Rabattkod Twistshake
Vardagsliv

 
 
 


Lärt mig en läxa
Theodor 2år-, Vardagsliv

Idag låg vi i sängen och drog oss länge innan vi gjorde i ordning frukost och for till förskolan. Theodor var ängslig till en början och ledsen när jag skulle gå, han har trots allt bara varit på förskolan i två dagar efter semestern innan han blev sjuk. Lyckligtvis vet jag precis vad som får honom på andra tankar och ingenting fungerar lika bra som när bilen tutar, blinkar och låter. Theodor samlade sina vänner och ställde sig vid grinden för att se och höra bilen innan jag åkte vidare hem till Evangelina för att ta igen de senaste veckorna som vi inte har umgåtts över en kopp kaffe. 
 
Mamma bjöd på sushilunch och efteråt uträttade jag några ärenden. Jag måste erkänna att jag har gått och blivit en pokémon nörd och samlade på mig några under dagen. Är det några av er som spelar pokémon? Jag har även lärt mig en läxa idag. Se till att inte sätta sig vid middagsbordet med vrålhungriga och övertrötta barn! Hädanefter skall vi se till så att barnen är mätta och belåtna, eventuellt sover innan vi försöker oss på att få en lung stund. Ikväll var det kaos! 
 
Varje kväll innan läggning brukar barnen bada och busa av sig det sista. 
 
 


Grått hår hemma - på bara 5 minuter
Skönhet

Om ni är blonda likt mig och varken har tid ork eller lust att spendera tusenlappar på ett frisörbesök var och varannan månad är detta en snabb lösning. Mitt hår har väldigt varma toner och blir snabbt gult efter att jag har färgat det askigt eller grått. När jag duschar applicerar jag Fudge Clean Blonde Shampoo och låter det sitta i håret i ungefär fem minuter (det beror på hur gult håret är innan) och avslutar med Fudge Clean Blonde Conditioner. Jag köpte båda dessa på Lyko för 289 kronor. Betydligt mycket billigare än att gå till frisören. Låt inte schampot sitta i för länge med risk för att få blå/lila slingor.
 
 
 
 
 
 


En katastrofal natt, drinkar och artister
Vardagsliv

Idag vill jag resa till ett land som kan garantera sol, idag vill jag få en lång massage, idag vill jag ligga i sängen hela dagen och ta igen de tre år jag har haft utan en hel natts sömn, idag vill jag äta en ordenligt frukost, en varm lunch och en stilla middag, idag behöver jag mirakelsmink och idag BEHÖVS massvis med kaffe. Ni kanske förstår att natten har varit hemsk och att jag la mig alldeles sent i lördags? Barnen har varit förkylda ett tag nu och båda var på bättringsvägen när hostan som heter duga dök upp. Theodor har hållt alla i familjen vakna i natt med sin hosta och varit ledsen. Alva-Li har vaknat upp rädd när han har gråtit. Vi alla delade sovrum men i natt får Daniel fortsätta att sova inne hos Theodor. Att vi aldrig lyckas få bukt på sömnen. Theodor är så himla orolig när han sover, drömmer drömmar och rör sig något kolossalt. Han blir hemma även idag från dagis. 
 
I lördags sov barnen hos sin mormor och Peter efter att äntligen ha blivit bättre och jag och Daniel umgicks med vänner. Jag, Therese och Isabell åt plock och drack drinkar på Griliant innan vi for för att se Dani M och Nääk & Nimo uppträda. Klockan 23 kom taxin och vi åkte hem till Marcus och Frida där Daniel och ett gäng glada personer befann sig. Strax efter midnatt kom ännu en taxi och vi åkte för att se Ken Ring uppträda. Kvällen var en av de bättre och dagen efter var ett bevis på att vi inte är 18 längre. 
 
Igår skulle jag ha medverkat på LOPPI's fantastiska höstevent men dessvärre kom det saker i mellan, sjuka barn och ingen möjlighet att ta mig till plats. De anordnar jämt så himla bra event och jag är ledsen att jag inte hade möjlighet att komma. 
 
