kan få njuta av det nya underbara livet.


Graviditetsappen ersätts
Vardagsliv

På något konstigt vis har jag separationsångest från gravidappen. Varje dag i 40 hela veckor har jag gått in och kollat bebis utveckling i magen och hur många dagar det är kvar av graviditeten. Jag har laddat ner en babyapp och tänkte därför radera graviditetsappen, speciellt nu när hjärtat mitt har kommit till världen, men jag kan inte! Förstår inte riktigt vad det är med mig haha. Jag kan fortfarande inte förstå att han är här. I måndags kom han till oss och idag skulle jag ha gått in i vecka 41. Igår (25 april) var han beräknad och jag är så glad att han valde att titta ut fyra dagar tidigare. 


Nu är det dags att blicka framåt och följa hjärtats utveckling utanför magen och låta babyappen ge oss tips & råd. 


Återbesök på Karolinska
Theodor 0-3mån


Klockan halv tolv har vi tid för ett återbesök på Karolinska. Besöket innefattar kontroller på lilla hjärtat men även på mig. 


Loppiblogbag
VardagslivI slutet av förra veckan fick jag hem loppiblogbag vårprepp fylld med produkter inför våren. Tyvärr har jag endast hunnit prova ekorrens ekologiska godis då vi kom hem från BB igår. Det är sura godisar med smaker & färger från riktiga frukter och bär. Det innehåller inga konstgjorda smak eller färgämnen. Jag som nästan bara äter sura godisar tyckte verkligen att dom föll mig i smaken. Daniel har också fått ta del av innehållet och provat supernature purely green max som innehåller bland annat supergräs - alger - enzymrika frukter - proteiner - vitaminer & mineraler. Eftersom att hans imunförsvar inte fungerar som det ska hoppas vi på lite hjälp på traven. Blackberries naturdiet - friggs te - boken "vårkänslor" & bronzing minerals från Sheer Cover låg också i loppipåsen och jag längtar tills jag hunnit prova allt. 


Tre dygn ♥
Theodor 0-3mån

Tänk att vi i nio månader gått och förberett oss på dagen då du skulle komma till oss. Att dessa nio månader av förberedelser helt plötsligt kändes som några få sekunder. Känslorna jag känner går inte att förklara med ord och kärleken till min son är den största av dom alla . Jag tänkte sammanfatta dessa tre dygn som jag fått tillbringa med min fina familj och dagarna precis innan vi fick möta det allra vackraste på jorden. En förlossningsberättelse kommer så fort jag samlat kraft och sett journalen. 
 
Lördagen den 19/4 åkte vi till mitt landställe på värmdö för att tillbringa en dag/natt. Vi spelade spel, fiskade, tog promenader & grillade. Natten till söndagen 20/4 vaknar jag flera gånger av att behöva gå på toaletten för att tömma min ständigt fulla kissblåsa. Varje gång jag vaknar känner jag lite molande värk och berättar det för Daniel. Detta molande avtog under dagen. Runt 14 tiden åkte vi hem för att fortsätta med altanbygge och hälsa på Lotta som fyllde år. Vi hann bara komma innanför dörren innan jag springer på toa (kissnödig igen) och upptäcker en liten blödning. Jag ringer in till förlossningnen som talar om för mig att det är kroppens sätt att förbereda sig och att det nu kan ta allt från några timmar till flera dagar. Jag och D bestämmer oss för att ta en promenad innan vi går över till Lotta & födelsedagsfirande. Där blir vi kvar i någon timme innan jag känner mig trött och får sammandragningar som gör lite ondare än vanligt. Vid nästa toabesök upptäcker jag en till men nu mycket större blödning och blir genast orolig och ringer in till förlossningen igen. Dom vill att vi åker in för en koll och att vi ska ta med oss bb väskan. Dom berättar också att om förlosningen börjat får vi räkna med att åka till ett annat sjukhus då det var fullt på KS. Både jag och Daniel var helt inställda på att få åka hem eftersom att jag inte hade några värkar, så vi åker utan att berätta för någon och lämnar Måns hemma. Strax efter nio kommer vi fram till förlossningen och under bilfärden har jag från att inte ha haft några värkar alls till att bara ha någon minut i mellan. Dom undersöker mig och jag är öppen 3 cm. Jag och Daniel förstod ingenting och helt plötsligt skulle vi ringa till våra familjer och tala om att inom det närmsta dygnet har vi en ny familjemedlem. Tårarna börjar rinna och jag har tusen tankar i huvudet. Den första jag ringer till är min mamma som får åka och hämta Måns. Vi hade turen på vår sida och en plats blir precis ledig när vi ska skrivas in.
 
