Saturday birthday
Vardagsliv

God lördag vänner, 
Både Alva-Li och Theodor har vaknat för nappen flera gånger under natten och jag har inte alls sovit många timmar. Trots det kan jag inte somna om efter amning och det är med en pirrig känsla jag uppdaterar er. Ikväll väntas utgång för denna mamma, iiiih. Tre av fyra personer snarkar fortfarande ikapp i den stora sängen och jag skall slå in presenter. Idag väntas kalas för vår gudson Mason som firar sin första födelsedag. Tänk att det redan har gått ett år sedan Isabell kom hem till oss med oregelbundna värkar och jag berättade att jag var gravid. 
 
Idag är det din dag Mason och vi hoppas att den blir precis lika fantastisk som du är. Vi älskar dig! 
 
En kalasfin liten tjej.


Filippas andra födelsedag
Vardagsliv

I torsdags var jag inte hemma i många minuter. Efter lämnng åkte jag och syster direkt hem till pappa och spenderade vår dag där. Jag hämtade Theodor redan klockan 13 på förskolan och han fick svida om till finskjortan för det var dags för kalas nummer fyra på en vecka. Mellan Theodor och Filippa skiljer det exakt en vecka och vi hade ännu en tvååring att fira. Jag och Ida träffades för första gången när vi båda var höggravida och sedan dess har vi hållt kontakten. 
 
Kalaset var så fint anordnat med dekoration och bordsplacering för de små. Det bjöds på glass, fruktsallad och smörgåsar som mellanmål. När vi kom lekte Filippa och Theodor med leklera tills de övriga gästerna anlände och vi firade födelsedagsbarnet med sång och fika. Av oss fick Filippa fingerfärg, bamsemålarbok och en bamsesångpåse. Med oss hem fick Theodor en fullproppad goodiebag med ett fantastiskt innehåll. 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 


Instagramtävling
Vardagsliv

På min instagram (@sandralundqvist) har jag fått äran att i samarbete med @lillas_egna_sagor tävla ut en personlig inbunden bok ur "Lilla"-serien till FYRA lyckliga vinnare. Du väljer själv huvudkaraktär och vem boken skall handla om (mer information om böckerna finner du på hemsidan www.lillasegnasagor.se). Utöver detta får du som vinnare dessutom gratiskoder till alla e-böckerna på antingen Google Play eller App Store där ni kan läsa böckerna på plattan och har möjlighet att byta utseende eller huvudperson varje gång.

Tävlingen avslutas redan ikväll så glöm inte att delta!

Utmattad utan anledning
Vardagsliv

Jag satte mig precis i soffan, utmattad utan anledning, framför en champions league match, haha. Jag är alldeles för trött för att lägga någon störe vikt i vad det egentligen är jag tittar på. Daniel har satsat pengar på matchen så jag är nöjd så länge vi går plus på kontot. Idag har vi hängt hos Isabell och Sebaztian, ätit nudellunch och snackat skit. Maximilian kom redan efter lämning på förskolan och stannade till 13. Jag älskar att få umgås med min systerson (för att inte glömma, gudson), på tu man hand. Medan Daniel spelade fotboll bjöd mamma mig och barnen på middag. Där stannade vi hela kvällen och väl hemma somnade båda barnen utan protest. 
 
Det har blivit mycket kalasande på siståne, Theodors firande från i torsdags till i lördags, Livias ettårskalas i söndags och i morgon är vi bjudna hem till Filippa som fyller två. Theodor har blivit proffs på att öppna paket och äta tårta!
 
En nöjd kille med sin gottepåse efter Livias kalas.
Alva-Li tränade mycket nacke hos mormor.


Altanfix och kusinhäng
Vardagsliv

God morgon vänner, 
Har ni sovit gott? Båda barnen somnade innan klockan 19 igår och jag fick tid till att gå igenom mail, rensa Theodors leksaker och sortera bland bilder. När jag gick igenom mapparna med bilder kom jag över dessa nedan. I år måste vi olja in trallen och innan dess tänker vi inte ta fram dynor eller plantera blommor. Vi blev rekomenderade att inte olja fören det är varmt även nattetid, eller åtminståne inte minusgrader och frost. April månad är väldigt oberäknelig och hittills har det snöat, regnat, varit soligt, blåsigt och kallt. När altanen är i ordning är det vår/sommar på riktigt.
 
Idag skall jag och Alva-Li få sällskap av kusin Maximilian medan syster är på personallunch. Efter hämtning åker jag och barnen direkt hem till mormor och stannar på middag medan Daniel spelar fotboll med vänner. 
 
 
 
 
 
 
 


En utekväll
Vardagsliv

Denna mamma har inte satt klackarna i taket på jag vet inte hur länge och när Daniel gick på fest i lördags pratade vi om att jag skulle få en kväll hemifrån. Det är med blandade känslor jag överväger att gå ut på lördag, dels för att jag alla dagar i veckan hellre umgås med min familj än att ligga bakis och dessutom behöva pumpa och dels för att jag får separationsångest från mina barn.
 