 
 
 
 
 
 


Organiskt för mamma och bebis
Vardagsliv

Under semestern hämtade jag ut ett stort paket från LanaCare innehållande en ljuvlig mössa, skosulor och mysiga sockar till de små, allt i ren organsik merinoull. LanaCare är ett danskt företag med 20 års erfarenhet som säljer bebiskläder och amningsprodukter. Deras produkter finns i världen över och grundaren, Jeanette, har de absolut bästa förutsättningen att skapa och tillverka produkter som verkligen behövs och inte skadar de känsliga små kropparna då hon själv är mamma. 
 
Något utav det häftigaste med företaget är att de förutom bebiskläder också säljer amningsinlägg i ren organisk bomull som de dessutom har tagit patent på. Brösten hålls torra och varma vilket motverkar mjölkstockning, inläggen andas och såriga bröstvårtor läker snabbare. Det var precis dessa inlägg jag hade behövt när jag ammade Theodor och fick tre mjölkstockningar på kort tid. Besök deras hemsida HÄR.
 
Alva-Li i en ljuvlig rosa mössa i ren merinoull.
 och i ett par ljusgröna sockar. 
 
 
 
 
 
 
 
 


Snart ett minne blott
Alva-Li 3mån-7mån, Theodor 2år-, Vardagsliv

Natten var betydligt bättre och jag vågar mig nästan på att säga att förkylningen snart är ett minne blott. Om den någonsin blir det detta halvår. Alva-Li kämpar fortfarande med rinniga och röda ögon, snuvig näsa och hosta men ingen har feber och båda är glada. Det är huvudsaken! Theodor är hemma även idag för att återhämta sig ordentligt och givetvis för att inte smitta ned någon annan. Igår var det lite ångestframkallande att spendera dagen inomhus pga det fina vädret men idag är det sådär mysigt när regnet smattrar på fönsterbrädorna. 
 
Vi strosar runt i pyjamas, bygger kojor, lägger pussel och dansar till hopphatten. Alvis är nöjd så länge det är rörelse omkring och när storebror hoppar och stojar kiknar hon av skratt. På lördag har både jag och Daniel roliga planer och barnen skall umgås med sin mormor och Peter. Om alla är friska tills dess förstås. 
 
 


Loppi event och sjukstuga
Vardagsliv

God morgon vänner, 
Att detta skulle vara en god morgon är en överdrivt, jag är ett vrak! Theodor har gått två dagar på förskolan och redan mest troligt dragit med sig baciller hem. Alva-Li är slemmig, snorig, täppt, hostig och har rinniga ögon, allt på samma gång och Theodor har lite feber och snuvig näsa. Igår somnade båda barnen i vanlig tid men redan efter någon timme vaknade Alva-Li upp och hade svårt att andas med genom näsan. Jag gjorde ett tappert försök med nässpray och nässug men hon tyckte att det var alldeles för intressant att se pappa underhålla henne så hon fick spendera kvällen med oss i soffan. Därefter började nattvakan. Alvis kunde inte sova om inte hon fick vara i min famn sittandes. Det hjälpte inte att bunkra upp med kuddar utan det skulle vara helt upprätt. Daniel och Theodor sov i Theodors rum och det känns idag att jag fått noll minuter sömn. 
 
Idag var jag inbjuden till bloggfika i Jabadabados monter på Formexmässan men var dessvärre tvungen att tacka nej i sista sekund. Istället laddar jag om inför Loppis härliga höstevent på söndag, 28/8. Jag fick en inbjudan redan i början på juli och tyckte att det var väldigt lång tid kvar men vips så är vi snart inne i september. Någon mer som skall dit?
 


Mat i större bitar
Alva-Li 3mån-7mån

Alva-Li har länge varit känslig när det kommer till klumpar i maten och får kväljningar av minsta lilla. Därefter låser hon munnen. Burkmat liknande puré i konsistensen och gröt går bra men nu när hon närmar sig åtta månader vill jag också köpa mat anpassad till den åldern. Problemet är att ALLT innehåller klumpar. Häromdagen fick hon sitta och pilla med halverade makaroner och små små korvbitar. Det kan ha varit det äckligaste hon ätit. Vad äter era åttamånaders? Det känns som om att jag har glömt bort det mesta från när Theodor var bebis. 
 