Helt ovetandes på en brygga om vad som komma skall.
På promenad efter att ha upptäckt den första blödningen. 
Sista magbilden i vecka 40 (39+1). Tänk att den finaste människan på jorden låg där inne. 
Till en början var jag skeptisk mot att ta lustgas men den visade sig vara helt underbart. 
Daniel försökte vila i en fotölj. 
Lilla hjärtat redo för att möta världen på utsidan. 
Faster. 
Mor & son. 
Louise, Lisette & Mika på besök. 
.
Isabell & Melody.
Farfar. 
Christoffer på besök. 
Moster.
Vi är så tacksamma över att få vara föräldrar till just dig. 
 
När jag samlat kraft ska jag berätta om själva förlossningen och om operationen. Jag är så tacksam över alla sms & samtal jag fått och alla underbara gratulationer  men jag känner att det är lättare att svara på alla frågor i ett och samma inlägg. Det har inte gått en sekund utan att tårarna runnit medan jag skrivit detta inlägg. Jag är världens lyckligaste! Fortsättning följer..


Påväg hem från BB ♡
Theodor 0-3mån


Uppdatering kommer snart. Förstår att många är nyfikna. Vi alla mår bra och vi är så glada över att få komma hem och börja familjelivet på riktigt. Lillprinsen är det absolut bästa som hänt oss ♡ 


En dag på landet ♡
VardagslivMamma ♡
Årets första dopp ツGlad påsk
Vardagsliv

Nu har jag ätit lunch för ett helt fotbollslag haha. Något jag verkligen älskar och kan leva på (iaf i några dagar) är julmat, påskmat & midsommarmat. Idag på självaste påskafton stod mamma och Jenny för lunchen. 
I morse när vi vaknade åt vi en snabbfrukost och slängde ner det nödvändigaste i väskan och begav oss till mitt landställe på Värmdö. Ibland ska man ha tur och vi lyckades pricka in en perfekt dag att spendera på landet. Jag, mamma och Jenny ligger i varsin solstol med härlig sommarmusik i bakgrunden medan killarna är iväg och fiskar. Snart ska vi ta en promenad ner till vattnet med hundarna. 


Glad påsk min vän ♡.


Showdance
Vardagsliv
Med en filt virad runt min kropp och i väntan på kvällens påskgrillning hos grannarna underhåller Therese och Linnea oss med dans. Olika kött - majskolvar - grönsaksspett - halloumi - korvar & hasselbackspotatis står på menyn. 

Trevlig långfredag vänner!


Framtida studier
Vardagsliv

I morse var vi uppe med tuppen och låg och drog oss i någon timme. Klockan tio kom Sabina hem till oss och vi tog en promenad i det ruggiga vårvädret. Ett ämne vi fördjupade oss i och som fick mig att fundera över mitt framtida arbetsliv var studier. Sabina har studerat i tre hela år och om endast en månad är hon klar. Under min mammaledighet ska jag ta mig en riktig funderare på vad jag vill sysselsätta mig med i framtiden. 

Efter promenaden plockade Emelie upp mig för att avnjuta en kaffe latte uppe i centrum. Tyvärr hann vi inte ses så länge men det tar vi igen på tisdag ツ. 
Bild från igår
Vardagsliv

Vitamin E Aqua Boost Sorbet
Vardagsliv

Vilken underbar produkt. En burk fylld med hudens bästa vän i värmen. Den fjäderlätta sorbetkonsistensen smälter in i huden och håller den fri från glans & ger hyn en matt finish. Huden känns fräsch och uppfriskad sekunden efter att du applicerat krämen. Den ultimata  fuktighetsbevararen.Efter att ha rengjort ansiktet smorde jag in mig med Vitamin E Aqua Boost Sorbet och min hy känns så fräsch och uppiggad. 


Soliga dagar
Vardagsliv

Vad lite sol kan påverka humöret. Redan klockan halv sju var jag uppe och solen likaså. Jag har verkligen tagit vara på dagen och njutit till fullo. I morse följde Jenny med mig till studion för att ta bilder till campadres webshop och när vi var klara mötte vi upp Jonathan i jakobsberg för att äta lunch på tastys. Bakad potatis med skagenröra ♡.