När Theodor var sju månader åkte jag och ett gäng tjejer ner till Ullared och den natten spenderade jag i tårar. Däremot vet jag hur mycket jag skulle behöva få komma ut och umgås med vänner utan barn, äta god mat och dricka några glas vin (missförstå mig rätt, jag behöver inte dricka vin men det är trevligt att KUNNA göra det). Jag och Isabell pratar om att gå ut på lördag om ingenting annat kommer i vägen. När gick ni ut första gången efter att ni fått barn?
 
 Här hade jag, Daniel, min syster och Jonathan tagit båten från mitt landställe över till Sandhamn sommaren 2014.
 
 
Jag och Daniel firade tre år tillsammans genom att ta in på hotell. 
 


Förskolekö
Alva-Li 3mån-7mån

Idag har varit en lugn dag. Jag har städat, tvättat och förberett middag varvat med bebisgos. Alva-Li har tidigare skrattat vid några enstaka tillfällen men idag var det mycket som var roligt. Framförallt mamma.
Li har fyllt tre månader och det är hög tid att hon ställs i förskolekö. Givetvis vill vi att hon skall gå på samma förskola som sin storebror och jag hoppas att hon kommer in i augusti 2017. Vi ställde inte Theodor i förskolekö fören han var sju månader och till en början fick han plats på vårt tredjehandsval. Lyckligtvis hade vi möjligheten att tacka nej och stå kvar i kön i väntan på förstahandsvalet. 
 
Peekaboo.


Magsmärtor
Vardagsliv

Jag är normalt sett en person som presterar bäst under stress. Positiv stress. Däremot är det en hårfin gräns mellan positiv och negativ stress. Under denna hektiska kalashelg har jag varit stressad från tidig morgon till sen kväll, på ett bra sätt. Däremot har jag i två dagar känt av magsmärtor. Jag vet inte om det beror på stressen eller något annat. I natt var jag tvungen att dricka vatten för att inte spy. Känslan är likt magknip som håller i sig. I veckan ska jag njuta av långa promenader, repriser på tv och framförallt av att snusa bebis. Min lilla tjej har spurtat i utvecklingen och jag vill inte känna att jag missar något!
 


Birthday weekend
Theodor 2år-

Vilken helg det har varit med kalas för både Theodors minivänner och släkt. Tidiga morgnar, dekorationer, sång, stress, minivänner, tårta, paketöppning, skratt, släkt, städa, återhämta sig och börja om. Ett mega tack till er alla som kom och förgyllde denna kalashelg. Theodor har varit i sitt esse och riktigt nöjd över att få så mycket uppmärksamhet som han har fått. Och för att inte nämna presenterna! I torsdags firade vi tvåårsdagen med grattissång på morgonen, paketöppning och efter förskolan, där han också blev firad, åt vi på restaurang och Theodor fick paraplyjuicer. I fredags kom 8 mammor med barn hem till oss på barnkalas, lunch, fika och lek. Jag är imponerad över hur bra det gick trots barnens unga ålder. Theodor somnade ovaggad och på lördagen var det dags igen. Klockan 13 kom släkt och familj för att fira Theodor och likt föregående dag sken han upp som en sol när alla kom bara för hans skull. 
 
På väg till restaurang Alexandra i torsdags var små myror väldigt intressanta.
 
 
 
 
 
 I fredags var lägenheten full av glada barn och färgglada ballonger.
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Givetvis serverades en glasslastbil tillsammans med hembakat födelsedagsbarnet till ära.
Lunchbuffén var barnvänlig och bestod av american pancakes, frukt, smörgåsar och kokt korv.
 
 
 
Några av kompisarna på samma bild. Vi gjorde ett försök till en gruppbild men efter protest gav vi upp.
 Istället för glass bjöd vi på egengjord chokladtårta i lördags.
 
  
 
 
 
 Som avslut på en fantastisk kalashelg släppte Theodor och Melody upp födelsedagsballongen han fått av kompisen Livia till stjärnorna.


Grattis världens bästa Theodor på din andra födelsedag
Theodor 2år-

Två år har gått sedan du tog oss med storm och gav livet en ny mening. Denna oändliga kärlek går inte att få ned i text utan måste upplevas. Du är hela min värld och har alltid varit så självklar. Tänk att du redan har hunnit bli så stor på bara ett ögonblick. Du förtjänar det allra bästa och med dig vid min sida gör du allt mycket enklare. Idag är det din dag Theodor och idag skall all fokus ligga på dig. Grattis världens bästa unge på din andra födelsedag! Vi älskar dig gränslöst.
 
Måndagen den 21 april klockan 07.44 möttes vi för första gången.
Två år senare är du den busigaste minimänniskan jag känner.


