Halloween
Vardagsliv

Idag har vi haft en fantastiskt mysig dag med frukostbuffé, familjemys och shopping i Bromma Blocks. Nu har vi mellanlandat hemma för ombyte och piff innan vi for till centrum för att avnjuta en halloweenmiddag. Jag önskar er alla en fin kväll och skänker en extra tanke till de saknade. Vi ska försöka hinna besöka kyrkogården medan Theodor är vaken, det är oerhört vackert med de tända ljusen och stämningen som infinner sig. 
 
 
 
 
 
 
 
Theodor och farfar.
Theodor har verkligen ett extra öga för bebisar och klappar så fint.
 
 Theodor och Juni.
 
 
 
 
 


Två vakna barn om nätterna
Theodor 1,5år-2år, Vardagsliv

Godmorgon kära ni, 
Natten har varit hemsk och jag sitter just nu med ögonen halvt i kors framför Nicke Nyfiken. Theodor har som redan tidigare nämnt fått upp ögonen för djur och det nya tillskottet i ordsamlingen är apa. Han blir lyrisk när han ser Nicke.
 
Jag var helt säker på att vi skulle få vakna upp utvilade idag då gårdagen innebar en heldag med Theodors små kompisar från tidig morgon till sen kväll. Redan strax efter 09 kom Izabella&Viggo och Emelie&Dante för lek och lunch. Efter middagen gick vi över till Isabell och Sebaztian där även Shain och Cassandra var samt alla barn. Barnen badade, dansade till Idol och körde runt varandra på Melodys cykel medan vi vuxna höll ställningarna och umgicks. Jag har fortfarande svårt att klassa mig själv som vuxen men det är just vad jag är, vuxen! Dessutom sov Theodor endast 20 minuter på eftermiddagen men det spelar tydligen inte in. Eller så är det tvärt om. Desto sämre han har sovit på dagen och desto längre han är uppe på kvällen, desto sämre sover han om natten? Strax efter 00 hämtade Daniel in Theodor till oss och sedan dess har han vaknat flera gånger i timmen och gnällt för nappen, eller för att täcket legat på hans fötter, eller för att snutten ligger under honom, eller för en dröm. Ja, ni förstår.
Vid det här laget borde vi ha fått Theodor att sova hela nätter i sitt rum då jag bävar inför att ha två barn som vaknar på nätterna i samma sovrum. Det kommer bli tufft. 
 
Vi ska alldeles strax göra oss i ordning då vi är bortbjudna på frukostbuffé. Otroligt lyxigt efter en natt som denna!
 
Bilder från igår.
 
 


Leverans till lillasyster
Vardagsliv

Vi har precis avnjutit en god pulled pork middag och ska alldeles strax gå över till grannarna för att spendera kvällen där. Tidigare idag hämtade jag ut ett paket aviserat till lillasyster. När Theodor var liten tog han inga andra nappar än de av märket NUK. Till en början fungerade MAM men vid två månader var det endast NUK som gällde och vi fick byta ut alla nappar. Ingen blev gladare än vi av dagens leverans då den innehöll artiklar från just NUK. Två paket söta nappar, en nappflaska av glas och en flaska flaskrengöring. Lillasysters första nappar är säkrade och vi är redo om hon är lika kräsen som Theodor var. 
 
 
 


PROVSVAR
Vardagsliv

Idag hade Måns en tid hos veterinären för borttagning av stygn efter operationen och vi skulle få veta om tumörerna var godartade eller inte. Lyckligtvis visade proverna inget farligt och de hade fått bort allt. Måns fick även beröm för hur snäll han var och de på kliniken tyckte väldigt mycket om honom. Det kändes skönt att få positiv feedback då Måns är en väldigt stressad och stissig hund men jag kan verkligen hålla med om att han är snäll. Att ta bort stygnen var lätt som en plätt och såren hade läkt bra. 
 
 
 
 


Tillskott i mässingfamiljen
Hem/inredning

Jag har SÅ länge letat efter den perfekta sänglampan utan resultat. De jag fattat tycke för har legat något högt i pris och eftersom att vi behöver två har det känts onödigt. Men nu mina kära vänner har jag äntligen slagit till och dessutom till ett rabatterat pris. För några veckor sedan hade hemtex 25 % rabatt på all belysning och där stod den lampa jag så länge letat efter och väntade på att få bli en i mässingfamiljen. 
 
 
 


LISTA.
Vardagsliv

Jag älskar att finna dessa underbara listor om "saker jag aldrig trodde att jag skulle göra innan jag fick barn" och spara ner de punkter som definitivt stämmer in på mig. (Tyvärr har jag inte kvar källan till alla dessa punkter men cred till er ärliga mammor som skrivit listorna, Jessica Lagergren är grym på listor). Upp med en hand ni som instämmer på punkterna!

 

Bry mig om bebisens/barnets kurva - Kurva hit och kurva dit. Hur viktigt kan det vara? Men oj så stolt man blir när bvc-sköterskan säger att bebisen följer sin kurva perfekt. Och vad orolig man blir när det är precis tvärtom.

 

Uppmana någon annan att snyta sig i min hand - Jovisst fungerar handen minst lika bra som en näsduk.