 
 


Lista - 6 saker en småbarnsförälder måste ha koll på
Vardagsliv

Mögliga gummileksaker - Gummileksaker används ofta som badleksaker, tex. badankor, och dessa har ett litet hål där vattnet kan komma in. Dreggel kan också samlas i dessa gummileksaker, bland annat i Sophie the giraffe. Om vattnet/dregglet får ligga och gotta sig en längre tid bildas mögel och det är inte lika bra att bita på dessa längre. Klipp upp de gamla badankorna för att kolla och byt ofta. 
 
Varmt kranvatten - Varken drick varmt kranvatten eller använd i matlagning. Varmt kranvatten räknas inte som livsmedel och kommer inte från samma ledningar som kallvattnet gör. Varmvatten direkt ur kran innehåller metaller som inte försvinner när du kokar vattnet. Ledningarna i våra badrum och kök består oftast av koppar och vi riskerar därför att få i oss för mycket koppar om vi dricker det varma vattnet. Barn är känsligare än vuxna. 
 
Youtubeklipp - Youtubeklipp kan vara roligt men också förödande. Det händer att ditt barn får sitta själv och skrolla runt bland olika youtubeklipp och det är därför också lätt hänt att ditt barn kommer in på klipp som hen inte bör se, läskiga och skrämmande klipp, vuxenklipp eller helt enkelt olämpliga. 
 
Ben i frysta laxfiléer - De fina små laxfiléerna som är färdig att äta innehåller väldigt ofta små ben. Glöm inte att kolla igenom laxen noggrant eller mosa den. 
 
Kastrullhandtag och knivar - De flesta barn håller gärna hus precis där du som förälder befinner dig. Likaså vid matlagning. Tänk på att vända bort kastrullhandtagen för att undvika den katastrofala olyckan med kokhett vatten som kan hällas över barnet om denne får tag på handtaget och placera knivar långt in på diskbänken så att barnet inte kan nå den. 
 
Fyll gärna på denna lista om du har fler 'bra att tänka på' punkter.
 


Få barn att sova längre
Vardagsliv

God morgon vänner, 
Den minsta väckte mig strax efter 05 för en flaska ersättning och min förhoppning var att hon skulle somna om, tji fick jag. Vi har försökt det mesta för att få barn som sover lite längre, natta senare, ta ett bad innan läggning, äta innan sovdags, leka ruset av oss hela dagen osv, men ingenting tycks fungera. Hur länge sover era barn på morgnarna? Har de alltid sovit de tiderna?
 
Vi är mitt uppe i morgonstöket och jag passar på att uppdatera medan äggen kokas och barnen myser på lekfilten. Theodor är så snäll med sin lillasyster och leker så fint med henne. Klockan 08.45 skall vi vara startklara för att lämna på förskolan men jag tycker att det är otroligt svårt att klä Theodor denna årstid. På morgnarna är det kyligt, blött och rått ute medan det kan bli närmare 25 grader och sol under dagen. Det blir mycket kläder i extra lådan. 
 
Lisette bjöd på en gudomlig frukost igår med hembakat bröd, yoghurt med frukt och müsli, juice och kaffe. Om jag ändå vore hälften så ambitiös när det kommer till mat.
 
 


Förskolestart
Theodor 2år-

Idag kom vardagen ikapp oss då Daniels alarmklocka ringde för arbete och min för förskola. Efter 7 veckor med båda barnen hemma är Theodor tillbaka på förskolan och det väntas några månader där nästan all fokus kommer att ligga på Alva-Li om dagarna. Det är trist att sommaren är över men vi har skapat många fina minnen som jag kommer att uppskatta länge framöver. Att lämna Theodor idag gick bra, han var lite ledsen till en början men matlastbilen kom precis när vi sa hej då och han blev distraherad. Under dagen hade det också gått bra bortsett från några enstaka gånger då han kom på att mamma inte var där. Min gudson Mason har börjat på avdelningen bredvid Theodors och när jag kom för att hämta lekte de så fint. 
 
