Triss i sessor
Vardagsliv

När jag satt och matade Alva-Li med gröt i morse slog det mig att hon blir hela sex månader på söndag. Att min lilla spädis sitter i en matstol, äter gröt och dricker vatten känns fortfarande väldigt främmande. Hon älskar att göra skrikljud och skrattar mest hela tiden. För mig är hon fortfarande sisådär tre veckor och alldeles nykläckt. Ni med två barn, upplever ni också att det går dubbelt så fort med andra barnet som med första?
 
Idag har jag och Lisette hängt hemma hos Evangelina med barnen och vi passade på att fotografera våra sessor när alla tre var vakna och nöjda samtidigt. Jag älskar att båda mina barn kommer att växa upp i ett sådant fint gäng med barn i ungefär samma åldrar.
 
 
 
 
 
 


Present till förskolepedagogerna
Vardagsliv

Idag gick Theodor sista dagen på förskolan för denna termin och har numera sommarlov. Vi klev in på gården med tre tackgåvor som Theodor överlämnade till pedagogerna. På Beatas blogg fick jag idén om vad för present han skulle ge. I ett år har pedagogerna tagit hand om det dyrbaraste vi har och dem har fått honom att utvecklas och växa. Som tack tog jag en stickling av ett elefantöra och satte i en varsin kruka, denna skall symbolisera en växande Theodor. 
 
 
 
 
 
 
 
 


Varje morgon brinner det
Vardagsliv

Jag känner att vi måste reda ut en sak. Sömnlösa nätter, upprepade uppvak, sparkar i ansiktet och barn som väcker varandra, listan kan göras lång. Igenkännande faktorn är säkerligen hög hos oss småbarnsföräldrar men numera är inget av dessa ovanstående påståenden lika irriterande som när Daniels väckarklocka ringer på morgonen. Givetvis förstår jag att han måste väckas för att kliva upp och åka till jobbet men varje morgon brinner det lika mycket inombords när jag ser hur han klickar på snooze. Daniel är väl medveten om mina tankar kring detta och har lovat att bättra sig men enligt mig säger det sig självt. Vi är ofta fyra personer i sovrummet och att då en person tror sig ha rätten att låta väckarklockan ringa flera gånger om för att denna "någon" *hint hint* är trött. Jo man tackar, jag är också trött. Och nu väcktes jag för sjuttielfte gången. Och där vaknade barnen.
Hur gör ni när ni skall kliva upp till arbetet eller hur gör er partner? Vaknar era barn?
 
Världens gladaste bebis.
 


En näst finaste mening
Theodor 2år-, Vardagsliv

Idag har jag, syster och Evangelina suttit på en filt hela dagen, ätit picknick lunch och pratat bort timmarna medan barnen har legat i ett UV tält bredvid. Jag slängde på Theodors springcykel på vagnen innan vi for till förskolan och möttes av världens lyckligaste kille. När vi kommit halvvägs hem slängde han av sig skorna och ville cykla barfota samtidigt som han talade om för mig att han har väntat på mig under dagen. Mitt hjärta svämmade över av kärlek, dels för att det är sommar på riktigt med barn som springer barfota och dels för att det är den näst finaste mening Theodor har sagt till mig, jag älskar dig mamma är svårslaget.
 
Theodor bestämde att vi skulle stanna till i parken och när jag puttade honom på gungan skrattade Alva-Li så att hon kiknade. Theodor hakade på och skrattade tillsammans med sin syster. Medan Daniel nattade Li åkte jag och Theodor tillsammans med Mika och Lisette till Kungsängen kyrka för att ha ett möte med prästen inför dopet. Om en liten stund kommer Isabell över för att pyssla ihop presenter till förskolepedagogerna innan barnen går på sommarlov. 
 
Mammas stora pojke.


Sluta amma
Alva-Li 3mån-7mån

God morgon vänner,
Idag var det skönt att sova och barnen vaknade inte vid 05 som jag tidigare har fått erfara. Innan vi klev upp ammade jag Alva-Li för kanske sista gången. Det är med blandade känslor som jag slutar att amma men i och med att hon växer och blir äldre blir hon också mer medveten. Li är intresserad av mat och det som händer runtomkring vilket försvårar amningen. Dessutom är det väldigt skönt att kunna dela på matningen utan att behöva pumpa ut. Dock tycker jag att det känns trist att klippa detta speciella band som bara finns mellan mor och barn. När slutade ni att amma?