 

Byta tre bajsblöjor inom loppet av sex minuter - OCH dessutom prata om bajsets utseende, konsistens, mängd och lukt.

 

Tycka att det är roligare att kolla på barn- än vuxenkläder - Det finns väl inget så gulligt som barnkläder?

 

Gå ut med kräks- mat- eller allmänt oidentifierbara fläckar på kläderna utan att bry mig nämnvärt.

 

Glömma att sminka mig - Smink?

 

Hitta russin, tre gosedjur, tre olika strumpor, en sked, två tandborstar samt nycklarna som varit borta under soffan utan att bli förvånad.

 

Aldrig hade jag föreställt mig att färgen på nappen skulle vara så viktig - Nappen gör hela helhetsintrycket

 

Bli upprörd om folk tror att det är en flicka istället för pojke - Hur svårt kan det vara att försöka lista ut könet på ett smidigt sätt istället för att ta sig friheten och brista rakt ut, men åh vad söt HON är! Hehe tack men det är en HAN..

 

Reagera på andras tillrättavisningar - Det är mitt barn. Punkt. Kom gärna med tips och råd men sluta upp med pekpinnar. 

 

När vi väl är ”barnfria” och sitter mittemot varandra, man och kvinna, härlig middag…då börjar vi längta efter barnen/barnet redan efter två timmar! Suck…

 

Sitta och skita med en unge i knät, torka bort tandkräm från handfatet och spela upp babblarna från telefonen. 

 

Fyll gärna på med punkter.En ny fas?
Theodor 1,5år-2år

Barn går igenom olika faser (liksom alla människor), på gott och ont, och i detta nu befinner sig Theodor i en, låt oss kalla det, svårtolkad fas. Antingen är det guld och gröna skogar eller så är det svackande dalar. Theodor har under en period börjat protestera med små utbrott där han lägger sig ned på golvet och gnäller, han slänger saker i backen och har börjat slåss. När han är glad är han väldigt glad och visar det tydligt men när han får ett nej brister det. Det känns som om att vi gör allt för att uppvakta Theodor för att slippa dessa utbrott. Låt mig säga såhär, det är utmattande att leka clown från det att han vaknar/blir hämtad från förskolan tills det att han ska sova. Missförstå mig rätt, jag älskar att spendera tid med min son och att busa med honom är bland det bästa jag vet men vardagssysslor som att laga mat är nödvändigt, hos oss har det blivit en kamp. Om inte Theodor får som han vill, blir buren, får äta en macka istället för mat osv slänger han sig på golvet.
Personligen kan jag tycka att det är bra för barn att kunna koncentrera sig på att pyssla med något eget i minst fem minuter men han vill att man ska sitta med precis jämt. Det är otroligt mysigt men jag måste också få gå på toa. Hans nattningar i eget rum tar numera uppemot två timmar vilket innebär att jag och Daniel inte får mycket egentid eller kvalitétstid för varandra. 
Theodor har utvecklats något enormt på bara några veckor och bär på många nya känslor. Vi försöker uppmuntra alla känslor och det är lika okej att vara arg och ledsen som glad. Dock är det inte okej att slåss eller slänga saker. Har ni någon erfarenhet av detta? Hur hanterade ni dessa nya beteenden och hur länge höll detta på?
 
Att handla utan vagn var inte mitt smartaste drag så en kundkorg och majskrokar fick bli räddaren i nöden. Mellan dessa bilder nedan skiljer det sig ungefär ett år.
 
 


Instagram tävling
Vardagsliv

Ni har väl inte missat min tävling på instagram (@sandralundqvist) där du kan vinna en mössa i valfritt tyg med ett personligt tryck, exempelvis ditt barns namn. Dessutom får vinnaren en matchande tubhalsduk.18 månader
Theodor 1år-1,5år

Det slog mig häromdagen att Theodor redan hunnit bli 1,5 år. Efter ettårsdagen har jag slutat nämna hans ålder vid månader då jag själv blir förvirrand av att föräldrarna nämner barnets åldern i månader. Håller ni med?
I fredags var vi däremot på just 18 månaders kontroll och det var dags för en ny vaccin spruta. Nästa besök på bvc med Theodor är inte fören vid tre års ålder. Allt var tipp topp, dock vill jag komma på en extra viktkontroll när lillasyster har sina täta besök hos bvc då Theodor har gått ned i vikt i samband med alla dessa sjukdomar han har fått utstå sedan förskolestarten. Han hade skjutit på längden rejält och med sina stadiga 89 centimeter ligger han nu två kurvor över medel. Han vägde däremot "endast" 12,155kg och har hamnat på medelviktkurvan.
Theodor är en riktig busunge som älskar att bli jagad, sjunga och dansa, rota och riva i lådor samt att dra vagnen när vi är ute. Ord han upprepar är mamma, pappa, där, titta, katt, voff, ost, buss, majs, tupp, fisk och napp. När han vill ha en banan eller macka använder han sig av egna påhittade ord som vi lyckats klura ut. Däremot förstår han det mesta vi säger till honom. Han är fascinerad av djur och älskar att peka på djur i böcker, sjunga om djur eller leka med sina djur i den lilla bondgården han har. Givetvis är det ingenting som slår bilar men det glädjer mig att det inte ENBART är bilar som gäller. 
 