Nattning med två barn
Vardagsliv

Dagen har varit sådär löjligt slapp och i stället för att sitta ute i solen (som gick i moln lika fort som jag publicerade mitt morgoninlägg) förflyttade vi oss till soffan. Jag hämtade hem Theodor strax innan 15 och stannade till i lekparken med kompisen Melody innan vi gick in och fick sällskap av både barnens faster och farmor. För två år sedan vid den här tiden blev vi inskrivna på förlossningen och jag hade ovetandes börjat öppna mig.
 
Daniel spelar fotboll på onsdagar vilket innebär att jag har båda barnen vid nattning. Vanligtvis tar jag och Daniel ett barn var och numera tar en läggning med Theodor ungefär en timme vilket ofta leder till en rastlös Alva-Li. Ikväll provade jag att lägga Theodor i sin säng medan Li tittade på färgerna i sitt babygym. Jag gick ut i vardagsrummet och lät honom somna själv. De första fem minutrarna ropade han efter vatten, ville att jag skulle lägga mig bredvid och försökte smyga upp. Jag talade om för honom att jag var i vardagsrummet och frågade om han ville ha nallen i sängen. Jag bäddade ned både Theodor och nallen och fem minuter senare, efter totalt tio minuter, sov han. En klapp på axeln gav jag mig själv och en high five i luften. Jag hoppas att vi kan fortsätta med denna metod hädanefter och slippa sitta på en liten hård barnstol tills hans somnar. 
 
Dagens lunch.


På Theodors önskelista
Theodor 1,5år-2år

Morgondagen närmar sig med stormsteg och det blivande födelsedagsbarnet har lagt sig för sista gången som ettåring. Med en kopp vaniljkaffe (en nyfunnen favorit) och i sällskap av en jollrande liten skall jag slå in Theodors presenter som han kommer att få öppna i morgon när Daniel kommit hem från jobbet. På Theodors önskelista står både roligheter och nödvändigheter. Det blir lätt leksaker i överflöd när ett barn fyller år och har kalas, ibland så mycket att det inte hinner lekas med. För att undvika detta har vi köpt sådant han kan leka med men också lära sig något av men framförallt sådant som vi kan göra tillsammans. 
 
På Theodors önskelista står Lego duplo, Legoförvaringsboxar, Kläder, UVdräkt, Badbyxor, Leksaksmat, Play Doh lera, Balanscykel, Pussel, Tågbana, Målarböcker (det är mycket roligare att lära sig färger genom att måla på en katt, ett träd eller en bil) och fingerfärg. Det uppskattas även att få upplevelser och att få spendera lite extra tid med nära och kära. En heldag på skansen eller Andys lekland, besöka en brandstation eller åka traktor, leka i en stor lekpark med lunch och glass, myskväll och övernattning. Ja ni förstår, det är bara fantasin som sätter stopp. Theodor är väldigt nyfiken och gillar att upptäcka, besöka nya platser och vara aktiv. Att ge bort en present är alltid roligast om gåvan är anpassad till barnet och ser efter dess behov och önskemål. Personligt är bra. 
 
Bilder från Theodors ettårskalas.
 
 
 
 
 


Wednesday
Vardagsliv

Vilket lyckorus som befinner sig när solen tittar fram. Efter några riktigt grå dagar är d-vitamin just vad kroppen behöver. Theodor är lämnad på förskolan och jag sitter ute på Evangelinas altan i väntan på att hon skall komma hem efter lämning. Förmodligen är det på denna läplats jag kommer att sitta hela dagen. I morgon när klockan ringer har vi en liten tvååring hemma som skall firas så ikväll förvandlas köket till en inslagningsverkstad när pappan är iväg och spelar fotboll. 

Jag har tidigare fått förfrågan om vad som står på Theodors önskelista och om jag kan tipsa er om bra presenter till en tvååring. Jag ska knåpa på ett inlägg ikväll med det vi har köpt till Theodor och önskat till honom.

I förrgår bakade jag och syster kanelbullar, vaniljbullar, mockarutor och havrebollar inför helgens festligheter. När Theodor kom hem från förskolan hjälpte han till med havrebollarna.
 
 
 
 
 
 


Mildare variant av hormonspiral
Vardagsliv

Jag har inte kunnat öppna mina mail i mobilen pga fullt lagringsutrymme och insåg att det var dags att rensa bland bilder och göra en överföring till den externa hårddisken. Det är vad jag har sysslat med i kväll mellan varven. Jag har fortfarande inte lärt mig att använda vår mac dator och min dator sjunger verkligen på sista versen. Tänk om den skulle krascha och alla bilder försvinna. En extern hårddisk är ett måste för alla fotogalningar som mig. Sagt och gjort, nu är jag lugn och den får gärna lägga av nu om den hade tänkt att göra det. 
 