Efter alldeles för lång tid, närmare ett år träffades jag och Therese hemma hos henne vid tolv. Vi satt i solen på hennes balkong med en kopp te och varsin delicatoboll. När man inte har träffats på nästan ett år och inget har förändrats då vet man att vänskapen är sann. Vi båda har helt olika liv från sist vi sågs men allt föll så naturligt. 
Klockan tre kom jag hem för att vända i dörren och gå en promenad med Linn. Tyvärr försvann solen ganska snabbt och det blåste rejält. Jag försöker ta mig ut på minst en promenad varje dag och fortsätta hålla mig pigg & allert. När det väl är dags att föda vill jag vara i "form" och ha samlat på mig kraft och energi. 

I skrivande stund ligger jag i soffan och funderar på om jag ska orka ta mig till skafferiet och plocka fram lite gott haha. 

Photoshoot
Vardagsliv

Idag fotograferades jag för märket mamalicious och deras mammakläder. Det är Campadre.com som ska lansera dessa kläder som jag fotades i nästa vecka. Det beslutades väldigt hastigt att jag skulle ställa upp men vem älskar inte att vara spontan om inte jag. Klockan halv tio började vi och det gick väldigt snabbt och smidigt. Sju plagg skulle fotograferas framifrån - snett från sidan - från sidan & bakifrån. Jag har aldrig tidigare fotograferats för ett klädesmärke så detta blev en helt ny erfarenhet för mig som jag definitivt tyckte om. Ett stort plus var att fotografen var en otroligt glad och lättsam kille. Jag har medverkat i Miss Universe Sweden - varit sminkmodell - skomodell - hårmodell & nu klädesmodell och av dessa ligger klädesmodell högt upp på "kan göra igen" listan. 
 
Jenny tog några bilder medan jag plåtades (som ni ser är bilderna väldigt enkla).
 
 
 
 
 
 


Fotografering för mamalicious
Vardagsliv

Nu ska ni få höra. I morgon ska jag prova på något jag aldrig gjort tidigare. Nämligen att fotograferas för mamalicious och deras mammakläder. Klockan halv tio ska jag befinna mig på Regeringsgatan och jag kommer att hålla er uppdaterade.


Nu ska jag försöka sova så att jag orkar med morgondagen! Eftersom att det inte går några tåg kommer jag behöva ta bilen in till stan och förmodligen virra runt. Tur att Jenny följer med. God natt vänner ♡.


Grillat är godast
Vardagsliv


Daniel har blivit varm i kläderna och dagens grillning var det godaste jag ätit på länge. 


Provat på livet som tvåbarnsmamma
Vardagsliv

Mitt liv kretsar väldigt mycket kring allt som har med barn att göra och att få spendera tid med mina nära & kära och deras småttingar är guld värt. Jag har så mycket frågor om bland annat förlossningen och dom kan endast besvaras av dom med erfarenhet av just detta. Idag kom Isabell hem till mig på frukost och vid elva tog vi en promenad upp till centrum och GC. Vi fick sällskap av hennes syster Sandra och det blev både en och två koppar kaffe. Med Isabell kan jag verkligen vara mig själv och jag uppskattar varje minut jag umgås med min fina vän. För att avlasta Daniel under graviditeten har hon varit mitt perfekta bollplank :).
 

Klockan halv två mötte jag upp Michaela för att åka till Jakobsberg. Idag var det hennes tur att göra en fransförlängning och medan hon blev ompysslad agerade jag tvåbarnsmamma. Till min fördel låg Hilja och sov i vagnen under dom timmarna Michaela var borta så jag kunde fokusera på Freja. Båda barnen är väldigt nöjda och Freja lättroad så två timmar i lekparken var piece of cake
 
Underbara Freja.
 
 
 
 
 
 
Michaelas fransar blev riktigt fina och Camilla ska vara stolt över hur duktig hon är. I morgon ska Linn dit och jag vet att hon kommer att bli minst lika nöjd ;).


Lashes
Vardagsliv
Lunchdejt med min fina preggovän ♡
Vardagsliv


Emma följde med mig till jakobsberg för en lunchdejt innan fransförlängningen. Vi unnade oss sushibuffé och kollade på bebiskläder. 

Duktiga Camilla fixade mina fransar så fint och jag är super nöjd. Lägger upp bild senare. 


Bloggvisning hos TBH
Vardagsliv

Bild tagen från @thebodyshopse på instagram
 Dessa body sorbet produkter är ett måste. You have to try!
 
 
Det märktes tydligt att det var en bloggvisning igår ;).
 
