En natt i Uppsala
Vardagsliv

Jisses vilken helg vi har haft. Förvisso sömnlös men ack så värt det. I fredags for jag och sex fina vänner till Uppsala för att spendera natten på hotell, äta god mat, prata bort timmarna och dansa till tidig morgon. Denna tripp har varit planerad sedan i februari då Isabell fick detta av oss i födelsedagspresent och den var så välbehövd. På plats samlades alla tjejer i mitt och Isabells hotellrum, vi gjorde oss i ordning och drack bubbel. Vi bodde på Radisson Blu som ligger väldigt centralt och har nära till både restauranger och uteställen.
 
Efter en dundermiddag hamnade vi på Flustret och vi dansade nonstop till stängning. Det har nog aldrig varit så skönt att lägga sig i en säng som när vi kom tillbaka. Dessvärre sover jag något fruktansvärt när jag har druckit och efter 1,5h sömn vaknade jag med hemlängtan. Hur gärna jag än vill sova vidare kan jag inte. Känner någon igen sig? Susanne och Victoria var också uppe tidigt och vi tre åt hotellfrukost innan vi begav oss hem före de andra. Vi hade en fantastisk kväll och det är konstigt att vi inte gör liknande resor oftare. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Laddat batterierna
Vardagsliv

Hej vänner, 
Mår ni bra? Theodor har som ni redan vet sedan tidigare mest troligt råkat ut för pollenallergi/astma och de senaste nätterna har varit bedrövliga. I förrgår sov jag inte i mer än tio oroliga minuter. Theodor vaknar upp och har svårt att andas samtidigt som han ropar ont. Han får inhalera flera gånger, både i vaket tillstånd och när han sover samt ligga högt med huvudet. Lyckligtivis verkar han må bättre och förhoppningsvis försvinner detta dumma gula puder snart.
 
Efter att ha känt mig mer död än levande har jag återigen funnit ork och laddat batterierna efter dagens utomhushäng. Theodor har givietvis varit hemma från förskolan under dessa dagar då han har haft det tungt att andas och idag packade vi vagnen och gick över till min svärfar och barnens faster tillsammans med syster, Evangelina och barnen. Vi har ätit somriga frukter, badat i poolen, solat och lekt. 
 







Mothersday
Vardagsliv

Idag är det min tredje mors dag och jag har spenderat den på bästa vis, med mina barn och med min fantastiska mamma. Jag kommer att göra allt för att bli en lika fantastisk mamma till mina barn som min mamma är till sina. Grattis till er alla supermammor där ute! ♡





Mitt i morgonkaoset
Vardagsliv

God morgon mitt i morgonkaoset,
Om 30 minuter bär det av till förskolan och idag hänger Maximilian med oss. Syster skall på en utbildning hela dagen så jag får agera trebarnsmor. Inget mig emot. Tråkigt nog är det grått ute så dagen får spenderas inomhus.
I morgon har förskolan planeringsdag så jag och barnen tar helg redan i eftermiddag. I mån om tid måste jag göra en inhandlingslista inför resan nästa lördag. Det är mycket att tänka på och lätt att glömma det viktigaste utan listor. Dessutom måste vi ordna med hundvakt. Vad gör ni idag?
 
Theodor och Maximilian i lördags.
 


IDAG.
Vardagsliv

Hej tisdag,
Vilken fin dag vi har haft och vilket fantastiskt väder, bortsett från den plötsliga storm som kom. Alva-Li slog upp sina blå redan klockan 04.27 men efter en halvtimmes kli i pannan, amning och buffande somnade hon om.  Efter lämning följde Isabell med mig till vår franstjej och lekte med barnen medan jag fick en påfyllning. På fredag åker vi till Uppsala och om det är något jag vill ha ordning på innan dess så är det mina fransar!
 
Vi köpte med oss lunch från det lokala caféet och åt hemma hos Isabells syster. Vi hade hoppats på att barnen skulle sova lite längre än tjugo minuter men några minuter solning hann vi med. Resten av veckan ser regnig ut så det gäller att passa på, d-vitamin mår alla bra av. Daniel är precis hemkommen efter en fotbollskväll på ip och jag sitter välförtjänt med en chokladkaka och ett glas cola efter att ha tagit hand om hemmets alla bestyr. Barnens farmor var på besök och lekte med Theodor medan jag nattade Li och plockade. 
 