Som ni vet lät jag sätta in en hormonspiral idag och det med blandade känslor. Jag är glad över att jag har gjort det och att den är av den "mildare" varianten (något mindre hormoner). Spiralen håller i tre år och om det känns bra sätter jag förmodligen in den andra varianten av hormonspiral som håller i fem år. Om nu Daniel inte skulle ändra sig gällande ett tredje barn. Om det gjorde ont, ja. Om det gjorde väldigt ont, både ja och nej. Det gick hyffsat fort att sätta in spiralen men det var en obehaglig känsla och mycket instrument i fiffi. Jag kände av molandet som kommer direkt och började blöda. Förhoppningsvis håller mina hormoner en jämn balans och mensen uteblir. Det återstår att se. Vilket preventivmedel använder ni?
 


Turist i Stockholm
Vardagsliv

I fredags klev vi upp i ottan och begav oss till Nacka sjukhus för ett återbesök efter Theodors operation mot ljumskbråck. Resan dit och hem tog totalt ca 1,5h och läkarbesöket under minuten. Allt såg fint ut och det hade läkt bra. 09.45 var vi hemma igen, packade om skötväskan och skyndade till bussen. Jag och Evangelina hade planerat en heldag i huvudstaden med lunch, fika i kungsträdgården under körsbärsträden som står i blom och en sightseeing via båt. Barnen var i extas hela dagen och inte minst över att åka tåg. Varför är vi så dåliga på att utforska vår egen stad? Stockholm är otroligt vackert och det finns mycket att upptäcka.
 
Dagen i bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Spiralinsättning och kvalitetstid
Vardagsliv

Hej vänner, 
Hoppas er helg har varit fin och att ni har fått en bra start på veckan. Vi har haft en fantastisk helg och i vanlig ordning tog jag ledigt från bloggen. Idag har jag tid för spiralinsättning klockan 14 och tack vare era peppande ord känner jag mig inte längre lika nervös. Medan jag uppdaterar er ligger Alva-Li ligger tätt intill och sover. Bortsett från tiden hos mvc visar kalendern tomt och vi skall ta vara på kvalitetstiden. Jag tror inte att någon med barn gått miste om hur fort småbarnstiden går.
 
Igår bakade jag och syster precis hela dagen inför Theodors barnkals på fredag samt släktkalas på lördag. Med två små jobbade vi som ett team och bytte av varandra mellan matning, bak, lek, bak och sömn. Kalasförberedelserna är i full gång och han kommer att firas i tre dagar. Tänk att Theodor blir hela två år på torsdag, så stor men ändå så liten.
 
God morgon från Alva-Li och nallen.


Detta tar kål på mig
Vardagsliv

På tal om hormoner i tidigare inlägg tycker jag att vi bör ta upp hormoner och förvirring. Jag hade inte alls tid för spiralinsättning idag utan det var i tisdags (!!) och jag fick ringa med svansen mellan benen och boka en ny tid. Begreppet amningshormoner stämmer in på alla plan hos mig och idag var inget undantag. Kastat blöjan i tvättkorgen i tron om att vi bytt plats på papperskorgen, lagt bebisstrumpor i den använda blöjan i stället för våtservetterna och vikt ihop, placerat kylvaror i frysen och frysvaror i kylen, glömt bort tider osv osv är några få nämnda ting påverkade av amning (vill jag tro i alla fall). Har ni gjort någonting knasigt medan ni har ammat? Dock har jag på senare dagar blivit så förvirrad att det påverkar mig negativt med bland annat stress.
 
Jag sätter väldigt höga krav på mig själv i vardagen, lägenheten skall vara städad, maten inhandlad och lagad, hunden rastad, tvätten tvättad och hängd, lämna och hämta på förskolan och vara världens bästa mamma samtidigt som jag vill vara aktiv på sociala medier, och detta slår tillbaka hårdare än vad det ger. Under veckan som varit har jag tagit fel på inbokade tider och blandat ihop dagar trots almanacka, gått ut utan jacka trots att jag är den mest frusna person jag vet (det går att jämföras med att gå ut utan skor för jag har alltid min jacka på mig) och glömt bort Theodors återbesökstid efter operationen. Lyckligtvis sorterade jag bland papper just ikväll och hittade kallelsen som är i morgon bitti. Jag är rädd för att jag någon dag skall vakna upp och vara handlingsförlamad. Tänk om detta tar kål på mig? 
 
Då jag inte alls hade tid hos mvc idag fick jag en hel dag ledig och spenderade den tillsammans med Evangelina och barnen. Vi åt en lång frukost i deras uterum medan barnen sov i vagnen. Kusin Maximilian kom och lekte med oss medan syster besökte sin brukare. 
 
 


Fokus på ett barn
Vardagsliv

Oj, redan torsdag! Idag mår jag bättre psykiskt och har ställt in mig på en hemmadag med Alvis. Jag har förstått att det med största sannolikhet kommer att göra ont att sätta in spiralen och jag vill därför inte boka några planer mer än att ta en långpromenad med barnvagn och hund. Tvätten behöver hängas och golven skuras men jag försöker att inte lägga särskilt stor vikt i det.
 
