Nya fransar
Skönhet

Innan Theodor föddes var jag flitig med att fixa fransar, naglar och hår men som småbarnsförälder finns det inte mycket tid över för frisörbesök (ett besök för mig tar ca fem timmar) och långa naglar är inte alldeles för praktiskt med en nyfödd så det hamnade åt sidan. Nu har jag precis fått mitt hår fixat och bästa Camilla tog sig tid att fixa mina fransar inför lillasysters ankomst.
Att vakna upp på morgonen och känna sig fräsch är en fröjd för själen!
 


Light box
Min andra graviditet, Vardagsliv

Ida kunde tyvärr inte komma på min överraskningsbabyshower, istället överraskade hon mig när de var på besök i förrgår med en light box som jag länge önskat mig. En fin lampa som lyser upp utbytbara budskap. Jag tänker mig att denna skall stå i barnrummet eller för tillfället i lillasysters hörna.
Idag är det för övrigt fem dagar kvar tills hon är beräknad och med Theodor åkte vi in till förlossningen fem dagar innan bf. 
 
 


IDAG.
Vardagsliv

Som avslut på detta år lät vi barnen bestämma dagens sysselsättning och det var ingen tvekan om vart vi skulle. Vi packade in oss i bilen och for till Andys lekland i Bromma tillsammans med Isabell, Melody, Mason, Jenny, Maximilian, Evangelina och Theodor. Theodor blir exalterad bara man nämner Andy. Med nöjda men trötta barn lämnade vi leklandet för att förbereda inför kvällen. Vi blir totalt sex familjer som ska hem till Josephine och Jonas för att fira in det nya året. Trevlig kväll och GOTT NYTT ÅR!
 
Maximilian får fortfarande plats i korgen vi fotograferade honom i som nyfödd.
 
Mini Maximilian.
 
 
 
 


En ängel
Vardagsliv

Igår tog jag farväl av den allra finaste människa som somnat in. Gammelmorfar Erik, så älskad och redan otroligt saknad. Jag vet att du vakar över oss tillsammans med dina kära! Vila i frid.
 


Mini babyshower
Min andra graviditet, Vardagsliv

Godkväll vänner, 
Hoppas ni haft en fin dag! Jag ville bara kika in och säga hej innan mina ögon går i kors. Idag har jag fått mina fransar fina och blivit bortskämd med en present till lillasyster som länge stått på önskelistan. Bådadera får ni se i morgon. Fina Ida med familj var över på lunch, pulkaåkning och lek i Theodors rum.
 
Jag insåg just att jag inte delat med mig av att jag och lillasyster blivit överraskade med ytterligare en babyshower. Denna gång var det Therese, Emelie och Sara som fixat så fint med en mini babyshower på en av våra tacomiddagar. Helt ovetandes åkte jag till Therese i tron om att äta taco och möttes av ballonger och ett bord uppdukat i rosa. Givetvis åt vi taco då denna tradition inte går att bryta. Världens finaste vänner har jag!
 


Årets första snö
Theodor 1,5år-2år, Vardagsliv

Idag har vi lekt utomhus mest hela dagen. Theodor var inte stormförtjust i snön som kom att täcka hans skor men i pulkan och på snowracern var han trygg. Omställningen från asfalt till snö var inte helt lätt men efter en stund slappnade han av och älskade att åka nedför backen. Denna gravida mamma njöt av den friska luften och solens vackra strålar. Jag hoppas på att få vakna upp till ett minst lika vackert vinterland i morgon.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


På mitt finger
Vardagsliv

Efter nästan en månad av väntan bär jag nu min nya förlovningsring med stolthet (den förra var vi dessvärre tvugna att reklamera tråkigt nog). Roséguld och diamanter pryder mitt ringfinger. 
 
 
Denna bild publicerades på instagram.


Julafton 2015 del 2
Vardagsliv

Julens fina dagar! Det har verkligen varit en lyckad jul, Theodors andra dessutom, och nu inväntar vi ett helt nytt år. Ett år då vi kommer att ha två barn att rå om och älska.
Efter att ha spenderat dagen med Daniels släkt åkte vi vidare hem till min mamma där julbordet stod uppdukat och det fylldes på med paket under granen allt eftersom. Jag som älskar julmat satt till bords länge medan Daniel som inte är lika såld lekte med en rastlös Theodor. 
Theodor och Maximilian fick otroligt fina presenter och nu har de leksaker/kläder/pyssel så att det räcker och blir över. Vi spelade även ett roligt julklappsspel där vi vuxna fick presenter som vi sedan kunde sno av varandra. Theodor delade ut ett fint örngott som vi gjorde dagarna innan julafton till pappa, farmor, farfar, faster, mostrar, mormor och morfar. En uppskattad gåva (se sista bild). En heldag med skratt, tårar (efter det jobbiga mötet med min gammelmorfar), mat i mängder, presenter, ännu mer skratt men framförallt en dag fylld av gemenskap. Strax efter 23 var vi hemma och Theodor somnade ovaggad. 
 