Mitt midsommar
Vardagsliv

När helgen kommer och familjen är samlad passar jag på att ta ledigt både från sociala medier och i från bloggen. Den tiden behöver jag för att mentalt koppla om och samla ny energi. Att driva en blogg är krävande och så mycket mer än att skriva några snabba rader.
 
Vilken helg! Bortsett från något enstaka tjafs mig och Daniel sinsemellan hade vi en fantastisk midsommarafton med sillunch, tipspromenad, lekar, grill, skönsång och tårta. Vi var på firande hos Daniels farbror och fru tillsammans med tjugo andra vuxna och barn. Väderapparna visade på regn men det enda som nådde oss var några enstaka droppar. Detta var vår första midsommar som tvåbarnsföräldrar och det märktes nog på oss båda. Det blir dubbelt så mycket att rodda med men över lag tycker jag att allt gick fint.
 
Vår midsommarafton i bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Dopplanering
Alva-Lis dop

Om två veckor döps Alva-Li tillsammans med sin syssling Juni och dopförberedelserna är i full gång. Gudföräldrarna är valda, kläder inhandlade, lokal bokad, sånger som skall sjungas är valda, fika/mat planerad och dekorationer bestämda. Givetvis kommer all rekvisita från bakestore.se som har allt du kan tänkas till kalaset, dopet, bröllopet och babyshowern. Färgerna på dopet kommer att gå i rosa, vitt och guld. 
 
I veckan kom ett efterlängtat paket från bakestore med ett fullproppat innehåll.
 
 
 
 
 


04.47
Alva-Li 3mån-7mån, Vardagsliv

Den minsta i familjen slog upp sina blå redan strax innan 05, 04.47 för att vara exakt. Mitt i natten tyckte jag och la henne tätt intill i hopp om att hon skulle somna om. Inte ens amning fungerade. På tal om amning så håller jag på att trappa ned. Pigg som en lärka lekte vi fram till klockan slog 07 och Alva-Li blev trött. Yes tänkte jag och bäddade ned oss i soffan när jag fick syn på Theodor som precis klivit upp. Småbarnslivet kallas det.

Jag har ännu inte blivit människa efter denna tidiga morgon trots att jag har vilat tillsammans med barnen nu under dagen. Till min vinning är Daniel ledig idag och vi kan hjälpas åt. Hur mår ni?
Topp 100
Vardagsliv

God morgon vänner, 
Jag vill börja med att säga TACK, tack för att just DU kikar in här varje dag och tack för alla fina avtryck ni lämnar efter er. Varje kommentarer gör det så himla mycket roligare att blogga och det är givande att läsa om just din åsikt. Tveka inte att ställa en fråga om det är någonting du undrar över eller berätta gärna vad du vill läsa mer om. Att min blogg idag ligger på plats 97 över de mest besökta bloggarna på blogg.se visar att ni uppskattar det jag gör och skriver om.
 
Igår ringde de från dagis och bad mig att komma för att hämta hem en febrig Theodor. Tre andra barn hade också fått feber på förmiddagen och Theodor som hade en av sina bättre morgnar är nu åter sjuk. 39,1 hade han i temp senast igår kväll. Vi börjar denna onsdag med att dra oss i sängen framför barnkanalen och förhoppningsvis blir han snabbt kry, ännu har jag inte tempat honom.
 


Livet efter dig
Vardagsliv

Efter läkarbesöket igår for vi hem till Izabella för att spendera dagen där tillsammans med ett gäng mammor och barn. Det var tyvärr ett tag sedan vi sågs sist men desto mer hade vi att prata om. Izabella bjöd på lunch och i all lek försökte vi dricka en kopp kaffe. De har nyligen flyttat till en nyproducerad lägenhet som de inrett så fint och jag kan inte annat än att längta till att få inreda ännu ett nytt hem. Hösten 2017 får vi tillgång till vår nyproduktion. Visste ni att det blir vår tredje lägenhet på totalt fem år tillsammans? 
 