 


Tävling inför mors dag
Vardagsliv

Det har väl inte undgått någon att det är mors dag den 29/5, på söndag alltså. Det finns många fantastiska mammor där ute som förtjänar att hyllas lite extra. I samarbete med @jenniesoderteg har jag en tävling på min instagram (@sandralundqvist) som avslutas redan ikväll. In och delta!



TJUGOFYRA VECKOR.
Min andra graviditet

Tänk att min kropp har burit på två fantastiska knyten som kom att bli hela min värld. Med Alva-Li dokumenterade jag magens utveckling från vecka 18 till 40 och att gå igenom dessa får mig att sakna både att vara gravid och magen. Den första bilden är tagen i vecka 18 (17+0) och är den första magbild jag publicerade. Den sista bilden är tagen på nyårsafton i vecka 40 (39+1) och tre dagar senare kom Li.
 
 
 


Världens sämsta mamma
Theodor 2år-, Vardagsliv

Morgonen började bra, vi alla var utvilade och vi hade tid över för lek innan vi for till förskolan. Likt alla morgnar skiner både Theodor och Melody upp när de ser varandra och springer sedan runt och tjoar hela vägen fram. På bussen sitter de bredvid varandra och Theodor som knappt vill åka vagn längre får stå på brädan de få tillfällen han inte orkar gå. När vi har hoppat av bussen springer barnen nio av tio gånger upp i skogen och så även idag.
 
Jag och Isabell väntar givetvis alltid på barnen innan vi börjar gå och när de kommer springandes mot oss vänder jag bort blicken för en sekund, både Måns och Alva-Li är också med vid lämning så det är möjligt att jag skulle stoppa in nappen eller korrigera kopplet, och när jag sedan vänder mig om igen går Theodor ned för trottoarkanten och ut på vägen. Allt på ett ögonblick. Theodor som nyss kom springandes mot oss måste ha fått syn på någonting som fångade hans uppmärksamhet. Jag ropar (skriker) efter honom och springer, i något som känns som i en evighet, fram till en chockad liten. Mitt hjärta slog utanför kroppen. Theodor var mest troligt inte alls beredd på min reaktion och jag kunde inte sluta att se framför mig vad som faktiskt kunde ha hänt. Lyckligtvis stannade en kille med sin bil redan när han såg Theodor påväg ut så inga andra bilister kunde köra men TÄNK OM! Jag gråter bara jag tänker på senariot. Barn är så oskyldiga och nyfikna och det är MITT ansvar att se till så att ingenting händer honom. Hur kunde jag släppa blicken. Detta tog fruktansvärt hårt på mig och jag känner mig som världens sämsta mamma. Detta får bara inte hända!  
 
En liten Theodor, mammas älskling
 


Svensexa och koutsläpp
Vardagsliv

God morgon vänner, 
Det är någonting med måndagar och jag känner en viss hatkärlek. Jag är en person som fungerar bäst med rutiner men jag avskyr att inte ha Daniel hemma. Vi har haft och kommer att ha mycket på varsitt håll och då uppskattas dagar extra mycket som vi alla kan vara tillsammans.
 
Förra helgen var Daniel iväg på svensexa från tidig morgon till sen kväll och jag tog med Theodor (givetvis var Alva-Li också med) på hans första koutsläpp på Bögs gård, mitt med för den delen. Medan vi följde pappa Daniel och deras galna dag via facetime samtal stod vi ute i kylan och väntade på att korna skulle springa ut. Om det inte vore för att Theodor tyckte att det var så roligt som han tyckte skulle jag säga aldrig igen. Det var ett fruktansvärt dåligt upplägg och de ändrade tiden från 14 till 15 när vi var på plats. Jag hade sett någonting helt annat framför mig och det blev en besvikelse från min sida. Jag har hört att Arlas utsläpp skall vara det bästa så om vi går nästa år igen är det på det. 
 