 
 
 Jag och Jenny stod för bland annat efterrätten, frozen cheesecake toppad med mosade pepparkakor.
 Mamma och Peter renoverar hela huset och näst på tur är köket som man kan ana i bakgrunden.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Instagram tävling
Vardagsliv

Ni missar väl inte min instagram tävling (@sandralundqvist heter jag där) i samarbete med http://www.highcoastdesign.com/ (highcoastdesign @ instagram) där du kan vinna ett par praktiska barnvagnskrokar i konstskinn. Krokarna går att få i fem olika färger och dessutom får du sex månaders garanti. TRETTIONIO.
Min andra graviditet

Vi är redan halvvägs in i graviditetsvecka 39. Det är endast 10 dagar och 3,6 procent kvar till bf. Jag har sedan den 22 december haft förvärkar till och från. De började efter en heldag i Mall of Scandinavia och intensiviteten ökade i onsdags. Det var som längre sammandragningar med en molande värk i det nedre partiet och i ryggen. Förvärkarna kom ca var tredje minut och vi var säkra på att det inte skulle dröja länge innan vi skulle få träffa lillasyster. Tills igår. Är det inte typiskt hur kroppen kan luras, från att kunna klocka "värkarna" till att endast ha känningar några få gånger om dagen. 
I övrigt mår jag väldigt bra och längtar så att jag bokstavligt talat snart spricker efter bebis. När tror ni att hon tittar ut?
 
Bild tagen i graviditetsvecka 39 (38+1).
 


Julafton 2015 del 1
Vardagsliv

God fortsättning på er, hoppas att ni alla har haft en fantastiskt jul! Vi har som tradition att spendera julafton vartannat år med Daniels sida av släkten och vartannat år med min sida. I år var det hemma hos min mamma vi firade så därför spenderades förmiddagen med Daniels släkt. Det blir till viss del väldigt mycket farande men ack så trevligt.
Min mamma fyller år dagen innan julafton och det firades med att äta varma mackor framför bingolotto, jag med täta förvärkar (!!) som dessvärre avtog strax innan läggdags. 
På julaftonsmorgon bjöd Daniels mamma på julfrukost och det delades ut paket till Theodor. Mätta och belåtna gick vi ned till oss (vi har turen att bo i porten mitt emot Daniels mamma) för att byta presenter med Melody och Mason. Även Chriztian och grannarna kom förbi med en present till Theodor. 
 
När klockan slagit tolv far vi till Daniels farbror där resten av hans släkt var och det rullades köttbullar, delades ut paket (vi hade bestämt att det enbart var barnen som skulle få presenter) och jag stirrade mig blind på Theodor som sprudlade av glädje. Dessvärre var jag tvungen att avvika då min gammelmorfar drastiskt blev sämre under dagen. Han skulle fira jul tillsammans med oss men hade i några minuter slutat att andas så jag, mamma, Jenny, min moster och mormor åkte till honom med tårar i ögonen. Jag var förberedd på det värsta men ändå inte, går det någonsin att vara det? Han är trots allt 97 år men som jag sa till honom häromdagen när han ville köpa blommor, Erik du behöver inte köpa några blommor, du är vår blomma.
 
Efter några timmar var jag tillbaka hos Daniels farbror för att hämta upp lilla familjen och åka vidare till min mamma. Inombords var jag väldigt ledsen men hjärtat fylldes med värme och kärlek när jag och Daniel fick den bästa klappen någonsin. Vi blev tillfrågade om att bli Junis gudföräldrar och givetvis vill vi det. Jag älskar Juni som min egen och det är en stor ära att få vara hennes gudmor. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 


TRETTIOÅTTA.
Min andra graviditet

Barnet - är nu ca 48 centimeter långt och väger ca 3 kilo i början av veckan och 3,17 kilo vid veckans slut. Graviditeten beräknas nu som fullgången. Barnet ökar snabbt i vikt och alla inre organ är färdigbildade. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna ned erbjuds ofta ett yttre vändningsförsök. 
 
Mamman - Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två till tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är speciellt anpassad efter det nyfödda barnet behov, den ger ett skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. 
Många kan känna en oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och en stor längtan efter att graviditeten skall vara över. Se till att få tid för dig själv, sov eller vila så ofta du kan. Du kan känna en stickande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ibland ett obehag när du sätter dig för snabbt på en stol. 
 
Egna tankar - Detta är första veckan under denna graviditet som jag faktiskt känner mig tung. Jag har en väldigt konstig känsla i nedre delen av magen och får ofta svårt att gå. Lillasyster trycker på urinblåsan och jag kissar otroligt ofta. Nattsömnen blir störd och nu känner jag en längtan efter att inte vara gravid, trots att det är bland det mysigaste jag vet. Mitt senaste besök hos barnmorskan gick bra och lillasyster växer som hon ska. I graviditetsvecka 38 (37+1) var sf måttet 33, hjärtslagen 140 och vikten 60 kilo. 
 
Graviditetsmage i vecka 38 (37+5).
 


Hair makeover
Skönhet

Det är inte bara hem och hushållssysslor som sköts med extra omsorg och mer noggrannhet nu under senare graviditet. Jag menar, det finns ingen bättre känsla än att komma hem till en välstädad lägenhet och detta vill jag givetvis göra efter en förlossning. Jag ser även till att gå till frisören "en sista gång", jag har en bokad tid för ett nytt set fransar och tar extra långa bad med ansiktsmasker. Detta gjorde jag under de sista veckorna med Theodor i magen och med facit i hand vet jag att det är nu jag ska passa på. Om några veckor är dessa frisörbesök ett evigt pussel att få ihop. 
 