IGÅR.
Vardagsliv

Daniel har åkt på en rejäl inflamation i foten och hoppar för tillfället runt på kryckor. I fredags hade Theodor feber och igår var foten så illa däran att vi till stor del har spenderat helgens alla timmar hemma. Theodors gudföräldrar och deras lilla kom över igår på middag men framförallt för att skåla för J och det blivande grannskapet. Dem har nämligen också köpt en lägenhet i Brunna park och inte nog med det, terassen vägg i vägg med vår.
Efter en mysig helkväll har jag laddat batterierna med bebisgos och givetsvis var jag tvungen att föreviga J's första dagar i bilder. 
 
 
 
 
 
 
 


Kalasbjudning
Vardagsliv

Idag fyller ingen mindre än Theodors kompis Theodor 1år. Den stora dagen till ära firades med kalas i djungelanda, allt från dekorationer till bakverk. Stora Theodor (det är svårt att separera samma namn i en text hehe) sprang runt och busade med allt och alla och höjdpunkten var helt klart presentöppningen. Att se så många nya bilar och få vara den första att lägga tassarna på dessa gjorde hela hans dag. Bilfantast som han är. Ett otroligt lyckat och färgglatt kalas, precis som det skall vara. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Materiell kärlek
Vardagsliv

ÄNTLIGEN har jag tagit tag i saken och hämtat ut min nya iPhone 6s. Då min hederliga iPhone 5 inte har säkerhetskopierats på bra många månader har jag velat spara ned alla bilder till både dator och extern hårddisk innan jag startar min nya telefon. Sagt och gjort, nu är den min och jag är frälst! Färgen gör mig sådär löjligt glad och storleken passar mig mycket bättre då jag vill kunna blogga bekvämt från mobilen. Nu fattas bara ett skal. 
 
 


TRETTIO.
Min andra graviditet

I onsdags klev vi in i vecka 30 (29+0) med lillasyster. Att passera vecka 30 känns som en milstolpe och om 8-12 veckor kommer vi att vara en familj på fyra. Denna graviditet har verkligen gått av bara farten och att lillasyster äger endast ett klädesplagg (bortsett från Theodors gamla bodys) stressar mig lite. Däremot handlade jag inte sådär jätte mycket till Theodor heller fören i slutet. Ingen av mina graviditeter har varit särskillt livliga och jag får flera gånger om dagen stanna upp för att känna efter och be Daniel känna på magen så att han kan påminna mig om att vi har känt rörelser. 
 
Graviditetsmage i vecka 30 (29+4).


Invigning av nya Andys lekland
Vardagsliv

Idag öppnar Sveriges, bokstavligt talat, bästa och häftigaste lekland! I torsdags var vi på pre-opening-party för nya Andys lekland i Bromma. De har satsat på ett helt nytt koncept där tanken är att kombinera lek och lär, magnifikt. Det blir inte mycket bättre än såhär! Det är en yta på 5500kvm uppdelat i olika stationer för rollspel, kreativitet, lär, utforskning och lek. Bilverkstad, pizzeria, djursjukhus, teater, bibliotek, skapahörna, lysande bollhav för att nämna några. Dessutom finns en enorm yta för de med spring i benen och en separat avdelning på 300kvm för de allra minsta.
I Restaurangen serveras vällagad mat anpassad för alla åldrar, en härlig salladsbuffé och givetvis ett himelskt utbud av sösaker. Jag är så glad över att nya Andys har öppnat lagom till min andra mammaledighet. 
 
Ett stort tack till LOPPI och Andys för ett fantastiskt busigt event. 
 
 Vi lekte på Andys hela eftermiddagen tillsammans med våra vapendragare Ida&Filippa och Filippas pappa Jonas. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ett snabbt hej
Vardagsliv

Jag tänkte bara kika in snabbt och önska er en fin kväll innan ögonen går i kors. Idag har jag och Theodor uträttat några roliga ärenden efter förskolan, hämtat ut min nya iPhone och inte minst varit på pre opening party för Andys nya lekland i bromma. Jag finner inga ord för det leklandet, det nya konceptet och lokalen får 5/5 möjliga och det är här vi kommer att hänga hädanefter. Loppi och Andys lekland skall även ha en stor eloge för ett fantastiskt event. Mer om det i morgon. 
 
Ni har väl inte missat min tävling på instagram (@sandralundqvist) tillsammans med babyleedesign om en personlig mössa i valfritt tyg och en tubhalsduk. 
 


Spontant
Vardagsliv

Idag var det fotografering på förskolan och Theodor var så fin i sin jeansskjorta och sina chinos. Jag önskar att vi hade hunnit tagit en outfitbild så att ni hade fått se. Jag visar resultatet av fotograferingen när vi får hem bilderna. Dagen har varit lugn och jag har tagit ett långt bad, kvällen har varit allt annat än lugn men fantastiskt trevlig. Evangelina och Theodor kom över på middag och stannade till klockan nio. Barnen har ätit i stora lass, bubblat i badkaret och busat sig trötta. Spontana dagar är bäst!
 
