It's my BIRTHDAY!
VardagslivAtt vara mammaledig
Vardagsliv

 
 
Bilder från igår när ljuvliga Olivia ville åt Theodors napp.
 
På senaste tiden har jag fått svårt att finna ro (läs: senaste året). Jag har svårt att njuta av nuet och planerar alltid för morgondagen. Något som får mig att ständigt gå på nålar och känna mig stressad. Under graviditeten räknade jag dagar och längtade efter en ny vecka och så har det fortsatt. Sedan Theodor kom till oss har jag velat få ut så mycket som möjligt av mammaledigheten att jag faktiskt glömmer bort att njuta. Visst njuter jag tillfullo av att vara hemma med min son, missförstå mig rätt, men istället för att ta dagen som den kommer och göra det som faller oss in bokar jag upp saker veckor i förtid. Och vips så har sju månader redan gått. Jag måste lära mig att slappna av och jag måste också lära mig att säga nej. Det kan vara småsaker såsom att inte planera in mer än en sak per dag. Inte ens när vi äter middag eller ska sova är jag avslappnad. Alla har vi något som vi behöver öva på och detta är något jag vill få bukt med.
 
För att inte enbart tala om mina svagheter vill jag lyfta något som jag varje dag tackar mammaledigheten för (bortsett från alla dagar jag får spendera med Theodor). Alla dessa underbara människor jag lärt känna och alla nya vänner jag fått. Det är gamla vänskaper som blommat upp på nytt och nya bekantskaper som visade sig vara otroligt värdefulla. Jag älskar att jag har många runtomkring mig som befinner sig i liknande situationer som mig själv och att Theodor har många barn att umgås med. 
 
Igår hade vi en mysig dag med Beatrice&Oliva och Josephine&gravidmagen. Beatrice bjöd på både lunch och efterrätt, potatis och löksoppa med knaperstekt bacon samt gino till efterrätt. Det känns oerhört lyxigt att bli bortskämd med både lunch och kaffe då jag vissa dagar knappt hinner med att äta. Nu är det fullrulle på Theodor från att han slår upp sina ögon till att han lägger sig. Han har börjat skrika högt (jag tror att det beror på att han hör sin egen röst) och ålar snabbt. Roligast är att jaga dammsugaren så ni kan gissa om jag får städa mycket här hemma haha. Mitt huvud känner kraftigt av hur ljudnivån förändrats och blivit snäppet högre. 


Walking selfie
Vardagsliv

En obligatorisk selfie på promenaden. Lägg märke till dimman i bakgrunden.

Frisk luft är bra. I morse packade jag ned Theodor i åkpåsen, tog på mig promenadskorna och på med hörlurarna. Det var en tjock dimma utan dess like men vi hängde inte läpp för det. På promenaden mötte vi upp två glada mammor och deras små. Vi gick till parken och planerade inför Ullared. Theodor sov igenom hela vistelsen och vaknade upp glad som alltid. Idag är en bra dag!


Det bästa som finns.
Theodor 7mån-10mån

Det finns ingenting som slår att hålla dig nära. Nu för tiden är det mycket som är roligare än att gosa med mamma men när tillfälle ges slukar jag varje sekund. Rakt upp&ned somnade du i min famn och bebislukten finns definitivt kvar.

Behöver ingen sömn
Vardagsliv

Trots att jag knappt sover om nätterna längre tycks jag vara piggare än någonsin. Igår vaknade vi tidigt, mös kvar i sängen innan vi gick upp för frukost. Som vanligt somnade Theodor om efter två timmar och jag gjorde honom sällskap. Utan resultat. Jag låg mest och vred och vände på mig medan tankarna var någon helt annanstans. Jag har fått svårt att slappna av och vill alltid ligga steget före. Städa, tvätta, gå ut med hunden, äta och duscha är några av de saker jag lärt mig att göra samtidigt. Nästan iaf haha. Eftersom att Theodor snorat och hostat dom senaste dagarna bokade vi av även gårdagens planer och spenderade dagen hemma i sällskap av bästis. 
Theodor börjar bli rastlös då han inte alls är "sjuk" bortsett från snoret då. Jag är så rädd att smitta andra. Men som en klok kvinna sa, barn snorar och hostar året om men så länge dom inte har feber eller känner sig hängiga är det ingen fara. Så kanske det är. Hur gör ni när era barn är förkylda utan feber och är lika pigga som vanligt?

Igår hade jag en bloggfri dag och det behövdes. När Daniel kom hem åt vi middag och spenderade efterlängtad tid tillsammans. Ibland är det inte mer än en varm kram som får mig att samla energi (och ibland behöver jag en veckas sömn haha).
Idag är vi, som alla andra dagar, uppe med tuppen. Theodor kämpar på med allt som har med tänder osv att göra. Han har sovit lite bättre inatt och den fjärde tanden kan man nu ana men den har inte spruckit än. 

Att bitas är kul.


Skriver i morgon.
Vardagsliv

Godnatt min skatt
Vardagsliv

Trots förkylning håller Theodor humöret uppe. Vi har lekt hela kvällen och det bästa av allt var när pappa kom hem. Theodor skiner verkligen upp så fort Daniel kliver innanför dörren. Han måste vara trött på mig haha. 
Thaimat ligger fint i magen och ett bad väntar på mig. Mini sover sedan en timme tillbaka och vi håller tummar och tår för mer sömn inatt. 
Jag ÄLSKAR Theodors fötter!


Grey.
Vardagsliv

Det har varit konstant grått ute. Inte en gnutta sol eller ljus. Kan låta deprimerande men idag passar en sådan dag oss perfekt. Theodor har åkt på en förkylning och vi har därför avbokat dagens planer. Istället har vi lyssnat på barnsånger, tagit en promenad med Måns och gjort det som fallit oss in. 
Ni vet fotograferingen på simningen jag skrivit om. Den är redan nu på onsdag och jag börjar bli nervös över att vi får ställa in det. Theodor går i första hand alla gånger men det känns trist att missa detta tillfälle. Jag har hört så mycket positivt om liknade bilder.

Theodor & gammelgammelmorfar Erik.
Skor i stora lass
Vardagsliv

 
 
Dessa skor till killarna fick följa med oss hem i fredags. Det var längesen jag köpte något till mig själv och när jag väl går i affärer tittar jag alltid efter något till Theodor. Nu tänker jag hålla mig till Ullared. Vi åker redan på lördag och stannar över natten. Min födelsedag och Ullared på samma dag.