 
 
 
 
Igår var jag och Ida på The body shops bloggvisning inför våren/sommaren. Det var en riktigt lyckad kväll med ett härligt gäng som visade oss nyheterna men även must haves samt gav oss tips på hur man som bäst får till en snabb och enkel sminkning med hjälp av deras smarta produkter. Det bjöds också på bubbel (för dom icke preggo) - tilltugg i form av olika frukter, nötter & söta cupcakes - smoothie som serverades i söta glasburkar. Nyheterna var helt otroliga och kommer definitivt bli mina favoriter i skönhetsväg till våren/sommaren!


Ögonfransförlängning
Vardagsliv

I februari skrev jag ett inlägg om att jag skulle påbörja en "behandling" för mina fransar med hjälp av ricinolja. Tanken var att jag skulle ta olja på mina ögonfransar varje kväll och sen förhoppningsvis se ett växande resultat. Jag har tidigare haft fransförlängning men tyckte ändå att mina fransar blev något förstörda efter att dom lossnat så ett naturligt alternativ kändes aktuellt. Dock är jag sämst på att komma ihåg dessa små skönhetsknep och varje kväll när jag gått och lagt mig kom jag på mig själv med att ha glömt bort ricinoljan. Totalt har jag nog smörjt in fransarna med olja ca 5 gånger. 
 
Anyways, efter att ha sett min syster och moster med sina långa och fina fransar (jag själv har knappt några) kunde jag inte hålla mig. Så idag klockan 12 ska jag förlänga mina fransar hos Camilla. Perfekt inför förlossningen och tiden som nybliven mamma. Jag tycker det är extra viktigt att få känna mig fin när jag behöver det som mest och med tanke på hur lite sömn som väntar känns det skönt att få vakna upp "sminkad". Lite egoboost förtjänar alla! Mitt hår har Lisette redan fixat och Veet bidrog till att mina ben och armar är nyvaxade ;). Nu är det bara fransar som fattas. 


Ett fantastisk event med the body shop
Vardagsliv
Tack för en fantastisk kväll! Fler bilder kommer i morgon ♡


Lunch
Vardagsliv


Efter två timmars promenad åkte jag hem till Linn för att äta lunch och umgås. Victoria och Sebastian är också här på lunch och nu är det kaffedags på balkongen.


Godmorgon måndag
Vardagsliv

Jag och Måns ligger och drar oss i sängen samtidigt som solens strålar lyser in mellan persiennerna. En fantastisk skön känsla att veta att det är sol ute redan innan vi klivit upp. Idag ska jag bara njuta av dagen som ledig och ta en långpromenad med Måns. Jag ska också unna mig en god & nyttig lunch. Den senaste månaden har jag dessvärre blivit väldigt dålig på att äta lunch då tiden alltid springer iväg om dagarna så jag ska passa på att äta något Daniel inte är så förtjust i, nämligen lax & broccoli. 

Ikväll ska jag på ett event som The Body Shop anordnat. Det ska bli riktigt roligt då jag älskar deras produkter och har en hel upplaga med hudkrämer som kommer därifrån. Hoppas ni får en bra start på veckan ♡.


Event
Vardagsliv

I morgon ska jag på ett nytt spännande event. Den här gången på kvällen men också inne i stan. Ida bjöd med mig och ingen är gladare än jag. Hon är verkligen en jätte söt och snäll tjej som jag har så mycket gemensamt med. Berättar mer i morgon. Nu ska jag inta sovläge, PUSS! 

Nu vinner vi miljonen
Vardagsliv

Trettionio
Min första graviditet


Igår gick vi in i vecka 39 och förlossningen börjar bli påtaglig nu. Bebis kan komma till oss vilken dag som helst och h*n är mer än välkommen ♡. Faktum är att jag börjar bli oerhört otålig och det känns som om att jag varit gravid i en evighet.


Tummen ur
Min första graviditet, Vardagsliv

Finally har jag fått tummen ur och packat bb väskan. Både till mig & Daniel och till bebis. Det blev en hel del och jag tror att jag fått med det mesta. Jag vill inte stå där på bb och undra varför jag inte packade ner det ena eller det andra. Bättre att vara på den säkra sidan. Jag har hört runt med vänner & sökt på internet så nu håller jag tummar och tår för att värkarna sätter igång inom dom närmsta dygnen. 12 dagar kvar till bf och jag börjar bli otålig. Tänk om bebis bestämmer sig för att stanna i magen i ytterligare två veckor efter bf, vilken väntan..
 