Som avslut på dagen gick jag, Lisette och Josephine på bio. Jag minns inte senast jag såg en film på biograf men det var riktigt mysigt. Livet efter dig, en romantisk dramafilm baserad på den bästsäljande och kritikerrosade romanen. Jag vill kalla det en typisk "tjej"film eller kärleksfilm och det var svårt att hålla tillbaka tårarna, flera gånger brände det bakom ögonlocken. Vi hade köpt biljetter till vip biografen i Mall of Scandinavia och åt även middag där innan. 
 
Izabella och Alexanders fina balkong. 
Theodor fastnade för Viggos spårvagn.
Viggo tagen på bar gärning.
 
Söta Lasse.
 


Hjärt och lungröntgen
Theodor 2år-

Theodor har totalt haft tre tuffa nätter med andningsbesvär. De börjar alltid vid läggning eller under natten och håller i sig till dagen efter. Besvären kommer plötsligt och inte efter ansträngning, vid förkylning osv. Han får väldigt svårt att andas och behöver hjälp med inhalator. börjar hosta kraftigt och kan få feber. Igår var vi hos läkaren för att utesluta allergi då de tidigare misstänkt pollen och även för att se hur vi skall gå vidare med hans besvär. Innan 4-5 års ålder bildar inte barn allergier enligt läkaren och pricktestet (som jag ville göra) visade ingen allergi mot varken pollen, gräs eller päls. Vi pratade om allt från början, hur han äter, utslag, avföring osv men blev inte klokare för det. Hon rådfrågade med sin kollega som bestämt sa att hon skulle skicka detta vidare till Astrid Lindgren för en remiss till hjärt och lungröntgen. De skrev HÖG PRIORITET med stora bokstäver så förhoppningsvis får han den hjälp han behöver snarast. Tills vidare använder vi inhalatorn vid behov. 
 


Ännu ett läkarbesök och möhippa
Vardagsliv

I skrivande stund ligger jag med tunga ögonlock i sängen med båda barnen vid min sida. Alva-Li som gjorde morgon redan strax innan 06 har somnat om och Theodor är inte långt ifrån. Om han somnar ska jag också passa på att vila innan dagens läkarbesök. Theodor ska på allergiutredning 11.15 efter upprepade andningsbesvär. 

Min kropp skriker efter sömn och jag känner mig mer död än levande. I lördags överraskade vi den blivande bruden, Susanne, med en möhippa. Vi åt brunch, lekte lekar, gick på twerkkurs (det var otroligt jobbigt men så himla roligt), åt lunch, gjorde oss i ordning medan vi drack drinkar, åt middag och åkte partybuss innan utgång. Dagen blev fantastiskt lyckad trots att regnet öste ner. 

Fler bilder finner ni under hashtagen #mrshock16 på instagram.Heja Sverige!
Vardagsliv

Följer ni EM? Jag har i mina yngre dagar spelat fotboll i 7 år och tycker om att se på lag som står mig varmt om hjärtat spela, likt Sveriges landslag. Daniel har satt upp en tv på vår altan för att han och hans vänner skall kunna se på matcherna utan att störa flickvänner, sambos och barn osv men idag såg de på Sverige-Italien matchen hemma hos Jonas. Givetvis satt jag och barnen bänkade framför tvn trots att Daniel inte var hemma. Tråkigt att dem inte vann dock.Vi fick ställa in
Theodor 2år-, Vardagsliv

Medan jag skrev och publicerade mitt morgoninlägg låg Theodor och vilade i soffan för att olyckligt vakna upp med feber. Dagens planer fick tråkigt nog ställas in i sista sekund och med 38,5 grader i temp har Theodor varit låg och velat mysa framför barnkanalen. Jag ville verkligen överlämna bröllop och doppresenterna så när Daniel kom hem åkte jag hem till Jennifer en liten stund innan Sverige matchen började. Picknick inomhus
Vardagsliv

Om en liten stund rullar en fullpackad vagn hem till Jennifer och Niklas för att överlämna både bröllop och doppresent. Vi var bjudna på deras bröllop kombinerat med Tuvas dop som var i lördags men då vi kom hem senare än tänkt från Kroatien hann vi varken till vigseln eller middagen och när både Theodor och Daniel blev dåliga fanns det inte mycket ork kvar efter en dag på resande fot. 
 