I en affär.
Vardagsliv

 
 
 
 
 
 
 
Den tidigare skolösa prinsen har nu fått sig ett par finfina vinterkängor. UGG'sen jag köpte blev tvär ratade av pappan och jag fick ge med mig. Daniel köpte två par och Theodor fick ett par. Roligaste av allt var nog att sitta på golvet och charma alla som kom in i affären.


Mens och snor
Theodors förlossning / Efter förlossningen, Vardagsliv

Godkväll vänner,
Söndag idag och efter en lugn helg känns det inte alls jobbigt. Helgerna blir så ofantligt långa när man tar dagen lite som den kommer. Vi har hunnit med långa promenader - storstädning - massa lek - en visit hos min gammelmorfar - middagsbjudning och avslutningsvis bingolotto. Med en vinst dessutom! Okej jag erkänner, både en och två chipspåsar vilar just nu i våra magar.
Dålig hy har jag haft dom senaste dagarna och det har fått sin förklaring. Jag slutade amma helt när Theodor var sex månader och i morse kom mensen som en käftsmäll. Alltså det känns SÅ ovant (!!), i juli 2013 hade jag mens senast liksom. Nu måste vi prata om vilket skydd vi ska använda oss av och ge oss in i preventivmedeldjungeln. 
 
I morse vaknade Theodor upp förkyld med en rinnig näsa. Det är ingenting mot vad han är nu. Dunderförkyld, hostar om vartannat och snorar som aldrig förr. Jag tycker så synd om honom! Jag lider verkligen av att behöva se mitt lilla hjärta vara sjuk. Hoppas han får sova någorlunda inatt och vaknar upp piggare i morgon. 
 
Oldie.


Bilder från leklandet
Theodor 7mån-10mån, Vardagsliv

Att Andys lekland skulle vara en hit för små barn hade jag aldrig kunnat tro, än mindre att vi skull älska att åka dit. Barn under 2 år går in gratis, det är mjukt golv på den inhängnade bebisavdelning, det är nästan tomt på folk på vardagar och räddningen för alla mammor är kaféet. Nu har vi varit där två gånger på två veckor och jag ser fram emot nästa besök.

Bilder från i torsdags.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Till alla Semper användare
Vardagsliv

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om hurvida vi skulle använda BabySemp 1 eller 2. Efter mycket googling och läsning fick jag denna text skickad till mig av Michaela och där står det tydligt att det är 2an som är rätt för oss. Jag tänkte dela med mig av texten så att ni slipper fundera. 
 
Om man slutar att amma innan 1 års ålder ska man ge ersättning istället. Man kan dessutom med fördel fortsätta att ge ersättning ända upp i tvåårsåldern till barn (det finns en trea också av ersättning) (Jämför WHOs rekommendationer om delamning i två år eller längre, i Sverige heter det i ett år eller längre men det är inget fel att följa WHOs rekommendationer)

Följande är kopierat från sempers hemsida:
BabySemp 1 är en modersmjölksersättning som kan ges från födseln upp till ca 6 månader. BabySemp 2 är en tillskottsnäring, som rekommenderas från 6 månader, och ett komplement när barnet även äter annan mat.
Skillnaden mellan modersmjölksersättning och tillskottsnäring är att tillskottsnäring innehåller mer energi, protein och järn.

BabySemp 2 innehåller mindre mängd protein jämfört med BabySemp 3. Näringsinnehåll av vitminer och mineraler i BabySemp 3 är anpassad för att möta det växande barnets behov. BabySemp 2 är framförallt en övergång från modersmjölksersättningen och kan bidra med en merpart av barnets dagliga behov. BabySemp 3 från 9 månader utgör en mindre mängd av barnets näringsbehov eftersom barnet förmodligen kommit igång med vanlig mat i större utsträckning.

Åldersrekommendationerna är inte exakta, men Livsmedelsverket rekommenderar modersmjölksersättning upp till 6 månader i likhet med rekommendation av amning. BabySemp 2 som är en tillskottsnäring rekommenderas från 6 månader och ska komplettera barnets vanliga kost. Modersmjölksersättningen är en helnäring har ett anpassat näringsinnehåll. BabySemp 1 har bland annat en lägre nivå av protein jämfört med BabySemp 2 för att undvika onödig belastning på njurar och lever. När barnet blir större så ökar också energibehovet vilket gör att tillskottnäringen, BabySemp 2, har ett högre energivärde men även mer järn, vitamin D än BabySemp 1.


Sju månader
Theodor 7mån-10mån

Igår blev den finaste människan på jorden sju månader. För sju månader sedan vändes hela mitt liv upp&ned på ett ögonblick. På ett positivt sätt såklart. Jag har lärt mig vad ovillkorlig kärlek är och jag har fått äran att vara den viktigaste personen i Theodors liv. Hur frustrerad jag än är i vissa situationer kan jag inte hålla minen när Theodor ler sådär löjligt stort och nyper mig i ansiktet. Som häromdagen, när jag låg bredvid Theodor i sängen och gjorde allt i min makt för att få honom att somna. Från ingenstans slår han upp sina blå och tittar länge på mig i tystnad innan han börjar spotta och jollra sitt allra högsta. Då brast det och jag skrattade tills jag grät. Min skatt.
Du är min livsglädje och jag kommer föralltid att stå vid din sida. Från första stund tog du oss med storm och kärleken växer sig starkare för varje dag som går.
 
 


Inte två utan tre
Theodor 3mån-7mån

Jag har totalt glömt bort att berätta för er att Theodor inte bara har två tänder utan tre. Efter en noggrannare titt upptäckte vi även en övertand. Tänk att på två dagar fick Theodor tre tänder. Och en fjärde är påväg ut. Inte konstigt att nätterna är kämpiga och att han drar sig i munnen. Nu har han även börjat bitas också haha. Inte med flit men ändå. Det gör ont. Snart kommer vi att få se små trolltänder på varje bild.
 


Nybakat.
Vardagsliv

 

Godmorgon lördag, 
Theodor fortsätter att vakna om nätterna men det känns inte lika jobbigt nu när Daniel har helg och kan avlasta mig. Igår somnade jag redan vid nio efter en helkväll i soffan. Vi åt både middag och snacks framför tvn och det var ungefär allt jag orkade med, sträcka mig efter chips och dricka coca-cola haha. Idag är jag piggare efter en sovmorgon och dagen till ära bjöd jag familjen plus Daniels mamma på en brakfukost. Nybakat bröd, smoothie och kaffe. Måns fyller hela fyra år och även han fick en lyxigare frukost och en plats vid bordet.