Om det inte vore för att lägenheten såg ut som ett bombnedslag hade jag skrivit att vi inte har några planer för dagen. Dessutom har jag dragit ut på att torka lister, rensa kyl och moppa golv alldeles för länge. Vad gör ni idag?
 
 
 
 


Precis vad jag behövde
Vardagsliv

Den här helgen var precis vad jag behövde, familjetid, hämtmat och sovmorgon. Vår och sommar innebär en fullproppad kalender, roliga festligheter, resor och denna sommar gifter sig det första paret i vår umgängeskrets. På fredag åker jag och ett gäng tjejer till Uppsala för att bo på hotell, äta på restaurang och upptäcka staden nattetid. Helgen efter det åker vi till Kroatien och så håller det på. 
 
I fredags träffades jag och syster tidigt i parken med barnen, åt mellanmål på en filt och lunchade på min altan. Vi fick sällskap av Jennifer och Lisette, drack iskaffe och underhöll fyra små. I texten låter det lugnare än vad det egentligen var. På kvällen grillade vi tillsammans med Jenny och Jonathan och pratade bort timmarna med ett glas mousserande. Lördagen spenderades i Kungsängen centrum för att fira Kungsängens dag. Vi åt på restaurang med ett stort gäng och gick runt bland de olika aktiviteterna innan vi for hem. Kvällen var lugn och vi fick sällskap av Mika, Juni, Louise och Linnea. Idag fick jag sovmorgon och mamma bjöd på lunch. Jag passade på att fota Alva-Li nedanför de fina äppelträden som står i blom. 
 
Nu går mina ögon snart i kors men innan jag går och lägger måste några detaljer inför dopet planeras.
 
 


Lilla leker i snön
Vardagsliv

Som vi älskar "Lilla" böckerna från Lillas Egna Sagor (lillas_egna_sagor @instagram). Extra roligt är det att själv designa huvudkaraktären och få en hög igenkännande faktor. Nu har Lillas Egna Sagor släppt en till bok ur serien, lilla och kompis leker i snön, och den går givetvis också att ladda ned via AppStore och Google Play. En fin personlig gåva till tex. dop, namngivning och födelsedag. 
 
I boken lilla leker i snön är Theodor och Kusin Maximilian huvudkaraktärer.
 
I fredags läste moster boken för både Theodor och Maximilian.
 


Förskolansdag
Vardagsliv

Sömntimmarna tycks bli färre för varje natt som går. Idag sov jag sämre än på länge och det känns som en evighet till Daniel slutar klockan 14 och kan hjälpa mig att underhålla en sprallig tvååring. Den bästa sysselsättningen jag kan komma på med två barn och en trött mamma är parken. Alvis brukar somna nästan direkt i vagnen, jag får frisk luft och Theodor kan springa av sig.

Igår hängde vi med syster och Maximilian hela dagen. Vi uträttade ärenden i Jakobsbergs centrum, lunchade med mamma på Ikea, lekte på Andys lekland och firade förskolans dag. Även Daniel kom för att delta och det var så bra anordnat. Det hängde ballonger och vimplar i träden, barnen sjöng, grillen stod tänd för de som ville grilla och en stor salladsbuffé stod uppdukad. En av Norrbodas stolthet är maten då kocken lagar allting från grunden, inget halvfabrikat. Han bakar dessutom fantastiskt bröd som gick att köpa för en billig peng. 






Sluta amma?
Alva-Li 3mån-7mån

God morgon vänner, 
Har ni sovit gott? Jag är h e l t slut! Alva-Li har några nätter i rad vaknat allt oftare för amning vilket har fått mig att fundera. I måndags när jag låg sjuk fick jag varken i mig vätska eller mat så Daniel gav henne ersättning vid ett tillfälle. Hon slurpade i sig 200 ml och föredrog sedan flaska framför bröstet. Dagen efter ammade hon som vanligt igen dock lite oftare. Jag gissar på en tillväxtperiod i kombination med att min mjölk inte är lika fet.
 