Klockan elva var tanken att ett gäng mammor och barn skulle träffas på lillsjön för picknick och lek men pga vädret får vi istället vara inomhus. Eftersom att Theodor är hemma på fredagar försöker vi alltid att hitta på någonting roligt och att få leka med kompisarna utomhus är en idealisk kombination.
 


Bröllops diskussion
Vardagsliv

Sedan den 18 augusti 2011 har jag och Daniel varit ett par och den 13 februari 2015 friade han till mig. Vi har som förutsättning att gifta oss men när jag igår tog upp bröllops diskussionen kom vi ingen vart. I Sverige är det tradition att gifta sig inom ett år efter en förlovning men vi sa redan innan att det inte är någonting vi kommer att göra. Dels har vi fått två barn inom loppet av två år och dels har vi prioriterat sparkassan på annat. Dessutom har vi flera vänner som planerar att gifta sig och vi vill inte stressa. MEN när Daniel sa att han kan tänka sig ett bröllop år 2020 tappade jag suget. Jag vill stå på altaret inom de närmsta två åren och börja spåna efter potientiella platser. Ni som är gifta, hur långt efter förlovningen sa ni ja till varandra?
 


Redo för sommar i regnet
Vardagsliv

God dag torsdag,
Idag går Theodor sista dagen på förskolan innan vi tar helg och idag är det exakt två veckor kvar till vi har sju veckor ledigt tillsammans. Natten har varit okej men jag känner mig väldigt trött i både huvud och kropp. Mitt morgonhumör är verkligen det sämsta, speciellt när jag blir väckt och idag krockade Theodors vilja med min. 

Idag spenderar jag och Evangelina dagen på Mall of Scandinavia med minsta töserna och kikar på inredning. Perfekt dag valde vi då regnet öser ner.

Några som är redo för sommaren är Alva-Li och Juni som testade sina matchande bikinis i Kroatien (De fick en varsin av sin faster/moster som de kan ha när de blir äldre men vi kunde inte låta bli att ta en bild). På bebisar är jag egentligen inget fan av bikinis men de var så söta.
6 försök till en bra bild
Kroatien 160604/160611

Vi var i Kroatien med en sådär löjligt fin bakgrund, jag och min bästa vän var på ett glatt humör, sminket var på plats och vi hade en bra kväll. Allt var som gjort för en bra bild bortsett från ljusinställningarna på kameran, dålig skärpa och vinden som grep tag om håret. Det är just detta jag älskar med dessa bilder, att de är fångade i stunden och perfekta på sitt eget vis. 
Är det här allt
Kroatien 160604/160611, Vardagsliv

Halva veckan har redan gått och det tog inte många timmar innan rutinerna var densamma som innan vi for utomlands. När vi kom hem hade jag en "är det här allt" känsla i hela kroppen. Jag älskar att ha hela familjen samlad, äta glass till frukost och frukost till middag, ta en dopp när det blir för varmt, dricka gott och vila när det behövs. Förstår ni vad jag menar? Lite vill ha mer och efter en vecka i Kroatien vill jag flytta utomlands, i alla fall för nu.
 
Idag skall jag hänga med mina fina vänner Lisette och Josephine, hämta ut ett paket, skura golv och laga storkok. Theodor är väldigt trött och lättretlig på eftermiddagarna så att ha färdiga lådor till honom är att föredra. Vad gör ni idag?
 
 


Blogglista
Vardagsliv

​När vaknade du i morse? 05.47 till Alvis joller.

Vad var det första du tänkte på när du vaknade? Hur jag skulle lyfta upp Alva-Li från spjälsängen, öppna dörren och smyga ut ur sovrummet utan att väcka Theodor. Jag lyckades. Daniel däremot väckte honom med sin väckarklocka 06.20.

Har du ringt någon idag? I så fall, vem? Många. Lisette, Daniel, Evangelina, Kungsängen kyrka, mamma och syster är de översta i telefonlistan. 

Vilket humör är du på just nu? Glad men trött.

Vad har du på dig för tillfället? Shorts och linne.

Har du ont någonstans? Inte värre än vanligt, det skulle vara ryggen.

Något du är sugen på att äta just nu? Sushi och choklad.

Vad köpte du när du drog ditt kort senast? Jag klickade precis hem två klänningar och betalade direkt men jag drog mitt kort fysiskt senast igår när vi köpte pizza.