Vad vill ni se mer av här i bloggen? Just nu blir det mycket bebis, graviditet, förskola och barn. Kom gärna med önskemål. Jag blir ofantligt glad av alla kommentarer ni lämnar dagligen. Kram till er! 
 
Theodor&Theodor. 
 


Paket till Theodor
Theodor 1år-1,5år

Det är mycket som skall märkas inför en förskolestart och nu inför hösten/vintern är det ett nytt lass med kläder som behöver namnas. I veckan kom Theodors efterlängtade paket med tunna tumvantar med namn, perfekta att ha på förskolan och dessutom väldigt lätta att trä på. Vantarna kommer från @smattochnamnat på instagram. Bortsett från vantarna har han även en mössa med namn som Theodor fått av sin farmor. 
 
 
 


Håtö
Vardagsliv

I lördags packade jag och Jenny bilen med barn och allt som kan tänka behövas under en dag och for ut till Norrtälje. Jag vet inte om jag har skrivit om Håtö förut men på min pappas sida har vi ett landställe där. Vi grillade korv, gick i skogen, spelade fotboll, umgicks och åt middag för att sedan nöjda och matta åka hem och lägga sig i en varm säng.
 
Igår var en tuff dag med Theodor, från morgon till kväll satte han sig på tvären och ville inte alls samarbeta. Jag var nära att bryta ihop men tur i oturen hade jag alldeles för mycket att stå i för att hinna med att känna efter. Måns opererades och dagen bestod mestadels av att passa tider. Operationen gick bra och knölen/tumören har skickats på analys.
Idag har Theodor visat sig från sin bästa sida och en glad son resulterar i en glad mamma. Medan han var på förskolan passade jag på att luncha tillsammans med Isabell, Linda, Emelie och deras små. Daniel avlöste mig när han kom hem och jag unnade mig en tjejkväll. Välbehövd, efterlängtad och god beskriver kvällen väl. 
 
 
 
 
 
 
 


Finpost
Vardagsliv

Finns det något så roligt som att få hem en avi och hämta ut ett paket förpackat likt detta nedan. Innehållet kan jag inte visa än, däremot ska jag visa innehållet i ett annat paket som anlände i förra veckan till Theodor ikväll. Perfekt inför en höst på förskolan. Svar på läsarfråga
Vardagsliv

Jag har utan tvekan världens bästa läsare och ingen blir gladare än jag när ni lämnar en kommentar eller två. Det är trots allt till stor del för er jag skriver. Alla frågor är välkomna och jag svarar gärna men när jag får kommentarer som dessa nedan blir jag less. Tonen känns nedlåtande och jag vill gärna att min blogg hålls positiv! Jag förstår att ni är nyfikna, däremot finns det olika sätt att formulera sig på. 
 
Lisali:
Hur kan du kalla dig för mammaledig då du har din son på förskola? 
Bara undrar liksom..
 
Svar: Hej Lisali, jag tycker att det är synd att din ton i kommentaren känns nedlåtande (jag kan ha fel). För att klargöra det hela vill jag börja med att beskriva vår situation. När Theodor började på förskola i slutet av augusti var jag gravid med lillasyster i vecka 23. Då jag har ett väldigt tungt jobb fysiskt bestämde vi gemensamt att jag skulle fortsätta att vara hemma tills lillasyster är född och ha Theodor korta dagar på förskolan för att han skulle vänja sig, i sin takt. Tur är det då det tog honom närmare sex veckor att komma in i de nya rutinerna och trivas i miljön. Han går på förskolan i ca fem och en halv timme per dag och är hemma på fredagar.
Låt mig förklara hur jag kan kalla mig mammaledig. På försäkringskassans hemsida under fliken föräldrarpenning har du rätt till att ta ut lägstanivådagar om du är ifrån barnet i upp till sju timmar per dag (alltså räknas det som att personen är föräldrarledig då denne tar ut föräldrarpenning) och på fredagar när jag har Theodor hemma tar jag ut full föräldrarpenning.
Du skrev din kommentar under mitt inlägg där jag skrev hur tacksam jag är över att vara mammaledig tillsammans med så fantastiska människor. För det första har jag varit mammaledig i 1,5 år och är tacksam över de jag lärt känna och för det andra skrevs inlägget på en fredag då min son är hemma från förskolan och jag enligt försäkringskassan räknas som föräldraledig.
I graviditeten med Theodor blev jag sjukskriven redan i vecka 25 pga fysiskt tungt arbete (därav vårt beslut om att jag skulle fortsätta att vara hemma tills lillasyster är född) och den 6 november kommer jag att övergå till att få ut graviditetspenning (återigen pga. mitt fysiskt tunga jobb). 
 
 Maria Eriksson:
En undran..jobbar du på dagarna?
 
Svar: Denna fråga kommer från samma IP adress som ovanstående fråga men under ett annat namn. Trist att du inte vågar stå för den du är och anser att du måste byta ut namnet på kommentarerna. Formuleringen på båda frågorna är väldigt lika och det var inte svårt att gissa att de kommer från samma person. Jag hoppas att du fick svar på båda dina frågor i ovanstående text. 