I lördags påbörjade Lisette en STOR hair makeover och vi höll på fram till 01 utan att bli klara. Dagen efter tog det ca tre timmar och efter sammanlagt åtta timmar blekning, toning, nyansering, klippning och en natt med en färgbomb i håret blev resultatet över förväntan. Om inte jag har världens bästa frisör så säg. 
 
 
 
 
 
 


Fjärde advent och molvärk
Min andra graviditet, Vardagsliv

Idag stod utomhustemperaturen på 12 grader och detta skall föreställa vinter. Det känns himla märkligt att det är fjärde advent idag och julafton på torsdag. Vi som sett fram emot att åka pulka och bygga snöiglo. Jag och Daniel beslutade oss för att njuta av ett julbord i morgon, bara han och jag.
I helgen har vi fått mycket gjort och jag har säkert städat lägenheten minst tio gånger om. Vinden har rensats och bebiskläderna är numera tvättade och vikta. Dock har jag inte alls hunnit packa bb väskan. Faktum är att jag inte ens vet i vilken väska vi ska packa i.
Det är på tiden att jag tar tag i ovannämnda då jag både igår och idag känt av lite molvärk. Inte mycket men det är där.
 
 
 
 
 
 


Sluta med vatten?
Theodor 1,5år-2år

Vi har ett dilemma här hemma. Theodor har under den senaste månaden utvecklats något enormt och ibland behöver jag stanna upp och nypa mig själv i armen för att förstå att denna mini människa inte längre är så liten. Visserligen är han fortfarande liten men ack så klok. Nu till saken, Theodor dricker varken ersättning eller välling längre men vi försöker alltid se till så att färsk vatten står vid hans säng om han vaknar upp och är törstig.
På senare dar har han vid nattning börjat köra med både mig och Daniel. Theodor lägger sig fint i sängen för att ca var 30 sekund sätta sig upp och ropa vatten. Får han inte vattenflaskan (trots att han precis har druckit) kommer krokodiltårarna. Och så håller det på, lääänge.
Han dricker mer än han nödvändigtvis "behöver", missförstå mig rätt, givetvis får han dricka hur mycket vatten han vill men vi har märkt att han inte dricker av törst. Detta resulterar i att hans blöja blir full typ d i r e k t och behöver bytas för att inte läcka. Häromdagen kom han in till oss med en genomblöt pyjamas för att blöjan läckt så mycket. Vi har provat olika märken men alla läcker. Eftersom att Theodor numera sover med pyjamas (han sparkar av sig täcket lika fort som det åker på) tar det extra lång tid att byta blöja mitt i natten och han får svårt att somna om. Det går lättare och snabbare utan pyjamas men då blir han kall om nätterna.
Så till min fråga, ska vi fortsätta låta honom dricka vatten i denna mängd för att sedan behöva byta blöja under natten eller ska vi ta bort flaskan?
 


Ett stycke preggo
Vardagsliv

Under graviditeten med Theodor fotograferade jag magen endast med mobilkamera. Denna gång har jag sedan vecka 18 dokumenterat varje vecka med text och bild från min systemkamera. Idag kan jag ångra att jag inte köpte en tidigare. Likaså gäller alla bebisbilder på Theodor. Allt är taget med en mobilkamera och nog för att dagens mobiler tar bra bilder men det går inte att jämföra med en riktig systemkamera. 
Igår pratade jag och min syster om att det knapp finns någon bild på mig och magen som är i "naturlig miljö" och hon har rätt. Bortsett från veckouppdateringarna finns det inte många bilder på magen. 
 
För en vecka sedan, i graviditetsvecka 37 (36+2), tog jag denna bild nedan och fick flashbacks från graviditeten med Theodor. Då såg många bilder ut såhär.
Gravid med Theodor i ungefär samma vecka.


Fem dagar kvar
Vardagsliv

Med endast fem dagar kvar till julafton infinner sig ingen riktig julkänsla mer än att lägenheten är pyntad och Theodor får öppna ett paket från sin adventskalender varje morgon. En fin gest från mormor som vi definitivt skall införa till en årlig tradition. Daniel pratade om att göra julskinka idag och vi ska rensa på vinden. Är det inte typiskt, att inför stora högtider som bland annat julafton städas varje vrå. Ut med det gamla och in med det nya. Det kan ha att göra med att jag vill att det ska vara rensat och städat precis överallt inför bebis ankomst. 
 
 


LÖRDAG.
Vardagsliv

God morgon vänner, 
Ursäkta frånvaron från min sida här inne. Jag har förstått att ni är många som trott att det kanske har varit bebis på g. Dessvärre inte. Vi befinner oss i graviditetsvecka 38 (37+3) och graviditeten räknas nu som fullgången. Kom nu lilla bebis. Dagarna har gått i ett och det har inte funnits många minuter över till att sitta vid varken datorn eller mobilen, däremot uppdaterar jag något oftare på instagram (@sandralundqvist heter jag där). Som ni redan vet sedan tidigare är Theodor hemma från förskolan och vi sysselsätter oss med allt från pyssel, utomhuslek till att träffa kompisar och åka till lekland. Trevlig lördag kära ni!
 