Vilken var den första hemsidan du gick in på internet idag? Blogg.se.

Vad ska du göra ikväll? Hålla min sambo sällskap till Portugal-Island matchen.Scandiknots
Vardagsliv

Jag har länge suktat efter en virkad puff att ha i hemmet och blev därför ÖVERLYCKLIG när en avi från duktiga Scandiknots@instagram kom. Den är handgjord och materialet är av återvunnet t-shirt garn från Europas fashion industri. Inte nog med att den är otroligt fin och lyfter vilket rum som helst är jag kär i läderdetaljen. Spana in Scandiknots på instagram för fler bilder.
 
 
 
 
 


Inga måsten
Vardagsliv

God morgon vänner, 
Har ni sovit gott? Theodor har både igår och idag sovit i sitt rum fram till ca klockan 05 för att sedan somna om inne hos oss och Li vaknar inte en minut efter 06. Jag känner mig så utvilad som jag kan vara men trots det kan jag inte låta bli att sakna en ordentlig sovmorgon, en långdragen frukost och en lång dusch. 
 
Idag är lägenheten städad redan innan vi klivit upp, fördelen med barn som somnar tidigt, och det ser ut att bli sol. Inga måsten med andra ord och jag skall ge mig ut på en långpromenad, äta lunch utomhus och busa med min lilla tjej som just nu ligger på sin lekfilt och jollrar.
 
Med en långdragen frukost menar jag frukostar likt denna nedan. Lisette serverade sina föräldrar frukost på sängen när vi var i Kroatien och idag får hon gärna servera mig. 


Nya stamkunder
Vardagsliv

Vilken skön start på veckan. Syster kom och passade Alva-Li som sov medan jag lämnade på förskolan. När jag kom hem röjde jag i lägenheten innan vi plockade upp mat från den nya restaurangen i Brunna, där vi för övrigt kommer att bli stamkunder, och gick över till Evangelina. På hennes baksida spenderade vi resten av dagen till klockan slog hämtning. I väntan på Daniel och middag lekte vi i parken med bästisarna. Nu ligger båda barnen och sover, jag äter upp allt gott som finns i skåpen med Sverige matchen i bakgrunden och Daniel kollar på eget håll.
 


Fem frågor
Kroatien 160604/160611

Vad bör man packa ned åt den lilla? Och vad är onödigt? Först och främst bör du se över hur mycket packning du VILL ha med dig. Jag menar, de har barn även i andra länder och det mesta går att köpa där. Jag gillar dock att ha koll och orkar inte leta efter en affär det första jag gör när vi landar och packar därför alltid ned för mycket. Men mitt måste i resväskan till en liten är ett reseapotek då jag inte kan språket och om någonting inträffar vill jag veta att det är en alvedon jag ger mitt barn och inte någonting annat. HÄR finner ni en "13 måste ha i barnens resväska" lista. Det onödigaste jag packade ned i resväskan var helt klart överflödet av kläder, både till mig och barnen. Med badkläder, tunna shorts och lätta sparkdräkter kommer du långt. Alva-Li luftades mest hela tiden eller låg i blöja medan Theodor sprang runt i UVkläder. Sen tog jag med en bordshängd matstol som aldrig användes. Det fanns en barnmatstol i huset.
 
Använder barnen både UVkläder och badblöja? Badblöjan är till för att "fånga" bajset medan kisset rinner igenom. UVkläder sitter så pass tajt att bajset stannar kvar. Vi hade med oss ett paket badblöjor som aldrig användes så jag antar att det också var onödigt. Alva-Li låg i skuggan och sov i en UVdräkt utan blöja och Theodor badade i tajta badshorts. Li kissade dock i dräkten några gånger men en badblöja hade inte hjälpt.
 
Hur gick det att resa med barn? Vad bör man tänka på inför flygresan? Det gick jätte bra. Vi hade laddat upp med snacks, nya spel på ipaden, ritblock och mellanmål. Theodor tyckte att det var oerhört spännande att flyga och var mest intresserad av allt runtomkring innan han somnade medan Alva-Li åt och sov. Du bör vara ute i god tid, packat skötväskan smart och gå in med rätt inställning. Allt kan hända med barn. Något att tänka på är att du kan undvika att ditt barn får lock för öronen genom att låta han/hon suga på nappen eller dricka i en flaska.
 