Namntankar
Min andra graviditet

Jag vill börja med att säga TACK för alla era kommentarer under mitt tidigare inlägg angående namn till lillasyster. Vilka fina namnförslag! Ni var många som tycker lika som oss och många som är inne på samma spår. Jag tänkte att det kunde vara roligt för er att få reda på vilka namn som står på vår lista. Det är framförallt fyra namn vi diskuterar och tre av dessa börjar på A. Alva-Li, Agnes, Alicia och Lily. Hur ska vi kunna välja?
 
Graviditetsmage i vecka 29 (28+4)
 


Sovmorgon utan sömn
Vardagsliv

God morgon söndag! På helgerna får jag och Daniel i regel en sovmorgon var, idag var det min tur att sova men det är lättare sagt än gjort. Daniel vaknar inte lika fort som jag när Theodor vill upp och jag får putta honom ur sängen. Bara där är jag halvvaken. Sen har Daniel inte samma känsla för Theodors rutiner såsom frukost, bada och vilka lekar som passar en tidig morgon. Theodor gormade och skrek mest hela tiden tills jag fick nog och klev upp. Daniel ska ha cred som försöker men denna lättirriterade gravida mamma kan tycka att jag förtjänade sovmorgon, och nu är den förstörd. Tack och lov för extra batterier.
 
Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Att vara mammaledig med så fantastiska människor runtomkring mig är oslagbart. Isabell bjöd in till mammahäng i fredags och med totalt sju barn och fyra vuxna lyckades vi äta lunch, dricka kaffe och umgås. Melodys rum var mest intressant och det var också där vi satt på golvet bland lego och träbakverk. Kaos i dess härlighet.
 
Melody, Benjamin, Jamie, Elvin, Benjamin och Theodor (Mason sov tyvärr när gruppbilden togs). 
 
 
 
 
 


En brutal vändning
Vardagsliv

I fredags hängde jag och Theodor hemma hos moster Jenny, Jonathan och kusin Maximilian medan pappa Daniel stod ute hela natten och köa för att få en nyproduktionslägenhet. Redan klockan 09 åkte han från jobbet och stod tvåa i kön i 24h. Iskall, trött men lycklig kom han hem. Daniel lyckades knipa den enda 4:a med 56 kvm terass, eftermiddagssol och med egen hissvåning. Våra husplaner fick en brutal vändning när denna nysatsning på Brunna park kom upp. Vi ska köpa hus men inte än. Spontant är bara förnamnet men vad gör det om 100 år. 
 
Kusinvitamin.
 
 


Mvc besök
Min andra graviditet

Idag var jag på mitt andra mvc besök bortsett från inskrivningen. Min barnmorska har varit sjukskriven en längre period och jag har haft oturen att få gå till olika barnmorskor varje gång. Även nästkommande tid blev inbokad hos en annan. Det spelar inte mig någon större roll, däremot kan det komma sig att de olika barnmorskorna mäter magen olika, enligt bm som jag gick till idag. Detta resulterade i att jag från att ha legat på mittenkurvan hamnade på den undre kurvan. Sist låg sf måttet på 23 och idag, fem veckor senare, låg det på 24-25. Med Theodor följde jag kurvan fint utan avvikelser. Barnmorskan talade om för mig att det inte var något att oroa sig över då de mest troligt mätt annorlunda och att hjärtljuden lät fint. Lillasyster var först väldigt livlig i magen och det var svårt att mäta hjärtslagen rättvist men efter en liten stund lugnade hon ner sig och barnmorskan mätte 147 fantastiska slag. 
 
En trött pappa och en trött Theodor.
 


TJUGONIO.
Min andra graviditet

Igår klev vi in i graviditetsvecka 29 (28+0) vilket innebär graviditetens tredje och sista trimester. Det känns overkligt att redan 70,7 procent har passerat och att det är knappa tre månader kvar. Barnets totala längd är nu 37 cm och det väger 1,26kg i början av veckan och 1,4kg vid veckans slut. Jag har fått många kommentarer om att jag bara har en mage och hoppas att det förblir så. Under denna graviditet äter jag allt som kommer i min väg och gärna i stora lass. 
 
 Graviditetsmage i vecka 29 (28+0). 
 
 På Mickelsmäss fann jag denna urgulliga body "min moster är min bästis så det så" och kunde givetvis inte låta bli att köpa den. 
 
 


Pressvisning med Prat PR
Vardagsliv

Idag har jag och min fina vän Ida hängt på pressvisning hos Prat PR. De visade nyheter från bland annat företagen Merrell, Jysk, Nivea, Crocs, Britax, Lunette och Bibendum. Mina ögon fastnade helt klart för Jysks satsning på inredning. Det var mycket marmor, metaller och träslag, helt i min smak. Det var även roligt att få känna och klämma på Britax nya vagnar, lyssna på idéen bakom designbyrån Ames nytänkande som resulterade i Ci-Tee, en t-shirt som visar storstadens färg och att få prova på om Niveas forskning angående leenden stämmer. Visste du att man ser två år yngre ut när man ler?
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Lilla J
Vardagsliv

I fredags, 9/10, föddes en alldeles perfekt skapt flicka, lilla J som hon kallas tillsvidare. Våra fantastiska vänner har blivit föräldrar för första gången och jag glädjs så med dem. 3000g och 50cm ren kärlek. Jag har under hela Lisettes graviditet gissat på att hon skall födas den 8/10 och det var nämligen denna dag de åkte in till förlossningen.
I måndags fick de komma hem och påbörja sitt familjeliv på riktigt och jag fick äran att snusa bebisfötter redan då. Jag längtar efter att se både Daniel och Theodors min när de träffar denna lilla minimänniska. 
 