På lördag skall Theodor umgås med sin mormor hela dagen för att sedan sova kvar till söndag. Detta innebär att jag och Daniel har hand om bara ett barn och kan lägga större fokus på enbart Alva-Li och på varandra. Ännu vet vi inte vad vi vill hitta på och vädret lutar åt det sämre. Köpa hem snacks och krypa ned i soffan framför en film står högt upp på min önskelista just nu.
 
Tre mobilbilder från den senaste veckan.
 
 


Hormonpåslag
Vardagsliv

Båda barnen sover och jag är precis hemkommen från en tjejkväll i centrum. Dessa träffar är guld värda, speciellt dagar som denna. Jag har haft en fin dag tillsammans med Jennifer, Mikaela, Tilde och barnen men ändå har jag haft en nedstämd känsla i kroppen. Theodor började morgonen redan klockan 05.30 med att testa mitt tålamod och gnällde på precis allt i tre timmar innan förskolan. Efter lämning tog jag en promenad hem till Jennifer och på väg dit gick Måns mig på nerverna när han drog och skällde i kopplet. Jag har fått alldeles för få timmar sömn och min kropp är full med hormoner. Ni vet känslan av att vilja stänga in sig i garderoben och bara gråta en skvätt? Inte? Lite så känner jag i alla fall nu.
 
I morgon har jag tid för spiralinsättning och jag börjar bli riktigt nervös. Gör det ont? Hur känns det efter? Som ni vet sedan tidigare vill jag, om möjligt, ha ett tredje barn och spiralen bidrar nog en hel del till min nedstämdhet. 
 


Grey hair don't care
Skönhet

Jag har i flera månader funderat på att färga mitt hår grått men som ni redan vet sedan tidigare är mitt hår väldigt svårjobbat och ett frisörbesök tar ungefär 6 timmar (om jag har tur). Lyckligvis är min bästa vän frisör och världens bästa dessutom. I fredags morse påbörjade vi förvandlingen och senare på kvällen syntes ett resultat jag bara kunnat drömma om med mitt hår, kallt och i nyanser av grått.
 
 
 
 


Reslistor
Vardagsliv

Jag ville bara kika in snabbt och säga hej innan tisdagen är igång med dess bestyr. Alva-Li har i några dagar vaknat runt 06 och väckt mig med sitt joller och ett stort leende. Hon fortsätter att sova hela nätter utan uppvak och Theodor fortsätter att komma in till oss någon gång under natten. Vi är alldeles för trötta för att gå tillbaka med honom trots att vi hade bestämt oss för det. 
 
Efter lämning på förskolan skall jag hämta upp Lisette och Juni för att ordna pass åt våra små. Den 4 juni är vi ett stort gäng som åker till Kroatien för att fira Daniels farbror som fyller 50 år. Vi kommer att bo ca 10 vuxna plus barn i ett stort nyrenoverat hus med pool. Jag håller på att skriva listor på vad vi INTE får glömma till resan och än så länge har jag köpt en bordshängd matstol, UV-dräkt till Alvis, solhatt och sommarkläder. Vad är era måsten vid en resa med barn?
 
I maj förra året åkte jag, Theodor, mamma, Jenny och Felicia till Turkiet. Det var en fantastisk resa och jag älskade att resa med barn. 
 
 
 


Flexibel
Vardagsliv

God kväll vänner, 
Jag har tagit helg från bloggen och det har knappt blivit något skrivande. Hoppas ni har haft fina dagar och har kunnat njuta av solen precis lika mycket som vi har gjort. Det har varit 12 grader och sol i Stockholm, vårjackor och converse. Jag har ätit årets första glass, färgat mitt hår grått, besökt en loppmarknad, haft trevliga middagar, grillat, hängt på min svärfars baksida och spelat kubb. Jag tror att vi behöver vinterhalvåret för att uppskatta vår och sommar. Håller ni med? 

Idag har jag och Alvis hängt med barnens faster och tagit vara på soltimmarna. Efter hämtning på förskolan tog vi en promenad och mötte min syster, Maximilian och Filippa som hade picknick på ängen. Ikväll hade jag avsatt tid för bloggen men med småbarn måste man kunna vara flexibel. Alva-Li har haft ont i magen och ligger icke flyttbar på mitt bröst. Jag kan inte ändra position och når därför inte min dator. Theodor har redan vaknat två gånger av hennes gnäll och en tredje nattning är inte att föredra. 

I morgon skall jag försöka ta mig till en närliggande polisstation och fixa pass åt baby Li. Om bara två månader åker vi till Kroatien (!!).
 
Farfar och Theodor skomatchar.


Morning bath
Vardagsliv

Båda barnen vaknade strax innan 06 och efter en ostörd natt klev vi upp och satte oss vid frukostbordet. Igår hade vi middagsgäster, Max, Linnea, Patrik och Sara, och var uppe till sent. Vi drack vin, tittade på fotboll efter killarnas önskemål och pratade om livet.

Idag ska Lisette lägga beslag på mitt hår och om vi har tid blir jag gråhårig. Håll utkik! Ikväll kommer Mika och Lisette över på middag och Theodor skall få fredagsmys. 
 