Ännu har jag inte tänkt att sluta amma men jag oroar mig för att mjölken har börjat sina efter magsjukan, vilket jag har läst att den kan göra. Jag vill egentligen inte behöva tänka på ett avslut då det känns lite sorgligt. Detta är mest troligt sista gången jag kommer att amma och för mig är det riktigt mysigt. Amningen som har fungerat så bra! Jag håller tummarna för att Alva-Li inte är redo att sluta än hon heller. Vi tar det som det kommer.
 
När jag skrev att jag funderade på att sluta amma med Theodor efter tre tuffa mjölkstockningar strömmade elaka kommentarer in, om ni läser texten rätt förstår ni att jag INTE vill sluta amma. 
 


Pesten
Vardagsliv

Att bära på magsjuka känns ungefär som pesten. Vi isolerar oss, tvättar händerna tills skinnet flagnar och spritar allt vi rör. Nu har dessa 48 timmar efter sista spyan redan passerat för mig men för att vara på den säkra sidan har vi ännu inte träffat några. Både jag och Theodor klättrar på väggarna och nu när orken är tillbaka har vi spenderat dagen i skogen utanför altanen, letat efter insekter, planterat ut våra solrosor vi sått och ätit frukt.
 
Jag hade helt glömt bort att det var förskolans dag i morgon. Lyckligtvis blev jag tidigare i morse påmind och kunde ringa till pedagogerna och meddela att Theodor kommer. Jag läste precis på lärarförbundet om varför vi har förskolans dag (HÄR kan ni läsa mer), vet ni varför?
 
 
 
 


Utvecklingssamtal
Theodor 2år-

Förra måndagen var vi inbjudna till utvecklingssamtal med Theodor och det är fantastiskt att se hur mycket han har utvecklats detta första år på förskolan. Både vi och pedagogerna har märkt att en av Theodors starka sidor är finmotoriken. Han kan länge sitta och pilla, bygga, skruva och ställa rakt. Mycket skall stå i led och om han leker med sina bilar radar han upp alla åt samma håll.
 
Han trivs i gruppen, är inte en av de högljudda och får med sig många i hans lek. Om det däremot blir för mycket smiter han undan och säger ifrån med en bestämd blick. Tänk att han redan efter sommaren kommer att han en yngre förskolegrupp nedanför sig. Vi som nyss skolade in.
 


11 frågor om mig
Vardagsliv

Jag fann denna frågelista på Gabriella Joss blogg och tänkte göra som hon och svara på dessa.

1. Har du ett namn som bara din familj kallar dig? 

Tråkigt nog har jag inte det, däremot kallar några av mina vänner mig för Lunkan. 

2. Har du någon ovanlig/konstig vana?

När jag städar ställer jag alltid allting perfekt, likaså alla leksaker. Jag kan inte bara slänga ned allt i en låda och sen stänga. Jag måste pussla ihop allt pussel, sortera så att samma leksaker ligger bredvid varandra osv. Att vika underkläder kan ses som konstigt?

3. Har du några konstiga fobier?

FÄSTINGAR! Min största fobi men det är inte så konstigt. Jag avskyr när någon "snyter" sig rakt ut utan papper, om ni förstår vad jag menar. 

4. Vilken sång älskar du i hemlighet och sjunger när ingen hör?

Lush Life med Sara Larsson. 

5. Vad stör du dig på hos andra?

Missunsamma männsikor. Finns inget värre. 

6. Har du några nervösa vanor/ vad gör du när du blir nervös? 

Det är inte ofta jag blir nervös men av någon anledning avskyr jag att svara i telefon när något konstigt nummer ringer och ber alltid den jag är med att säga att jag inte är intresserad (förstår inte varför jag inte gör det själv då de i andra änden ändå inte vet vem det är som pratar?).

7. Vilken sida av sängen sover du på?

Jag sover på vänster sida, bredvid spjälsängen och närmast dörren.

8. Vad var ditt fösta gosedjur och vad hette det?

Tyvärr minns jag inte.