 
 
 
 
 
 Lisette har snöat in sig på svanar och som välkommen hem gåva fick de en ballongsvan av oss.


Vad ska lillasyster heta?
Min andra graviditet

När vi väntade Theodor var vi helt säkra på att det var en tjej i magen och det bekräftades också på RUL. Vi pratade mycket om namn och vi bestämde oss för Alicia. När det sedan på förlossningen visade sig vara en pojke tog det oss två veckor att bestämma oss för Theodor. Jag har inte en enda gång funderat på om vi valde rätt namn och jag är otroligt nöjd med namnet Theodor. 
Vi vill att lillasysters namn ska passa ihop med Theodor men det behöver nödvändigtvis inte börja på T eller vara ett långt namn. För Daniel ligger Alicia fortfarande som första plats för bebis i magen medan jag inte alls håller med. Alicia är "förbrukat" i mina ögon om ni förstår vad jag menar, samtidigt som jag tycker att det är jätte fint. Jag tänker inte avslöja de namn jag fastnat för, än.
Nu behöver vi er om hjälp! Vad heter era tjejer? Vad har ni för namn på era namnlistor? Vad ska lillasyster heta?
 
 


TJUGOÅTTA.
Min andra graviditet

Barnet - Barnets totala längd är nu ca 35 cm och det väger ca 1,1 kg i början av veckan och ca 1,23 vid veckans slut. Barnet har vid det här laget vant sig vid din röst, fortsätt att prata med och sjunga för det.

 

Mamma - Det är en kraftig tillväxtperiod mellan vecka 28-32. Livmodern fortsätter att växa och du kan känna tryck upp mot bröstkorgen. Det kan vara en lite obehaglig känsla. Barnet är livligt i magen och kan ibland hindra dig i din nattsömn. Försök att bulla upp ordentligt med kuddar mellan knän och under magen för att hitta en så avslappnande sovställning som möjligt. Nu är det dags att gå på föräldrautbildning, prata med din barnmorska.

 

Partner - Din partner kan tycka att det känns jobbigt under den här perioden. Påminn gärna henne om hur mycket hon betyder för dig och hur härligt det ska bli att få ett gemensamt barn.

 

Egna tankar - Ja, det är inte mycket som har förändrats till skillnad från förra veckan. Magen har däremot växt till sig ordentligt och jag kan inte längre ha mina vanliga tröjor utan att de blir för korta. I övrigt mår jag bra i graviditeten och har inte mycket att klaga på bortsett från min onda rygg som gör sig påmind med jämna mellanrum. Lillasyster har börjat sparka allt högre upp och trycker dagligen på revbenen. Jag längtar mer än någonsin efter vinter, desto snabbare vintern kommer, desto snarare får vi träffa lillasyster.

 

Graviditetsmage i vecka 28 (27+2).

 


Jag kände inte igen mitt barn
Theodor 1år-1,5år

Nattetid har sett likadant ut den senaste veckan, alldeles för lite sömn och alldeles för mycket gråt. Theodor är fortfarande sjuk med feber och hostar något fruktansvärt nätterna igenom. En av mina största rädslor sedan Theodor började på förskola har varit att han skall drabbas av nattskräck. Jag har både läst och hört obehagliga historier om nattskräck och när man söker på ordet i bilder visas läskiga demoner. 
I lördags fick Theodor ett nattskräcksanfall. Att inte få kontakt med sitt barn som verkar så vaket men ändå så borta var hemsk. Det värsta var inte att han slängde sig från sida till sida och slogs hejvilt, det värsta var när jag kollade på hans uppspärrade svarta ögon. Pupillerna tog över hela ögat och han kändes som en annan person, någon jag inte kände igen. Där brast det för mig och Daniel fick helt ta över. Efter fem minuter kunde man se hur hela kroppen mjuknade och han sökte efter napp och snutte samtidigt som han ville komma till min famn. Så fort jag tog i honom somnade han om. Hela natten låg jag och tänkte på det som precis hänt och var livrädd för ännu ett anfall. Tack och lov slapp vi uppleva det men oron sitter kvar. 
Jag läste att ett nattskräcksanfall är vanligast hos pojkar, kan komma att uppstå om barnet är i tidigt förskoleålder, pga sömnbrist eller om barnet inte har fått utlopp för sin energi. Allt detta stämmer in då Theodor har varit sjuk och inte kommit till ro under nätterna och dessutom inte har kunnat leka som vanligt. 
Dela gärna med er av era berättelser. Hur upplevde ni anfallen? Har de upprepats eller kom de plötsligt?
 