När olyckan är framme
Theodor 7mån-10mån, Vardagsliv

Jag är så ledsen! Ni vet hur man som förälder gör allt för att skydda sitt barn, precis allt. Idag var jag chanslös mot bebin och han gjorde sig illa. Dom senaste nätterna har Theodor fått sova mellan mig och Daniel för att vi snabbt ska kunna ge honom nappen vid uppvak. Han vaknar flera gånger på nätterna och för att jag åtminstone ska få någon timmes sammanhängande sömn nu när tänderna är påväg upp i raketfart har vi valt att göra så. Idag var sista gången! Jag älskar att ha honom nära och att vakna när han slänger upp sina små fötter på min mage.
I morse gjorde Theodor morgon redan vid 05.45. I hopp om att han skulle somna om fortsatte jag att blunda medan han låg bredvid och jollrade så vackert. Rätt som det var hörde jag en duns och han låg på golvet. På Theodors sju månadersdag till råga på allt. Jag måste ha slumrat till på någon sekund och Theodor såg sin chans att ta sig till fotändan och tog ett kråltag för mycket. Åh, jag får så dåligt samvete av att det här hände. Det borde aldrig ha hänt! Hädanefter sover Theodor i sin spjälsäng. 
 
Nyss var du såhär yttepytte och rörde inte många fenor. Nu kan jag inte släppa dig med blicken för då har du röjt och levt loppan. Älskade du, skräm inte mamma sådär igen!


Tack!
Vardagsliv

Jag vill börja den här morgonen med att säga tack! Tack för att du är du och för att just NI läser min blogg. Ni svarar på mina frågor, ger mig tips när jag har funderingar och skickar värmande kommentarer. Att ni lämnar spår efter er gör det så mycket roligare att blogga och till stor del är det för er som jag varje dag går in och skriver. Ni har hjälpt mig SÅ mycket i mina tankar kring mammalivet och ger mig världens bästa tips. Även om det inte alltid fungerar för oss så kan andra ta del av era kloka kommentarer och kanske fungerar det för någon annan. Ni har delat med er av hur nattningsrutinerna ser ut hemma hos er, när jag mådde som sämst gav ni mig den bästa feedbacken gällande mjölkstockning, ni tipsar om nya härliga klädmärken när jag tröttnat på dom vanliga och mycket därtill. 
Jag har varit pinsamt dålig på att svara individuellt på era kommentarer men jag läser varenda en. Från och med idag ska jag vara extremt noga och ge er den kärlek ni ger mig! Stor kram till er alla.Förbereder mig i tid
Vardagsliv

Pilotsolglasögon är det snyggaste jag vet. Det plus strandruffs och ett par slitna jeansshorts. Okej det är inte sommar jag vet MEN nu är det såhär att jag köpte ett par solglasögon idag. Som jag älskar! Och det bästa av allt är att dom passade min mamma-peng alldeles utmärkt. Vad tycker ni? Vågar jag säga vad dom kostar?Det har börjat
Vardagsliv

Hej!
Jag är nyligen hemkommen från en heldag på Andys lekland och Ikea barkarby. Ett perfekt ställe att stimulera sitt barn på. Det krävdes inte mer än att Theodor la sig ned i vagnen för att somna, utan napp dessutom och han sov i närmare tre timmar. Skönt för mig som fick fika och luncha i lugn och ro på Ikea med mamma och syster. Mindre roligt för dom som enbart ville träffa mig för Theodor hehe.
Om det var mycket folk på Ikea? Svar JA. Julbordet har börjat och jag kommer inte att vara sen med att äta där. 

Mitt glada lyckopiller på Andys.

Detta inlägg skulle ha publicerats för flera timmar sedan. Något gick snett och inlägget hamnade i utkast.IGÅR.
Theodor 3mån-7mån, Vardagsliv

Jag måste få skryta lite. Under simningen igår visade Theodor stora framsteg och det han tidigare har haft lite svårt för, dyka utan att få kallsupar och hålla upp sig själv vid kanten, klarade han plättlätt. Han gjorde bättre ifrån sig än vad jag gör vid dyk. Med hästlängder. Det är nästan så att jag misstänker att Theodor tar in all information, sover på saken för att vid nästa lektion briljera. Jag L Ä N G T A R till nästa onsdag då fotografen kommer! 

Det var en dag innan simningen igår också och den spenderade vi med gudmor Lisette. Rensa bland skolsaker (vi fick oss både ett och flera skratt), fika och pyssla ihop en älg av washi tape var några av de saker vi gjorde. Ni ska få se en bild på älgen sen. Det blev en storlek mindre än tänkt och älgen kommer få plats på väggen i Theodors rum.

Simma
Theodor 3mån-7mån, Vardagsliv


Jag och Theodor sitter på bussen påväg till bro för att möta Izabella och Viggo. Babysim står på schemat och vi fortsätter att träna på dykning. Nästa vecka kommer en fotograf för att fotografera dom små i vattnet och det ser jag fram emot. Roligt att föreviga med fina bilder.


Fotografi.
Theodor 3mån-7mån

 
 
 
 


Tänder och pussar
Theodor 3mån-7mån

 
Den här glada killen är numera inte tandlös. Två små tänder på den undre tandraden har tittat upp och det är tydligt att Theodor också märkt det. Det har varit kämpiga nätter, ÄR kämpga nätter, och jag misstänker att även någon tand där uppe är påväg ut. När Theodor ska dricka skrapar han i tänderna i glaset/muggen så det låter något fruktansvärt och jag ryser varje gång. Han tycker att det är skönt att borsta dom små som sticker upp med tandborsten (antar för att det kliar?) och majskrokar är skönt att tugga på. Så länge han inte tuggar på mamma är jag glad haha. 
 
Något annat Theodor har börjat med är att pussa ihjäl mig på morgonen. Okej, för honom kanske det inte är pussar men så länge han inte kan prata har jag bestämt att det är pussar. Theodor öppnar munnen och lutar sig mot mig och blir jätte glad när jag pussar på honom. Tänk att på fredag blir han sju månader. SJU (!!) hela månader. Ska det verkligen gå såhär fort.


Bloggtid
Vardagsliv

Måns ligger tätt intill, Theodor och Daniel sover medan jag tar mig tid att uppdatera er och har "inte ok"  på i bakgrunden. Att titta på tv gör jag nästan aldrig längre (bortsett från repriser av ph och bb när Theodor har lagt sig) men jag hänger inte alls med i tv världen. Jag älskar att vi har TiVo som spelar in allt jag någon gång i framtiden kanske vill se. 
Anyway, tanken var att jag skulle ta mig tid att söka runt bland klädessidor för barn. Jag älskar Zaras minikläder och Pompdelux har ett underbart utbud och..där tog det slut. H&M, Lindex och Kappahl i all ära men jag är ute efter något nytt. Har ni något förslag? Vart handlar ni bebiskläder? Hit me!
 