Jag har varit lite frånvarande i bloggen under helgen och det har varit ett medvetet val. Jag har i stället prioriterat att spendera tid med nära & kära och undvikit datorn. Vettigt att ta en paus från all elektronik ibland då det lätt kan bli mycket under veckodagarna. Daniel och Johnne har byggt på altanen och nu är det inte långt kvar. En otrolig skillnad jämfört med innan och det blir så bra. Jag har tagit ett flertal promenader med Linn runt gröna dalen (lite i hopp om att hjälpa bebis på traven) och igår var Susanne och Daniel över på grillning. Jag älskar verkligen den här årstiden. Det är så lätt att samla ihop ett gäng, snacka skit och grilla :) . 


Taco är som bäst dagen efter
Vardagsliv


Ben & Jerry oskulden är tagen
Vardagsliv

Ikväll har vi varit två riktiga soffpotatisar. Efter att Daniel och Johnne byggt på altanen var det dags för den efterlängtade tacomiddagen framför tvn. Vi såg sista avsnittet av Breaking Bad innan Let's Dance och nu har kvällsmyset åkt fram. 

Spela boll
VardagslivVärldens lyckligaste kille fick springa fritt på ängen och jaga boll. Det finns nog inget roligare för Måns än att leka med en alldeles för stor fotboll.

Nu sitter jag hemma hos Linns föräldrar och dricker en latte och alldeles strax ska jag förbereda tacomiddag, det är trots allt fredag =)


Räkna rörelser
Min första graviditet

Att man går runt och oroar sig titt som tätt är inte helt ovanligt i en graviditet, snarare tvärt om. Natten till igår var extra jobbig för mig och jag var väldigt orolig. Eftersom att bebis helt har ändrat karaktär och rörelsemönster nu när det inte finns lika mycket plats i magen att böka runt i försöker jag alltid se till att känna rörelser innan jag somnar och när jag vaknar. Det är då liten är som mest aktiv och väljer att göra sig till känna. På dagarna är det också aktivitet i magen men det är så tydligt och mysigt att ligga och känna på magen innan det är dags att sova. Det är också då Daniel brukar känna hur vår bebis lever loppan.
Men i förrgår när vi gick och la oss och väntade på att boxningsmatchen i magen skulle börja gick det en väldigt lång stund (kändes som en evighet) innan bebis gav ifrån sig några få och slöa (enligt mig) rörelser. Jag kände mig inte nöjd och ville känna mig mer. Jag provade allt vad det heter för att få liv i liten. Jag la mig på sidan - gick upp och gick - drack ett glas kallt vatten & ett glas saft utan något vidare resultat. Efter en eller två buffrar lyckades jag somna men vaknar alltid flera gånger per natt och just den här natten var bebis bestämd och fortsatte skrämma mamma och pappa. TACK & LOV så fick jag igen för allt lugn som varit i magen på morgonen när jag vaknade och ringde direkt till Daniel ♥. Jag var ytterst nära på att åka in till förlossningen för att kolla så att allt stod rätt till. Det viktigaste för oss är att vårt älskade barn mår bra och minsta tveksamhet gör mig orolig till tusen. Dessvärre blev det inte många timmars sömn för mig då jag låg och väntade på rörelser varje gång jag gått på toa.
Det bästa för att lugna ner mig i en orolig situation som denna är när Daniel har känt rörelser och kan påminna mig om att bebis faktiskt har rört på sig. Annars är det lätt att jag inbillar mig att h*n inte rört sig alls. Idag är iaf allt som vanligt och jag har känt väldigt mycket rörelser nu på morgonen :) och vet ni, det är bara 14 dagar kvar till bf.
 
Jag läste någonstans att man ska känna minst tio (?) rörelser per dag, stora som små. Jag vet inte alls hur bra detta stämmer då vår bebis rör sig väldigt olika från dag till dag. Vissa dagar är det fullt ståhej mest hela dagen och andra något lugnare. Jag tror det har väldigt mycket med att göra vad man gjort under dagen. 
 


I min goodiebag
VardagslivJag vet precis vad jag ska sysselsätta mig med i morgon.


Veet Easy Wax
Vardagsliv

Nu tänkte jag berätta lite om dagen och varför den var så spontan. Ida, en jätte söt tjej frågade mig om jag ville följa med på ett event som Veet annordnat. Jag och Ida hade aldrig träffats innan men det var det som gjorde det hela lite extra roligt. Hon är också gravid och bara några dagar efter mig. Klockan 12 möttes jag, Izabella (som också följde med) och Ida upp utanför Åhléns för att röra oss mot Kungsträdgården och Fridays för att äta lunch och prata. Ingen av oss var särskillt blyga och både samtalen och tiden flög iväg. Vi har en sak gemensamt och det är att vi alla tre är gravida så det var väldigt lätt att föra en diskussion. Klockan 14 började eventet på Radisson Blu strand hotell i en lyxsvit (samma svit som bland annat Fergie brukar boka när hon är i Stockholm) där Veet visade upp sin nya produkt Easy Wax som var bland det smartaste vax jag sett. 
 