Instagram tävling
Vardagsliv

Ni har väl inte missat tävlingen som just nu hålls på min instagram? @sandralundqvist.En rosa tjejkväll
Vardagsliv

I torsdags fyllde min fina vän Josephine 25 år och detta firades med en kväll i riktig tjejanda hemma hos henne i fredags. Rosa sockervaddsdrinkar, underbart god mat, ett fantastiskt upplägg och mycket skratt beskriver kvällen rätt bra. 
För några veckor sedan överraskade vi både Josephine och Cecilia som båda fyller 25 år i oktober med middag och drinkar. Jag älskar att umgås med dessa härliga tjejer och det går aldrig att fira någonting för mycket! 
 


 
 
 
 
 
 
 Minen Josephine gjorde när hon såg att det var en Klong vas hon fick av mig, Cecilia och Beatrice är obeskrivlig, för att inte tala om glädjetårarna.
 
 


UnderBARA BARN mässan 2015
Vardagsliv

Äntligen var det dags för årets mässa och likasom förra året gick jag tillsammans med Ida, däremot utan barn. Om det inte vore för att Theodor är sjuk hade han fått följa med. Mina två besöks måsten i år var kids concepts monter, tänk på att de endast tar emot kontantbetalning, och WIHO design. Mässan i övrigt bjöd på bra priser och ett härligt utbud. Om ni inte har varit där tycker jag definitivt att ni ska besöka mässan på dess sista dag i morgon. 
 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mickelsmäss
Vardagsliv

Förra söndagen besökte vi en höstmarknad i Örsundsbro, Mickelmäss, med närmare 30.000 besökare. Jag hade aldrig tidigare hört talas om marknaden men Daniel mindes den från en gång när han var yngre. Den gjorde succé kan jag lova! Theodor sov i vagnen medan vi strosade runt bland alla mysiga stånd. Det såldes allt från mössor med personliga tryck/namn, kläder, barnartiklar, mobiltillbehör till mina favorit salamikorvar, teer och den berömda Örsundsbro klämman. Det fanns allt. Något som däremot stack ut från andra höstmarknader var tivolit som fångade de mindre barnens hjärtan. Theodor riktigt lös upp när han stolt åkte runt i bilkarusellen med sin pappa. 
 
 
 
 


Veterinären och ögoninflammation
Vardagsliv

Ursäkta gårdagens frånvaro men denna mamma är helt slut. Sjukstugan håller i sig och nu har även Daniel smittats. Theodor har fortsatt feber och vi misstänker en lättare ögoninflammation. Vi som precis har börjat vänja honom med att sova i eget rum. Han somnar i sin säng men någon gång under natten bär jag in honom till oss då jag är alldeles för matt för att orka springa mellan rummen. Ibland blir det inte som tänkt.
Det är mer påfrestande än man kan tro att vara hemma med en sjuk liten som inte vet vad han vill och framför sina önskemål genom gnäll. Ingen mat får vi i honom bortsett från några tuggor banan. Det är olidligt att se Theodor så ynklig, om jag ändå kunde ta över förkylningen. 
 
Idag var jag hos veterinären med Måns för att undersöka tre "knölar" som kommit plötsligt. Theodor var med Daniel på jobbet under tiden och som den bilfantast han är kunde ingen vara gladare. Det var en knöl som besvärade veterinären en aning och den 19 oktober opereras alla tre bort för att sedan skickas på analys. Ingenting jag behövde oroa mig över. 
Annars är det inte mycket som händer bortsett från att vi har klivit in i vecka 28, magbild kommer. Våra kvällar slutar oftast runt 21 numera och Daniel gick precis och la sig i hopp om att må bättre i morgon, Theodor sover sedan två timmar tillbaka. Jag har dukat fram diverse godsaker som jag ska äta framför ett inspelat avsnitt av Vanderpump Rules. Trevlig torsdagskväll vänner!
 
 


Sjukstuga
Theodor 1år-1,5år, Vardagsliv

Medan den minsta i familjen sover, i sitt rum för övrigt, passar jag och Daniel på att duka fram onyttigheter framför Narcos. Framåt kvällen blev Theodor piggare och samlade på sig energi efter middagen. Han blir hemma i morgon också för att tillfriskna ordentligt. Jag antar att vi är inne i den omtalade förskolebacillbubblan där näsan rinner fram till sommaren och VABB är nya vardag.
 
Theodor tidigare idag under vilan.
 Visste ni att jag, Daniel och Theodor sover med öppna ögon?


Nytt i höstgarderoben
Skönhet, Vardagsliv

Jag är en väldigt enkel person när det kommer till val av klädstil. Jag gillar att hålla det stilrent (hur man nu kan kalla mjukiskläder och mammaoutfitten för stilren haha) och inte krångla till det. En blus och ett par fina jeans går alltid hem. Däremot har jag så länge jag kan minnas tyckt att det har varit svårt att veta vad jag ska ha över exempelvis en klänning om vi är bjudna på fest. Jag avskyr att frysa och måste därför ha med en extra tröja och det är just den där tröjan jag har svårt för. 
I söndags var vi på en helt fantastisk höstmarknad i Örsundsbro och där lyckades jag fynda två koftor/kappor som är perfekta till både vardag och fest.
 