Är vattnet i Kroatien lika klart som på bilderna? Ja, det är kristallklart och rent.
 
Vilken barnvagn använde ni? Till Theodor har vi en Carena Sprinter och till Alva-Li har vi en Carena Finnhamn. Att tänka på vid köp av resevagn är att köpa en vagn med endast ett handtag och inte två. Den blir mer lättkörd.
 
En helt fantastisk kyrka på torget.
 Kristallklart vatten.


FEM MÅNADER.
Alva-Li 3mån-7mån

Alva-Li har snart varit fem månader i två veckor och det är hög tid för en månadsuppdatering. Två dagar innan fem månaders dagen var vi hos bvc för vaccin och rutinkontroll. Vår flicka vägde 7020 gram och var 63 centimeter lång. Alva-Li helammas fortfarande men har fått smaka på gröt och pure. Med Theodor helammade jag till fem månader och nattammade till sex, nu tar jag det som det kommer. Hon fortsätter att sova hela nätter, har vänt sig från rygg till mage, är nöjd mest hela tiden och snurrar runt i cirklar när hon ligger på golvet. Då och då ställer hon sig lite halvt i krypställning men har ännu inte tagit sig fram. 
 
Idaskreativa
Vardagsliv

Innan vi for till Kroatien fick Alva-Li finpost av @idaskreativa på instagram innehållande en ljuvlig napphållare och ett vagnhänge. Jag älskar dessa handgjorda barntillbehör som cirkulerar men väljer dem med omsorg då säkerheten är det viktigaste. Ida är otroligt duktig och gör alla produkter efter kundens önskemål. För att inte tala om sängmobilerna hon gör, de är så himla fina! 
 Hej Sverige
Kroatien 160604/160611

I lördags eftermiddag landade vi i Sverige efter en sömnlös natt, andningssvårigheter, feberfrossa och åksjuka. Inte det mest önskade avslut på en f a n t a s t i s k resa men nu är ordningen återställd. Kroatien, jag säger bara wow! Huvudsakligen åkte vi på denna familjesemester för att fira Daniels farbror Micael som den 6 juni fyllde 50 år. Svärfar och Micael hade hyrt ett fantastiskt, nyrenoverat hus vid Makarska Rivieran. Huset hade fyra våningar, egen pool, utsikt över havet och badrum till varje sovrum. Vi åkte under lågsäsong och det märktes på invånarna som ännu inte hade tröttnat på turister. 
 
Maten smakade utmärkt, glassen var en klass för sig, vattnet kristallklart och byggnaderna otroliga. Att flyga till Kroatien tar ungefär 2,5h och med barn var det ett perfekt avstånd. Som ni märker fastnade vi för detta land och jag och Daniel pratade faktiskt om att titta på hus där. Det vore en dröm att ha ett hus utomlands att åka till när så önskas. Jag lever fortfarande kvar i semesterlunket trots att Daniel åkt till arbetet och vi alldeles strax skall åka till förskolan. Jag har en hel del att ta itu med här hemma och inte minst att mysa med Måns som har varit ifrån oss i en hel vecka. 
 
Ni finner mängder av bilder på min instagram (@sandralundqvist) och under hashtagen #fullthusimakarska.
 
Såhär kunde en helt vanlig tisdag i Kroatien se ut.


Dagsfärsk frukost
Kroatien 160604/160611

Daniel och Alva-Li ligger och vilar medan jag och Theodor utforskar huset och poolområdet. Här skulle man bo. Vi gjorde morgon redan klockan 06 och eftersom att vi var först med att vakna köpte vi dagsfärsk frukost till alla. Glassen i Kroatien ska tydligen vara fantastisk god och vi har en liten kille som är ivrig efter att få provsmaka. 

Några bilder på huset som jag tog med mobilen igår. Insidan är precis lika fin som utsidan av huset.

Makarska rivieran
Kroatien 160604/160611

Om ni sitter i restankar men ännu inte har bestämt er så är det till Makarska Rivieran ni ska! Vart ska jag börja. Havet är sådär löjligt blått, miljön helt fantastisk, underbar personal på restauranger och överkomliga priser. Den enda nackdelen vi har hunnit uppleva är att det är väldigt bergigt, vilket är väldigt fint, men med barnvagn blir det tufft att promenera i uppförsbacke varje gång vi skall hem. 