 
 


Förbereder inför ankomst
Vardagsliv

Idag har det varit fullt ös medvetslös fram tills..nu! Och det känns i kroppen kan jag lova. I morse gjorde jag i ordning tvätthögar med lillasysters yttepytte kläder efter att jag och Theodor i vanlig ordning tagit ett morgonbad som omfattar lek. Det är verkligen något speciellt med att få tvätta dessa första kläder. Jag tvättade även upp Theodors gamla medan jag var sentimental och fällde en tår. Det var verkligen på tiden då vi kliver in i graviditetsvecka 38 (!!) i morgon. När började ni packa bb väskan? För det är nämligen mitt nästa projekt.
Klockan tio befann vi oss på IKEA för att inhandla de sista julklapparna till lilleman och därefter fick vi besök av Jenny, Maximilian, Isabell, Melody och Mason. Vardagsrummet omvandlades till lekrum och idag var det kallt kaffe som fick duga. När jag minst anade det kom kära Linnea med familj över. Linnea har varit i Lissabon i 5 månader och nu är hon äntligen hemma. 
Jag var så uppe i varv efter dagen att jag helt hoppade över middagen. Min kropp fungerar så, mat är lägst prioriterat. 
 
Familjen är precis hemkomna efter en timmes promenad och Theodor somnade bums. Visst är bilderna nedan underbara. Medan jag sorterade lillasysters kläder kom Theodor gåendes med sin lilla hund i pappas fårskinnstofflor (hans egna påhitt). Jag var tvungen att springa efter och fotografera där han stod i sin egen lilla värld. 
 
 
 


IDAG.
Vardagsliv

Hej vänner, 
Hoppas ni har haft en bra start på veckan hittills. Theodor är numera friskförklarad och går inte längre på penicillin. Hans humör har varit något utav det bästa de senaste dagarna, så glad och så busig. Vi har som tidigare nämnt valt att ha Theodor hemma från förskolan tills efter nyår för att minimera risken för mer sjukdomar. Dessutom vill jag njuta av att bara få vara han och jag. Snart har vi en till liten och jag vill för allt i världen inte att Theodor ska känna sig utanför eller åsidosatt. Jag vill räcka till för båda mina barn och hoppas det där som alla säger stämmer, att kärleken är oändlig och att man älskar alla sina barn lika villkorslöst. Jag menar, Theodor är liksom det bästa som hänt mig och jag älskar honom mer än livet.
 
Idag började vi dagen med en lång frukost, ett bad med både badkritor och minibilar och sedan tog vi en promenad i vintersolen med moster Jenny och kusin Maximilian som blev dagens häng. Timmarna flög förbi och efter en god lunch, lussefika och mycket bus kom Daniel och hämtade upp oss för att hjälpa mig hem med diverse prylar jag lyckats samla på mig. Rosa pompom från lillasysters babyshower, en tom saftdunk (jag bunkrar upp ett litet skafferi till Theodor nu när han fått upp ögonen för "matlagning"), vagn och hund. Kvällen avslutas i soffan med en skål glass. 
 
 
 
 
 
 
 
 


Recept saffransskorpor
Vardagsliv

Ni är många som har efterfrågat receptet på saffransskorporna vi gav till pedagogerna i fredags, här kommer det. Receptet är Leilas.
 
100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ned äggen. Blanda de torra ingridienserna med hel sötmandel och vänd ned det i bunken. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut längderna och sänk temperaturen i ugnen till 125 grader. Skär dem i ca 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
 
 


Tankar kring förlossningen
Min andra graviditet

I skrivande stund har jag precis lagt Theodor för vila, äter pepparkakor med smör och ost medan min skål med nudlar får stå och svalna. Daniel fick hjälpa mig att bära den heta skålen från köket till vardagsrummet för att jag inte skulle täcka kroppen med hett vatten. Det har nämligen låst sig i ena skinkan och jag vankar fram. Skålen med nudlar är egentligen totalt onödig då vi nyss åt lunch men ett illamående svällde över mig och kroppen skrek efter just nudlar. 
 
Det slog mig att jag inte har reflekterat över mina förväntningar kring en förlossning med lillasyster. Förlossningen med Theodor får topp betyg, alla var så vänliga och hjälpsamma. Dock finns det en sak att anmärka på, däremot ingenting vi kan styra över, Daniel hade hög feber och gjorde allt för att samla ork. Denna gång hoppas jag på att vi båda får vara friska och kan minnas förlossningen som en fantastisk upplevelse och njuta i stunden så mycket det går. Mellan inandningarna i lustgasen tog jag bilder på Daniel som låg i en saccosäck täck med en filt och frågade honom om han ville prova. En förlossning involverar båda parter och jag vill att Daniel ska orka vara delaktig. Givetvis var han delaktig och världens bästa partner under hela förlossningen trots att han mådde dåligt. 
 
Angående smärtlindring är jag likt min första förlossning öppen för förslag. Vid behov vill jag andas lustgas och få epidural. Att barnmorskorna ser till mitt bästa är viktigt och jag vill inte ha alldeles för ont för länge. Om ni förstår. Jag tänker också tala om för personalen att jag fick ett hematom efter förlossningen med Theodor (jag antar att dem kan se det i min journal) vilket medförde större och värre smärtor än själva förlossningen och det tog mig fem veckor att bli återställd efter tre operationer/ingrepp. När jag berättade om mina smärtor där och då gav de mig en alvedon och trodde först att det var eftervärkar. En förstföderska som inte vet hur det ska kännas. Jag kände mig otroligt dum innan vi fick rätt hjälp.
 