Efter frukost brukar Theodor bada, ibland själv, ibland med Alva-Li men igår trängdes vi allihop och skvätte ned varenda millimeter av badrummet. Morgonbad är alltid roligast.
 DIY minispaljé
DIY

Enda sedan jag och Theodor planterade solrosfrön har jag funderat på hur jag skall stabilisera dessa odlingar. De växer otroligt raskt och ser sådär hängande ledsna ut. Tills idag! På Sofias blogg fann jag detta smarta och inte minst enkla DIY. En minispalé. Allt du behöver är tandpetare och/eller grillpinnar, limpistol och smältlim. Plättlätt.
 
 
 


Torsdag och helg
Vardagsliv

God morgon vänner,
Igår kom Daniel hem med den glada nyheten att han fått möjlighet till att ta ut två pappadagar på kort varsel, torsdag och fredag, vilket innebär att familjen har helg. Lyckligtvis har jag inte planerat in någonting dessa dagar och kan fokusera på familjen. För mig är alla dagar vi får tillsammans betydelsefulla och Daniel vet hur glad jag blir varje gång han är ledig. 
 
Jag hade hoppats på bättre väder, långa promenader och lunch ute på altanen idag men solen lyser med sin frånvaro och vi håller oss inomhus. Till helgen vill jag köpa blommor, växter och kuddar att pryda uteplatsen med. Förra året glömde vi helt bort allt vad blommor heter och gjorde ingenting alls på altanen. Det känns väldigt trist såhär i efterhand. 
 
 
 


5 saker ni inte visste om mig
Vardagsliv

- Jag gillar popcornkärnorna mer än popcornen.
 
- Jag är beroende av coca cola.
 
- Jag tatuerade in mitt ex namn två gånger när vi var tillsammans (givetvis är det övertatuerat nu).
 
- Jag får lätt beslutsångest och har svårt att säga nej. 
 
- Jag är 174cm och har väldigt långa ben.
 
 


#7 vardagsbilder
Vardagsliv

Idag är det genomgående grått väder och regn i luften. Efter lämning på förskolan gick jag och Alva-Li över till Isabell, Sebaztian och Mason och här är vi fortfarande. Vi har rensat inför loppmarknaden, förberett med ett lass skräp som skall till tippen och satt upp garderobsinredning. Heja oss! Sebaztian hämtar Theodor och Melody på förskolan medan jag och Isabell sorterar. 

Här är sju osedda vardagsbilder från mobilen.
Bvc
Alva-Li 3mån-7mån

Igår var det dags för rota-/tre månaders vaccin för Alva-Li. Jag har bävat inför denna dag väldigt länge då Theodor både slutade att amma och var ledsen hela dagen efter sprutan. Lilltjejen tog det mycket bättre och blev ledsen för stunden och lite ängslig igår kväll. Givetvis gjorde vi även de rutinmässiga kontrollerna och numera väger Li 5990g och är 59,5cm lång. Barnmorskan var inte säker på att längden blev helt korrekt då den dippade lite på kurvan och hon bär 62/68 i kläder. Hon spurtar iväg i vikt och likt sin bror ligger hon över medelkurvan. Hur stora/små var era barn vid tre månader?
 
 
 


BUBBLES
Theodor 1,5år-2år, Vardagsliv

Godmorgon vänner,
Har ni sovit gott? Idag är jag utvilad och trots att Alva-Li var ängslig igår kväll efter både rota vaccin och tre månaders vaccin har hon sovit hela natten. Theodor vaknade en gång och somnade inte om fören jag la mig i hans säng, då somnade även jag. Vi har för sjuttielfte gången bestämt oss för att Theodor inte får komma in och sova med oss. Det låter hårt men vi alla sover så mycket bättre utan fötter i ansiktet, barn som väcker varandra och nappar som försvinner. Han brukar komma in strax efter midnatt och av ren lathet har vi inte gått tillbaka med honom in till hans rum. Givetvis får han komma in på morgonkvisten och mysa men om han kan somna om vill vi helst att han skall göra det i sin egen säng. 
 
Jag behöver fler dagar som gårdagen i mitt liv. Inga måsten (förutom ett bvc besök), tid för vila och härliga promenader, lek på altanen och grillning. Om inte grillning och såpbubblor är ett vårtecken så säg. Efter förskolan ställde jag ut bebisgungan och koncentrerade mig på att upptäcka baksidan med Theodor. Jag älskar känslan av att kunna ha altandörren öppen och varva matlagning med lek. Någon rensning blev det dessvärre inte men det är ingen stress. Loppisen är inte fören den 7 maj, sök på loppis ubg på facebook så hittar ni. 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vinnare i samarbete med Kronfågel
Vardagsliv

Vad roligt att ni var så många som deltog i tävlingen i samarbete med Kronfågel. Vid det här laget har det inte undgått någon att jag har fått äran att testa Minut-kyckling och alla dess smaker. Denna gång serverades Minut-kyckling med smak av caesar tillsammans med surdegsbröd, fetaost, guagamole, tomat, kruksallad, rödlök, olivolja och havssalt till lunch. Plättlätt och klart på minuten. Hädanefter kommer jag alltid att ha minst ett paket Minut-kyckling i kylen både som "snabbmat" och till lyxigare middagar. 
 