9. Har du något som du ofta säger åt andra att göra men aldrig gör själv?

Jag säger jämt åt Daniel att lägga undan nagelknipsaren när han har klippt naglarna som han alltid gör i duschen och Daniel ber alltid mig att lägga undan min rakhyvel. Ingen av oss tycks komma ihåg detta. Dessa två saker vill vi inte ska ligga framme om vi någon gång skulle glömma att ta undan knipsare/rakhyvel innan Theodor badar.

10. Vilket håll står du åt i duschen?

Vi har ett stort badkar i hörnet som vi duschar i och jag står med ansiktet mot badrumsdörren för att kunna se barnen då jag nästan alltid duschar på morgonen när Daniel jobbar.

11. Vilken är din favoritmat som är ”dålig” men du älskar att äta det iaf?

Allt med feta såser. Jag älskar gräddiga pastarätter. 



Min allra första magsjuka
Vardagsliv

Efter dagar av frånvaro är jag åter tillbaka. Det har hänt mycket sedan sist och det som har fattats för en uppdatering är tiden. I måndags låg jag i min allra första magsjuka och lyckligtvis var det endast jag som drabbades (peppar, peppar). Idag är första dagen som jag varken mår illa eller känner mig matt.
På min instagram (@sandralundqvist heter jag där) uppdaterar jag mer kontinuerligt när bloggen ekar tomt. Dessutom har jag två pågående tävlingar, en som avslutas redan ikväll och en inför mors dag. 
 
För att vara på den säkra sidan håller vi Theodor hemma från förskolan veckan ut. Vi vill inte riskera att han bär på några smittobaciller. Theodor är den i familjen som vanligtvis gör morgon först och när Alva-Li har vaknat går vi gemensamt in och hämtar henne. De är så fina med varandra.
 
 
 
 


Ett annorlunda dop
Vardagsliv

God morgon vänner, 
Har ni sovit gott? Det har inte jag och trots flera uppvak under natten av båda barnen infinner sig fredagskänslan i hela kroppen. Idag skall jag och Lisette ta en promenad och dela ut dopinbjudningar till de som bor i Kungsängen. På tal om dop, minns ni att jag tidigare skrev om att Alva-Li kommer att få ett lite annorlunda dop? Alva-Li skall döpas tillsammans med sin syssling Juni. Det kommer att bli ett stort rosa dubbeldop med närmare hundra gäster. Planerna är i full gång och vi har nyligen bestämt oss för två låtar som kommer att sjungas av duktiga Emma. Dopet kommer att ske i den kyrka Theodor döptes i (förhoppningsvis också där jag och Daniel kommer att gifta oss i framtiden) och efter ceremonin kommer gästerna att bli bjudna till fika, mat och dryck. Eftersom att de döps mitt i sommaren hoppas vi på att kunna vara utomhus!
 
Trevlig fredag!
 


Tävling på min instagram
Vardagsliv

På min instagram (@sandralundqvist) kan du tävla om en t-shirt eller en kortärmad klänning från @frokenannastextil. De var otroligt sköna till materialet och grymt bra passform. Innehållet i paketet som kom tidigare idag var just en t-shirt till Theodor och en ananasklänning till Alva-Li. 
 
Detaljbild på Theodors t-shirt.


IDAG.
Vardagsliv

Båda barnen är nattade efter en eftermiddag/kväll hos min mor. Vi har blivit bjudna på god kyckling, lekt på den stora baksidan och fyllt upp vattenhinkar med trädgårdsslangen. Theodor älskar att vara utomhus och det är en frihet att låta både barn och hundar springa fritt. 
 
Trots att det har varit kyligare ute både idag och igår har jag och syster druckit islatte, ätit jordgubbar och tagit promenader. I helgen skall det bli sämre väder så det gäller att passa på. Theodor och Maximilian har busat som aldrig tidigare, Maximilian i sin gåstol och Theodor på en bil. 
 
Det damp ned ett ljuvligt paket till barnen tidigare idag, håll utkik för att se innehåll!
 