Om 23 dagar är hon beräknad, tre veckor och två dagar. Jisses vad tiden gott fort. Bilderna nedan är alla tagna på BB Karolinska, från värkarbetet till hemgång. När jag ser dessa och minns tillbaka rinner tårarna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Dega med trolldeg
Vardagsliv

Tidigt i morse packade vi in oss i bilen och for till Mall of Scandinavia. Jag var ute efter att bocka av alla julklappar som är kvar på listan men det hela slutade med att vi åkte hem, åt lunch och shoppade barnens klappar via internet. Smidigare tycker jag. Theodor har varit på ett strålande humör hela dagen och funnit ett nytt intresse för "matlagning". Han gillar att låtsas äta, bjuda mamma och pappa på en sked soppa osv.
 
 
För första gången provade vi på att dega med trolldeg som jag snabbt slängde ihop. Inte visste jag att det skulle vara så enkelt? Däremot tyckte Theodor inte att det var lika spännande som jag hoppats på. Det roligaste var att få mamma att göra katter och sedan förstöra dem och att trycka med olika föremål på degen. Jag måste införskatta pepparkaksformar (jag vet, vi är antagligen den enda familjen som inte redan har dessa små formar). Några figurer fick vi som åkte in i ugnen för att stelna och i morgon ska Theodor få måla dem.
 
Recept på trolldeg:
2 dl vetemjöl
1 dl vatten
1 dl salt
1 msk olja
ev karamellfärg
 
Knåpa ihop allt till en smidig deg. Om du tänker spara figurerna kan du torka dem i ugnen i 100 grader i en timme och låt dem sedan stå till dagen efter.
 
 
 
 


MINIMEIS
Vardagsliv

För ett tag sedan blev jag kontaktad av ett företag på instagram, är det inte fantastiskt vad sociala medier kopplar samman människor, där jag fick förfrågan om att testa deras produkt.
Jag läste på om företaget och tackade genast JA. MINIMEIS har skapat den ultimata axelbäranordningen för barn. Detta ger dig möjligheten att på ett ergonomiskt korrekt sätt bära ditt barn på axlarna och därmed få fria händer.
Barnet sitter stadigt med hjälp av ryggstödet och är fastspänd runt benen och med axelband. Anordningen kan dessutom anpassas efter ålder och behov av fastspänning. Det är enkelt och smidigt att lyfta barnet upp och ned.
En perfekt produkt för dig som är på resande fot, ska backpacka eller har ett barn som vill se världen från en högre höjd. Ett bra komplement till bärselen när barnet blivit för tungt och tycker att vagnen är tråkig.
 
MINIMEIS är en praktisk produkt i både användning, transport och lagring. Konstruktionen är hopfällbar och kommer i en transportväska likt en datorväska till storleken. MINIMEIS har utvecklats och testats i Norge och produktionen av anordningen sker i samarbete med partners som har lång erfarenhet och dess utvecklare har hög kompetens för denna uppgift. Produkten känns rejäl och säkerheten genomtänkt. Mer information finns att läsa på deras hemsida http://minimeis.com/.
 
Dessvärre har vi endast hunnit testa produkten inomhus, på Daniels axlar, men vi båda är säkra på att vi kommer att ha användning får vår MINIMEIS och framförallt med två barn som eventuellt vill bli burna samtidigt. 
 
 
 De orangea handtagen på sidorna av ryggplattan gör det enkelt för barnet att hålla i sig i annat än bärarens huvud.
 
 
 Om barnet som skall sitta i anordningen är ostadig och behöver extra stöd finns denna insats för barn från 7 månader till 2 år.
 Extra stoppning för bärarens bekvämlighet finns som tillägg. Passar alla kroppsbyggnader samt både män och kvinnor. 
 
 Benen spänns fast runt vaderna. 
Bilder från deras instagramkonto (@minimeis).
 
 
 


TRETTIOSJU.
Min andra graviditet

Graviditetsvecka 37 (36+3)! Jag tycker att magen växer sig större medan omgivningen tycker att jag har en liten mage. Sammandragningarna kommer oftare och jag är taggad på en förlossning. I min graviditetsapp står det att 95 % av alla födslar sker mellan vecka 37-42. Förhoppningsvis slipper vi passera bf datumet men jag vet att lillasyster inte kommer fören hon är redo. Första datumet vi fick var 12 januari så det är möjligt att dem räknat fel och att hon kommer en bit in i januari. 
 
Graviditetsmage i vecka 37 (36+2).
 


Luciafika
Vardagsliv

Vi är precis hemkomna från luciafika på Theodors förskola. Det var så mysigt med alla nissar, tomtar och lucior. Det var ett tag sedan Theodor såg sina kompisar och det märks att han trivs i miljön. Med oss hade vi presenter till fröknarna och eget lussefika.
Ikväll var jag bjuden till en vän som firar sin 26 årsdag och på julbord med jobbet. Jag tackade nej till båda evenemangen och myser hemma istället, något min kropp är i stort behov utav.
 