"Nya Veet Easy Wax, en elektrisk roll-on. Ett innovativt självuppvärmt vaxsystem med en roll-on-applikator som ger samma vaxresultat hemma som i salong. Veet vaxprodukter har samma ingredienser som produkterna som används på skönhetssalonger och tar bort håret med roten från första appliceringen. Det tar effektivt bort hår ända ned till två millimeter. Det är särskilt utformat med naturligt bivax och passar alla hudtyper, inklusive känsliga. Huden återfuktas och förblir silkeslen i upp till fyra veckor! Den självuppvärmande enheten värmer vaxet till rätt temperatur. Roll-on-applikatorn säkerställer rena och tunna vaxlager som ger jämn täckning överallt." Länk till Veets hemsida. 
 
Ceasar sallad blev det till lunch. 
Och en Oreoglass till efterrätt. 
 
Vi fick prova på att vaxa på valfritt ställe. Extra roligt att vaxet är rosa!
 
Fina Ida.
 


Face off
Vardagsliv

Från storstad till förort. Efter en heldag inne i Stockholms innerstad är min preggokropp lagom utmattad. Bland det bästa som finns är att efter att kvällssysslorna är klara & middagen ligger i magen byta om till mjukiskläder & sätta upp håret i en knut men framförallt att tvätta rent ansiktet. Jag brukar lägga ner lite extra tid och fokus på ansiktet när jag gått sminkad en heldag. Det jag använder är Garniers ansiktsrengöring - Make up stores djuprengöring - Niveas refreshing toner (ibland)- Make up stores ansiktskräm - Elisabeth Ardens lipbalm. 
 


Event med veet
Vardagsliv


Ett härligt event med ett fantastiskt gäng. Det vaxas för fullt med nya easy wax som inte kunde vara enklare. Vem vill inte vara len och mjuk när det kan göras hemma på ett super smidigt sätt (dessutom är det rosa). Berättar mer så fort jag kommer hem, fler bilder kommer.  


Påväg mot innerstaden
Vardagsliv


Det spontana livet
Vardagsliv

Mina nära och kära kan säkert hålla med mig och skriva under på att jag är en väldigt spontan person. Jag älskar allt som har med spontanitet att göra och alla som vågar vara spontana. I morgon ska jag göra något spontant och dagen kommer att bli underbar. Jag berättar mer när jag vaknat ♡

Min gravidbok ♥
Min första graviditet

Som ni vet har jag under graviditeten gjort en egen gravidbok. I den boken har jag sparat det första graviditetstestet - skrivit ner symptom - besöken hos bm - sparat alla ultraljudsbilder - skrivit ner känslor - roligt att veta om min graviditet - klistrat in bilder på en liten mamma & pappa - berättat om babyshowern - sparat ett snöre av magens storlek osv. Boken är inte klar förens bebis väljer att titta ut ♥
 
Tidigt ultraljud v.9 (8+0)
KUB v.13 (12+5)
RUL v.18 (17+4)
Alla namnförslag från babyshowern är självklart sparade
Magens storlek sparad i ett snöre v.38 (37+4)
Liten mamma
 
Liten pappa
 


Lisette bjuder på frukost
Vardagsliv

Vi blev inte helt klara med mitt hår i lördags så nu ska Lisette färga det sista och klippa. Hon bjuder även på lyxfrukost. 
Sött
Hem/inredning

Kakfatet jag gjorde för ett tag sedan har äntligen hittat sin rätta plats. Daniel ville inte ha det ståendes på baren för då blev det ingen riktig "barkänsla" och jag ville ha det framme. Så efter att ha provat olika placeringar fram och tillbaka kom jag fram till att barnrummet är den perfekta platsen. Min lillasyster Felicia hade väldigt passande fått små virkade bakelser av sin farmor som hon glatt lånade ut till bebis. 