 
 


Det lilla
Theodor 2år-, Vardagsliv

Idag har varit en slitsam dag och jag är glad som inte har slitit av mig allt hår på huvudet. Att inte få sova är jag van vid (Theodor har inte sovit en hel natt utan uppvak sedan födseln vill jag tro) men när Theodor varken sover på nätterna eller dagarna blir han otroligt gnällig, tjatig och kinkig (förståeligt). Jag känner mig oduglig som mamma och ingenting jag gör hjälper. Dagen har vi spenderat hemma efter gårdagens sjukhusvistelse och när varken promenad, altanlek, legobygge eller pussel var roligt kunde Daniel inte komma hem mer lägligt. 

Theodor somnade relativt snabbt vid 19 men har nu börjat vakna och Daniel har suttit inne hos honom i 15 minuter och längre kommer det förmodligen att bli. HUR GÖR NI? Sover era barn hela nätter? Vad har ni för läggningsrutiner? Kom gärna med tips för vi behöver sömn!

Det lilla i vardagen är a-o. Daniel såg på mig att jag behövde uppmuntras och tog med Theodor för att slänga skräp. Hem kom den lilla med den vackraste maskros jag skådat. 



Barnakut
Theodor 2år-

Strax innan klockan 10 igår åkte vi in till Astrid Lindgren barnakut efter rådgivning med en barnläkare och sjukvårdsupplysningen. På plats får vi hjälp nästan direkt och de mäter ett lågt syreintag hos Theodor. Utmattad efter en natt utan sömn somnar han i vagnen och Theodors som är fruktansvärt rädd för de tester sjukhuspersonalen utför sov igenom den första timmen. Vi blev tilldelade ett rum och Theodor fick inhalera bland annat syre. De misstänker att han eventuellt har astma/är allergisk mot pollen. På plats fick han även en stark dos medicin mot inflammation i luftvägarna samt alvedon då han fick feber när vi var där. Allt kom helt plötsligt och nu ska vi inhalera astmamedicin var tredje timme och kommer att få en remiss för en uppföljning hos vår barnläkare. På uppföljningen skall de även testa honom för allergier.
 
Idag mår Theodor bra, ingen feber och inga andningsbesvär. Däremot sov han dåligt även i natt och drömde mardrömmar. Detta har lett till att han har tydliga mörka ringar runt ögonen och är något blek. Vi hoppas på en bättre natt i natt så vår lilla stora kämpe får vakna upp utvilad och lika glad som vi känner honom. 
 
 


FYRA MÅNADER
Alva-Li 3mån-7mån

Smakportioner, urskilja föräldrar och greppförmåga. Alva-Li har fyllt fyra månader och det är i denna månad utvecklingen tagit fart. Vi har haft bra sovrutiner sedan födseln och hon sover hela nätter med ett uppvak för mat (tidigare behövde hon inte äta under natten) och efter storebrors alla väckningar startar vi dagen strax innan 06. Det är tydligt att hon känner igen både mig och Daniel och det är i mammas famn hon trivs som bäst. 

Theodor har aldrig visat någon avundsjuka gentemot sin syster men inte heller visat något större intresse i henne tills för några dagar sedan. När jag håller i Li sträcker han fram sina armar och vill ha henne i famnen och när hon gungar i sin babygunga är han där och gör fart. Idag visade Theodor upp sin bilsamling och Alva-Li log sitt bredaste leende. 

Li har blivit så stadig i nacken att hon inte längre behöver en hand bakom huvudet och hon orkar bära upp sin tunga hjässa i längre stunder när hon ligger på mage. Greppförmågan har den senaste veckan blivit bättre och i sitt babygym sträcker hon sig efter leksaker. 

Än har vi inte börjat med smakportioner och jag helammar fortfarande. Undermedvetet drar jag ut på allting som jag med Theodor stressade fram. Jag vill inte att spädbarnstiden skall ta slut. Alva-Li ligger fortfarande i liggdel och med Theodor bytte vi till sittdel redan vid tre månader. Tänk så olika det kan vara.
 