Barnen åt pepparkakor som de själva bakat på förskolan. 
 
 
 
Theodor och hans vän Louie, SKÅL.
 
 
 
Vi hade med oss saffransbullar som moster Jenny bakat.
Han kan vara generös när han vill.


Bakad med kärlek
Vardagsliv

I morgon är det luciafika/julavslutning klockan 14 på Theodors förskola. Både jag och Daniel ska gå med vår lilla tomtenisse och tacka för detta år. Ena pedagogen går dessvärre på föräldraledighet och i morgon blir det sista gången vi ser henne på ett tag (iaf på förskolan), hon är beräknad att föda en dag innan mig. 
Från en väldigt tuff start till att få se Theodors leende när han kliver in på gården och ser sina små kompisar. Ett stort tack ska alla pedagogerna ha för det fantastiska jobb de gör. 
 
Theodor kommer i morgon att överlämna ett varsitt litet paket med hembakta saffransskorpor till fröknarna. 
 
 
 


Vi gör jul
Vardagsliv

Min tanke i år var att få upp julgranen redan första advent men pga olyckliga omständigheter hamnade det längst ned på to do listan. Istället plockade vi fram julen idag. Granen står på plats (även Theodor har fått en gran i sitt rum), tomtarna är framme, adventsljusstakar och julstjärnor lyser i fönstrena och julduken är utrullad. När börjar ni plocka fram julen?
 
Världens sötaste nisse.
 
 
 
 
 
 
 
Vita tulpaner är inte så juligt men jag har inte hunnit byta ut dessa än.
 
 


Städa med mamma
Vardagsliv

Theodor mår redan märkbart bättre och idag har han varit pigg. Vi har hållt oss hemma bortsett från en promenad till affären och efter vilan tog vi ett bad, röjde fram varenda leksak i Theodors rum men roligast av allt var att hjälpa mamma att städa. T hade ett enda mål i sikte, kan ni gissa vilket? 
Måns får utstå mycket av Theodor men att bli jagad med sopborsten tar hem priset. Lyckligtvis var detta en lek båda gillade och Theodor kom aldrig ikapp Måns.
 
 
 
 


TRETTIOSEX.
Min andra graviditet

Graviditetsvecka 36 är snart förbi och vi har ynka 28 dagar kvar till bf. Skillnaden mellan denna vecka och tidigare är att jag har börjat må illa till och från. Till en början trodde jag att det var magsjuka på gång innan jag påminde mig själv om att jag faktiskt är gravid och att illamående är vanligt förekommande. Lillasyster sparkar olika mycket från dag till dag. Detta har medfört oro då jag är van vid ett visst mönster, samtidigt vet jag att det finns mindre plats att röra sig på nu. Huvudsaken är att jag känner henne varje dag.
 
Idag var jag hos mvc på vanlig kontroll och skrev en graviditetssammanfattning. Vikten ligger på 62 kilo vilket innebär en total viktuppgång på 10 kilo. Sf måttet är 32 och lillasyster ligger fortfarande under medelkurvan. Barnmorskan gissade på att hennes maxvikt vid födseln skulle vara 3500g.
 
Graviditetsmage i vecka 36 (35+6).
 
 


Twistshake
Vardagsliv

Det finns otroligt många olika alternativ när det kommer till vilken nappflaska man skall välja till sitt barn. Vissa sätter flaskans design i fokus, andra lägger vikten vid tekniska finesser. Jag har i samarbete med Twistshake fått möjligheten att prova deras nappflaska.

 

Då Theodor varken dricker välling eller ersättning längre valde jag en storlek på flaskan som kommer att passa lillasyster bättre. Deras flaskor finns i tre olika storlekar (180 ml, 260 ml och 330 ml) och i mängder av fina och energiska färger som tilltalar både stora och små.

Flaskorna innehåller ett innovativt mixernät som effektivt minskar eventuell klumpbildning i barnets välling/ersättning. Den smarta pulverbehållaren som medkommer gör det enkelt att förbereda mat för hela dagen och dessutom är de perfekta att använda som snacksbehållare. Nappen är en naturligt utformad anti-kolik dinapp med fyra olika flödeshastigheter och är väldigt lik kvinnans bröstvårta. Och framförallt, den är otroligt lätt att rengöra. Mindre slit, mer tid tillsammans! 
 
Twistshake vann årets babyprodukt 2015 med sina BPA-fria flaskor. Ett stort GRATTIS! 
 
 


Lunginflammation
Theodor 1,5år-2år

Hej vänner, 
Hoppas ni har fått en fin start på veckan! I skrivande stund har jag precis städat lägenheten, hängt tvätten och släppt ut hunden medan Theodor vilar, några timmar försent (!!). Vi har varit till läkaren lagom till att penicillinkuren för streptokockern är avklarad. Stackars lilla hjärtat som aldrig får vara frisk. Sedan Theodor började på förskolan har han haft ögoninflammation, förkylning, feber, streptokocker och nu har han åkt på lunginflammation.
I fredags tog han sista dosen penicillin (mot streptokockern) och redan på lördagen fick han feber. Läkaren ordinerade antibiotika och hostmedicin och vi har fått en återbesökstid för att se till så att han blivit ordentligt frisk. 
 