 
 
 
 


Första natten i eget rum
Theodor 1år-1,5år

När jag skrev rubriken "Första natten i eget rum" insåg jag att detta faktiskt inte är första natten Theodor sover i eget rum. Han har sovit själv tidigare, dock åkte spjälsängen tillbaka in i vårt sovrum lika fort som vi ställde in den i hans. Avvänjningen gick inte alls som vi tänkt oss och ingen var nog riktigt redo för separationen.
Inatt var det annorlunda. Med tanke på våra sömnlösa nätter var vi alla mer än redo. Daniel tog nattningen och Theodor somnade utan större protest och sov fram till 22. När vällingen var uppdrucken fick vi dock sitta bredvid sängen ett tag innan han kom till ro. Sen sov han fram till 06 med endast ett uppvak och jag bar in honom till oss. När Theodor somnade igår var han alldeles varm och vi misstänkte feber. Mycket riktigt visade febertermometern 38 grader i morse och vi tog en dag ledigt från förskolan. 
 


En barnfri lördag
Vardagsliv

Att med jämna mellanrum spendera tid med enbart vuxna eller umgås med sin partner på tu man hand värderar jag högt. Dock är det inget jag gör allt för ofta och kan såhär i efterhand tycka att det är dumt. Lika mycket som jag älskar att tillbringa all min vakna tid med Theodor behöver jag få pusta ut och äta en måltid varm, duscha utan att någon står utanför och gnäller eller få prata om annat än babblarna, blöjbyten och sovrutiner (trots att dessa ämnen allt som oftast kommer upp på våra tjejmiddagar).
 
I lördags unnade jag mig just en sådan "vuxen"kväll. Dagen började med att hela familjen åkte till Barkarby Outlet, åt lunch och besökte Andys lekland för att jag sedan skulle släppa av Daniel och Theodor hos Theodors gudföräldrar och åka vidare hem till Evangelina där även Sofia var. Vi handlade precis allt vi var sugna på och åt i timmar, drack alkoholfritt och pratade om allt mellan himmel och jord. Medan ansiktsmaskerna verkade mumsade vi i oss godis och skickade snapchats. Vi hade en fantastisk kväll som jag kommer att leva på länge. 
 
 
 
 
 


UnderBARA BARN
Vardagsliv

Godmorgon vänner, 
Vi startade denna måndag bara tio minuter innan det var dags att gå till förskolan. Vi klädde på oss i sängen och Theodor åt frukost i vagnen. I en veckas tid har T sovit något fruktansvärt om nätterna. Han vaknar upp ledsen flera gånger, vill dricka vatten och att man strycker honom över pannan. Det har inte blivit många minuters sömn och vi misstänker mardrömmar. Idag ska vi flytta in spjälsängen i hans rum för att se om Theodor kan somna om av sig själv så att vi får ta igen oss. Håll tummarna!
 
För ett år sedan hängde vi på underBARA BARN mässan som vipbloggare och Theodor fick plats i bärselen. En mässa som definitivt platsar på min lista över årets höjdpunkter. Jag hoppas vi lyckas ta oss dit i helgen, är det några av er som ska dit?
 
 
 
 
 
 
 


TJUGOSJU.
Min andra graviditet

Till skillnad från förra veckan har min rygg börjat värka och det märks tydligt när jag burit mycket på Theodor eller stått i obekväma positioner. Jag vet att jag lyfter helt fel men lyckas aldrig ändra på denna dåliga vana. Jag tycker fortfarande att magens storlek står still, däremot känner jag av lillasyster desto mer. Det sparkas, buffas och trycker nedåt på urinblåsan, jag går upp ungefär två gånger per natt för att kissa. Tiden går otroligt fort men inget mig emot. 
 
Graviditetsmage i vecka 27 (26+1)


'Bebis i korg fotografering'
Vardagsliv

På några minuter riggade jag och Jenny ihop en fotografering av Maximilian. Inget är så sött som 'bebis i korg' bilder enligt mig. Det är en perfekt årstid att få till härliga bilder med alla dessa vackra färger som träder fram. Maximilian somnade så fort vi la ned honom i korgen och vi hade tur som lyckades få några bilder utan napp. Så fort löven faller från träden och bildar lövhögar ska jag ta med Theodor ut på en fotografering. 
 
Mina tre favoritbilder. 
 
 


Rutiner
Vardagsliv

Vi är tillbaka i vardagen med rutiner och allt vad det innebär. Theodor gick sista dagen på förskolan idag för denna vecka vilket innebär helg för oss. Lämningarna går mycket bättre och tårarna varar enbart i några minuter.
Idag har lägenheten storstädats, ugnen skrubbats, altanen vinterrustats samt sängkläderna bytts och tvättats. Under hela tiden fick jag sällskap av min syster och systerson vilket gjorde det hela roligare. Vad vi gjorde i städpauserna får ni se i ett eget inlägg.
 
På vardagarna går dagarna i ett med lämning, rastning av hund, plocka i lägenheten och sedan hämtning. Dygnets timmar är alldeles för få. 
Nu ligger Theodor och sover medan jag andas ut i soffan. Det är inte ofta jag hinner känna efter men min rygg har börjat säga ifrån och gör riktigt ont i vissa positioner. Bara det inte blir värre.