Vinnaren i tävlingen är, trumvirvel, KIMSAN! Ett stort grattis till dig, motiveringen löd: 
 
Svar: smakerna Classic, Caesar, bbq
 
Vill gärna vinna för barnens skull. Vår son har en muskelsjukdom som ger en ökad muskelproduktion. Han har ständigt ont, alltid mjölksyra och har svårt att gå upp i vikt. Han behöver extra mycket protein, ständig medicinering och sjukgymnastik mot stelhet.
Vår dotter känner ingen hunger, är smal och behöver också äta ofta, gärna protein eftersom hon inte gillar kött förutom kyckling. Vi i vår familj tränar mycket och det blir mycket logistik till olika aktiviteter efter jobb och skola. Lite extra hjälp med några bra måltider vore guld värt!
 
Du kommer att kontaktas via mail och värdecheckarna skickas med posten.
 
 
 
 
 
 
 


Svar på frågestund
Vardagsliv

Karolina - Jätte härlig blogg! Jag har nyligen hittat hit och fastnade direkt. Du och Daniel verkar ha en väldigt bra relation. Kan du inte berätta mer om den? Hur är ni som par och hur ser en vardag ut hos er? Trevlig påsk
 
Svar - Tusen tack, vad glad jag blir! Vad roligt att vår relation uppfattas som bra även här i bloggen. Förhållandet är i en väldigt fin period just nu och bortsett från vardagsgnabbet håller vi sams och har roligt tillsammans. Daniel är min bästa vän och trots att jag är duktig på att gnälla på onödiga ting älskar jag honom av hela mitt hjärta. I vårt förhållande är jag den som styr och ställer när vi ska iväg, ser till så att middagen är planerad, skötväskan packad och lägger fram kläder till barnen. Jag är den mer kontrollerande personen medan Daniel tar det lite för vad det är. Vi kompletterar varandras olikheter och ser det bästa hos varandra men även vi har grå dagar. Jag blir lätt stressad och är långsint, jag vill prata om "problemet" medan Daniel vill släppa och gå vidare.
 
Vardagen med två barn fungerar bäst med rutiner och där är vi nu. Mycket går på rutin med tider och förskola men på helgerna är vi alla uppe lite längre, äter när vi är hungriga och åker på utflykter. Jag älskar när hela familjen är samlad och vill ta vara på varenda minut. Hoppas du hade en fin påsk!
 
Anonym - Hur fungerar det med hund och två barn? Han är så söt :)
 
Svar - Det fungerar men jag skulle ljuga om jag skrev att jag aldrig har tänkt tanken på hur mycket lättare dagarna skulle vara utan hund. Måns är en familjemedlem och stannar i familjen men han är en väldigt speciell hund. Jag har tidigare skrivit om de olika hundpsykologbesöken och hundkurserna vi har gått utan vidare resultat. Måns är väldigt stressad, skäller något fruktansvärt vid hundmöten om jag inte är stenhård och skäller när det plingar på dörren. Tänk er stressmomentet att ha en ulltuss som flåsar, snurrar runt och springer fram och tillbaka när vi ska iväg, tänk er att gå med vagnen när det kommer en flock av hundar och föreställ er hur det är när barnen precis har somnat och någon plingar på dörren. Lite så. Det finns mycket som är positivt med hund och Måns är världens snällaste men under småbarnsåren är det tufft.
 
Sofia - Hej! Det är roligt att följa dig :) ser att du har varit inne hos mig på instagram och gillat mina fotostenar. Jag blev också tvåbarnsmor i januari, och jag undrar hur du och Daniel delar upp ansvaret med barnen under dagarna då han jobbar och inte jobbar? Jag är imponerad över att du uppdaterar bloggen så ofta som du faktiskt gör :) kram på dig!
 
Svar - Hej Sofia! Vad roligt att du tycker om min blogg. Skriv gärna vad du heter på instagram så att jag kan gå in och kika igen. Ett stort grattis till er och till det nya tillskottet. Vi delar upp ansvaret mellan barnen väldigt bra både på vardagar och på helger. Det är någonting som har kommit med tiden och det behövs för att orka. Det har fallit naturligt att Daniel tar fler läggningar med Theodor, går in till honom när han vaknar på natten (på helgerna), byter Theodors blöjor och busar lite extra. Jag gör så gott jag kan men Alva-Li hänger oftast med mig och när Daniel är hemma är han den roliga föräldern. Medan Daniel arbetar lämar och hämtar jag på förskolan, sköter hushållet, tvättar, städar, går ut med Måns och det är oftast jag som handlar och lagar mat. Tiden Daniel har med barnen är värdefull och vi ser hellre att han leker med Theodor och umgås med Alva-Li när han är hemma än att hänga tvätt.
 