Vi har bestämt att Theodor ska få stanna hemma tills förskolan öppnar igen efter nyår, med undantag för luciafirandet. Prio är att han ska bli frisk och förbli så! Snart kommer lillasyster och jag vill undvika alla tuffa sjukdomar så gott det går. 
 


Lillasysters babyshower
Min andra graviditet

Jag vet inte vart jag ska börja. Mina fantastiska vänner och min underbara familj gjorde det IGEN! Idag blev jag totalt överraskad med en babyshower för lillasyster. Jag har hela veckan trott att vi skulle hem till min syster på adventsfika och jag hade inte den blekaste aning om vad dem hade i göringen. Efter en promenad för att få Theodor att somna i vagnen gick vi över till Jenny där jag möttes av ett glatt SURPRISE i dörren. Tårarna började rinna precis som dem gjorde när jag blev överraskad med en babyshower för Theodor. Vilka fina människor jag har runt omkring mig och inte minst vilka fina människor mina barn får växa upp med. Jag är rörd till tusen! 
 
Tillsammans hade de bakat otroligt mycket gott och vi blev bortskämda med alldeles för mycket presenter. Vi fick bland annat en babyvakt från Philips Avent, en underbar luftballong som Isabell gjort fylld med blöjor, salvor, kläder, nappar och en nalle, Miffy lampa, fantastiska klänningar och klädesplagg, en rosettavla min fina mamma gjort, söta tossor, en ljuvlig filt, hårband och en klädställning med prinsessliknande galgar. För att inte glömma blöjtårtan! Alltså TACK TACK TACK till alla inblandade. 
 
 
 

 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


Primeboots
Vardagsliv

Godmorgon, 
Regnet ligger i luften, marken är blöt och himlen grå. Inte det mest uppiggande väder direkt. Något som däremot muntrade upp denna mamma är vinsten jag lyckades kamma hem på självaste födelsedagen. Nobodesign tävlade ut ett par Primeboots Engineer High på deras instagramkonto (nobodesign) och JAG VANN! Materiell lycka på hög nivå. 
 
Theodor somnade precis och jag och Daniel ska värma en varsin matlåda framför en film. Vi har inga planer för dagen men jag känner mig rastlös och vill hitta på någonting. Vi tänkte åka till Mall of Scandinavia men efter en facebookuppdatering avstår vi. 
 
 
 
 
 
 
 


Årets personliga julkula
DIY

På Pinterest kom jag över detta ljuvliga julpyssel som utförs tillsammans med ditt/dina barn. Dock var det krångligare att utföra och pilligare än jag trott. Resultatet blev däremot precis som jag hoppats på. Till en början trodde jag att det skulle fungera med julglaskulor och sedan någon fin färg som Theodor skulle få göra ett handavtryck med. Där hade vi fel. Färgen fastnar nämligen inte på kulan och det blir kladdigt. Att rekomendera är att du utför detta pyssel tillsammans med någon som kan hjälpa till med att trycka barnets hand mot kulan. Jag och Josephine hjälptes åt. Kom ihåg att vara försiktiga då detta är glaskulor som lätt kan gå sönder.
 
För att genomföra detta pyssel behöver du ofärgade glasjulkulor (finns att köpa hos panduro). Jag köpte 4-pack för att kunna ge bort till den vi ska fira jul hos och göra några i olika färger. Embossing ink pad, Embossing powder, heat tool och tillsist valfritt distress glitter. Själva processen kallas embossing och produkterna finns att köpa hos bla. pysseltagen.se.
Embossing ink pad är en stämpelplatta som du stämplar på barnets hand och sedan läggs handen mot kulan. Därefter häller du på embossing powder på avtrycket och om du är nöjd värmer du detta avtryck med värmeverktyget som liknar en hårfön. Om du skulle vara missnöjd med avtrycket torkar du bara av det med en våtservett INNAN du värmer avtrycket. Pudret och stämpelavtrycket smälter samman och bildar ett "klister" av värmeverktyget som du sedan häller ditt glitter på. Klart. 
Dock kommer det glitter även runtom på kulan som jag torkade bort med blött papper och våtservetter. 
 
 
 
 


Lekfredag
Vardagsliv

I morse hann vi inte mer än att slå upp ögonen, äta frukost, öppna det fjärde paketet i Theodors adventskalender, sätta på en tvättmaskin som vi olyckligtvis var tvugna att vänta på för att ta med en ren snuffe (något vi har lärt oss är att inte lämna hemmet utan Theodors snuttefilt) och sedan for vi raka vägen till Andys lekland i Bromma med Evangelina och Theodor.
Två höggravida mammor och två vilda barn måste ha sett roligt ut i den stora djungeln av hinderbanor och rutschkanor. Jag är tacksam över att Theodor hade lika roligt i djursjukhuset och i bilverkstaden som på studsmattorna. Det gav mig ett försprång att återhämta andan. Vi åt lunch och ritade innan vi, utmattade (!!), lämnade leklandet. Theodor sover fortfarande och jag sitter bänkad i soffan.
 
Ikväll ska vi hem till Evangelina och Tobias på middag och glo Idolfinalen med en stor godisskål i knät. Precis vad vi behöver. 
 