Natten till idag var hemsk och jag kan inte urskilja om jag har sovit någonting alls eller om jag drömde. Theodor vaknade säkert tjugo gånger och sov oroligt. Mycket möjligt att det var nerverna inför dagens förskolestart. Tanken var att jag skulle hem och sova efter lämning men Lisette bjöd på frukost och vi blev kvar där hela dagen. Vi hade en fantastiskt mysig dag och tjejerna lekte nyfiket bredvid varandra. 
 
Min stora förskolekille. 
 
 


Idag är det vår dag
Vardagsliv

I fem år har vi varit ett par och det är utan tvekan dem fem bästa åren under hela min livstid! Du är min andra halva, min själsfrände och bästa vän. Jag älskar dig Daniel!

 


Dammråttor i alla vrår
Vardagsliv

Det märks verkligen av att vi inte har varit hemma särskilt mycket då kylen ekar tomt, dammråttor finns i alla vrår och posten växer på hög. Min 'att göra' lista är något för lång men den tar jag tag i nästa vecka när Daniel är på arbetet. Jag avskyr när hemmet är stökigt och det är precis vad vårt är. Vi är oftast bara hemma och vänder vilket resulterat i klädhögar här och var och använda blöjor. Någon som känner igen sig?
 
Igår gjorde vi ett besök i Mall of Scandinavia för att köpa en present till min kära syster som fyllde år och blev sedan bjudna på tacomiddag av mamma och Peter. Det var två veckor sedan vi sågs då vi först var på Åland och dem på Rhodos. Hon frågade om hon inte kunde få ha barnen något i helgen och vi bestämde att de skulle vara där både nu i helgen och nästa. Lördag till söndag alltså. Ikväll nalkas kräftskiva men först skall jag fotografera lite barnsaker att sälja av.
 
En bild från i måndags på Gröna Lund.


En dag som fick mig till tårar
Vardagsliv

God morgon vänner,
Har ni sovit gott? Efter en sen vinkväll i förrgår la jag mig långt innan Daniel igår för att vakna upp någorlunda pigg idag. Vi tar vara på den sista semesterveckan för denna sommar och det är inte klokt hur fort dagarna går. I måndags var vi på Gröna Lund tillsammans med Lisette, Michael och barnen. Jisses vilken dag vi hade! Jag kände en sådan lycka inombords och kunde inte hålla tillbaka glädjetårarna. Kalla mig känslig men att se Theodor så upprymd och Alva-Li tagen av allt som hände runtomkring fick mitt hjärta att svämma över. Theodor var så modig och åkte flera karuseller, vann gosedjur och åkte båt (kärlekstunneln) och Alvis skrattade i takt till musiken som spelades. Det var en sådan dag som jag kommer att finnas med mig länge. 
 


DIY - marmorklocka under 15 minuter
DIY

Trenden håller i sig och jag är fortfarande såld på marmor kombinerat med mässing. Denna marmorklocka tog sammanlagt ungefär 15 minuter att pyssla ihop. Allt du behöver finns att köpa hos Panduro, kontaktplast marmor vit - urverk - tidvisare guld - plywood hexagonBörja med att klistra på dekorplasten, mät sedan ut mitten och borra ett hål för urverket och sätt dit visarna. Klart!
 
 
 


Dålig kommunikation
Vardagsliv

Idag var det min tur att få sovmorgon efter en helg med endast några få timmar sömn. I fredags åkte jag, Linnea och barnen till barkarbystaden för att leka på Andys lekland, äta på restaurang och shoppa inför förskolestarten. När Daniel kom hem från jobbet packade vi övernattningsväskan och for till hans mamma som har flyttat till Brottby. Som alltid när man har trevligt springer timmarna iväg och vi kom i sängs alldeles för sent och barnen vaknade alldeles för tidigt (jag är inte förvånad). Lyckligtvis har jag världens bästa svärmor som klev upp och lekte med Theodor.
 
Igår var en lugn dag med hämtmat och filmmys. Jag sov på soffan för att inte väcka resten av familjen när alarmklockan ringde 01.50. Jag skulle hämta min syster på arlanda men dessvärre hade jag inte meddelats att planerna ändrats och nästan framme fick jag vända. Så kan det gå med dålig kommunikation och vid 04 somnade jag om. 
 