Theodor och Theodor
Vardagsliv

 
Mobilbilder på Theodor och Theodor.

Jag sitter nu ned och pustar ut för första gången idag. Oj vilken fantastisk dag vi har haft. Fullt upp men ändå inte. Evangelina och Theodor har spenderat hela dagen hemma hos oss och med två små är det action nonstop.
Min Theodor har verkligen utvecklats något otroligt på bara en vecka. Han springer numera omkring i gåstolen i en rasande fart, tvkontrollerna ligger hädanefter alltid i skåpet och att kråla är plättlätt. Han har till och med börjat ställa sig i krypställning. Jag är sådär löjligt stolt. Bebisgosat, lekt, skrattat, promenerat i regnet, gungat, skrattat ännu lite mer och ätit är vad vi har hunnit med idag. För att inte glömma alla fina bilder vi tog på våra små. De förtjänar ett eget inlägg.
Tänk att det skiljer två veckor mellan mig och Evangelina. Vi är uppväxta i samma port och har känt varandra sedan dag ett. I gymnasiet tappade vi kontakten lite då vi studerade olika inriktningar på varsitt håll men tog upp kontakten igen några år senare. Båda två gravida, beräknade samma år. Att våra pojkar även fått samma namn är bara för gulligt. 


Cheer up
Vardagsliv

På sistone har jag och Daniel varit lite dåliga på att visa varandra uppskattning. Theodor har varit kinkig på nätterna i och med att tänderna är påväg upp vilket har resulterat i lite sömn för familjen som i sin tur leder till frustration och gnäll. Jag gillar inte den gnälliga sidan hos mig själv men ibland kan jag bara inte låta bli. Något jag (verkligen) måste jobba på. För att bryta den onda cirkeln vi hamnat i passade jag på att muntra upp Daniel nu när har är sjuk. Efter jobbet stod maten nästintill klar i ugnen och ett bubbelbad var upptappat. Ni skulle sett Daniels min när han öppnade badrumsdörren och såg alla ljus. Det är viktigt att lägga manken till! 
 
Det var svårt att få rättvisa bilder i mörkret. 
 
 
 


Handla billigt hos Trademax
Hem/inredning

Något av det bästa med att driva en blogg är att företag vill samarbeta för att synas. Jag vill inte att min blogg ska innehålla allt för mycket reklam eller sponsrade inlägg men när det kommer till företag som jag själv gärna handlar hos eller åtminstone dagdrömmer om tackar jag inte nej. Trademax är ett sådant företag. Med ett stort utbud av allt från sängar - soffor - utemöbler - heminredning till belysning - spabad - mattor och mycket därtill för en billig peng kan jag varmt rekomendera Trademax
Som jag nämnt tidigare vill jag byta ut vår inredning i lägenheten och inte minst soffbordet. Det har blivit slitet och vi drömmer om ett nytt. Hos Trademax har vi hittat ett flertal favoriter som både jag och Daniel kan tänka oss. Dom flesta bord finns i olika färger och storlekar.
 
Dessa bord från Trademax.se är våra favoriter hittills. Klicka på bilderna för att komma direkt till sidan.
 
 
 
 
 
 


MÅNDAG.
Vardagsliv


Godmorgon måndag!
Vi har börjat denna morgon med att dra oss lääänge i sängen, eller dra och dra, jag har försökt med allt för att få ytterligare någon minuts sömn medan Theodor inte alls tyckte att vi skulle sova vidare. Istället gick vi upp och lekte med bunkar och slevar. Vad lätt det har blivit att underhålla Theodor nu när något så enkelt som bunkar är roligare än alla leksaker tillsammans. Dammsugaren är också intressant så jag passade på att dammsuga lägenheten med en krålande liten hack i häl. Perfekt träning kombinerat med städning. 
Nu sover Theodor och jag passar på att avnjuta en frukost. Alltför ofta glömmer jag bort att äta på morgonen vilket brukar göra sig påmint vid lunch. Något jag har tänkt på är hur Theodor kan bli alldeles svettig i pannan när vi ger honom flaskan. Är det någon mer som märk det på sina bebisar?


Små nålar
Vardagsliv

Theodor har det fortsatt kämpigt på nätterna. Hans ena tand kan man nu se tydligare och känna som små nålar under tandköttet, vassa nålar. Stackars lilla hjärtat. Det är smärtsamt att se hur hjälplös han är och samtidigt veta att vi inte kan göra mer än att lägga på lindrande salva och låta honom bita på kallt. 
Idag har vi flytt hemmet och låtit Daniel vara sjuk ifred. Promenad (standard), gungat och haft sushidejt med Linn är ungefär vad vår dag bestått av. På något vis känns det inte som en söndag, mer som en semesterdag. 
Vi har lagt till en extra powernap för Theodor med förhoppning om att han ska hålla sig vaken till åtminstone sju. Vi får se om det ger resultat på morgonen eller inte. Just nu är det nog ingenting som fungerar förens tänderna är ute.

Hemmagjord sushi.
Theodor har under dagen ställt sig i krypposition flera gånger. Heja!


Kroppslyx
Vardagsliv

Jag är precis hemkommen efter en otroligt välbehövlig massage. Min första någonsin i Sverige faktiskt. Det kändes i ryggen efter att ha burit omkring på Theodor i snart sju månader plus dom nio månaderna han låg i magen. Varför unnar man sig inte kroppslyx lite oftare? Skönt var det och ännu skönare är det nu efteråt. Jag fortsätter lördagskvällen i soffan framför så mycket bättre och har dukat fram onyttigheter.
Daniel är sjuk (igen) och medan han har kurerat sig har jag och mamma varit utomhus mestadelen av dagen. I timmar var vi ute och gick men när fingrar och tår frös till is gick vi hem, gjorde i ordning lunch och fixade mamma festfin. Hon ska på bröllopsfirande - inflyttningsfest - födelsedagsfirande i ett och idag var det jag som la maken. 
 
 


Lördag i november
Vardagsliv

God morgon vänner eller för oss är det snarare god förmiddag, 
Regn och rusk är signatur för november men jag kan inte låta bli att tycka att det är mysigt. Lite. Det som stör mig mest är regnet som har en tendens att kännas som om att någon spottar en lite smått i ansiktet dagarna i ända. Det regnar inte tillräckligt mycket för att klä in vagnen i regnskydd, ta på sig regnkläder och använda paraply men ändå tillräckligt för att mina skor ska läcka in. Ja, ni förstår. Det jag gillar allra mest med november är att det är min födelsedagsmånad (29 november), det är ljus och lyktor som agerar ljuskälla i dom flesta hem, det är inte ångestframkallande att spendera kvällar/helger hemma i soffan och julpyntet går inte att missa ute i butikerna.
 