Mobilbilder från dagen.
 
 
 
 
 
 
 


Fem magiska generationer
Vardagsliv

Att vi i familjen har fått uppleva fem generationer är för mig magiskt. Min gammelmorfar (Theodors gammelgammelmorfar) fyller 97 år i januari och den senaste månaden har han känt sig nere och dålig. Det gör ont i hela hjärtat att se den mest godhjärtade man så orklös och less på att kämpa i vardagen.
Jag och Jenny har varit och hälsat på morfar Erik, som vi alla kallar honom, både igår och idag. Han blir otroligt glad när vi kommer men redan efter en timme ser man tydligt hur trött han blir. Vi ska försöka hälsa på honom minst en gång i veckan bara fär att umgås och finnas vid hans sida som han har funnits vid vår genom åren. 
 
Theodor och morfar Erik.
 
 
 
Maximilian och morfar Erik.
 
 
 
 


Min födelsedag
Vardagsliv

I söndags fyllde jag ett år äldre och måste numera vänja mig vid siffran 24. Lördagen spenderades på restaurang Alexandra som var abonerat för att fira Daniels lillasyster Therese som i måndags blev 20 år. Theodor tillbringade både dagen och natten hemma hos mormor. Det var en otroligt lyckad fest med god mat, mycket dans och ett stort härligt gäng människor. Denna mamma klädde sig i klänning och högklackat kvällen till ära och jag tog inte bilen hem fören strax efter ett. Vad som hände efter det har ni kunnat läsa i artikeln som jag länkade till i tidigare inlägg. 
Söndagen och självaste födelsedagen började inte alls bra. Therese låg på sjukhus och Daniel satt häktad. En väldigt tuff, omtumlande och känslosam natt för alla inblandade. Att familjen går först är det inget tvivel om i detta fall.
 
Efter mycket om och men kom mamma, Peter, Marie, Cribba, Jenny och Jonathan över på tacomiddag och fika. Jag fick otroligt fina presenter som ni kommer att få se i ett eget inlägg. 
 
Lördagens outfit och gravidmage i vecka 35 (34+3).
 
 
 Jenny överraskade mig med en gudomligt god tårta som hon bakat.
 
 
 


TRETTIOFEM.
Min andra graviditet

Idag kliver vi in i graviditetsvecka 36 men jag insåg att jag varken skrivit om eller publicerat bilder från graviditetsvecka 35. Jag har flera gånger under vecka 35 fått stanna upp och verkligen känna efter för att försäkra mig om att lillasyster rör sig som hon ska. Jag misstänker att hon legat med ryggen utåt och benen inåt så att jag inte känt sparkarna lika tydligt, nu känner jag henne som vanligt igen.
Ischiasnerven i rumpan har gjort sig tillkänna och det låser sig ofta. Då och då vankar jag fram som en stel säl, speciellt efter att jag suttit en längre period.
 
 
Barnets totala längd är nu ca 45 cm och det väger ca 2,38 kilo vid veckans början och ca 2,56 kilo vid veckans slut. Det centrala nervsystemet är snart helt klart och matsmältningsapparaten är nästan färdigutvecklad. Broskbensfogarna i bäckenet hos mamman mjukas upp pga. östrogenet och ett hormon som heter relaxin, det kan göra att du får ont i ryggen eller bäckenet. Barnets tyngd får bäckenet att vidgas inför förlossningen. Om du är omföderska lägger sig barnet nu tillrätta med huvudet nedåt, dock händer det hos omföderskor att barnet inte fixerar sig förrän du får värkar. 
 
Graviditetsmage i vecka 35 (34+2).
 


Pyjamasparty
Vardagsliv

För att fira min tjugofjärde födelsedag bjöd jag över min syster, Evangelina, Isabell, Lisette och Josephine på ett pyjamasparty i fredags. Vi åt en massa gott med Idol i bakgrunden. Som höggravid föredrar jag mysiga hemmakvällar med fina vänner istället för en vin-/festkväll, vilket är ganska självklart, trots att det då och då är otroligt roligt med en "klackarna i taket kväll". Tanken var att vi skulle unna oss ansiktsmasker som jag köpt men tiden försvann som den oftast gör med ett gäng tjejer. Jag hade en fantastisk kväll som inte slutade fören strax innan midnatt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Theodors adventskalender
Theodor 1,5år-2år, Vardagsliv

Godmorgon vänner och andra (!!) december, 
Först och främst, tusen tack för de fina kommentarer ni lämnar som avtryck efter er och ett stort tack för ert tålamod. Jag har inte varit en bra bloggerska under de senaste dagarna och det har sin förklaring. Så småningom får ni veta men så länge kan ni läsa denna artikel
 
I morse vaknade vi upp utvilade vid 08 och innan vi åt en mysfrukost fick Theodor öppna det andra paketet i sin adventskalender som hans mormor gjort åt honom. I det första paketet låg en liten apa och den ska numera vara med precis överallt! Theodor är galen i djur och speciellt i apor. I dagens paket fanns tushpennor för att göra det roligare att rita (kritor kräver ett hårdare tryck mot pappret för att synas). Pennorna skulle provas direkt på inslagningspappret som även det är genomtänkt. Som den bilfantast han är har mormor slagit in alla presenter i ett juligt bilpapper.