Bristen på sömn känns i både kropp och knopp och efter en heldag i badhuset är vi alla möra. Theodor älskade att åka rutschkana och simma i sina armpuffar och Alva-Li, som besökte badhuset för första gången, stormtrivdes. Bro simhall är väldigt barnvänligt och det är förvånandsvärt varmt i både poolerna och i badhuset. Vi har inga planer för den sista semesterveckan men ett besök på någon djurpark står högst upp på listan. Kom gärna med tips och förslag på roliga aktiviteter med barn. 
 


SJU MÅNADER.
Alva-Li 3mån-7mån

Sju månader har gått sedan vi fick träffa den finaste lilla tjej för första gången och i sju månader har vi varit tvåbarnsföräldrar. Jag var förberedd på att vi skulle ha några tuffa småbarnsår framför oss men bortsett från tidiga morgnar, mer planering och fler blöjbyten är kärleken i den här familjen enorm, relationen mellan mig och Daniel har stärks och bandet mellan Theodor och Alva-Li går inte att beskriva i ord. Att ge sitt barn ett syskon är något alldeles extra och det är precis vad hon är. 
 
Till skillnad från förgående månad har Alva-Li börjat vakna någon/några enstaka gånger på natten för nappen eller för en flaska runt 03. Hon sover något mer oroligt men detta misstänker vi beror på hennes lilla tand som precis har spruckit upp och en andra som är påväg. Däremot vaknar hon alltid upp med ett leende. Hon är inne i en separationsfas och vill inte bli lämnad i ett rum, om ens för en kort stund, och blir ledsen om någon hon inte är van vid bär henne. Mamma fungerar bäst. Hon har också blivit mer känslig och behöver underhållas mer än tidigare. Hon är väldigt stark i ben och höfter och tycker om att stå upp, gör dansande rörelser när det spelas musik och kan kråla i sidled samt bakåt. Att bada är dagens höjdpunkt och nu har hon även börjat finna Måns intressant. 
 
Lilla skatt vad jag älskar att följa din utveckling.
 Världens finaste dockvagn som Alvis fick av sin faster i doppresent.


En torsdag med vänner
Vardagsliv

God dag kära ni
Dagarna flyter ihop och när Daniel nämnde fredag och helg kändes det väldigt långt bort men det är visst redan i morgon! Det skall bli så himla skönt att få ännu en vecka tillsammans hela familjen och att få sovmorgon varannan dag. Sovmorgon och sovmorgon.. Jag och Daniel ser lite olika på det där men jag slipper kliva upp klockan 05.
 
Idag kom Jennifer och hennes två fina tjejer hem till oss och det har varit full fart redan från 09 till nu. Jag är så otroligt tacksam över alla fantastiska mammor (och pappor för den delen) och barn som finns i våra liv och förgyller min föräldraledighet. Thindra och Theodor har i stort sett flyttat ut Theodors rum till vardagsummet och jag och Jennifer har råddat i köket, busat med dem allra minsta och pratat bort timmarna. Vad har ni gjort idag?
 
 
 
 
 


Aktivera två barn
Vardagsliv

Jisses vilken fantastisk dag vi har haft! Att lyckas aktivera två barn i olika åldrar med olika behov är en prövning men allting går. Alva-Li är inte stormförtjust i att sitta i vagnen om hon möjligtvis inte skall sova och hänger på höften mest hela tiden vilket resulterar i att jag inte har många händer över för att klättra omkring och busa med Theodor. Detta är något som har bidragit till ett dåligt samvete hos mig men jag gör mitt allra bästa och så fort lillasyster kan ta sig fram eller när jag vågar lämna henne sittandes utan oron att hon kan tippa vet jag att det kommer att bli lättare. Som tur är älskar Theodor att gunga och Alva-Li blir överlycklig när vi puttar på storebror. Hon blir lycklig över precis allt så länge Theo är involverad. Han är den bästa hon vet! 
 