Andningsbesvär
Theodor 2år-

Natten har varit allt annat än bra. Efter en fantastisk grillkväll hos familjen Anderson somnade Theodor utan protest i sin säng. Vid 23 kom han in till oss och sedan dess har han andats tungt. Ingen har sovit mer än i någon timme och Theodor har gråtit. Revbenen har synts tydligt vid inandning och musklerna mellan revbenen och i halsen har ansträngts. Det kom väldigt plötsligt och liknar astmabesvär. Vi är påväg in till Astrid Lindgrens barnsjukhus och förhoppningsvis får vi fort hjälp.



Från nej till lek
Vardagsliv

Jag och Isabell har många gånger pratat om att vi längtar efter den dagen då våra barn leker med varandra och det på allas villkor. Vi syftar främst på Theodor och Melody men givetvis också på Mason och Alva-Li när de blivit något äldre. Den dagen är Ä N T L I G E N här. Både Theodor och Melody lyser upp när de ser varandra, kramas, leker, jagas, stojar, kommunicerar som bara de kan och de kan hålla på i evigheter. I helgen tog vi fram cyklarna och de cyklade i något som känns som i timmar runt huset, åkte kana och delade glass. Det Melody gör skall Theodor också göra och vise versa. Tidigare har det varit mycket mitt och nej, puttar och gnäll. Älskade barn, vad ni kommer att ha nytta av varandra.
 
Här sitter de i gräset hos Theodors farfar och plockar sten.
 


Vädret påverkar oss
Vardagsliv

Det är otroligt hur mycket vädret kan påverka oss som människor och vad lite (mycket) sol kan göra. Det kryllar av grannar i trädgårdarna, fullt av familjer i lekparkerna, måndagar känns som fredagar, grilldoft, sena och spontana kvällar samt energi i massor. I och med att Daniel har haft långledigt har min dagsuppfattning hamnat i ofas och jag är glad över att vi kommer iväg till förskolan om morgnarna. Det tackar jag min almanacka för! 
 
Sedan i torsdags har jag och barnen befunnit oss i lekparken redan strax efter frukost tillsammans med vännerna. Vi har lekt, solat, slängt i oss lunch för att ta vara på solens alla timmar utomhus och mött upp Daniel, som har oljat altan, någon gång på eftermiddagen. Vi har även tagit ned dynor från vinden, köpt utomhusväxter och blåst upp en stor barnpool. I lördags var vi på inflyttningsfest och det gjorde inte längtan efter hus mindre, speciellt inte dagar som dessa.
 
Min vy de flesta dagar. Världens gladaste mini.


Det kunde ha varit semester
Vardagsliv

Denna torsdag är en utav de bättre dagarna på riktigt länge. Jag och Daniel kivades igår men valde att lägga det åt sidan, något som inte alls är likt mig då jag är en väldigt långsint person, och idag vaknade jag upp till ett soligt Stockholm och sovmorgon. Det sistnämnda är per definition. I denna familj vaknar barnen (i detta fall Theodor som i sin tur väcker Alva-Li) klockan 06 och jag fick sova till 08. Utvilad gör jag i ordning mig och barnen för en dag i parken tillsammans med vänner medan Daniel tog sig an altanen.

Alvis sov i vagnen från 10 till strax efter 14 och därimellan har vi cyklat, lekt, ätit lunch, gungat, druckit kaffe och dansat. När liten vaknade för mat förflyttade vi oss till Isabells uteplats och där spelades hög musik medan barnen åt glass. Mina kinder är solbrända och altanen oljad. Win win. Kvällen har spenderats på vår baksida tillsammans med ett stort gäng vänner, grillning, hundar, mousserande, barn och familj. Det kunde ha varit semester.

Mellanmål i parken.

Musik, bus och glass.





Utlottning
Vardagsliv

På min instagram (@sandralundqvist) lottar jag ut en valfri personlig poster i A4 format. Tävlingen avslutas redan nu på söndag, in och delta. 



Wednesday so far
Vardagsliv

Vi har spenderat exakt varenda timme utomhus sedan 08.20 i morse. Frukost dukade vi upp på en solig bänk i parken medan altanen fortfarande stod i skugga. Vi har förflyttat oss från en bänk till en annan och till sist hängt i Isabells loungesoffa. Jag finner inga ord för dagar som dessa. Alva-Li har invigt sin nya solhatt och låtit mamma dricka en varm kopp kaffe.