Idag kommer mamma hit för att spendera tid med sitt barnbarn (jag blir allt mer bortglömd hehe). Vi hade tänkt ta en fika och ge oss ut på en långpromenad med hundarna. Framåt kvällen har vi ingenting planerat och det känns väldigt skönt. 
 
En liten jag. Ser ni några likheter mellan mig och Theodor?
 


03.49
Vardagsliv

Tidsuppfattningen är lite annorlunda nu när det både är mörkt ute när vi lägger oss och mörkt när vi vaknar. När Theodor började jollra och sparka mig i ryggen (ja han har fått sova mellan oss nu när han är extra kinkig) kunde jag inte tänka på annat än att han har varit duktig som endast vaknat tre-fyra gånger under natten. Tills jag kollade på klockan 03.49. Mindre duktig. Och han var sådär löjligt pigg. Det här är väl en av dom nätterna som faller sig i statisktikledet "förlorad sömn det första året". För i natt har jag inte sovit mycket alls. 
Utan att tänka efter för mycket har vi nu bytt blöja, matats och upptäckt att ena tanden har blivit liiiite mer tydlig än igår kväll. Det kan inte vara lätt. Jag vet själv hur det var med min visdomstand. Jag kunde varken sova eller äta och jag ville slita ut den med en tång på plats. Så Theodor, håll ut!DISKHO.
Theodor 3mån-7månEfter maten får man bada diskho. Roligt tyckte Theodor som platsade perfekt.


Fredagsmys
Vardagsliv

Nu ligger mini och sover, jag och Daniel har bäddat ned oss i soffan och en god middag har precis avnjutits. Faktiskt ett recept från Julia Krischels blogg. Mango chutney kyckling med ris och sallad. SÅ gott! Ikväll är det tv, tända ljus och onyttigheter som gäller. Trevlig fredag! 
 
 


Misslyckat besök på öppna förskolan
Vardagsliv

Theodor har vaknat till och från även i natt. Vi misstänker tänder då två små genomskinliga streck har börjat synas och han verkar ha ont. Men det kan ta tid. Måns har varit hemma idag och han vände mitt humör från topp till botten på en sekund när han smet och sprang mot en annan hund. Jag var redan stressad för att hinna med bussen och att behöva jaga hundf*n hade jag inte räknat med. 
Idag tog vi oss upp till öppna förskolan med Michaela, Freja och Hilja men, till vår förvåning, var det stängt. Just idag. För att inte ha åkt upp till centrum i onödan gick vi hem till Linn och lekte med barnen, även Victoria och Sebastian gjorde oss sällskap. Det kan inte alltid vara lätt men att precis allt (nästan iaf) går emot mig är taskigt. Hos Linn var hissen avstängd och med en sovande bebis i en smal spiraltrappa kan det inte annat än att sluta fel. Theodor vaknade, lekte, åt och blev övertrött av den förtidiga väckningen. Trots kaoset var det lika trevligt som vanligt att träffa dessa mammor och små. 
 
Ursäkta kass mobilbild men båda barnen rörde sig och det här var den enda som blev "okej".


Andys lekland
Vardagsliv

Vilken hit säger jag bara! Även för dom allra minsta. Okej gränsen går nog vid att barnet bör kunna sitta men mer än så behövs inte. Att föredra är att åka dit på en vardag vid öppning (absolut INTE på något lov). Vi tillsammans med några enstaka föräldralediga mammor och pappor hade hela stället för oss själva. En mindre sektion avsedd för minisar och en större för lite äldre barn. Theodor älskade bollhavet, krålade sitt allra snabbaste på det mjuka golvet och diggade att åka rutschkana med mamma. Mest glad över besöket var nog Freja. 
Behöver er hjälp
Vardagsliv

Idag kom det på tal hurvida vi ska använda babysemp 1 eller babysemp 2 (ersättning). Babysemp 1 är modersmjölkersättning och babysemp 2 tillskottsnäring rekomenderat för barn fyllda sex månader. För mig föll det sig ganska naturligt att köpa babysemp 2 sist vi handlade då Theodor är sex månader, vi har slutat amma helt och han äter endast burkmat (eventuellt ersättning som mellanmål). MEN tydligen ska babysemp 1 vara "bättre" och jag är självklart ute efter att ge Theodor det allra bästa. Vad är skillnaden mellan babysemp 1 och babysemp 2? Ska man någonsin ge babysemp 2 eller fungerar det att alltid köra med 1:an? Hur gör ni? Har ni tips på andra alternativa mellanmål till en 6-7 månaders bebis? Theodor lägger sig som bekant väldigt tidigt och äter gröt som ett sista mål runt 17.30. Någon gång vid 22 brukar han vakna upp och då ger vi honom ersättning. Bör vi ge något annat? Vilken D J U N G E L alltså!
 
En av mina favoritbilder på mini.
 
 
 


Lekland
Vardagsliv

Jag och Theodor blev medbjudna av Michaela och små att följa med till Andys lekland i barkarby idag. Det blir premiärturen för mini och andra gången för mig. Efter en h e l v e t e s (!!) natt behöver vi komma iväg och roa oss (antagligen behöver min kropp sömn men jag fungerar inte så). Det är redan torsdag och jag kunde inte längta mer efter att Daniel får helg. 

Dagens mamma.Babysim
Theodor 3mån-7mån

Dagens babysim resulterade i en övertrött bebis som vägrat att somna. Han var trött redan på simmet och lärarna märkte direkt att Theodor inte var på sitt bästa humör. Trots gnäll bjöd han på ett flertal leenden och dök precis som man skulle. 


Leva med hund och barn
Vardagsliv

Liksom i många andra familjer är vår ulltuss till hund en av oss. En familjemedlem. När vi fick reda på att jag var gravid kom det aldrig på tal att lämna bort Måns (om det ens vore till någon i släkten) trots påfrestningarna och frustrationerna han ibland orsakar. Aldrig i livet. Jag/vi förstod att det vissa dagar skulle bli tufft och svårt att få tiden att räcka till och pratade mycket om hur vi skulle göra om dagarna. 