Åka pendeltåg
Vardagsliv

Varje ny liten prövning är stressande och utmanande för Måns. Men nu när han blivit så pass duktig på promenaderna (dock fortfarande lite kämpigt med hundmöten) vill jag "utsätta" honom för något som är lite krävande. Nämligen att åka tåg. Vi tog en lång promenad upp till centrum, i hopp om att han skulle bli någorlunda trött och inte tänka på hur "läskigt" det är med tåg och mycket folk, men icke. Pigg som en lärka sitter han/vi nu på tåget och hittills har det gått bra. Han är lite gnällig men hundgodis gör susen ツ

Lövbiffsgryta
Vardagsliv

Till middag lagade jag den goda lövbiffsgrytan igen. Super enkel och den går riktigt snabbt att koka ihop. Receptet går lite på känsla så tillsätt det ni är sugna på.

Ca 4 port.
6 skivor lövbiff
2 gula lökar
3 morötter
1 röd paprika
Champinjoner 
Ca 5 dl créme fraiche 
1 st köttbuljongtärning
1 st svampbuljongtärning
Vitlök
Salt & svart + vitpeppar
Soya

Årets första grillning
Vardagsliv

Hej vänner! 
Måndag igen och helgen är förbi, konstigt hur långt ifrån måndag är fredag men hur nära fredag är måndag. Vi har varit väldigt effektiva och haft några underbara dagar med altanbygge, årets första grillning och umgåtts med vänner. I lördags var Mika, Lisette, Jonas & Josephine över för att inviga grillen men det gick sådär. Middagen blev lite försenad då kolen slocknade så vid nio gick vi över till grannarna och lånade deras gasolgrill :). Jag har sagt till Daniel många gånger att jag vill ha en gasolgrill för att det tar sån tid med kolgrill men han ska promt ha kvar den och påstår att det är mer känsla att grilla med kolgrill..ja det märkte vi haha! Tur att vi tjejer alltid har så mycket att prata om och att timmarna flyger förbi. Jag och Daniel blev även väldigt bortskämda med massa presenter till bebis ♥. 
Igår storstädade jag lägenheten medan Daniel och Johnne fortsatte med altanen. Nu har dom kommit mer än halvvägs så snart kan vi köpa nya möbler och njuta av solen. På kvällen blev vi bjudna på tacomiddag hemma hos Nettis och vi gick igenom gamla fotografier från när Daniel var liten. Lilla plutten!
 
Idag har jag umgåtts med Michalea hela dagen. Eftersom att vädret svek oss var vi tvungna att tänka om. Vi hade tänkt ta en promenad, äta lunch och pyssla. Istället höll vi oss inomhus men lunch fick vi i oss och pyssla hann vi inte med. När man inte har setts på ett tag springer verkligen tiden iväg och vid halv två hade jag tid hos barnmorskan. Något jag definitivt hann med var att gosa med lilla Hilja som redan är två månader (vart tar tiden vägen). Hon somnade i min famn, log och skrattade. Jag hoppas vi har tur och får en lika nöjd bebis. 
 
Michaela hade gjort egen isglass och som ni ser blev dom otroligt fina! Och goda för den delen. Bara frukt och vatten ;)


Små detaljer ♡
Hem/inredning, Min första graviditet

Litens rum har fått nya detaljer och skötbordet i badrummet är förberett. Nu fattas bara bebis 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bloglovin
Vardagsliv

Ni vet väl att ni kan följa min blogg via bloglovin. Där kommer alla mina senaste inlägg upp och ni slipper söka på bloggen. Följ min blogg med Bloglovin 


Altanbygge
Hem/inredning

Stockholm bjuder på sol och vi vill kunna sitta ute på altanen dessa härliga dagar. Igår påbörjades projekt altan och Daniel och Johnne byggde grunden. Redan vid nio i morse var dom i full gång igen och la klart golvet. Nu är Daniel iväg och handlar mer virke och nästa moment är att klä in väggar, bygga staket, göra en grind samt bygga en trappa. Vi ska även ha små spottar i trallen som min pappa ska komma och ordna. Det kommer bli så bra när det är klart och vi kollar varje dag efter utemöbler. Medan killarna snickrar altan har jag sysselsatt mig genom att göra rent vår hederliga klotgrill inför kvällens grillning med Mika och Lisette. Ikväll ska även mitt hår fixas :D
 
Såhär såg vår uteplats ut innan vi påbörjat bygget:
Väldigt trist med massa vildvuxna buskar. 
 