Daniel är långledig tillsammans med mig och barnen och det firas med grillning, besök av farmor och inoljning av altan. 



Instagram på förskola
Vardagsliv

Jisses vad vi njuter av det fina vädret! Det blir sena kvällar, långa promenader och fräscha luncher. Jag försöker att hålla dagarna fria från planer för att kunna anpassa syssla efter humör. Att hänga på en solig baksida och låta barnen ligga på en filt i skuggan känns för bra för att vara sant. Idag går Theodor sista dagen på förskolan för denna vecka och förhoppningsvis får pappan i familjen också långhelg.
 
På förskolan hängde en lapp om huruvida vi godkänner att förskolan har ett privat instagramkonto där endast vi föräldrar blir inbjudna att följa våra barns vardag i bilder. Jag tycker att det är en super bra idé och det skall bli roligt att få dagarna återberättade i direkta bilder under dagen. Jag har längtat efter detta! Givetvis måste uppdateringen ske med måtta och inte störa vid lek, lära och kommunikation.

Vad tycker ni om instagram på förskolan? 
 


Ett kalas i bilder och utgång
Vardagsliv

I lördags hölls det sista kalaset för april månad och det för att fira Masons första födelsedag. Jag och Daniel har fått äran att vara Masons gudföräldrar och vi var extra spända på att få uppvakta och sjunga för födelsedagsbarnet. Det bjöds på en ljuvlig tårta fylld med hallonmousse och dumlefluff, cupcakes, bullar och annat gott dagen till ära. Masons min när han öppnade sina presenter är oslagbar och av oss fick han en Fjällräven Kånken och ett stort paket med leksaksmat. 
 
Efter kalaset stannade vi kvar och grillade, skålade i mousserande och svidade om till kvällens festkläder. Ett litet valborgfirande. Jag och Isabell hade planerat en utgång och den blev av till Garbo tillsammans med Sandra och Lara. På plats mötte vi upp Daniels syster och kusin. Både dagen och kvällen blev lyckad och gjorde sig påmind även i söndags.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ett budskap
Vardagsliv

Nyckelpigan kommer i samband med värmen och jag blir alltid lika glatt överraskad när denna prickiga bagge landar i min närhet. Jag har hört att nyckelpigan har ett budskap och var tvungen att googla när en satte sig på Alva-Li.
 
Någon tänker på dig med kärlek. Min gåva till dig är att känna dig älskad. På kärlekens vingar kommer jag till dig för att överlämna ett bud om kärlek, "du är innerligt älskad för den du är". Nyckelpigan agerar ofta budbärare för någon annan men kan givetvis även komma med en hälsning från dig själv - till dig själv.
 


Tuesday
Vardagsliv

Hej vänner och välkommen maj,
Trots att jag älskar april av flera anledningar är jag glad över att vi är en månad närmare sommar, kroatien och semesterveckor. Maj = Vår. Vädret har visat sig från sin bästa sida sedan i helgen och det ser ut att bli fortsatt fint. Förmiddagen gick av rasande fart och jag som förberett hela fyra blogginlägg fick inget publicerat. I morse gick jag och Isabell över till Evangelina och pratade bort några timmar medan vi åt brunch och drack kaffe. Runt tolv betade jag av hushållssysslor och unnade mig en lugn stund på altanen medan mini sov. 
 
Daniel är och spelar fotboll medan jag om en liten stund skall förbereda barnen inför läggning. Vi har trillat dit igen och har i några dagar nattat Theodor i vår säng. Det blir lättast så när en av oss är själv hemma med båda barnen men vi får igen det varje natt när vi vaknar av Theodors nattprat, sparkar i ansiktet och gråt. Lyckligtvis tycker både jag och Daniel att det fortfarande är mysigt att ha barnen nära. Alva-Li lägger sig samtidigt som sin storebror och fortsätter att sova hela nätter, med några få undantag. Denna vecka har hon vaknat ungefär varannan dag vid 04 för mat och sedan somnat om för att väckas av sin bror klockan 06. 
 
#4 mobilbilder.