Vi bor i ett makalöst hus med fyra våningar, pool, utsikt över havet och gångavstånd ner till centrum. Barnen trivs som fisken i vattnet och i morgon har Theodor bestämt att vi ska äta glass till frukost. Glass och mackor. Hej då Sverige
Kroatien 160604/160611

Efter dagar utan dator och en packlista lika lång som gamla testamentet har bloggen ekat tomt. Vi har dessutom haft ett varmt Sverige och några riktigt fina dagar att ta vara på. 

In i det sista rände jag och Daniel runt i lägenheten som två yra höns innan vi kunde stänga resväskorna. Klockan 04 ringde väckarklockan och det var med en pirrig känsla vi klev upp. I skrivande stund sitter vi på flygplanet med ett sällskap bestående av 13 vuxna och tre barn. Incheckningen var svettig, bagaget vägde för mycket och biljetterna strulade men vad gör väl det om hundra år. Om en timme landar vi och därefter väntar en taxiresa på 8 mil. Kameran är med och likaså en adapter för sdkort så ni kan förvänta er en uppdatering ikväll.

IDAG.
Vardagsliv

Dagar som dessa hänger vi ute mest hela tiden och idag var inget undantag. Jag vågar säga att sommaren är kommen och likaså den fösta sommarmånaden. Medan Theodor var på förskolan promenerade jag och Alva-Li upp till bvc i sällskap av faster Therese. Alva-Li hade tid för ett rutinbesök samt vaccin. Mer om det i ett eget inlägg. Resten av dagen spenderades på svärfars altan och likaså kvällen. Vi grillade hamburgare, åt glass och cyklade. Theodor älskar sin balanscykel och har blivit så duktig. 
 
Familjen har gått och lagt sig medan jag uppdaterar er och äter mängder med choklad. I morgon skall det bli minst lika fint väder som idag och vi har inga planer förutom att packa inför resan. 
 
 
 


13 måste ha i barnens resväska
Vardagsliv

Att resa med barn kräver mycket planering och jag förbereder mig genom att skriva listor. Idag var jag på apoteket och köpte det sista bra att ha till barnens necessär och i morgon köper vi en ny (begagnad) resevagn. Nedan har jag skrivit en lista på de saker jag inte vill resa utan till barnen. Fyll gärna på listan om jag glömt något som ni inte reser utan!
 
Pass och försäkringskort
 
Reseapotek - necessär fylld med vätskeersättning, alvedon, plåster, febertermometer, nässug, nässpray, salvor, sårtvätt och nagelsax
 
Solskyddsfaktor och bodylotion
 
Blöjor och våtservetter (givetvis går det att köpa blöjor på plats men jag gillar att ha allt klart när vi landar)
 
Uvkläder (UVdräkt, UVhatt, UVtröja)
 
Badbyxor och badblöjor
 
Babyvakt
 
Bärsele
 
Ersättning, flaskor, flaskborste och flaskdiskmedel från NUK
 
Nappar, napphållare och snuttefiltar
 
Resevagn och solskydd till vagn
 
Russin, majskrokar, rån och annat gott
 
Leksaker
 
För ett år sedan resten jag (gravid), Theodor, min mamma och mina två systrar till Turkiet och den resan var en av de bästa.


Nattsömn
Alva-Li 3mån-7mån, Theodor 2år-, Vardagsliv

Någon måste ha hört mina önskningar och läst mina inlägg. Theodor har aldrig varit någon som har sovit särskilt bra, till skillnad från sin lillasyster, och vi är vana vid långdragna nattningar, många uppvak under natten och tidiga morgnar. Jag vill egentligen inte jinxa någonting men än har lillkillen inte klivit upp, han vaknade endast en gång vid 05 och kom då in till oss. Alva-Li har sovit från 19 fram till nu (07.10) utan något som helst uppvak för varken napp eller amning. Det måste ha varit grädde i tuttarna igår kväll hehe. Inte nog med att jag är UTVILAD så har Theodor andats fullt normalt under natten, på lördag åker vi till Kroatien och idag är det sommarvärme i hela landet.

Godmorgon härliga onsdag, låt dagen fortsätta lika bra som den har börjat!