Tidigare fick man bara bygga altan så långt ut som stenplattorna är men nu har reglerna ändrats och vi får bygga till där buskarna slutar och lite till. Ingen är gladare än vi. 
Grunden som byggdes igår:
 
Och såhär ser det ut just nu:
 
Trettioåtta
Min första graviditet

 
 
 
 
Bebisen: Barnets totala längd är nu ca 48 cm och det väger omkring 3 kg i början av veckan och 3,17 kg vid veckans slut. Graviditeten räknas nu som fullgången. Barnet ökar snabbt i vikt och alla inre organ är färdigbildade. Får du värkar i denna vecka så förhindrar man inte förlossningen från att komma igång. 
 
Du: Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln. Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta. Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.


Ett tovigt busfrö
Vardagsliv

Kvällen
Vardagsliv

En underbart mysig kväll hemma hos Linn. Jag och Victoria blev bjudna på chorizo med couscous och grönsaker till middag & olika frukter som vi doppade i choklad till dessert. Vi fick oss både ett och flera skratt under middagen ♡ Ibland kan det vara så gott att bli bjuden på någon annans mat och idag var inget undantag. Tack för ikväll tjejer! #nomakeup
Vardagsliv

BB väska
Min första graviditet

Nu är det hög tid att jag tar tag i att packa BB väskan. Vi går in i vecka 38 på lördag och från den veckan räknas bebis som färdig bakad och kan komma när som. Det finns miljoner listor på vad man bör packa ner och jag vill inte glömma något. Dela gärna med er om ni har några tips på vad som absolut ska med. 


Mitt hjärtegryn ♡
VardagslivJag och Måns har precis kommit in från en blåsig men mysig promenad, lunchen ligger i magen och nu kallar soffan. Jag ska försöka vila en liten stund efter en natt med lite sömn. 


En typisk vardag
Vardagsliv

Idag har jag inte gjort många knop. Jag låg och drog mig i sängen till tio, gick ut med Måns och sen mös jag ner mig i soffan med en lite lyxigare frukost. Varför har ingen talat om för mig hur gott det är med avokado på macka? Eller hur kan jag ha missat det under mina 22 år..Bra fråga! Första gången jag åt det var hemma hos Isabell och sen bjöd även Linn mig på det. I soffan kunde jag inte ligga länge innan solen gjorde sig påmind och jag fick lite smått ångest över att ligga inne. Jag tog med mig Måns ner till gröna dalen och körde ett träningspass (hundträning). Vid två tiden ringde Linn och jag följde med henne hem till Belinda. Jätte trevligt med en eftermiddags kaffe och bus med hennes William och mys med lilla Alina. 

Nu väntar jag på att D ska bada klart så att vi kan poppa popcorn och kolla på Breaking Bad. 

Keps och mjukisar har varit dagens bästa vän ツ


Mäta mage
Min första graviditet

Idag var första gången jag mätte min mages omkrets. Det vore roligt om jag hade mätt magen precis i början av graviditeten (kommer inte ihåg om bm gjorde det vid inskrivningen) så att jag hade haft något att jämföra med. Men idag i vecka 37 (36+3) är omkretsen 97cm. 


En bit till mamma
Vardagsliv

Ikväll har jag verkligen unnat mig. Jag tyckte att jag förtjänade både kladdkaka, jordgubbar & chips efter mina hurtiga promenader. Idag på dagen gick jag fram och tillbaka till centrum (totalt ca 5km) hem till Isabell för en god lunch & soffhäng och efter middagen tog jag och Daniel en PW. Annars har det varit en väldigt lugn och slapp dag med städning och tvättning. Efter jobbet köpte Daniel med sig virke till altanen så nu håller vi tummar och tår att det är fint väder till helgen så att vi kan påbörja bygget. 


Visa upp din kropp med stolthet
Min första graviditet, Miss Universe Sweden 2013

Tänk att jag var gravid här, tror att vi var i vecka sex eller sju. Jag längst till vänster. 
1:a april
Min första graviditet

Den här månaden har vi gått och väntat på och nu är den äntligen här ♡. Det känns overkligt att det redan är första april och att vi bara har 24 dagar kvar till bf. Vägen hit har varit oerhört lång och tiden har gått väldigt sakta samtidigt som det har gått så fasligt fort. Ni gravida förstår nog precis vad jag menar. I skrivande stund bökar bebis i magen och det är märkbart hur lite plats h*n har där inne. Förlossningen närmar sig och jag är fortfarande inte särskillt nervös. Visst är jag rädd för hur ont det kommer att göra men den smärtan varar inte för evigt och i slutändan får vi träffa vår lilla skrutt ♡

Jag har helt glömt bort att lägga upp magbilder från denna vecka (36+) och snart är den redan över. Får ta bilder så fort jag får tillfälle.