Som ni vet sedan tidigare har vi gått valp och hundkurser, haft två olika hundpsykologer hemma hos oss för att få ett bättre samspel mellan hund och människa och övat privat. Måns är en otroligt stressad och skällig hund som kräver ständig uppmärksamhet vilket i sin tur leder till att jag stressar ihjäl mig själv. Men dom positiva egenskaperna hos den lilla hårbollen väger upp dom negativa, gånger tusen. Han tyr sig till och litar fullt ut på mig, han är världens buse som alltid är på lekhumör, snäll mot alla och inte minst mot Theodor. Måns är verkligen min ögonsten och bidrar med otroligt mycket kärlek.

Ett djur är något man väljer att skaffa och kräver ett stort ansvar. Det är inget man bara kan ångra och "lämna tillbaka när det blir lite tufft". Självklart förstår jag de familjer som inte längre har möjlighet att ta hand om sin hund (sitt djur) pga diverse orsaker och därför väljer det som är bäst för denne. Det kanske helt enkelt inte fungerar att ha kvar hunden eller att den inte alls fungerar tillsammans med barn. Jag dömmer ingen. Däremot tror jag många lätt kan glömma hur nyttigt det är för barn att växa upp med djur. 
 
Det jag skulle komma till med detta inlägg är hur det fungerar med barn och hund för OSS. Och det fungerar förvånandsvärt bra. Visst att det kan bli bökigt ibland (läs: ofta) och speciellt att få ihop alla tider då Måns bör rastas. Med en bebis är det svårt att planera in sin tid exakt. Det ska kläs på, packas ned i vagnen, upp igen för att byta en bajsblöja och sen göra om samma procedur. Många hårstrån från detta huvud har slitits av kan jag lova. Det händer att Måns får vänta en halvtimme extra på att få gå ut eller inte får den tid han behöver ute men väldigt ofta är han med Daniel på jobbet. Där springer han fritt under rasterna och kan vara ute i hundgården om vädret tillåter. 
När Måns kommer hem efter en dag med Daniel springer han direkt fram till Theodor och pussar på honom. Åh jag skulle vilja visa er, Måns har verkligen något speciellt för Theodor. Dock får jag ofta dåligt samvete över att jag inte alls har samma tid och energi att lägga på Måns. Det sätter stor press på mig.
Stor eloge till er mammor som dagarna i ända kämpar med dessa promenader trots bebis, regn och rusk. Jag har turen som kan välja mina dagar. 
 

 


Dagens planer
Vardagsliv

God förmiddag kära ni,
Idag har vi (jag och mini) ett alldeles lagom fullspäckat schema. Solen lyser med sin närvaro och vi ska möta upp Linn och Alina för en promenad vid vattnet, besöka bibliotekets nya barnavdelning med tillhörande lekhörna och äta lunch. 15.30 har vi babysim och ikväll är det inget annat än soffläge och repriser som gäller. 
IDAG.
Theodor 3mån-7mån, Vardagsliv

Inatt vaknade Theodor tre gånger för nappen och strax efter 03 fick jag buffa på rumpan tills han somnade om. Trots det tycker jag att han sköter sina nya sovrutiner exemplariskt. Ingen mat behöver ges och större delen av natten sover han utan uppvak. 
Idag har vi inte gjort mycket annat än att busat hemma och umgåtts med syster. Theodor ÄLSKAR sin gåstol och springer omkring i hela lägenheten. Tidigare förstod han inte riktigt vad den gick ut på och stod mest still. Krålat har han gjort också. Det är mycket som "släppt" på senaste och vi har en mycket nöjdare bebis att handskas med.

Innan kvällsmålet tog vi ett bad. Inget slår Theodors glada min när han ser badkaret. Varje gång vi ska byta blöja i badrummet tittar han på badkaret och ler haha. 


Vacker som gravid
Vardagsliv

När jag väntade Theodor minns jag hur jag alltid fick höra vilken liten mage jag hade och hur vackert gravid jag var. Och det var precis så jag kände mig, liten om magen och fin. Jag trivdes verkligen i min kropp under graviditeten (bortsett från den dåliga hyn jag hade fram till ca vecka 16) och jag har nog aldrig kännt mig så vacker.
När jag passerat vecka 30 pratade jag och Izabella om hur de flesta påstår att de saknar magen efter en graviditet. För oss som förstföderskor var det obegripligt då vi längtade mer än någonsin efter våra bebisar. Såhär i efterhand kan jag tänka tillbaka på hur mysigt det var att klappa på magen och känna sparkar. Tänk att jag i nio månader gick och ruvade på Theodor. Min lilla stora kärlek här i livet.
I nästa graviditet (om vi har den turen att få uppleva ännu en) ska jag njuta på ett annat sätt. Det kommer aldrig att bli likadant som den första med ett barn som härjar här hemma men nu vet jag vad vi har att vänta. Jag tror att oron inte kommer att vara lika ständig och jag kommer att vara lugnare i mig själv. 
 
Bilder från när jag väntade Theodor, så liten var jag trots allt inte. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är sista bilden som togs på magen inne på Karolinska i vecka 39+1. Några timmar senare var prinsen född (i vecka 39+2).
 


FIKA.
Vardagsliv

Att ta en kaffe/fika hör numera vardagen till. Igår när jag gick igenom mitt flöde på Bloglovin (glöm inte att följa mig där) insåg jag hur många mat- och bakbloggar jag på senaste tiden intresserat mig för. Jag får inspiration av andras goda middagar och sparar massvis med recept. Det jag gillar allra mest är när det går fort och inte krävs allt för många ingredienser. Tex. när vi fick besök härom veckan och jag insåg att alla godsaker i skafferiet var slut. Då tog jag upp ett super enkelt muffins recept och efter 30 minuter kunde jag servera färska nygräddade muffins. 
 
Igår var Beatrice och Olivia här för lek och bus. Som mammaledig har jag träffat nya underbara vänner som förgyller mina och Theodors dagar. Jag vet inte vad jag hade gjort om ingen bekant vore hemma samtidigt som mig. Kaffekokaren gick på högvarv men dessvärre hade jag inget nybakat att bjuda på. Istället åt vi upp en längd mjuk pepparkaka som fanns kvar från dagen innan. 
 
 


ACO
SkönhetProdukter direkt från ACOs lager. Nu slipper jag tvätta bort sminket med tvål, smörja in ansiktet med body lotion eller ha fnasiga fotsulor. Det ska bli spännande att prova på ACOs serie som dessutom är parfymfri (de blå flaskorna i bakgrunden). Solskyddsfaktor till Theodor inför sommaren har vi nu så det räcker och blir över. 

Min morbror arbetar med datorer och i förra veckan var det ACO som behövde hjälp med deras system inför en flytt. 