Jag avsätter tid för bloggen när barnen har somnat eller om jag får någin minut över under dagarna. Kram
 
Anonym - Hej Sandra! Jätte trevlig blogg! Måste bara säga att din kille är sjukt snygg! Har följt din blogg i ca 3 år och tycker att du gör ett jätte bra jobb!
 
Svar - Haha, tack älskling!
 
Anonym - Va fick dig att börja blogga?
 
Svar - Det som fick mig att börja blogga var en Thailands resa 2010. Jag och mitt ex var i Thailand i tre månader och jag skapade bloggen för att vänner och familj skulle kunna följa vår vardag. 
 


Monday.
Vardagsliv

God morgon vänner, 
Vi har ännu inte klivit upp och det är fortfarande oklart om Theodor ska till förskolan eller inte. I torsdags när jag hämtade honom meddelade pedagogerna att det gick mykoplasma, öroninflammation och RS-virus. Om det har kommit in fler sjukdomsfall får han stanna hemma. Båda barnen har precis blivit friska och jag ser gärna att de förblir så. Strax innan halv åtta ringer jag och frågar. 
 
Jag och Isabell har bokat bord för att stå på loppis så om tid finns skall jag rensa det sista i skåpen, det går alltid att hitta något! Jag förstår inte hur jag ständigt lyckas finna någonting trots att jag nyligen rensat. Jag gick igenom gamla bilder och såg dessa på barnen, ser ni vem som är vem?
 
 Theodor.
 Alva-Li.


TRE MÅNADER.
Alva-Li 3mån-7mån

I dag är det tre månader sedan jag blev tvåbarnsmor, tre månader sedan Theodor fick sin lillasyster och tre månader sedan vi fick uppleva dubbel kärlek för första gången. Ingenting är så självklart som mina två barn. Alva-Li är i särklass den nöjdaste bebisen jag någinsin träffat. Hon sover hela nätter i sin säng, från ca 18.30-07, ler så fort hon får syn på ett nytt ansikte och jollrar vid ögonkontakt. Ingenting får henne att le så stort som storebror och hon älskar att titta på sina ugglor vid skötbordet. Hon har alltid tyckt om att ligga i vagnen och på senare dagar har vi börjat använda bärsele allt mer. Däremot tycker hon inte om att bli buren liggandes i famnen om hon inte är trött. I morgon har vi tid på bvc för vaccination, längd och viktkontroll. 
 
 
 
 


Motstå en nyvaken bebis
Vardagsliv

Söndag och veckan lider mot sitt slut. På helgerna hamnar bloggen lite i skymundan och för er som vill ha mer kontinuerlig uppdatering kan ni följa oss på instagram (@sandralundqvist). I torsdags åkte jag och barnen hem till min mamma och Peter efter förskolan och hängde på deras baksidan innan ett restaurangbesök på Taco bar. Jag har aldrig sett det som ett problem att ta med mig Theodor, eller Alva-Li för den delen, på restaurang. Theodor älskar nya miljöer och blir extas av allt nytt han ser och allt gott han får äta. Fredagen bjöd på en heldag med moster Jenny och lillkusinen. Vi lekte inomhus, åt lunch, byggde sandslott i sandlådan och åkte radiostyrd bil. 
 
Både fredagskvällen och lördagskvällen har spenderats tillsammans med Josephine, Jonas och Tuva. Vi har ätit gott, druckit bubbel och pratat bort timmarna. Josephine lurade med mig på mitt första träningspass sedan långt innan Theodor kom. Det känns i hela kroppen kan jag lova. Jag och Daniel har även lyckats klämma in en fyra timmars shoppingrunda med familjen. 
 
Jag och Daniel brukar turas om att gå upp med Theodor på helgerna men denna helg har Alva-Li vaknat först och kvalitétstid med henne har prioriterats före sömn. Jag har så svårt att motstå en nyvaken bebis.
 
Ikväll avslutas tävlingen i samarbete med Kronfågel om värdecheckar till ett värde av 300 kronor. Tävlingsinlägget finner ni längre ned.
 

 


Hej april.
Vardagsliv

Mitt mars har gått av bara farten med några riktigt värmande vårdagar, tonvis med bebisgos, endast en vecka med dagissjukdomar (peppar, peppar), mammaluncher, dopförberedelser och härliga bloggsamarbeten. April är en speciel månad på många vis. Det är den månad vi kommer att fira Theodors alla födelsedagar hädanefter, jag kan inte för allt i världen förstå att han redan fyller två år (!!), vi blev föräldrar för allra första gången och vi plussade på stickan med Alva-Li i april. Jag minns såväl Theodors 1 årsdag, det var en varm tisdag och körsbärsträden stod i blomning. Vi åkte in till Kungsträdgården för att uppleva det som lockar väldigt många turister och åt glass. Jag hoppas att vi kan åka dit även i år.