Redan klockan 10 packade vi in allt som kunde tänkas behövas för en heldag utomhus och for till Vällingby för att hänga med Ida och Filippa. Efter bus och med mätta magar gick vi en promenad till en kombinerad 4H-gård/lekpark/fik för att åka kana, jaga tuppar, hoppa studsmatta, gunga, klappa får och leka i sandlådan. Theodor och Filippa leker något otroligt bra och det märks tydligt att det bara skiljer sju dagar i ålder.
 
 
 
 
 Alva-Li fick prova att gunga tillsammans med storebror för första gången och hon skrattade något kopiöst.
 


Hormonellt preventivmedel
Vardagsliv

Nu har vi bestämt oss! Jag kommer att plocka ut min hormonspiral och diskutera med min barnmorska för att komma fram till ett alternativt preventivmedel. Det är en hel preventivmedeldjungel och min kropp har aldrig befunnit sig i en svängigare bergochdalbana än vad den gör nu. Jag får smärtsamma blödningar till och från, har humörsvängningar och riktiga dippar, får huvudvärk och min hy ska vi inte ens tala om. Trots de nämnda nackdelarna är det inte därför vi beslutat oss för att byta skydd. Jag tar ut all min ilska på Daniel och ser mer negativt på saker än vad jag ser positivt. Jag känner inte igen mig själv och det skrämmer mig. Jag önskar skydda mig med något som inte innehåller hormoner.
 
Vad använder ni för skydd och hur har er kropp reagerat på det? Jag förstår givetvis att vi alla är olika och reagerar därefter. 
 
 


Inskolning på nytt
Theodor 2år-, Vardagsliv

Om ynka elva dagar drar förskolan igång och Theodor har de senaste dagarna börjat prata om sina fina vänner och talar om att "mamma hämta mig på dagis". Precis som om att han känner på sig att sommarlovet lider mot sitt slut i samband med att Daniel har börjat arbeta igen. Tack och lov har vi en vecka semester kvar att se fram emot och jag skall försöka få egentid med min prins innan lämning och hämtning på förskolan blir vardag. Vi har också bestämt att en dag skall vara inrikting på Theodor och göra någonting som han verkligen kommer att uppskatta, utöver det vanliga. Jag vill åka till ett badhus, åka till skansen/eskilstuna eller låta honom åka i en traktor. Kom gärna med förslag och tips på vad era tvååringar tycker om att göra? 
Jag oroar mig lite inför förskolestarten då inskolningen var väldigt tuff för oss och efter en låååång ledighet känns det som om att det skall bli som en inskolning på nytt, förstår ni vad jag menar?
 
Idag väntas en heldag med bus och lek för Theodor och Filippa. Jag och Ida har äntligen lyckats bestämma en träff då vi båda är hemma, ingen jobbar och bilen är tillgänglig. Ett kärt återseende!
 
 


Tävling i samarbete med Twistshake
Vardagsliv

I samarbete med Twistshake har jag en grym tävling på min instagram, @sandralundqvist heter jag där, där du har chansen att vinna världens enda svarta nappflaska. Jag har även fixat en rabattkod åt mina följare/läsare där ni får 20 % rabatt på alla varor, även de redan nedsatta paketen, ange koden SANDRALUNDQVIST20 i kassan. 
 


I väntan på svar
Theodor 2år-

Båda barnen har precis somnat och jag och Daniel har en spel/bloggtimme innan vi skall sätta på ett avsnitt av Peaky Blinders. Ett tips till er som vill ha en serie att följa! Innan vi for till Astrid Lindgren idag hoppade vi studsmatta hos familjen Anderson och åt korv med bröd. Allt för att ladda upp Theodor med bra energi inför röntgen.
 
Klockan 13 hämtade Daniel upp oss och som alltid vid alla dessa läkarbesök följde hela familjen med för att stötta storebror. Han pratade stolt om klistermärket han kommer att få och talade om för oss att jag och Alva-Li skulle vänta utanför för att sedan köpa en bulle och en festis. Kloka barn! När de ropade upp Theodors namn blev han genast lite ynklig men fällde endast någon enstaka tår innan det var över. Vi är vana vid att han skriker hysteriskt och är skräckslagen. Allt efter att han fick göra ett ultraljud vid hans nedre område pga en infektion och ljumskbråck. Det första intrycket vid läkarbesök är så otroligt viktigt och han fick inte en bra början. Men idag gick det bra och han fick två klistermärken som sitter tillsammans med de övriga han fått. 
 