En morgon.
Theodor 3mån-7mån

Godmorgon vänner,
Har ni sovit gott? Här hemma fortsätter Theodor att briljera och att äta på nätterna är numera ett minne blott. Han sover hela natten om det inte är så att nappen behöver stoppas in. 
Varje morgon hos oss börjar i stort sätt likadant. Theodor vaknar någon gång mellan 06-07, jag låter alltid honom ligga kvar i sin säng en stund men efter ett tag blir han otålig och då bär antingen jag eller Daniel över honom till vår säng där han tuggar på Sophie medan jag vaknar till. Det märks att amningshormonerna inte längre finns där och jag är tröttare än någonsin. Efter ungefär en halvtimme vill Theodor äta frukost och gröt är favoriten. En och en halv portion äter han nästan alltid. Jag är SÅ glad över att Theodor är glad i maten och växer som han ska. Mätta och belåtna tar vi antingen ett bad eller leker på en filt. Det dröjer inte länge innan prinsen gnuggar sig i ögonen och vill somna om i ca två timmar. Det är guldvärt att alltid veta att möjligheten finns även för mig att få ytterligare två timmar sömn. På dagen är det svårare att sova. Hur ser en typisk morgon ut för er? Greta Garbo
Vardagsliv

I fredags ordnade några kollegor med en aw på Greta. Det var både nya och bekanta ansikten. Bäst av allt med mitt jobb är sammanhållningen. Kollegorna. Nu var det ett tag sen sist men vad gör väl det. Roligt hade vi med både dans, drinkar och prat men jag måste erkänna att roligast av allt var att dansa hemma i soffan med Jenny till 80-tals låtar innan vi begav oss till Sundbyberg. Varför är det oftast så? Att det är roligast innan man går ut? 

Bilder från fredagen.
PAPPA.
VardagslivTheodor har världens bästa pappa. Helt enkelt. Idag har vi firat Daniel lite extra. Inte bara för att det är fars dag, hans första dessutom, utan också för att han förtjänar det. Daniel är en fantastisk förebild och det är mäktigt att se. Även min pappa har firats och att mini har namnsdag. 


FREDAG.
Vardagsliv

Den här goda salladen vilar just nu i min mage. Inte hela då men en väldigt stor del haha. 
 
Theodor har briljerat även i natt. Inte en enda gång har han vaknat upp och velat ha mat. Nappen "problemet" hoppas vi löser sig när han själv kan stoppa tillbaka nappen i munnen. Då får vi lagra tjugo nappar i sängen som han kan välja och vraka imellan. För övrigt har den här dagen gått i ett. Vi har haft mamma/bebis dejt hemma hos Victoria som även bjöd på den goda salladen. Om en liten stund ska jag packa in oss i bilen med övernattningsväskan. Theodor ska spendera natten hos mormor medan vi ska rocka Garbos dansgolv. Trevlig fredag vänner!


IKEA och gammelgammelmorfar
Vardagsliv

En gång om året får anställda på IKEA 25 procent rabatt på ett helt köp. Min mamma arbetar på kassakontoret och fick bjuda två vänner på denna rabatt. Tillsammans med Isabell och Sebaztian åkte jag och Theodor till IKEA för att köpa kök (till deras snart färdigrenoverade lägenhet) och nödvändigheter såsom skålar och bestick till mini. Det är svårt att gå i varuhuset utan att det kliar i fingrarna. Isabell fick påminna mig ett flertal gånger om att vi faktiskt om bara tre veckor ska till Ullared. 
 

På kvällen tog jag med mig prinsen, min mamma och min moster för att hälsa på gammelgammelmorfar Erik. Han har precis fått plats på ett service hem och blev så glad när vi kom. Alla tanter förälskade sig i Theodor och Erik visade stolt upp honom. Vi hämtade fotografier och inredning från Eriks lägenhet för att det nya boende ska kännas som "hemma". 
94 år skillnad.


Dykning babysim
Theodor 3mån-7mån

Igår kom den lektion jag från simningens start dragit mig lite för. Nämligen dykning. I mitt huvud såg jag framför mig hur jag skulle tvinga mitt barn under ytan och att han inte skulle förstå varför jag gjorde som jag gjorde. Theodor blev inte alls skrämd och det tror jag till stor del beror på hans vattenvana. Kort efter dyket sprattlade han på precis som vanligt. Påväg hem från varje lektion brukar jag reflektera över glad jag är att vi bokade in babysim. Det ger så mycket både psykiskt och fysiskt. 
 
Här är Theodor nymatad redo för en simlektion.


Tar sig framåt
Theodor 3mån-7mån

Jag hintade igår (5/11) om att Theodor tagit sina första kråltag. Den här gången gick det framåt. Inte många tag men tillräckligt för att jag skulle få det på film och han gjorde det om och om igen. Lockbetet var mitt gröna bankomatkort, konstigt nog haha, och mitt blåa busskort. Det får inte ligga sådär väldigt långt bort utan det måste vara alldeles lagom annars tvärvägrar han. Att kråla runt i cirklar och bakåt har han kunnat i någon vecka men just framåt har varit knepigt. Det lär slå tillbaka rejält men jag längtar faktiskt lite till när han ordentligt kan ta sig framåt. Jag har en bild av att Theodor lättare kommer att kunna underhålla sig själv och inte bli frustrerad på samma vis. 
 


Avvänja
Vardagsliv

G o d m o r g o n ♡ Inatt bestämde sig Theodor för att inte äta en endaste gång. Han vaknade tre gånger för nappen men somnade snabbt om. Under dagen pratade vi mammor om hur lätt det var att avvänja Viggo mat under natten och att han nu sover hela nätter. Det tog tre nätter totalt vilket i längden känns som en droppe i havet. Jag bestämde mig för att vi skulle göra likadant men som det verkar har Theodor lyckats med detta uppdrag själv. Hoppas. Däremot antar jag att det inte går att göra någonting åt nappen. När han somnar spottar han själv ut den men om han sen vaknar till somnar han inte gärna om utan nappen i munnen. 
En annan sak jag har funderat över är om vi eventuellt ska låta Theodor börja sova i eget rum. Jag vaknar av minsta lilla rörelse, snarkning eller gnäll från mini och många gånger är jag där av ren reflex. Jag tror att alla skulle få bättre sömn och någon gång måste vara den första. Dock känns det lite läskigt. Ska min lilla ärta sova i eget rum, redan. 

Theodor har precis somnat och jag har dukat fram en stooor frukost. Smörgåsar med ost, skinka, keso, tomat och citronpeppar (ett måste), hallon kesella och ett glas granatäpple juice. Det var längesen jag åt en ordentlig frukost. Ljusen är tända och snön ligger som ett tunt täcke på marken (när hände det liksom)Mammahäng
Vardagsliv

Idag har vi haft en SÅ mysig dag. Redan vid tio packade jag och Theodor in oss i bilen för att spendera dagen hemma hos Emelie och Dante med Izabella och Viggo. Vi åt frukost, lekte med barnen, skrattade till oss magrutor, lekte ännu lite till, åt lunch och till sist begav vi oss till babysimmet. Jag älskar dagar liknande denna. Att bara få vara mamma med människor som står mig nära. 

Just nu sitter vi i bilen påväg till McDonalds efter att ha storhandlat och fyllt hela bilen med påsar. Ikväll ska jag bänka mig framför repriser av Big Brother och Paradise hotel med stora chipsskålen. 


Alltså hur söta är inte deras små rumpor.


Mer höst
Theodor 3mån-7mån

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lycka att hitta den där perfekta lövhögen som vi i veckor letat efter. Självklart ska Theodors första höst förevigas och det med vännen Alina.


STERILT.
Vardagsliv

 
Denna morgon har jag och mini tillbringat i sängen, inte för att slappa utan snarare tvärt om. Theodor har tagit sina första kråltag och ingen är stoltare än jag men mer om det i ett annat inlägg.
Trötta och lyckliga över det nya framsteget i utvecklingen sover nu bebis medan denna mamma tar tag i vardagssysslor och passar på att uppdatera er. Med handen på hjärtat hur ofta kokar ni nappar och nappflaskor? Rekomendationer är att nappar osv ska kokas minst en gång i veckan och att nappar ska bytas ut ungefär varannan månad. Att nappar behöver bytas ut köper jag pga. säkerhetsskäl men då Theodor inte dricker mycket ur flaska, max två gånger om dagen och det i olika, känns det lite väl att koka upp allt en gång i veckan, speciellt när jag diskar delarna noga med en flaskborste. I början var jag överdriven med just att få allting så sterilt som möjligt men nu när det mesta åker in i munnen ändå och bakteriefloran utvecklas är jag lugnare inom området. Har jag fel?


Förskola
Theodor 3mån-7mån

Okej jag erkänner. Att Theodor ska börja på förskola känns väldigt långt borta. Fram till idag har jag sopat det under mattan och, ja, förträngt att han faktiskt kommer att bli större och inte tillbringa hela dagarna med mig. Men idag är det gjort, för vissa väldigt sent men för mig för tidigt. Han har nu en plats i kön och till hösten börjar han på förskola. Pickedout
Hem/inredning

Igår hämtade jag ut ett långt paket som företaget Pickedout skickat. I paket låg en underbar kopparstång med tillhörande krokar från Bloomingville. Jag är kär i koppar och andra metallfärger så denna kommer att göra sig fint på väggen. Bild kommer när den hänger på plats.

Egentid blir till familjetid
Vardagsliv

Godmorgon vänner,
När jag vaknade i morse fick jag en rejäl chock av klockslaget, 07.44 (!!). Alltså har min lilla kille sovit från 18 kvällen innan till 07.44 med endast något uppvak under natten? Det kanske beror på att vi bytt till 6 månaders gröten eller att jag numera försöker flaskmata honom under natten. Dock måste jag erkänna att det känns meckigt att böka med ersättning och flaskor istället för att snabbt lägga honom vid bröstet. Jag hinner liksom bli pigg på den stund som jag gör i ordning Theodors mat. Det är antagligen en vanesak. 

Angående mitt och Daniels tjafs så känns det bättre nu. Vi har många delade meningar om hur "fritiden" (helgerna) ska spenderas. Med familjen eller på egen hand. Jag ser gärna att helgerna är lite av en helig familjetid och att vi ska umgås bara vi tre eller vi tre tillsammans med vänner. "Egentid" har för mig fått ett nytt begrepp. Egentid kan likväl vara när jag och Theodor har kvalitétstid bara vi två eller när jag och Daniel sitter uppe och pratar efter att Theodor har somnat. Jag har inte samma behov av att bara vara jag längre. Visst är det också oerhört viktigt att vara på tu man hand men inte i den utsträckning som tidigare. 
Ibland blir det en krock och vi är inte världsbäst på att lösa konflikter snabbt och smärtfritt. Vi behöver ofta någon dag innan vi tar till en diskussion. Ännu en sak vi bör jobba på. 
Hämtat ut paket
Vardagsliv
Lekstund.
Vardagsliv

Vid tio bäddade jag ned Theodor i vagnen, kopplade Måns och tog på promenadskorna. Trots regn och rusk gick vi upp till centrum och hem till Linn. Bara att få byta miljö och komma hem till någon annan kan vara räddningen för Theodors humör. Han blir lätt rastlös av att vara hemma en hel dag. 

Just nu leker Alina och Theodor på golvet medan jag och Linn tar en kopp kaffe. Snart serveras tacolunch i hopp om att småttingarna sover middag. KASS.
Vardagsliv

Förlåt för dålig uppdatering men jag har inte funnit någon motivation. Fram till ungefär 15 har dagen varit kass. Daniel och jag har inte varit sams, jag har världens onda knöl i bröstet (misstänker ännu en mjölkstockning) och ryggen värker. På eftermiddagen träffade jag och Theodor Johanna som piggade upp tillvaron. I två timmar satt vi och pratade innan vi åkte vidare hem till mamma på middag. Hennes lägenhet kommer ut för försäljning inom kort och jag hjälpte henne att rensa i skåpen. 
I morgon hoppas jag få en bättre dag med mycket glädje.

Genom allt kommer jag att stå vid din sida.
Aktivitet
Vardagsliv

Idag har vi tillsammans med familjen Sjöö/Tylén hängt i Jakobsberg simhall. Theodor var inte lika förtjust i att bada idag som han brukar då vattnet var en aning kallare än på babysimmet. Däremot var han helnöjd över att titta på alla andra som plaskade i vattnet. Melody å andra sidan trivdes som handen i handsken och ville inte gå upp.
Nu är vi precis hemkomna, möra och frusna. Det tar på krafterna att bada och vädret ska vi inte tala om. Vi som hade tänkt besöka kyrkogården ikväll. Vi får se hur det blir med det.
OKTOBER.
Vardagsliv


Oktobermånad är förbi och det med raketfart. Vi har hunnit med många mysiga frukostar, Underbara barn mässa, LOPPI's Babylove event, fyra lektioner i babysim och mycket utomhuslek. Tack vare Armband som gör skillnad har vi lyckats bidra med tusentals kronor till Barncancerfonden och vi fortsätter att pärla in november. November är min födelsedagsmånad och vi har mycket inplanerat, bland annat Ullared och en utekväll med jobbet.