Efter den första röntgen ringde läkaren upp redan efter någon timme och denna gång väntar vi fortfarande. Det kan ta upp till en vecka men jag hoppas på att de ringer i morgon. Nervös är bara förnamnet. 
 


Barnröntgen
Theodor 2år-

God morgon vänner, 
Har ni sovit gott? I vanlig ordning kliver jag och Alvis upp innan soluppgången och kort därefter gör Theodor oss sällskap. Så länge vi alla ligger kvar i sängen kan han sova till ungefär 08 men så fort någon i familjen klivit upp kan han inte sova vidare, oavsett hur tysta vi än är. 
Klockan 14.10 har Theodor en tid för ytterligare en lungröntgen och förhoppningsvis får vi svar på varför han får andningsbesvär, har svullna luftvägar samt förtätning över lungorna. Igår kväll satt jag och googlade dessa symptom alldeles för mycket och nu känner jag mig mer rädd och nervös än någonsin. 
 
Mammas älskade hjärta.


För trötta barn
Vardagsliv

Jag har tidigare skrivit om Minimeis smarta axelanordning och häromdagen kom den till användning igen. Perfekt för trötta barn eller för de nyfikna som vill upptäcka och se världen från en högre höjd. Än har Alva-Li inte testat Minimeis men med den enkla babyinsatsen är jag säker på att hon skulle tycka om den lika mycket som sin bror. 
 
 
 


En hel armé
Vardagsliv

Vilket konstigt väder vi har haft idag med kyliga vindar, sol och regn. Beror det på att hösten snart är här tro? Väldigt många är åter på arbetet idag efter semestern och vardagen är påtaglig. I tre veckor har jag och Daniel hjälpts åt med både barn och sysslor och efter att ha klivit upp strax innan 05 var avlastning precis vad jag hade behövt när klockan slog lunch. Idag har Evangelina, Theodor, Alexandra, Melody, Jonathan och Maximilian hängt med oss och det har busats och kivats mest hela dagen. Jag har alltid sagt att jag vill ha en stor familj men att rådda med lunch till en hel armé, som dessutom är otålig, behöver jag öva på. 
 


HEJDÅ semester HEJ vardag
Vardagsliv

God kväll vänner,
Jag trodde att jag skulle få mycket tid över för bloggen under semestern men icke. Jag antar att de flesta, likt mig själv, knappt öppnat en dator eller ens har tid att läsa bloggar. Jag ville bara kika in snabbt och meddela att jag inte har glömt bort er och att jag kommer att uppdatera som vanligt i morgon igen. Just nu befinner jag mig i någon slags känslostorm och det tynger mig. Jag tycker att det är fruktansvärt jobbigt att Daniel börjar jobba i morgon och att denna semester är över. Jag älskar att ha familjen samlad och önskar inget mer än att få återuppleva dessa dagar. Lyckligtvis jobbar Daniel bara i en vecka och sen har vi ännu en vecka tillsammans innan vardagen börjar på riktigt. 
 


SEX MÅNADER.
Alva-Li 3mån-7mån

För drygt en månad sedan blev Alva-Li ett halvår men dessvärre har sexmånaders uppdateringen inte blivit av fören nu. Vi har fortfarande världens nöjdaste bebis som ler mest hela tiden, sover hela nätter (åtminstone till 05) och är nyfiken på att utforska. Hon pratar dagarna långa och har nyligen upptäckt sin tunga som är mer utanför munnen än i. Vi har bytt från babysemp 1, modersmjölkersättning, till babysemp 2 och hon äter gröt minst en gång om dagen och burkmat likaså.

Alva-Li älskar när storebror busar med henne och näst roligast tycker hon att sitta på en filt med mängder av leksaker är. Hon är otroligt stabil och orkar sitta i längre perioder samt kan fånga upp sig själv när hon tippar.
På sin sexmånaders dag vägde hon 7605 gram och var 65,5 centimeter lång.